Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kruopų dieta
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Sportas ir dietos > Dieta
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Dago
Va tokia dar informacija radau bigsmile.gif
http://www.alfa.lt/straipsnis/10290023/?Gy...009-09-14_08-00
ori
QUOTE(Skazka252 @ 2009 02 20, 11:32)
Aš esu išbandžiusi N dietų. Pasakysiu tik tai, 1. kad tai knisliava, 2. svoris grįžta dvigubai... O veiksmingiausia buvo grikių gieta. Paprasta, maistinga, skanu. 10 kg, per 7 d. O vat kaip išlaikyti rezultata? Sunkiau. Nesenai atradau budą - terpentino emulsijas vonioms, neleidžia svoriui taip greitai grįžti. Aišku dar priklauso ir nuo maisto kiekio.
*

QUOTE(viktuti @ 2009 03 26, 08:42)
Sveikutes, nusprendziau parasyti kaip man sekasi su kruopom  smile.gif  grikiu nemegstu tai pasirinkau avizine kose ir valgiau visa savaite ir kiek norejau, dar valgiau obuoliu po pora per diena. Per ta savaite nukrito 3 kg ir stabiliai, sia savaite tesiu kova su riebalais, tik i raciona itraukiau  trintu darzoviu sriubas... sveriuosi karta per savaite ir dziaugiuosi rezultatais. I s viso jau numeciau 6 kg o kiek liko tai nezinau, nes baigsiu dietas kai sau veidrodyje busiu grazi  4u.gif  ir truksta visai nedaug  smile.gif
*

QUOTE(MarkyzE @ 2009 08 02, 13:47)
sveikos moterys ir merginos. Pradedu grikiu valgymo sezona  smile.gif  gal yra norinciu prisijungti? Su kompanija smagiau ir linksmiau  mirksiukas.gif
Papildyta:
laukiu kompanijos  biggrin.gif
*

Labas visoms 4u.gif
Sakykit o kaip jus tas kruopas verdat, be druskos ar biski galima ideti g.gif As noriu prisideti prie jusu, nes jau nebegaliu, sau nebepatinku, sunku darosi doh.gif Na pas mane valios yra, manau kad galiu pradeti nuo grikiu, man jie skanus, galeciau valgyt ir valgyt lotuliukas.gif
ori
Ziuriu retai kas cia uzsuka g.gif ar visos kaip stirnos patapo ir pamirso si puslapiuka lotuliukas.gif
Mite_Baja
Sveikutės smile.gif
skaičiau Taunytės knygas ir štai ten radau štai tokią organizmo valymo dietą, kuri prilygsta 10d badavimui. aš mieliau normalia mityba, nes labai jau skanu man tos kosytės. taigi ji skamba taip:

3d AVIŽINIAI DRIBSNIAI
(valgoma kiek norima, gerai išvalo žarnyną) neverdama, užpilama verdančiu vandeniu ir palaikoma. santykis padėsiantis orientuotis būtų toks: 1st dribsnių ir 3st karsto h2o

5-7d GRIKIAI
(valgoma kiek norima, gerai išvalo kraujo indus) neverdami, plikomi, bet nenusikaltimas ikist minutei į mikrobangę, tokiu oru visgi norisi kažko šilto pusrytukams, kad užvestų organižmą.

3-5d SOROS
visti 20min (puikios kruopos, sakoma, kad duriša organizmo riebalus ir lengviau pašalinami)

3-5d RYŽIAI
ruošimo būdas: ryžius užpilti šaltu H2O, užvirti, vandenį nupilti, užpilti iš naujo ir vėl užvirti. (proporcijos maždaug tokios 1st ir 3st H2O)

