Susidūriau su tokia situacija: pas vaikus mokykloje buvo fotografai iš firmos, kur daro iš nuotraukų visokius suvenyrus, lipdukus, kalendoriukus ir pan. Mokytoja iš anksto pranešė apie fotografavimą, surašėm kas ko norės. Gal po poros sav parneša vaikas visas nuotraukas - ir ką užsakėm ir ko visai neužsakinėjom, atseit, kokias norit pasiimkit, o ko nenorit grąžinkit. Gal aš ir per daug jautri, bet man tai visai nesinori, kad mano vaiko veidas velniai žino kur voliotųsi, o gal kam nors naudojamas būtų, net ir jeigu naikinamos tos nuotraukos... Bet turbūt čias ir yra tokia firmos taktika, jeigu nenori, kad tavo vaiko portretas atsidurtų nežinia kur, mokėk. Manot, kad aš paranojikė? Pabandžiau į tą firmelę paskambint, tai panašiai ir išvadino:blink:
QUOTE(JurgaSpurga @ 2007 02 07, 12:16) Susidūriau su tokia situacija: pas vaikus mokykloje buvo fotografai iš firmos, kur daro iš nuotraukų visokius suvenyrus, lipdukus, kalendoriukus ir pan. Mokytoja iš anksto pranešė apie fotografavimą, surašėm kas ko norės. Gal po poros sav parneša vaikas visas nuotraukas - ir ką užsakėm ir ko visai neužsakinėjom, atseit, kokias norit pasiimkit, o ko nenorit grąžinkit. Gal aš ir per daug jautri, bet man tai visai nesinori, kad mano vaiko veidas velniai žino kur voliotųsi, o gal kam nors naudojamas būtų, net ir jeigu naikinamos tos nuotraukos... Bet turbūt čias ir yra tokia firmos taktika, jeigu nenori, kad tavo vaiko portretas atsidurtų nežinia kur, mokėk. Manot, kad aš paranojikė? Pabandžiau į tą firmelę paskambint, tai panašiai ir išvadino:blink: Ar tik ne apie vilniausartele.lt kalbi? Tik mums tai buvo darželyje. Net nežinojau, kad vaikus fotografuos, tiesiog vieną dieną radau voką su nuotraukom, kaina 25 Lt. Irgi buvo lipdukai (kažkokia beskonybė), bet paėmiau viską. Bendroje nuotraukoje mane šokiravo mažos mergytės ryškiai dažytom lūpom (atrodė tikrai "neskaniai"), kalbėjau su auklėtoja ir vedėja - kodėl tokie dalykai toleruojami. Auklėtoja paaiškino, kad tie fotografai patys atsinešė kosmetikos ir dažė vaikus! Čia savotiškas šantažas - padaro tavo vaiko foto, ir liepia pirkti arba nežinai, kur jos pateks. Šiaip tai jos gražios, kokybe nesiskundžiu, bet tai, kaip jie vykdo savo bizniuką, man nepatinka.
Čia "boružiukai", bet matau, kad ir kitos firmelės tokią politiką varo.
O taip as irgi su tokiais ikyruoliais buvau dar mokykloj susidurus
Mano vaiką taip pat fotografavo 1-oje klasėje
QUOTE(Lina444 @ 2007 02 08, 09:24) Mano vaiką taip pat fotografavo 1-oje klasėje QUOTE(Cerlina @ 2007 02 08, 12:05) taip taip tikrai tą pačią dieną tik vienas ryte kitas vakare tai kartu gimtadienius švenčiam
Super!
bet nieko
ir aš pernai taip pagalvojau, bet šiemet vėl prifotkino QUOTE(JurgaSpurga @ 2007 02 08, 15:46) ir aš pernai taip pagalvojau, bet šiemet vėl prifotkino na nežinau ką ir pasakyti
jauciu, kad man tai butu idomi tema, tik labai jau vangiai diskutuojate
manoji irgi visokiu visokiausiu bande namo parsinesti, bet pamate mano veido israiska
bet tai jei niekas nepirktu, tai ir nesiulytu...
