Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Sultys
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2, 3
pasagele
Man patarė nuo 1mėn.duoti sulciu po truputį.Kaip jūs patartumėt ir kaip pradėti jas duoti ar po lašiuką pradžioj ar kaip?Kokias sulteles duoti?Ačiū iškarto už atsakymus.
Gabrielei 1mėn.7dienos
gintagne
Sveikute,
Na nezinau ar gerai tokiam mazuciui sultyciu. Juk ir taip iki 3 men vargins pilvuko skausmukai kol viskas galutinai i vezes stosis. Manau sultytes bandyk tik nuo 3 men. Tada taip - lasiukas ir daugiau palaipsniui. As pati savo sunu tik 3 savaiteles maitinau, paskui dingo pienukas, tai jam duodavau arbatele dar nupirkusi . Yra ir HIPP ir MAZAS Pankolio arbatytes nuo 1 savaites. HIPP dar yra arbata "Gera savijauta", "Vaikiska arbata" . Ypac, tai dar vasara budavo. ir dabar Kristijonas pakaitomis geria misinuka ir arbatytes. Sulciu neduodu, nes tyreles su saukstuku "kerta". Manau spesi dar su naujovemis. Suprantu, kad norisi kuo greiciau, taciau gal geriau arbatele startuoki.
Sekmes augant!
sigitulka
Kadangi pati ilgai nemaitinau, tai gydytoja liepė duoti nuo 2 mėn. po arbatinį šaukštelį pačios išspaustų morkų sulčių. O vėliau pagramdydavau su šaukšteliu ir obuoliuką.
Jurasius
Mums jau greit 6men., o jokiu sulciu nesam ragave. Tik misinukai, arbateles ir nuo 5men. grudu koses. Vaikas auga gerai, jokiu problemu. Manau, kad nereikia apkrauti vaiko organizmo, juk jis dar auga ir jo virskinimo sistema ir kiti organai dar tik vystosi.
uups
Hipp sultis 'pabandem' mazdaug metu ir poros menesiu. Nelabai patiko. Nuo 1,5 metuku geriam kelis kartus per savaite (ir megstam!) morku sultis.
Pasagele, speju, kad 'patarima'isgirdai ne is pediatro, nes dabar pediatrai paprastai rekomenduoja motinos piena iki 5-6 men ir daugiau nieko, nei arbateliu, nei vandens.
raganiuke86
mums liepe duot po truputi sulciu nuo 4 menesiu obuoliu, bet labai pilvuka raize. tai as neduodavau ka liepdavo daktare, o perku arbatele hipp, mazylis. arba kompotuka virdavau bet atskiesdavau 20 kompoto ir 80 dar vandens ,veliau mazindama-didindama doze. biggrin.gif
pokemonas
Pasidalinkit, merginos, patirtimi. Ar duodat savo leliams šviešių morkų sulčių?
krika
radau apie sultis čia
gal kas pravers cool.gif
Slapux
Pagal naujausias rekomendacijas morku sultys iki 1 metu vaikam nerekomenduojamos. Ne del alergijos, o del to kad skrandukams sunkiai virskinti, ar kad nevirskina. Zodziu isiminiau tik tai kad negalima, o kas konkreciai tam skrandukui darosi tai schmoll.gif blush2.gif
blondine
Ir man gydytoja minėjo, kad iki metukų nereikėtų. Bet vyresniajam, to nežinodama, pasiūliau kokių aštuonių mėn. Nieko blogo nebuvo, bet pamėgo tai žiauriai, kartais galvodavau, kad jei duočiau rinktis savo pieną ar skiestas morkų sultis, tai turbūt rinktusi sultis. Na o mažajai daviau jau vėliau, spaudžiu pati morką ir obuoliuką. Geria net ausys lapsi. Gal einu išspausiu ta proga biggrin.gif biggrin.gif
*Linda*
Sveikos mamytes, mano mazyliui jau 6 men ir jis geria tik pankoliu arbatele. O kada jau butu galima jam pabandyti duoti misko uogu sulciu? unsure.gif
patologas
Na misko uogu sultys manau yra stipru 6 men vaikui... Kokio misko ir kokiu uogu? Gal geriau pradeti nuo vieno komponento sulciu, ir nebutinai uogų... ir apskritai iki 6 men tik mamos pienukas ir daugiau NIEKO, jei imanoma aisku, ar ne smile.gif. O siaip tai kas link sulciu tai TOKIO amziaus vaikui tik Spec sulciu skirtu vaikams pagal nurodymus ant etiketes, na ir aisku jei turim savo sodo ekologisku sulciu, tai po truputi labai atsargiai vieno komponento sulciu sekant alergines reakcijas,-pvz pradeti nuo morku sulciu, neperduozuojant...
