Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rogutės mažyliams
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Vaikiška "technika"
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
1111
Seni zmones sako roges ruosk vasara ;D Na nors ir pavelavau menesiuku kitu, bet skubu prasyti jusu patarimuku ??? Mes vis apie vezimukus gaunam informacijos, o gal pasidalinam informacija kokias rogutes pirkti leliui kuriam apie 2 metukus wink.gif
Jurga
siandien kaip tik pagalvoju apie roguciu temos uzvedima   ;D Vadinasi, ne man vienai tai rupi  ;)
Musu dukrytei 1,2 m. ir mes turim vezimuka-sketuka. Labai me ji mylim, bet ziemai jis, ko gero, eis atostogu... Kazkaip nesinori pirkti nauja vezima. Noreciau roguciu. Gal galit patart, kokios rogutes tinka vaikuciui, kuris nelabai tvirtai vaiksto ir, speju, nelabai mokes pats laikytis uz roguciu kad neisvirstu. Ar stumiamas su rankena ar tempimas uz virveles?
Kur tas rogutes geriausia pirkti (is savo vaikystes nebeturim...)?
meya
Pernai ziema mano panele buvo panasaus amziaus kaip ir Jurgos dukryte. Tai geriausiai buvo stumiamos rogutes. Kai tik pabandydavau uz virvutes traukt, tiek ties pirmu posukiu ji isvirsdavo is roguciu. Nors tikrai nemaza atrama aplink visa nugaryte ir sonuose. Pernai maciau Maximoj ir Vaiku prekese panasiu stumiamu roguciu, bet kazkaip labai jau prastai man jos atrode. Ypac tai kad ju pavazos kaip ir visas karkasas is apvaliu vamzdeliu padarytos. Na, nemoku paaiskint  :-[ bet tikiu ir siais metais tos pacios parduotuvese stoves. O ir nepigios apie 60 lt kainavo. O man klausimas iskilo, kaip jos ciuos per sniega. Juk pavazos, kiek teko matyt, plokscios turi but ir ne per siauros. Tai net ir nezinau, kaip tas rogutes issirinkt ir kiek normalios kainuos  ??? O musu tarybines tai labai liuks buvo  ;) Tik nezinia, ar siais metais i jas tilpsim. Be to manau nereiks ir tos rankenos, jau sugebes pati pasilaikyt. Ir nuo kalniuku vazinet nores  ;D Visgi jau 2 metu panele bus.
1111
Ech geros srogutes gerais tarybiniais laikais... ;D Ydomu, o tokiu medinukiu niekas jau nebegamina? ??? Kaskaip man irgi nelabai jau patikimos tos "karkasines plasmasines" ;D O dar mano vaikinukas ne is kuduju ;D Bet zinau viena-noreciau stumiamu is galo ir dar ,kad ta lazda nusiimtu :-/ Va kiek daug noriu. Gal kas jau pirko pernai ka nors panasaus ir turi patirties sioje srityje ??? :smile.gif
Degutė
Prieš kokius 4 metus Kaune, Taikos pr. gale esančioje gamykloje (lygtais Dinamo) esam pirkę geras medines rogutes. Tada jos kainavo apie 100 Lt. Bet dabar tokios gamyklos informacijoje nerandu.
Šiaip tai rogučių ieškokite ne Maximoje, o sporto prekėse. Prasidedant žiemos sezonui visada būdavo ir tų lietuviškų Dinamo ir visokių kitokių.
remka
Pernai Senukuose nupirkau labai fainas rogutes,su atlosu,su rankena is nugaros,ta renkena,nu kaip vezimelio,jau patogumas,stumi roges kaip vezima,vaika matai priesais,nereikia traukti tu rogiu,kaina mazdaug apie 60 lt. [smiley=vo.gif]Pernai visa ziema lakstem,tai dar nesuluzo!!!!  [smiley=taip.gif]
laiva