man tai nesunku pasakyti, kad man nereikia, o ir mano panos pakankamai supratingos tuo atzvilgiu QUOTE(Gustulis @ 2007 02 10, 00:36) jauciu, kad man tai butu idomi tema, tik labai jau vangiai diskutuojate manoji irgi visokiu visokiausiu bande namo parsinesti, bet pamate mano veido israiska Primesti vaikui savo nuomonę gal ir nėra gerai... Aš dar kartą noru pabrėžti - fotkės juk nėra blogai, jos nėra nekokybiškos. Tik va, kam tie lipdukai? Nei skonio, nei saiko - nerasta. Ir tas savotiškas šantažas - padariau-mokėk. Tas man nepatinka.
Truputį pasidomėjau šia problema iš teisinės pusės: fotografuoti be leidimo - teisės į atvaizdą pažeidimas (raštiško leidimo tai tikrai nėra). Tai gal tiesiog negrąžindama tų nuotraukų tik užkertu kelią pažeidimui
šiaip tai pas mus kai fotografuoja, tai bent prieš dvi savaites praneša, bte irgi yra bjaurių detalių. Pvz, jei vaikas fotografuojasivadinamai drauagų nuotraukai, yra spaudžiami visi nuotraukoje esantys vaikai, kad ją imtų, nors galbūt tos nuotraukos nenori.
MOkytojams taip pat - niekda nepasakys, kad rankų padėtį pakeistų ar skarelę pasitvarkytų, visada yra kažkokių kliurkų. QUOTE(dangiuk @ 2007 02 15, 00:23) šiaip tai pas mus kai fotografuoja, tai bent prieš dvi savaites praneša, bte irgi yra bjaurių detalių. Pvz, jei vaikas fotografuojasivadinamai drauagų nuotraukai, yra spaudžiami visi nuotraukoje esantys vaikai, kad ją imtų, nors galbūt tos nuotraukos nenori. MOkytojams taip pat - niekda nepasakys, kad rankų padėtį pakeistų ar skarelę pasitvarkytų, visada yra kažkokių kliurkų. Pas mus irgi panasiai. Pranesa taip pat pries savaite ar dvi, o kai ateina laikas fotografuotis, tai kaip kas kur nori, taip suseda ir fotografas nieko nepataiso. Ateina kazkoks "grybas" i mokykla, atlieka savo darba ir iseina. Daznai nuotraukos nesigauna labai kokybiskos. O su ta bedele, kaip kazkas minejo, kad reikia pirkti visas nuotraukas, dar nesusidureme. Pas mus vaikai gauna galimus nuotrauku variantus ir issirenka kokiu nori. Kokius uzsisako, tokius ir padaro. QUOTE(Supermama Erika @ 2007 02 17, 00:26) Pas mus irgi panasiai. Pranesa taip pat pries savaite ar dvi, o kai ateina laikas fotografuotis, tai kaip kas kur nori, taip suseda ir fotografas nieko nepataiso. Ateina kazkoks "grybas" i mokykla, atlieka savo darba ir iseina. Daznai nuotraukos nesigauna labai kokybiskos. O su ta bedele, kaip kazkas minejo, kad reikia pirkti visas nuotraukas, dar nesusidureme. Pas mus vaikai gauna galimus nuotrauku variantus ir issirenka kokiu nori. Kokius uzsisako, tokius ir padaro. pas mus taip pat labai panašiai. tik kad tas nuotraukas su kompu tiek pakeistos, kad grynai beveik visos nuotraukos tik langučiais mažais
Pas mus pradineje tai i metus bent po 3 "fotosesijas" buna. Pirmais metais norejos tu nuotrauku - bet po to ziurim kad det ner kur - juk su savo fotoaparatu gana daznai gali pafotografuot. Klases nuotrauka- suprantu; bet kai siulo lipdukus, kalendoriukus, sirdeliu, gelyciu fonuose, ir t.t - jau niekad neimam.
