Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Geras daiktas yra televizorius!
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Auklėjimas
ULTRA VIOLET
Daugelis zmoniu sako jog vaikams negalima rodyti telavizoriaus, na taip manau ir as, nes ir paciai nuo teliko akys iskausta, taciau kaip jai 2.gif jo nerodyti, mano zuikio 2.gif akys taip ir nukrypsta link televizoriaus,nezinau ka daryti, g.gif atrodo ir viska isbandziau, ir su pagalve slepiu, ir nusuku nuo jo visaip, bet akys vistiek nukrypsta link jo. Kai televizorius isjungtas tai ji vis tiek i ji ziuri, aisku tuomet neilgai, bet po kurio laiko vel iesko televizoriaus. doh.gif
monimona
Na, matyt jie visi 2.gif televizijos aukos biggrin.gif .Mano mazoji, jei ijungtas telikas, irgi akiu nenuleidzia,tad tenka tenkintis radija wink.gif .
delfinas
Isigyk specialia spinta, kur galima TV uzdaryti durelemis ir uzrakinti. Jeigu patys teveliai daug TV ziuri, naturalu, kad vaikutis irgi ziures.

Musu TV yra tokiam kambary, i kuri praktiskai daugiau nera reikalo eiti tik del to TV. Be to, TV yra butent anskciau mano mineto tipo spintutej. Mes patys TV ziurim itin nedaug. Vaiko TV ziurejima ribojam ir dar ilgai zadam taip daryti. Kazkiek galima, bet labai saikingai.
*Bambolina*
mano saulytei 2 savaites ir kai ji pavalgo persimetu ja per peti ir vaikstau po kambari kad atsirugtu! Pasebejau kad kai ijungtas tv ji suka galvute link jo, gal tai auganti muilo operu auka??? biggrin.gif
ULTRA VIOLET
QUOTE (Bambolino @ 2004 11 22, 20:42)
mano saulytei 2 savaites ir kai ji pavalgo persimetu ja per peti ir vaikstau po kambari kad atsirugtu! Pasebejau kad kai ijungtas tv ji suka galvute link jo, gal tai auganti muilo operu auka??? biggrin.gif

Ir maniske taip pat nors telikas ir aukstai uzkeltas, vis tiek akys link jo krypsta nuo pat gimimo! unsure.gif , o gyvenu su tevais ir abiejuose kambariuose yra telikai, nors as ir neziuriu, bet visai neziureti negaliu, juk ir zinias reik paziureti, ir bara noriu paziureti tongue.gif , negaliu gi paskutinio malonumo atsisakyti g.gif rolleyes.gif biggrin.gif
venzliukas
Maniskis irgi labai jau megsta i telika ziuret, ypac reklamas g.gif
diena jis isjungtas, bet vakare istikruju norisi pasiziuret kas pasaulyje dedasi....o po tokiu ziurejimu maniskis labai sunkiai uzmiega, blaskosi...tai dabar aukojuosi, vakare einu su juo i kita kambari ir ten zaidziam arba klausom muzikos...
nesugalvoju nieko kito g.gif

o siaip tai galima ir be televizoriaus istverti ..taip teko 2 metus gyventi ir nieko smile.gif visai net nereikejo
Tai tik blogas iprotis g.gif
ULTRA VIOLET
QUOTE (venzliukas @ 2004 11 23, 17:35)
Maniskis irgi labai jau megsta i telika ziuret, ypac reklamas g.gif
diena jis isjungtas, bet vakare istikruju norisi pasiziuret kas pasaulyje dedasi....o po tokiu ziurejimu maniskis labai sunkiai uzmiega, blaskosi...tai dabar aukojuosi, vakare einu su juo i kita kambari ir ten zaidziam arba klausom muzikos...
nesugalvoju nieko kito g.gif

o siaip tai galima ir be televizoriaus istverti ..taip teko 2 metus gyventi ir nieko smile.gif visai net nereikejo
Tai tik blogas iprotis g.gif