Mes prieš savaitę gavom rogutes dovanų, pačiu laiku, kaip sakant wink.gif Pirktos buvo senukuose. O ir dabar jau jų puslapyje mačiau, kad yra su atlošu, rankena stumimui.
http://www.senukai.lt/Lithuanian/sss_prlis...od=000050636876
Karvė Supermodelis
O nuo kiek menesiu galima kudikeli i roges sodint? Dabar 7 men. Ziema bus 8 men. Gal jau ir galesim?
meya
Jei roges stumiamos su rankena, tai gerai apkamsius, manau, klecko nepamestum. O jei traukiamos uz virvutes, tai ant pirmo posukio galit i pusni iskrist  :-/ Mano panele pernai mazdaug 1.2 m. buvo ir tai -jei uz virvutes traukiu, neissilaiko rogese ir viskas  :smile.gif Juk vistiek prirengta tiek, kad sunku rankytes pajudint. O gal galima vaikeli kokiu dirzeliu apjuost, pririst prie atramos  :smile.gif As kad silciau butu maze sodindavau i nesiojama medziagini lopsi nuo vezimo, Aisku, jau isauge buvom, bet atsisedus kojos tilpdavo  ;) Tai tik uzsegi, kaip miegmaisis gaudavosi, dar kailio i vidu itiesdavau. Per pacius salcius taip isvazinejom. O lopsio rankenas surisdavau po rogem, kad nenusislinktu. Tai gana tvirtai ir uzmigusia laikydavo  ;D
giedrulka

Buvom "Senukuose", maciau tas rogutes stumiamas su rankena. Kad jau tooookios sunkios pasirode. Be to jos vamzdines. Vyras pastovejo, paziurejo ir nusprende, kad nuo tokio svorio ir tokiom vamzdinem slidem (nezinau kaip ten vadinasi rogiu "ratai" ;D) smigs ir sunkiai vaziuos. Tai ri nepirkom. Buvo ten dar medines, siek tiek lengvesnes ir slides plokscios, aisku, ir brangesnes.
Tai vat ir dar "pastabdem" su tom rogem. Nors dabar tai pats tas butu - tuoj su vezimu negalesim pavaziuot per pusnynus ohmy.gif
meya
Va, butent ir mes pernai tas vamzdines apziurejom ir nusprendem, kad klimps i sniega  :smile.gif Del to ir palyginus nebrangios jos.
Mano dukryte jau antra diena zyzia, kad eitume i rusi rogiu atsinest. Tik kad kol kas dar ner kur su jom vaziuot. Bet jei ir toliau taip snigs...  :smile.gif
Ambro
QUOTE (Mala @ 2004 01 04, 12:19)
o as matyt visai neveziosiu, nes niekur nerandu kad butu su atlosu ir stumiamaos. Kol nebuvo sniego tai atsainiai ziurejom i roguciu pirkima, o kai nebegalim su vezimu pravaziuot roguciu nebeliko ...
sad.gif

Kaip tik savaitgali pirkom rogutes Senukuose uz 36 Lt.: medines, pavazos vamzdines, atlosas metalinis (atsilenkiantis), gali buti stumiamos (prisideda rankena is nugarytes puses).

Tikrai labai patogios biggrin.gif! Teko jau ir per plika asfalta vaziuot ir nieko wink.gif ...

user posted image
Board
Mes nusipirkom kaip ir Viksrelis tas stumiamas, su atlosu... thumbup.gif tik per asfalta neisejo mums vaziuot, o per sniega dry.gif baisu buvo vaika pamest biggrin.gif
Ambro
QUOTE (auges @ 2004 01 07, 08:22)
Mes nusipirkom kaip ir Viksrelis tas stumiamas, su atlosu... thumbup.gif tik per asfalta neisejo mums vaziuot, o per sniega dry.gif baisu buvo vaika pamest biggrin.gif

Mes nuemem ta rankena ir pririsom prieky virvele. Daug patogiau taip vezti wink.gif
1111
Ot tai aciu Viksreliui uz informacija wink.gif Tokias pat rogutes galvojau Toismarkete pirkti 59,90 dry.gif Gerai kad uzdelsiau
Šmigija
O as tokiu kaip Viksrelis nesirinkau, bu mano meskinas prikutuliotas virsta i sonus, o tose rogutese apsaugos sonuose praktiskai nera, bet keik zinau Viksrelio berniukas vyresnis uz manaji, mes pirkom metines su uzdedamu atlosu, tik jos ilgokos, jei laikys tai ir nuio kalniuko tevelis sake ciuozines wink.gif Pirkom Senukuose. Rogutes kainavo apie 74 Lt o atlosiukas 24 Lt lygtai
Ingaja
Pirksiu naudotas latviskas rogutes. Medines, stumiamas rankena. Anksciau tokiu buvo labai daug dabar jau beveik nebematau, gal kas dar rasit isaugtas vaiku.
uola
QUOTE (VaidaI @ 2004 10 10, 12:40)
Na, mamytes-visazines smile.gif sakykit, kur Kaune gauti roges mazei nupirkti, norim normaliu: mediniu, su nugarele rimta smile.gif Kur, kokiose parduotuvese ieskoti ? Dekui