O nuotraukos - pritariu- daznai buna labai neskoningai sukomponuotos ir prastos kokybes.
O pas mus pernai buvo atvirkščiai-užsisakėm daugiau-gavom mažiau.Aišku pinigus mokytoja gražino,bet vaikas buvo nusimines.O šeip nuotraukų kokybė gera,įspėja prieš porą savaičių ir išvakarėse dar mokytoja primena pasipuošti.
Šiaip tai užkniso tie visi fotografai. Va mūsų laikais per 12 mokslo metų - 3 foto sesijos:pradinej,9 klaseje ir 12. Tai laukdavom kada jau tas vinjietes darys, o dabar vaikams "dzin" - fotografuos, tai fotografuos....Kai į metus po 3 kartus fotkina tai taip ir gaunasi..
Šiandien mano antrokėlis pasigyrė kad juos fotografavo su klase
QUOTE(JurgaSpurga @ 2007 02 11, 19:10) Truputį pasidomėjau šia problema iš teisinės pusės: fotografuoti be leidimo - teisės į atvaizdą pažeidimas (raštiško leidimo tai tikrai nėra). Tai gal tiesiog negrąžindama tų nuotraukų tik užkertu kelią pažeidimui manau tokia savo pozicija tik mokote vaikus, kad vogti tai ne tik gali ir netgi reikia, o be to kur taip deklaruojama žmogaus teisė rinktis ?? tam ir daromas komplektas,kad galėtumėt išsirinkti ko reikia ir ko ne . O likusios( gražintos nuotraukos kiek žinau saugomos metus laiko, o paskui naikinamos - ir realiai naikinamos, o ne "popieriškai" o manyti,kad nepanaudotom nuotraukom sienas nulipins ar atsiprašant už-----lį nusivalys,tai naivu. Moteros, visi negatyvai archyvuojami ir saugomi - ar mokyklai prireiks ar patys tėvai dar sugalvos,kad reikia, taip kad galima pasigaminti n---- tų nuotraukėlių ,jei jau taip manote. Laikas pamiršti senus laikus, gyvenate jau 21 amžiuje Beje mokyklos visada įspėjamos prieš porą mėnesių,pasirašoma sutartis , o dar sykį susiskambinama dieną prieš , tad dėl to vadinamo" neįspėjimo" galite kaltinti tik mokytojas,direktorę arba pačius užmirštukus vaikus ( būna,būna, mano mažoji irgi dažnai nesiteikia pranešti kokių nors smulkmenų
Pas mus apie fotosesijas praneša apie tris dienas prieš. Na, kartais savaitę prieš. Tądien liepia ateiti tvarkingai su uniformomis. Net su sijonėliais panelėms, nors šiaip kasdien jie nėra būtini. Fotografuoja mokslo metų pradžioje ir vėliau visas klasių nuotraukas sukabina mokyklos foje esančiame stende klasių didėjimo tvarka. Fotografų pasitaikydavo seniau įvairių, bet dabar, kaip pastebėjau, kasmet mokykla samdo tą pačią firmą (toks fotografas mus pradžioj sustato, tada juokina ir nufotografuoja apie tris kadrus). Tada liepia pakelt rankas, kas kokių fotografijų (didesnių, mažesnių) nori. Liepia išsirinkti foną (paprastą ar kokią ten jūrą). Kas nori, dar gali po kelis fotografuotis. Bet aš tik kartą mėginau ir nepatiko (tebesu vienuoliktokė). Nuotrauka mažesnė dažniausiai kainuoja 6Lt. Arba kartais 4Lt (jau nebepamenu). Kokybė ne ideali. Bet kai imam vis paprastą foną, tai bent nėr "gražių" apkarpymų. Bet apšvietimas tai pvz pernai buvo baisus. O šiemet popierius kažkoks taškuotas matinis... Ir spalvos šiemet nelabai natūralios. Po fotosesijos per kelias savaites visi suneša pinigus už nuotraukas seniūnei ir tada jau gauname nuotraukas. Va ir visa sistema. Nei ideali, nei ne.
