Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ricotta sūris
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
murrrka
Sveikos, mielosios kulinarės... biggrin.gif
Gal galėtumėte man pagelbėti ir patarti, ką galėčiau pasigaminti su "Ricottos" sūriu?.. Laukiu Jūsų pasiūlymų.. 4u.gif
Čika
Viską, ką ir su Maskarponės sūriu, o temų apie jį šiame forume yra tikrai daugiau nei viena 4u.gif
zaxs
Na, as so ricota tas pats kaip ir su paprasta varske. As tai kepiau darugystes pyraga .labai liks gavosi
Antrininkė
Pabandykit Varškinės Šarlotės receptuką. Laaabai skanu ir gana paprasta mirksiukas.gif
Mata Hari
Gamina labai skania pica.. Padas, kaip iprastas picai, o ant virshas, padaziukas, kumpis, ricotta surys, cesnakas (pagal nora), butinai shpinatai ir truputi pomidoru.. Ant virsaus iprasta picai mozarella suri.. Tikrai skanu I)
BElge
Galima daryti lazanija su rikota ir spinatais. Spinatus pakaitinti, kol sukris, nusausinti, supjaustyti ir sumaisyti su rikota, paskaninti muskato riesutu, pipirais, druska. Toliau kaip klasikineje lazanijoje - sluoksniuojam su lakstais ir besamelio padazu

Tiesa, receptai siulo 1kg spinatu ir 250g rikotos, cia 4 zmonems
irmulia
O aš namie ricottą pasigaminau tongue.gif gardumėlis, šviežumėlis ir be jokių E schmoll.gif biggrin.gif

Naminė ricotta mirksiukas.gif

user posted image

Taip pat išbandžiau ir iš ožkos pieno pasigaminti - dar švelnesnė ricotta gaunasi thumbup.gif
Saldainė
Saunuole Irmulia thumbup.gif
Siaip sunku tik ozkos pieno gauti.. bet idomu butu pabandyti pasidaryti bigsmile.gif
Fitimiti
QUOTE(Saldainė @ 2009 08 12, 00:12)
Saunuole Irmulia  thumbup.gif
Siaip sunku tik ozkos pieno gauti.. bet idomu butu pabandyti pasidaryti  bigsmile.gif
*



As kazkur radau receptuka kaip is kefyro pasigaminti ir tai buvo pirmas is viso mano susidurimas su ricotos suriu, nes parduotuvinio jo net nesu pirkusi...

Taigi reikia:
kefyro (pirkau 0.5l) kartoninej dezutej
ideti ji i saldikli
palikti uzsaldyti iki visisko uzsalimo (as palikau pernakt)
isemus deti i marle (as dejau i marle, tada tai i sieteli ir pakabinau dubeny) taip pat per nakti nusivarveti... Taigi, isbega 'vandenukas' ir lieka RICOTTA 4u.gif

Sian gamybos procesas baiginejasi, vakare ragausiu smile.gif
regna
Yra ,yra receptukas ,kaip pasidaryti ricotos sūrį namuose,aš,lig šiol esu dėkinga autorei,kuri mane pamokino 4u.gif 4u.gif reikia tik paieškoti temose.
aguonele
QUOTE(regna @ 2009 09 09, 11:45)
Yra ,yra receptukas ,kaip pasidaryti ricotos sūrį namuose,aš,lig šiol esu dėkinga autorei,kuri mane pamokino 4u.gif  4u.gif reikia tik paieškoti temose.
*


na keistas postas g.gif jeigu jau ismokote kazkur, tai nejau sunku paaiskinti zmonems kurie tuo domisi doh.gif dabar per tiek temu ieskoti ir velnias zino ar ras doh.gif
alexxandra
Nedrįstu teigti, bet spėju, kad receptas mano pasiūlytas smile.gif Beje, temos autorei, norėčiau priminti, kad ricotta yra ne sūris, o varškė biggrin.gif

QUOTE(alexxandra @ 2009 05 29, 11:20)
Jau buvau įkėlusi šį receptą į naminės varškės temą, bet kadangi čia itališkoji naminė ricotta, tai įdėsiu ir čia, mažu kam pravers wink.gif
Reikės:

1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių

Pasiruošti nemažą dubenį, į kurį tilps ir nepaskęs Jūsų kiaurasamtis. Į kiaurasamtį įtiesti trigubą marlinio audinio skiautę.
Pasiruošti citrinos sultis ir laikyti jas ranka pasiekiamoje vietoje, netoli puodo, kol Jūs darbuositės prie viryklės. Puode sumaišyti pieną, grietinėlę ir druską, dėti ant vidutinio kaitrumo ugnies ir kaitinti nuolat maišant (kad neprisviltų apačia). Kai pienas pasieks tokią, mažais burbuliukais burbuliuojančią stadiją, bet dar nevirs (o Jūs jau jausite kad virš puodo laikyti ranką garuose darosi karšta, šliūkštelti citrinos sultis (kurios ir padarys iš jūsų pieno švelnios tekstūros ricottos sūrį, liaudiškai - sutrauks) ir greitai greitai maišykite su mediniu šaukštu ar mentele, kad viskas gerai ir tolygiai susimaišytų, leiskite šiai masei dar 1 min pasikaitinti ant vidutinio stiprumo ugnies. Palengva mažindami ugnį (kad neužvirtų), kaitinkite dar apytiksliai vieną minutę, nemaišykite ir viryklę išjunkite. Palikite masę puode dar vienai minutei ir supilkite ją į jau paruoštą kiaurasamtį.
Švelni varškės masė atsiskirs nuo nereikalingo skysčio. Tegu taip ir stovi, atvėsta iki kambario temperatūros (tai užtrunka apie valandą). Sudėkite ricottą į sandarų indelį ir dėkit į šaldytuvą. Nors man skani dar ir šilta smile.gif

