Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: fotografai mokyklose
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2
JurgaSpurga
Susidūriau su tokia situacija: pas vaikus mokykloje buvo fotografai iš firmos, kur daro iš nuotraukų visokius suvenyrus, lipdukus, kalendoriukus ir pan. Mokytoja iš anksto pranešė apie fotografavimą, surašėm kas ko norės. Gal po poros sav parneša vaikas visas nuotraukas - ir ką užsakėm ir ko visai neužsakinėjom, atseit, kokias norit pasiimkit, o ko nenorit grąžinkit. Gal aš ir per daug jautri, bet man tai visai nesinori, kad mano vaiko veidas velniai žino kur voliotųsi, o gal kam nors naudojamas būtų, net ir jeigu naikinamos tos nuotraukos... Bet turbūt čias ir yra tokia firmos taktika, jeigu nenori, kad tavo vaiko portretas atsidurtų nežinia kur, mokėk. Manot, kad aš paranojikė? Pabandžiau į tą firmelę paskambint, tai panašiai ir išvadino:blink:
Cerlina
QUOTE(JurgaSpurga @ 2007 02 07, 12:16)
Susidūriau su tokia situacija: pas vaikus mokykloje buvo fotografai iš firmos, kur daro iš nuotraukų visokius suvenyrus, lipdukus, kalendoriukus ir pan. Mokytoja iš anksto pranešė apie fotografavimą, surašėm kas ko norės. Gal po poros sav parneša vaikas visas nuotraukas - ir ką užsakėm ir ko visai neužsakinėjom, atseit, kokias norit pasiimkit, o ko nenorit grąžinkit. Gal aš ir per daug jautri, bet man tai visai nesinori, kad mano vaiko veidas velniai žino kur voliotųsi, o gal kam nors naudojamas būtų, net ir jeigu naikinamos tos nuotraukos... Bet turbūt čias ir yra tokia firmos taktika, jeigu nenori, kad tavo vaiko portretas atsidurtų nežinia kur, mokėk. Manot, kad aš paranojikė? Pabandžiau į tą firmelę paskambint, tai panašiai ir išvadino:blink:
*

Ar tik ne apie vilniausartele.lt kalbi? Tik mums tai buvo darželyje. Net nežinojau, kad vaikus fotografuos, tiesiog vieną dieną radau voką su nuotraukom, kaina 25 Lt. Irgi buvo lipdukai (kažkokia beskonybė), bet paėmiau viską. Bendroje nuotraukoje mane šokiravo mažos mergytės ryškiai dažytom lūpom (atrodė tikrai "neskaniai"), kalbėjau su auklėtoja ir vedėja - kodėl tokie dalykai toleruojami. Auklėtoja paaiškino, kad tie fotografai patys atsinešė kosmetikos ir dažė vaikus! swoon.gif Bandžiau užeiti į www.vilniausartele.lt , bet paaiškėjo, kad tokia svetainė neegzistuoja schmoll.gif
Čia savotiškas šantažas - padaro tavo vaiko foto, ir liepia pirkti arba nežinai, kur jos pateks. Šiaip tai jos gražios, kokybe nesiskundžiu, bet tai, kaip jie vykdo savo bizniuką, man nepatinka.
JurgaSpurga
Čia "boružiukai", bet matau, kad ir kitos firmelės tokią politiką varo.
kamarele
O taip as irgi su tokiais ikyruoliais buvau dar mokykloj susidurus doh.gif Cia veiksmas vyko Kaune pries kokius 5 metus. As tai buvau isitikinus kad nereikia man tu nuotrauku ir as ju neimsiu ir nesutikau fotografuotis tai mane pries kitus vaikus isvadino ozka ir dar kazkaip rusikai bet jau nebeatsimenu mad.gif Tai mano mama pakele ant koju ta saraskino kontora
*Svajone*
Mano vaiką taip pat fotografavo 1-oje klasėje ax.gif turbūt šios firmos tik ir eina į mokyklas pridaro daugybę nuotraukų,lipdukų ir žino kad tėvai visas paims ir sumokės už visas pinigus lotuliukas.gif kai atsinešė vaikas tas nuotraukas ir man pasakė kad galima ir ne visas imti buvo surašytos kainos kiek kokios kainuoja doh.gif tai aš nė nesvarsčius pasakiau kad imsime visas nes aš taip pat nenoriu kad mano vaiko nuotraukos kažkur būtų mėtomos schmoll.gif kokybe tikrai nesiskundžiu ir tai kad fotografavo mokykloj juk ne visada vaiką nuvedi į fotografijos saloną kad kokybiškai nufotografuotų rolleyes.gif tik va vienas nusiskundimas kam pridarė šitiek daug nuotraukų doh.gif porą įsirėminom į rėmelį porą atidavėm močiutei o kitos nuotraukos ir guli,ypač lipdukai lotuliukas.gif bet nieko irnesakyk.gif svarbiausia kad vaikui jos patinka mirksiukas.gif
Cerlina
QUOTE(Lina444 @ 2007 02 08, 09:24)
Mano vaiką taip pat fotografavo 1-oje klasėje  ax.gif turbūt šios firmos tik ir eina į mokyklas pridaro daugybę nuotraukų,lipdukų ir žino kad tėvai visas paims ir sumokės už visas pinigus  lotuliukas.gif kai atsinešė vaikas tas nuotraukas ir man pasakė kad galima ir ne visas imti buvo surašytos kainos kiek kokios kainuoja  doh.gif tai aš nė nesvarsčius pasakiau kad imsime visas nes aš taip pat nenoriu kad mano vaiko nuotraukos kažkur būtų mėtomos  schmoll.gif kokybe tikrai nesiskundžiu ir tai kad fotografavo mokykloj juk ne visada vaiką nuvedi į fotografijos saloną kad kokybiškai nufotografuotų  rolleyes.gif tik va vienas nusiskundimas kam pridarė šitiek daug nuotraukų  doh.gif porą įsirėminom į rėmelį porą atidavėm močiutei o kitos nuotraukos ir guli,ypač lipdukai  lotuliukas.gif bet nieko  irnesakyk.gif svarbiausia kad vaikui jos patinka  mirksiukas.gif
*

