turiu tokia problemele..mano sunus jau penki metai ,amzinai sotus....
sveikos mamytes,
turiu tokia problemele..mano sunus jau penki metai ,amzinai sotus....
Labai gerai tokia problema pazistu
seip tai pas jus problema su uzkandziais,saldus pienas ir pan apetita labai mazina.
mano lygiai toks pat,valgo tada kai jam norisi ir ka norisi.kartais kokia pora dienu geria vien tik piena,kokius 2 litrus patvarko..kadangi svoris normalus,niekuo nesiskundzia tai sugirdau vitaminus kad ramiau paciai but ir viskas.manau nieko cia nepadarysi,zmoniu apetitai ir skoniai juk skirtingi
Maniškis irgi tik išbandytus patiekalus valgo, kartas nuo karto kitokį maistą įsiūlau.
nesijaudinkite taip, kad vaikai mažai valgo. yra toks amžiaus tarpsnis, kai vaikas labiau domisi jį supančiu pasauliu, bendraamžiais, o ne kažkokiu maistu. aš pati tokia buvau, tai mama iš pradžių nerimavo, po to nebekreipė dėmesio ir nustojo kišti maistą per prievartą ir tas suveikė: išalkusi pati prisistatydavau valgyti. svarbiausia neduoti jokių užkandžių tarp maitinimų, o jeigu kitaip nepavykssta, tada duokit sveiką maistą. o šiaip tai pabandykit ruošti maistą kartu, jį kaip nors intriguojančiai papuošti, kad būtų įdomiau. atsimenu, mama darydavo manų košę su veideliu iš uogienės ar palaidų uogų. ech, smagūs buvo laikai, kad dabar jie sugrįžtų...
As iki siol su siaubu is vaikystes prisimenu, kaip teko valandom sedeti prie jau asalusiu pietu ar pusryciu.
uoj pazystamas jausmas.....tai maniskis amzinai smilksta prie maisto,ir atsala jis....gal ir nekreipciau demesio...bet jis toks kudutis ir baltutis(tyrimai kraujo geri) +serga pastoviai....
gal pasidalinam mamos stebuktingais patiekalais kuriuos vaikas visada su malonumu valgo.. tai bulkyte kiausinuky pamirkyta ir pabarstyta cukriuku(cia del cukriuko) spagetti makaronai(nes mate kad tom &dzerry valge lasinukai blynai (padazas sviezios uogos su grietine) krabu lazdeles tesloje iskeptos(padazas majonezas ir ketciupas) mesos visai nemegsta...
Nemanau, kad labai jau sveika kečiupai ir majonezai tokiam mažam vaikui, bet ką darysi jei kitaip nevalgo...
QUOTE(putlute @ 2007 02 14, 02:00) nesijaudinkite taip, kad vaikai mažai valgo. yra toks amžiaus tarpsnis, kai vaikas labiau domisi jį supančiu pasauliu, bendraamžiais, o ne kažkokiu maistu. aš pati tokia buvau, tai mama iš pradžių nerimavo, po to nebekreipė dėmesio ir nustojo kišti maistą per prievartą ir tas suveikė: išalkusi pati prisistatydavau valgyti. svarbiausia neduoti jokių užkandžių tarp maitinimų, o jeigu kitaip nepavykssta, tada duokit sveiką maistą. o šiaip tai pabandykit ruošti maistą kartu, jį kaip nors intriguojančiai papuošti, kad būtų įdomiau. atsimenu, mama darydavo manų košę su veideliu iš uogienės ar palaidų uogų. ech, smagūs buvo laikai, kad dabar jie sugrįžtų... Pritariu, nes ir su maniškiais taip buvo. Sūnus gal iki 7 metų pats neprašydavo vagyti, prisimenu, kai kartą paprašė valgyti, labai nustebau ir pradžiugau. O dabar jau penktokas, liesas, tiesa, bet daugiau valgo, nors nepasakyčiau, kad daug, turint galvoje, kad mokslai ir kasdienės plaukimo treniruotės- pietus valgo grįžęs namo apie 17 val.
