Mano vaikas miegodamas knarkia, kazkur skaiciau, kad tai yra labai blogai vaiko vystymuisi
mano drauges mergaite knarke, tai jai veliau atrado kad tai del polypu. bandyk kreiptis pas LOR.
Sveikute,polipai,kitaip adenoidai,bent jau pas mus buvo nuo daznu sirgimu-slogos,pulingos anginos,teko juos operuoti,nes knarkdavo kaip suauges vyras,neimanoma budavo miegoti.Ir siaip jeigu neknarkdavo,tai bent issiziojes miegodavo ar dienos metu vaiksciodavo praverta burnyte,nes tie polipai trukde kvepuoti.
manoji tai neknarkia, o miegodama ciapsi
Mano vyresnė kai buvo 4 metai ir gi, knarkė ir šnekėjo užgulta nosim, vaikščiojo prasižiojus, tai išoperavo polypus.
Jeigu tikrai mažiukas knarkia, tai reiktų pasirodyti gydytojai ir paprašyti siuntimo pas LOR. Nors kažin ar 5 mėn kūdikis jau gali turėti išvešėjusius adenoidus? Bet gal jis tiesiog nenurijęs seilių ar pienuko miega ir tik burzgia? Maniškis mažasis ir dabar kartais miegodamas paburzgia, o kai visai mažas buvo, tai dažnai taip burgzdavo. Atrodydavo, atsikrenkštų ir viskas, nebūtų to garso. O pradžioj net galvojau, kad čia su plaučiais kas nors ar kvėpavimo takais. Bet gyd. sakė, kad tiesiog ar pienuko ar seilių pakliūna "ne į tą gerklę" ir važinėja miegant.
Ji tikrai knarkia!
mano mazylis per miegus labai jau knarkia, burzgia ir ko tik nedaro. Bet gal cia taip visi naujagimiai?
Gal neįvardinčiau, kad tai knarkimas, bet kažkoks garsas kai pavargsta, ypatingai, yra
Buvo ir mums panašiai. Gydytoja sakė, kad gali būti dėl adenoidų. Kai paklausiau, negi tokiems mažiems tai gali būti, gydytoja patikino, kad gali. Ėmiau manyti, kad iš tiesų taip yra, nes jis ir dieną būdavo išsižiojęs. Vėliau savaime viskas susitvarkė.
Sveikutes
Musu maziukas taip pat knarkia...
Idomu, kaip sios temos autorei toliau susikloste, ar isaugo polypus, o gal teko operuoti?!
Na maniskei dabar buvo puline angina, visa gerkle buvo uztinusi, tai naktimis labai knarkdavo. Ir taip atsitinka jau ne pirma karta. Matomai, kai patinsta tonzules, tuo paciu padideje adenoidai, tada pradeda knarkti, bet po kiek laiko vel aprymsta. Musu gydytoja sako, kad isaugs, nes vaikui augant adenoidai mazeja ir paauglysteje jie pasidaro mazi. Nebent vaika nuolat kamuoja slogos, tada juos butina operuoti
Maniske jau seniai nebeknarkia...
kada tai praejo ir nepastebejau... pasirodolaikas isgydo visas ligas...
Pirmagimis knarke labai ir kas nakti
net erzindavo kartais. Ir man gydytoja visai kitaip aiskino priezastis Sake, kai vidinis lezuvelis yra ilgesnis ir tiesiog daugiau uzdaro kvepavimo takus, todel ir knarkia, ir kad tai sveikatai visai neitakoja, tik aplinkiniam per nervus vaziuoja Jei vaikas to neisauga, veliau chirurginiu budu galima liezuveli patrumpinti, jei to norima, bet tikrai nebutina. Kada nustojo
Mano sunui 5 metukai, o knarkia kaip tikras vyras
Mano sunus knarkdavo, kol neisoperavo adenoidu, ir mazoji tas pats
Mano didysis knarkdavo, taip tyliai tyliai
Vaizdelis: Perkam sklypą. Sėdim pas notarę: aš su vyru, vaikas lopšy miega, ir pardavėjai. Aišku, ir notarė. Mes skaitom sutartį, tylu tylu kabinete. Girdim: "frrrr, frrr". Notarei kad buvo juoko - Pirmąkart pas mane ant stalo klientas knarkia Dabar, kai mažius taip pat užknarkia, vis prisimenu tą juokingą vaizdelį
mano irgi kartais paknarkia, tai vyrui sakau, kad kazkas blogai, o jis sako, kad dukra i ji atsigime todel knarkia... o kai sloga atsiranda, tai knarkimas dar sustipreja...
