noreciau nusipirkti gelyte kaledine zvaigzde, gal kas zinot apie jos prieziura, ar auginat.idomu kokiu jei reikia salygu?
tikriausia tu kalbi apie Puansetija,ta kur zydi raudonais,arba geltonais,ruzavais ziedais,ar ne?As ja turejau,bet mano gelyte sunyko ir...Pacituosiu ka apie sia gele raso geliu enciklopedijoje.
Nuo geguzes iki lapkricio gausiai laistyti.Po zydejimo nuo vasario iki geguzes laistyti mazai.Nuo birzelio iki spalio kas savaite tresti.Auginant toliau,kai nukrenta pirmieji ziedai (ne ziedlapiai),patrumpinti:kerais bei krumais augancias puansetijas 10cm.svyrancias-5c,Patrumpinus pastatyti+ 18-20 temp.laikyti beveik sausai.Persodinti tik nuo geguzes vidurio.Jei oras per sausas,puola miltuotieji ir paprastieji skydamarai.Geriausia auga istisus metus siltoje ir sviesioje,bet nesauletoje patalpoje.Vasaroti gali ir lauke,bet ramioje vietoje.Zydejimo metu oras turi buti kiek vesesnis.Kad susikrautu ziedai ir nusispalvintu ziedlapiai,puansetija nuo rugsejio men.apie 2 men.sviesos turi gauti per para tik 10-12val.iskaitant ir lempos arba gatves zibinto sviesa.Geriausia kasnakt 12-14val.augala laikyti apvozus deze arba kibiru(tikrai taip parasyta ) Tai va tie radau apie sia gele.
nezinau, gal ir apie ta pacia gele kalbam. kiek as ja macius geliu parduotuveje tai ji buna ryskiais raudonais ziedais.turbut kad ta pati.
Turiu sita gele apie 3 sav.Ka pastebejau? pastebejau kad drembe tai jau tikrai megsta. Laistau kasantra diena. Jei tik nepalieju-lapai buna apglebe.Kelis is apacios zaliuosius lapus jau radau pageltusius
Aš pernai prieš Kalėdas pirkau mažutę puansetiją. Kai ji nužydėjo, t.y. nudžiūvo tikri žiedeliai (mat tie raudoni ar geltoni yra tik pažiedlapiai), aš jai leidau pailsėti, mažai laisčiau. Po to persodinau ir pradėjau tręšti. Skaičiau, kad mėgsta būti tręšiama mėsos nuoplovomis. Taip ir dariau. A, tiesa, dar prieš persodinimą apgenėjau. Tai dabar jau ji gerokai paaugusi ir pradėjo spalvinti lapukus.l
Apie jų auginimą yra straipsnis www.rojaussodai.lt
as taip manau, kad ir as pirksiu, nes esu tiesiog geliu fanatike. man jos visos grazios ir visokiu noriu.nors jau namuose beveik nera kur ju padeti.
As ir turiu tokia gele jau kokie penki metai. Bet matit nemoku jos augint. Zydejo jinai tik viena kart
ir nelabai grazi jau kelis kart aplauzita, jinai visai nepanasi ji ta nauja gele kuria pardavineja parduotuvese. Noriu nusipirkt nauja, bet gaila ir sita ismest nes man ja mama kaskada padovanojo. Bet pasiskaicius patarimu nusipirksiu nauja ir auginsiu pagal visas taisykles Siaip tai man labai grazi gele
Rasukas, apie tokia gele kalbi?
taip as apie sita gelyte kalbu, gal kartais augini ir gali ka nors apie ja parasyti, labai buciau dekinga, labai noriu daugiau apie ja informacijos.
jau kuke parase, cia yr neblogas straipsnis paieskoj ivesk puansetija, ir ismes tau ji
nu va siandien nuejau ir nusipirkau sia gelyte, dabar pasiziuresim kaip jinai pas mane jinai augs.
Plzzzz karts nuo karto ir mus informuoti, kaip tau sekasi ja auginti
butinai.
kazin ar ja galima purksti
sos.
prasau patarimo, kas jei galejo atsitikti, nes pradejo gelsti lapukai? gal kam tai buvo, ir ka darete?
