Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Cheesecake'as
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3
astoosab
Sveikos, studijuoju aktyviai įvairius sūrio pyragu receptus ir dabar iškilo tokių klausimų, tai gal patyrusios kepėjos ir mėgėjos šio pyrago gali padėti man susigaudyti? ax.gif Vienur rasomas kukurūzų krakmolas, kitur kukurūzų miltai naudojami. Su kuo geriau kepti?nes įtariu skirtumas yra.. g.gif Turiu receptą, kur su 800 g filadelfijos sūriu 2 kiaušiniai dedasi ir tiek užtenka nes tas sūris pakankamai tvirtas,pati taip kepiau ir puiku buvo thumbup.gif Bet šįkart bandysiu su maskarpone daryti, taip pat su 800 g, tai skaičiau, kad jis savo konsistencija puresnis, ne toks tvirtas. Vadinasi reikia didinti kiaušinių skaičių ar daugiau miltų dėti? Patarkit kaip čia geriausia ax.gif sesės gimtadienis ant nosies mirksiukas.gif Kepiau pagal tokį receptą - 800g filadelfijos, 2 kiaušiniai, 3 šaukštai kukurūzų miltų, vanilės, pusė puodelio grietinės, stiklinė cukraus.Tai kaip adaptuoti maskarponei? ax.gif
irmulia
kukurūzų miltai yra yra kukurūzų miltai mirksiukas.gif o krakmolas yra visai kas kita nei miltai ax.gif

kiek esu peržiūrėsjusi receptų tai jei pasirenkama mascarponė, dažniausiai dedama grietinėlė ir kartais papildomai truputį kukurūzų krakmolo mirksiukas.gif

šiaip kepant su maskarponės sūriu, sūrpyragis labai normaliai gaunasi, lygiai kreminės konsistencijos ir išlaukus tiek kiek priklauso ( 24-48val.) puikiai laikosi, tvirtas, kaip ir keptas iš Filadelfijos sūrio kremo ax.gif

dar būna tokie sūrio masei deriniai:

filadelfija+mascarpone

mascarpone+grietinė+filiadefija

mascarpone+grietinėlė

ricotta+mascarpone

ricotta+mascarpone+kukurūzų krakmolas

ricotta+mascarpone+grietinė

ricotta

fromage blanc (prancūziška varškė, labai primena tirštą jogurtą kažkas panašaus kaip President varškės kremas ) + miltai (paprasti)

fromage blanc + kukurūzų krakmolas

fromage blanc + mascarpone

o šiaip kad nereikėtų išmesti visko lauk dėl nepavykusio eksperimento, geriau vadovautis konkrečiu receptu mirksiukas.gif tikrai nemažai tra receptų su mascarponės sūriu , belieka tik po internetą panaršyti mirksiukas.gif
astoosab
aciu labai 4u.gif Dar paklausiu - tai kepant su maskarpone geriau deti krakmola ar miltus?ir taip ir taip randu.. g.gif
irmulia
tiesą pasakius, pirmą kartą girdžiu, kad kepant su mascarponės sūriu ,reikia kukurūzų miltų... g.gif štai, kad reikia krakmolo ( ir tai nevisada ) tai taip mirksiukas.gif
uups
'kukuruzu miltais' ( corn flour) britu receptuose vadinamas krakmolas ('cornstarch' amerikos anglu kalba). Cheesecakeuos'e visada vartojamas tik krakmolas, nesvarbu, bulviu ar kukuruzu.

Tarp philadelphia ir maskarpones konsistencijos skirtumo nematau g.gif
bet man pachios skoniui maskarpone labiau tinka nekeptiems pyragams g.gif
aga1
QUOTE(uups @ 2011 11 08, 18:08)
Tarp philadelphia ir maskarpones konsistencijos skirtumo nematau  g.gif
*

