Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Knarkimas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2
ULTRA VIOLET
Mano vaikas miegodamas knarkia, kazkur skaiciau, kad tai yra labai blogai vaiko vystymuisi ohmy.gif , nes smegenys negauna pakankamai oro unsure.gif ? idomu ar tai tiesa, ir ka reiketu daryti? O jusu vaikai knarkia? Jei taip tai ka jus darote? g.gif
Lukutis
mano drauges mergaite knarke, tai jai veliau atrado kad tai del polypu. bandyk kreiptis pas LOR.
simani
QUOTE (nosiukas @ 2004 11 20, 18:37)
O kas tie polypai? g.gif

Sveikute,polipai,kitaip adenoidai,bent jau pas mus buvo nuo daznu sirgimu-slogos,pulingos anginos,teko juos operuoti,nes knarkdavo kaip suauges vyras,neimanoma budavo miegoti.Ir siaip jeigu neknarkdavo,tai bent issiziojes miegodavo ar dienos metu vaiksciodavo praverta burnyte,nes tie polipai trukde kvepuoti.
*Bambolina*
manoji tai neknarkia, o miegodama ciapsi laugh.gif
uolma
Mano vyresnė kai buvo 4 metai ir gi, knarkė ir šnekėjo užgulta nosim, vaikščiojo prasižiojus, tai išoperavo polypus.
Degutė
QUOTE (nosiukas @ 2004 11 20, 15:05)
Mano vaikas miegodamas knarkia, kazkur skaiciau, kad tai yra labai blogai vaiko vystymuisi ohmy.gif , nes smegenys negauna pakankamai oro unsure.gif ? idomu ar tai tiesa, ir ka reiketu daryti? O jusu vaikai knarkia? Jei taip tai ka jus darote? g.gif

Jeigu tikrai mažiukas knarkia, tai reiktų pasirodyti gydytojai ir paprašyti siuntimo pas LOR. Nors kažin ar 5 mėn kūdikis jau gali turėti išvešėjusius adenoidus?

Bet gal jis tiesiog nenurijęs seilių ar pienuko miega ir tik burzgia? Maniškis mažasis ir dabar kartais miegodamas paburzgia, o kai visai mažas buvo, tai dažnai taip burgzdavo. Atrodydavo, atsikrenkštų ir viskas, nebūtų to garso. O pradžioj net galvojau, kad čia su plaučiais kas nors ar kvėpavimo takais. Bet gyd. sakė, kad tiesiog ar pienuko ar seilių pakliūna "ne į tą gerklę" ir važinėja miegant.
ULTRA VIOLET
QUOTE (Degute @ 2004 11 22, 13:17)
Jeigu tikrai mažiukas knarkia, tai reiktų pasirodyti gydytojai ir paprašyti siuntimo pas LOR. Nors kažin ar 5 mėn kūdikis jau gali turėti išvešėjusius adenoidus?

Bet gal jis tiesiog nenurijęs seilių ar pienuko miega ir tik burzgia? Maniškis mažasis ir dabar kartais miegodamas paburzgia, o kai visai mažas buvo, tai dažnai taip burgzdavo. Atrodydavo, atsikrenkštų ir viskas, nebūtų to garso. O pradžioj net galvojau, kad čia su plaučiais kas nors ar kvėpavimo takais. Bet gyd. sakė, kad tiesiog ar pienuko ar seilių pakliūna "ne į tą gerklę" ir važinėja miegant.

