Sveikos, studijuoju aktyviai įvairius sūrio pyragu receptus ir dabar iškilo tokių klausimų, tai gal patyrusios kepėjos ir mėgėjos šio pyrago gali padėti man susigaudyti?
kukurūzų miltai yra yra kukurūzų miltai
kiek esu peržiūrėsjusi receptų tai jei pasirenkama mascarponė, dažniausiai dedama grietinėlė ir kartais papildomai truputį kukurūzų krakmolo šiaip kepant su maskarponės sūriu, sūrpyragis labai normaliai gaunasi, lygiai kreminės konsistencijos ir išlaukus tiek kiek priklauso ( 24-48val.) puikiai laikosi, tvirtas, kaip ir keptas iš Filadelfijos sūrio kremo dar būna tokie sūrio masei deriniai: filadelfija+mascarpone mascarpone+grietinė+filiadefija mascarpone+grietinėlė ricotta+mascarpone ricotta+mascarpone+kukurūzų krakmolas ricotta+mascarpone+grietinė ricotta fromage blanc (prancūziška varškė, labai primena tirštą jogurtą kažkas panašaus kaip President varškės kremas ) + miltai (paprasti) fromage blanc + kukurūzų krakmolas fromage blanc + mascarpone o šiaip kad nereikėtų išmesti visko lauk dėl nepavykusio eksperimento, geriau vadovautis konkrečiu receptu
aciu labai
tiesą pasakius, pirmą kartą girdžiu, kad kepant su mascarponės sūriu ,reikia kukurūzų miltų...
'kukuruzu miltais' ( corn flour) britu receptuose vadinamas krakmolas ('cornstarch' amerikos anglu kalba). Cheesecakeuos'e visada vartojamas tik krakmolas, nesvarbu, bulviu ar kukuruzu.
Tarp philadelphia ir maskarpones konsistencijos skirtumo nematau bet man pachios skoniui maskarpone labiau tinka nekeptiems pyragams QUOTE(uups @ 2011 11 08, 18:08) Drisciau gincytis. Philadelphia ir mascarpone cheese suriu konsistencija tikrai skiriasi. Mascarpone galima laisva su mikseriu plakti, to tikrai nepadarysi su Philadelphia. Mascarpone cheese labiau jauciasi astrumas ir saldumas nei Philadelphia. Mascarpone cheese gamintas is grietines, kai tuo atveju Philadelphia is maziau nei 40% milk - fat. Mascarpone cheese maziau tankesnis, nei Philadelphia. Gal LT jie ir vienodi...
nematau reikalo ginchytis. Gi nesakau kad identiski suriai, juolab apie saldumus-ashtrumus nekalbejau, tik konsistencija (beje, man philadelphia puikiai plakasi mikseriu).
Maskarpone irgi yra 40% riebumo,- specialiai pazhiurejau nuejus i shaldytuva. Faktas, kad philadelphia suryj baltymu daugiau, o maskarponej- riebalo ir vandens, todel ir sakau, kad maskarpone daug geriau tinka nekeptiems pyragams.
na man mascarpone ir filadelfija plakasi vienodai
dėl sudėties, tai mascarpone gaminama iš grietinėlės o dėl tinkamumo, tai ir mascarpones ir filadelfijos vienodai tinka sūrpyragiui kepti
dėkavoju labai už išsamų paaiškinimą, desiu krakmolą ir bandysiu receptą su maskarpone
QUOTE(irmulia @ 2011 11 06, 10:55) žiū, tik ne perdažnai mėgaukis yra planuose (tik gaila, kad gan tolimuose) su kokiomis uogomis ar vaisiais padaryti, nes pagrindas vis tiek lieka tas pats , o ką jau ant viršaus uždėsi - tas ir bus na jau taaaip dar darau su moliugais, tik foto neturiu
aaa, moliūgas , jergutėliau kiek yra puikių įvairių receptų su juo + ir moliūginis cheesecake'as
o karamelinis padažas sausainių pagrindui - superinis dalykas
na, kagi, išbandžiau dar vieną sūrio kremą (radau kažkokį, rodos, lenkų gamybos, dabar tikslaus pavadinimo neprisimenu, pats kremo skonis toks truputį sūrstelėjęs) sūrpyragiui - skanumas
recepto pagrindas toks kaip cheesecake'o su karamelizuotais makadamijų riešutais, tik paviršių padengiau baltojo šokolado sluoksneliu ir apdėliojau šviežiomis braškėmis - skanumėlis
Sūrio pyragas - mėgstamiausias mano desertas, gaila, kad labai kaloringas. Pabandžiau truputį modifikuoti receptą, kad sumažinti kalorijas (amerikiečių puslapiuose galima rasti tokių receptų, ieškoti "low-carb cheesecake".