Dukrytė kanrkia kaip tikras vyras
Tai buvom pas lorą (tikriausiai reik adenoidus šalinti-knarkimo priežastis), gavom siuntimą į santariškes pas specą
mano vyresnelis knarkdavo zr. tema "adenoidai"
kol nepasalinom tonziliu ir adenoidu. Siaip interenete angliskai daug info, kad negerai jei vaikas knarkia, jam gali trukti oro, del to trukumo ir sirdele gali kenteti...
Mano dukriukas kai buvo maza, tai knarkdavo ir visalaik issiziojus miegojo. Rodziau LOR ir nekarta, sako kad adenoidai dideli, bet jei neserga slogom ir t.t. ju operuoti nereikia. Dabar dukrai 7m, knarkia maziau, bet puksi, sniokscia ir issiziojus miega. Kartais nuvedu LOR-atsakymas toks pat. Tai ir nebesuprantu :ar tie adenoidai isnyks, ar taip ir liks vaikas issiziojes, ar tai nekenkia-niekas neatsako
QUOTE(Valatke @ 2008 01 04, 18:08) Mano dukriukas kai buvo maza, tai knarkdavo ir visalaik issiziojus miegojo. Rodziau LOR ir nekarta, sako kad adenoidai dideli, bet jei neserga slogom ir t.t. ju operuoti nereikia. Dabar dukrai 7m, knarkia maziau, bet puksi, sniokscia ir issiziojus miega. Kartais nuvedu LOR-atsakymas toks pat. Tai ir nebesuprantu :ar tie adenoidai isnyks, ar taip ir liks vaikas issiziojes, ar tai nekenkia-niekas neatsako Pas mus situacija visiskai ta pati. Laukiam tik nezinau ko?!
O dabar antri metai lankom baseina, tai mastau, kad ir fizinio kruvio atveju ner gerai, kai kvepavimas apsunkintas.Ir estetiskai...nu mergaite gi
Su kalba turejom problemu, tai dabar dar kalboj pradeda atsirasti "nosinis atspalvis"... Galvoju siemet vel eit pas LOR ir grieztai uzlaust :ka daryt ir ko laukt QUOTE(Valatke @ 2008 01 04, 18:08) Dabar dukrai 7m, knarkia maziau, bet puksi, sniokscia ir issiziojus miega. Kartais nuvedu LOR-atsakymas toks pat. Tai ir nebesuprantu :ar tie adenoidai isnyks, ar taip ir liks vaikas issiziojes, ar tai nekenkia-niekas neatsako QUOTE(akai @ 2008 01 04, 21:24) Šiaip jau adenoidai turėtų sumažėti paauglystėje Papildyta: Pagal visas prognozes adenoidai sumažėja 14-15metų, taigi ir jums nebedaug liko laukti QUOTE(Britva @ 2008 01 08, 23:22) Maniškė knarkia kaip buldozeris Taip girdėjau kad adenoidai paskui pranyksta, bet aš juos išoperuosiu dėl dažnai pasikartojančių ausų-gerklės ligų ir jų užsitęsimo Papildyta: QUOTE(Jurgita-spurgyta @ 2007 09 20, 11:40) Dukrytė kanrkia kaip tikras vyras Tai buvom pas lorą (tikriausiai reik adenoidus šalinti-knarkimo priežastis), gavom siuntimą į santariškes pas specą QUOTE(Valatke @ 2008 01 07, 12:18) O dabar antri metai lankom baseina, tai mastau, kad ir fizinio kruvio atveju ner gerai, kai kvepavimas apsunkintas.Ir estetiskai...nu mergaite gi Su kalba turejom problemu, tai dabar dar kalboj pradeda atsirasti "nosinis atspalvis"... Galvoju siemet vel eit pas LOR ir grieztai uzlaust :ka daryt ir ko laukt Su kalba ir pas mus yra problemele, bet LOr paziurejes nusiunte pas ortodontus, nes sukandinas nera labai geras.... Manau daug priklauso ir nuo LOR...
