Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kalėdinė žvaigždė
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Lukutis
noreciau nusipirkti gelyte kaledine zvaigzde, gal kas zinot apie jos prieziura, ar auginat.idomu kokiu jei reikia salygu?
mama39
tikriausia tu kalbi apie Puansetija,ta kur zydi raudonais,arba geltonais,ruzavais ziedais,ar ne?As ja turejau,bet mano gelyte sunyko ir...Pacituosiu ka apie sia gele raso geliu enciklopedijoje.
Nuo geguzes iki lapkricio gausiai laistyti.Po zydejimo nuo vasario iki geguzes laistyti mazai.Nuo birzelio iki spalio kas savaite tresti.Auginant toliau,kai nukrenta pirmieji ziedai (ne ziedlapiai),patrumpinti:kerais bei krumais augancias puansetijas 10cm.svyrancias-5c,Patrumpinus pastatyti+ 18-20 temp.laikyti beveik sausai.Persodinti tik nuo geguzes vidurio.Jei oras per sausas,puola miltuotieji ir paprastieji skydamarai.Geriausia auga istisus metus siltoje ir sviesioje,bet nesauletoje patalpoje.Vasaroti gali ir lauke,bet ramioje vietoje.Zydejimo metu oras turi buti kiek vesesnis.Kad susikrautu ziedai ir nusispalvintu ziedlapiai,puansetija nuo rugsejio men.apie 2 men.sviesos turi gauti per para tik 10-12val.iskaitant ir lempos arba gatves zibinto sviesa.Geriausia kasnakt 12-14val.augala laikyti apvozus deze arba kibiru(tikrai taip parasyta ) biggrin.gif Dar raso,kad sios geles syvai gali erzinti oda arba gleivine.
Tai va tie radau apie sia gele. smile.gif
Lukutis
nezinau, gal ir apie ta pacia gele kalbam. kiek as ja macius geliu parduotuveje tai ji buna ryskiais raudonais ziedais.turbut kad ta pati.
RAMAŠKA
Turiu sita gele apie 3 sav.Ka pastebejau? pastebejau kad drembe tai jau tikrai megsta. Laistau kasantra diena. Jei tik nepalieju-lapai buna apglebe.Kelis is apacios zaliuosius lapus jau radau pageltusius unsure.gif .Okazin ja persodintigalima, kai ji tipo zydi? Nes nelabai isivaizduoju kiek laiko ji tures tuos savo raudonus lapus ar kitaip sakant zydes.O iki pavasario laikyti toje zemeje kurioje ji pirkta- kazin ar gerai? g.gif
Kukė
Aš pernai prieš Kalėdas pirkau mažutę puansetiją. Kai ji nužydėjo, t.y. nudžiūvo tikri žiedeliai (mat tie raudoni ar geltoni yra tik pažiedlapiai), aš jai leidau pailsėti, mažai laisčiau. Po to persodinau ir pradėjau tręšti. Skaičiau, kad mėgsta būti tręšiama mėsos nuoplovomis. Taip ir dariau. A, tiesa, dar prieš persodinimą apgenėjau. Tai dabar jau ji gerokai paaugusi ir pradėjo spalvinti lapukus.l
Apie jų auginimą yra straipsnis www.rojaussodai.lt
Lukutis
as taip manau, kad ir as pirksiu, nes esu tiesiog geliu fanatike. man jos visos grazios ir visokiu noriu.nors jau namuose beveik nera kur ju padeti. thumbup.gif
griegzde
As ir turiu tokia gele jau kokie penki metai. Bet matit nemoku jos augint. Zydejo jinai tik viena kart smile.gif tada kai gavau dabar jinai sviesiais zaliais lapukais
ir nelabai grazi jau kelis kart aplauzita, jinai visai nepanasi ji ta nauja gele kuria pardavineja parduotuvese. Noriu nusipirkt nauja, bet gaila ir sita ismest nes man ja mama kaskada padovanojo.
Bet pasiskaicius patarimu nusipirksiu nauja ir auginsiu pagal visas taisykles biggrin.gif .