Ji tikrai knarkia! sad.gif Kai ji burzgia, o buna ir taip as tikrai zinau! tongue.gif
mazhulia
mano mazylis per miegus labai jau knarkia, burzgia ir ko tik nedaro. Bet gal cia taip visi naujagimiai? g.gif
medasta
Gal neįvardinčiau, kad tai knarkimas, bet kažkoks garsas kai pavargsta, ypatingai, yra tongue.gif
Nireglina
Buvo ir mums panašiai. Gydytoja sakė, kad gali būti dėl adenoidų. Kai paklausiau, negi tokiems mažiems tai gali būti, gydytoja patikino, kad gali. Ėmiau manyti, kad iš tiesų taip yra, nes jis ir dieną būdavo išsižiojęs. Vėliau savaime viskas susitvarkė. biggrin.gif
Morgan
Sveikutes ax.gif 5 metu mazyliukas knarkia,bet ne visuomet. g.gif Buna ir tada kai nera slogos.Ar tai gali buti polipai? 4u.gif
Sirdukas
Musu maziukas taip pat knarkia... verysad.gif o ausu ir nosies gydytoja nustate polypus ir liepe pasirodyt, kai sueis metukai... gal isaugs!? verysad.gif

Idomu, kaip sios temos autorei toliau susikloste, ar isaugo polypus, o gal teko operuoti?! 4u.gif
Erija
Na maniskei dabar buvo puline angina, visa gerkle buvo uztinusi, tai naktimis labai knarkdavo. Ir taip atsitinka jau ne pirma karta. Matomai, kai patinsta tonzules, tuo paciu padideje adenoidai, tada pradeda knarkti, bet po kiek laiko vel aprymsta. Musu gydytoja sako, kad isaugs, nes vaikui augant adenoidai mazeja ir paauglysteje jie pasidaro mazi. Nebent vaika nuolat kamuoja slogos, tada juos butina operuoti
ULTRA VIOLET
Maniske jau seniai nebeknarkia... ax.gif
kada tai praejo ir nepastebejau... bigsmile.gif
pasirodolaikas isgydo visas ligas... lotuliukas.gif
Jurlin
Pirmagimis knarke labai ir kas nakti doh.gif
net erzindavo kartais. Ir man gydytoja visai kitaip aiskino priezastis blink.gif
Sake, kai vidinis lezuvelis yra ilgesnis ir tiesiog daugiau uzdaro kvepavimo takus, todel ir knarkia, ir kad tai sveikatai visai neitakoja, tik aplinkiniam per nervus vaziuoja lotuliukas.gif
Jei vaikas to neisauga, veliau chirurginiu budu galima liezuveli patrumpinti, jei to norima, bet tikrai nebutina.
Kada nustojo g.gif net nezinau. Speju kokiu 3m cool.gif
anuska:)
Mano sunui 5 metukai, o knarkia kaip tikras vyras rolleyes.gif doh.gif Mes miegamajam net girdim smile.gif Buvau pas daktarus, tai LORas sake kaip ir polipus reiketu pasalinti...bet as nesiruosiu vaiko kankinti schmoll.gif , manau isaugs cool.gif O dabar tegul sau knarkia i sveikata biggrin.gif
Nataliukas
Mano sunus knarkdavo, kol neisoperavo adenoidu, ir mazoji tas pats doh.gif dabar po 2 menesiu laukia operacija verysad.gif
naitas
Mano didysis knarkdavo, taip tyliai tyliai hihihi.gif Buvo jam du mėnesiai.
Vaizdelis:
Perkam sklypą. Sėdim pas notarę: aš su vyru, vaikas lopšy miega, ir pardavėjai. Aišku, ir notarė. Mes skaitom sutartį, tylu tylu kabinete. Girdim: "frrrr, frrr".
Notarei kad buvo juoko lotuliukas.gif Sako:
- Pirmąkart pas mane ant stalo klientas knarkia hihihi.gif

Dabar, kai mažius taip pat užknarkia, vis prisimenu tą juokingą vaizdelį rolleyes.gif
agotele
mano irgi kartais paknarkia, tai vyrui sakau, kad kazkas blogai, o jis sako, kad dukra i ji atsigime todel knarkia... o kai sloga atsiranda, tai knarkimas dar sustipreja...
Eclair
Dukrytė kanrkia kaip tikras vyras doh.gif , net kitam kambaryje girdisi blink.gif
Tai buvom pas lorą (tikriausiai reik adenoidus šalinti-knarkimo priežastis), gavom siuntimą į santariškes pas specą mirksiukas.gif , pateksim tik kito mėn. pabaigoje unsure.gif tada jau tikraižinosim kas yra mirksiukas.gif
lantajo
mano vyresnelis knarkdavo zr. tema "adenoidai"

