Anamaze
2007 02 23, 13:48
Sveikos As po tru[uti atsigaunu kaip sakome streso banga nuplauke susiradau sau uzsiemima miela mano sielai (t.y.priauginu nagus ypatingai kai sau daraisi aprimsti  )O del sveikatos reikia rupintis tik nereikia teisingai Putlute sako virkslenti ir bus viskas ciki bangos uzeina ir praeina
Garantuotai praeis viskas. Nereikia tik savęs kaltinti ir imti į širdį. Kuo daugiau save kaltinsim, tuo blogiau bus. Esam visos supermamos. Tik reikia kažkiek laiko, kad tuo patikėtume
padange7
2007 02 23, 17:05
QUOTE(Putlutė @ 2007 02 23, 11:59) neliudek  visos mes tokios paverkslenancios  Aciu tau, putlute, uz palaikyma
ssiimmaa
2007 02 25, 16:53
oi ir as verkdavau, ir nervuodavaus, ir pykdavau, ir saukdavau ant mazuliuko kai kantrybes nebebudavo, ir valerijonu geriau, ir ko tik nedariau.. pavalges, sausas, panesiotas, paciuciuotas o verkia iki pergales, uzmigdavo tik pavarges nuo rekimo.. budavo padedu i lopsi klykianti, ir iseinu i virtuve ar net uz duru (nuosavas namas) minutei kad atsaltu nerviukai, griztu o jis tebeverkia... ir taip gaila palieka maziuko, pasiemu, myluoju, atsiprasineju... galvojau pilvelis, bet ir lasiuku gerem ir arbatyciu, niekas nepadedavo, nei masaziukai nei glostymai. kiekvienas jo verkimas man atrodo taip ir nutraukia nerviuka galvoj  atsikeldavo nakti 2h, uzmiges aisku pries pusvalandi, ir iki 5h be perstojo rekia, daryk ka nori.. triju menesiuku laukiau kaip kokio issigelbejimo, atseit vaikams susitvarko viskas. na, kokia savaitele gal ir buvo gerutis, o dabar pazaidzia koki pusvalanduka, akytes trina, miegiuko nori, bet nemiega, reikia jam parekti. kai pavargstu bandau duoti tetukui, bet tetuko kantrybe uz mano trumpesne  o jau patikekit gerklyte mazius turi, neiseina susisneketi net kai pradeda rekti  paprasciausia ismokau nekreipti per daug demesio, na rekia tai rekia, plauciukai prasivedins  jei pavalges, sausas, nieko neskauda tai tegul sau paverkia, as tuo tarpu kokios arbatos pasidarau, o jam atsibosta, pradeda dairytis, pamato kanors, ir nurimsta  Herta, as kaip ir tu vienu daugiau vaiku turiu nei is tikruju, tik tu 4 o as 2: sunu ir vyra
Levander
2007 02 25, 17:57
kai jau artėja tas kantrybės praradimas  tai pagalvoju, juk vaikutis yra mažytis, juk jis ne savo noru zirzalioja, juk aš esu jo mama ir turiu rūpintis savo vaikučiu... va, tada eini, nešioji, myluoji ir jėgų atsiranda ir supranti, kad visgi tos kantrybės dar turi
Mama_brunetė
2007 02 25, 18:04
Niu manau kiekviena kartais prarandam kantrybę... Aš tokiu atveju padedu vaikutį, išeinu į kitą kambarį, suskaičiuoju iki dešimta ar daugiau  Kartais apšaukiu ... Esu prieš vaikų mušimą  kol kas išeina
karta i menesi man uzeina "depresija" tada rekiu del menkniekio...siaip kai mazius mane sunervina atiduodu ji teciui ir einu ka pasidairyti pi pardes,arba ka skanaus suvalgyti ir siaip pailseti...
Putlutė
2007 02 26, 13:18
QUOTE(Dangutė @ 2007 02 23, 18:05) Aciu tau, putlute, uz palaikyma  ner uz ka  mes juk visos(kaip sake gupija) Super mamos Papildyta:QUOTE(ssiimmaa @ 2007 02 25, 17:53) oi ir as verkdavau, ir nervuodavaus, ir pykdavau, ir saukdavau ant mazuliuko kai kantrybes nebebudavo, ir valerijonu geriau, ir ko tik nedariau.. pavalges, sausas, panesiotas, paciuciuotas o verkia iki pergales, uzmigdavo tik pavarges nuo rekimo.. budavo padedu i lopsi klykianti, ir iseinu i virtuve ar net uz duru (nuosavas namas) minutei kad atsaltu nerviukai, griztu o jis tebeverkia... ir taip gaila palieka maziuko, pasiemu, myluoju, atsiprasineju... galvojau pilvelis, bet ir lasiuku gerem ir arbatyciu, niekas nepadedavo, nei masaziukai nei glostymai. kiekvienas jo verkimas man atrodo taip ir nutraukia nerviuka galvoj  atsikeldavo nakti 2h, uzmiges aisku pries pusvalandi, ir iki 5h be perstojo rekia, daryk ka nori.. triju menesiuku laukiau kaip kokio issigelbejimo, atseit vaikams susitvarko viskas. na, kokia savaitele gal ir buvo gerutis, o dabar pazaidzia koki pusvalanduka, akytes trina, miegiuko nori, bet nemiega, reikia jam parekti. kai pavargstu bandau duoti tetukui, bet tetuko kantrybe uz mano trumpesne  o jau patikekit gerklyte mazius turi, neiseina susisneketi net kai pradeda rekti  paprasciausia ismokau nekreipti per daug demesio, na rekia tai rekia, plauciukai prasivedins  jei pavalges, sausas, nieko neskauda tai tegul sau paverkia, as tuo tarpu kokios arbatos pasidarau, o jam atsibosta, pradeda dairytis, pamato kanors, ir nurimsta  Herta, as kaip ir tu vienu daugiau vaiku turiu nei is tikruju, tik tu 4 o as 2: sunu ir vyra  oij,koks pikciurnius  o is kur tu girdejai,kad iki 3men viskas susireguliuoja?kaip tik juk nuo tada dantukai kalasi,ar ne? Papildyta:QUOTE(Mama_brunetė @ 2007 02 25, 19:04) Niu manau kiekviena kartais prarandam kantrybę... Aš tokiu atveju padedu vaikutį, išeinu į kitą kambarį, suskaičiuoju iki dešimta ar daugiau  Kartais apšaukiu ... Esu prieš vaikų mušimą  kol kas išeina  o kas cia is musu UZ vaiku musima?  as neisivaizduoju,kaip galima pries vaiak ranka pakelti ypac maziuka  o,kad koks oziuotas yra ar padykes,tai jau auklejimo spragos