Siaip tai man labai grazi gele thumbup.gif
hereja
Rasukas, apie tokia gele kalbi? rolleyes.gif

user posted image
Lukutis
QUOTE (hereja @ 2004 11 25, 01:02)
Rasukas, apie tokia gele kalbi? rolleyes.gif

user posted image

taip as apie sita gelyte kalbu, gal kartais augini ir gali ka nors apie ja parasyti, labai buciau dekinga, labai noriu daugiau apie ja informacijos. thumbup.gif
melsva
QUOTE (kuke @ 2004 11 20, 20:19)
Apie jų auginimą yra straipsnis www.rojaussodai.lt

jau kuke parase, cia yr neblogas straipsnis
paieskoj ivesk puansetija, ir ismes tau ji
Lukutis
nu va siandien nuejau ir nusipirkau sia gelyte, dabar pasiziuresim kaip jinai pas mane jinai augs. g.gif
Asta
QUOTE (rasukas @ 2004 11 26, 14:32)
nu va siandien nuejau ir nusipirkau sia gelyte, dabar pasiziuresim kaip jinai pas mane jinai augs. g.gif

Plzzzz karts nuo karto ir mus informuoti, kaip tau sekasi ja auginti wink.gif
Lukutis
QUOTE (Asta @ 2004 11 26, 17:10)
Plzzzz karts nuo karto ir mus informuoti, kaip tau sekasi ja auginti wink.gif

butinai. clap_1.gif
Lukutis
kazin ar ja galima purksti g.gif , nes ne visas galima purksti mad.gif , gal kas gali patarti. cool.gif
Lukutis
sos.
prasau patarimo, kas jei galejo atsitikti, nes pradejo gelsti lapukai?
gal kam tai buvo, ir ka darete?
ITA
Butent puansetijos purksti nepatartina, bent jau vadinamojo ziedo, nes lieka demeles . O siaip pirkti puansetijas geriau lietuviskas, nei olandiskas, pastarosios maziau atsparios, nors ir pigesnes smile.gif
Slapux
Sveikos, mamytes (o gal ir teveliai laugh.gif ), noriu paklaust gal kas zinot kaip auginti gelyte "Kaledu zvaigzde" (lygtais taip vadinas, kur raudoni lapai virsuneje). Pries savaite ja gavau dovanu, o dabar ziuriu visai baigia lapus numest-gelsta ir krenta. Gal kokiu ypatingu salygu reikia jai augint? Man labai grazi ta gelyte, gaila butu jei nusibaigtu sad.gif O gal internete koki www kas nurodytu? Aciu rolleyes.gif
emma
Aš turiu kalėdų žvaigždę jau kokie 4 metai.Kai tik padovanojo,po kurio laiko nukrito lapai.Taip jau atsitinka.Aš ir toliau ją auginau,liejau,kaip ir kitas gėles.Olapeliai pavasarį turi ataugti.
dolė
ir man taip buvo,gavau dovanu ir po savaites lapu nebeliko sad.gif ir as ismeciau lauk sad.gif
Slapux
Tai vat ir as viena pries kelis metus buvau gavus dovanu tokia, bet nudziuvo, liko stabarai ir lauk issvitinau. Nenoriu ir sitos nugalabyt. Sakau gal spec temperatura reikalinga, dregme, laistymo budas wink_3.gif Ka as zinau, lepunele gele tokia gavus ka su ja daryt. Bet juk parduotuvej augo sau graziausiai, tai ko pas mane ne g.gif