Maniskei patinka siestos reklama Neitiketina!!! blink.gif Gal supranta jog ten kazkas skanaus!
anna
Mažoji šiaip teliku visai nesidomi,bet kai rodo reklamas-tai vaiko neįmanoma nuvest nuo teliko,ar kažkaip nukreipt dėmesį-nebent tik išjungus televizorių blink.gif
nors šiaip beveik nežiūriu ,bet juk vakarasi noris kažką paspoksot,bent jau žinias,o ir vyras yra teliko maniakas-negali ištvert nežiūrėjęs..
melsva
matyt kazko "skanaus" i tas reklamas deda biggrin.gif
nes maniske nekreipia demesio i filma ar zinias, bet tik prasideda reklama - viskas! Atrodo, ilys i ekrana - ispucia akis ir kaip uzhipnotizuota ropoja artyn, o jeigu uzdengi akis, pyksta ir bando patraukti ranka
Iseitis viena - nebuti su ja prie televizoriaus ir isvis ji reciau jungti.
Diena mes neziurim Tv visai, vakare tik zinias, o paskui jeigu ji nori buti tame kambaryje, klausomes radijo.
Ir jokiu problemu smile.gif
doma_
Pas mus tas pats.... Reklama yra viskas! Niekaip vaiko nenunesi nuo TV, nereaguoja i nieka, suakmeneja ir spokso blink.gif Bet reklama baigiasi ir viskas gerai, toliau sau zaidzia ar eina kur jam reikia biggrin.gif Tad nesistengiu isjunginet TV, tik perjungiu kanala, kur nerodo reklamos ir thumbup.gif
ULTRA VIOLET
QUOTE (doma_ @ 2004 11 24, 13:12)
Pas mus tas pats.... Reklama yra viskas! Niekaip vaiko nenunesi nuo TV, nereaguoja i nieka, suakmeneja ir spokso blink.gif Bet reklama baigiasi ir viskas gerai, toliau sau zaidzia ar eina kur jam reikia biggrin.gif Tad nesistengiu isjunginet TV, tik perjungiu kanala, kur nerodo reklamos ir thumbup.gif

Idomiausia tai kad suauge reklamu nemegsta visai, o vaikams thumbup.gif , gal jie jau iesko ko pasiprasys paugeja? g.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
melsva
nu va, arba reklamos yra super paruostos psichologiskai, arba kazka deda i ta 25 kadra biggrin.gif , kas suaugusius erzina, o maziukus pritraukia
nors yra tokiu reklamu, kurias ir pati mielai paziurau. Bet vienetai wink.gif
o mano mergytei labiausiai patinka tos "rekiancios" - oi, sugadino, grindis, oi, Ace viska isvalo! g.gif dry.gif biggrin.gif
jaunute
Esu girdejus (buciux skaite ir man pasake wink.gif ) kad nuo televizoriaus ziurejimo gali issivystyti hiperaktyvumas, nes maziai iki 3 metu sparciai vystosi, ju smegeneles ir taip turi daug darbo viska virskindamos, o tv uzdeda papildoma kruvi. Vienu zodziu - prie tv neliudna, nereikia galvoti, pastoviai nauji vaizdai, todel paskui vaikams sunku susikaupti. Taip kad zala akims, tai ne vienintelis tv minusas.
Seip savo maziui neleidziu jo ziureti (tiksliau pati neziuriu ir jis aisku neziuri tongue.gif ).Bet musu tetukui niekaip neiaiskinsi, kad Tomosiui tv negalima ziureti, tai va su tetuku kliackis kaikada ir paziuri ta i deze doh.gif
Ute
Mums tą problemą visada išsprendžia videomagas. Įrašau norimą laidą ar filmą ir pasižiūriu kai vaikas nueina miegoti arba kitu patogiu laiku. Kartais būna nepatogu ne tik todėl, kad nesinori, kad vaikas žiūrėtų, bet pvz. prasidedant filmui reikia guldyti vaiką. Tada jau mažiausiai 30 min. dingsta.
Jurgana
O mes net tokio daikto kaip televizorius neturim schmoll.gif , su tam tikrais tech. papildymais, jį atstoja kompas wink_3.gif , bet nežiūriu "dėžutės" jau kokie 3 mėn.,