Asmeniškai man tai šiaip sau tie fotografavimai
Dukrytė jau penktokė ir kiekvienais metais fotografuojasi su klase ir su draugėmis, man tai labai patinka nuotraukos ir žiūrėti, kaip vaikai per metus pasikeitė. Bet, kad tie fotografai nieko naujo nesugalvoja Kad pataisytu vaikams bliuzeles ar ką nors, juk ten vaikai Šiemet pasiūlė temą, bet patiems sugalvoti. Vietoj to, kad patys atsiveštu kokių detalių. Dukros klasė buvo Pepės, o bendradarbės dukros klasė sugalvojo retro stilių, tai bendradarbė iš proto kraustėsi kol surado rūbus. Kitos draugės sunaus klasė su treningais fotkinos QUOTE(Ernesta @ 2007 04 11, 15:20) Asmeniškai man tai šiaip sau tie fotografavimai Šiemet pasiūlė temą, bet patiems sugalvoti. Vietoj to, kad patys atsiveštu kokių detalių. Dukros klasė buvo Pepės, o bendradarbės dukros klasė sugalvojo retro stilių, tai bendradarbė iš proto kraustėsi kol surado rūbus. Kitos draugės sunaus klasė su treningais fotkinos va jei būtų taip tai būtų nieko, pas mus boružėlė fotkino, dalis nuotraukų gera, bet kur su drauge fotkino, tai visiškas pravalas. mergaičių veidai išsilieję ir maži, o va kojos priartintos, atrodo kad leškos kaip pas moteris. bet idomiausia, kad fotografai nezinau kurios firmos, nes pora ateina, tai ant vaikų dar ir rėkia. viena mergaite uzsisake su remeliu, o kai padarė neėmė, nes spuogas didziausias, tai fotografas ant vaiko leido sau ir parekti, ta net apsiverkė. maniškei siūlė visaip irgi nufotkint, tai ta pasake , kad nenori, poto kai neatstojo, pasake , kad mama neleidzia, tai fotografas pereikškė- otu ka tėvų klausai..maniškei tik 9m QUOTE(Vilka @ 2007 04 18, 16:13) va jei būtų taip tai būtų nieko, pas mus boružėlė fotkino, dalis nuotraukų gera, bet kur su drauge fotkino, tai visiškas pravalas. mergaičių veidai išsilieję ir maži, o va kojos priartintos, atrodo kad leškos kaip pas moteris. bet idomiausia, kad fotografai nezinau kurios firmos, nes pora ateina, tai ant vaikų dar ir rėkia. viena mergaite uzsisake su remeliu, o kai padarė neėmė, nes spuogas didziausias, tai fotografas ant vaiko leido sau ir parekti, ta net apsiverkė. maniškei siūlė visaip irgi nufotkint, tai ta pasake , kad nenori, poto kai neatstojo, pasake , kad mama neleidzia, tai fotografas pereikškė- otu ka tėvų klausai..maniškei tik 9m Nu ir patarimai
Tokie rėkiantys fotografai arba neturi socialinių įgūdžių, arba šiaip nesutverti dirbti kūrybinio darbo. Tegul tokie sėdi kontorose.