Drisciau gincytis. Philadelphia ir mascarpone cheese suriu konsistencija tikrai skiriasi. Mascarpone galima laisva su mikseriu plakti, to tikrai nepadarysi su Philadelphia.
Mascarpone cheese labiau jauciasi astrumas ir saldumas nei Philadelphia.
Mascarpone cheese gamintas is grietines, kai tuo atveju Philadelphia is maziau nei 40% milk - fat.
Mascarpone cheese maziau tankesnis, nei Philadelphia.
Gal LT jie ir vienodi...
uups
nematau reikalo ginchytis. Gi nesakau kad identiski suriai, juolab apie saldumus-ashtrumus nekalbejau, tik konsistencija (beje, man philadelphia puikiai plakasi mikseriu).
Maskarpone irgi yra 40% riebumo,- specialiai pazhiurejau nuejus i shaldytuva.
Faktas, kad philadelphia suryj baltymu daugiau, o maskarponej- riebalo ir vandens, todel ir sakau, kad maskarpone daug geriau tinka nekeptiems pyragams.
irmulia
na man mascarpone ir filadelfija plakasi vienodai mirksiukas.gif

dėl sudėties, tai mascarpone gaminama iš grietinėlės ax.gif

o dėl tinkamumo, tai ir mascarpones ir filadelfijos vienodai tinka sūrpyragiui kepti ax.gif kad iškepto sūrpyragio sūrio sluoksnio tekstūra kažkiek skiriasi - faktas, bet tikrai ne kaip diena ir naktis : tas pats kremiškumas, gal sakyčiau su mascarpone - kremiškiau gaunasi mastau.gif o filadelfijos - toks puresnis labiau... ax.gif
astoosab
dėkavoju labai už išsamų paaiškinimą, desiu krakmolą ir bandysiu receptą su maskarpone smile.gif
Rashkyte
QUOTE(irmulia @ 2011 11 06, 10:55)

žiū, tik ne perdažnai  mėgaukis mirksiukas.gif , o tai nuo šio gėrio šonai labai greitai auga  doh.gif  kad ir koks jis man skanus bebūtų  unsure.gif  biggrin.gif
yra planuose (tik gaila, kad gan tolimuose) su kokiomis uogomis ar vaisiais padaryti, nes pagrindas vis tiek lieka tas pats , o ką jau ant viršaus uždėsi - tas ir bus  bigsmile.gif
*

na jau taaaip thumbup.gif skaniai atrodo tas su rieshutais wub.gif pasaka thumbup.gif as jau keli metai vis darau (i tarpus baklava ir tiramisu pakaitalioju, kad neatsibostu biggrin.gif ), bet niekad nebandziau su rieshutais schmoll.gif user posted image

dar darau su moliugais, tik foto neturiu blush2.gif bet idedu pagal ka pradejau daryt 4u.gif Moliugu surio pyragas ir visus bedarydama, pagrinda butinai ishtepu su uogiene biggrin.gif reikes pabandyt su rieshutais bigsmile.gif tai manau, pagrinda su karamele tepsiu biggrin.gif 4u.gif
irmulia
aaa, moliūgas , jergutėliau kiek yra puikių įvairių receptų su juo + ir moliūginis cheesecake'as thumbup.gif sakiau kitą kartą moliūginį kepsiu biggrin.gif

o karamelinis padažas sausainių pagrindui - superinis dalykas thumbup.gif suteikia puikų skonį sausainiams, + truputį įsigeria į apatinį sūrio sluoksnį essen.gif
irmulia
na, kagi, išbandžiau dar vieną sūrio kremą (radau kažkokį, rodos, lenkų gamybos, dabar tikslaus pavadinimo neprisimenu, pats kremo skonis toks truputį sūrstelėjęs) sūrpyragiui - skanumas essen.gif

recepto pagrindas toks kaip cheesecake'o su karamelizuotais makadamijų riešutais, tik paviršių padengiau baltojo šokolado sluoksneliu ir apdėliojau šviežiomis braškėmis - skanumėlis bigsmile.gif Pats sūrio sluoksnis gavosi toks lyg varškės kremo konsistencijos ( kitoks nei su filadelfijos sūrio kremu) ax.gif
Eighteen
Sūrio pyragas - mėgstamiausias mano desertas, gaila, kad labai kaloringas. Pabandžiau truputį modifikuoti receptą, kad sumažinti kalorijas (amerikiečių puslapiuose galima rasti tokių receptų, ieškoti "low-carb cheesecake".

Receptas, pagal kurį gaminau:
Pagrindui:
200 g trapių sausainių (naudojau paprastų butterkekse, dėl skonio įmaišiau truputį imbierinių ir cinamoninių sausainių, skaldytų riešutų);
75 g sviesto;

Sūrio masei:
600 g Philadelphia cream cheese;
vanilės ekstrakto;
3 kiaušiniai;
Vietoj riebios grietinės naudojau 200 neriebaus natūralaus jogurto;
3 šaukštai kukurūzų krakmolo;
Pasaldinimui - Stevios ekstrakto pagal skonį, jei jos neturite - 4 šaukštai cukraus.