Normaliu mediniu roguciu su normaliais ciuziais(nevamzdiniais) praeita ziema, bent jau Vilniuje, neradau(teko tenkintis nenormaliomis rogutemis mad.gif sad.gif ).
Linkiu seklmes paieskose. Rasi-rasyk, leksim prekintis biggrin.gif
Kokere
Mes pernai irgi visa Kauna ismaisem ieskodami mediniu geru rogiu su rimta nugarele ir rankena- na kaip buvo tarybiniais laikais. Ir neradom sad.gif sad.gif Taigi jei kuri zinot kur gaut prasom pasidalinti patirtim rolleyes.gif
Daisy
as uzmaciau pas savo sesnlius ant sieno, mane su jom veziojoi, rogem 2.. metu na va perdesim naujas lentels, nuslifuos gelezis ir bus rogutes thumbup.gif
cia tokios senoviskos medines su stabliu atlosiuku tongue.gif
byne
Mačiau Ermitaže yra. Tokios iš vamzdelių kainuoja apie 40Lt. , kitos medinės apie 60Lt. daugiau nepamenu. Pro šalį einant užkliuvo, tai ir žvilgtelėjau smile.gif . Bet turbūt jau reiks įdėmiau žiūrėt biggrin.gif .
dajolu
Ale vat senais laikais buvo superiniu roguciu, o dabar doh.gif
Atminty vis iskyla tokios ale sportinis vezimukas tik ne su ratais, o su pavazomis. Butu dabar super mano mazgiui ir subine auksciau nuo zemes nei paprastose rogese. Bet.....
Burka
O mes pernai nusipirkom tokias superines rogutes,vos ne vezimelis thumbup.gif plastikines,lengvos,remas nesiema,kai vaikas paauga,dar galima ir rankena atskirai nusipirkt,kad vezt kaip vezima,vaikutis aukstai sedi 4u.gif
Zodziu,tikrai fainos,bet kainele biski kandziojasi g.gif Bet ko tik del vaiku nepadarysi wub.gif Uztai laukiam kada savo rogutes ant kalneliu isbandysim thumbup.gif
Noa
QUOTE(inuska @ 2005 11 20, 12:15)
Manau jau reikėtų pradėti rogių ieškoti mirksiukas.gif
Kur, kokias matėte?
*

Maximoj pilna ir Senukuose... Šiaip pastebėjau taip - plastikiniai bliūdai - iki 30 Lt (tokie nuo kalno čiuožt, didesniems vaikams), rogutės metalas - medis (tokios pobaisės) - 40-50, medinės (yra lenkiškos ir estiškos, velnias ten žino, kas geriau, panašios atrodo) 60-100 Lt (kuo didesnės, tuo brangesnės) ir dar plius pridedama atrama, kurią galima nuimt (visai patogus daiktas) 24 Lt ar pan. Dar brangiau visokios plastikinės motociklo imitacijos, iki 200 Lt, tik nežinau, ar verta - vis tiek, kiek gi tas rogutes naudoji, norisi, kad būtų keliems metams į priekį. O su ta imitacija paauglys nevažiuos smile.gif Todėl mano nuomone, geriausia yra pirkti su nuimama atrama - kol mažiukas bus, bus su atrama, vėliau, kai norės ant pilvo vėžintis - nuėmei ir tvarka... Žodžiu, 90 - 120 Lt.