Anamaze
2007 02 26, 16:16
Sveikos mamyte as vis paskaitau ta temelekai man kantrybe jau ant ribos ir zinau kad ne as viena tokia tas susinervinimas tai ateina tai praeina i kita kambari as neiseinu ir tetis nevisada po ranka::  ))))tai pradedu kvepavimo pratimus daryti giliai ikviepiu is iskviepiu man tai ypac padedavo per pirmus 3 men kai pilva skaudejo kasdien, nes mes dar ir stafilakoka pasigavome gimstant tai rekdavo ne po 2-3 valandas o 5-6  dabar jau kantrybe gelezine galima sakyti, bet pas musu teti dar stipresne tai kai jis pasirodo ir man jau garai per visur eina atiduodu ir einu su suniu vaiksciuoti Taigi mamytes laikykites viskas bus ciki
Zuikiosaulute
2007 02 27, 19:03
Galvojau, kad esu kantri, bet kai vaikas pavalgydintas, sausas ir rėkia, kartais tikrai negera pasidaro. tada tiesiog einu ir nudirbu kokį darbą, o jis garą vienas nuleidžia. Sugrįžus panešioju, apsiramina ir eina miegučio
QUOTE(Mama_brunetė @ 2007 02 25, 18:04) Niu manau kiekviena kartais prarandam kantrybę... Aš tokiu atveju padedu vaikutį, išeinu į kitą kambarį, suskaičiuoju iki dešimta ar daugiau  Kartais apšaukiu ... Esu prieš vaikų mušimą  kol kas išeina  aš tai kitam kambary pagalvę iškoliodavau arba pati nuėjus parėkdavau
ssiimmaa
2007 02 27, 20:57
QUOTE(Putlutė @ 2007 02 26, 14:18) oij,koks pikciurnius  o is kur tu girdejai,kad iki 3men viskas susireguliuoja?kaip tik juk nuo tada dantukai kalasi,ar ne?  tai cia sako, "liaudies ismintis" atseit, tie pilvo putimai vadinamieji 100 dienu verksmo, kazkur skaiciau, knygute dave gimdymo namuose  ten jau nuo senoves kinijos laiku atrodo tas pavadinimas, atseit reikia kudikiam issisaukti issivalyti organi8zma ir t.t. 100 dienu trunka, nu tai grubiai trys menesiai  tai ir laukem. na putimai pilvelio praejo, dabar siaip is idejos zirzaliukas  nors vienai giminaitei iki 3 men buvo kaip angelas, miega - valgo, daugiau nieko. o po to...... iki 2 metu vargo, vaikas kambary verkia, mama balkone verkia...  cia kaip kam.. dabar laukiam sekancio etapo, dantuku.
Monique
2007 03 01, 16:03
Aš dažniausiai kantrybę prarasdavau, kai nevalgydavo košių, buvo periodas, kai sakiau, kad daugiau ir nevirsiu  . Tada duodavau vyrui maitint, bet jis dar greičiau susinervuodavo. Užjaučiu visų nevalgiukų mamytes. Pas mus tai tęsėsi gerus du mėn., dabar kažkaip valgo ( tfu tfu tfu)
Monique
2007 03 01, 16:18
Dar kai užeina depresyvios nuotaikos ir, atrodo, nebegali žiūrėti į savo vaiką, labai gerai išeiti kur nors bent porai valandų. Patartina taip daryti ir profilaktiškai bent porą kartų per savaitę, kol dar galutinai kantrybė netrūko. Man padeda.
QUOTE(Putlutė @ 2007 02 14, 13:38) tikiuosi vaikas is pamoku nebegs,o tai gaus pylos nuo mamytes  l abai laukiu kol jam bus kokie 2metukai,tada atrodo jau beveik mazas zmogiukas,su kuriuo ir susisnenet is dalies galima   Bet pamatysi, kaip pasiilgsi siu minuciu, kai galejai glausti savo suneli, ciuciuoti, liuliuoti  Nes jau 2 metu vaikas gali paskyti mamai, kad nenori buti taip stipriai myluojamas ar buciuojamas  Jis jau bus susikures savo pasauleli, tures savu noru, kapryziuku ir t.t. Man irgi nelengva naktimis kilnotis ir pykstu ant maziaus, kad nekaip miega... Bet ateina diena ir jau visai kitaip i tai ziuriu  Nors jau ir 8-iu menesiu, bet vistiek dar maziukas, norisi jam mano silumos, meiles, saugumo jausmo... Tad kantrybes tau, Putlute
manau kad pas visas buna bet stengiusi ant kitu neissilieti iseinu kur i kita kambari ka nors apspardau ar net kartais paverkiu ir vel viskas gerai
Putlutė
2007 03 05, 14:13