tiesa, kol dar yra sode obuolių, avižinius dribsnius maišau su tyrele, nuostabus skonis, kaip žinia kepti obuoliai yra labai naudingi skrandukui ir organizmui, tai as skilteles į mikrobangę porai min įkišu, tada ant ju mirkytus dribsnius užverčiu ir sumaišau. labai skanu ir naudinga.
grikius taip pat maišau su vasarą rinktais ir užšaldytais žirniais, priduoda tokį malonų skonį, soros man asmeniškai labai dera su petražolemis ir pomidoru, na o ryžiai su morkyte įtarkuota beverdant. Taip maitintis galima ne tik šias 20 dienų bet ir daug ilgiau, skanumėlis, naudinga, nekankina, SVEIKA, sotu.
Dago
QUOTE(Mite_Baja @ 2009 10 26, 21:20)
Sveikutės  smile.gif 
skaičiau Taunytės knygas ir štai ten radau štai tokią organizmo valymo dietą, kuri prilygsta 10d badavimui. aš mieliau normalia mityba, nes labai jau skanu man tos kosytės. taigi ji skamba taip:

3d AVIŽINIAI DRIBSNIAI
...

5-7d GRIKIAI
...

3-5d SOROS
...

3-5d RYŽIAI
...

*

O gal tas koses su druskyte ir pieniuku galima ax.gif
Mite_Baja
na tuomet žarnyno nevalys, bus tiesiog gražus sveikas maitinimasis, kuris manau taip pat duos rezultatų, tik nedidelių. darant taip kaip reikia be obuoliukų, daržovių galima atsikratyti apie 7-10kg (juk prilygsta 10 dienų badavimui)
*Lukro*
Sveikos, keliu tema i virsu,nes matau kad visai apmire 4u.gif taigis, nuo rytojaus pradedu sios dietos maratona, tik dar neapsisprendziau nuo kokiu grudu butu geriau pradeti rolleyes.gif turbut bus grikiai, nes jie mano megiamiausi biggrin.gif butu labai smagu,jei dar kas man i kompanija ateitu 4u.gif
*bella*
Ateinu i kompanija wink.gif nusprendziau keleta dienu tik grikiais ir kefyru apsiriboti,taciau cia daugiau del sveikatos,nei svorio, aisku palengveti keliais kg butu neblogai,taciau,tai ne pirmine priezastis.
*Lukro*
QUOTE(*bella* @ 2010 01 17, 21:52)
Ateinu i kompanija wink.gif

sveika, nu va kaip saunu kad as cia ne viena 4u.gif tai tau snd pirma diena? as tai nutariau pabandyti iki savaitgalio istempti,tik grikiu dribsnius pakeisiu i kruopas,nes kazkaip nelabai jie man skanus pasirode rolleyes.gif o tu pirma karta grikiu dietos laikais?
Orchideja
Na ką,nuo šiand ir aš pradedu maratoną šios dietos smile.gif Niami niam kruopos...biggrin.gif
rasele25
labas visoms smile.gif del grikiu... jau trecia diena siandien mano dietos,tad pati del saves labai dziaugiuos smile.gif kad nenusizengiu,na bet savo dieta as siek tiek pakoregavau blush2.gif
saule13
ax.gif tai niekas nebesigrikina bigsmile.gif gal kas i drauges kartu startuot noretu mirksiukas.gif
hifi
Nu reiktų ir man predėti kruopų dietukę, mažum kas jungiasi nuo kitos savaitės biggrin.gif
zzzuika
jungiuosi i kompanija drinks_cheers.gif grikius lest pradedu jau ryt... ax.gif
hifi
Aš tai tik nuo pirmadienio, savaitgalį dar pavalgysiu biggrin.gif
goda22
sveikutes, as cia naujoke, bet su ta pacia problemele,ansvoris 26kg sad.gif na nors 15kg kokiu nukristu jau buciau laiminga, na kokias dietos laikotes, rezultatai?
hifi
Aš tai pakolkas jokių neilaikau, bandysiu kruopintis. Kažkada kai buvau namie tai kcal skaičiavau, bet dabar jau sunku suderinti.
zzzuika
As prie pora metu laikiausi chazano (gyd. is latvijos) dietos, nukraciau per pusmeti 20 kg, is kuriu 10 grizo ax.gif nebeturiu daugiau ryzto sitai dietai, ti dabar bandysiu savaitele pasivalyti organizma su grikiais, o paskui bandysiu skaiciuot kcal ir darysiu po viena iskrova per savaite smile.gif niu noriu vasara grazi pasitikt flirt.gif
Malamutas
As nuo rytojaus grikius varau mirksiukas.gif Jau uzsiplikiau nakciai rolleyes.gif Ilgai su jais nesidirbsiu, tenoriu paivairinima padaryt tarp savo iprastos kaloriju skaiciavimo dietos mirksiukas.gif biggrin.gif
Laikysiuos 3d.: ryt ir visa savaitgali mirksiukas.gif Labai noreciau bent "kyliuka" sitaip nusirident... blush2.gif
Kas kartu ? cool.gif
hifi
Nu va pas mane grikiai užplikinti, pasukos paruoštos. Bandysiu nuo ryt savaitukę o gal ir dvi kruopų dietos pasilaikyti. Reiks jau judinti tuos lašiakus.
Bandysiu laikytis šios, tik kruopas derinsiu pagal nuotaiką ir norą:
7 dienų košių dieta