Receptas, pagal kurį gaminau: Pagrindui: 200 g trapių sausainių (naudojau paprastų butterkekse, dėl skonio įmaišiau truputį imbierinių ir cinamoninių sausainių, skaldytų riešutų); 75 g sviesto; Sūrio masei: 600 g Philadelphia cream cheese; vanilės ekstrakto; 3 kiaušiniai; Vietoj riebios grietinės naudojau 200 neriebaus natūralaus jogurto; 3 šaukštai kukurūzų krakmolo; Pasaldinimui - Stevios ekstrakto pagal skonį, jei jos neturite - 4 šaukštai cukraus. Gavosi nė kiek ne blogesnis nei tradicinis riebus cheesecake'as
Sveiki. Mano mėgstamiausias Irmulės sūrpyragis su makadamijų riešutais. Turiu tokią fix idėją... Mano vestuvės artėja ir norėčiau saldumynų stalui kai ką savo pagamint. Įsikandau įdėjos sūrpyragį kepti stiklinėse (individualiai kiekvienam svečiui). Stiklas lyg ir neturėtų skilt. Bet kiek tai realu ? Gal kas esate ką nors panašaus išbandę ?
II varijantas keksiukų skardoje tokie mini pyragaičiai, bet bijau, kad nepriliptų kraštai QUOTE(ViduxKLP @ 2012 03 13, 12:45) Sveiki. Mano mėgstamiausias Irmulės sūrpyragis su makadamijų riešutais. Turiu tokią fix idėją... Mano vestuvės artėja ir norėčiau saldumynų stalui kai ką savo pagamint. Įsikandau įdėjos sūrpyragį kepti stiklinėse (individualiai kiekvienam svečiui). Stiklas lyg ir neturėtų skilt. Bet kiek tai realu ? Gal kas esate ką nors panašaus išbandę ? II varijantas keksiukų skardoje tokie mini pyragaičiai, bet bijau, kad nepriliptų kraštai Ar tik stiklas neturi būti specialiai pritaikytas kepimui būti?Nes stiklinių būna ir labai plonų... O į keksiukų formeles įdėjus jų popieriukus neturėtų prisvilti manau QUOTE(Latte @ 2012 03 13, 11:55) Ar tik stiklas neturi būti specialiai pritaikytas kepimui būti?Nes stiklinių būna ir labai plonų... O į keksiukų formeles įdėjus jų popieriukus neturėtų prisvilti manau Na jau taures parinkčiau storesnio stiklo - ale viskiui... Popieriukai nebus idealiai lygūs todėl matysis "raukšlytės" nors apipylus padažu gal ir gerai. Dar turiu laiko reiks jaučiu pradėt ekspermentinius gaminius. Man norisi to idealaus varijanto - stilinėse. Gal atsiras bandžiusių QUOTE(irmulia @ 2011 10 31, 13:53) štai mano gražuolis Cheesecake'as su karamele ir karamelizuotais Makadamijų riešutais Kepimo formą (šarnyrinę) iškloti kepimo popieriumi. Galvoju pabandyt išsikept. Tik va klausimas kas ta šarnyrinė kepimo forma? Iš anksto ačiū už atsakymus
šarnyrine kepimo forma aš vadinu štai tokią:
maniškė - 23 cm skersmens dėl tikslaus svorio nežinau - šiaip jis gan sunkus gaunasi QUOTE(irmulia @ 2012 03 13, 15:34) A, aišku Papildyta: QUOTE(irmulia @ 2012 03 13, 15:34) Na bet 13 žmonių tikriausiai reiktų dvigubint viską? Matyt nieko nebus, reikės daryt bandomąjį kepimą, tada nekvaršinsiu čia niekam galvos