bigsmile.gif Aš truputį ne į temą: tavo 2 vaikiukai gimė skirtingais metais tą pačią dieną??? thumbup.gif Nerealiai... bigsmile.gif
*Svajone*
QUOTE(Cerlina @ 2007 02 08, 12:05)
bigsmile.gif Aš truputį ne į temą: tavo 2 vaikiukai gimė skirtingais metais tą pačią dieną??? thumbup.gif Nerealiai... bigsmile.gif
*

taip taip tikrai tą pačią dieną tik vienas ryte kitas vakare tai kartu gimtadienius švenčiam friends.gif taip jau išėjo negalvojau kad gims tą pačią dieną bet kai skausmai užėjo supratau kad bus tą pačią dieną tai dovanų gavo brolį friends.gif na mes čia tikrai ne į temą hihihi.gif
Cerlina
Super! 4u.gif
JurgaSpurga
bet nieko irnesakyk.gif svarbiausia kad vaikui jos patinka mirksiukas.gif
ir aš pernai taip pagalvojau, bet šiemet vėl prifotkino doh.gif Jau ir vaikui nelabai patinka, o aš jaučiuosi tiesiog reketuojama g.gif
*Svajone*
QUOTE(JurgaSpurga @ 2007 02 08, 15:46)

ir aš pernai taip pagalvojau, bet šiemet vėl prifotkino doh.gif Jau ir vaikui nelabai patinka, o aš jaučiuosi tiesiog reketuojama g.gif
*