Mano dukra su malonumu valgo kviecius su medumi(OHO) O taip pat surelius, jogurtus ir paprasta grietine!
mano lelius ir nevalgiukas ir kait tik savaitgalis man galvos skausmas - nes as gal nenoriu ir ttt
darzeli tai ramu - vistiek kazka pavalgo ir kai kruva vaiku valgo tai ir jis tada valgo o namie tai tik varseciu ir butinai pieniska makaronu sriuba dar kiausinis ir sasiska (norsnenoriu ju duoti - bet be ju jis niekaip a siaip tai as ir neverciu gi tu leliuku mazi skrandukai ir daug jiems nereikia gal letesne apykaita ir tt, jei maziau juda tai valgo maziau o kai kieme palaksto tai tik duok valgyt QUOTE(RutaT @ 2007 02 14, 00:48) Labai gerai tokia problema pazistu visos cia nelaimes drauges renkasi, ir as prie jusu QUOTE(slonko @ 2007 02 15, 17:10) visos cia nelaimes drauges renkasi, ir as prie jusu O tu pabandyk neduoti, visą dieną, nieko!! Tik vandens ant stalo palik. Vakare antrą kartą išgirsi, kad valgyt prašo. aš galvoju, nereikia daryt iš maisto kulto. Niekada neverčiu valgyt, tuo labiau nelakstau iš paskos su šaukštu. Ir neklausinėju nori ji valgyt, ar ne. Tiesiog būna laikas, kai visi sėdame valgyti, o kiek ji suvalgo jos reikalas. Ir nesistengiu visada įtikt su patiekalais. Kartais gaminu, tai ką ji mėgsta, kartais ko ne, nors ir žinau, kad ji nevalgys, būna kad net neprisiliečia prie maisto. Bet išyvena. yra tik viena nerašyta taisyklė, vakare einant gulti šaldytuve turi rasti varškės sūrelį. Čia ir už pasaką svarbiau. Vaiko organizmas pats atsirenka, kiek jam valgyt. tik mes po to tai išbalansuojam, kišdamos. Nekalbu apie tą variantą kai vaikas pastoviai serga, blogas kraujas ir t.t.
mūsiškė irgi soti pastoviai, bet užtat prieš pat miegą su pižama- būtinai į virtuvę suvalgyt sausą batono riekę su dešra. O dieną gali beveik nieko nevalgyt.
Maniškė irgi niekada nenorėdavo valgyti, jei valgydavo tai turėdavo kažkaip įpatingai patiekta, net ir paprastą sumuštinį supjaustydavau kvatratukais ir suverdavau vėinukus, tada jai tikdavo, bet paskui praėjo tie nevalgymai, dabar jau valgo kaip pasiūlai, net kartais ir pati paprašo.