Butent puansetijos purksti nepatartina, bent jau vadinamojo ziedo, nes lieka demeles . O siaip pirkti puansetijas geriau lietuviskas, nei olandiskas, pastarosios maziau atsparios, nors ir pigesnes
Sveikos, mamytes (o gal ir teveliai
Aš turiu kalėdų žvaigždę jau kokie 4 metai.Kai tik padovanojo,po kurio laiko nukrito lapai.Taip jau atsitinka.Aš ir toliau ją auginau,liejau,kaip ir kitas gėles.Olapeliai pavasarį turi ataugti.
ir man taip buvo,gavau dovanu ir po savaites lapu nebeliko
Tai vat ir as viena pries kelis metus buvau gavus dovanu tokia, bet nudziuvo, liko stabarai ir lauk issvitinau. Nenoriu ir sitos nugalabyt. Sakau gal spec temperatura reikalinga, dregme, laistymo budas
Beje, su Kaledom
Mano gelyte buvo numetus beveik visus lapukus, tik 3 like raudoni buvo, daba isleido dar viena
Žinutė buvo ištrinta
Pas mane irgi lapeliai pagelto ir nukrito
Jie lapu krastai geltoni ar rudi, tai oras kambaryje per sausas. Poinsettia megsta dregna ora- lapus BUTINA DAZNAI APIPURKSTI!!! Zydejimo laikotarpiu megsta 13-15 laipsniu temperatura. Laistyti reikia tik tada, kai zemes pavirsius isdziuna. Kai lapai nukrinta, reikia apgeneti stiebus, pastatyti vazona i vesia uksminga vieta ir beveik nelaistyti. Geguzes pradzioje persodinti ir pradeti gausiau laistyti, tresti. Nuo rugsejo pradzios reikia reguliuoti apsvietima: dekit i spinta ar kur nors siaip tamsiai 14 valandu. Taip reikia daryti 2 menesius,o po to priziureti kaip iprastai. Kaledoms gele vel prazys!!!!!!
O kaip ja dauginti? Gavau sakele tos geles, tai ja tiesiai i zeme? i vandeni? ar dar kur? Labai noriu, kad prigytu
Sukuriau nauja tema, o tik po to radau sita
siandien kaip tik IKI pirkau kaledu zvaigzde, lietuviska, visai nebloga issirinkau daug ziedeliu nauju matosi
Nežinau, manau neverta jas laikyti kitiems metams- lapeliai gerokai susmulkėja, vargo daug- kasdien kaišioti į kokią spintą(trumpinti dieną) O galų gale rezultatas vistiek nebūna toks, kokio tikies- krūmelis retesnis, lapukai maži
O, jei laikai normaliai ,dienos netrumpinant, tai 2 metus jį pražydo tik kovo pabaigoje(kai žiemą natūraliai sutumpėja diena) Bet... toptelėjo mintis: o jei kokiam pusrūsyje laikyti, kur ir šiaip šviesos mažoka?
sita gelyte gavau gimtadienio proga pries pora dienu, tokia grazute, raudonais ziedukais, nu tiesiog grazu paziuret, bet net neisivaizduoju, kaip auginti
perskaiciau visa sita foruma ir vienot vietoj radau, kad reikia purksti, o kitoj, kad negalima apipurksti ziedu, tai kazkaip pasimeciau QUOTE(vilmak @ 2005 12 17, 17:34) Nežinau, manau neverta jas laikyti kitiems metams- lapeliai gerokai susmulkėja, vargo daug- kasdien kaišioti į kokią spintą(trumpinti dieną) O galų gale rezultatas vistiek nebūna toks, kokio tikies- krūmelis retesnis, lapukai maži O, jei laikai normaliai ,dienos netrumpinant, tai 2 metus jį pražydo tik kovo pabaigoje(kai žiemą natūraliai sutumpėja diena) Bet... toptelėjo mintis: o jei kokiam pusrūsyje laikyti, kur ir šiaip šviesos mažoka? dezej apvozta auginti gal reikia QUOTE(vilmak @ 2005 12 17, 18:47) ne, šviesos jai vis tik reikia O purkšti aš jų nepurkšdavau... Aš tai ją kartais apipurškiu. Sunku čią gėlytę išsaugoti. Praitais metais mano anyta ją supūdė
Nera ko baimintis auginti kitiems metams.Pavasari apgenet ir augint kaip ir visas.Rudeniop as nuimu nuo palanges i tamsesni kampa.Diena sviesa siekia,o po pietu pavoziu po kibiru ir palaikau iki ryto.Ryte nuimu,apie pietus uzvoziu.Cia taip buvo antrais metais.Treciais apgenejau daugiau,pasidauginau.Rudeniop jau nevozdavau tuo kibiru,tiesiog pastaciau toliau nuo palanges,kad maziau gautu sviesos(badas).Net tokiu metu reciau ir liejau.Po kiek laiko ziuriu,kad kazkas virsunese lenda...pasirodo apsipyle ziedais.Didziausias augalas pirmiausiai,mazesni veliau-turejau ka Kaledom dovanot.Keista,kad net ir visai mazute viena virsunele raudona turejo.O lapu smulkumas nuo auginimo priklauso.