Košių nauda jau seniai niekas neabejoja. Kruopos ir patiekalai iš grūdinių kultūrų turėtų sudaryti mitybos pagrindą. Košės - puikus skaidulinių medžiagų šaltinis, todėl jas valgant išvengsite vidurių užkietėjimo (tuo pačiu organizmas bus švaresnis), sumažinsite hemorojaus, storosios žarnos vėžio riziką, sumažės cholesterolio kiekis kraujyje, tai reiškia, kad kartu sumažės ir širdies ir kraujagyslių sistemos ligų tikimybė. Košės, paruoštos be riebalų ir riebaus pieno, gali padėti sumažinti svorį. Ir nesijausite alkani. Laikantis rekomenduojamos dietos, atsisakykite druskos, cukraus ir alkoholio.

Pirma diena: kviečiai

Stiklinę kviečių grūdų užpilti 3/4 litro vandens ir virti 20 min. ant silpnos ugnies( gautą košę suvartoti per 3 kartus). Pusryčiai: 1 dalis košės ir 1/2 stiklinės pieno. Pietūs: 1 stiklinė daržovių sultinio, 1 žalias svogūnas (laiškas), 1 dalis košės. Vakarienė: 1 dalis košės, 1 indelis natūralaus jogurto, cinamono.

Antra diena: soros

Stiklinę sorų kruopų užpilti 3/4 litro vandens, užvirinti ir palikti ant labai mažos ugnies 30 min. Pusryčiai: 1/2 stiklinės pieno, pusė išvirtos košės. Pietūs: 1 stiklinė daržovių sultinio, likusi košė. Vakarienė: 1 trintas obuolys apšlakstytas citrinos sultimis.

Trečia diena: avižos

Stiklinė avižų ir 3/4 litro vandens. Virti 10 min. ant silpnos ugnies. Pusryčiai: 1 dalis košės, 1/2 stiklinės pieno. Pietūs: 1 stiklinė daržovių sultinio, 1 dalis košės, česnako, petražolės. Vakarienė: 1/4 neriebios varškės pakelio, 3 valg. šaukštai pieno, 1 valg šaukštas kakavos ir likusi dalis košės.

Ketvirta diena: ryžiai

Stiklinę ryžių užpilti dviem stiklinėm vandens ir išvirti. Supjaustyti 1/2 kg obuolių ir patroškinti juos nedideliame kiekyje vandens. Sumaišyti troškintus obuolius su išvirtais ryžiais. Pagardinti cinamonu ir citrinų sultimis. Suvalgyti košę lygiomis dalimis per pusryčius, pietus ir vakarienę.

Penkta diena: miežiai

Stiklinę miežių (perlinių kruopų) užpilti 3/4 litrais vandens ir virti 10 min. ant silpnos ugnies. Pusryčiai: 1 dalis košės, 1/2 stiklinės pieno. Pietūs: 1 stiklinė daržovių sultinio, 1 dalis košės, žalių svogūno laiškų, 1 paprika. Vakarienė: 1 dals košės ir 1 stiklinė apelsinų sulčių (be cukraus).