QUOTE(ssiimmaa @ 2007 02 27, 21:57) tai cia sako, "liaudies ismintis" atseit, tie pilvo putimai vadinamieji 100 dienu verksmo, kazkur skaiciau, knygute dave gimdymo namuose  ten jau nuo senoves kinijos laiku atrodo tas pavadinimas, atseit reikia kudikiam issisaukti issivalyti organi8zma ir t.t. 100 dienu trunka, nu tai grubiai trys menesiai  tai ir laukem. na putimai pilvelio praejo, dabar siaip is idejos zirzaliukas  nors vienai giminaitei iki 3 men buvo kaip angelas, miega - valgo, daugiau nieko. o po to...... iki 2 metu vargo, vaikas kambary verkia, mama balkone verkia...  cia kaip kam.. dabar laukiam sekancio etapo, dantuku. o is patirties ar pasitvirtina tas 100dienu etapas? Papildyta:QUOTE(Liova @ 2007 03 01, 19:35) Bet pamatysi, kaip pasiilgsi siu minuciu, kai galejai glausti savo suneli, ciuciuoti, liuliuoti  Nes jau 2 metu vaikas gali paskyti mamai, kad nenori buti taip stipriai myluojamas ar buciuojamas  Jis jau bus susikures savo pasauleli, tures savu noru, kapryziuku ir t.t. Man irgi nelengva naktimis kilnotis ir pykstu ant maziaus, kad nekaip miega... Bet ateina diena ir jau visai kitaip i tai ziuriu  Nors jau ir 8-iu menesiu, bet vistiek dar maziukas, norisi jam mano silumos, meiles, saugumo jausmo... Tad kantrybes tau, Putlute  aciu,jos dabar kaip niekad reikia
Jūratė36
2007 03 07, 16:30
QUOTE(Putlutė @ 2007 02 14, 15:15) Mielosios mamytes,atrodo man tuoj stogas nuvaziuos  pries menesi pagimdziau miela berniuka,bet kuo toliau tuo labiau pavargstu:nuo verksmo,nuolatinio vystyklu keitimo ir kitu kasdieniniu ritualu  zinau,kad dar tik pati pradzia,bet kartais budama su suneliu tiesiog prarandu kantrybe...stengiuos bent pora kartu per savaite islysti i miesta ir pabuti viena su savo mintimis,tada labai pasiilgstu savo vaikelio ir gryztu pailsejus,bet po poros dienu vel tas pats.. kaip jus susidorojat su mamyciu pareigom?ka darot,kai jau atrodo visai nebera jegu? aciu uz patarimus  Pirmas mėnuo sunkiausias,kol įsivažiuoji,po to viskas sukasi ramiau. Aišku ir pirmi metai eina gan ilgai. Bet juk viskas praeina-kas bebūtų. O kai stogas rodos tuoj nulėks stengiuos ,kad tai neskaudintų aplinkinių
ssiimmaa
2007 03 07, 17:14
QUOTE(Putlutė @ 2007 03 05, 15:13) o is patirties ar pasitvirtina tas 100dienu etapas?  na manyciau kad ne  sunku pasakyti, siaip buvo apsiramines kai sulaukem 2,5men, bet pradejom vaikscioti i mankstytes tai vajej vajej koks paliko. nors, pilvelio kaip ir nebepucia, jau praejo tas etapas, bet irzlus kazko. raumenu tonusas isitempes, gal del to, bet pazaidzia, pradeda trinti akytes, suprask noretu miegiuko, ir atidaro kakaryne.... laikyk kaip nori, raitosi pyksta ir t.t.. vargstam.. net ir dabar prarandu kantrybe su juo, padedu i lovyte, ir tegu saukia.. paskui palieka gaila, tai paimu ir vargstam toliau.. Papildyta:biskiuka nebesusigaudau, liniuote meluoja, dar siandi tik 4 menesiukai o raso 4 ir 22 dienos  pasimete tarp dienu kazkas
Putlutė
2007 03 09, 12:10
QUOTE(ssiimmaa @ 2007 03 07, 18:14) na manyciau kad ne  sunku pasakyti, siaip buvo apsiramines kai sulaukem 2,5men, bet pradejom vaikscioti i mankstytes tai vajej vajej koks paliko. nors, pilvelio kaip ir nebepucia, jau praejo tas etapas, bet irzlus kazko. raumenu tonusas isitempes, gal del to, bet pazaidzia, pradeda trinti akytes, suprask noretu miegiuko, ir atidaro kakaryne.... laikyk kaip nori, raitosi pyksta ir t.t.. vargstam.. net ir dabar prarandu kantrybe su juo, padedu i lovyte, ir tegu saukia.. paskui palieka gaila, tai paimu ir vargstam toliau.. Papildyta:biskiuka nebesusigaudau, liniuote meluoja, dar siandi tik 4 menesiukai o raso 4 ir 22 dienos  pasimete tarp dienu kazkas  aga,mano liniuote irgi vakar kazkokias nesamones dare zinok ir man ziauriai truksta kantrybes,miego,poilsio ar tiesiog ramybes  bet kazkaip susitvarkau.aisku kai buna jau visai blogai paguldau ji i lovyte ir palieku trumpam,kad issiverktu(kazkur skaiciau,kad vaikai turi issizliubt,issispardyt ir pan.beto jei skauda nieko tu jam vargsui nepadesi  tik pati pervargsi:()bet labai greitai jo pagailsta  nors pastebejau,kad kai jis vienas sau pabliauna greiciau nurimsta,pavargsta,o as kai griztu tai ji ramiai uzmigdau ir pati pailsiu
Maytes nenoriu jusu mokyti, bet va jau antras vaikelis ir ta pati istorija kartojasi, vaikas geras, gerai miega, siandien jam savaite o jau nuo 12 val nakties iki 5 30 ismiegojo. Studijuoju pati psichologija jau paskutiniam kurse ir noreciau jums duoti bent jau man padejusiu patarimu. Neleiskite visu pirma sau paciai pervargti, pasikvieskite ka nors, kad su leliuku pabutu bent jau pora valandu, ar kad vyras leistu karts nuo karto tas kelias valandas nusnusti, ir neleiskite savo leliukui ilgai verkti, vaikus verksmas labai vargina ir jie po to dar irzlesni buna. Nebijokite jo pasiimti ilova, maziems leliukams jusu artumas yra labai svarbus, patikrikinkite ar jums uztenka pieno, cia