Gal as nesveika, bet ir dabar, kai jau mazajai dukrai bevei metukai, bet as visada jei atsikeliu nakti pasiziuriu, ar vyresnei viskas gerai, ar kviepuoja
Labutis mamytes,
na manau ir man tak pats,nes irgi vis pasiklausau ar kvepuoja
kai gime mano mazute,as ir labai pergyvenau,kad galiu netekti savo angeliuko.vis ziuredavau ar kvepuoja.dabar jau 7 men.bet daznai prieinu kai miega ir paziuriu ar kvepuoja.nezinau ir is kur tokia baime.
Mes 4 metus laukeme mazojo stebuklelio...
Isauso ir mums ta diena, kai suzinojome, jog as laukiuosi. Ta diena buvo nuostabiausia mano gyvenime... Deja, 33 savaite suzinojom, kad maziukui diafragmos isvarza... Darant daug proceduru, maziuka isnesiojau iki 37 savaiciu ir 1 d., nes svarbi buvo kiekviena diena... Deja, po operacijos maziukas isgyveno vos 5 dienas, gyvo maziuko nepavyko man pamatyt, nes gulejau po operacijos kitoje ligonineje, tik penkta diena galejau siek tiek paeiti, tai gydytoja isleido trumpam i kita ligonine... Deja, pavelavom 15 min. :.( :verysad: Tik vyras mate mazyliuka gyva... Diena pries tai spejom pakrikstyt... Dabar guodziames tuo, kad jisai pats graziausias angeliukas ir laukia, kol mes ateisim pas ji... Viska buciau atidavus, kad maziukas butu likes sveikas ir gyvas... Saugokite savo mazylius :verysad: QUOTE(vinkelyte @ 2006 02 26, 18:21) O as galvojau, kad as viena tokia priplaukus namo mazei jau tuoj 9 menesiai ir miega ji naktim normaliai, bet as bundu kelis kartus, kad pasiklausyt kvepavimo. Nezinau kadas ta baime praeis... Ne viena - ir aš tokia pati buvau
Mes turėjom draugus, kurie palaidojo savo mažulėlį.. Nesupratau tada, kokia tai baisi nelaimė ir netektis..
O kai gimė mano Pusę metų miegojau įsikibus vaikui į kojytę Ilgai maniau, kad jau kai sueina metukai, tai vaikas kaip ir stipresniu patampa, jau vartosi, neuždus. Nežinau, kuo būtų pasibaigusi viena naktis.. Miegojau su vaiku. Staiga kad šoku iš miego, dirst į vaiką. Jis guli ant nugarytės. Ir kas jam atsitiko, kad po kokių 5 sek, man į jį bežiūrint, baisus pieno fontanas šovė jam iš burnytės. Jam iš karto oro ėmė trūkti, bala lovoj siaubinga. Bet kad jis būtų kokį garsą išleidęs. Ne. Tyliai suinkštė ir ėmė dusti.Griebiau greitai, apverčiau ant pilvuko, veiduką nuvaliau. Nieko, atsimerkęs, gyvas, kvėpuoja.. Kol susitvarkėm su tėčiu patalus, vaikas toliau užparpė. Temperatūros nėra, traukulių nėra, ramu. Bet jau iki ryto prasėdėjau... O jeigu taip kitam kambary būtų miegojęs.. Brrr. Vyrukui jau 2,5 metu. Skauda man širdį, kai patiria traumą, skauda širdį, kai netyčia kas pastumia.. Na, bet jeigu kada kas nors ką nors TYČIA padarytų jam, tai ko gero, vendetta būtų Ir ko gero, mamos jau tokia dalia.. Žiūri bobulytės į savo vaikus, penkiasdešimtmetį atšventusius, o mato juose savo kūdikėlius
As del savo mazulelio pirmaji menesi nuolat drebejau, galvojau, stogas nuciuos. Ir vyras jau uzjaute, kai as naktimis kaip kokia beprote is lovos sokdavau isgirdus bent menkiausia krustelejima. Net verkdavau is nuovargio nuo situ sokinejimu ir nemigos. Kas keisciausia, jog tu sokinejimu metu per smilkinius toks veriantis skausmas praeidavo, bet matyt cia jau gamtos taip sukurta, kad nepraleistumem tu pavojingu momentu, kai mazyliams isties prireikia musu pagalbos.