Vaikai dazniausia knarkia kai buna pervarge,kai sirguliuoja,bet jei tai pastovus reiskinys,reiketu pasitarti su medikais,nes tai gali buti adenoidu pasekme
o maniskis knarkia, nuo gimimo, budavo palieku vezimeli lauke, o is ten - kaip senio
Musu sunui 3.5 metu. Is pradziu knarke del adenoidu. Kai pasalinom, kuri laika buvo ramu, bet dabar knarkimas vel atsinaujino... Pasirodo - del padidejusiu tonziliu. Geriam tonzilotren, gal kiek ir padeda, bet juk negersim ju amzinai... Operuotis kol kas nesiriztam... Gal kas zino dar kas galetu padeti, kad sumazetu tonziles?
Kai mano sūnui buvo 2metai išoperavo ir tonziles ir adenoidus,nes knarkdavo ir sžnai turėdavo pūlingą anginą,tik operavęs gydytojas įspėjo,kad polypai laikui bėgant vėl atauga.Po operacijos gal kokius 2m neknarkė,o dabar varo kaip buldozeris ir sakėpas jokį daktarą neis,nes pats to knarkimo negirdi,o man liepė užsikimšti ausis,jei taip jau trugdo :}
na mes irgi krarkiam vasara ar žiema, sninga ar lyja, bet tikimės nustot sulaukę niolikos
QUOTE(kabutė @ 2008 01 25, 20:30) na mes irgi krarkiam vasara ar žiema, sninga ar lyja, bet tikimės nustot sulaukę niolikos Ką reiškia labai dažnai? Adenoidus rekomenduojama operuot nuo 3 metų. jei operuosim jaunesniam 30 proc tikimybė kad jie ataugs. O šiais laikais tonziles stengiamasi išsaugot ir jų nepjauti.
[quote=Dalbara,2008 01 26, 02:30]
Ką reiškia labai dažnai? Adenoidus rekomenduojama operuot nuo 3 metų. jei operuosim jaunesniam 30 proc tikimybė kad jie ataugs. O šiais laikais tonziles stengiamasi išsaugot ir jų nepjauti. operacijos metu sudėtinga 100% pašalinti adenoidų audinio, todėl likus nors mažai mažai dalelei jis atauga...Bet nusiminti neverta, nes vieniems pasišalina 100% , o kt atauga mažesni
Mano vaikas irgi knarkia.
Kaži ar butina adenoidų pašalinimo operaciją? Nors man pašalino vaikysteje, jokio diskomforto nejaučiu. Vasarą vaikas išvažiuoja pas močiūtę atostogauti. Tai dabar galvoju ar kuo greičiau vesti vaiką pas gydytoją, ar tas knarkimas nėra tokia baisi liga.
mum taip buvo iki 1,5 -2 men, net issigandau, bet po to dingo sie garsai
Pas mus taip pat dingo.