na nežinau ką ir pasakyti g.gif maniškio dar šiemet nefotkino bet turbūt atsigrųs dar į mokyklą juk reikia biznį padaryti,nes žino kad tėvai tikrai nupirks lotuliukas.gif jeigu fotografuoja tik vieną kartą per metus tai gal ir nieko g.gif vaikai greitai auga turės atsiminimą rolleyes.gif na o jei jusiškiui jau atsibodo gal tada galima nesifotografuoti su klase bent prieš tai manau reiktų pasikalbėti su mokytoja ir pasakyti kad vaikas nenori unsure.gif o dėl reketavimo kaip minėjau jei tik vieną kartą per metus tai dar nieko,va maniškį pernai fotkino 2 kartus pradžioje mokslo metų ir žiūriu kad atneša beveik tokias pačias nuotraukas gale mokslo metų o tada jau pyktis tai paėmė galvojau kiek gi galima fotkinti doh.gif ir kas labiausiai nepatinka kad niekada neperspėja kada ateis fotkinti pastato vaiką prie kokios gėlės ir čyyyyys bigsmile.gif jei jau fotkina tai galėtų ir sutvarkyti vaiką megztinį pataisytų lieptų pasišukuoti ir pan. unsure.gif tai visose nuotraukose vis kažkoks trūkumas matosi tai susivėlęs tai megztinis persisukęs doh.gif bet turbūt čia jau nieko nepadarysi kaip ėjo per mokyklas ir darželius taip turbūt ir eis doh.gif
Gustulis
jauciu, kad man tai butu idomi tema, tik labai jau vangiai diskutuojate g.gif
manoji irgi visokiu visokiausiu bande namo parsinesti, bet pamate mano veido israiska cool.gif ir pati sako, ne mama, man nereikia thumbup.gif
JuliaVa
drinks_cheers.gif visiska beskonybe ir ikirumas nezmoniskas,eina ir eina,pas mus per mokslo metus 3-4 kartus pafotkina doh.gif
Gustulis
bet tai jei niekas nepirktu, tai ir nesiulytu...
man tai nesunku pasakyti, kad man nereikia, o ir mano panos pakankamai supratingos tuo atzvilgiu
Cerlina
QUOTE(Gustulis @ 2007 02 10, 00:36)
jauciu, kad man tai butu idomi tema, tik labai jau vangiai diskutuojate  g.gif
manoji irgi visokiu visokiausiu bande namo parsinesti, bet pamate mano veido israiska  cool.gif ir pati sako, ne mama, man nereikia  thumbup.gif
*

Primesti vaikui savo nuomonę gal ir nėra gerai... unsure.gif Turbūt supranti, kad ji pasakė "nereikia" tik pamačiusi Tavo veido išraišką. Todėl to nelaikyčiau vaiko "sąmoningumo" ir "supratingumo" požymiu.
Aš dar kartą noru pabrėžti - fotkės juk nėra blogai, jos nėra nekokybiškos. Tik va, kam tie lipdukai? Nei skonio, nei saiko - nerasta. Ir tas savotiškas šantažas - padariau-mokėk. Tas man nepatinka.
JurgaSpurga
Truputį pasidomėjau šia problema iš teisinės pusės: fotografuoti be leidimo - teisės į atvaizdą pažeidimas (raštiško leidimo tai tikrai nėra). Tai gal tiesiog negrąžindama tų nuotraukų tik užkertu kelią pažeidimui ax.gif
dangiuk
šiaip tai pas mus kai fotografuoja, tai bent prieš dvi savaites praneša, bte irgi yra bjaurių detalių. Pvz, jei vaikas fotografuojasivadinamai drauagų nuotraukai, yra spaudžiami visi nuotraukoje esantys vaikai, kad ją imtų, nors galbūt tos nuotraukos nenori.
MOkytojams taip pat - niekda nepasakys, kad rankų padėtį pakeistų ar skarelę pasitvarkytų, visada yra kažkokių kliurkų.
Supermama Erika
QUOTE(dangiuk @ 2007 02 15, 00:23)
šiaip tai pas mus kai fotografuoja, tai bent prieš dvi savaites praneša, bte irgi yra bjaurių detalių. Pvz, jei vaikas fotografuojasivadinamai drauagų nuotraukai, yra spaudžiami visi nuotraukoje esantys vaikai, kad ją imtų, nors galbūt tos nuotraukos nenori.
MOkytojams taip pat - niekda nepasakys, kad rankų padėtį pakeistų ar skarelę pasitvarkytų, visada yra kažkokių kliurkų.
*

Pas mus irgi panasiai. Pranesa taip pat pries savaite ar dvi, o kai ateina laikas fotografuotis, tai kaip kas kur nori, taip suseda ir fotografas nieko nepataiso. Ateina kazkoks "grybas" i mokykla, atlieka savo darba ir iseina. Daznai nuotraukos nesigauna labai kokybiskos. O su ta bedele, kaip kazkas minejo, kad reikia pirkti visas nuotraukas, dar nesusidureme. Pas mus vaikai gauna galimus nuotrauku variantus ir issirenka kokiu nori. Kokius uzsisako, tokius ir padaro. cool.gif
maziux2
QUOTE(Supermama Erika @ 2007 02 17, 00:26)
Pas mus irgi panasiai. Pranesa taip pat pries savaite ar dvi, o kai ateina laikas fotografuotis, tai kaip kas kur nori, taip suseda ir fotografas nieko nepataiso. Ateina kazkoks "grybas" i mokykla, atlieka savo darba ir iseina. Daznai nuotraukos nesigauna labai kokybiskos. O su ta bedele, kaip kazkas minejo, kad reikia pirkti visas nuotraukas, dar nesusidureme. Pas mus vaikai gauna galimus nuotrauku variantus ir issirenka kokiu nori. Kokius uzsisako, tokius ir padaro.  cool.gif
*