Mačiau dar medį su plastmase, tipo, sudedamos, 55 Lt, regis, bet įtartinos jos man... smile.gif
vikix
Čia turbūt tos rogutės, kur sporto prekėse pardavinėja, bet visa komplektacija (atlošas+rankena) apie 365 Lt. kainuoja tai kaip ir brangokai kaip už rogutes, šiaip jos tikrai super, pernai mes irgi jas nusižiūrėję buvom, bet kai to sniego pusę žiemos nebuvo, tai mažai jau ir reikėjo, pirkom paprastas medines... o beto jas ir darželį palikdavom, kad vaikai galėtų pasivažinėti ... tai tokių kaip ir nelabai manau paliksi ... tiesiog labai greitai nerasi g.gif
bet jos manau super, nes tinka nuo mažiuko iki suaugusio...
Burka
Komplektacija plastikiniu rogiu galima pasirinkt,nuo to ir kaina priklauso thumbup.gif yra dvivieciu ir vienvieciu,pritaisomas kreslas su prisegimu(aktualu maziukams,kad neiskristu),rankena stumti,vairas...
Mes pirkom su kreslu vienvietes,tai apie 250 mokejom,bet lengvutes,patvarios ir ne tik mum,vaikam,bet ir anukams liks thumbup.gif thumbup.gif
Kokybe atitinka kaina 4u.gif
Gitacka
o 7 mėn kūdikį jau galima į roges sodint?smile.gif nors gal kai prisnigs tiek kad roges važiuotų turėsim jau ir 8:)
Marina
I tokio tipo roges tai tikrai galima http://shop-net.ru/catalogue/snegokati_sanki/snegokati 4u.gif
Gal to sniego ir visai nebus g.gif , bet jeigu...
Ar kas matet Vilniuj plastmasines roges CRAZY BOB + Allround Seat arba Snow Baby Dream (maziukams labiau)? Kur ju galima nusipirkti?
vikix
Gali pažiūrėti Akropolio sporto prekių parduotuvėj, va kaip vadinasi tai nepasakysiu, bet ji yra netoli Elektromarkt parduotuvės.... prieš porą dienų dar mačiau..
Prikolnaja
QUOTE(matuko mamyte @ 2005 12 08, 21:19)
mes siandien nuo senelio gavom dovanu tokias rogutes thumbup.gif ir is karto isvaziavom isbandyti! super thumbup.gif
*

Ziuriu musu vaikai bendraamziai,tai vat idomu,ar neiskrenta vaikas,jau labai nepatykyma nugarele atrodo g.gif
byne
O mes užsifundijom tokias sdelano SSSR biggrin.gif biggrin.gif, t.y. nuo mūsų laikų biggrin.gif , jų nugarėlės gan aukštos ir ilgos thumbup.gif . Tai vakar važinėjom su rogutėm, tai ant lygaus kelio thumbup.gif , o jei tik koks šlaitukas, tai reikia prilaikyt, kitaip ant šono pupsikas nuvirsta su visom rogutėm unsure.gif . Laikytis pats nesilaiko, tik tiek kad sėdi. Bet jau vaikui smagumėlis thumbup.gif thumbup.gif . Po piet, kai ėjom dar į lauką, tai į tas rogutes įdėjau kailinį voką, tai išvis buvo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif .
matuko mamyte
QUOTE(kotiki @ 2005 12 09, 18:30)
Ziuriu musu vaikai bendraamziai,tai vat idomu,ar neiskrenta vaikas,jau labai nepatykyma nugarele atrodo g.gif
*

man taip tap buvo kai pamaciau jas internete.galvojau pamesiu vaika pakeliui ax.gif . pati ieskojau rogiu visur.nieko geresnio neradau.bet kai padovanojo ir vaziavom ju isbandyti thumbup.gif .tik per esfalta sunkiau.tai prieki pritvirtinom virvute,kad ir temt galetume thumbup.gif
matuko mamyte
QUOTE(Marina @ 2005 12 12, 12:03)
Taip, man irgi idomu. Gavom tokias rogutes vakar dovanu, bet dar neisbandem smile.gif  siandien jau ir sniego nebera ax.gif
Ar patogu vazineti, ar lengvai stumti?
*

000054.gif per sniega,leda thumbup.gif .Per asfalta sunkiau.mes pritvirtinom virvute prieki kad galetume tempti.kai buvo dar sniego 3 kartus jau buvom su tom rogem thumbup.gif
fleita
Mes irgi tokias jau turim, iš senelių kalėdinę dovaną anksčiau išprašėm, nes pabijojom, kad žiema pasibaigs ax.gif . Vakar pirmą kartą išbandėm, tai labai fainiai. Tiesa, dukrytė pas mus metinukė ir smulkutė labai (apie 9 kg), tai aš ją kai pasodinau, tai dar virvele nuo vienos nugarėlės pusės iki kitos per pilvuką pririšau, kad tvirčiau būtų ir, kad pakeliui nesugalvotų išlipti (t.y. išropoti, nes dar nevaikšto blush2.gif ).
fleita
Šiandien tai iš viso gerai buvo, pritaisiau prie rogučių miegmaišį (taip turbūt vadinas), tai manoji net visą valandą rogutėse išmiegojo lauke. Vienintelis dalykas, kur dar galėtų būti - kad rankena į priekį kaip vežime persimestų biggrin.gif , na bet kaip už tokią kainą, tai rogutės liuks. thumbup.gif
cool-mama
Mes irgi tokias turim, bet galvoju reikėjo pirkti medines, nes metalinės sunkokos.
Erija
O mes gavo dovanu medines rogutes, bet nepasakyciau, kad labai smagios. Jos aukstos ir siauros, tai labai greit ant sono gulasi. O kainavo 100 Lt. verysad.gif
ingridatam
Kai galvojat, ar reikalingos roges 1,3 m. laiko vaikui?
Gal zinot kur pasidairyti rogiu maziems vaikams?
*rutuliukas*
Mes roges pirkom panasaus amziaus vaikas jau buvo, bet tiesa pasakius mazai visai tenaudojom, naudojomes vezimeliu, pirmaja ziema jam suejo tik metukai, tad buvo mazas ir nelabai patogu buvo jose vezioti, o va pernai jau jam buvo 2 beveik, tai naudojomes jau daugiau ir jam patiko, sia ziema manau bus thumbup.gif dalykas