Bet nuo kokio menesio aprimau, tik bijau viena kambary palikt ir pan., nuolat uzbegu paziuret, ar tebemiega, ar neatpyle. Labai padeda paskaitu metu gydytojos pastaba, jog kudikiai, jei jiems kazkas negerai su kvepavimu, pamelsta, todel is karto matosi. Tad bent jau nekildavo man minciu su plunksna ar veidrodeliu palei nosi stovet
oi ir man taip buvo. Visko prisigalvodavau. kiekvienas krust - ir aš jau šoku prie vaiko. Tikrindavau ar dar kvėpuoja
Man atrodo dauguma mamyciu, vis klausosi kiekvieno kruptelejimo. As tai vis prie nosytes pridedavau ranka ir jusdavau, kaip jis kvepuoja taip gera ir ramu pasidarydavo.
man visa nestuma atrode, kad galiu netekti savo maziuko, bet ka jus, gime drutas ,didelis ir sveikas berniukas, dabar kitos baimes aplanko.
mano panelei 3 men., pastoviai sapnoju kosmarus.......lauke bijau paimti ant ranku....bijau paslisti...arba kai praeina salia didelis suo...net prakaitoju.....kai einu pas daktarus su mazile......prasau kad kartu eitu vyras..nes nuo streso net negirdziu ka jie man sako........stresoju ..atrodo kad dabar pasakys kad mano vaikui lyga kokia nors neisgidoma ir pan.
ar kam taip buna ar as.....nenormali ?
as irgi pradzioje tikrindavau ar kvepuoja, net neuzmigdavau... Bet tai gal del to, kad buvau prisiskaicius apie staigias kudikiu mirtis. Bet dabar jau nusiraminau ir nebegalvoju apie tai.
QUOTE(Ievuzhe @ 2006 09 21, 17:07) as irgi pradzioje tikrindavau ar kvepuoja, net neuzmigdavau... Bet tai gal del to, kad buvau prisiskaicius apie staigias kudikiu mirtis. Bet dabar jau nusiraminau ir nebegalvoju apie tai. Del kvepavimo, tai jo.....
prisijungia dar viena mama paranojike
Zinokit su tuo kvepaviu tai cia ne juokas,as irgi baisiausei bijojau vyras juokdavosi is manes bet as tikrindavau ir tikrindavau,,deje turiu skaudu prisiminima nes pazystamos vienos 3 men sunelis po pietu miegelio nebeatsikele.Su uzspringimais irgi paranoja
Geriau sios temos nebuciau skaicius. Nes as irgi paranojike. Irgi tikrinu simtus kartu ar kvepuoja. Labiausiai bijau naktu...Del to ir miegam kartu.
Siaip stengiuosi apie tai maziau galvoti ir kartais visai pamirstu. Tada bunu laiminga. Bet kartais... QUOTE(Simpatiaska @ 2006 09 21, 12:37) mano panelei 3 men., pastoviai sapnoju kosmarus.......lauke bijau paimti ant ranku....bijau paslisti...arba kai praeina salia didelis suo...net prakaitoju.....kai einu pas daktarus su mazile......prasau kad kartu eitu vyras..nes nuo streso net negirdziu ka jie man sako........stresoju ..atrodo kad dabar pasakys kad mano vaikui lyga kokia nors neisgidoma ir pan. ar kam taip buna ar as.....nenormali ? Tu visiskai normali... arba ir as nenormali... Tiesa, ir dar su mazakraujyste, jei nukraujavai gimdydama. Is tikruju esi silpna fiziskai ir instinktai liepia saugot vaika nuo saves pacios...Oi ryskiai atsimenu as ta perioda, kad laiptais eidama su vaiku ant ranku nugriusiu. Dabar mazei beveik 9 men, tai jau praejo. Viskas
Kai mano mažiukas užspringo mane ištiko šokas
[quote=kiri111,2006 09 21, 23:24]
Del kvepavimo, tai jo..... Man tokia pati paranoja
prie jusu grupeles prisijungiu ir as, nes tokia pati ir man paranoja