pas mus taip pat labai panašiai. tik kad tas nuotraukas su kompu tiek pakeistos, kad grynai beveik visos nuotraukos tik langučiais mažais blush2.gif
Casual
Pas mus pradineje tai i metus bent po 3 "fotosesijas" buna. Pirmais metais norejos tu nuotrauku - bet po to ziurim kad det ner kur - juk su savo fotoaparatu gana daznai gali pafotografuot. Klases nuotrauka- suprantu; bet kai siulo lipdukus, kalendoriukus, sirdeliu, gelyciu fonuose, ir t.t - jau niekad neimam.
O nuotraukos - pritariu- daznai buna labai neskoningai sukomponuotos ir prastos kokybes.
Dalyčiukas
O pas mus pernai buvo atvirkščiai-užsisakėm daugiau-gavom mažiau.Aišku pinigus mokytoja gražino,bet vaikas buvo nusimines.O šeip nuotraukų kokybė gera,įspėja prieš porą savaičių ir išvakarėse dar mokytoja primena pasipuošti.
ERVInga
Šiaip tai užkniso tie visi fotografai. Va mūsų laikais per 12 mokslo metų - 3 foto sesijos:pradinej,9 klaseje ir 12. Tai laukdavom kada jau tas vinjietes darys, o dabar vaikams "dzin" - fotografuos, tai fotografuos....Kai į metus po 3 kartus fotkina tai taip ir gaunasi..
*Svajone*
Šiandien mano antrokėlis pasigyrė kad juos fotografavo su klase bigsmile.gif bet šiaip šiemet tai tik pirmas kartas,bet šįkartą buvome pasiruošę nes mokytoja perspėjo ir davė nuotraukų pavyzdžius kokius galima išsirinkti nail.gif netaip kaip buvo pernai neperspėjo,pridarė nuotraukų ir net du kartus per metus doh.gif tai kai atnešė net išsižiojau bigsmile.gif tai dabar lauksim nuotraukyčių nes užsisakėm šį kartą kokių norėjom drinks_cheers.gif
zuveleDi
QUOTE(JurgaSpurga @ 2007 02 11, 19:10)
Truputį pasidomėjau šia problema iš teisinės pusės: fotografuoti be leidimo - teisės į atvaizdą pažeidimas (raštiško leidimo tai tikrai nėra). Tai gal tiesiog negrąžindama tų nuotraukų tik užkertu kelią pažeidimui ax.gif
*