rivera
Kai maniskis buvo tokio amziaus as daviau HIPPO raudonu vaisiu sulciu. Skiesdavau su vandeniu per pus. Gali pabandyti maza kieki ir stebek ar nera reakcijos. O HIPPO arbateles su misko uogom pirkti nepatariu nes tokios sintetikos dar reikia paieskoti blink.gif . Maniski iskart isbere ir arbata nukelevo i siuksliu deze. O man ja taip pardaveja gyre sad.gif .
Zinoma gali ir pati laseli obuoliu sulciu issispausti (as dar granatu seklyciu truputi ispausdavau i obuolius )
irmadueser
4u.gif nuo penkiu menesiu galima sultis duot,tik aisku spec.na yra ivairiu sulciu rusiu reikia visas isbandyt.pavyzdziui mano maniskiui patinka obuoliu sultys ir raudonos,kartais dar maisytos morku sultys, o nuo kitu vemia.isbandyk visas ir stebek kokios geriausia tinka.ir as nepilu i sultis vandenio nes jos ir taip nesaldzios yra .
Ausyte1
Sveikutės,
ruošiuosi jau po truputį primaitinti mažę košelėmis. Vat ir įdomu, ar pradėjus duoti "kieto" maisto, reikia papildomai duoti ir atsigerti? Kol kas maitinu tik savo pienu.
O jei jau duoti gerti, tai kaip? Iš buteliuko? g.gif
Mano mažei kažkada pabandžiau pasiūlyti buteliuką su vandenuku, tai jinai nė už ką jo neėmė į burnytę? schmoll.gif doh.gif
Ar gali taip būti, kad vaikutis iš karto pradės gerti iš puodelio (aišku per tą specialų antgalį)? unsure.gif
Ingoša
QUOTE(Ausyte1 @ 2005 04 07, 14:17)
Sveikutės,
ruošiuosi jau po truputį primaitinti mažę košelėmis. Vat ir įdomu, ar pradėjus duoti "kieto" maisto, reikia papildomai duoti ir atsigerti? Kol kas maitinu tik savo pienu.
O jei jau duoti gerti, tai kaip? Iš buteliuko?  g.gif
Mano mažei kažkada pabandžiau pasiūlyti buteliuką su vandenuku, tai jinai nė už ką jo neėmė į burnytę?  schmoll.gif  doh.gif
Ar gali taip būti, kad vaikutis iš karto pradės gerti iš puodelio (aišku per tą specialų antgalį)?  unsure.gif
*

Na maniškė jau dičkė,bet viską geriam tik iš buteliuko,iš puodelio su snapeliu springsta cry.gif
O sultis tokio amžiaus jau gėrėm,pagal gyd.rekomendacijas,jų reikia kiekvienam mėnesiui po 10ml,T.y.jei jums 5 tai 50ml.ir t.t.
Vildinga
QUOTE(Ausyte1 @ 2005 04 07, 14:17)
Sveikutės,
Mano mažei kažkada pabandžiau pasiūlyti buteliuką su vandenuku, tai jinai nė už ką jo neėmė į burnytę?  schmoll.gif  doh.gif
Ar gali taip būti, kad vaikutis iš karto pradės gerti iš puodelio (aišku per tą specialų antgalį)?  unsure.gif
*

Sveikute, kol dar pati maiini, tai po kosytes atsigerti duok tik savo pienuko. Juk koses pradzioj duosi tiksauksteli ir kasdien didinsi iki 125ml. O tokio amziaus kudykiukas turi suvalgyti apie 200ml. Tai gauti turi kosytes+ mamos pienukas.