kol nepasalinom tonziliu ir adenoidu. Siaip interenete angliskai daug info, kad negerai jei vaikas knarkia, jam gali trukti oro, del to trukumo ir sirdele gali kenteti...
Valatke
Mano dukriukas kai buvo maza, tai knarkdavo ir visalaik issiziojus miegojo. Rodziau LOR ir nekarta, sako kad adenoidai dideli, bet jei neserga slogom ir t.t. ju operuoti nereikia. Dabar dukrai 7m, knarkia maziau, bet puksi, sniokscia ir issiziojus miega. Kartais nuvedu LOR-atsakymas toks pat. Tai ir nebesuprantu :ar tie adenoidai isnyks, ar taip ir liks vaikas issiziojes, ar tai nekenkia-niekas neatsako blink.gif
akai
QUOTE(Valatke @ 2008 01 04, 18:08)
Mano dukriukas kai buvo maza, tai knarkdavo ir visalaik issiziojus miegojo. Rodziau LOR ir nekarta, sako kad adenoidai dideli, bet jei neserga slogom ir t.t. ju operuoti nereikia. Dabar dukrai 7m, knarkia maziau, bet puksi, sniokscia ir issiziojus miega. Kartais nuvedu LOR-atsakymas toks pat. Tai ir nebesuprantu :ar tie adenoidai isnyks, ar taip ir liks vaikas issiziojes, ar tai nekenkia-niekas neatsako blink.gif
*

Pas mus situacija visiskai ta pati. Laukiam tik nezinau ko?! g.gif Panelytei irgi tuoj 7 metai...
Valatke
O dabar antri metai lankom baseina, tai mastau, kad ir fizinio kruvio atveju ner gerai, kai kvepavimas apsunkintas.Ir estetiskai...nu mergaite gi verysad.gif
Su kalba turejom problemu, tai dabar dar kalboj pradeda atsirasti "nosinis atspalvis"... Galvoju siemet vel eit pas LOR ir grieztai uzlaust :ka daryt ir ko laukt g.gif
Britva
QUOTE(Valatke @ 2008 01 04, 18:08)
Dabar dukrai 7m, knarkia maziau, bet puksi, sniokscia ir issiziojus miega. Kartais nuvedu LOR-atsakymas toks pat. Tai ir nebesuprantu :ar tie adenoidai isnyks, ar taip ir liks vaikas issiziojes, ar tai nekenkia-niekas neatsako blink.gif
*

QUOTE(akai @ 2008 01 04, 21:24)
Pas mus situacija visiskai ta pati. Laukiam tik nezinau ko?! g.gif Panelytei irgi tuoj 7 metai...
*

Šiaip jau adenoidai turėtų sumažėti paauglystėje g.gif . Pas mus irgi buvo panaši situacija -miegodavo išsižiojusi, kartais šnopuodavo, knarkdavo. Bet adenoidų operuoti nenorėjau, o paskui viskas pagerėjo, tie požymiai žymiai sumažėjo, jau net nebeatsimenu, kada girdėjau tą knarkimą rolleyes.gif . Aišku, dar nėra taip jau viskas gerai, bet tikriausiai ir nebus, nes alerginė sloga kažin ar praeina. Bet dėl adenoidų, tai LOR gydytojas man pritarė ax.gif . Žiūrėsim, ar mes buvom teisūs g.gif
Papildyta:
Pagal visas prognozes adenoidai sumažėja 14-15metų, taigi ir jums nebedaug liko laukti mirksiukas.gif
Pasišiaušęs
QUOTE(Britva @ 2008 01 08, 23:22)