manau tokia savo pozicija tik mokote vaikus, kad vogti tai ne tik gali ir netgi reikia, o be to kur taip deklaruojama žmogaus teisė rinktis ?? tam ir daromas komplektas,kad galėtumėt išsirinkti ko reikia ir ko ne . O likusios( gražintos nuotraukos kiek žinau saugomos metus laiko, o paskui naikinamos - ir realiai naikinamos, o ne "popieriškai"
o manyti,kad nepanaudotom nuotraukom sienas nulipins ar atsiprašant už-----lį nusivalys,tai naivu. Moteros, visi negatyvai archyvuojami ir saugomi - ar mokyklai prireiks ar patys tėvai dar sugalvos,kad reikia, taip kad galima pasigaminti n---- tų nuotraukėlių ,jei jau taip manote.
Laikas pamiršti senus laikus, gyvenate jau 21 amžiuje bigsmile.gif
Beje mokyklos visada įspėjamos prieš porą mėnesių,pasirašoma sutartis , o dar sykį susiskambinama dieną prieš , tad dėl to vadinamo" neįspėjimo" galite kaltinti tik mokytojas,direktorę arba pačius užmirštukus vaikus ( būna,būna, mano mažoji irgi dažnai nesiteikia pranešti kokių nors smulkmenų doh.gif )
DziNNy
Pas mus apie fotosesijas praneša apie tris dienas prieš. Na, kartais savaitę prieš. Tądien liepia ateiti tvarkingai su uniformomis. Net su sijonėliais panelėms, nors šiaip kasdien jie nėra būtini. Fotografuoja mokslo metų pradžioje ir vėliau visas klasių nuotraukas sukabina mokyklos foje esančiame stende klasių didėjimo tvarka. Fotografų pasitaikydavo seniau įvairių, bet dabar, kaip pastebėjau, kasmet mokykla samdo tą pačią firmą (toks fotografas mus pradžioj sustato, tada juokina ir nufotografuoja apie tris kadrus). Tada liepia pakelt rankas, kas kokių fotografijų (didesnių, mažesnių) nori. Liepia išsirinkti foną (paprastą ar kokią ten jūrą). Kas nori, dar gali po kelis fotografuotis. Bet aš tik kartą mėginau ir nepatiko (tebesu vienuoliktokė). Nuotrauka mažesnė dažniausiai kainuoja 6Lt. Arba kartais 4Lt (jau nebepamenu). Kokybė ne ideali. Bet kai imam vis paprastą foną, tai bent nėr "gražių" apkarpymų. Bet apšvietimas tai pvz pernai buvo baisus. O šiemet popierius kažkoks taškuotas matinis... Ir spalvos šiemet nelabai natūralios. Po fotosesijos per kelias savaites visi suneša pinigus už nuotraukas seniūnei ir tada jau gauname nuotraukas. Va ir visa sistema. Nei ideali, nei ne.
Ernesta
Asmeniškai man tai šiaip sau tie fotografavimai schmoll.gif
Dukrytė jau penktokė ir kiekvienais metais fotografuojasi su klase ir su draugėmis, man tai labai patinka nuotraukos ir žiūrėti, kaip vaikai per metus pasikeitė. Bet, kad tie fotografai nieko naujo nesugalvoja schmoll.gif pirmais metais tai išvis tris mergytes ant dviejų kėdžių manoji viduryje sedėjo tai įsivaizduotkit pečiai į prieki, nu žiauru schmoll.gif ką padarysi vaikas šypsojosi gražiai tai tie pečiai į akis tai ir nekrito biggrin.gif draugės dukra viena fotagrafavosi, tai kažkokią be ryšio dirbtinų gėlių puokštę įteikė doh.gif
Kad pataisytu vaikams bliuzeles ar ką nors, juk ten vaikai g.gif tai ne kaip sustojo tai ir nupylė schmoll.gif
Šiemet pasiūlė temą, bet patiems sugalvoti. Vietoj to, kad patys atsiveštu kokių detalių.
Dukros klasė buvo Pepės, o bendradarbės dukros klasė sugalvojo retro stilių, tai bendradarbė iš proto kraustėsi kol surado rūbus. Kitos draugės sunaus klasė su treningais fotkinos doh.gif
bolivija
QUOTE(Ernesta @ 2007 04 11, 15:20)
Asmeniškai man tai šiaip sau tie fotografavimai  schmoll.gif
Šiemet pasiūlė temą, bet patiems sugalvoti. Vietoj to, kad patys atsiveštu kokių detalių.
Dukros klasė buvo Pepės, o bendradarbės dukros klasė sugalvojo retro stilių, tai bendradarbė iš proto kraustėsi kol surado rūbus. Kitos draugės sunaus klasė su treningais fotkinos  doh.gif
*

va jei būtų taip tai būtų nieko, pas mus boružėlė fotkino, dalis nuotraukų gera, bet kur su drauge fotkino, tai visiškas pravalas. mergaičių veidai išsilieję ir maži, o va kojos priartintos, atrodo kad leškos kaip pas moteris.
bet idomiausia, kad fotografai nezinau kurios firmos, nes pora ateina, tai ant vaikų dar ir rėkia. viena mergaite uzsisake su remeliu, o kai padarė neėmė, nes spuogas didziausias, tai fotografas ant vaiko leido sau ir parekti, ta net apsiverkė. maniškei siūlė visaip irgi nufotkint, tai ta pasake , kad nenori, poto kai neatstojo, pasake , kad mama neleidzia, tai fotografas pereikškė- otu ka tėvų klausai..maniškei tik 9m
Ernesta
QUOTE(Vilka @ 2007 04 18, 16:13)
va jei būtų taip tai būtų nieko, pas mus boružėlė fotkino, dalis nuotraukų gera, bet kur su drauge fotkino, tai visiškas pravalas. mergaičių veidai išsilieję ir maži, o va kojos priartintos, atrodo kad leškos kaip pas moteris.
bet idomiausia, kad fotografai nezinau kurios firmos, nes pora ateina, tai ant vaikų dar ir rėkia. viena mergaite uzsisake su remeliu, o kai padarė neėmė, nes spuogas didziausias, tai fotografas ant vaiko leido sau ir parekti, ta net apsiverkė. maniškei siūlė visaip irgi nufotkint, tai ta pasake , kad nenori, poto kai neatstojo, pasake , kad mama neleidzia, tai fotografas pereikškė- otu ka tėvų klausai..maniškei tik 9m

