Sūnui 1m 7 mėn. Aš dirbu, darbo metu prižiūri auklė. Kai vakare ar savaitgalį nuvažiuojam pas ką nors į svečius, tik įėjus pro duris, prasideda baisiausi verksmai. Kartais tai tik 5 min, o kartais tęsiasi valandą - tempia už rankos prie durų, atneša savo batus ir verkia, kartais pavyksta nuraminti, bet po kiek laiko ir vėl. Kas panašiai vargstat, atsiliepkit. Seneliai sako, kad čia ožiukai, kad išlepinau ir vaiką reikia bausti. Aš prieš fizines bausmes. Gal galit ką patarti?
Zvirbliuke
2004 11 21, 22:32
| QUOTE (Odri @ 2004 11 21, 13:54) | | Seneliai sako, kad čia ožiukai, kad išlepinau ir vaiką reikia bausti. |
 Bausti vaiką už tai, kad jis nenori būti svečiuose? O gal jis tiesiog per dieną pasiilgsta mamos ir nori bendrauti ne su svetimais žmonėmis, o su tavimi, namuose ? Gal jaučiasi nesaugiai? O gal pabandykite ne eiti, bet patys kviestis svečius?
Kactukas
2004 11 21, 23:44
As irgi manau, kad vaikas tiesiog nenori svetimu. Matyt jam truksta bendravimo su tavimi. Jei jis butu sotus jusu bendravimu, tai ji labiau domintu nauja aplinka. Dar gali buti, kad vaikui tiesiog nepatinka svetimi zmones. Mano mazylei irgi reikia laiko apsiprasti su naujais zmonemis ar tais, kuriu ji seniai nemate. Kai ji buna suirzusi ar nepatenkinta, tai as pasiguldau ja ant lovos ir mudvi dukstame, zaidziame ir pastebejau kiek nedaug tam zmoguciui reikia, kad viskas atsistotu i savo vietas  SEKMES
O as nemanau, kad vaikas "tiesiog nenori svetimu". Maniskis elgiasi lygiai taip pat. As manau, kad svetimoje vietoje vaikas nesijaucia saugus, jis bijo naujos aplinkos, nauju veidu, del to ir verkia. Paskui pamazu apsipranta, nusiramina ir, ziurek, elgiasi visai kaip namuose. Esu beveik isitikinusi, kad tai yra vaiko baime. Mano vyras sako, kad vaika dazniau reikia kur nors vestis, o as manau atvirksciai - vaikutis paaugs, dings tas nerimas ir viskas atsistos i savo vietas, o kol kas - kaip tik maziau vazineti i svecius ir netraumuoti vaiko, nes taip, kiek man zinoma, elgiasi tik labai jautrus vaikuciai. Dar vienas dalykas - maziukai labai jaucia tu namu, i kuriuos patenka, "atmosfera" - gera ar bloga...
Coca - cola
2004 12 14, 00:22
as su savo mazium bunu visa diena, kiekviena diena, bet svetimu zmoniu irgi bijo. taigi tikrai taviskis taip daro ne del to kad jam truksta tavo demesio. kantriai laukiu kol praeis.
WanillaSky
2011 04 26, 08:38
Sveikos Mamytes Žiūriu labai jau sena temuke, bet pas mus problemyte ta pati - verkia vaikis svečiuose. Mums 1,5 m. Tik nuejus į svečius ir pamacius svetimus ar seniai matytus žmones vaikas pradeda rėkti, spardytis, tempti atgal prie durų ir pan. Čia tas ypač pasireiškė per sventes kai isvykom pas senelius. Žmonių daug,triuksmas, ateinam į svečius nu ir isterijos. Jau pries žmones nepatogu ir baisu kur nors išeiti. Nes pora val reikia vaiką kalbinti prie stalo ir raminti. Į moteris jis dar kažkaip kitaip žiuri, nu bet vyrai, ir ypač juodi, usuoti ji kažkodėl gąsdina. Gal dar kam taip yra buve? Ar čia normalus vaiko periodas ar čia kokie oziukai? Su vaiku būnu visa diena, tad jam tikrai netrūksta mano dėmesio.
aukseklaipeda
2011 05 02, 09:50
QUOTE(Odri @ 2004 11 21, 17:53) Sūnui 1m 7 mėn. Aš dirbu, darbo metu prižiūri auklė. Kai vakare ar savaitgalį nuvažiuojam pas ką nors į svečius, tik įėjus pro duris, prasideda baisiausi verksmai. Kartais tai tik 5 min, o kartais tęsiasi valandą - tempia už rankos prie durų, atneša savo batus ir verkia, kartais pavyksta nuraminti, bet po kiek laiko ir vėl. Kas panašiai vargstat, atsiliepkit. Seneliai sako, kad čia ožiukai, kad išlepinau ir vaiką reikia bausti. Aš prieš fizines bausmes. Gal galit ką patarti? Oziukams yra tik vienas metodas, visskai jokios reakcijos. Bet kokia reakcija, net ir baudimas yra paskata.
|
|