stiprybes mamytes
Mano dukryte,kai gime tai visai rami budavo,o dabar kai ugtelejo,tai tikrai jau moka isvesti is kantrybes. Jai tuoj bus 2 metukai,tai jau ir atsikalbinet mokosi ir pasibart megina
Maniske dar visai mazyte, bet buna kartais kad uzknisa toks rekimas kai atrodo rekia kad tik sokinetum aplink ja. NA bet stengiuosi sau i liezuvi isikasti, suimti save ir toliau bendrauti. Kantrybe prarasta dar pakolkas nebuvo.
jei kalbama apie kudikius,tai kaip jie kitaip turi parodyti,kad kazko nori/kazkas negerai/slapias/alkanas/salta/karsta ir pan?? dazniausiai del situ priezasciu ir verkia ir zirzia ir prastai miega. o jau kad mama nesusitvarko su savo emocijomis - pati kalta. su tokiu mazuciuku tik ramiai reikia bendrauti,nekeliant tono... oziuku dar tokie mazi neturi.
stai dabar dantukai dygsta,verkia,zirzia ir zinau,kad nebereikalo,tai taip gaila jos o stai kas liecia didesnius vaikucius,kurie oziuojasi,tai cia jau kita kalba,bet reikia stengtis iki paskutinio tvardytis ir jokiu budu nesmurtauti pries vaika. pati niekad nesu gavus lupti,maciau tik kaip broliui kliuvo,patikekit iki dabar vaizdas akyse stovi
Manoji dar mažutė,bet pradžioj naktį pyktis imdavo,kad ji nemiega
Bet įvyko didžiulis lūžis manyje po vieno įvykio.Vežiodama lauke mažiukę,pamačiau kaip kažkokia mama savo dvimetinukę dukrą purto,tampo,per užpakalį daužo ir žviegia ant jos.O mergaitė jau isteriškai verkia.Gerą valandą ašaros riedėjo man.Širdį prisiekiau sau,kad stengsiuosi niekada taip nesielgti. Ir dabar kiekvieną kart,jeigu tik pradeda viduje kilti kažkoks "nervas",iš kart akyse tas žiaurus vaizdas ir vis iškyla tada klausimas,ar aš noriu būti tokia isterikė mama,kuri nesusitvarko pati su savimi? Nežinau kas bus,kai prasidės ožiukai,bet rankos kelti prieš vaiką nežadu
Mano maziuke siaip rami mergyte, nakti miegotu sau ramiai,tik ja vis prizadina kylantys atpylimai, mat labai gausiai atpylinejam. Truksta man miegelio,kartais kaip lunatikas vaikstau, o kai kantrybes nebelieka,ikisu stipriau ciulptuka
Visiems manau kartais kantrybes neuztenka, bet stiprybes mamytes, manau, kad cia tik pradzioje taip, o paskui pripranti prie vaiko, supranti ko jis nori tai tada buna lengviau.
Man ir buna, kad kai verkia neaisko ko, ir pavalges ir pervystytas, bet va pries uzmiegant uzina jam nervukai ir draskosi su savo rankytem, ir jei neuzmiega kokias 2h, tai ir paciai verkti norisi nes nezinai ka daryti - ciulptuko neima, o tik verkia
tada ir nervas ima, ir pyktis ir gailestis vaikui...
sunku,kai nezinai ko verkia
Pirmaisiais menesiais buvo sunku, nes mergyte labai vergdavo, o as niekuom padeti negalejau, nes labai pilvuka pusdavo, atrodydavo, kad tie lasiukai neduoda jokios naudos. Budavo jau taip sunku, kad nebezinai ka daryt, o tu vistiek paimi mazyle i rankas ir glaudiesi prie saves. O dabar buna kai pradeda teksti maista i visur, oi nervas paima, kai pirstukus sukisa i kokia kose
Man taip buna, kad kantrybes pritrunka nakti, kai ji kartais atsikelia ir pradeda mane kalbinti
Mazyliui 1.5 men. Kankina bedos su pilvuku... O kartai atrodo, kad jis rekia nezinia ko... Kai namie viena, ir koki 10-a karta nuraminusi vaika palieku uzsnudusi ir vel imuosi to ka puse dienos bandau padaryti, o jis vel prabunda ir ima rekti, tiesiog palieku kelioms minutems parekti...
QUOTE(Raselelyte @ 2009 07 19, 15:02) Man taip buna, kad kantrybes pritrunka nakti, kai ji kartais atsikelia ir pradeda mane kalbinti maniškis irgi taip daro
Kantrybes neprarandu, bet jei pradeda stipriau verkti, tai mane labai karstis ismusa
stengiuosi nesinervinti,kad tai nepereitu vaikui
Dar kaip buna.... Bet stengiuos tvardytis.