Nu ir patarimai doh.gif
DziNNy
Tokie rėkiantys fotografai arba neturi socialinių įgūdžių, arba šiaip nesutverti dirbti kūrybinio darbo. Tegul tokie sėdi kontorose. doh.gif
Mano sesės klasė ir temom fotkinos. Sugalvojo paplūdimį daryt. Prieky panelė su bikini, vaikinai pusnuogiai (nuogos krūtinės)... Mano sesė apkūnesnė, tai nenorėjo tokios nuotraukos. Dalis klasės išvis nesifoktino, streikavo. Jie dešimtokai.
Ernesta
QUOTE(DziNNy @ 2007 04 18, 23:02)
Tokie rėkiantys fotografai arba neturi socialinių įgūdžių, arba šiaip nesutverti dirbti kūrybinio darbo. Tegul tokie sėdi kontorose. doh.gif
Mano sesės klasė ir temom fotkinos. Sugalvojo paplūdimį daryt. Prieky panelė su bikini, vaikinai pusnuogiai (nuogos krūtinės)... Mano sesė apkūnesnė, tai nenorėjo tokios nuotraukos. Dalis klasės išvis nesifoktino, streikavo. Jie dešimtokai.

Aišku jeigu mergaitė apkūnesnė g.gif ir taip turbūt kompleksuoja g.gif , o čia dar išsiplikinti doh.gif
bolivija
QUOTE(Ernesta @ 2007 04 19, 08:47)
Aišku jeigu mergaitė apkūnesnė  g.gif  ir taip turbūt kompleksuoja  g.gif , o čia dar išsiplikinti  doh.gif
*

kažkodėl atsiminiau kaip mailais ėjo japonų klasės nuotrauka, kur visi visiškai nuogi nusifotkinę..tai išvis trūksta žodžių, nors iškart ir juokas ėmė,
bet panašu, kad i tai ritamasi. Pirma su bikiniais, poto ir be jų. Čia juk ne studentus fotkina, o dar ne suaugusius smile.gif
Nersim
Mokykloje mes visai atsisakėme fotografo pagalbos.Vienas dalykas, ne visi mokiniai turi tam pinigėlių, o kitas dalykas, jei mokykloje fotografavimui nesurenkamas tam tikras mokinių skaičius, tai ir fotografai nevažiuoja.Jiems "neapsimoka".Tad klases ir atskirai mokinius mes fotografuojame patys, mokyklos fotoaparatu.Ir jei kas nori, patys pasidaro nuotraukas arba išsisaugo jas savo kompiuteryje.O aplinką nuotraukai sugalvojame ir randame ne blogesnę nei siūlo fotografai biggrin.gif
Lithium
QUOTE(Nersim @ 2007 08 07, 21:41)
Mokykloje  mes  visai  atsisakėme  fotografo  pagalbos.Vienas  dalykas,  ne  visi  mokiniai  turi  tam  pinigėlių, o  kitas  dalykas, jei  mokykloje  fotografavimui  nesurenkamas tam  tikras  mokinių skaičius, tai ir  fotografai  nevažiuoja.Jiems  "neapsimoka".Tad  klases  ir  atskirai  mokinius  mes  fotografuojame patys, mokyklos  fotoaparatu.Ir  jei  kas  nori, patys  pasidaro  nuotraukas  arba  išsisaugo  jas  savo  kompiuteryje.O  aplinką  nuotraukai  sugalvojame  ir randame  ne  blogesnę  nei siūlo  fotografai biggrin.gif
*