Tik nevalgo nieko kas su majonezu, kečiupu jokių padažų, spirgučiu ir t.t. viskas turi buti natūralu, be priedų. tik sausi pusryčiai labai gerai lenda
mano vyresnelis taip pat visada sotus, nors nieko konkreciai nevalgo
anksciau labai i tai demesi nekreipdavau tik sriuba visuomet priversdavau valgyti nors negaliu pasakyti, kad dabar kazkaip kitaip reaguoju, tik gal is anksto susitariam kiek jis turi suvalgyti, jei nori gauti ko nors skanaus ir panasiai jis pas mane energizer,tiek pas ji tos energijos, tik nesuprantu kaip pasikrauna jis pas mane kudas kai dviratis, ir dar su dideliais noriu, nenoriu, skanu, neskanu QUOTE(slonko @ 2007 02 15, 15:10) visos cia nelaimes drauges renkasi, ir as prie jusu Mes ir tebelaukiam kada tas apetitas atsiras QUOTE(gupija @ 2007 02 16, 12:11) mūsiškė irgi soti pastoviai, bet užtat prieš pat miegą su pižama- būtinai į virtuvę suvalgyt sausą batono riekę su dešra. O dieną gali beveik nieko nevalgyt. pas mus panasiai QUOTE(gupija @ 2007 02 16, 12:11) mūsiškė irgi soti pastoviai, bet užtat prieš pat miegą su pižama- būtinai į virtuvę suvalgyt sausą batono riekę su dešra. O dieną gali beveik nieko nevalgyt. Maniškė irgi tokia pat. Kai reik valgyt nevalgo, bet jau kai reik eiti miegoti, tai tada tai ger, tai bulkos, tai sūrio
Mes tai turim siek tiek kitokia problema: mazoji tiesiog tingi valgyti. Uzkanda tiek, kad nejaustu alkio, o paskui svajoja. Kai primeni, kad valgytu nes atsals, tai praso pamaitinti. Na bet kur gi 4,5 metu panelyte maitinti
Taip, kai nevalgo blogai, o kai pamiršta valgyti dar blogiau
[quote=mamike,2007 10 30, 19:52]
ooo cia nuolatine musu problema.....jis kol pavalgo tai suspeja ir paspalvint ir pazaist ir t.t.... vis primenu ,kad valgytu.... atsala tas maistas dar nemato kas valgyt,o jau derisi kiek galima palikt!!!!!!! ai net nezinau jau ka ir bedaryt.......... idomiausia tai,kad darzelyje valgo normaliai
[quote=jovitn,2007 10 30, 21:26]
[quote=mamike,2007 10 30, 19:52] ooo cia nuolatine musu problema.....jis kol pavalgo tai suspeja ir paspalvint ir pazaist ir t.t.... vis primenu ,kad valgytu.... atsala tas maistas dar nemato kas valgyt,o jau derisi kiek galima palikt!!!!!!! ai net nezinau jau ka ir bedaryt.......... idomiausia tai,kad darzelyje valgo normaliai [/quote] O tu pabandyk kai valgo neleist uzsiimt jokiais pasaliniais darbais. Jokiu spalvinimu ir zaidimu prie stalo. Pavalgo ir tada gali daryti ka nori. As saviskei irgi maisto per prievarta nekisu ir niekada paskui su saukstu nelaksciau, bet jeigu seda prie stalo, tai turi ne zaisti, o valgyti. Visai veikia mums, nes pavalgo kiek jai norisi ir bega zaisti
Nu mano mergele tj nieko nevalgo, isvis vakar ji valge: ryte-arbata, pietus-batono rieke, vakariene- sriuba,- ar tj normalu? va ir dabar pasiuliau koses, kurgi, atsakimas-NENORIU, ka daryt?
Maniskis irgi nevalgiukas nuo pat kudikystes. Jam tuoj bus 3 metai, o pats dar valgyti "nemoka". Torta ir mesyte valgyti moka ir sauksteliu ir sakute. O visokio kitokio maisto valgyti nemoka. Jeigu paciam duodu, tai suvalgo koki nors viena dalyka is viso meniu pvz. rauginta agurka arba kotleta ir viskas. Kitu dalyku valgyti pats "nemoka". O kai pati maitinu tai valgo viska.
man vaikystėj traumą su maistu įvarė. močiutės šventas įsitikinimas buvo, kad sriuba -- tai sveikata. ir būdavo trius kartus per dieną ta sriuba, ir stovėdavo močiutė su diržu už nugaros, tipo "nesuvalgysi -- lupti gausi"
tai po šiai dienai nevalgau sriubų. nebent restorane kokių egsotiškų paragauju. o namie virtos -- man vis vaidenasi močiutė su diržu. taip kad neprievartaukit vaikų su tuo maistu. paauglystėj vistiek labai ėdrūs pasidarys.