jauchiu kad mes visos tokios pachios paranoikes. ash acimenu pirma nakti ligoninej mano mergina atpyle piena per burna ir per nosi, tai ji ten ji lyg koset pradejo. o man taip sunku buvo atsisesti kazkodel. ir dar su ta "pipete"nemokejau elgtis. tai ikishau i nosi ir pradejau minkyt ash ja. ish kur man zinot, kad reikia ora ish pradziu ishleist ior tada bandyt viska ishsiurbt... nu bet viskas buvo ok po keliu sekundziu. nuo to laiko negalejau pirmom naktim ramiai miegot. bijodavau kad neprisikvepuotu atpilto pieno ir t.t. plius vidury nakties prabusdavau ir jos ieshkodavau. niekaip rast negaledavau. po padushkos uztiesalais ieshkodavau prabudus:) ar po kaldra:) ir dabar dar kartais ieshaku:)prabundu ir nematau kur yra, nes tamsu. tai pradedu visur chiupinet:) o del kvepavimo tai jo:) jei negidziu kad kvepuoja, tai prisilenkiu ir klausau, ar padeu ranka ant nugarytes, kad galechiau jausti, kaip nugaryte kilnojasi:) jauchiu greit tai praeis. nes jau nebedaznai taip darau:)
As tai isvis nemanau kad man kada nors praeis,mergytei beveik 2m.o as vis dar ziuriu ar kvepuoja ir dar ilgai ziuresiu ir nieko cia blogo kad kiekviena bijom del savo kleckuciu
Prisijungsiu ir as. Dukrelei jau 1.5 menesio, ir beveik kiekviena nakti po gimdymo man atsitinka tas pats- po naktinio maitinimo jinai uzmiega tik ant ranku, kai as ja svelniai supu. Tai as labiausiai bijau po supimo metu imti ir uzmigti, nes normaliai issimiegojusi dar nebuvau. Paskui, kai jau guliu lovoj, o ji miega savo lovelej, dar kelis kartus prabundu ispilta salto prakaito- man atrodo kad ja supau, ir uzmigau, o jinai nukrito, arba palindo po antklode, arba uzspringo, arba as ja prispaudziau...Baisu uzmigt po sito.
man atrodo, kad visos mamos pergyvena del savo vaikuciu su pirmuoju keldavausi nakti jam ilgiau nekrustelejus tikrindavau ar kviepuoja, dabar dickiui 5 metai, o mazajai 3 menesiukai, bet begu as dar ir prie pirmojo kartais pasiziureti ar nakti apkloti, manau tos baimes niekada nedings ir praaugus vaikui, kai iseis i mokykla istos mokintis ir sukurs kita seima. Siaip visada atrandi nusiraminimo, kad LKM istinka iki trieju menesiuku, po to truputi jau ramiau , lygiai taip pat kaip ir laukiantis :jau trys menesiukai pagrindinis pavojus praejo, penku menesiuku jau ramau dar vienas etapas, septyniu menesiu aciu dievui vaikelis isgyventu, deviniu menesiu atsiranda gimdymo baime -ar viskas bus gerai , taip kad tos baimes ir atsakomybe atsiranda tik gyvybei uzsimezgus
QUOTE(Mama_anarchija @ 2006 10 18, 16:38) Prisijungsiu ir as. Dukrelei jau 1.5 menesio, ir beveik kiekviena nakti po gimdymo man atsitinka tas pats- po naktinio maitinimo jinai uzmiega tik ant ranku, kai as ja svelniai supu. Tai as labiausiai bijau po supimo metu imti ir uzmigti, nes normaliai issimiegojusi dar nebuvau. Paskui, kai jau guliu lovoj, o ji miega savo lovelej, dar kelis kartus prabundu ispilta salto prakaito- man atrodo kad ja supau, ir uzmigau, o jinai nukrito, arba palindo po antklode, arba uzspringo, arba as ja prispaudziau...Baisu uzmigt po sito. Praeis, praeis O viena nakti buvo taip: sapnuoju, kad glostau mazosios galvyte, besapnuodama emiau prasibudineti, nes kazkokia keista pasirode man jos galvyte, per didele, per daug plauku
Na o as negaliu atsikratyti juodu minciu apie tai, ka mano mazylei gali kiti pikti zmones padaryti - kudikiu organu donorai, iskrypeliai visokie, brrr. Ziuredama i ja, negaliu suprasti, kaip apskritai mazi vaikeliai gali buti skriaudziami.
