Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mokyklos keitimas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos
Pages: 1, 2, 3
SMV
QUOTE(uola @ 2005 02 12, 17:58)
Nenoriu kartotis, bet pavieniai "uzmirsimai, palikimai, nepadarymai" nieko tokio.
Sakyk, kaip sureaguotum, jei kiekviena diena rastum tokius pranesimus? Esu isitikinusi, kad esi mama, kuri neleistum tam buti. Jei tokia ispejamaja info rastum trecia diena is eiles kazka imtum daryti. Arba padeti vaikui, arba kalbetis su mokytoja, kas atsitiko. o gal eitum i mokykla prasyti, kad tokios informacijos tau neverta pranesineti?

Jei rasciau tokius pranesimus pasiekimu knygeleje kiekviena diena:
1. Pasistengciau pakontroliuoti situacija - tikrinciau kaip ir ka vaikas nesasi i mokykla.
2. Eiciau pasneketi su mokytoja ir dereciaus del kitokios tu pastabu formos - kad nerasytu ju i knygele, o bet kaip kitaip.

Jei nepadetu:
1. Mokytoja nori kysio (pabandyciau nupirkti jos palankuma, nors tam visai nepritariu, bet as nepakeisiu pasaulio)
2. Mokytoja nekencia mano vaiko... Isvada - reikia keisti mokykla.
Patys informaciniai pranesimai nera blogybe.

Taip, jie nera blogybe - blogybe yra tas pedagogas, kuris tik jiems naudoja pasiekimu knygele.
O koks tikslas bendrauti su tais, kurie nemato pasmes bendrauti. Ar tai ne laiko gaisimas?
*

Yra zmoniu, kurie gyvena kaip struciai galvas sukise i smeli. Vadinasi - neisiu i mokykla, nieko mokytoja nepasakys, vad.nieko nereiks daryti. Bet jei juos pasiekia koks nors SOS signalas, jie tas galvas istraukia ir kazka daro. Tai dar ne visai sugede zmoguciai.

Apie tuos, kurie is tiesu nenori nieko girdeti ir niekuo nesirupina, as net nesneku. Bet juk bandyti verta... smile.gif
SMV
QUOTE(mamagitana @ 2005 02 13, 13:16)

Simo mamos noriu paklaust, kokia jos vaiko mokykla? Čia bendram išprusimui. Ai, tiesa, kokia mokytoja? nes pritariu teigiančioms, kad svarbiausia mokytojas, na, ojei ir visa m-kla nebloga,tai tik papildomas pliusas.
*

Mokykla - Vyturio pradine Justiniskese, o mokytojos pavarde galiu atsiusti i AZ, nes gal negalima skelbti pasaliniu zmoniu pavardziu g.gif
mamagitana
Ačiū, jei galit, atsiųskit.
vaižgantė
Visoms narsčiusioms mano situaciją pranešu, kad situacija regimai pagerėjo. Aš buvau teisi. Pasiekimų knygelėje pradėjo atsirasti lipdukai, vaikas neverčiamas pradėjo ruošti pamokas. Šiandien kalbėjau su jo dailės mokytoja, kuri sakė, kad berniukui akivaizdžiai pradėjo geriau sektis, jis adaptavosi naujoje klasėje.
Aš, tiesa, dažniau žvilgteliu, ar jis viską susidėjo į kuprinę, bet ne kasdien, jog neįprastų, kad jo daiktais turi rūpintis tik mama...Ir psichologė sakė, kad piešiniai darosi "ramesni", juose mažiau nerimo.
Įsivaizduokit pačios: ateinat dirbti į naują kolektyvą, o jus kiekvieną dieną bara. Bendradarbės nekalba, žiūri įtariai, o valdžia visiems girdint jus vis apibara, kad nesistengiat dirbti. Mano vaikas buvo tokioje situacijoje. Ir jam balandį sueis dar tik aštuoneri metai.
mamagitana
Sėkmės , Vaižgante.
SMV
Dziaugiuosi uz jus, Vaizgante biggrin.gif
Miledi.N
Man reikia pagalbos, help.gif help.gif
gal kas galite pasakyti, kaip galima pakeisti mokyklą???
Dabar reikia eiti į tą mokyklą kuriai priklausai pagal gyvenamąją vietą, o jei mes liekam ten pat gyvent, tiesiog norim pakeisti mokyklą, kaip tai padaryt g.gif g.gif g.gif
arturaslietuvis
QUOTE(Miledi.N @ 2007 02 12, 10:47)
Man reikia pagalbos,  help.gif  help.gif
gal kas galite pasakyti, kaip galima pakeisti mokyklą???
Dabar reikia eiti į tą mokyklą kuriai priklausai pagal gyvenamąją vietą, o jei mes liekam ten pat gyvent, tiesiog norim pakeisti mokyklą, kaip tai padaryt g.gif  g.gif  g.gif
*