Ir man net nejauku pagalvoti, kad viškai galimas dalykas, jog mano mažei to teliko kažkada prisireiks blink.gif Žinau, kad skamba utopiškai, bet norėčiau savo vaiką auginti be TV smile.gif Ir be Barbių su jų Kenais, ir be McDonald's schmoll.gif
ofa
mes irgi televizoriaus neturim jau kokius gerus 3 menesius, ir jauciu, kad neturesim biggrin.gif gerus ir "tesingus" filmukus ziurime per kompa. o ir mums patiems su vyru labai patinka, kad kai namuose nebestovi Tv, atsiranda tiek daug laisvo laiko biggrin.gif , kuri paprastai anksciau surydavo bukas spoksojimas i telika
Zvirbliuke
Mes TV irgi beveik nežiūrim. Paprastai įjungiam tik dėl vaiko filmukų (dažniausiai "tarybinių" filmukų DVD), kuriuos anksčiau labai mėgo, o dabar entuziazmas pamažu slūgsta. Pastebėjau, kad jau kokia savaitė, kai vaikas nebenori žiūrėti jokio filmuko, nes jam įdomiau pavartyti knygutę ar žaisti su mašinėlėm blink.gif Tikriausiai tėvų pavyzdys veikia biggrin.gif Prieš porą dienų buvom nuvedę į Šreką kino teatre - rezultate tėveliai išplėtę akis žiūrėjo filmą, o vaikas domėjosi atverčiamų kėdži mechanizmu biggrin.gif

O filmus su vyru tik nuomojamės ir žiūrime vakare per kompą...
Jurgana
Na va, jau galim kurti šeimų-betelevizorininkių draugiją megalol.gif
ofa
QUOTE(Jurgana @ 2005 01 19, 00:31)
Na va, jau galim kurti šeimų-betelevizorininkių draugiją  megalol.gif
*

lithuania.gif
vilmic
Žiūrim mes , žiūri ir vaikas, nes žiemos vakarais tiesiog nuobodu sad.gif Bet dabar jau pavasaris pasibeldė, tai tiek daug laiko prie televizoriaus nepraleisime smile.gif
Bremen
Esu griestai nusistaciusi pries televizoriu.Yra kitu laiko praleidimo budu nei televizoriaus spoksojimas.
musiskis ziuri tik pusvalandi,ir pilnai jam to uztenka. biggrin.gif
Tuo labiau toki filmai kai pokemon,yo-gi-jo siauba keliai,jau isvis tada televizoriaus netureti. schmoll.gif
Alchemie
Reklama baisu, jau tokiems maiukams, tik nerodykit, augionat vartotojų kartą. As irgi filmukus per savo cenzūra praleidžiu ir rodau tik per kompa. O dėl teliko žiūrejimo ir miegojimo prie jo doh.gif tenka kovoti su kitu seimos nariu
JOVITA A.
Man irgi nepatinka kad mano mokyklinukė po pamokų grįžus daug laiko praleidžia prie TV doh.gif , neprikontroliuosi darbe tuo metu būdama. O filmukų visa galybė, ne taip kaip anksčiau - laukdavom,,Labanakt vaikučiai,, kaip kažin ko - nes rodys multiką .
edvina
QUOTE(Jurgana @ 2005 01 14, 01:03)
O mes net tokio daikto kaip televizorius neturim  schmoll.gif , su tam tikrais tech. papildymais, jį atstoja kompas  wink_3.gif , bet nežiūriu "dėžutės" jau kokie 3 mėn.,

Ir man net nejauku pagalvoti, kad viškai galimas dalykas, jog mano mažei to teliko kažkada prisireiks  blink.gif Žinau, kad skamba utopiškai, bet norėčiau savo vaiką auginti be TV  smile.gif Ir be Barbių su jų Kenais, ir be McDonald's  schmoll.gif
*

O kai paaugs ir turės savo draugių ir draugų ar nesijaus nuskriausta, šiek tiek kitokia, kad viso to neturi.
Lengva viso to atsisakyti kai vaikelis mažas ir užtenka mamos ir tėčio draugijos. O vėliau atsiranda ir kitokių poreikių.
Puikiai žinau, kaip aptarinėja matytas laidas, filmus, filmukus penkiamečiai, šešiamečiai, o jau jeigu dauguma turi ką nors tokio geidžiamo, tiesiog kliedi kaip nori būtent to. Ir nesvarbu, kad tai visai koks menkavertis daiktelis.
naitas
Ko gero, visas problemas, bent man, išspręstu tv, kur yra vaizdo užtamsinimo galimybė. Garsą girdi, o vaizdo nėra. Tamsus ekranas.
Nes aš irgi savo vaikų negaliu atplėšti nuo tv. Ypač reklamų. Ir kas ten taip masina juos doh.gif
O visai be tv tai negalėtume gyvent.
premis
[quote=Alchemie,2005 04 01, 19:26]
Reklama baisu, jau tokiems maiukams, tik nerodykit, augionat vartotojų kartą.
thumbup.gif
Tačiau viskas turi būti su saiku. Kuo labiau drausi tuo labiau norės verysad.gif
Žana B
mes tai is pradziu draudem bet naudos is to jokios tik dar labiau lindo, o paskui nebekreipem demesio ir tas televizorius jau nereikalingas nu nebent kai reklama eina
fana
QUOTE(Žana B @ 2007 02 07, 14:05)
mes tai is pradziu draudem bet naudos is to jokios tik dar labiau lindo, o paskui nebekreipem demesio ir tas televizorius jau nereikalingas nu nebent kai reklama eina
*