Buna.... Kai pati is nuovargio vos kojas velku, o mazoji zirzia, verkslena ir pan. Pamaitinta, pervystyta, panesiota, pamyluota, bet vis tiek zirzia. Tada einu i virtuve, pasidarau arbatos, paskaitau koki zurnala. Paskui pagalvoju, gal mano mazyle jauciasi vienisa, gal jai liudna ir griztu i kambari jau pasisemusi kantrybes tolesnei veiklai.
Manau, kad gerai atsitraukti minutelei kitai, kai rodos, kad kantrybes taure jau issekus.
siaip esu umi kaip degtukas,bet su savo dukryte dar kol kas nebuvau praradusi kantrybes. kazkaip galvoju visada kad ji maziuke negali pasisakyti kas jai negerai ir jai baisu kad nepalikciau jos
Flegmatike as, kol as isinervuoju buna jau viskas gerai, ramu ir t.t. ir nebelika ko nervuotis
Vieną kartą praradau kantrybę, kai neužmigo ilgai vakare (buvo jau 00:30), nebelaikė rankos, tai nunešiau tėveliui ir sakau- padarei, tai dabar prašom užmigdyt, aš pasiduodu (o tas vargšas diplominį rašo), bet nieko, užmigdė, o aš tuo tarpu duše atsipalaidavau
QUOTE(Raudona1983 @ 2009 09 30, 14:51) Vieną kartą praradau kantrybę, kai neužmigo ilgai vakare (buvo jau 00:30), nebelaikė rankos, tai nunešiau tėveliui ir sakau- padarei, tai dabar prašom užmigdyt, aš pasiduodu (o tas vargšas diplominį rašo), bet nieko, užmigdė, o aš tuo tarpu duše atsipalaidavau Man panasi situacija buvo, jog nebebuvo kantrybes su zirzianciu mazium, padaviau tetukui ir sakau - "tavo eile mikdyt"
o as mes su mazaja gan daznai liekam vienos..tetuaks tai dirba tai buna kur isvykes...
Na, su didžiąja panele tai trūko kantrybė ir nekartą. Ir kai mažutė visai buvo visko teko mums patirti, dabar aišku gėda dėl to, kad buvau tokia silpna. O kai ūgtelėjo teko ožiukus įvairiais būdais tramdyti. Geriausiai padeda kalbėjimas, bet kantrybė irgi negeležinė kai neklauso. Tai yra gavus ir beržinės košės (Ant pirštų suskaičiuočiau kiek tų kartų buvo), su ranka irgi esu užplojus, bet ten buvo tik vaizdai, be skausmo
oj buna buna... reik twardytis
Buna dazniausiai vakare, kai mes susiruosiam jau miegoti, o mazyle sugalvoja pabendrayri dar, bet kazkaip laikai ant ranku, atrodo jau pyktis pradeda imt, bet vel, pasiziuri i akytes jos, pagalvoji, kad ka ji vargsiuke supranta ir vel praeina, tiesa viena nakti jau irgi tetuka zadinau ir i rankas idaviau, nes pajauciau, kad jau galiu rekt pradet
Na buvo pora kartu kad kokia valanda rekia ir nezinai kas darosi ir kuo gali padeti,tai is kantrybes isveda bet tvardai save
Buna, buna, kad atrodo padesi ir rek tu kiek tik nori, bet paskui pagalvoji, kad ji gi maza, nieko nesupranta, o jei verkia, tai turbut kazkas negerai ir geda del savo tokiu minciu pasidaro. Tada apsisarvuoji kantrybe ir tolyn... Kai jau visai nervai nebelaiko, tada teciui atiduodu, o pati bent i balkona desimciai minuciu iseinu, kazkaip nusiramini tada, o kai pati ramesne, tai ir vaikas greiciau nurimsta
Oj buna, visko, seip esu ramaus budo ir kantri, bet buvo toks metas kai labai pykau ant maziukes kai ji verke, bet laikui praejus suvokiau, jog ji nekalta, kad taip nutiko, o kai verkia tai iseinu kur minutelei pasisemiu energijos ir vel prie mazes
Visos mes zmones, tai ir kantrybes, kaip ir bet kokioje sitaucijoje, galime netekti. Normalu, jog budamos pervargusios ir balsa pakeliame.
QUOTE(juratttte @ 2009 10 12, 00:21) Visos mes zmones, tai ir kantrybes, kaip ir bet kokioje sitaucijoje, galime netekti. Normalu, jog budamos pervargusios ir balsa pakeliame.