mazyte pataisele: pagal gyvenamaja vieta gyventojai turi pirmumo teise buti priimti i mokykla, nes to reikalauja istatymas is mokyklos direktoriaus, o rinktis mokykla galima laisva valia net ir kitame miesto rajone ir to niekas neriboja.

Taip kad drasiai pirmyn i pas dirika ir rasai prasyma smile.gif

Gali nepriimti tik tuo atveju, kai klaseje yra virsytas vaiku skaicius, bet ir tada daromos isimtys wink.gif
Kuzia
Vat man irgi tai aktualus klausimas.
Mokykla, į kurią ketinu leist savo dabartinį penktoką, pirmumo tvarka priima vaikus iš daugiavaikių šeimų. Kaži, o jei klasės pilnos, ta taisyklė galioja blink.gif g.gif ?
arturaslietuvis
QUOTE(Kuzia @ 2007 02 12, 11:00)
Vat man irgi tai aktualus klausimas.
Mokykla, į kurią ketinu leist savo dabartinį penktoką, pirmumo tvarka priima vaikus iš daugiavaikių šeimų. Kaži, o jei klasės pilnos, ta taisyklė galioja blink.gif  g.gif ?
*

Kaip ir sakiau, yra isimcui ir viskas tiesiogiai priklauso nuo direktoriaus. Jei jis normalus, t.y. geranosiskas ir sukalbamas, galima susitarti, o jei nepagrystai vienapusiskas, tam yra savivaldybes sv. sk., ministerija, seimunai ir t.t. wink.gif

dauga
MilediN, o kas atsitiko? Nepatinka?
Kuzia
QUOTE(arturaslietuvis @ 2007 02 12, 10:07)
Kaip ir sakiau, yra isimcui ir viskas tiesiogiai priklauso nuo direktoriaus. Jei jis normalus, t.y. geranosiskas ir sukalbamas, galima susitarti, o jei nepagrystai vienapusiskas, tam yra savivaldybes sv. sk., ministerija, seimunai ir t.t. wink.gif
*

O jeigu klaus, kiek paremsiu $ mokyklą g.gif , tai čia kaip man reaguot blink.gif blush2.gif ? Bijau, kad esu nepajėgi tūkstančiai remt mokyklos, kol namie auginu kūdikį unsure.gif . Čia man toks klausimėlis iškilo, kai išgirdau, kad tokiu principu priiminėjami mokiniai ne pirmumo tvarka unsure.gif . Ar ir tokiu atveju domintų šv. sk. tokia situacija g.gif , nes manau, kad čia kaip ir legalus reketas išeitų blink.gif .
Miledi.N
QUOTE(arturaslietuvis @ 2007 02 12, 10:56)
Gali nepriimti tik tuo atveju, kai klaseje yra virsytas vaiku skaicius, bet ir tada daromos isimtys wink.gif
*