Pagal visas prognozes adenoidai sumažėja 14-15metų, taigi ir jums nebedaug liko laukti mirksiukas.gif
*

lotuliukas.gif tikrai kad nedaug 8 metus lotuliukas.gif

Maniškė knarkia kaip buldozeris doh.gif Sausio gale operuosimės.
Taip girdėjau kad adenoidai paskui pranyksta, bet aš juos išoperuosiu dėl dažnai pasikartojančių ausų-gerklės ligų ir jų užsitęsimo doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Jurgita-spurgyta @ 2007 09 20, 11:40)
Dukrytė kanrkia kaip tikras vyras doh.gif , net kitam kambaryje girdisi  blink.gif
Tai buvom pas lorą (tikriausiai reik adenoidus šalinti-knarkimo priežastis), gavom siuntimą į santariškes pas specą  mirksiukas.gif , pateksim tik kito mėn. pabaigoje  unsure.gif tada jau tikraižinosim kas yra  mirksiukas.gif
*

unsure.gif įdomu ką specas pasakė unsure.gif
akai
QUOTE(Valatke @ 2008 01 07, 12:18)
O dabar antri metai lankom baseina, tai mastau, kad ir fizinio kruvio atveju ner gerai, kai kvepavimas apsunkintas.Ir estetiskai...nu mergaite gi verysad.gif
Su kalba turejom problemu, tai dabar dar kalboj pradeda atsirasti "nosinis atspalvis"... Galvoju siemet vel eit pas LOR ir grieztai uzlaust :ka daryt ir ko laukt g.gif
*

Su kalba ir pas mus yra problemele, bet LOr paziurejes nusiunte pas ortodontus, nes sukandinas nera labai geras.... Manau daug priklauso ir nuo LOR...
Leja01
Vaikai dazniausia knarkia kai buna pervarge,kai sirguliuoja,bet jei tai pastovus reiskinys,reiketu pasitarti su medikais,nes tai gali buti adenoidu pasekme
salamandra72
o maniskis knarkia, nuo gimimo, budavo palieku vezimeli lauke, o is ten - kaip senio doh.gif , namie kai miega neimanoma televizoriaus ziureti lotuliukas.gif issioperavom adenoidus (III laipsnio) ir toliau sau knarkiam lotuliukas.gif lotuliukas.gif vaikinui 7 m.
Mataite
Musu sunui 3.5 metu. Is pradziu knarke del adenoidu. Kai pasalinom, kuri laika buvo ramu, bet dabar knarkimas vel atsinaujino... Pasirodo - del padidejusiu tonziliu. Geriam tonzilotren, gal kiek ir padeda, bet juk negersim ju amzinai... Operuotis kol kas nesiriztam... Gal kas zino dar kas galetu padeti, kad sumazetu tonziles?
Ramunike
Kai mano sūnui buvo 2metai išoperavo ir tonziles ir adenoidus,nes knarkdavo ir sžnai turėdavo pūlingą anginą,tik operavęs gydytojas įspėjo,kad polypai laikui bėgant vėl atauga.Po operacijos gal kokius 2m neknarkė,o dabar varo kaip buldozeris ir sakėpas jokį daktarą neis,nes pats to knarkimo negirdi,o man liepė užsikimšti ausis,jei taip jau trugdo :}
kabutė
na mes irgi krarkiam vasara ar žiema, sninga ar lyja, bet tikimės nustot sulaukę niolikos biggrin.gif . Labai smagu girdėt, kad dar kažkas to pačio laukia. Aplankyta tiek daug LOR daktarų, bet visi lyg susitarę kartoja, kad labai dažnai pašalinti adenoidai atauga
Pasišiaušęs
QUOTE(kabutė @ 2008 01 25, 20:30)
na mes irgi krarkiam  vasara ar žiema, sninga ar lyja, bet tikimės nustot sulaukę niolikos  biggrin.gif . Labai smagu girdėt, kad dar kažkas to pačio laukia. Aplankyta tiek daug LOR daktarų, bet visi lyg susitarę kartoja, kad labai dažnai pašalinti adenoidai atauga
*