as irgi prie jusu mamos
mesos tai isvis grieztai kaip sake vienas protingas zmogus:prie pilno saldytuvo dar nieks badu nenumire aisku erzina kai darze kiekviena diena girdziu kad labai mazai valgo o ir butina sumazint uzkandzius,visokius sausainiukus,kukuruzus,guminukus ir pan... Papildyta: QUOTE(Dios @ 2007 11 05, 17:21) man vaikystėj traumą su maistu įvarė. močiutės šventas įsitikinimas buvo, kad sriuba -- tai sveikata. ir būdavo trius kartus per dieną ta sriuba, ir stovėdavo močiutė su diržu už nugaros, tipo "nesuvalgysi -- lupti gausi" tai po šiai dienai nevalgau sriubų. nebent restorane kokių egsotiškų paragauju. o namie virtos -- man vis vaidenasi močiutė su diržu. taip kad neprievartaukit vaikų su tuo maistu. paauglystėj vistiek labai ėdrūs pasidarys. nu cia tai ziauru kai pagalvoji mane tai tevas irgi panasiai,as vaikystej mesos nemegau(dar stebiuos kodel vaikas nevalgo
As kai augau pas mus budavo darzelyje grieztai. Sako matot vaikai kampe geltona lazda? Tik pabandykite ko nors nesuvalgyti, is karto gausite su ta lazda. Ir visi viska visada suvalgydavo, nes lazda tame kampe budavo nuolat.
Bet jeigu ne geltona lazda, tai turbut nieko nebuciau valgiusi, nes viskas taip neskanu budavo!!! Kaip dabar pagalvoju, gal ir gerai, kad liepdavo valgyti... Tevams nebuvo jokiu problemu su vaiku valgymu. QUOTE(skruzdeda @ 2007 11 06, 23:13) As kai augau pas mus budavo darzelyje grieztai. Sako matot vaikai kampe geltona lazda? Tik pabandykite ko nors nesuvalgyti, is karto gausite su ta lazda. Ir visi viska visada suvalgydavo, nes lazda tame kampe budavo nuolat. Bet jeigu ne geltona lazda, tai turbut nieko nebuciau valgiusi, nes viskas taip neskanu budavo!!! Kaip dabar pagalvoju, gal ir gerai, kad liepdavo valgyti... Tevams nebuvo jokiu problemu su vaiku valgymu. o be lazdos būtumėt iš bado numirę? man kažkaip maistas ir smurtas labai nesiderina
mano didzioji dabar daug ko nemegsta(tai yra visko)is kopustu sriubos praso isimti kopustus nes ju nemegsta, is burokeliu burokelius ir taip toliau...
MANO VAIKINUKUI TRYS METAI, BET JIS AMŽINAI SOTUS
O maniškis 6-metis amžinai alkanas.......
Išskyrus atvejus, kai serga........
maniskis tai visada gerai pavalgantis, o ypac kai grizta is darzelio, keista net, klausiu ar pavalgei darzeli, sako jo, gal per mazai tiesiog arba neskanu.siaip tai neleidziu valgyti bet kada ir bet ka, nes pasekmes gali buti liudnos( virskinimo problemos ir t.t.). o siaip tai labai gerai pavalgantis- viska valgo - turbut net nera nemegstamo maisto,ar nepastebejau.
QUOTE(juoduke @ 2008 01 08, 17:24) maniskis tai visada gerai pavalgantis, o ypac kai grizta is darzelio, keista net, klausiu ar pavalgei darzeli, sako jo, gal per mazai tiesiog arba neskanu.siaip tai neleidziu valgyti bet kada ir bet ka, nes pasekmes gali buti liudnos( virskinimo problemos ir t.t.). o siaip tai labai gerai pavalgantis- viska valgo - turbut net nera nemegstamo maisto,ar nepastebejau. Saunuolis jo pazistama problema... eina gal nebent saldainiai savo noru, o visa kita tai kosmaras kazkoks. 4 metai, pagal ugi normalus, o svorio kokiu 3 kg truksta kazka i burna idet tai nebent apgaules budu zaidziant ar dar kaip nors, o kad pats atsisestu ir suvalgytu tai kas lekstej ar bent puse tai kazkas neimanomo... Papildyta: jo pazistama problema... eina gal nebent saldainiai savo noru, o visa kita tai kosmaras kazkoks. 4 metai, pagal ugi normalus, o svorio kokiu 3 kg truksta kazka i burna idet tai nebent apgaules budu zaidziant ar dar kaip nors, o kad pats atsisestu ir suvalgytu tai kas lekstej ar bent puse tai kazkas neimanomo...