vienas svarbiausiu faktoriu, nusitraukite ir suduokite tai ka turite, jei vaikas nurims ir uzmigs bent porai valandu, tai jau geras zenklas, jei uzmiega pusvalandziui ar tik valandai, reiskiasi pieno mazai. Kas link pilvuko putimu, pamasazuokite su vienu pirstu su alyvu aliejumi pagal laikrodzio rodykle svelniai, paguldykite ji sau ant rankos ant pilvuko, po maitinimo svarbu, kad jis gerai atsirugtu, nes likes oras sunkiai iseina. Palaikykite prabudusi bent pora pusvalandziu per diena, kad jis galetu pavargti, po to jis pats ramiai turetu uzmigti. Zinau pati kad sunku ir kartais truksta kantrybes, bet taip isivaziavus, po kiek laiko gyvenimas sviesesnis atrodo. Nebijokite tu triju pirmu menesiu is tikruju jie sunkus, bet leliukas tikrai nepripras nei su jumis miegoti, nei ant ranku buti, lialiukams tai yra butina, jug jie devynis menesius su jumis buvo supami, nesiojami, arti prie jusu sirdies, nenorekite, kad jie pradetu puikiai jaustis ateje i si pasauli is pirmos dienos, atskirti nuo jusu
ssiimmaa
2007 03 10, 17:47
gal ir geri patarimai, bet manau kiekvienas vaikutis individualus ir ne visiem jie tinka. kai kurie neturi jokiu problemu ir ismiega puikiausiai ir neverkia ir laimingi auga. mano maziukas dar gimdymo namuose neduodavo miegoti nei man nei kogero visam aukstui, nes jau gerklyte tai turi, neiseina susisneketi kai pradeda rekt. seseles visos kartojo - tu ji nesiok, jam mamytes reikia. na ir nesiodavau, visa nakti. o jis vistiek rekdavo. pati vos ant koju pastovedavau, bet nesiodavau, supuodavau, kai pavargdavau - sesdavau ir toliau supuodavau, nors sedeti negalejau 2 sav. asaros akyse, nes visur skauda, jegu nebeturiu, bet nesioju, o jis rekia. uzmigdavo paryciais, is nuovargio. valandai. o tada valgyti, o kur jam bus geras mano pienukas, jei as visa nakti nemiegojusi, pervargusi, pikta, o jam zistant kruti dar ir verkiu, nes is spenelio jau net kraujas bega... kosmaras, nesistebiu kad per 2 sav po gimdymo 20kg numeciau. namie tas pats, visa menesi, bemieges naktys, vaikutis ant ranku, ir rekimas be perstojo. ir masazuok tu jam pilveli, nesiok ant delno ant rieso ant ranku vienaip kitaip ir kaip tik nori o jis vis tiek rekia. ir espumizano bandem, ir krapu arbatytes - jokiu rezultatu. as ismiegojau 6 valandas tik po menesio, kai atsigulom i ligonine tyrimams, ir po keliu dienu daktare mane pati isvare kad pamiegociau, nes ir ligonineje visa nakti ant ranku, o gerklyte atidaryta, visas koridorius skamba. pamiegojus ryte grizau - seseles iskoliojo, ka as sau mastau, jam juk mamos reikia, ranku reikia, kad ji nesiotu! o kas is to jei ji nesiok nenesiojus o rezultatu nulis. jau jam net nebeuztekdavo paimti ant ranku, negerai taip, neuztenka net linguotis antsisedus, reikia stoveti, po keliu dienu jau negerai ir taip, reikia vaikscioti. na ir vargom, ir nesiojom, kol nuvykom i ankstyvaja reabilitacija. o ten graziausiai, daktare pareiskia kad as mazdaug klaida darau tiek nesiodama! kur pries tai visi tik ir aiskino man kad nesiok! pasijutau tokia nevykele, nes visi vaikiukai tokio amziaus (2,5men) patys turi moketi nusiraminti ir uzmigti, o ne ant ranku! mazdaug visi jau moka o tavo ne. tai kaip su skuduru per galva. visi kale i galva kad reikia jam ranku, reikia ji nesioti, o cia visai priesingai sneka! na ir ka, grizom, pavalgem, paguldziau, pasnekinau, pazaidem, pradejo trint akytes, paguldziau i lovyte, soskiukas ir jis jau miega! be nesiojimu, be pykciu, be jokio nuovargio!  tai ir kur teisybe? nesioti? nenesioti? anktyvojoj reb daktare gerai ir pasake, vaikutis rekdamas ziuri ribas, kokias gali sau leisti. sako, paimsi ant ranku, jam po keliu dienu jau bus negerai, reiks kad stovetum, o kai atsibos kad stovi, reiks kad vaiksciotum, o kai atsibos kad vaikstai, kas tada? vazinesi ratus aplink kvartala masinoj, nes tik taip uzmiega? o kai atsibos ir tai, kas tada? na teisybes buvo, tik mes sustojom ties vaiksciojimu, ir ka jus manot, geriausias vaikas! ir pats uzmigdavo ir savo lovytej, nors pries tai tik su mumis lovoje, t.y. ant mano pilvo. Papildyta:QUOTE(gven @ 2007 03 09, 14:10) Maytes nenoriu jusu mokyti, bet va jau antras vaikelis ir ta pati istorija kartojasi, vaikas geras, gerai miega, siandien jam savaite o jau nuo 12 val nakties iki 5 30 ismiegojo. negirk dienos be vakaro, zinau kelis leliukus kuriu mamos girdavo kad auksiniai vaikiukai, o jie ramus iki kokiu 3 men pabuvo, o po to vargelis metus kitus  na tikrai to nelinkiu, nes dieve padek kiek nervu tai kainuoja....