Mano sesės klasė ir temom fotkinos. Sugalvojo paplūdimį daryt. Prieky panelė su bikini, vaikinai pusnuogiai (nuogos krūtinės)... Mano sesė apkūnesnė, tai nenorėjo tokios nuotraukos. Dalis klasės išvis nesifoktino, streikavo. Jie dešimtokai. QUOTE(DziNNy @ 2007 04 18, 23:02) Tokie rėkiantys fotografai arba neturi socialinių įgūdžių, arba šiaip nesutverti dirbti kūrybinio darbo. Tegul tokie sėdi kontorose. Mano sesės klasė ir temom fotkinos. Sugalvojo paplūdimį daryt. Prieky panelė su bikini, vaikinai pusnuogiai (nuogos krūtinės)... Mano sesė apkūnesnė, tai nenorėjo tokios nuotraukos. Dalis klasės išvis nesifoktino, streikavo. Jie dešimtokai. Aišku jeigu mergaitė apkūnesnė QUOTE(Ernesta @ 2007 04 19, 08:47) kažkodėl atsiminiau kaip mailais ėjo japonų klasės nuotrauka, kur visi visiškai nuogi nusifotkinę..tai išvis trūksta žodžių, nors iškart ir juokas ėmė, bet panašu, kad i tai ritamasi. Pirma su bikiniais, poto ir be jų. Čia juk ne studentus fotkina, o dar ne suaugusius
Mokykloje mes visai atsisakėme fotografo pagalbos.Vienas dalykas, ne visi mokiniai turi tam pinigėlių, o kitas dalykas, jei mokykloje fotografavimui nesurenkamas tam tikras mokinių skaičius, tai ir fotografai nevažiuoja.Jiems "neapsimoka".Tad klases ir atskirai mokinius mes fotografuojame patys, mokyklos fotoaparatu.Ir jei kas nori, patys pasidaro nuotraukas arba išsisaugo jas savo kompiuteryje.O aplinką nuotraukai sugalvojame ir randame ne blogesnę nei siūlo fotografai
QUOTE(Nersim @ 2007 08 07, 21:41) Mokykloje mes visai atsisakėme fotografo pagalbos.Vienas dalykas, ne visi mokiniai turi tam pinigėlių, o kitas dalykas, jei mokykloje fotografavimui nesurenkamas tam tikras mokinių skaičius, tai ir fotografai nevažiuoja.Jiems "neapsimoka".Tad klases ir atskirai mokinius mes fotografuojame patys, mokyklos fotoaparatu.Ir jei kas nori, patys pasidaro nuotraukas arba išsisaugo jas savo kompiuteryje.O aplinką nuotraukai sugalvojame ir randame ne blogesnę nei siūlo fotografai kaip įdomiai
Fotografavimas mūsų mokykloje yra tragiškas
Ateina tie patys fotografai, tokios pačios nuotraukos kasmet... Ir dar kad kokybiškos būtų... Blyškios, vaikai sustatyti, pasodinti, išlankstyti... Jokio natūralumo. Labai šiaip sau Pati fotografavimo idėja kasmet visai nebloga. Vis išlieka prisiminimas, stebi, kaip vaikas kasmet keičiasi. Man ir dabar patinka žiūrėti į savo mokyklines nuotraukas. Bet galima su profesionaliu fotiku pasifotkint, iš klasės tikrai kurio mokinio tėveliai tokį aparatą turės ir sutiks pafotografuoti. Ir tai galima padaryti nebūtinai susodinant vaikus ir išlankstant jų rankas ar galvas Išsiplėčiau
mano mokykloje tas pats. nuotraukos tragiskos, vietoj vienos visa komplekta padaro, o po to pirk ir dar nesifotkint neleidzia.. sakiau ta diena i mokykla neisiu siemet
na o mes venjeciu tiesiok dar negavome, o jau dbr as antram kurse , sugebejau pirma kursa baikt , belaukdama vinjeciu;///
QUOTE(Do_do_do @ 2007 08 08, 12:15) Fotografavimas mūsų mokykloje yra tragiškas Ateina tie patys fotografai, tokios pačios nuotraukos kasmet... Ir dar kad kokybiškos būtų... Blyškios, vaikai sustatyti, pasodinti, išlankstyti... Jokio natūralumo. Labai šiaip sau Pati fotografavimo idėja kasmet visai nebloga. Vis išlieka prisiminimas, stebi, kaip vaikas kasmet keičiasi. Man ir dabar patinka žiūrėti į savo mokyklines nuotraukas. Bet galima su profesionaliu fotiku pasifotkint, iš klasės tikrai kurio mokinio tėveliai tokį aparatą turės ir sutiks pafotografuoti. Ir tai galima padaryti nebūtinai susodinant vaikus ir išlankstant jų rankas ar galvas Išsiplėčiau Siūlyčiau nueiti į KTUG internetinį puslapį ir pažiūrėti, kaip fotografuojamos klasės ten. Man asmeniškai patiko. Pas mus mokykloje panašiai kaip pas jus. Man asmeniškai tos nuotraukos nepatinka. Plius, jas kabina mokykloje, stende. Kartais būna dėl to gėda.