Gavosi nė kiek ne blogesnis nei tradicinis riebus cheesecake'as biggrin.gif

user posted image
ViduxKLP
Sveiki. Mano mėgstamiausias Irmulės sūrpyragis su makadamijų riešutais. Turiu tokią fix idėją... Mano vestuvės artėja ir norėčiau saldumynų stalui kai ką savo pagamint. Įsikandau įdėjos sūrpyragį kepti stiklinėse (individualiai kiekvienam svečiui). Stiklas lyg ir neturėtų skilt. Bet kiek tai realu ? Gal kas esate ką nors panašaus išbandę ?
II varijantas keksiukų skardoje tokie mini pyragaičiai, bet bijau, kad nepriliptų kraštai
Latte
QUOTE(ViduxKLP @ 2012 03 13, 12:45)
Sveiki. Mano mėgstamiausias Irmulės sūrpyragis su makadamijų riešutais. Turiu tokią fix idėją... Mano vestuvės artėja ir norėčiau saldumynų stalui kai ką savo pagamint. Įsikandau įdėjos sūrpyragį kepti stiklinėse (individualiai kiekvienam svečiui). Stiklas lyg ir neturėtų skilt. Bet kiek tai realu ? Gal kas esate ką nors panašaus išbandę ?
II varijantas keksiukų skardoje tokie mini pyragaičiai, bet bijau, kad nepriliptų kraštai
*

Ar tik stiklas neturi būti specialiai pritaikytas kepimui būti?Nes stiklinių būna ir labai plonų... O į keksiukų formeles įdėjus jų popieriukus neturėtų prisvilti manau g.gif
ViduxKLP
QUOTE(Latte @ 2012 03 13, 11:55)
Ar tik stiklas neturi būti specialiai pritaikytas kepimui būti?Nes stiklinių būna ir labai plonų... O į keksiukų formeles įdėjus jų popieriukus neturėtų prisvilti manau  g.gif
*

Na jau taures parinkčiau storesnio stiklo - ale viskiui... Popieriukai nebus idealiai lygūs todėl matysis "raukšlytės" nors apipylus padažu gal ir gerai. Dar turiu laiko reiks jaučiu pradėt ekspermentinius gaminius. Man norisi to idealaus varijanto - stilinėse. Gal atsiras bandžiusių bigsmile.gif
miskouoga
O tokiuose enorite kepti?

http://www.google.lt/search?q=ramekin&...252&bih=552
Jogailė
QUOTE(irmulia @ 2011 10 31, 13:53)
štai mano gražuolis essen.gifbiggrin.gif

Cheesecake'as su karamele ir karamelizuotais Makadamijų riešutais

Kepimo formą (šarnyrinę) iškloti kepimo popieriumi.

*

Galvoju pabandyt išsikept. Tik va klausimas kas ta šarnyrinė kepimo forma? blush2.gif Aš turiu 26 cm skersmens, kažin čia jau per didelė, labai plonas gausis? Ir kokio maždaug svorio gaunasi?

Iš anksto ačiū už atsakymus 4u.gif
irmulia
šarnyrine kepimo forma aš vadinu štai tokią:

user posted image mirksiukas.gif

maniškė - 23 cm skersmens mirksiukas.gif

dėl tikslaus svorio nežinau - šiaip jis gan sunkus gaunasi mirksiukas.gif
Jogailė
QUOTE(irmulia @ 2012 03 13, 15:34)
šarnyrine kepimo forma aš vadinu štai tokią:
  mirksiukas.gif
*

A, aišku smile.gif
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2012 03 13, 15:34)
dėl tikslaus svorio nežinau - šiaip jis gan sunkus gaunasi  mirksiukas.gif
*

Na bet 13 žmonių tikriausiai reiktų dvigubint viską? g.gif
Matyt nieko nebus, reikės daryt bandomąjį kepimą, tada nekvaršinsiu čia niekam galvos biggrin.gif
irmulia
Šį sūrpyragį kepiau 23 cm skersmens kepimo formoje mirksiukas.gif ( nors esu kepusi ir 18 cm - tada gavosi aukštas sūrio sluoksnis)

galima daryti dvigubą arba 1,5 normos mirksiukas.gif

bet šiaip, tai turėtų per akis užtekti ir iš vienos normos - juk tai tik desertas mirksiukas.gif Jis yra labai sotus, tad vargu ar didelį gabalą įmanoma suvalgyti mirksiukas.gif
Jogailė
QUOTE(irmulia @ 2012 03 13, 15:43)
Jis yra labai sotus, tad vargu ar didelį gabalą įmanoma suvalgyti  mirksiukas.gif
*