vaiduoklisss
2007 03 10, 17:54
QUOTE(ssiimmaa @ 2007 03 10, 17:47) gal ir geri patarimai, bet manau kiekvienas vaikutis individualus ir ne visiem jie tinka. kai kurie neturi jokiu problemu ir ismiega puikiausiai ir neverkia ir laimingi auga. mano maziukas dar gimdymo namuose neduodavo miegoti nei man nei kogero visam aukstui, nes jau gerklyte tai turi, neiseina susisneketi kai pradeda rekt. seseles visos kartojo - tu ji nesiok, jam mamytes reikia. na ir nesiodavau, visa nakti. o jis vistiek rekdavo. pati vos ant koju pastovedavau, bet nesiodavau, supuodavau, kai pavargdavau - sesdavau ir toliau supuodavau, nors sedeti negalejau 2 sav. asaros akyse, nes visur skauda, jegu nebeturiu, bet nesioju, o jis rekia. uzmigdavo paryciais, is nuovargio. valandai. o tada valgyti, o kur jam bus geras mano pienukas, jei as visa nakti nemiegojusi, pervargusi, pikta, o jam zistant kruti dar ir verkiu, nes is spenelio jau net kraujas bega... kosmaras, nesistebiu kad per 2 sav po gimdymo 20kg numeciau. namie tas pats, visa menesi, bemieges naktys, vaikutis ant ranku, ir rekimas be perstojo. ir masazuok tu jam pilveli, nesiok ant delno ant rieso ant ranku vienaip kitaip ir kaip tik nori o jis vis tiek rekia. ir espumizano bandem, ir krapu arbatytes - jokiu rezultatu. as ismiegojau 6 valandas tik po menesio, kai atsigulom i ligonine tyrimams, ir po keliu dienu daktare mane pati isvare kad pamiegociau, nes ir ligonineje visa nakti ant ranku, o gerklyte atidaryta, visas koridorius skamba. pamiegojus ryte grizau - seseles iskoliojo, ka as sau mastau, jam juk mamos reikia, ranku reikia, kad ji nesiotu! o kas is to jei ji nesiok nenesiojus o rezultatu nulis. jau jam net nebeuztekdavo paimti ant ranku, negerai taip, neuztenka net linguotis antsisedus, reikia stoveti, po keliu dienu jau negerai ir taip, reikia vaikscioti. na ir vargom, ir nesiojom, kol nuvykom i ankstyvaja reabilitacija. o ten graziausiai, daktare pareiskia kad as mazdaug klaida darau tiek nesiodama! kur pries tai visi tik ir aiskino man kad nesiok! pasijutau tokia nevykele, nes visi vaikiukai tokio amziaus (2,5men) patys turi moketi nusiraminti ir uzmigti, o ne ant ranku! mazdaug visi jau moka o tavo ne. tai kaip su skuduru per galva. visi kale i galva kad reikia jam ranku, reikia ji nesioti, o cia visai priesingai sneka! na ir ka, grizom, pavalgem, paguldziau, pasnekinau, pazaidem, pradejo trint akytes, paguldziau i lovyte, soskiukas ir jis jau miega! be nesiojimu, be pykciu, be jokio nuovargio!  tai ir kur teisybe? nesioti? nenesioti? anktyvojoj reb daktare gerai ir pasake, vaikutis rekdamas ziuri ribas, kokias gali sau leisti. sako, paimsi ant ranku, jam po keliu dienu jau bus negerai, reiks kad stovetum, o kai atsibos kad stovi, reiks kad vaiksciotum, o kai atsibos kad vaikstai, kas tada? vazinesi ratus aplink kvartala masinoj, nes tik taip uzmiega? o kai atsibos ir tai, kas tada? na teisybes buvo, tik mes sustojom ties vaiksciojimu, ir ka jus manot, geriausias vaikas! ir pats uzmigdavo ir savo lovytej, nors pries tai tik su mumis lovoje, t.y. ant mano pilvo. Papildyta:negirk dienos be vakaro, zinau kelis leliukus kuriu mamos girdavo kad auksiniai vaikiukai, o jie ramus iki kokiu 3 men pabuvo, o po to vargelis metus kitus  na tikrai to nelinkiu, nes dieve padek kiek nervu tai kainuoja.... na as manau,turint informacijos,isiklausant savo nuojautos ir turint omeni kad jis toks pats zmogus kaip ir tu,tik kad gime veliau,galima su viskuo susitvarkyti
ssiimmaa
2007 03 10, 18:35
QUOTE(vaiduoklisss @ 2007 03 10, 18:54) na as manau,turint informacijos,isiklausant savo nuojautos ir turint omeni kad jis toks pats zmogus kaip ir tu,tik kad gime veliau,galima su viskuo susitvarkyti   na su antru kazkada manau bus jau lengviau
QUOTE(ssiimmaa @ 2007 03 10, 18:47) negirk dienos be vakaro, zinau kelis leliukus kuriu mamos girdavo kad auksiniai vaikiukai, o jie ramus iki kokiu 3 men pabuvo, o po to vargelis metus kitus  na tikrai to nelinkiu, nes dieve padek kiek nervu tai kainuoja.... zinok as tave puikiai suprantu, mano pirmasis irgi reksnys buvo, kaip as sakydavau valanda rekia, 5 minutes miega ir taip visa para, buvau ismokusi ir bulves skust laikydama vaika ant ranku, daug ko ismokau su viena ranka darbuotis, buvo kosmarai kazkokie, pati visa suplysinejus, nuo skausmo stogelis ciuozia o cia dar vaikas neaisku ko rekia, kaimynai sakydavao nu tu vargsiuke, niuniuoji ir niuniuoji per naktis..... rimtai saves jau gailedavau..... budavo tokiu dienu kai nuo jo verkimo nebezinodavau ka daryti, skambindavau vyrui - sakydavau arba gryzk arba desiu ta vaika i siena, kraupiai skamba bet sakau tikrai ciuoze krastas mano.Kartais pasiskaiciuodavau nu pasibruksniuodavau i lapa kiek kartu keliausi per nakti, tai karta buvo uzbruksniuota 21 kartas, kai prisimenu siurpuli kelia.Dabar tam didziajam trys su puse metu tai dabar tik pradejo ismiegot visa nakti, ir to kartais prabunda kokiu nesamoniu uzsimanes (rengtis, eiti i lauka, valgyt nu 3 nakties pvz  ),bet uztat dienom sekmingai toliau zyzia ir zyzia del betkokio menkniekio, vyrui sakau kaimynai i vaiku teises pranes, galvos ka mes darom su tuo vaiku kad amzinai bliauna, kartais geda nuo zmoniu jau..... o maziukas va kai gime iki puses metu nuo menesiuko nesikeldavo visiskai naktim, gyriau gyria r sakes pradejo dantukai kaltis kai pradejo bludineti, tai po siai dienai va tuoj 2 metukai o dar kilnojasi 2 - 5 kartus per nakti. Stiprybes mamos jums katros irgi taip vargstat !
erdni20
2007 03 11, 13:02
visoms buna kad prarandame kantrybe bet prisiminkime kad sito angelelio mes taip laukeme
maniskiui jau va kiek , o as dar kartais kantrybe prarandu....  Kad nesamones kokios nepadaryciau , vaikas kalidoriuj rekia o as vonioj stoviu usidarius........... kaip jus sakot iki 10 suskaiciuoju ir einu maziaus ramint.............
