Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vedybinė sutartis
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
Jurgiux2
Sveiki,
Santuokoje gyvename 6m. Yra du vaikai. Vyras gyvena užsienyje ir nežinia, ar ir kada grįš į Lietuvą. Skirtis šiuo metu neketinu, tačiau norėčiau įgyti finansinę nepriklausomybę nuo vyro.
- Ar galima bendru sutarimu vedybinė sutartis, kuria atskiriamas sutuoktinių turtas ir finansiniai įsipareigojimai be skyrybų?
- Ar sudarius tokią sutartį ir imant būsto paskolą mano pajamos būtų dalinamos 4 asmenimis, kaip iki šiol (jei vyras nedeklaruoja savo pajamų), ar jau tik 3 (man ir vaikams)?
- Ar aš teisiškai turiu kokių prievolių vyro savarankiškai priimtiems finansiniams įsipareigojimams?
- Ar tokioje sutartyje galima nustatyti kasmėnesinę sumą, kurią vyras turi skirti vaikų išlaikymui?
- Kur ir kokia tvarka tokia sutartis turėtų būti registruojama?
Dėkoju už atsakymus.
Gedmantas Gedminas
-Tokia povedybinė sutartis galima.
-Esant atskiroms pajamoms ir turtui manau Jūsų pajamos bus dalinamos "ant trijų". (tačiau banko teisininkai gali turėti kitą nuomonę kaip ir draudimo bendrovės pasitvirtindamos tam tikrus savo vidinius vertinimo kriterijus kurie būna teisėti, bet nevisada teisingi).
-Po sutarties pasirašymo ( turto pasidalijimo) ir negavus Jūsų raštiško sutikimo prisiimti vyro įsipareigojimus, savo prievoles jis turėtų vykdyti pats.
-Lėšos vaikams išlaikyti gali būti nustatytos tėvų susitarimu.
-sutarties forma tik rašytinė-notarinė ir jei dalinamas privalomai registruojamas turtas ji turi būti registruojama atitinkamuose registruose (kadastre ir pan.).
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.