Parašykite savo nuomonę apie Utenos miesto darželius.
[SIZE=7]
Sveikos mamytės
Aš užrašiau savo berniukus į Želmenėlį, bet esu apie šį darželį girdėjus nelabai kokių atsiliepimų, bet manau, kad kėkvienas atsirenka savo Daug gerų atsiliepimų esu girdėjus apie darželį, kuris yra klebodžemyje.
Man ir butu labai idomu suzinoti apie darzelius Utenoje. Gal kas turi kokiu atsiliepimu? O ar galima darzeli pasirinkti, ar cia savivaldybe paskirsto?
QUOTE(burbuliukas:) @ 2008 03 05, 12:29) Man ir butu labai idomu suzinoti apie darzelius Utenoje. Gal kas turi kokiu atsiliepimu? O ar galima darzeli pasirinkti, ar cia savivaldybe paskirsto? Man atrodo, gali pasirinkti pati
Sveikutes, mes lankome darzeli "Pasaka". Ka as galiu pasakyt... Manyciau, kad galetu buti zaidimu aiksteles labiau sutvarkytos, graziau irengtos. Aukletojos, gal kaip visur, su savo charakteriu
Na mes kai uzrasinejom savo maziu i darzeli niekas rinktis neleido
Kiek zinau, darzeli pasirenka tevai
QUOTE(redared @ 2008 05 17, 21:12) Kiek zinau, darzeli pasirenka tevai Mes tai uzrasem tik gimusi, tai tik po triju metu eile atejo
Sveikos Uteniškės
Tikrai kiek mažai uteniškių Aš savo sūnelį esu užrašiusi į "Gandrelį" Kiek girdėjau visai gal nieko. Ten yra ir pradinė mokykla. Bet gal kas daugiau girdėjote??? Ir dar gal aš čia ne temą QUOTE(Smigė @ 2008 08 07, 14:37) Ir dar gal aš čia ne temą Labas Aš įdedu triusikėliu, kitas kelnytes arba suknytę (jei išsiteptų labai ar dar kas), tapkytes. Pasiima mėgstamą žaislą ir keliauja
Ačiū dowiliuke
Bet labai jau mažai čia mamų uteniškių Ir dar žiūriu, kad mūsų vaikai panašaus amžiaus QUOTE(Smigė @ 2008 08 08, 14:35) Ačiū dowiliuke Bet labai jau mažai čia mamų uteniškių Ir dar žiūriu, kad mūsų vaikai panašaus amžiaus Mes žinok visai lengvai pripratom, nes maniškė labai aktyvi, bendraujanti
"Gandrelis" pats geriausias.
Sveikos,
Mano abu vaikai eina į skirtingus darželius. Sūnų užrašiau tik gimusį į "Pasaką" ir būdamas 1 metukų ir 3 mėn. jau keliavo į lopšelį. Priprato labai greitai, nenubirėjo nė viena ašarytė. gal kad papuolėm pas nuostabią auklėtoją Laimą. Kita lopšelio grupės auklėtoja tai, kiek girdėjau, nelabai Dukrytę irgi užrašiau tik gimusią, taip pat į "Pasaką" ir būčiau prašiusi, kad būtent papultų į Laimos grupę. Deja deja, jos eilė šiais metais nepriėjo... Dėl išruošimo į darželį, tai dedu pilną komplektą atsarginių drabužėlių ir vienam ir kitam, tapkites ar lengvas basutes grupėj lakstyt, kelnytės reikia kad būtų vienos į lauką, kitos grupėje. Mažajai dar pridedu sauskelnių, drėgnų servetėlių, buteliuką su arbata ir dar, dabar kai šalta, arbatos įdedu termosiuką, kad visada turėtų šiltos. Na daugiau gal nieko
Sveikos, labai ačiū Vilkute už patarimus.
QUOTE(Vilkute @ 2008 09 19, 11:03) Sveikos, Mano abu vaikai eina į skirtingus darželius. Sūnų užrašiau tik gimusį į "Pasaką" ir būdamas 1 metukų ir 3 mėn. jau keliavo į lopšelį. Priprato labai greitai, nenubirėjo nė viena ašarytė. gal kad papuolėm pas nuostabią auklėtoją Laimą. Kita lopšelio grupės auklėtoja tai, kiek girdėjau, nelabai Dukrytę irgi užrašiau tik gimusią, taip pat į "Pasaką" ir būčiau prašiusi, kad būtent papultų į Laimos grupę. Deja deja, jos eilė šiais metais nepriėjo... O kuo motyvavo, kad nepriima? Jūs turėjot pirmenybę, nes Jūsų jau vienas vaikas lanko darželį. Todėl kitas priimamas dalinai išskirtinėm sąlygom
Aš nuo pat gimimo savo mažają užrašiau į "Želmenėlį". Girdėjau gerų atsiliepimų apie jį, be to, arti namų.