Na,prisijungiu ir as
Skaitau cia,tai matau,kad daugelio mamyciu vaikiukai dar visai pavalgantys ,palyginus su maniskiu Mano sunus ,jei uzsinori valgyt karta i savaite-tai svente Ka ten pakapsto darzeli nezinau,bet grizes namo ... Saldainiu nemegsta,nebent koki viena sokoladini (ir tai tik koki triufeliuka ar rafaelo Man iseigines ,tai stresas-nezinau ka tam vaikui duot.Visa laime,kad makaronus valgo-tai savaitgaliai "makaroniai" Vitaminus geriam pastoviai,sergam-stabilai,o kraujas visad "ant ribos"
Labukas
noreciau ir as paklausti. maniskei su maistu siaip buna kaip uzeina. kartais gali koki menesi nieko nevalgyti, o kartais ryja tiesiog kaip isbadejusi. na, tokios dienos tai buna svente, bet problema yra ta, kad ji paprasciausiai tingi pati valgyti, pavyzdiui darze, pas mus reikia maista nestis patiems, duoda tik pietus arba jei ir namuose valgom, tai pati kokl pavalgo, galetum laukti valandu valandas, jei pamaitini, tau sukerta per 5 min. kaip ja is vis pripratint, kad pati pavalgytu ir kad netingetu? nes jei kalbu su ja, ji prizada valgyti, bet kai ateina ts laikas, ir vel tingi.
Ir mums ta pati problema
oi kaip cia kuri mamyte rase - savaitgaliai tai stresas man irgi bet jau nebesuku galvos, ar bent jau stengiuos dazniausia tai tik ryte is pavalgom pas mum ir savaitgaliai makaroniniai ir blyniniai blynai nepersiniausiai atsirado tai bent jau pavalgo a siaip tai pienas suris fermentinis ir blynai pagrinde vakar sedejau ir is nuostabos dzioaugiausi kaip mazasis nevalgiukas valge vista kepta ir beveik visa maza gabaliuka surijo.. bet dar maniskis isigudrino pries miega valgyt nmoret vien del to kad tik miegot neiti tai jau as irgi gudri pasakau kad miegot laikas kokia 8 vakare tada einam i virtuve ir vakarieniaujam kol susikuiciam tai 21,30-22 jau ir lovoj tai pats tas
[pas bet dar maniskis isigudrino pries miega valgyt nmoret vien del to kad tik miegot neiti
tai jau as irgi gudri pasakau kad miegot laikas kokia 8 vakare tada einam i virtuve ir vakarieniaujam kol susikuiciam tai 21,30-22 jau ir lovoj tai pats tas [/quote] Maniskis irgi gudrauja taip pat vakarais Bandysiu ir as siandien apie 8 sakyt ,kad laikas miegot
Maniske irgi nepasizymi geru apetitu. Skaniausia jai makaronai, gali valgyti pusryciams, pietums bei vakarienei. Net nezinau kas blogiau, nevalgyt nieko ar tik makaronus
Aisku, varo i nevilti, taciau niekada per prievarta nekisam maisto. Pati buvau nevalgi, visi vadindavo ar distrofiku ar Osvencimo auka. Dabar priaugo, nezinai kaip atsikratyti