QUOTE(Ievuzhe @ 2006 09 21, 16:07) as irgi pradzioje tikrindavau ar kvepuoja, net neuzmigdavau... Bet tai gal del to, kad buvau prisiskaicius apie staigias kudikiu mirtis. Bet dabar jau nusiraminau ir nebegalvoju apie tai. QUOTE(ULTRA VIOLET @ 2006 12 03, 22:07) va va, aš kartais net pagalvoju, kad turbūt pas psichologą reikės pradėt vaikščiot, nes dabar net įsivaizduot negalėčiau, kad išleidžiu savo sūnų vieną į lauką
$ labai geras posakis panaudotas apie tikrą moterį
Manau, kad apie baimes kalbėti reikia. Labai gerai, kad mes čia pasikalbam. Po tokių pasikalbėjimų jos ima ir sumažėja (bent jau man taip būna) Ir aš gerai atsimenu, kad keldavausi naktį paklausyt, ar ji kvėpuoja. Ir vyras su manim prie lovytės bėgdavo. Stovėdavom abu ir klausydavom, ir žiūrėdavom, ar viskas gerai. Manau, kad tas baimės jausmas yra natūralus, tiesiog suveikia motiniški instinktai, ir tai yra normalu. Tiesiog reikia tikėti, kad viskas bus gerai, mažutį vaikelį saugoti, prižiūrėti, įsiklausyti į jo norus, o kai paūgės, visa tai tęsti ir toliau. Maniškei jau 9 metai, o aš ją "grūzinu" kasdien, kad darytų taip ir anaip, kad neitų ten ir ten, kad būtų atidi ir t.t. Kaip ten yra sakoma - vaikas aukštyn, bėdos didyn... Linkiu sėkmės visoms mamos - ir su mažais, ir su dideliais vaikais.
aš irgi naktį bėgioju pažiūrėt ar vaikas kvėpuoja ir dar visokių nesąmonių prisigalvoju...
man atrodo kad man jau visai blogai QUOTE(Mea @ 2006 12 10, 11:50) aš irgi naktį bėgioju pažiūrėt ar vaikas kvėpuoja ir dar visokių nesąmonių prisigalvoju... man atrodo kad man jau visai blogai Kai leliukas mazas visada taip, as vis galvojau, kai pakrikstysiu bus ramiau, pakrikstijau... baimės liko...
Atrodo,kad savo mintis skaitau
Va ir man nerelei baisu kad kas neatsitiktu. Nes mes taip sunkei susilaukem du metus lauktas tai as kaip isprotejus visko bijau.
kaip smagu kad as nie viena tokia! bijojau jam kam nors apie tai pasakot, maniau pagalvos kad man su galva negerai
as vis bijau, kad vaikas nepaspringtu, kad neuzsimestu sau kokio zaislo ant galvos, kad neuzdustu, kad nenukristu... baimiu milijonas ir dar truputi
Ir as del visko baiminuos.Kartais pagalvoju,kad per daug,bet nieko negaliu padaryti.Pvz dukryte nakti keliasi daznai,o viena nakti jau ziuriu 4 valanda,o mazyle miega,uzsidegiau sviesa ir ziuriu ar kvepuoja
Oj tos mamos...
man kazkaip kartais atrodo,kad ateis kas nors ir atims mano maziuka is manes...ziauru,speju busiu baisi anyta
Kiekviena problema turi savo geraja puse: nepergyvenkit, mamytes del savo baimiu, verciau pasidziaukit, kad jusu mazyliai turi jus - mylincias ir atsidavusias mamas, o tai jau yra pati geriausia vaikucio apsauga
O jeigu kalbant apie nelaimes, tai jos daznai atsitinka tiesiog prie akiu, nors ir labai saugai - su likimu nepasideresi
Galvojau, kad tik man taip yra. Pagimdžiau vėlai vakare, perkėlė į palatą, tėtį išleidome namo pamiegoti, akušerė užsukusi į palatą patarė "tik būtinai pamiegok". Aha, lengva pasakyti. Taip ir pražiūrėjau visa naktį - ar kvėpuoja. Ir dabar dar pasižiūriu, ir ne tik aš. Tėtis taip pat.