Dar kolkas taip nebuvo
Pirma menesi budavo, kad jau arteja riba... buvo sunku prisitaikyti prie naujo rezimo - neigos naktimis, susidejo viskas nuovargis, nuolatinis rupestis del sunaus... tada tevelis mums labai pagelbedavo, o dabar daugmaz viskas tvarkoje, tad riba jau labai toli
Oj, gera temele-man toks jausmas, kad isvis nebeturiu kantrybes su musu maziuke
oi, o man su pirmaja buvo rojus
buna kad susinervuoju, bet mintyse pasikulioju pati viena su savim ir praeina
Buna. Rekia ir nezinai ko, ir nervuoja... Tada palieku kokiai minutei kitai ta rekianti vaika, pasidarau kokios arbatos, ar laikrasti paskaitau ar dar ka nors, ir nusiraminus vel einu pas vaika
Buvo ir man su ta kantrybe nekas...., rodos imtum ir pabegtum
oi buvo kelis kartus,bet po to labai grauze sazine ir nuo to laiko valdau save kaip tik galiu,iseit ir palikt verkiancios negaliu net minutelei nes gaila baisiausiai,tai uzsidedu ausinuka
QUOTE(zuika26 @ 2010 02 13, 15:07) raminu bet tai buna retai kai jau matau kad jau nepadeda man jokios mintys kad nusiraminciau ir galeciau klausyt jos verksmo,tai tada traukiu ausinuka is stalciaus Gera mintis Man kai jau jauciu, kad nebetenku kantrybes, duodu vaikeli kam kitam pasupuot bent 5 min, tada vel griztu su naujom jegom QUOTE(zuika26 @ 2010 02 13, 15:07) oi buvo kelis kartus,bet po to labai grauze sazine ir nuo to laiko valdau save kaip tik galiu,iseit ir palikt verkiancios negaliu net minutelei nes gaila baisiausiai,tai uzsidedu ausinuka manau labai sauni iseitis
gerai, kad kurios turit, kas pasupuoja jusu vaikeliu, o as vat viena, kaip vyras buna darbe. tai nueinu i vone, usidarau duris ir issirekiu garsiai garsiai (musu vone kitam namo gale ir beveik nieko nesigirdi kaip rekiu, isbandziau). Tada gret griztu ir vel kukuliuojuosi su juo. Bet gerai, kad mazai verkia, nes as kantrybes visai neturiu.
Labas vakaras,as vat turiu dvynukus jiems jau beveik 5menesiai. Daznai netenku katrybes kai abu ima verkti ir nezinau kas jiems yra,isbandau viska ir niekas kartais nepadeda,einu is proto.
QUOTE(pantera24crazy @ 2010 02 25, 21:00) Labas vakaras,as vat turiu dvynukus kodėl savo prafilyje prie vaikų, rašote :pirmas vaikas "neturiu", antras vaikas:"neturiu" ? a?
buna, kad vaika apcypiu, po to grauzdama sazines atsiprasineju... bet kartais atrodo nuvaziuosiu i pamiseliu kaima. dabar atradau nauja buda... kai vaikas cypia as ji paguldau i jo lovyte ir ijungiu karusele, jis susidomejes nustoja cypti, o as tuo tarpu nusiraminu... kartais maziai velniu prieda ir rekia siaip sau
nes kai pildziau anketa dar vaikuciu neturejau.
QUOTE(Pušūnė @ 2010 02 25, 12:19) gerai, kad kurios turit, kas pasupuoja jusu vaikeliu, o as vat viena, kaip vyras buna darbe. tai nueinu i vone, usidarau duris ir issirekiu garsiai garsiai (musu vone kitam namo gale ir beveik nieko nesigirdi kaip rekiu, isbandziau). Tada gret griztu ir vel kukuliuojuosi su juo. Bet gerai, kad mazai verkia, nes as kantrybes visai neturiu. Oi stiprybes Jums Kol kas dar tpfu tpfu tpfu nebuvo isvedes is kantrybes. Jug cypia kai kazkas negerai, o kai negerai vaikui tai uzjausti reikia. Gal veliau cyps tik tam kad spiegti
man irgi kartais neuztenka kantrybes... buna pasikeikiu
su sūnum prarasdavau...aprėkdavau ir iš kambario išeidavau... bet sąžinės graužimas po to, kai siutas praeina yra baisiau už vaiko rėkimą. Pasimokiau, tai dabar dažnai prisimenu, prieš prarasdama kantrybę. Mergytė mano rami, naktį pramiega 7 val, tai labai nepervargstu.
|