Iš kur žinot, ar klasėje neviršytas mokinių skaičius???
Man arčiausia mokykla Vytės Nemunėlio, bet iš forumiečių pasisakymų supratau, kad ten direktorė kikimara. Pati kai skambinau, direktorė, sužinojusi gatvę, pasakė, kad mes nepriklausom pagal rajoną ir padėjo ragelį.. blink.gif
Kuzia
Dar yra tokia situacija, kaip iš visų "atliekamų" blink.gif vaikų sudaro naują klasę blink.gif . Tarkim, yra A, B ir C klasės. Tai jei yra galimybė yra sudaroma ir D klasė, į kurią patenka visi antramečiai, perkelti, atkelti ir turintys pirmumus į mokyklą blink.gif . Manęs tokia perspektyva kaip ir nevilioja schmoll.gif . O kaip žinot į kokią klasę vaikas pateks unsure.gif g.gif ...
Jonjan
Pasirinkimo teisės į kurią klasę pateks vaikas nėra. Jei klasės nepilnai sukomplektuotos, tai galima prašyti į bet kurią iš jų, o jei komplektai pilni, tai beveik be šansų, kad kažką iš ten perkels Jūsų vaiko sąskaitą.
Papildyta:
Teirautis ten dirbančių mokytojų, besimokančių vaikų arba švietimo skyriuje.
arturaslietuvis
QUOTE(Miledi.N @ 2007 02 12, 11:35)
Iš kur žinot, ar klasėje neviršytas mokinių skaičius???
Man arčiausia mokykla Vytės Nemunėlio, bet iš forumiečių pasisakymų supratau, kad ten direktorė kikimara. Pati kai skambinau, direktorė, sužinojusi gatvę, pasakė, kad mes nepriklausom pagal rajoną ir padėjo ragelį..  blink.gif
*

Ir ji yra teisiskai teisi :/ beje jei zinai, kat dirike yra tokia, tai ko ten lendi??? biggrin.gif

p.s. ar tu taip pat tikrai zinai, kad ta mokykla ne tavo rajono?

Zinau ir tai, kad daugelis tevu pareiskimus paduoda i kelias mokyklas, o tai reiskia, kad veliau atsiranda laisvu vietu ir susitarus su dirikais (ne kikimarom) galima papulti i norima mokykla. Bet tai jau tikrai ne uz aciu.

Pasikartosiu: pirmumas yra pagal gyv. vieta ir tai nekainuoja. Jei laiku iki istatyme nurodytis datos spesite paduoti pareiskima ir kitus dok. i mokykla pagal savo reg. gyv. vieta, neturi buti jokiu problemu.

Jei ne to mikrorajono, tada kainuoja. Ir cia, be $, jau niekas nepades.
Kuzia
QUOTE(arturaslietuvis @ 2007 03 13, 13:06)
Jei ne to mikrorajono, tada kainuoja. Ir cia, be $, jau niekas nepades.
*

Na, aš savo vaiką jau perkėliau į kitą mokyklą, tiesa, ne į tą išsvajotąją, bet irgi tikrai gerą thumbup.gif rolleyes.gif . Bet vistiek norėčiau žinot apie kokias sumas $ eina kalba perkeliant ne pagal pirmumą blush2.gif
furyy
aš irgi noriu savo 5-tokę perkelt į kitą mokyklą, bet kiek ieškojau vasarą, visos klasės jau buvo suformuotos, dabar vėl bandau.
Manosios klasėje yra ketveriukė mokinukių(vaidinančių kas tai aš) ir manoji su jomis labai pykstasi ir visai nenori eit į mokyklą, kaip surast mokyklą jei visur užimta, kur kreiptis dar, jei visur atsakymai-pas mus perpildytos klasės
bruegel
Sveiki, 4u.gif