Skaitau ir linguoju galva - taip taip, ir mum tokios problemos puikiai pazistamos. Su jomis jau penkeri metai gyvename. Sunus nuo pat kudikystes neturejo apetito, misinuko normu niekaip nesugebedavo iveikti (pati nemaitinau, buvau nepieninga), nuolat turejom problemu su svoriu, visada lenteliu gale tempdavomes. Ir esam ji pas gydytojus tampe, ir vidaus organu echoskopija kelis kartus atlikome, noredami isitikinti, kad viskas gerai, ir pas gastroenterologus kreipemes... Zodziu, kur tik musu nebuta. Visi daktarai tvirtino, kad jam viskas gerai, sveikas, normaliai issivystes, tiesiog "toks yra". Nevalgus. Gydanti pediatre patare, kad vaikam apetitui pagerinti reikia duoti kartumynu. Kaip viena is tokiu pasiule Abdomilon sirupa. Pirkom, emem gerti, is pradziu efektas buvo nemazas - ka valge (o buvo gana isrankus), ta pradejo valgyti didesniais kiekiais, kazkiek svorio priaugo, zandukai atsipute. Taciau po kurio laiko viskas i savo vezes grizo. Kai nevalge, tai ir sirgo. O pries kuri laika mociute sugalvojo is savo sudziovintu pelynu daryti nuovira ir jo pagirdyti anukui. Sakiau, baik, negers, bet, matyt, tame pelynu nuovire kazko buvo, ko jo organizmui truko, nes niekas daugiau is seimos to kartumyno i burna paimt negalejo, o sunus su pasimegavimu, net dantukus paskalaudamas ji gere. Ir tikrai apetitas padidejo, akivaizdziai ir svorio priaugo, ir slaunys regimai suapvalejo. Labai dziaugiames tuo. Jokie vitaminai taip nepadejo.
Tiesa, ir dabar jis maistui yra isrankus, ko mazutis per daug nemego, neikalbam ir po siai dienai, bet eme valgyt didesnemis porcijomis. Tai va, norejau pasakyt, kad mum paprasta liaudiska priemone is mociutes darzo pagelbejo
Su maniskiu tai kaip ir tokiu problemu nera, tik va vasarom vandeniu gyvas
Maniske irgi nevalgiuke, ir dar labai isranki. Svoris irgi ant paskutines ribos vis tempiasi
Darzelio aukletojos irgi padejuoja, kad ji mazai valgo, arba visai nevalgo. Net literatura pradejo skaityti ar taip normalu, nes visi kiti vaikai valgo puikiai. Jei duodam vitaminus, tai po poros savaiciu vitaminu gerimo, ir taip menkas buves apetitas, visiskai dingsta, pavalgo tik is paragavimo. Vitaminai mums gerinti apetitui netinka. Maniskei megstami patiekalai, kartas nuo karto tampa nemegstamais. Aisku tu megstamu ant vienos rankos pirstu suskaiciuoju. Ir kartais buna, kad visi megstami tampa nemegstamais vienu metu. Kraujo tyrimai normalus, bet jau netoli ribos O pelynu arbata reiketu ir mums pabandyti, jei kur rasiu pelynu pirkti.
[quote=Minėja,2008 10 18, 22:29]
bandem mes ta pelynu arbata tai vaikas reke nenormaliai vyras paragavo tai kaip puole mane sako jei proto neturi tai pati ir gert ta bjaurybe.... tai siuksliu dezej atsidure tas stebuklas....ir baigesi mano iliuzija,kad prades sunus valgyt.....
Amzina problema su tais valgiais
Mes taip pat turime tokią problemėlę, tik pas tas nevalgymo reiškinys būna etapais. O darželyje tai ištisas nevalgymas, sunerimus net auklėtoja. Ūgis gan nemažas, o svoris..., visos kelnės krenta. Čia buvo kalbėta apie pelynų arbatą. Bet kiek aš esu girdėjusi, su šia arbata reikėtų atsargiai, negalima piknaudžiauti, pvz. matinančioms mamoms jos išvis negalima ir ne dėl to, kad keisis pieno skonis, o dėl poveikio kūdikiui.
|