QUOTE(burbuliukas:) @ 2008 11 20, 13:41) Aš nuo pat gimimo savo mažają užrašiau į "Želmenėlį". Girdėjau gerų atsiliepimų apie jį, be to, arti namų. Aš savo pyplius vedu į Želmenėlį, nieko blogo negaliu pasakyti apie šį darželį. Tačiau labai skurdus vaikų žaislų asortimentas, nežinau kas čia turėtų tuo rūpintis, ar tėveliai, ar darželis
vedu sunu i zelmeneli. esam labai patenkinti. superines auklytes, labai uzsiima su vaikas. renginukai visoki vyksta. tikrai daugiau naudos negu namie. sunus labai uzsispyres, bet aukletojos puikiai randa bendra kalba. dziaugiames.
Papildyta: dar del aiksteliu nepasakiau. zelmeneli jos tikrai skurdzios, bet visur panasios issyrus varpeli. bet musu aukletojos ir tokioj aplinkoj sugeba itraukti vaikus i veikla. QUOTE(aukseliss @ 2008 12 17, 19:58) Aš savo pyplius vedu į Želmenėlį, nieko blogo negaliu pasakyti apie šį darželį. Tačiau labai skurdus vaikų žaislų asortimentas, nežinau kas čia turėtų tuo rūpintis, ar tėveliai, ar darželis Maniškė keliauja į "Saulutę", nesiskundžiu, žaislų tikrai yra, grupės gražiai sutvarkytos, šilta, smagu QUOTE(dowiliuke @ 2009 01 05, 18:47) Maniškė keliauja į "Saulutę", nesiskundžiu, žaislų tikrai yra, grupės gražiai sutvarkytos, šilta, smagu Džiaugiuosi, kad ir apie Saulutę geri atsiliepimai, mat patarimų į kurį vesti nesulaukiau, tai užrašiau į arčiausiai namų esantį- Saulutę. Nors mano dukrytė dar labai mažytė, tačiau tikiuosi kai susiruoš viskas bus gerai QUOTE(panterra555 @ 2009 01 07, 00:24) Džiaugiuosi, kad ir apie Saulutę geri atsiliepimai, mat patarimų į kurį vesti nesulaukiau, tai užrašiau į arčiausiai namų esantį- Saulutę. Nors mano dukrytė dar labai mažytė, tačiau tikiuosi kai susiruoš viskas bus gerai Mūsų auklėtoja Laimutė, tikrai QUOTE(dowiliuke @ 2009 01 11, 14:45) Mūsų auklėtoja Laimutė, tikrai dowiliuke, norėjau paklausti, ar prieš vedant vaiką į Saulutę, ar buvai nuėjusi apsižiūrėti?
Laba diena, mamytes
Savo berniuka vedu i "Gandreli", dukryte taip pat uzrasiau i ta pati darziuka QUOTE(ievukas22 @ 2009 01 29, 18:12) Laba diena, mamytes Savo berniuka vedu i "Gandreli", dukryte taip pat uzrasiau i ta pati darziuka Sveika, as irgi savo dukryte vesiu i gandreli (nes arciausiai namu), noriu paklaust kokio amziaus tavo dukrele, nes neisivaizduoju pries kiek laiko reik uzrasyt? esu girdejus kad jei kanors nunesi (na kisi Papildyta: QUOTE(astute0210 @ 2009 01 29, 18:40) Sveika, as irgi savo dukryte vesiu i gandreli (nes arciausiai namu), noriu paklaust kokio amziaus tavo dukrele, nes neisivaizduoju pries kiek laiko reik uzrasyt? esu girdejus kad jei kanors nunesi (na kisi Pamaciau QUOTE(ievukas22 @ 2009 01 29, 17:12) Laba diena, mamytes Savo berniuka vedu i "Gandreli", dukryte taip pat uzrasiau i ta pati darziuka Labas, mes jau einam į "Gandrelį". Viskas ten gerai ir auklėtojos bent jau mums papuolė geros. Bet į lauką tai tikrai retai eina, nors oras dieną būna tikrai geras. O aš savo berniuką užrašiau kai buvo pusės metukų. Ir patariu tokio amžiaus užrašyti. O nešti kyšį tai net nežinočiau kur QUOTE(Smigė @ 2009 01 29, 18:58) Labas, mes jau einam į "Gandrelį". Viskas ten gerai ir auklėtojos bent jau mums papuolė geros. Bet į lauką tai tikrai retai eina, nors oras dieną būna tikrai geras. O aš savo berniuką užrašiau kai buvo pusės metukų. Ir patariu tokio amžiaus užrašyti. O nešti kyšį tai net nežinočiau kur Labas Smige QUOTE(astute0210 @ 2009 01 29, 18:24) Labas Smige Tau reikia eiti į švietimo skyrių, nes priėmimą į darželius ir net į mokyklas