Beje, su Kaledom newyear.gif
Aga
Mano gelyte buvo numetus beveik visus lapukus, tik 3 like raudoni buvo, daba isleido dar viena smile.gif Tikiuos atsigaus smile.gif
zuvilyte
ax.gif Klausykit noriu paklaust, as ta gele nusipirkau panasiai 2sav pries kaledas, o ji pas mane dabar tokia kaip buvus, bisksi gal daugiau zydi, kaip man toliau ja priziuret, jai miego metas arkas dabar turetu but kiek skaiciau ja uzdengt lyg reikia, ar ka, bet jei ji taip zydi, tai gal dar jai gerai ax.gif
Jaudita
Žinutė buvo ištrinta
RAIMPAL
Pas mane irgi lapeliai pagelto ir nukrito sad.gif Paskui visa susitraukė, aš dar bandžiau laistyt, bet ji supuvo cry.gif
Čika
Jie lapu krastai geltoni ar rudi, tai oras kambaryje per sausas. Poinsettia megsta dregna ora- lapus BUTINA DAZNAI APIPURKSTI!!! Zydejimo laikotarpiu megsta 13-15 laipsniu temperatura. Laistyti reikia tik tada, kai zemes pavirsius isdziuna. Kai lapai nukrinta, reikia apgeneti stiebus, pastatyti vazona i vesia uksminga vieta ir beveik nelaistyti. Geguzes pradzioje persodinti ir pradeti gausiau laistyti, tresti. Nuo rugsejo pradzios reikia reguliuoti apsvietima: dekit i spinta ar kur nors siaip tamsiai 14 valandu. Taip reikia daryti 2 menesius,o po to priziureti kaip iprastai. Kaledoms gele vel prazys!!!!!! biggrin.gif Pabandykit, juk maloniau dar karta prazydinti, nei nusipirkti nauja augala! biggrin.gif
slyva
O kaip ja dauginti? Gavau sakele tos geles, tai ja tiesiai i zeme? i vandeni? ar dar kur? Labai noriu, kad prigytu wub.gif
Sukuriau nauja tema, o tik po to radau sita blush2.gif
grange
siandien kaip tik IKI pirkau kaledu zvaigzde, lietuviska, visai nebloga issirinkau daug ziedeliu nauju matosi mirksiukas.gif bet ji man niekad nesibuna visus metus, lyg ir iki vasario kovo issilaiko ir pradeda kristi visi lapai. nors as jos nerlaikau patamsyje, kaip kad sako. bet vat prisimenu pernai, seimininke (anglijoj) norejoi jau mesti lauk, nes jau nudziuvusi buvo, pasiemiau as, nors ir dar "ziema" buvo, persodinau, nukirpau visus senus lapus ir kaip pradejo leisti lapus naujus, kad tiesiog ejo is proto!vasara pradejo skleisti tuos raudonus lapelius, tik mazasni jie buvo nei iprastai, mnors nieko ypatingo nedariau, po to teko net naujuosius lapus lauzyti, nes nebebuvo vietos doh.gif dar taip nemaciau kad augtu, matyt jai labai patiko. tai va nezinau kaip dabar ar dar turi, ar jau numarino, kai isvaziavau sad.gif
vilmak
Nežinau, manau neverta jas laikyti kitiems metams- lapeliai gerokai susmulkėja, vargo daug- kasdien kaišioti į kokią spintą(trumpinti dieną) O galų gale rezultatas vistiek nebūna toks, kokio tikies- krūmelis retesnis, lapukai maži schmoll.gif (Bent jau man tokie užaugdavo)/
O, jei laikai normaliai ,dienos netrumpinant, tai 2 metus jį pražydo tik kovo pabaigoje(kai žiemą natūraliai sutumpėja diena)
Bet... toptelėjo mintis: o jei kokiam pusrūsyje laikyti, kur ir šiaip šviesos mažoka? g.gif
viduciux
sita gelyte gavau gimtadienio proga pries pora dienu, tokia grazute, raudonais ziedukais, nu tiesiog grazu paziuret, bet net neisivaizduoju, kaip auginti smile.gif blush2.gif
perskaiciau visa sita foruma ir vienot vietoj radau, kad reikia purksti, o kitoj, kad negalima apipurksti ziedu, tai kazkaip pasimeciau blink.gif
viduciux
QUOTE(vilmak @ 2005 12 17, 17:34)
Nežinau, manau neverta jas laikyti kitiems metams- lapeliai gerokai susmulkėja, vargo daug- kasdien kaišioti į kokią spintą(trumpinti dieną) O galų gale rezultatas vistiek nebūna toks, kokio tikies- krūmelis retesnis, lapukai maži schmoll.gif (Bent jau man tokie užaugdavo)/
O, jei laikai normaliai ,dienos netrumpinant, tai 2 metus jį pražydo tik kovo pabaigoje(kai žiemą natūraliai sutumpėja diena)
Bet... toptelėjo mintis: o jei kokiam pusrūsyje laikyti, kur ir šiaip šviesos mažoka? g.gif
*