Ačiū už atsakymus 4u.gif Ten saldumynų mėgėjai visi, išskyrus mane lotuliukas.gif Nors šitą laaabai mėgstu ir aš rolleyes.gif Bandysiu, žiūrėsim kas gausis smile.gif
ViduxKLP
QUOTE(Jogailė @ 2012 03 13, 14:48)
Ačiū už atsakymus 4u.gif Ten saldumynų mėgėjai visi, išskyrus mane lotuliukas.gif Nors šitą laaabai mėgstu ir aš rolleyes.gif Bandysiu, žiūrėsim kas gausis smile.gif
*

Vakar kepiau, šiandien pasvėriau - be riešutų ir karamelės svėrė 1,3 kg 4u.gif
Jogailė
Eina sau blink.gif Per kiek laiko cukrus išsilydo? Jau daugiau nei pusvalandis, o niekas ten nevyksta g.gif
Jogailė
Na va, pagaliau kažkas gavosi. Tik bandysim ragaut vakare su svečiais rolleyes.gif

user posted image

Ačiū už receptuką, irmulia 4u.gif
irmulia
QUOTE(Jogailė @ 2012 03 24, 16:02)
Eina sau blink.gif Per kiek laiko cukrus išsilydo? Jau daugiau nei pusvalandis, o niekas ten nevyksta g.gif
*

šiaip turėtų greičiau išsilydyti g.gif o kaip gaminote karamelinį padažą? mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Jogailė @ 2012 03 24, 18:43)
Na va, pagaliau kažkas gavosi. Tik bandysim ragaut vakare su svečiais rolleyes.gif

Ačiū už receptuką, irmulia 4u.gif
*

labai puikiai atrodo thumbup.gif essen.gif: o pagrindą iš ko darėte? atrodo toks drėgnas bigsmile.gif
Jogailė
QUOTE(irmulia @ 2012 03 24, 23:40)
šiaip turėtų greičiau išsilydyti  g.gif  o kaip gaminote karamelinį padažą?  mirksiukas.gif

labai puikiai atrodo  thumbup.gif  essen.gif:  o pagrindą iš ko darėte? atrodo toks drėgnas  bigsmile.gif
*

Paspartinau truputuką, padidinau kaitrą ax.gif

O pagrindas iš sausainių kokius radau parduotuvėj. Sviesto dėjau pagal receptą

Skanus tikrai labai. Tik va kas nepatiko ax.gif tai, kad ta karamelė apie riešutus labai jau kieta, sunku valgyt. Gal man kažkas nesigavo g.gif Va jei riešutus užbarstyt ant tos karamelės, tai liuks būtų buvę
Muscade
QUOTE(Jogailė @ 2012 03 25, 14:42)

Skanus tikrai labai. Tik va kas nepatiko ax.gif tai, kad ta karamelė apie riešutus labai jau kieta, sunku valgyt. Gal man kažkas nesigavo g.gif Va jei riešutus užbarstyt ant tos karamelės, tai liuks būtų buvę
*

Manau, kad jums viskas gavosi taip kaip ir pagal irmulios receptą. Man buvo tas pats, tai dabar galvoju velykoms padaryti tokį tortą, tik vešimės pas senelius, tai galvoju bus problema su kietais riešutais, jiems bus nepatogu valgyti smile.gif Reikės kažkuo pakeisti....Arba padaryti be riešutų smile.gif Bet šiaip receptukas ir skonis 10 balų wub.gif
irmulia
QUOTE(Jogailė @ 2012 03 25, 14:42)