Prasciau augo puansetija,kuri vietoj raudonu virsuniu augino baltas.Atrodo ta pati puansetija,bet nelabai norejo augti.Dziaugiausi bent pabandziusi. QUOTE(vilmak @ 2005 12 17, 17:34) Nežinau, manau neverta jas laikyti kitiems metams- lapeliai gerokai susmulkėja, vargo daug- kasdien kaišioti į kokią spintą(trumpinti dieną) Bet... toptelėjo mintis: o jei kokiam pusrūsyje laikyti, kur ir šiaip šviesos mažoka? kad susiformuotų raudoni lapai (ir žiedai), jai reikia ne ilgesnės kaip 9 val. dienos (šviesos). Todėl jei laikote kur dar būna papildomas apšvietimas kambary, tai nieko nebus
Dabar netinkamas metas,reikia pavasari.Ikisi i zeme ir stikline ar stiklainiu uzdengi.Kitaip zinoma,kad lapai nuvys.
Cia yra ir apie dauginima http://www.rojaussodai.lt/straipsnis.php?id=114
As irgi ja gavau dovanu, bet lapeliai baigia visi nukristi... Juaciu, nepriziureta pardej buvo, o kas nenusimane nieko, tas ja ir nupirko. Vakar akropolyje maciau, kad visos truputi su pavytusiais lapeliais. Gal zinot, ar pavyktu jaisgelbeti persodinus?Gal vis tik pabandyti - juk ar taip ar taip visi jos lapai dabar nukris ir ji numirs...Bent as taip manau
QUOTE(nenuorama82 @ 2005 12 22, 10:48) As irgi ja gavau dovanu, bet lapeliai baigia visi nukristi... Juaciu, nepriziureta pardej buvo, o kas nenusimane nieko, tas ja ir nupirko. Vakar akropolyje maciau, kad visos truputi su pavytusiais lapeliais. Gal zinot, ar pavyktu jaisgelbeti persodinus?Gal vis tik pabandyti - juk ar taip ar taip visi jos lapai dabar nukris ir ji numirs...Bent as taip manau Būna kad visi lapeliai nukrenta o gėlytė nenumiršta. Jį gyva. Panašiai kaip kokie lapiniai medžiai mūsų kraštuose meta lapus, o paskui vėl užsiaugina. QUOTE(Samanta @ 2005 12 22, 12:47) Būna kad visi lapeliai nukrenta o gėlytė nenumiršta. Jį gyva. Panašiai kaip kokie lapiniai medžiai mūsų kraštuose meta lapus, o paskui vėl užsiaugina. Būna ir kitaip....aš vienais metais gavau kalėdinę žvaigždę, kuri kažkaip įtartinai greitai nuleipo Bet tai buvo seniai, kai tik pradėjo gėles atvežti, gal dabar taip nebebūna QUOTE(vilmak @ 2005 12 22, 20:11) Būna ir kitaip....aš vienais metais gavau kalėdinę žvaigždę, kuri kažkaip įtartinai greitai nuleipo Bet tai buvo seniai, kai tik pradėjo gėles atvežti, gal dabar taip nebebūna labas,visiėms,su praėjusiėm šventėm,per kalėdas aš irgi gavau nuo mamos dovaną tai yra kalėdinęžvaigždę,ir židi jinai pas manę iki šiol vis naujų žiėdų atsiranda man labai idomu sužinot kada jinai turėtu peržidėt ir ka man toliau su ją daryt,pasidalinkit savo patirtim
Sveikos,