Kas tos kantrybės neprarastų, kai taip išvargsta mamos. Nervai ištampyti, nemiegojusios bando sutvarkyti idealiai pasaulį. Kai kantrybė baigiasi, išeinu į kitą kambarį ir užsidarau, kad nepasakyčiau ar nepadaryčiau to, dėl ko paskui labai gailėčiausi. Atsigeriu vandens, įkvepiu oro ir einu nuraminti. Kartais per tas pertraukėles triukšmas nurimsta ir einu iš smalsumo pažiūrėti, ar viskas gerai. Dar padeda nueit į vonią ir bent trumpam palįst po dušu. Kaip ranka nuima.
Na, man taip nesigauna. Vyresbele hiper aktyviste, juodas reikalas, mazaja vis musa. Vis bandau graziuoju nuraminti, kad ta neskriaustu mazeles, bet kai reikalas pakrypsta iki krauju, tai as tada, kad ir kaip tvardziausi is pradziu, pratrukstu, o po to visos verkiam  Tada ji silkine pabuna vel kelias minutes ir muzika nuo pradziu  Nezinau, kaip reikia valdytis, kai namie istisai viena su merginomis. Tetis gryzta tik velai vakare, kai jos jau miega. O ryte tik pakyla ir vel dingsta darban. Zodziu  , patarkit ka daryti!
Merdyte turiujau daugiau nei menuo, bet jauciu, kad jau mano kantrybe po truputi issenka  Ypatingai kai viena namie bunu arba vakarais kai reikia ja uzmigdyt. Vakaru bijau kaip siaubo. Niekaip ji nemiega. Ir pilvukas rodos neskauda ir pamaitinta ir sausa, bet nemiega, o bliauna.Tai kankinames abu su MB, kol ji uzmiega. Tai aciu dievui, kad uzmigusi ramiai miega. Visiskai nenori guleti viena, dienom visada turiu buti salia t.y. laikyti ja pasiguldzius ant krutines ant kelenu ant ranku, priesingu atveju ji bliauna. Tada, kaip ir dauguma jusu palieku ja bliaunancia ir pati i kita kambari iseinu, pabunu, pasikeikiu, pati apsizliumbiu ir gristu pas vaika.
Paneveziete
2007 03 12, 13:38
Sveikutes, mamytes! mano mazius dar ne menesiuko neuzgyveno, dideliu skandalu kol kas nekelia, taciau perskaicius jusu pokalbius siurpas ima-nejau ir manes tas pats laukia???? mamytes, o jus pacios kad stogelis nenuvaziuotu jokiu "uspakajoncu" nebandot vartoti?
QUOTE(Brudi @ 2007 03 12, 00:49) Nezinau, kaip reikia valdytis, kai namie istisai viena su merginomis. Tetis gryzta tik velai vakare, kai jos jau miega. O ryte tik pakyla ir vel dingsta darban. mano tas pats reikalas, tetukas musu iseina kai visi miegam, ir pareina kai jau vaikai miega, na ispuola vos kelios dienos i savaite kai ispuola kartu pabut, uzknisa kai toks vyro darbas nenormalus QUOTE(Paneveziete @ 2007 03 12, 14:38) mamytes, o jus pacios kad stogelis nenuvaziuotu jokiu "uspakajoncu" nebandot vartoti? as dabar ikalu uspakajoncu, o anksciau net nebandydavau bijodavau kad kur neuzmigciau pakeliui i virtuve, o dabar tokius vartoju kurie nerima, baime nuima bet nemigdo, isgeriu tik kartais kad nepriprasciau prie ju, nors gydytoja ramino kad prie ju nepriprantama
padange7
2007 03 12, 16:41
QUOTE(Leilla @ 2007 03 12, 16:51) mano tas pats reikalas, tetukas musu iseina kai visi miegam, ir pareina kai jau vaikai miega, na ispuola vos kelios dienos i savaite kai ispuola kartu pabut, uzknisa kai toks vyro darbas nenormalus as dabar ikalu uspakajoncu, o anksciau net nebandydavau bijodavau kad kur neuzmigciau pakeliui i virtuve, o dabar tokius vartoju kurie nerima, baime nuima bet nemigdo, isgeriu tik kartais kad nepriprasciau prie ju, nors gydytoja ramino kad prie ju nepriprantama gal gali pavadinima parasyt? ir as jauciu nusipirksiu, kad tik nemigdyti, nes sakau visai stogelis pavaziuos...