ir pas mane panaši situacija smile.gif
Leksa
QUOTE(ULTRA VIOLET @ 2004 11 19, 10:48)
mano zuikio 2.gif akys taip ir nukrypsta link televizoriaus,nezinau ka daryti, g.gif  atrodo ir viska isbandziau, ir su pagalve slepiu, ir nusuku nuo jo visaip, bet akys vistiek nukrypsta link jo.
*

Jei patys nuolatos spoksot i televizoriu, tai apie koki dar televizoriaus slepima gali buti kalba g.gif
Limcamca
O mums dažnai tenka koreguoti ką žiūrėti, nes vyresnėlis labai imlus blogybėms iš TV biggrin.gif Arba, jei vyras nori pasižiūrėti kokį "bajaviką", aš einu su juo į jo kambarį pažaisti.
Casual
Mes jau du metai be tv gyvenam!
Darem remonta ir zadejom nauja pirkti tai senaji mociutei isvezem, o po to buvo sunku nauja issirinkti, tai po kurio laiko nusprendem ismeginti gyvenima be televizoriaus:)
rezultatas: vaikai geriau mokosi ir daugiau skaito, visa seima pazaidziam stalo zaidimus, lieka oi kiek laisvo laiko!!!
Nors pradzioj tai ir juokinga ir sunku buvo: savaitgali ryte pasidarai puoda kavos, lekste sumustiniu, eini i kambari, plumpt ant sofos ir ziuri i ta vieta kur telikas budavo lotuliukas.gif
Bandysim dar kuri laika be tv pratraukt:)
Atrodo butu tv tai ziuretum zinias, discovery, ir pan, o is tikruju tai vis vien pradedi visoki slamsta ziureti (Per kaledines sventes desimciai dienu tv issinuomojam).
migluzele
Mano nuomone per tv rodo tiek nereikalingo slamsto, kad jis visai nebutinas! Mes neturim televizoriaus jau 2 metus ir kas idomiausia, kad as visai jo nepasigendu. Jeikoki idomu filma norisi paziureti, tam yra DVD ar kinas. Naujienas galima is laikrasciu, ar interneto suzinoti. O vaikai tikrai neturetu jaustis nuskriausti, kad nemate vienos ar kitos laidos. Jei vaiku laisvalaikis skiriamas ziureti televizoriui, tai jis labai prastai suplanuotas... blush2.gif
naitas
QUOTE(dooovile @ 2007 03 01, 18:18)
Nors pradzioj tai ir juokinga ir sunku buvo: savaitgali ryte pasidarai puoda kavos, lekste sumustiniu, eini i kambari, plumpt ant sofos ir ziuri i ta vieta kur telikas budavo lotuliukas.gif
Bandysim dar kuri laika be tv pratraukt:)
*

Kaip? Traukiat? Norėčiau taip aš savo namuose ax.gif Praeitą vasarą apie mėnesį gyvenom be tv. VEŽA wub.gif
Gyvačiukas
Kadangi namuose yra trys tv,tai sunku būtu tuos dičkius paslėpt:)
Akvilchikas
nematau reikalo slepti, paprasciausiai riboji sedejima prie TV thumbup.gif
Enriko mama
QUOTE(edvina @ 2005 04 06, 16:28)
O kai paaugs ir turės savo draugių ir draugų ar nesijaus nuskriausta, šiek tiek kitokia, kad viso to neturi.
Lengva viso to atsisakyti kai vaikelis mažas ir užtenka mamos ir tėčio draugijos. O vėliau atsiranda ir kitokių poreikių.
  Puikiai žinau, kaip aptarinėja matytas laidas, filmus, filmukus penkiamečiai, šešiamečiai, o jau jeigu dauguma turi ką nors tokio geidžiamo, tiesiog kliedi kaip nori būtent to. Ir nesvarbu, kad tai visai koks menkavertis daiktelis.
*