Tikiuos daugiau nebeknarks.
mano sunui pries tris dienas isoperavo adenoidus. neisivaizduojat kaip malonu ziureti i vaika kai jis kvepuoja per nosi ... valgo uzciaupes burnyte, miegodamas kvepuoja per nosyte, nebedusta atkandes kasni, nebega puliai is nosytes.. rasau dar ant zvieziu emociju... negaliu apsakyti kaip gera, kad pagaliau padejom vaikui, nezinau ar visiems taip sunku, bet mums buvo sunku .. cia naparasysiu kaip sunku .. jei kam reikes konsulatcijos ar verta butinai rasykit, nes per ,metus tiek prisiskaitem, prisiklausem ir dabar gaila tik to kad taip ilgai delsem su operacija..
mano vaikas irgi kartais knarkia, bet ne kiekviena nakti, daniausiai kai serga
Mano dukrytė irgi knarkia. Jau nebegaliu klausytis... Buvom pas LOR'ą - nustatė, kad adenoidai yra padidėję. Liepė stebėti, kaip dažnai serga vaikas. Šiaip jai sloga pasitaiko. Ir ne taip retai. Bet gal čia dėl to, kad vaikas į darželį eina - juk ten sloguojantys visi aplink laksto..
Bet didžiausią nerimą kelia tai, kad jai temperatūra šokinėja. Pasitaiko bent kartas į savaitę, kad vaikas sukarščiuoja iki 38,3 - tada aš laukiu, kol temperatūra pakils iki kokių 38,5 - kad galėčiau vaistų duoti nuo karščiavimo. Ir taip man belaukiant, temperatūra per kelias valandas pati savaime dingsta. Nieko nesuprantu... Čia gal susiję su adenoidais?? Žodžiu, bėgsim vėl tikrintis... Žiūrėsim ką šį kartą nustatys.
mano vyresnelis (2,7 m.) irgi labai daznai knarkia; kazkada su LOR'iste lyg ir bandem apie tai uzvest kalba, bet kazkaip nieko nepaaiskejo
QUOTE(Mataite @ 2008 01 21, 14:02) bet dabar knarkimas vel atsinaujino... Pasirodo - del padidejusiu tonziliu. Operuotis kol kas nesiriztam... Gal kas zino dar kas galetu padeti, kad sumazetu tonziles? o, geras QUOTE(crazy_ausrele @ 2008 10 13, 14:36) Mano dukrytė irgi knarkia. Jau nebegaliu klausytis... Buvom pas LOR'ą - nustatė, kad adenoidai yra padidėję. Liepė stebėti, kaip dažnai serga vaikas. Šiaip jai sloga pasitaiko. Ir ne taip retai. Bet gal čia dėl to, kad vaikas į darželį eina - juk ten sloguojantys visi aplink laksto.. kaip sveikateles?
Vat apie tonziles tai man niekas nieko nesakė... Reiks gydytojai pasakyti, kai lankysimės, kad atkreiptų dėmesį į tai.
O kol kas vis dar laikomės, sakyčiau, net labai gerai.
Maniškis irgi prieš kelias dienas pradėjo knarkti
Sveikos mano dukriukas 2,5 irgi knarkia, spali turejom pulinga angena ir su nosim susijusias problemas
Manoji vyresnėlė maždaug iki 4 metų paknarkdavo, tai LOR'istai nustatė adenoidus, bet patys patarė neoperuot ir palaukt, gal išaugs...ir tikrai, dabar jai tuoj bus 8 metai, ir ji visiškai nebeknarkia
QUOTE(Avocetė @ 2008 01 09, 01:01) Na ką leido operuotis Operavom tonziles (nešalino vissiškai, truputi paliko) ir adenoidus. Viskas praėjo labai greitai ir lengvai tiesa tonzilių visiškai pašalinti negalima, na čia daktarė taip mums sakė, nes juose yra didėlė dalis imunitėto - ar jis visas ten vystosi (na kažkaip taip pasakė, nepamenu senokai buvo
mūsų knarkdavo ir apnėją turėjo, bet pasitūsius po gydytojus ir ligonines pagaliau pati sugalvojau ant aukštos pagalvės vaiką guldyt, ir viskas išsisprendė, ir kodėl aš anksčiau to nesugalvojau
mano sunelis knarke kai sirgo ir kazkiek laiko po ligos,bet praejo.
mano sunelis knarke,kai maziukas buvo,t.y.3-4men.,bet gydytoja sake,kad tai normalu.O dabar knarkia,kai yra persales.
|