*

aaa, na su kaitra geriau nedidinti jos, nes tada yra tikimybė, kad karamelinis padažas pervirs, ir taps per tamsu + kartoko skonio mirksiukas.gif

na, tai karamelė ant riešutų gan kietoka gaunasi g.gif galima mažiau karamelės dėti ant riešutų, t.y. cukraus, tada riešutai turėtų ploną karamelinį apvalkalą, kuris teoriškai būtų ne toks kietas mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Muscade @ 2012 03 25, 16:10)
... Reikės kažkuo pakeisti....Arba padaryti be riešutų smile.gif Bet šiaip receptukas ir skonis 10 balų wub.gif
*

o čia galima varijuoti : pvz. daryti kokį vaisinį ar uogų užpilą ir puošti šviežiomis uogomis - jos tikrai nekietos : + daug kam patinka tokie sūrpyragiai su uogomis mirksiukas.gif

arba tiesiog paruošti želinį viršutinį sluoksnį mirksiukas.gif
Jogailė
QUOTE(irmulia @ 2012 03 25, 15:32)
na, tai karamelė ant riešutų gan kietoka gaunasi  g.gif  galima mažiau karamelės dėti ant riešutų, t.y. cukraus, tada riešutai turėtų ploną karamelinį apvalkalą, kuris teoriškai būtų ne toks kietas  mirksiukas.gif
*

Aha smile.gif Kai jau paragavom, tai galima varijuoti pagal savo skonį. Aš galvoju, kad galima riešutų (be jokios karamelės) pabarstyti ant užpilto karamelės padažo. Irgi būtų skanu. O taip tai tikrai labai skanus ir siaubingai sotus. Atsipjovėm po gabalą kaip visada rolleyes.gif tai sunku buvo pabaigoj, kas kažkaip suvalgė, kas pasiliko kitai dienai lotuliukas.gif
Rashkyte
tai galima daryt paprasta, bet pertepti pada su iv. uogienem, ir det virshu koki tik nori thumbup.gif
cheesecake
bilekokia
Aš darau sūrio pyragą iš Rama Creme bonjour mėlyno arba žydro tepamo sūrio. Gaunasi pigiau nei su Philadelphia. Plius padarau viršutinį sluoksnį iš grietinės, cukraus, ir aviečių - gali būti šaldytos uogos arba trintos avietės, tinka ir uogienė. Rūgštelė suteikia gaivumo smile.gif
Shalimar
Norejau paklausti del pyrago virsaus, daryciau nekepta, o aptepti noreciau trintom braskem su cukrum. Ar reiktu i jas deti zele? Ir ar jos tinka tokiam dalykui, ar neapdziutu virsu, ar geriau virta uogiene tepti? g.gif
Rashkyte
QUOTE(Shalimar @ 2012 04 09, 14:00)
Norejau paklausti del pyrago virsaus, daryciau nekepta, o aptepti noreciau trintom braskem su cukrum. Ar reiktu i jas deti zele? Ir ar jos tinka tokiam dalykui, ar neapdziutu virsu, ar geriau virta uogiene tepti? g.gif
*

as tai dedu toki jau paruoshta Cherry pie filling 4u.gif bet manau, kad bet kokia uogiene tiktu 4u.gif
irmulia
QUOTE(Shalimar @ 2012 04 09, 22:00)
*

manau, galima ir taip ir taip ir taip mirksiukas.gif pirmu atveju gausis kaip padažu aplieta, o jei įdėsite želė, tai bus stangriau, kiečiau; na su uogiene ir taip viskas aišku mirksiukas.gif
Adeliukas
QUOTE(irmulia @ 2011 10 31, 14:53)

Sudomino jusu torciukas. Turiu visus produktus. Tikva galvoju. Kazkas rase kad karamelizuoti riesutai gainasi kietoki su ta karamele. Jis jauciu gaunasi kaip grilijazas. O grilijazo as nemegstu. O jei tuos riesutus tiesog ismaisyti su karameliniu kremu ir uzpilti ant torto. Nedarant tos kietos karameles. Kaip manot. Skonis labai pasikeis?
irmulia
Adeliuk, griliažas gaunasi tada, kai yra daugiau karamelės masės, o ne riešutų mirksiukas.gif karamelizuotus riešutus galima paruošti taip, kad kietos karamelės gabaliukų praktiškai neliktų - bevėstančius ( kol dar karamelė tąsi) karamelizuotus riešutus atskirti vieną nuo kito , arba visą masę sutrupinti stambiais gabalais ir tiesiog išrinkti grynos karamelės gabaliukus mirksiukas.gif

arba galite bandyti elementariai ant sūrpyragio paviršiaus sudėti riešutus ir visa tai užpilti karamelės padažu - tada tikrai nebus nei kieta, nei jokio griliažo.