QUOTE(Dangutė @ 2007 03 12, 17:41) gal gali pavadinima parasyt? ir as jauciu nusipirksiu, kad tik nemigdyti, nes sakau visai stogelis pavaziuos... PROSULPIN, bet jie jauciu tik su receptu pardavinejami, man is po gimdymu isvis kazkoks slegia amzinai nerimo jausmas, lyg kazkas blogo turetu nutikti, tai gyd sako kad nuo nuovargio, tai sakau kai ju ikalu iskart dingsta pasaliniai jausmai. Butum klaipedoj duociau pabandyt, jas gert reik po puse tableteles ir ne kasdien aisku, bent jau as nepiktnaudziauju
Sveikos mergytės Niu dabar jau ir manoji alermus kelia  Iki 4 mėn jokių problemų, tikrai galėjom sakyti "auksinis" vaikas, na bet dabar tai siaubas  Beveik nemiega, nevalgo, tik ant rankų ir tik pas mamą  Gydytoja sakė, kad laukiam dantuko, tai tikiuosi, kad šitie riksmai dėl jo ir vėliau praeis, o jei ne, tai ir gi nuprotėsiu  Na stiprybės mums visoms
Mieloji man irgi taip pat buna,maniskiui 1men ir 12d bet po truputi pradedu apsiprasti,tik miego truksta siek tiek
Man tai nuo nuovargio buvo pradejusi svaigti galva, nei is sio nei is to budavo plaukia viskas. Tai laksciau pas daktarus, o jie rupuzes "reikia gerai issimiegoti". KADA  ??????? Vaistu jokiu neisrase, tik sirdelei pastiprinti, nes pradejo ir sirdele permusineti. Zodziu, kur tie nervai turi laikyti, kai va viena tik lubomis nelipa, o kitai dantis po danties lenda, tai ir zirzia pastoviai. Va ir dabar, nori miego, guli rekia, kojom musa i lovele ir nors ka. O brangiausias "daryk ka nors", tai nors imk ir  . Merginos, stiprybes... musu gi dauguma
Putlutė
2007 03 12, 20:14
QUOTE(gven @ 2007 03 09, 14:10) Maytes nenoriu jusu mokyti, bet va jau antras vaikelis ir ta pati istorija kartojasi, vaikas geras, gerai miega, siandien jam savaite o jau nuo 12 val nakties iki 5 30 ismiegojo. Studijuoju pati psichologija jau paskutiniam kurse ir noreciau jums duoti bent jau man padejusiu patarimu. Neleiskite visu pirma sau paciai pervargti, pasikvieskite ka nors, kad su leliuku pabutu bent jau pora valandu, ar kad vyras leistu karts nuo karto tas kelias valandas nusnusti, ir neleiskite savo leliukui ilgai verkti, vaikus verksmas labai vargina ir jie po to dar irzlesni buna. Nebijokite jo pasiimti ilova, maziems leliukams jusu artumas yra labai svarbus, patikrikinkite ar jums uztenka pieno, cia vienas svarbiausiu faktoriu, nusitraukite ir suduokite tai ka turite, jei vaikas nurims ir uzmigs bent porai valandu, tai jau geras zenklas, jei uzmiega pusvalandziui ar tik valandai, reiskiasi pieno mazai. Kas link pilvuko putimu, pamasazuokite su vienu pirstu su alyvu aliejumi pagal laikrodzio rodykle svelniai, paguldykite ji sau ant rankos ant pilvuko, po maitinimo svarbu, kad jis gerai atsirugtu, nes likes oras sunkiai iseina. Palaikykite prabudusi bent pora pusvalandziu per diena, kad jis galetu pavargti, po to jis pats ramiai turetu uzmigti. Zinau pati kad sunku ir kartais truksta kantrybes, bet taip isivaziavus, po kiek laiko gyvenimas sviesesnis atrodo. Nebijokite tu triju pirmu menesiu is tikruju jie sunkus, bet leliukas tikrai nepripras nei su jumis miegoti, nei ant ranku buti, lialiukams tai yra butina, jug jie devynis menesius su jumis buvo supami, nesiojami, arti prie jusu sirdies, nenorekite, kad jie pradetu puikiai jaustis ateje i si pasauli is pirmos dienos, atskirti nuo jusu  labai graziai parasei,aciu tau uz patarimus  sutinku del paskutiniu tavo eiluciu Papildyta:QUOTE(saulutes mama @ 2007 03 11, 14:57) maniskiui jau va kiek , o as dar kartais kantrybe prarandu....  Kad nesamones kokios nepadaryciau , vaikas kalidoriuj rekia o as vonioj stoviu usidarius........... kaip jus sakot iki 10 suskaiciuoju ir einu maziaus ramint............. neliudek mamyte  viskas praeina,mums visoms karts nuo karto truksta kantrybe,nesvarbu keik vaiku metu Papildyta:QUOTE(Brudi @ 2007 03 12, 00:49) Na, man taip nesigauna. Vyresbele hiper aktyviste, juodas reikalas, mazaja vis musa. Vis bandau graziuoju nuraminti, kad ta neskriaustu mazeles, bet kai reikalas pakrypsta iki krauju, tai as tada, kad ir kaip tvardziausi is pradziu, pratrukstu, o po to visos verkiam  Tada ji silkine pabuna vel kelias minutes ir muzika nuo pradziu  Nezinau, kaip reikia valdytis, kai namie istisai viena su merginomis. Tetis gryzta tik velai vakare, kai jos jau miega. O ryte tik pakyla ir vel dingsta darban. Zodziu  , patarkit ka daryti! prasyk mamos,raruges pagalbos  o jei vyras daug dirba tai gal galit sau lesiti aukle?bent pusei dienos,ar keliom dienom per sav? Papildyta:QUOTE(Paneveziete @ 2007 03 12, 14:38) Sveikutes, mamytes! mano mazius dar ne menesiuko neuzgyveno, dideliu skandalu kol kas nekelia, taciau perskaicius jusu pokalbius siurpas ima-nejau ir manes tas pats laukia???? mamytes, o jus pacios kad stogelis nenuvaziuotu jokiu "uspakajoncu" nebandot vartoti? gerai su vyru nakti pasi*** ir visi nervai digsta Papildyta:QUOTE(gooda @ 2007 03 12, 19:03) Sveikos mergytės Niu dabar jau ir manoji alermus kelia  Iki 4 mėn jokių problemų, tikrai galėjom sakyti "auksinis" vaikas, na bet dabar tai siaubas  Beveik nemiega, nevalgo, tik ant rankų ir tik pas mamą  Gydytoja sakė, kad laukiam dantuko, tai tikiuosi, kad šitie riksmai dėl jo ir vėliau praeis, o jei ne, tai ir gi nuprotėsiu  Na stiprybės mums visoms  sveiku ir stipriu jums dantuku
padange7
2007 03 13, 09:13
QUOTE(Leilla @ 2007 03 12, 18:17) PROSULPIN, bet jie jauciu tik su receptu pardavinejami, man is po gimdymu isvis kazkoks slegia amzinai nerimo jausmas, lyg kazkas blogo turetu nutikti, tai gyd sako kad nuo nuovargio, tai sakau kai ju ikalu iskart dingsta pasaliniai jausmai. Butum klaipedoj duociau pabandyt, jas gert reik po puse tableteles ir ne kasdien aisku, bent jau as nepiktnaudziauju gaila, kad as ne klaipedoj, aciu tau...varau siandien pas savo gydytoja, gal pasneskesiu ir israsys recepta. Ir man zinok taip pat - nerimas, baimes jausmas...sakau gal cia man vienai taip - stogas kilnojasi?  Mano maziui tik 6 men.