aš saviškį irgi perkėliau pirmoje klasėje. Kai nuėjau pas tos mokyklos dir. , tai pati iškarto pasakiau, kad paremsime mokyklą, es zinau, kad jos taip reikalaut negali, o be $ nelabai priima, jei ne ten registruotas. Tai ji atsakė, kad 2 proc. pervesti pakaks bigsmile.gif , nors mokykla gera ir į ją sunku patekti, matyt, mums pasisekė thumbup.gif . Tačiau, kai reikėjo klasei pirkti suolus, tai skyrėme 450lt, kiti tėvai po 140Lt , bet mes jau buvome nusiteikę, kad reiks $ skirti, o kai dir. pasake apie tuos 2 proc, tai pinigėlius skyrėm klasės reikmėms, nors nieks tiek neprašė. mirksiukas.gif
VI-VA-VI
labas gal kas man ir pades?
mano atzala baige 5-klase
bet ji praso mane perkelti ja i kita mokykla. prase ir pernai bet mes gvenam prie mokyklos kuriai mes priklausom
bet moko Prancuzu kalba, visur kitur yra tik anglu. anglu mes pradesim nuo 6 kl.

ji pastoviai sako kab ja ziamina musa ir tt.
mokykloi buvom ir ne karta,kalbejau su mokytojais ,jie sako jog viskas ne taip .
sake kad ji uzdara,mazai su kuo bendrauja. g.gif

Kuzia
QUOTE(kkristinak @ 2008 06 08, 23:25)
labas gal kas man ir pades?
*

O kokios pagalbos reikia huh.gif g.gif ?
saulytek

ji pastoviai sako kab ja ziamina musa ir tt.
mokykloi buvom ir ne karta,kalbejau su mokytojais ,jie sako jog viskas ne taip .
sake kad ji uzdara,mazai su kuo bendrauja. g.gif
*

[/quote]

Na man keistas Jusu poziuris i savo vaika. Jei vaikas sako, kad jis yra zeminanamas ir musamas, tai gal taip ir yra is tikruju. Labai daznai, mokytojai nezino, kas vyksta klases viduje. Ir tai ne todel kad jie nenori zinoti, bet gal nebuvo isoriniu zenklu sudvejoti. Buna karai, mustynes tarp klases nariu po pamoku uz mokyklos teritoriju, o nei mokytojai nei tevai taip ir nesuzino. Ir jei Jusu vaikas nori keisti mokykla, reiskia yra labai rimtu problemu. Siulyciau pasikalbeti issamiau su dukra. Beje, labai daznai mokyklose yra slepiasi faktai, kad vaikai patiria fizini smurta........ Jusu dukrai reikia jusu paramos, isgirskit ja.....
Kittymrrr
Bjauri mokykla lieka prisiminimuose visam gyvenimui. Keičiau mokyklą ir esu dėl to labai dėkinga tėvams. Bandykit išsiaiškinti, jei nenorit savo vaiku patikėti, bet neignoruokit savo vaiko, nes yra labai blogų mokyklų blush2.gif patikėkit. net pradinė mokykla gali būti baisi ir niekas nepasimiršta.
sonataulba
O as pavudedavau tiems kurie ateidavo is kitu mokyklu.Man kazkaip idomu buvo kad ateina naujokas.Pati tai nuo pat pirmos iki paskutines lankiau ta pacia mokykla
šešėlis
Sveiki,
gal galit papasakot, kokia yra mokyklos keitimo vidury mokslo metų procedūra? kokių nors pažymų reikia prašyti iš senosios?
ziedute
Sveiki. Ir mane tas labai labai domina.

Gal kas gali pasakyti/ patarti pries kiek laiko reikia pradeti tvarkyti dokumentus ir kokie formalumai butini perkeliant vaika is vienos mokyklos i kita (norim kad naujus mokslo metus pradetu kitoje mokykloje, t.y. nuo rugsejo men)
Labai lauksiu ir busiu deknga 4u.gif
Upokšnis
QUOTE(ziedute @ 2011 01 10, 00:43)
Sveiki. Ir mane tas labai labai domina.