Šešta diena: grikiai

Stiklinę grikių užpilti 3/4 litro vandens , užvirinti ir virti 10 min. ant silpnos ugnies. Pusryčiai: 1 dalis košės ir 1/2 stiklinės pieno. Pietūs: 1 stiklinė daržovių sultinio, 1 dalis košės su mėgstamais prieskoniais. Vakarienė: likusi košė ir stiklinė kefyro.

Septinta diena: įvairių grūdų košė

Paimti lygiomis dalimis kviečių, grikių ir avižų kruopų (kad gautusi stiklinė) ir užpilti 3/4 litro vandens. Užvirus dar virti 20 min. ant silpnos ugnies. Pusryčiai: 1 dalis košės ir 1/2 stiklinės pieno. Pietūs: 1 stiklinė daržovių sultinio, 1 dalis košės, 3 valg šaukštai tomatų pastos, česnakas, prieskoniai. Vakarienė: likusi košė, trintas ir patroškintas obuolys, cinamonas, citrinos sultys.

Jei pasiryžote sveikam gyvenimo būdui, pasistenkite daugiau valgyti košių.

Nugi gal kuri jungiatės mirksiukas.gif

hifi
Nu va jau diena beveik baigėsi. Išsilaikiau su grikiais sakyčiau neblogai. Nesirėmiau 100proc. prieš tai įdėta dieta. Grikių ėmiau puoduką tai gavosi 202g sauso kiekio, bet viso nesuvalgiau, liko dar pusryčiams. Išgėriau 0,5l pasukų, ir dariausi prie grikuų žalių daržovių salotų su kefyru (vietoje grietinės), nu ir plius 2 bonbonkės vakare už gerą darbą nestuke.gif bigsmile.gif . Tai reziume gavosi apie 900kcal.
hifi
Sveikutės, išgyvenau jau antrą dieną. Sekėsi visai neblogai. Pagundų aplink nemažai, bet kažkaip atsilaikau. Taigi šiandieninis mano meniu 100g 4grūdų košės ir vienas tarkuotas obuolys, 2 bananai, viena mėtinė bonbonkė, 100g koncervuotų žirnelių ( dariausi ryt pietums tai neišėjo paragaut), ir keli šaukšteliai rytdienos ryžių troškinio paragauti, ai dar pasukų 0,5l tai apytiksliai gavosi vėl 900kcal.
Nu o ryt pasiruošiau ryžių - daržovių ( morka, koncervuoti žirneliai, svogūno laiškas ir prieskoniai) tokį troškinuką, ir dar žadu žalių daržvių pridėti, nes be jų gyventi negaliu biggrin.gif
Tai parašykit kaip kitom sekasi?
zzzuika
sveikos smile.gif sekasi neblogai, i grikius nebenoresiu paziureti kokius metus i prieki blink.gif karkartem paivairindavau meniu obuoliukais, bet pokyciai akivaidus, pilvukas suplokstejo ir - 2 kg siai dienai ax.gif ir ant veiduko jauciasi kad organizmas valosi, atsirado spuogu, jauciuosi kaip per brendima doh.gif
Malamutas
QUOTE(zzzuika @ 2010 05 12, 20:17)
ir ant veiduko jauciasi kad organizmas valosi, atsirado spuogu, jauciuosi kaip per brendima doh.gif
*

Tai kaiptik, jei organizmas valosi oda turetu but svaresne, lygesne... blink.gif O nesvarumai gali del uzketejusiu viduriu but (jei taip yra, nes su kruopu mono-dietom, tai labai daznas reikalas biggrin.gif )
zzzuika
tai pas mane visas brudas per spuogucus iseina, uztat po to bunu kaip is pieno plaukusi - skaistutele, grazutele biggrin.gif sitaip jau ne pirma karta vyksta ax.gif
Cold*
Sveikos,yra dar besilaikančių ar norinčių pradėti šią dietą?
1.Avižinių dribsnių dieta. Avižinius dribsnius pavirti arba (geriau) užpilti verdančiu vandeniu (1 stiklinė dribsnių - 3 stiklinės vandens). Valgoma, kiek norima, tris dienas. Gerai išvalo žarnyną.
2.Grikių dieta. Vandenį su grikais užvirti arba sausus grikius pamirkyti vandenyje. Valgoma 5-7 paras, kiek norima. Gerai išvalo kraujo indus. Po šios dietos rekomenduotina
smile.gif Gaunasi 8-10 dienų.
Labai sugundė mane ax.gif
spanguole007
Uh.. na ką,jungiuosi prie jūsų,merginos.Tris ateinančias dienas tik avižos,žiūrėsim kaip seksis vėliau 4u.gif
Murka*
QUOTE(spanguole007 @ 2010 06 19, 17:47)
Uh.. na ką,jungiuosi prie jūsų,merginos.Tris ateinančias dienas tik avižos,žiūrėsim kaip seksis vėliau  4u.gif
*