QUOTE(Putlutė @ 2007 03 12, 20:14) sveiku ir stipriu jums dantuku  ačiū labai
ssiimmaa
2007 03 13, 14:06
musu tetukas irgi iseina kai dar miegam, o grista apie 9-10h vakare, tai tik uzvalgo ir krenta i lova, nes vel 5h keltis..  tai ir visa diena ir vakare ir nakti mes dviese su leliuku. savaitgali paprasau kad tetukas pamigdytu, kad nors viena nakti issimiegociau normaliai, bet juk jis irgi visa savaite dirbes nori pailseti.. taip ir nesusitariam niekaip kas labiau nusipelne poilsio. mes mamytes juk dirbam 24 valandas per para, ir tas pats per ta pati, tos pacios keturios sienos, tas pats vaikiuko rekimas, tie patys pampersiukai ir t.t.. manau nusipelnem bent vienos laisvos nakties per savaite? beto ir tetukui reikia su vaiku pabuti. mums labai jau kai tik issizioja taip ir bega seile, tyst tai tetei i burna, tai ant megztinio, tai man i aki..  tai sakau, o ir tikiuosi, kad gal ir mes koki dantuka viena kita greitai turesim, nors iseitu paaiskinti ta toki zirzluma jo..
ligiukss
2007 03 23, 00:47
Jo sunku,man ir taip buvo,net esu papurčiusi vaikutį ir klausiu na kas tau ko rėki?Paskui labai verkdavau ir save kankindavau,kad taip elgiuosi,kaltinau save,kad esu bloga mama.Vyrui pasakyti negalėjau iškart pradėdavau verkti.Tada parašiau laišką jis labai man padėjo ir suprato. Ir tai praėjo.
Aš kai prarandu kantrybe,nunešu lialių į kitą kambarį ir palieku 2 minutėm. Pačiai nervai praeina, o ir jis kartais ką nors įdomaus pamato, užsižiūri ir net pamiršta verkti...
~INGUTĖ~
2007 03 24, 09:22
Tikrai buna kad prarandu kantrybe, zinoma del to ant saves tik pikti gali, nes jie dar maziukai jug nesupranta nieko. Ir as taip darau nunesu i kita kambari
man labai padedavo, kai as pradedavau "versti", ka jis verkia - budavo vaikas verkia, o as pasiimu ji ant ranku ir graudziom jo intonacijom kalbu:"Mamyte, man taip negera, mamyte, man skauda, mamyte, buk gera, pasupk mane, mamyte, as toks mazas ir pats nieko negaliu... mamyte, paguosk mane, pamylek mane, padek man, as nieko nieko negaliu, as dar per mazas.. Mamyte, nepyk ant manes, man labai labai negera... mamyte..." ir tada kazkaip tas pyktis pamazu isgaruodavo, nes vaikucio "minciu igarsinimas" padedavo man isisamoninti, kad vaikas verkia ne tam, kad mane uzerzintu, o todel, kad nemoka pasakyti, kas jam negerai... pabandykit kada, gal ir jum pades
Tigrine
2007 03 25, 12:59
Va cia tai SilRa liuks mintis  , nes jei nervuosies tai tik uzburtas ratas gaunasi, atsimenu budavo pradeda verkti, as nervuotis, klausiu ko verki, o ji dar labiau verkti, o as dar labiau nervuotis ir taip vos ne iki isprotejimo, kol pagaliau isisamoninau, kad kol pati nebusiu rami tol maziukes nenuraminsiu, nes maziukai labai jaucia labai mamos busena, tai dabar jau kai pradeda verkti tai irgi pradedu kalbeti, kad ojoj kaip mums skauda, kaip negera, blogas pilviukas, kankina musu megyte, niu niu pilvukui ir panasiai, na pagal situacija, tai kartais taip isijauciu i kalbas, kad mazoji poto ziuri i mane ir klausosi ka as cia kalbu, net pamirsta kad verkti reikia
QUOTE(jurgivikta @ 2007 03 25, 12:59)  labai daznai maniskis irgi pradedavo mano kalbejimo klausytis ir apsiramindavo
Putlutė
2007 03 27, 15:09
QUOTE(SilRa @ 2007 03 24, 21:50) man labai padedavo, kai as pradedavau "versti", ka jis verkia - budavo vaikas verkia, o as pasiimu ji ant ranku ir graudziom jo intonacijom kalbu:"Mamyte, man taip negera, mamyte, man skauda, mamyte, buk gera, pasupk mane, mamyte, as toks mazas ir pats nieko negaliu... mamyte, paguosk mane, pamylek mane, padek man, as nieko nieko negaliu, as dar per mazas.. Mamyte, nepyk ant manes, man labai labai negera... mamyte..." ir tada kazkaip tas pyktis pamazu isgaruodavo, nes vaikucio "minciu igarsinimas" padedavo man isisamoninti, kad vaikas verkia ne tam, kad mane uzerzintu, o todel, kad nemoka pasakyti, kas jam negerai... pabandykit kada, gal ir jum pades  man irgi tai padeda,poto net pati susigraudinu
*Marta*
2007 03 27, 15:31
buna buna nervai pas mane ne is stipriausiu, tai susipykstam kartais, apsibaram  bet maniske nors ir maziuke dar, bet nenusileidzia  apsaukia ir mane, o kartais dar gaunu ir must
oi, tikrai visko būna  aš kai prarandu kantrybę, nueinu į vonią, truputį pabūnu, apsiraminu ir vėl viskas gerai
|
|