Šį sūrpyragį kepiau 23 cm skersmens kepimo formoje
galima daryti dvigubą arba 1,5 normos bet šiaip, tai turėtų per akis užtekti ir iš vienos normos - juk tai tik desertas
Eina sau
Na va, pagaliau kažkas gavosi. Tik bandysim ragaut vakare su svečiais
![]() Ačiū už receptuką, irmulia QUOTE(Jogailė @ 2012 03 24, 16:02) šiaip turėtų greičiau išsilydyti Papildyta: QUOTE(Jogailė @ 2012 03 24, 18:43) labai puikiai atrodo QUOTE(irmulia @ 2012 03 24, 23:40) šiaip turėtų greičiau išsilydyti labai puikiai atrodo Paspartinau truputuką, padidinau kaitrą O pagrindas iš sausainių kokius radau parduotuvėj. Sviesto dėjau pagal receptą Skanus tikrai labai. Tik va kas nepatiko QUOTE(Jogailė @ 2012 03 25, 14:42) Paspartinau truputuką, padidinau kaitrą O pagrindas iš sausainių kokius radau parduotuvėj. Sviesto dėjau pagal receptą Skanus tikrai labai. Tik va kas nepatiko Manau, kad jums viskas gavosi taip kaip ir pagal irmulios receptą. Man buvo tas pats, tai dabar galvoju velykoms padaryti tokį tortą, tik vešimės pas senelius, tai galvoju bus problema su kietais riešutais, jiems bus nepatogu valgyti QUOTE(Jogailė @ 2012 03 25, 14:42) Paspartinau truputuką, padidinau kaitrą O pagrindas iš sausainių kokius radau parduotuvėj. Sviesto dėjau pagal receptą Skanus tikrai labai. Tik va kas nepatiko aaa, na su kaitra geriau nedidinti jos, nes tada yra tikimybė, kad karamelinis padažas pervirs, ir taps per tamsu + kartoko skonio na, tai karamelė ant riešutų gan kietoka gaunasi Papildyta: QUOTE(Muscade @ 2012 03 25, 16:10) o čia galima varijuoti : pvz. daryti kokį vaisinį ar uogų užpilą ir puošti šviežiomis uogomis - jos tikrai nekietos : + daug kam patinka tokie sūrpyragiai su uogomis arba tiesiog paruošti želinį viršutinį sluoksnį QUOTE(irmulia @ 2012 03 25, 15:32) na, tai karamelė ant riešutų gan kietoka gaunasi Aha
tai galima daryt paprasta, bet pertepti pada su iv. uogienem, ir det virshu koki tik nori
cheesecake
Aš darau sūrio pyragą iš Rama Creme bonjour mėlyno arba žydro tepamo sūrio. Gaunasi pigiau nei su Philadelphia. Plius padarau viršutinį sluoksnį iš grietinės, cukraus, ir aviečių - gali būti šaldytos uogos arba trintos avietės, tinka ir uogienė. Rūgštelė suteikia gaivumo
Norejau paklausti del pyrago virsaus, daryciau nekepta, o aptepti noreciau trintom braskem su cukrum. Ar reiktu i jas deti zele? Ir ar jos tinka tokiam dalykui, ar neapdziutu virsu, ar geriau virta uogiene tepti?