tvarko švietimo skyrius. Į darželį gali nueiti apsidaryti jei įdomu. O kai jau ateis laikas eiti į darželį gausi laišką iš šveitimo skyriaus, kad yra vieta ir jus laukiami tame darželyje. QUOTE(Smigė @ 2009 01 29, 19:58) Tau reikia eiti į švietimo skyrių, nes priėmimą į darželius ir net į mokyklas tvarko švietimo skyrius. Į darželį gali nueiti apsidaryti jei įdomu. O kai jau ateis laikas eiti į darželį gausi laišką iš šveitimo skyriaus, kad yra vieta ir jus laukiami tame darželyje. Labai aciu is issamia informacija
Prašau astute0210
Reiks ruostis eit i svietimo skyriu
Bet kad gandrelyje retai i lauka veda tai man cia didelis minusas nu nebent gerai isvedina patalpas reiktu paklaust kodel
Na pas mus tokiu laiku ir neveda į lauką, o kai šilta tai du kartus eina
Labas vakaras, mamytes
As savo mazute jau uzrasiau i darziuka, nes kai reiks vesti gali nebuti vietu I lauka turetu kiekviena diena vesti, aisku jei puga ar -20 tai ne.
Sveikos mamytes! man dar vienas klausimas kilo
Uzrasai vaikiuka i darzeli, sueina vaikiukui 2 metai atsiranda vieta, o tu nenori dar vesti, kaip tada? reik moket uz vieta vistiek? kiek kainuoja? Aciu toms kas nepatinges atsakyt QUOTE(astute0210 @ 2009 01 30, 19:08) Sveikos mamytes! man dar vienas klausimas kilo Uzrasai vaikiuka i darzeli, sueina vaikiukui 2 metai atsiranda vieta, o tu nenori dar vesti, kaip tada? reik moket uz vieta vistiek? kiek kainuoja? Aciu toms kas nepatinges atsakyt Tikslaus atsakymo nepateiksiu As nesidomejau labai dar situo klausimu QUOTE(astute0210 @ 2009 01 30, 17:08) Sveikos mamytes! man dar vienas klausimas kilo Uzrasai vaikiuka i darzeli, sueina vaikiukui 2 metai atsiranda vieta, o tu nenori dar vesti, kaip tada? reik moket uz vieta vistiek? kiek kainuoja? Aciu toms kas nepatinges atsakyt Labas, man buvo tokia situacija, kad negalėjau vesti kada jau atėjo mano pasirinkta data. O negalėjau nes buvom persirgę du plaučių uždegimus. Ir dar laukė sanatorija. Tai nuvažiavau į darželį pasikalbėti su direktore. Tai ji man sakė kad galima mokėti už vietą kas mėnesį ir nevesti vaiko ( 13 lt. "Gandrelyje") Bet dar patarė nuvažiuoti į savivaldybę ( švietimo skyrių) ir pasiteirauti ar galima atidėti datą dėl ligos. Tai nuvažiavau ir be jokių problemų atidėjo pusmečiui. Ir nereikėjo mokėti tų pinigėlių ( nors jie nėra dideli). Ir pradėjom eiti tik po pusės metų. QUOTE(dowiliuke @ 2009 01 31, 19:53) cia ne abonementinis mokestis, o mokestis uz ugdyma (ivairios priemones piestukai, popierius ir t.t., kurias darzelis perka uz tuos pinigelius), dienai yra paskirta 0.50cnt(pagal istatymus), tai padauginkit is menesio kalendoriniu darbo dienu ir gausit tuos keliolika litu, nesvarbu vaikas lanke ta menesi darzeli ar ne. O kysio i darzeli nesti tikrai nereikia, tai jau praeitis, o ir sistema vaiko uzrasymo i darzeli dabar visai kita.O kas del isvedimo vaiku i lauka, tai cia priklauso nuo aukletojos, jus nenorekit, kad ziema vaikai kasdien eitu i lauka, isivaizduojat aukletojai 15-20 vaiku aprengti, kol visus aprengia tie pirmieji jau susile stovi, tai ira gaunasi tai, kad pamatai lauke vienas be pirstiniu, pas kita ausys plikos, taip vaikai ir serga, tai kai geriau pagalvoji, geriau jie tegu reciau i ta lauka eina, o geriau grupes tegu vedina, kai vaikai saleje soka ar pan. Man svarbiau, kad vaikas darzelyje susiranda draugu, lavinamas jo kurybiskumas, organizuojami ivairus renginiai itraukiant vaikus, jis mokosi pazinti pasauli ir t.t. Apie "Gandreli" mano tik geriausi atsiliepimai.