dezej apvozta auginti gal reikia g.gif ax.gif
vilmak
QUOTE(viduciux @ 2005 12 17, 19:39)
dezej apvozta auginti gal reikia g.gif  ax.gif
*

ne, šviesos jai vis tik reikia unsure.gif .Tad tektų tą dėžę kasdien dėlioti....
O purkšti aš jų nepurkšdavau... rolleyes.gif
viduciux
QUOTE(vilmak @ 2005 12 17, 19:47)
ne, šviesos jai vis tik reikia unsure.gif .Tad tektų tą dėžę kasdien dėlioti....
*

truputi ne taip parasaiu smile.gif
as turejau omeny, kad gal vietoj nesimo i rusi, ar kur nors pan, ja tiesiog apvozti deze ir taip sutrumpinti jos diena smile.gif
Samanta
QUOTE(vilmak @ 2005 12 17, 18:47)
*

Aš tai ją kartais apipurškiu. Sunku čią gėlytę išsaugoti. Praitais metais mano anyta ją supūdė verysad.gif . O pas ją pačią labai graži Puansetija. Gal kokie 5metai jau ji pas ją. Storas kotas. Gražūs lapai. Bet tik kad šiais metais dar nepasipuošė raudonais lapeliais. g.gif ax.gif
Regila
Nera ko baimintis auginti kitiems metams.Pavasari apgenet ir augint kaip ir visas.Rudeniop as nuimu nuo palanges i tamsesni kampa.Diena sviesa siekia,o po pietu pavoziu po kibiru ir palaikau iki ryto.Ryte nuimu,apie pietus uzvoziu.Cia taip buvo antrais metais.Treciais apgenejau daugiau,pasidauginau.Rudeniop jau nevozdavau tuo kibiru,tiesiog pastaciau toliau nuo palanges,kad maziau gautu sviesos(badas).Net tokiu metu reciau ir liejau.Po kiek laiko ziuriu,kad kazkas virsunese lenda...pasirodo apsipyle ziedais.Didziausias augalas pirmiausiai,mazesni veliau-turejau ka Kaledom dovanot.Keista,kad net ir visai mazute viena virsunele raudona turejo.O lapu smulkumas nuo auginimo priklauso.
Prasciau augo puansetija,kuri vietoj raudonu virsuniu augino baltas.Atrodo ta pati puansetija,bet nelabai norejo augti.Dziaugiausi bent pabandziusi.
elos
QUOTE(vilmak @ 2005 12 17, 17:34)
Nežinau, manau neverta jas laikyti kitiems metams- lapeliai gerokai susmulkėja, vargo daug- kasdien kaišioti į kokią spintą(trumpinti dieną) Bet... toptelėjo mintis: o jei kokiam pusrūsyje laikyti, kur ir šiaip šviesos mažoka? g.gif
*

kad susiformuotų raudoni lapai (ir žiedai), jai reikia ne ilgesnės kaip 9 val. dienos (šviesos). Todėl jei laikote kur dar būna papildomas apšvietimas kambary, tai nieko nebus schmoll.gif
slyva
QUOTE(slyva @ 2005 12 17, 00:48)
O kaip ja dauginti? Gavau sakele tos geles, tai ja tiesiai i zeme? i vandeni? ar dar kur? Labai noriu, kad prigytu wub.gif
*