papasakosiu apie savo Kalėdų žvaigždę... Žodžiu, prieš tris metus vyras padovanojo ją per Kalėdas. Nužydėjusią buvo gaila išmest tai ir toliau laisčiau ir tręšiau. Vėliau turėjau išvažiuot, tai džiaugsmą perleidau mamai. Nuo tada ji daugiau nebežydėjo (tik dabar sužinojau, kad reik patamsy laikyt), bet iš buvusių 30cm - niekada negenėta - užaugo beveik mano ūgio, na 160cm tai tikrai, o gal ir daugiau... QUOTE(Tesoraite @ 2006 03 03, 15:48) Sveikos, papasakosiu apie savo Kalėdų žvaigždę... Žodžiu, prieš tris metus vyras padovanojo ją per Kalėdas. Nužydėjusią buvo gaila išmest tai ir toliau laisčiau ir tręšiau. Vėliau turėjau išvažiuot, tai džiaugsmą perleidau mamai. Nuo tada ji daugiau nebežydėjo (tik dabar sužinojau, kad reik patamsy laikyt), bet iš buvusių 30cm - niekada negenėta - užaugo beveik mano ūgio, na 160cm tai tikrai, o gal ir daugiau... nu man tai nesiseka su tuom kalėdų žvaigždėm, kai tik nužydi, pradeda kristi lapai ir nusibaigia
Auginau ir aš "Kalėdinę žvaigždę", buvau gavusi, žydinčią, prieš pora metų dovanų. Kai nužydėjo palikau stovėti ant palangės, kada nekada laisčiau. Šioms Kalėdoms pražydo,( ne taip žaviai kaip parduotuvėse), bet gražu buvo. Bet va visai nesenai išmečiau, matomai perliejus būsiu
mano zvaigzde vis dar zydi, o kada jai reikia diena trumpint?
Šiemet turėjau dvi puasentijas, bet jau seniai nebeturiu - nukrito lapai. Matyt netiko kambario oras, per sausa...
QUOTE(XMamaX @ 2006 03 07, 19:54) Šiemet turėjau dvi puasentijas, bet jau seniai nebeturiu - nukrito lapai. Matyt netiko kambario oras, per sausa... Merginos,mano gelė vis praskleidžia naujų žėdelių taigi nežinau ar jau slėpti ją reikia kur tamsu butu ,kas neatėina tai visi stebisi jog iki šiol dar židi QUOTE(vilmak @ 2005 12 17, 16:34) Nežinau, manau neverta jas laikyti kitiems metams- lapeliai gerokai susmulkėja, vargo daug- kasdien kaišioti į kokią spintą(trumpinti dieną) O galų gale rezultatas vistiek nebūna toks, kokio tikies- krūmelis retesnis, lapukai maži O, jei laikai normaliai ,dienos netrumpinant, tai 2 metus jį pražydo tik kovo pabaigoje(kai žiemą natūraliai sutumpėja diena) Bet... toptelėjo mintis: o jei kokiam pusrūsyje laikyti, kur ir šiaip šviesos mažoka? labutis, turiu ir aš tokią gėlytę-geltonai žydi. Pasidauginau labai paprastai-kolegė genėjo šakeles tai aš nuplovusi sultis nuo stiebelio įkišau į žemę-prigijo Papildyta: QUOTE(Tesoraite @ 2006 03 03, 14:48) Sveikos, papasakosiu apie savo Kalėdų žvaigždę... Žodžiu, prieš tris metus vyras padovanojo ją per Kalėdas. Nužydėjusią buvo gaila išmest tai ir toliau laisčiau ir tręšiau. Vėliau turėjau išvažiuot, tai džiaugsmą perleidau mamai. Nuo tada ji daugiau nebežydėjo (tik dabar sužinojau, kad reik patamsy laikyt), bet iš buvusių 30cm - niekada negenėta - užaugo beveik mano ūgio, na 160cm tai tikrai, o gal ir daugiau... Įsivaizduoju koks grožis. Kad ir nežydi man jų lapai gražūs.Aš saviškę tręšiu žydinčioms gėlėms skirtomis trąšomis Shulc. Ir žydi. |