teisingai, svarbiausia, kad musu maziukai turi mus! as taip pat negaleciau savo maziuko kitam kambari migdyt... taip pat stengiuos kuo daugiau but su juo, kai tik reikia (ar nereikia
aš ir žiūrėdavau ar kvėpuoja...
dabar kai su tėveliu važiuojam mašinoje, tai vaizduotė dirba:mes papuolam į avariją, į mus įvažiuoja ir pan. nu bet gal gerai...atsargesnės esam ir labiau saugom QUOTE(Adatuke @ 2007 02 02, 15:25) Galvojau, kad tik man taip yra. Pagimdžiau vėlai vakare, perkėlė į palatą, tėtį išleidome namo pamiegoti, akušerė užsukusi į palatą patarė "tik būtinai pamiegok". Aha, lengva pasakyti. Taip ir pražiūrėjau visa naktį - ar kvėpuoja. Ir dabar dar pasižiūriu, ir ne tik aš. Tėtis taip pat. Va va man taip pat buvo pirmaja nakti po gimdymo.Pagimdziau 23h, kai gryzom visi i palata maniau,kaip gerai pamiegosiu,bet nea QUOTE(puciuko mamyte @ 2007 02 22, 17:23) Va va man taip pat buvo pirmaja nakti po gimdymo.Pagimdziau 23h, kai gryzom visi i palata maniau,kaip gerai pamiegosiu,bet nea Pagimdžiau dukrytę ketvirtadienį per pietus. Namo išleido pirmadineį ryte. Visą tą laiką kol buvau ligoninėje praktiškai buvau be miego. na negalėjau užmigti ir baigta. Rodėsi jeigu tik užmigsiu tai ar prispausiu, ar iš lovos išmesiu, ar dar kažkas baisaus nutiks. Taip ir prabudravau beviek 4 paras. Visai kas kita namie. kai grižome vaikelis miegojo ir aš ramiu saldžiu miegu šalia. Nors kaip bebūtų keista, bet regis miegi, o girdi kiekvieną vaikučio kniurktelėjimą. ir dabar, Ugnė savo kambaryje miega, o aš per sieną girdžiu kaip jinai ant kito šono verčiasi
mano mazyliui jau 6 menesiukai bet as vis dar prabundu su tokiu nerimu ar kvepuoja mano ziogis ar ne,pasiklausau girdziu kad kvepuoja ir vel uzmiegu
sveikos mamytes,as taip pat praradau suneli kai jam buvo 5men.paprasciausiai ryte atsikeliu,o sunelio nebera.O dabar turiu dukryte,tai nuo jos as neatsikabinu,kai miega diena ar nakti visada patikrinu jos kvepavima,net per sapnus sapnuoju visokius kosmarus,tai kai susapnuoju visada prasibundu patikrinti mazyte.
Man kazkurtai iki 3 menesiu buvo paranoja,kad 15 min.atsikeldavau ir tikrindavau ar kvepuoja,nes kazkur perskaiciau jog iki 3 men. pavojingiausias laikotarpis....bet ir dabar kartais tikrinu....
Na dekui Dievui man sitaip nebuvo,as net negaliu apie tai pagalvoti kad galiu netekti savo pupuliuko
visada girdziu verksma isejus is kambario... o jei vaikas per visa nakti ismiega pirma nesidziaugiu, o begu prie lovytes ziureti ar kvepuoja... manau paliksiu ta perdeta susirupinima kur nors giliam miske kai mazylis taps gan samoningas ir gerai isvystis savisaugos refleksa...
As ir dabar nemegstu garsiai muzika klausytis,as turiu girdet ka vaikai veikia kitam kambary ar lauke
|