kaip įdomiai bigsmile.gif pas mus kiekvienais metais fotkina, na nuotraukos tai, oj arba prifotoshopina baisiausiai arba dar kokią nesamonę padaro doh.gif vieni užpernai net vinjietes dvyliktokam sugebėjo sugadint doh.gif
Do_do_do
Fotografavimas mūsų mokykloje yra tragiškas doh.gif .
Ateina tie patys fotografai, tokios pačios nuotraukos kasmet... Ir dar kad kokybiškos būtų... Blyškios, vaikai sustatyti, pasodinti, išlankstyti... Jokio natūralumo. Labai šiaip sau schmoll.gif . Tų atskirai siūlomų nuotraukų (portretinių, su draugais ir pan.), galima atsisakyti, bet kur daromos bendros su klase, tai jau daryti reiktų, o kad kaina neatitinka kokybės fotografuojančių visiškai nejaudina.
Pati fotografavimo idėja kasmet visai nebloga. Vis išlieka prisiminimas, stebi, kaip vaikas kasmet keičiasi. Man ir dabar patinka žiūrėti į savo mokyklines nuotraukas. Bet galima su profesionaliu fotiku pasifotkint, iš klasės tikrai kurio mokinio tėveliai tokį aparatą turės ir sutiks pafotografuoti. Ir tai galima padaryti nebūtinai susodinant vaikus ir išlankstant jų rankas ar galvas doh.gif lotuliukas.gif , o lauke, pvz., mokslo metų pabaigoje, ekskursijoje ar pan. Bus ir gražiau, ir pigiau.
Išsiplėčiau blush2.gif .
Corudel
mano mokykloje tas pats. nuotraukos tragiskos, vietoj vienos visa komplekta padaro, o po to pirk ir dar nesifotkint neleidzia.. sakiau ta diena i mokykla neisiu siemet g.gif biggrin.gif
Lithium
QUOTE(Corudel @ 2007 08 08, 18:55)
mano mokykloje tas pats. nuotraukos tragiskos, vietoj vienos visa komplekta padaro, o po to pirk ir dar nesifotkint neleidzia.. sakiau ta diena i mokykla neisiu siemet  g.gif  biggrin.gif
*

verta nueit dėl klasės fotografijos, po kelių dešities metų tikrai turėtų būt smagu pažiūrėt mirksiukas.gif
Chantel
na o mes venjeciu tiesiok dar negavome, o jau dbr as antram kurse , sugebejau pirma kursa baikt , belaukdama vinjeciu;///
Nersim
QUOTE(Nestea @ 2007 08 09, 16:21)
na o mes venjeciu tiesiok dar negavome, o jau dbr as antram kurse , sugebejau pirma kursa baikt , belaukdama vinjeciu;///
*

Čia tai geras rolleyes.gif Dar ir taip gali būti.O tai Jūs neskambinote fotografui, neprašote? g.gif
DziNNy
QUOTE(Do_do_do @ 2007 08 08, 12:15)
Fotografavimas mūsų mokykloje yra tragiškas doh.gif .
Ateina tie patys fotografai, tokios pačios nuotraukos kasmet... Ir dar kad kokybiškos būtų... Blyškios, vaikai sustatyti, pasodinti, išlankstyti... Jokio natūralumo. Labai šiaip sau schmoll.gif . Tų atskirai siūlomų nuotraukų (portretinių, su draugais ir pan.), galima atsisakyti, bet kur daromos bendros su klase, tai jau daryti reiktų, o kad kaina neatitinka kokybės fotografuojančių visiškai nejaudina.
Pati fotografavimo idėja kasmet visai nebloga. Vis išlieka prisiminimas, stebi, kaip vaikas kasmet keičiasi. Man ir dabar patinka žiūrėti į savo mokyklines nuotraukas. Bet galima su profesionaliu fotiku pasifotkint, iš klasės tikrai kurio mokinio tėveliai tokį aparatą turės ir sutiks pafotografuoti. Ir tai galima padaryti nebūtinai susodinant vaikus ir išlankstant jų rankas ar galvas  doh.gif lotuliukas.gif , o lauke, pvz., mokslo metų pabaigoje, ekskursijoje ar pan. Bus ir gražiau, ir pigiau.
Išsiplėčiau blush2.gif .
*