Aha aptarineja, kai viena kart buvo ateinu pasimti savo keturmeti is darzo ,o jis su draugu aptarineja olialia pupytes kai isgerus coca colos papai isauga, ot gerai ir pamokanciai vaikams rodo blink.gif ka dabar gero rodo per tv? tas ta nuzude, pavoge, partrenke, ar myli nemyli, paliko, totalus slamstas, jau beveik metai laiko kai gyvenam be tv ir jo visai nepasigendam, visos naujienos yra internete, filmukai ir is cia, yra puslapiu kur senaja animacija rodo ir vaikas visokiu nesamoniu neziuri, sau vakarini filma ir parsisiunciu, taigi tv stygius nejuntamas. O koks cia nuskriaudimas, kad neina i macdonaldus, nevalgo cipsu ir negeria colos, nuo mazens reik aiskinti, kad tai yra slamstas ir nesveikas maistas, aiskinti kodel neleidziame ziureti tu nesamoningu filmuku kur pilna smurto, nes ten rodo kaip zmones negrazai elgiasi, kad mustis negalima ir jei vaikuciai juos ziuri uzauge ir negerai elgiasi, mums su tuo problemu ner, tas pats ir kompiuteriniams zaidimams galioja, jokiu kur saudo, gaudo, zudo, musa, nezinau kiek ateiti bus veiksmingi sitie aiskinimai, bet dabar kol mazas stengiuos saugoti nuo viso sito "gerio" ir tegu buna draugu rate balta varna, isskirtinis nei pilka mase be savo nuomones....
sena niekšė
QUOTE(Enriko mama @ 2011 05 05, 23:05)
O koks cia nuskriaudimas, kad neina i macdonaldus, nevalgo cipsu ir negeria colos, nuo mazens reik aiskinti, kad tai yra slamstas ir nesveikas maistas,

nueis į draugo gimtadienį, užkąs čipsų, chemikalinio pyrago ir užsigers koka kola. tokia realybė.

tegu buna draugu rate balta varna, isskirtinis nei pilka mase be savo nuomones....
*

be savo nuomones, ar be mamos nuomones?
Enriko mama
[quote=sena niekšė,2011 05 09, 02:43]nueis į draugo gimtadienį, užkąs čipsų, chemikalinio pyrago ir užsigers koka kola. tokia realybė.

[/quote]
Kol dar eis pas draugus dauk laiko praeis, ka dabar as turiu ji chemija maitinti vistiek ja valgys veliau, gal tada ir rukyti duokim gi vistiek uzauges rukys  g.gif
be savo nuomones, ar be mamos nuomones?
*

[/quote]
Prie ko cia mamos nuomone? blink.gif
Ugneska
Na maniskiui ir patinka ziuret TV, bet jei jis nenori ziuret, tai TV gali visa diena but ijungtas ir jis neziures jo. Kazkaip tfu tfu tfu dar matyt nera priklausomybes smile.gif
Wild Pearl
QUOTE(Akvilchikas @ 2011 04 07, 13:36)
nematau reikalo slepti, paprasciausiai riboji sedejima prie TV thumbup.gif
*

Būtent mirksiukas.gif
O ar temos autorė pati mėgsta žiūrėti TV?Jeigu taip tai nėra ko stebėtis kad ir vaikutis nenutrauks nuo ekrano akyčių...Juk papraščiausias būdas yra mažinti televizoriaus žiūrėjimą ir vaikučiui jo nebereikės... mirksiukas.gif O juo labiau, kad dabar vasara tai naudokites proga ir dažniau keliaukite į lauką... mirksiukas.gif 4u.gif Abiems naudingiau mirksiukas.gif 4u.gif
donatingr
vasara tai vaikams yra daugiau ka veikti, uzsiimti kieme. o ziema tai ilgiau sedi prie tv. as tai leidziu ji paziureti i diena neilgiau 2 val. kol kas tas ytakos akytems neturi. be to ziurim tik vaikiskus be smurto filmukus. thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.