Ką reiškia labai dažnai? blink.gif
Adenoidus rekomenduojama operuot nuo 3 metų. jei operuosim jaunesniam 30 proc tikimybė kad jie ataugs. O šiais laikais tonziles stengiamasi išsaugot ir jų nepjauti.

kabutė
[quote=Dalbara,2008 01 26, 02:30]
Ką reiškia labai dažnai? blink.gif
Adenoidus rekomenduojama operuot nuo 3 metų. jei operuosim jaunesniam 30 proc tikimybė kad jie ataugs. O šiais laikais tonziles stengiamasi išsaugot ir jų nepjauti.

operacijos metu sudėtinga 100% pašalinti adenoidų audinio, todėl likus nors mažai mažai dalelei jis atauga...Bet nusiminti neverta, nes vieniems pasišalina 100% , o kt atauga mažesni wink.gif
Marija5
Mano vaikas irgi knarkia. verysad.gif
Kaži ar butina adenoidų pašalinimo operaciją?
Nors man pašalino vaikysteje, jokio diskomforto nejaučiu.
Vasarą vaikas išvažiuoja pas močiūtę atostogauti. Tai dabar galvoju ar kuo greičiau vesti vaiką pas gydytoją, ar tas knarkimas nėra tokia baisi liga. blush2.gif
Kaa
mum taip buvo iki 1,5 -2 men, net issigandau, bet po to dingo sie garsai
Marija5
Pas mus taip pat dingo. thumbup.gif
Tikiuos daugiau nebeknarks.

FaTaFeE
mano sunui pries tris dienas isoperavo adenoidus. neisivaizduojat kaip malonu ziureti i vaika kai jis kvepuoja per nosi ... valgo uzciaupes burnyte, miegodamas kvepuoja per nosyte, nebedusta atkandes kasni, nebega puliai is nosytes.. rasau dar ant zvieziu emociju... negaliu apsakyti kaip gera, kad pagaliau padejom vaikui, nezinau ar visiems taip sunku, bet mums buvo sunku .. cia naparasysiu kaip sunku .. jei kam reikes konsulatcijos ar verta butinai rasykit, nes per ,metus tiek prisiskaitem, prisiklausem ir dabar gaila tik to kad taip ilgai delsem su operacija..
Erinata
mano vaikas irgi kartais knarkia, bet ne kiekviena nakti, daniausiai kai serga
crazy_ausrele
Mano dukrytė irgi knarkia. Jau nebegaliu klausytis... Buvom pas LOR'ą - nustatė, kad adenoidai yra padidėję. Liepė stebėti, kaip dažnai serga vaikas. Šiaip jai sloga pasitaiko. Ir ne taip retai. Bet gal čia dėl to, kad vaikas į darželį eina - juk ten sloguojantys visi aplink laksto.. ax.gif

Bet didžiausią nerimą kelia tai, kad jai temperatūra šokinėja. Pasitaiko bent kartas į savaitę, kad vaikas sukarščiuoja iki 38,3 - tada aš laukiu, kol temperatūra pakils iki kokių 38,5 - kad galėčiau vaistų duoti nuo karščiavimo. Ir taip man belaukiant, temperatūra per kelias valandas pati savaime dingsta. Nieko nesuprantu... Čia gal susiję su adenoidais??

Žodžiu, bėgsim vėl tikrintis... Žiūrėsim ką šį kartą nustatys.
liepaegle
mano vyresnelis (2,7 m.) irgi labai daznai knarkia; kazkada su LOR'iste lyg ir bandem apie tai uzvest kalba, bet kazkaip nieko nepaaiskejo g.gif kol kas labai nesuku del to galvos dar, bet stebiu...

QUOTE(Mataite @ 2008 01 21, 14:02)
bet dabar knarkimas vel atsinaujino... Pasirodo - del padidejusiu tonziliu. Operuotis kol kas nesiriztam... Gal kas zino dar kas galetu padeti, kad sumazetu tonziles?
*

o, geras blink.gif maniskio irgi dideles tonziles. bet enmanau, kad jas imanoma sumazint, ypac geriant vaistus (o gal, cia tik mano isankstine nuomone), o operacijos bent kol kas tikrai nesiryzciau daryt.