Siūlyčiau nueiti į KTUG internetinį puslapį ir pažiūrėti, kaip fotografuojamos klasės ten. Man asmeniškai patiko.
Pas mus mokykloje panašiai kaip pas jus. Man asmeniškai tos nuotraukos nepatinka. Plius, jas kabina mokykloje, stende. Kartais būna dėl to gėda.
balu
Fotografai visai gėdą praradę. Darželyje vaikščiojo vos ne kas savaitę, kebė nuotraukas vienas baisesnes už kitą. Maniau, kad mokykloj tai liausis. Dabar matau, kad ne. Blogiausia, kad atsisakyt negali- vaikui skaudu, kai visi gauna, o jis-ne.
renaciukas2
Pas mus mokykloje kiekvienais metais ateina fotografas ir siulo savo paslaugas,bet kas nenori nebutina ir fotografuotis biggrin.gif
*ELANA*
atejau penktadieni paimti savo pirmokeli,o j jis su nuotrauka blink.gif !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!sako soske.gif,atejo dede ,nufotkino,liepe va tau perduoti,sake 15lt kainuos blink.gif blink.gif blink.gif .na tai as ta nuotrauka atidaviau mokytojai,pasakiau kad neimsiu,nes vos pries savaite rinko pinigus visai kitam fotografui,kuris padarys klases nuotrauka ir dar plius kas ka nores papildomai.pvz. puoduka su vaiko atvaizdu,ar pakabuka ir t.t...o cia kazkoks atejo,nufotkino,padare,ikiso,nesk mamai.15lt!!!!!!!!!! blink.gif nesamone schmoll.gif
angeliukė9
o aš visai patenkinta, kad fotografuoja. manoji jau penktokė, ir visai įdomu pažiurėti kaip kas met keičiasi vaikai, mergaitės virsta merginomis. o berniukai vyriškėja. O dėl to ,kad pridaro ir nori nenori reikia imti, taip nebuvo. Gal mano dukrytė labi supratinga, ir darydavosi tik tas nuotraukas, kuras išsirinkdavome iš katalogiuko kartu. jei ne tie atvažiuojantys fotografai, tai neturėtume tiek gražių nuotraukų, nes prisiruošti nueiti į fotoatelje kažkaip neišeidavo blush2.gif
pelytė
Į mūsų mokyklą taip pat atvažiuoja fotografai,bet tokių problemų ,kad išsirinkom nuotraukas pas vieną fotografą ,o atvažiavo ir nufotkini kitas nebuvo schmoll.gif .O siap tai tikrai idomu kaip vaikas keičiasi ,turim ir nuo darželio nuotraukų visai faina pasižiūreti,ir tu pačių su puodeliais ir pakabuku.
foox
ax.gif buvau visai patenkinta nuotraukomis atvažiuojančių fotografų, renkame klasės foto nuo priešmokyklinės klasės, ydomu stebėti kaip keičiasi vaikai ir pan. bet jau šiemet kai atnešė nuotrauką tai nei bėgti nei rėkti doh.gif toks vaizdas, kad fotografas užsimerkes fotkino, vaikai sustatyti bet kaip, veidai ištempti ir t.t.
virgulia
Pas mus pavasarį darželyje fotkino,tai laabasi gražias padarė.Mes išsirinkom retro,tai tokia nespalvota,davė sevobinį fotiką palaikyt vaikiui...O bendra urgi labai graži-vaikai labai fainai sustatyti,kas senovinę radiją,kas skėtį laiko,o maniškiui tai nuskilo-jam davė motociklininko šalmą...Patenkintas iki ausų... lotuliukas.gif Bet tokių fotografų mažai teko sutikt, dažniausi tai su visokiais Mikiais irSimpsonais nuotrauks lipdo ir psio doh.gif
laurima
Pas mano vaikus mokykloje jau penkti metai tas pats fotografas, tai jau atsibodo kiekvienais metais tokios pat. Aišku stebėti kaip vaikai keičiasi malonu, tik norėtųsi įvairovės.
Miledi.N
o aš nepaėmiau nuotraukos iš fotografo, nors sutikau, kad fotografuotų. Kai gavau nuotrauką doh.gif doh.gif doh.gif su fotoshopu uždėtas rėmelis su fejerverkais (rudas) ir vaikas raudonam fone, kai pamačiau doh.gif doh.gif doh.gif
Pasakiau AČIŪ NEREIKIA schmoll.gif
Jolete
Oi nepatinka man tie fotografai doh.gif , nuotraukų kokybė baisi, vaikus sustato bet kaip, mokytoja nuotraukoje atrodo kaip vaikų močiūtė, nors pakankamai jauna moteris doh.gif ir taip kiekvienais metais.
Ruttaa
Mokykloje kiekvienais metais ateina otografai, sustato, pasodina vaikus, sako sypsokites butinai... Visi tokie buna dirbtines sypsenas nutaise.. Jokio ydomumo.. ax.gif
ernoja
Eina ir pas mus tie fotografai. Bet yra daug nuotraukų pavyzdžių, rėmelių. Klasė pasirenka, kokio nori, jei nori, gali persirengti kokiu nors stiliumi, personažais. Bet dažnai didžioji dalis tingi ar nenori ką nors įdomiau daryti, tai ir taikomasi prie daugumos. Tada ir rėmeliai, ir nuotraukos nekaip atrodo...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.