Fotografai visai gėdą praradę. Darželyje vaikščiojo vos ne kas savaitę, kebė nuotraukas vienas baisesnes už kitą. Maniau, kad mokykloj tai liausis. Dabar matau, kad ne. Blogiausia, kad atsisakyt negali- vaikui skaudu, kai visi gauna, o jis-ne.
Pas mus mokykloje kiekvienais metais ateina fotografas ir siulo savo paslaugas,bet kas nenori nebutina ir fotografuotis
atejau penktadieni paimti savo pirmokeli,o j jis su nuotrauka
o aš visai patenkinta, kad fotografuoja. manoji jau penktokė, ir visai įdomu pažiurėti kaip kas met keičiasi vaikai, mergaitės virsta merginomis. o berniukai vyriškėja. O dėl to ,kad pridaro ir nori nenori reikia imti, taip nebuvo. Gal mano dukrytė labi supratinga, ir darydavosi tik tas nuotraukas, kuras išsirinkdavome iš katalogiuko kartu. jei ne tie atvažiuojantys fotografai, tai neturėtume tiek gražių nuotraukų, nes prisiruošti nueiti į fotoatelje kažkaip neišeidavo
Į mūsų mokyklą taip pat atvažiuoja fotografai,bet tokių problemų ,kad išsirinkom nuotraukas pas vieną fotografą ,o atvažiavo ir nufotkini kitas nebuvo
Pas mus pavasarį darželyje fotkino,tai laabasi gražias padarė.Mes išsirinkom retro,tai tokia nespalvota,davė sevobinį fotiką palaikyt vaikiui...O bendra urgi labai graži-vaikai labai fainai sustatyti,kas senovinę radiją,kas skėtį laiko,o maniškiui tai nuskilo-jam davė motociklininko šalmą...Patenkintas iki ausų...
Pas mano vaikus mokykloje jau penkti metai tas pats fotografas, tai jau atsibodo kiekvienais metais tokios pat. Aišku stebėti kaip vaikai keičiasi malonu, tik norėtųsi įvairovės.
o aš nepaėmiau nuotraukos iš fotografo, nors sutikau, kad fotografuotų. Kai gavau nuotrauką
Pasakiau AČIŪ NEREIKIA
Oi nepatinka man tie fotografai
Mokykloje kiekvienais metais ateina otografai, sustato, pasodina vaikus, sako sypsokites butinai... Visi tokie buna dirbtines sypsenas nutaise.. Jokio ydomumo..
Eina ir pas mus tie fotografai. Bet yra daug nuotraukų pavyzdžių, rėmelių. Klasė pasirenka, kokio nori, jei nori, gali persirengti kokiu nors stiliumi, personažais. Bet dažnai didžioji dalis tingi ar nenori ką nors įdomiau daryti, tai ir taikomasi prie daugumos. Tada ir rėmeliai, ir nuotraukos nekaip atrodo...
|