Man taip pat patinka "gandrelis"
Taciau kai vaikiukam po 4-5 m., tai jie jau ir patys apsivilkti moka, aukletoja gali jiems padeti, o be to ir seimininkute gali padeti. O grupes tai suremontuotos visur langai nauji (plastikas), tai jus isivaizduokit kai viena karta isvedina patalpas Manau, kad tik noro butu. Mano drauge gyvena Svedijoje, tai ten vaikus kiekviena diena veda i lauka, nors butu ir -15. Ji man pasakojo, kad vienas zmogus stovi lauke, o kitas velka ir kai tik apvelka vaika isleidzia i lauka
Sveikutes
As irgi uz tai kad kasdien vestu vaika i lauka, nes kai neiseinu su dukryte i lauka tai buna irzli , nepatenkinta, prastai miega, beto pas mus plastikinis langas tik virtuveje, vasara visada balkonas buna atidarytas, ziema daznai vedinu kambarius, as pati negaliu isbut nei pusvalandzio kur plastikiniai langai ir nevidinta pasidaro bloga.. manau jei mano dukryte palaikytu tokioje "dusnybeje" visa diena - susirgtu
Na, pas mus daržiuke ir plastikiniai laingai, bet tikrai auklėtojos vėdina kai vaikus suguldo
QUOTE(astute0210 @ 2009 01 30, 18:08) Sveikos mamytes! man dar vienas klausimas kilo Uzrasai vaikiuka i darzeli, sueina vaikiukui 2 metai atsiranda vieta, o tu nenori dar vesti, kaip tada? reik moket uz vieta vistiek? kiek kainuoja? Aciu toms kas nepatinges atsakyt Na maniskis jau gali eit nuo rugsejo i darzeli bet deja mes siuo metu ne Lt, tai mama paskambino ir atidejo kitiems metams bet pasake kai jau busit Lt galesit pradet eit atseit jokiu problemu ir nereikia nieko moket bent neminejo
Sveikos mamytes, gal kas lankot darzeli-mokykla ,,Eglute"?idomu butu atsiliepimai
Sveikos mamos
as ir noreciau pasisakyti. As pirmaji sunu uzrasiau tik gymusi nes man pasake kad vietu galim negauti.Kadangi mes gyvenome dauniskyje tai uzrasiau i ''varpeli''.Siaip man asmeniskai nepatiko visu pirma todel, kad buvo misrios grupes(kol mazas gerai, o kai paugejo tai prisiziuredavo i mazuosius ir buvo net svepluoti pradejes ir soskes uzsinorejes)antra musu grupes aukletojos nepatiko.O kai issikrausteme i krasuona jis jau turejo but paruosiamukas tai norejau leist i '' zelmeneli ''(todel kad kiek zinau ten labai uzsiima su vaikais ir yra dramos burelis jei vaikas tam gabus),bet vietu ten nebuvo tad teko uzrasyti i ''saltineli'',bet likau patenkinta siuo darzeliu. Tiesa kai perasinejau didiji i ''saltineli'' jau turejau antra sunu katik gymusi tai ir ji uzrasiau i ta pati darzeli. Kadangi paskutiniu laiku padidejes gimstamumas, tai as girdejau, kad sunku bus su vietom darzeliuose
Svekos dar papildau
sendien pas vyresnely buvo mamyciu svente, tai labai vaikai sauniai pasirode,po to mamytem uzduoteliu aukletojos buvo prigalvoje tai visos mamytes turejo sudalyvauti, tai prisiminem vaikyste po to dar pasisokome ten ir su atrakcijom sokiai tipo reikiais kepure is kitos poros atimti ir kai nustoja muzika tai pas ka kepure tas ir laimi. vienu zodziu kai eidavo i varpeli tai ten tokios kaip mamyciu svente net nebudavo |