Tik tiek, kad tie karamelizuoti riešutai suteikia šiam sūrpyragiui išskirtinį skonį mirksiukas.gif
Adeliukas
Oi koks greitas atsakymas. Aciu. tongue.gif Bandysiu karamelizuoti tuos riesutus, o tada ziuresiu kas gausis. Jei labai sukietes tiesiog bandysiu sutrupinti.
Adeliukas
Jau kepa mano tortas. Tik ar jis turi buti toks skystas. Kol plakiau suri su cukrum buvo labai tirstas, bet kai sudejau visus po viena kiausinius, skystutele tesla pasidare. Dabar pergyvenuar iskeps? Ar sukietes?
irmulia
taip, visų sūrpyragių masė yra tokia skystoka, o iškepę (pajudinus kepimo formą) turi drebėti it želė mirksiukas.gif Pilnai sustingsta palaikius šaldytuve 24-48 valandas . Tada jau galima dekoruoti ir patiekti ragavimui. mirksiukas.gif
pilarra
Sveikos merginos! smile.gif labai noreciau ryt iskepti Irmules cheesecake! tik iskilo man klausimelis: as gyvenu UK ir suabejojau kokia grietinele atitinka 30% riebumo? Pirkti double, single ar whipping cream? greiciausiai double, bet neesu tikra g.gif gal galetumet pagelbeti, is anksto aciu! mirksiukas.gif
Rashkyte
QUOTE(pilarra @ 2012 04 13, 11:27)
Sveikos merginos! smile.gif  labai noreciau ryt iskepti Irmules cheesecake! tik iskilo man klausimelis: as gyvenu UK ir suabejojau kokia grietinele atitinka 30% riebumo? Pirkti double, single ar whipping cream? greiciausiai double, bet neesu tikra  g.gif  gal galetumet pagelbeti, is anksto aciu! mirksiukas.gif
*

as tai manau, kad cia, musuose vadinama heavy cream arba whipping cream 4u.gif
ViduxKLP
QUOTE(pilarra @ 2012 04 13, 17:27)
Sveikos merginos! smile.gif  labai noreciau ryt iskepti Irmules cheesecake! tik iskilo man klausimelis: as gyvenu UK ir suabejojau kokia grietinele atitinka 30% riebumo? Pirkti double, single ar whipping cream? greiciausiai double, bet neesu tikra  g.gif  gal galetumet pagelbeti, is anksto aciu! mirksiukas.gif
*

Sudėtį pažiūrėk. Kiek gramų riebalų toks ir riebumas procentais mirksiukas.gif Aš labai mėgstu šį sūrpyragi tai esu kepusi su skirtingų riebumų grietinėle ir viskas buvo thumbup.gif
pilarra
QUOTE(ViduxKLP @ 2012 04 13, 18:41)
Sudėtį pažiūrėk. Kiek gramų riebalų toks ir riebumas procentais  mirksiukas.gif Aš labai mėgstu šį sūrpyragi tai esu kepusi su skirtingų riebumų grietinėle ir viskas buvo  thumbup.gif
*

kaip tik saldytuve turiu Elmlea double cream, pasiziurejau sudeti, zodziu raso palygindami: Elmlea double cream Fat 36,0 g, other double cream Fat 50,5 g. rolleyes.gif jei sakai, kad viskas gerai gaunasi su skirtingu riebumu grietinele, tai bandysiu su liesesne (single). smile.gif
Adeliukas
QUOTE(Adeliukas @ 2012 04 12, 18:29)
Jau kepa mano tortas. Tik ar jis turi buti toks skystas. Kol plakiau suri su cukrum buvo labai tirstas, bet kai sudejau visus po viena kiausinius, skystutele tesla pasidare. Dabar pergyvenuar iskeps? Ar sukietes?
*

Tas surio tortas su karamele ir riesutais gavosi tobulas. Jau vyras sako tik sita daryti. Tik beda kad patys riesutai kazkokie biski pasene ar ka, tai nelabai skanus. As nepataikiau, o pas vyra gabalelyje tai net 4 riesutai kartus. Bet siaip tobulas torciukas.
Aciu uz gera receptuka.
irmulia
smagu, kad patiko thumbup.gif

dėl riešutų - kokius naudojote? makadamijų ? ar kokius lazdyno (su šiais tikrai pasitaiko - būda sugedusių ir karčių - nevalgomų doh.gif )

beje, radau, kur galima natūralius ( nesūdytus ir nekepintus) makadamijų riešutus įsigyti, tad kurį kartą bandysiu kas gausis ax.gif
Adeliukas
Taip taip lazdyno. As makadamiju nelabai megstu. Bet galvoju bandysiu kita karta graikiskus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.