Ikisau i zeme ir lapeliai nuvyto, jauciu nieko gero nebebus verysad.gif O kaip jus dauginat?
Regila
Dabar netinkamas metas,reikia pavasari.Ikisi i zeme ir stikline ar stiklainiu uzdengi.Kitaip zinoma,kad lapai nuvys.
Mamce
Cia yra ir apie dauginima http://www.rojaussodai.lt/straipsnis.php?id=114
nenuorama82
As irgi ja gavau dovanu, bet lapeliai baigia visi nukristi... Juaciu, nepriziureta pardej buvo, o kas nenusimane nieko, tas ja ir nupirko. Vakar akropolyje maciau, kad visos truputi su pavytusiais lapeliais. Gal zinot, ar pavyktu jaisgelbeti persodinus?Gal vis tik pabandyti - juk ar taip ar taip visi jos lapai dabar nukris ir ji numirs...Bent as taip manau
Samanta
QUOTE(nenuorama82 @ 2005 12 22, 10:48)
As irgi ja gavau dovanu, bet lapeliai baigia visi nukristi... Juaciu, nepriziureta pardej buvo, o kas nenusimane nieko, tas ja ir nupirko. Vakar akropolyje maciau, kad visos truputi su pavytusiais lapeliais. Gal zinot, ar pavyktu jaisgelbeti persodinus?Gal vis tik pabandyti - juk ar taip ar taip visi jos lapai dabar nukris ir ji numirs...Bent as taip manau
*

Būna kad visi lapeliai nukrenta o gėlytė nenumiršta. Jį gyva. Panašiai kaip kokie lapiniai medžiai mūsų kraštuose meta lapus, o paskui vėl užsiaugina. smile.gif
vilmak
QUOTE(Samanta @ 2005 12 22, 12:47)
Būna kad visi lapeliai nukrenta o gėlytė nenumiršta. Jį gyva. Panašiai kaip kokie lapiniai medžiai mūsų kraštuose meta lapus, o paskui vėl užsiaugina. smile.gif
*

Būna ir kitaip....aš vienais metais gavau kalėdinę žvaigždę, kuri kažkaip įtartinai greitai nuleipo rolleyes.gif Tada padariau "pat. anatominį" tyrimą, ir radau, kad ji -....be šaknų blink.gif blink.gif , įkišta taip į durpes, ir tiek..
Bet tai buvo seniai, kai tik pradėjo gėles atvežti, gal dabar taip nebebūna g.gif
LARISA 74
QUOTE(vilmak @ 2005 12 22, 20:11)
Būna ir kitaip....aš vienais metais gavau kalėdinę žvaigždę, kuri kažkaip įtartinai greitai nuleipo rolleyes.gif  Tada padariau "pat. anatominį" tyrimą, ir radau, kad ji -....be šaknų blink.gif  blink.gif , įkišta taip į durpes, ir tiek..
Bet tai buvo seniai, kai tik pradėjo gėles atvežti, gal dabar taip nebebūna g.gif
*

labas,visiėms,su praėjusiėm šventėm,per kalėdas aš irgi gavau nuo mamos dovaną tai yra kalėdinęžvaigždę,ir židi jinai pas manę iki šiol vis naujų žiėdų atsiranda man labai idomu sužinot kada jinai turėtu peržidėt ir ka man toliau su ją daryt,pasidalinkit savo patirtim mirksiukas.gif
Fliquiti
Sveikos,

papasakosiu apie savo Kalėdų žvaigždę...

Žodžiu, prieš tris metus vyras padovanojo ją per Kalėdas. Nužydėjusią buvo gaila išmest tai ir toliau laisčiau ir tręšiau. Vėliau turėjau išvažiuot, tai džiaugsmą perleidau mamai.

Nuo tada ji daugiau nebežydėjo (tik dabar sužinojau, kad reik patamsy laikyt), bet iš buvusių 30cm - niekada negenėta - užaugo beveik mano ūgio, na 160cm tai tikrai, o gal ir daugiau... biggrin.gif Tikras medis kambary thumbup.gif Labai grazži, vešli, bet tokios po kibiru nepakiši... g.gif Negi tualetan reiks nešiot? lotuliukas.gif
irina B
QUOTE(Tesoraite @ 2006 03 03, 15:48)
Sveikos,

Žodžiu, prieš tris metus vyras padovanojo ją per Kalėdas. Nužydėjusią buvo gaila išmest tai ir toliau laisčiau ir tręšiau. Vėliau turėjau išvažiuot, tai džiaugsmą perleidau mamai.