o tau nepucia pilvuko nuo avizyniu dribsniu..? nes as pora dienu tik issilakiau, bet taip pute pilva, kad siaubas.. doh.gif net i viesuma nelabai galejau iseiti del sio nepatogumo.. tad testi organizmo valymosi su aviz.dribsniais nepavyko.. na o stai pvz nuo grikiu tokio siaubingo pilvo putimo nera smile.gif
Airara
As kazkiek laiko laikiaus grikiu dietos, ka zinau gal keli kg ir nukrito, nezymiai. Bet po to pradejo trasketi kojos, pasidare gliukozamino trukumas pasirodo. Kai ejau pas gydytoju pasake kad nepilnaverte mityba. va jums ir grikiu dieta..
Murka*
QUOTE(Airara @ 2010 12 19, 16:26)
As kazkiek laiko laikiaus grikiu dietos, ka zinau gal keli kg ir nukrito, nezymiai. Bet po to pradejo trasketi kojos, pasidare gliukozamino trukumas pasirodo. Kai ejau pas gydytoju pasake kad nepilnaverte mityba. va jums ir grikiu dieta..
*

o man kaip tik atvirksciai. ne tik kad numeciau kelis nereikalingus kg, bet ir prasivale organizmas, oda pagrazejo. o su sveikata problemu jokiu schmoll.gif
blykse
labai sutinku, kad vien kruopas valgyti yra nepilnaverte mityba drinks_cheers.gif

As esu taip pat laikiusis grikiu dietos, laikiausi savaite laiko, nukrito 4kg.
Pasilaikius tris dienas man eme svaigti galva, o tai rodo, kad smegenim truksta gliukozes. Grikiai ir kefyras turi pakankamai maisto medziagu, bet gliukozes deja ne. Tada as vakarais suvalgydavau pora sauksteliu medaus ir svaigulys dingo ir kg krito smile.gif
ErikiukasVilnius
Sveikos merginos, ar dar tema gyva? smile.gif
Nuo rytojaus pradedu laikytis grikiu dietos. Tikslas -10 kg. Noriu savo jaunystes svorio blush-anim-cl.gif
marina77
QUOTE(Cold* @ 2010 05 15, 16:44)
Sveikos,yra dar besilaikančių ar norinčių pradėti šią dietą?
1.Avižinių dribsnių dieta. Avižinius dribsnius pavirti arba (geriau) užpilti verdančiu vandeniu (1 stiklinė dribsnių - 3 stiklinės vandens). Valgoma, kiek norima, tris dienas. Gerai išvalo žarnyną.
2.Grikių dieta. Vandenį su grikais užvirti arba sausus grikius pamirkyti vandenyje. Valgoma 5-7 paras, kiek norima. Gerai išvalo kraujo indus. Po šios dietos rekomenduotina
smile.gif Gaunasi 8-10 dienų.
Labai sugundė mane  ax.gif
*

sveikos 4u.gif kiek numetama per tas dieėnas su aviziniais dribsniais ,gal kuri bandet rolleyes.gif
gnulee
QUOTE(ErikiukasVilnius @ 2011 01 06, 01:53)
Sveikos merginos, ar dar tema gyva? smile.gif
Nuo rytojaus pradedu laikytis grikiu dietos. Tikslas -10 kg. Noriu savo jaunystes svorio  blush-anim-cl.gif
*