user posted image

user posted image

Visą "reportažą" galit pažiūrėti čia.
*

aguonele
o as tavo fane esu blogo .... wub.gif labai skoningai, estetiskai viskai pateikta thumbup.gif saunuole user posted image
regna
[quote=alexxandra,2009 09 09, 22:43]
Alexxandra,visi mes klystame 4u.gif
Bet,aš,tau esu dėkinga 4u.gif 4u.gif 4u.gif
~♥KaipTaiKaip♥~
Interneto platybėse radau kaip pasigaminti mozzarella ir ricotta sūrius. ( ČIA ) Su google vertėju išsiverčiau, nesąmonė gavos biggrin.gif

Nelabai aiški sudėtis - žalias pienas, tai čia tikriausia turima omeny, kad naminis, sudėty rašo nenugriebtas, o vėliau žalias g.gif Arba " 1 1 / 2 Puotelė Fermentinių tabletės ištirpinti 3 uncijos vandens" tai kas čia per stebuklas biggrin.gif

Galbūt kažkam bus naudina, gal kažkas padės su vertimu rolleyes.gif
regna
QUOTE(Vaidullka @ 2009 10 05, 09:36)
Interneto platybėse radau kaip pasigaminti mozzarella ir ricotta sūrius. ( ČIA ) Su google vertėju išsiverčiau, nesąmonė gavos  biggrin.gif

Nelabai aiški sudėtis - žalias pienas, tai čia tikriausia turima omeny, kad naminis, sudėty rašo nenugriebtas, o vėliau žalias  g.gif Arba " 1 1 / 2 Puotelė Fermentinių tabletės ištirpinti 3 uncijos vandens" tai kas čia per stebuklas  biggrin.gif

Galbūt kažkam bus naudina, gal kažkas padės su vertimu  rolleyes.gif
*


Vaidulka 4u.gif
Aš,jau kurioje tai temoje esu rašiusi pateikusi lentelę .
Užsienietiškuose receptu žurnaluose produktų kiekis matuojamas uncijomis.
Uncijos{oz.} pvz pateiksiu {2 uncijos -60mililitrai ml. toliau 2,53 oz.-uncijos75 ml.,4oz.125ml.
Antra,1 1/2,tai reiškia,kad tai yra vienas to matavimo kiekis ir,dar viena antroji to kiekio.
Aš,tikiu,kad bus aišku,jeigu ne klausk.? 4u.gif
~♥KaipTaiKaip♥~
tas uncijas tai išsiaiškinčiau, bet kas yra tos fermentų tabletės? Man pati sudėtis neaiški blush2.gif Aš nežinau, gal ir ne toj temoj parašiau, bet kad daugiau nieko neradau biggrin.gif
loona666
tikriausiai tos fermentu tabletes yra skirtos pienui fermentuoti, kad varske gautusi, ir tikriausiai ju Lietuvoj nei su ziburiu nerasi....o sakydama "zalias" pienas autore omeny turejo niekaip neapdirbta paprasciausia namini piena, kuri paskui maiso su pilno riebumo pasterizuotu pienu 50/50...taip pat pirktinis pienas neturi buti "labai pasterizuotas", kaip kad rasoma recepte, tai kiek suprantu, tik lengvai pakaitintas gaminimo procese....tikiuosi suprantamai paaiskinau..smile.gif
google paziurejau, kas yra tas "rennet" ir kiek supratau, tai yra verseliu skrandzio fermentas, kuris dalyvauja virskinimo procese....tiksliau tai yra enzimu kompleksas, pagaminamas zinduoliu skrandziuose, padedantis virskinti motinos piena, ir daznai naudojamas suriu gamyboje...cia wikipedijoj radau paasikinima kas yra tas rennetas....bet jo buna ir dirbtinio.....
mano mama surius gamindavo, tik neatsimenu ko ji pildavo i piena...lyg ir acto...o gal ir degtines kad piena sutrauktu....tik reikia kad jis butu daugiau rugusio pieno konsistencijos o ne varskes, t.y., kad nesusoktu gabaliukais.....
tikiuosi padejau siek tiek..
smile.gif
dovil14
Man rikotos sūris labai puikiai naudojasi desertiniams patiekalams: varškės pyragui, sūrio tortui ar tiesiog sluoksniuotam vaisių ir uogienės desertukui permatomoj stiklinėj ax.gif Ir skanu, ir sveika 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.