Gal kas gali pasakyti/ patarti pries kiek laiko reikia pradeti tvarkyti dokumentus ir kokie formalumai butini perkeliant vaika is vienos mokyklos i kita (norim kad naujus mokslo metus pradetu kitoje mokykloje, t.y. nuo rugsejo men)
Labai lauksiu ir busiu deknga 4u.gif
*

Nueinat į pasirinktą mokyklą, parašot prašymą. Jei reikia - laikot testą, dalyvaujat pokalbyje. Kai pasirinkta mokykla patvirtina, kad priima, senajai mokyklai pranešat, kad išeinat į kitą. Senoji mokykla sutvarko dokumentus ir atiduoda Jums arba patys siunčia.
Kadangi planuojat baigti mokslus dabartinėje, tai dokumentus galit tvarkytis ir po mokslų, vasaros metu.
ziedute
QUOTE(Upokšnis @ 2011 01 10, 10:00)
Nueinat į pasirinktą mokyklą, parašot prašymą. Jei reikia - laikot testą, dalyvaujat pokalbyje. Kai pasirinkta mokykla patvirtina, kad priima, senajai mokyklai pranešat, kad išeinat į kitą. Senoji mokykla sutvarko dokumentus ir atiduoda Jums arba patys siunčia.
Kadangi planuojat baigti mokslus dabartinėje, tai dokumentus galit tvarkytis ir po mokslų, vasaros metu.
*

Aciu labai. Dabar bent jau aiskiau siek tiek
enura
Sveiki. O as noreciau isgirsti nuomoniu del tokios situacijos:
Gyvename miesto pakrasty, vaikas dabar mokosi 6 klasej. Nuo pat 1-os klases veziojom/vazinejo pats i miesto mokykla. Dabar PAGALIAU atsirado galimybe lankyti mokykla salia namu BET:
1) vaikas pats nenori pereiti i kita mokykla
2) mokykla yra tik 10-mete, todel norint eiti i gimnazija jau nuo 9 klases reikes vis tiek ieskoti kitos mokyklos

Nors is kitos puses tas vazinejimas atima labai daug laiko, kuri galima butu skirti kitiems dalykams.
Is pradziu buvau nusprendus nebekeisti mokyklos, bet aplinkiniai nuolat irodineja kad as neteisi. Vel pradedu abejoti ar nereiktu vis delto pakeist patogumo delei.

Ka Jus manot siuo klausimu? g.gif
Raganaa999
QUOTE(enura @ 2012 03 21, 12:25)
Gyvename miesto pakrasty, vaikas dabar mokosi 6 klasej. Nuo pat 1-os klases veziojom/vazinejo pats i miesto mokykla. Dabar PAGALIAU atsirado galimybe lankyti mokykla salia namu BET:
2) mokykla yra tik 10-mete, todel norint eiti i gimnazija jau nuo 9 klases reikes vis tiek ieskoti kitos mokyklos

Nors is kitos puses tas vazinejimas atima labai daug laiko, kuri galima butu skirti kitiems dalykams.
Is pradziu buvau nusprendus nebekeisti mokyklos, bet aplinkiniai nuolat irodineja kad as neteisi. Vel pradedu abejoti ar nereiktu vis delto pakeist patogumo delei.