Sveikos, tai ka jungiuos ir as i jusu gretas, gal kaip busiu ne viena nebus taip sunku... pradesiu nuo ryziu o toliau kaip Dievas duos 4u.gif 4u.gif 4u.gif smile.gif
Jonete
Sveiki, pasiskaiciusi sia temike ir as jungsiuosi i jusu gretas 4u.gif
Jonete
na va pirmiems pusryciams buvo aviziniu dribsniu kosyte su saukstu braskiu uogienes 4u.gif biggrin.gif
DuAnli
Sveikos 4u.gif
zadu nuo sekmadieninio pradeti kruopu dieta. Gal kuri noretu prisijungt? ax.gif
Jonete
As jau nuo pirmadienio jau kruopinuosi biggrin.gif i grikius negaliu paziureti lotuliukas.gif , bet avizine kosyte valgau skaniai su saukstu braskiu uogienes mirksiukas.gif siandien dar nusipirkau 4 grudu kose su selenom atrodo,neatsimenu tiksliai
DuAnli
Kiek kg jau nukrito? smile.gif
Jonete
Pries dieta buvo kazkur 63kg unsure.gif o dabar kaip cia pasakius blush2.gif blush2.gif svarstykles yra planuojamu pirkiniu sarase 4u.gif lotuliukas.gif netikejau savim kad tos dietos bent diena laikysiuos, tai va..beto ar imanoma kad po 3d bus jau nukrite bent kilogramas g.gif
Goldy000
QUOTE(Kwon Ya Mang @ 2011 02 09, 18:31)
Sveikos 4u.gif
zadu nuo sekmadieninio pradeti kruopu dieta. Gal kuri noretu prisijungt? ax.gif
*

as antradieni smile.gif
mama_x2
4u.gif sveikos. perskaiciau visa tema, nes noriu biskiuka ,,sest ant kruopu". pagrinde - del pienuko, del dukros pilvuzo. tai gal nebus dieta del svorio metimo - kas liecia svori - sedziu ir laukiu kol kris biggrin.gif
vakar bandziau kruopintis, bet pamirsus sokolado privalgiau, o vakare sasysku doh.gif

siand avizu dribsnius viriau ir idejau tarkuota morka. su sunum abu valgem du kart jau. veliau soras virsiu - nevalgius niekad...

nenoriu mono dietu jokiu, nenoriu staigaus svorio kritimo... tiesiog svelnaus maisto ir kokybiskos pienuko gamybos smile.gif
Tankas
QUOTE(shadow @ 2004 11 25, 14:24)
Labutis, as skaiciau kazkokia sveikuoliska knygele apie organizmo valyma. Ir ten buvo pamineta tipo labai efektyvus budas - kuo ilgesni laika valgyti ivairias grudu ar kruopu koses. Jas reikia virti ant vandens, be jokiu prieskoniu neilga laika, o paskui nukelus nuo ugnies dar kokia valandelei pakisti puoda po pagalve kad issustu. Koses galima valgyti kiek tik nori, bet jokiais budais negalima naudoti joku prieskoniu ir druskos. Taip pat si laika reikia visiskai atsisakyti alkoholio , kavos, reikia netgi mest rukyt. Gerti tik zoleliu arbatas ir vandeni. Pradziai rekomenduojama isbandyti 5 dienu tokia dieta, paskui po kiek laio ilginti laika. Idealiausia butu issilaikyt 21-30 dienu. Bet mano akimis ziurint, tai nelabai realu, nes as asmeniskai 5 dienas gal ir istverciau, bet ilgiau tikrai ne.
Tad siulau ismeginti kita dieta, kuri man dave rezultatu.
Tai taip pat organizma valanti kinietiska dieta. Jos esme, viska valgyti taip pat be joku prieskoniu ir druskos, atsisakyti alkoholio ir kavos. Gerti galima zoleliu arbatas.
Taigi, dieta :
3 dienos - virti ryziai
3 dienos - sviezios darzoves
3 dienos - vaisiai, isskyrus bananus ir vynuoges

Sekmes mergaites!  As ir pati zadu vel graitai pakartoti sia dieta smile.gif
*

noriu isbandyti drinks_cheers.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.