Nuo tada ji daugiau nebežydėjo (tik dabar sužinojau, kad reik patamsy laikyt), bet iš buvusių 30cm - niekada negenėta - užaugo beveik mano ūgio, na 160cm tai tikrai, o gal ir daugiau...  biggrin.gif  Tikras medis kambary  thumbup.gif  Labai grazži, vešli, bet tokios po kibiru nepakiši...  g.gif  Negi tualetan reiks nešiot?  lotuliukas.gif
*

nu man tai nesiseka su tuom kalėdų žvaigždėm, kai tik nužydi, pradeda kristi lapai ir nusibaigia verysad.gif
emcia
Auginau ir aš "Kalėdinę žvaigždę", buvau gavusi, žydinčią, prieš pora metų dovanų. Kai nužydėjo palikau stovėti ant palangės, kada nekada laisčiau. Šioms Kalėdoms pražydo,( ne taip žaviai kaip parduotuvėse), bet gražu buvo. Bet va visai nesenai išmečiau, matomai perliejus būsiu blush2.gif , kažkoks puvinys įsimetė. doh.gif Gaila
cray.gif
viduciux
mano zvaigzde vis dar zydi, o kada jai reikia diena trumpint? unsure.gif ax.gif blink.gif
LARISA 74
QUOTE(viduciux @ 2006 03 05, 17:22)
mano zvaigzde vis dar zydi, o kada jai reikia diena trumpint?  unsure.gif  ax.gif  blink.gif
*

Mano kaledu žvaigždė irgi žydi iki šiol,bandau ikelti nuotrauką
Jūržolė
Šiemet turėjau dvi puasentijas, bet jau seniai nebeturiu - nukrito lapai. Matyt netiko kambario oras, per sausa...
LARISA 74
QUOTE(XMamaX @ 2006 03 07, 19:54)
Šiemet turėjau dvi puasentijas, bet jau seniai nebeturiu - nukrito lapai. Matyt netiko kambario oras, per sausa...
*

Merginos,mano gelė vis praskleidžia naujų žėdelių taigi nežinau ar jau slėpti ją reikia kur tamsu butu ,kas neatėina tai visi stebisi jog iki šiol dar židi g.gif ,dar man nėleidžia išsiusti nuotraukos o tokia graži gėlę norėjau jūms parodit schmoll.gif
Jasmin
QUOTE(vilmak @ 2005 12 17, 16:34)
*

labutis, turiu ir aš tokią gėlytę-geltonai žydi. Pasidauginau labai paprastai-kolegė genėjo šakeles tai aš nuplovusi sultis nuo stiebelio įkišau į žemę-prigijo thumbup.gif Laikau kaip paprastą gėlę, t.y. nekišu į jokias spintas ir pan. Auga ir tiek jau kelinti metai žydi, tiesa ne per kalėdas kaip parduotuvėse o dabar vasario pradžioje kaip pradėjo taip dabar dar tebedžiugina 4u.gif Pastebėjau kad maniškė tiesioginę saulę mėgsta, gal kad geltona g.gif
Papildyta:
QUOTE(Tesoraite @ 2006 03 03, 14:48)
Sveikos,

Nuo tada ji daugiau nebežydėjo (tik dabar sužinojau, kad reik patamsy laikyt), bet iš buvusių 30cm - niekada negenėta - užaugo beveik mano ūgio, na 160cm tai tikrai, o gal ir daugiau...  biggrin.gif  Tikras medis kambary  thumbup.gif  Labai grazži, vešli, bet tokios po kibiru nepakiši...  g.gif  Negi tualetan reiks nešiot?  lotuliukas.gif
*

Įsivaizduoju koks grožis. Kad ir nežydi man jų lapai gražūs.Aš saviškę tręšiu žydinčioms gėlėms skirtomis trąšomis Shulc. Ir žydi.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.