QUOTE(crazy_ausrele @ 2008 10 13, 14:36)
Mano dukrytė irgi knarkia. Jau nebegaliu klausytis... Buvom pas LOR'ą - nustatė, kad adenoidai yra padidėję. Liepė stebėti, kaip dažnai serga vaikas. Šiaip jai sloga pasitaiko. Ir ne taip retai. Bet gal čia dėl to, kad vaikas į darželį eina - juk ten sloguojantys visi aplink laksto..  ax.gif
*

kaip sveikateles? 4u.gif del temperaturos, tai keista.. o ligu, ypac einanciam i darzeli tai tikrai pasitaiko, ir ne po 1 karta per ziema, deja... mano sunui kol kas apie adenoidus nieks nieko nesake, tik apie tonziles dideles. o ar jos salygoja ta knarkima, tai neisivaizduoju. g.gif
crazy_ausrele
Vat apie tonziles tai man niekas nieko nesakė... Reiks gydytojai pasakyti, kai lankysimės, kad atkreiptų dėmesį į tai.

O kol kas vis dar laikomės, sakyčiau, net labai gerai. biggrin.gif Slogos nėra, kosuliuko irgi nėra. Tik knarkimas... tongue.gif
Zinke
Maniškis irgi prieš kelias dienas pradėjo knarkti blink.gif nei slogos nėra, nei ką. Kažkaip neramu, gal reiktų pas gydytojus nueiti, įdomu ką pasakys unsure.gif
Agnekk
Sveikos mano dukriukas 2,5 irgi knarkia, spali turejom pulinga angena ir su nosim susijusias problemas g.gif Buvo nustojus knarkti, o dabar ir vel knarkimas ir sloga verysad.gif vesiu pas LOR paziuresim ka sakys g.gif
vaidavel
Manoji vyresnėlė maždaug iki 4 metų paknarkdavo, tai LOR'istai nustatė adenoidus, bet patys patarė neoperuot ir palaukt, gal išaugs...ir tikrai, dabar jai tuoj bus 8 metai, ir ji visiškai nebeknarkia thumbup.gif
Eclair
QUOTE(Avocetė @ 2008 01 09, 01:01)
unsure.gif įdomu ką specas pasakė  unsure.gif
*

Na ką leido operuotis smile.gif , tai rugsėjį išoperavo, bet dabar koks džiaugsmas biggrin.gif kvėpavimas laisvas, mažiau ligų ir ramus miegas aplinkiniams thumbup.gif
Operavom tonziles (nešalino vissiškai, truputi paliko) ir adenoidus.
Viskas praėjo labai greitai ir lengvai smile.gif tikėjausi ir buvau nusistačius rimčiau rolleyes.gif

tiesa tonzilių visiškai pašalinti negalima, na čia daktarė taip mums sakė, nes juose yra didėlė dalis imunitėto - ar jis visas ten vystosi (na kažkaip taip pasakė, nepamenu senokai buvo blush2.gif )
Fedes
mūsų knarkdavo ir apnėją turėjo, bet pasitūsius po gydytojus ir ligonines pagaliau pati sugalvojau ant aukštos pagalvės vaiką guldyt, ir viskas išsisprendė, ir kodėl aš anksčiau to nesugalvojau doh.gif
Vilsen
mano sunelis knarke kai sirgo ir kazkiek laiko po ligos,bet praejo.
Elenchik
mano sunelis knarke,kai maziukas buvo,t.y.3-4men.,bet gydytoja sake,kad tai normalu.O dabar knarkia,kai yra persales.
^Austėja^
QUOTE(Elenchik @ 2008 12 29, 14:59)
mano sunelis knarke,kai maziukas buvo,t.y.3-4men.,bet gydytoja sake,kad tai normalu.O dabar knarkia,kai yra persales.
*

o man 22 metai, as nuo mazens knarkiu iki dabar. gal man kazkas irgi gali buti?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.