Ka Jus manot siuo klausimu?  g.gif
*

Manau svarbiausia ko nori jusu vaikas. Jeigu jam nekyla problemu vazinet tegul vazineja. Juk svarbiausia kad vaikui patiktu mokykla ir joje pritaptu. Nera lengva pakeisti mokykla, susirasti nauju draugu, vel pratintis prie nauju mokytoju, kitos sistemos ir t.t.. O gal naujoj vietoj ims ir nepritaps? Jeigu vaikas jau turi susrades draugu, gerai sutaria su klases draugais, tai kam ji traumuot del treju metu? Nes po to vel mokykla reiks keist. Pagalvokit ar pati budama mokine labai noretumet keisti mokykla? Ir is naujo ieskotis draugu,bandyti pritaptinaujoj aplinkoj?
enura
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 03 21, 13:08)
Manau svarbiausia ko nori jusu vaikas. Jeigu jam nekyla problemu vazinet tegul vazineja. Juk svarbiausia kad vaikui patiktu mokykla ir joje pritaptu. Nera lengva pakeisti mokykla, susirasti nauju draugu, vel pratintis prie nauju mokytoju, kitos sistemos ir t.t.. O gal naujoj vietoj ims ir nepritaps? Jeigu vaikas jau turi susrades draugu, gerai sutaria su klases draugais, tai kam ji traumuot del treju metu? Nes po to vel mokykla reiks keist. Pagalvokit ar pati budama mokine labai noretumet keisti mokykla? Ir is naujo ieskotis draugu,bandyti pritaptinaujoj aplinkoj?
*

Dekui uz komentara, temele buvo apmirusi tai net nesitikejau taip greitai atsakymo sulaukt smile.gif
Tai vat as tuom ir vadovaujuosi, kad darau taip kaip nori vaikas. Bet tik girdziu is aplinkniu komentarus kad 12 metu vaikas nesupranta kas jam geriausia ir kad tevai turi spresti ir t.t. ir t.p. rolleyes.gif
Pati irgi turejau tokia dilema. Kai mokiausi persikraustem i kita rajona i kita miesto gala, galejau keisti mokykla, bet kadangi tai buvo 11-os klases vidury tai jau tikrai nekilo minciu 12-oj klasej keisti mokykla. Tai 1.5 metu irgi vazinedavau kasdien. Bet jeigu butu like daugiau metu tai turbut galiausiai butu nusibodes tas vazinejimas...

Raganaa999
Na jei vaikui nusibos kada vazinet ir savo noru nores keist mokykla, tada ir pakeisit. O dabar jei pakeisit pries vaiko valia, tai dar neaisku kaip jis adaptuosis naujoj aplinkoj, gal kokios patycios ten naujoj klasej, ar su prastos reputacijos draugais susides.. niekada negali zinot. Pakeist visada spesit mokykla.
salunja
QUOTE(enura @ 2012 03 21, 12:25)

Ka Jus manot siuo klausimu?  g.gif
*

sutinku su pries mane issakyta nuomone.jeigu vaikas nenori,jam viskas gerai,patinka-lai vazineja.stai jeigu kokios bedos mokykloje,dar kazkas,tada tokia mastysena yra suprantama.tik del patogumo keisti nereiketu,jei tik vaikas pats nepasakys,kad jau nori.siulau laukti 10klases,jeigu viskas gerai,pabaigs,o toliau pats issirinks kur stoti,jeigu ne-prabils apie keitima 4u.gif
Bekasė
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 03 21, 14:08)
O gal naujoj vietoj ims ir nepritaps? Jeigu vaikas jau turi susrades draugu, gerai sutaria su klases draugais, tai kam ji traumuot del treju metu?
*

del dvieju metu. Itariu dabar likus keliem menesiams jau nebekeis, tai pakeistu nuo 7 klases. O nuo devintos jau vel reiketu ieskoti, kur vaikas gales dvylika baigti,
salunja
QUOTE(Bekasė @ 2012 03 22, 13:12)
del dvieju metu. Itariu dabar likus keliem menesiams jau nebekeis, tai pakeistu nuo 7 klases. O nuo devintos jau vel reiketu ieskoti, kur vaikas gales dvylika baigti,
*

as atsimenu kaip pati,nesulaukusi mamos pagalbos,nors prasiau pakeist mokykla,sulaukiau 14 ir nuejus i savo mokykla pranesiau,kad man ruostu dokumentus,mat iseinu.oi kiek paskui nesamoniu byloje prisiskaiciau...net dabar slysktu prisimint schmoll.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.