QUOTE(Shalimar @ 2012 04 09, 14:00) Norejau paklausti del pyrago virsaus, daryciau nekepta, o aptepti noreciau trintom braskem su cukrum. Ar reiktu i jas deti zele? Ir ar jos tinka tokiam dalykui, ar neapdziutu virsu, ar geriau virta uogiene tepti? as tai dedu toki jau paruoshta Cherry pie filling QUOTE(Shalimar @ 2012 04 09, 22:00) Norejau paklausti del pyrago virsaus, daryciau nekepta, o aptepti noreciau trintom braskem su cukrum. Ar reiktu i jas deti zele? Ir ar jos tinka tokiam dalykui, ar neapdziutu virsu, ar geriau virta uogiene tepti? manau, galima ir taip ir taip ir taip QUOTE(irmulia @ 2011 10 31, 14:53) Sudomino jusu torciukas. Turiu visus produktus. Tikva galvoju. Kazkas rase kad karamelizuoti riesutai gainasi kietoki su ta karamele. Jis jauciu gaunasi kaip grilijazas. O grilijazo as nemegstu. O jei tuos riesutus tiesog ismaisyti su karameliniu kremu ir uzpilti ant torto. Nedarant tos kietos karameles. Kaip manot. Skonis labai pasikeis?
Adeliuk, griliažas gaunasi tada, kai yra daugiau karamelės masės, o ne riešutų
arba galite bandyti elementariai ant sūrpyragio paviršiaus sudėti riešutus ir visa tai užpilti karamelės padažu - tada tikrai nebus nei kieta, nei jokio griliažo. Tik tiek, kad tie karamelizuoti riešutai suteikia šiam sūrpyragiui išskirtinį skonį
Oi koks greitas atsakymas. Aciu.
Jau kepa mano tortas. Tik ar jis turi buti toks skystas. Kol plakiau suri su cukrum buvo labai tirstas, bet kai sudejau visus po viena kiausinius, skystutele tesla pasidare. Dabar pergyvenuar iskeps? Ar sukietes?
taip, visų sūrpyragių masė yra tokia skystoka, o iškepę (pajudinus kepimo formą) turi drebėti it želė
Sveikos merginos!
QUOTE(pilarra @ 2012 04 13, 11:27) Sveikos merginos! as tai manau, kad cia, musuose vadinama heavy cream arba whipping cream QUOTE(pilarra @ 2012 04 13, 17:27) Sveikos merginos! Sudėtį pažiūrėk. Kiek gramų riebalų toks ir riebumas procentais QUOTE(ViduxKLP @ 2012 04 13, 18:41) Sudėtį pažiūrėk. Kiek gramų riebalų toks ir riebumas procentais kaip tik saldytuve turiu Elmlea double cream, pasiziurejau sudeti, zodziu raso palygindami: Elmlea double cream Fat 36,0 g, other double cream Fat 50,5 g. QUOTE(Adeliukas @ 2012 04 12, 18:29) Jau kepa mano tortas. Tik ar jis turi buti toks skystas. Kol plakiau suri su cukrum buvo labai tirstas, bet kai sudejau visus po viena kiausinius, skystutele tesla pasidare. Dabar pergyvenuar iskeps? Ar sukietes? Tas surio tortas su karamele ir riesutais gavosi tobulas. Jau vyras sako tik sita daryti. Tik beda kad patys riesutai kazkokie biski pasene ar ka, tai nelabai skanus. As nepataikiau, o pas vyra gabalelyje tai net 4 riesutai kartus. Bet siaip tobulas torciukas. Aciu uz gera receptuka.
smagu, kad patiko
dėl riešutų - kokius naudojote? makadamijų ? ar kokius lazdyno (su šiais tikrai pasitaiko - būda sugedusių ir karčių - nevalgomų beje, radau, kur galima natūralius ( nesūdytus ir nekepintus) makadamijų riešutus įsigyti, tad kurį kartą bandysiu kas gausis
Taip taip lazdyno. As makadamiju nelabai megstu. Bet galvoju bandysiu kita karta graikiskus.
|