O roges pirkom senukuose, atejus szonui ju ten doh.gif kiek daug
Nireglina
Mes naudotas roges, parvežtas iš Vokietijos, pirkom pernai turguje. Labai tvirtos, didelės ir patogios. Vaikui buvo beveik 2 m. Manau, kad pačiu laiku. Taviškiui dar nerekomenduočiau. Mažokas. Tai mano nuomonė.
ader
As irgi siulyciaupalaukti iki bus 2.3 m. Tada bus pats tas. O metuku mazyli gal geriau vezimuke paveziok.
rimuze
4u.gif o mum 1.5men. bet mes siemet planuojam pirkti roges . thumbup.gif
Taurė

! 
Primenu vieną iš temos atidarymo taisyklių:  Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž)
plonyte_linija
žiema kaip ir prasidėjo, gal jau matėt rogučių prekyboje? Domintų medinės su atlošu smile.gif
Isila
QUOTE(plonyte_linija @ 2006 11 04, 09:16)
žiema kaip ir prasidėjo, gal jau matėt rogučių prekyboje? Domintų medinės su atlošu smile.gif
*

mes irgi pradedam rogučių ieškot, bet dar niekur nematėm schmoll.gif
Ingulik
As tai paziurejau Senukuose (puslapyje) , ten yra bigsmile.gif Bet ar normalios g.gif Mano dukrytej tik 8-10 men bus ziema, tai ir nezinau kokius pirkti.
Dar pas mus (Visagine) lenkiskos vienoj pardej stovi uz 76 lt. Tai tie rimtai atrodo, pirmadieni su vyru vaziuosime ziureti. Gal ir pirksime 4u.gif
Bet jie metaliniai - vamzdiniai, o cia paskaicius daug nuomoniu apie ju yra: ir blogu ir geru g.gif
Papildyta:
va nuoroda
http://www.senukai.lt/LTU/catalogue.aspx?o...by=0&group=
boruzka
as irgi ieskau rogiu ax.gif nors turim senovines is tarybiniu laiku bet beatloso dabar va ziuriu kad galima ir atlosa nusipirkti bigsmile.gif
*~sniege~*
Man reikia rogių ne vaiko vežiojimui, o žaidimams. Na nelabai jas ir rogėm pavadinsi, mačiau tokias vaikai pernai ant kalno turėjo, atrodo kaip didelis pripučiamas gelbėjimosi ratas, tik ta skylė vidury ne kiaura, o kaip sėdyne, o šonuose rankenos įsikibti. Smagumėlis su tokia nuo kalno. Gal kas žinot, kur tokių būna pirkti?
ArnasGustas
Man atrodo, kad tokių būna Senukuose pirkti g.gif
Paja
QUOTE(*~sniege~* @ 2006 11 06, 16:19)
Man reikia rogių ne vaiko vežiojimui, o žaidimams. Na nelabai jas ir rogėm pavadinsi, mačiau tokias vaikai pernai ant kalno turėjo, atrodo kaip didelis pripučiamas gelbėjimosi ratas, tik ta skylė vidury ne kiaura, o kaip sėdyne, o šonuose rankenos įsikibti. Smagumėlis su tokia nuo kalno. Gal kas žinot, kur tokių būna pirkti?
*

Ir Maximose visada tikrai būna. Tiesiog dar neužvežė, negalvojo, kad žiema mus aplankys taip greit. mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.