As savo pienu dar ir kosyte skiedziu, kad maziukui butu gardziau smile.gif smile.gif smile.gif
O sultytes pradejau duoti tik tada, kai jis priprato prie kosytes ir po jos duodu nebe savo pieno, o sulciu. Kadangi jos jam labai patinka, tai is buteliuko geria su didziausiu malonumu biggrin.gif
Otava
Maniškė tik mėnesiu vyresnė už tavo, tai įspūdžiai tai neatvėsę. Paprastai pediatrai rekomenduoja pratinti gerti iškarto iš puoduko ar šaukštelio. Bet, tai nepatogu, ypač kelionėje. Mėgink po truputį pratinti iš snapelio. Aišku, iš karto nepavyks, bet kantrybės. O sultytes mes pradėjom gerti nuo 6 mėnesių. Iki tol nė už ką nenorėjo schmoll.gif , o dabar tarp maitinimų atsigeria. Matyt, skysčių trūksta, kai padėjo kietą maistą gauti. Sėkmės smile.gif .
Arnika
Pradėjom valgyti košės nuo 4 mėn, nes trūko svorio. Pradžioj duodavau užsigerti tik savo pieno, bet labai užkietėjo viduriai. Ir gydytoja paaiškino, kad būtinai po valgio reiktų kažkiek duoti atsigerti - pvz. slyvų sulčių. Duodavau iš šaukštuko, kaip ir košę. Nuo 5 mėn išmoko gerti iš mažo paprasto puoduko, o iš puodelio su snapeliu kol kas labai sunkiai gaunasi - vos keli gurkšniukai smile.gif, tai pratinu įpylus virinto vandenuko.

Va jau kelios dienos geria greitai kaip didelė iš paprasto puodelio thumbup.gif.
Taigi, buteliukų nenaudojom smile.gif .
uups
Pradejau duoti papildomai atsigert (vandens) nuo 6 men (is "avent" puodelio su snapeliu). Kokiu 8-9 men pradejo realiai gert. Nuo kokiu metuku geria ir mineralini vandeni (silpnai gazuota arba negazuota). Pusantru metuku pradejau duoti po truputi namie spaustu morku sulciu, o po keliu menesiu ir parduotuvej pirktas sultis. Mano giliausiu isitikinimu vos pradedanciam valgyt kieta maista vaikui sultys yra pernelyg stiprus 'koncentratas' (kalbu apie "gyvas", katik spaustas sultis), o parduotuvines man atrodo pernelyg saldzios ir abejotinos maistines vertes unsure.gif
bitemajagsm
QUOTE(Ausyte1 @ 2005 04 07, 13:17)
Sveikutės,
*

Labai pažįstama situacija. Mano mažoji jokiu būdu neėmė į burną nei specialaus Avent puodelio su snapeliu (ji su juo tik žaisdavo), nei savaime aišku jokio buteliuko su čiultpuku. Kadangi nuo 6 mėnesių pradėjau pratinti prie kieto maisto, reikėjo po kiek laiko pratintis ir prie sulčių, nes po mėsiškos košės negi duosi krūtį. Taigi ir pradėjom iš karto gerti iš puodelio. Kas pamato - atsistebėti negali. O man ir gerai - mažiau vargo buvo. Dabar geria kaip didelė.
Perku Hipp sultis (obuolių arba kriaušių), bet jas kaip ir bet kokias kitas skiedžiu vandeniu santykiu 1:1, nes organizmas skiestas sultis geriau pasisavina. Kad ir kaip bebūtų blogai, kad duodu vaikui konservuotų sulčių, bet šiuo metų laiku nematau kitos išeities, nes iš abejotinos kokybės vaisių prispaustos sultys taip pat bus abejotinos kokybės.
Kruopike77
puse metu spaudziau savo mazulei is lietuvisku obuoliuku..o dabar jau jie visur baigesi, tai kol svieziu atsiras, teks girdyti pirktinem....nelabai as zaviuosi ta mintim, bet turbut geriau, nei is lenkisku spausti blink.gif
siandie nusipirkau Hipp nerugsciu obuoliu sultis...o dievuleliau, koks saldumas (nors etiketej apie cukru - nei zodzio), po tokiu sulciu mane dar labaiu troskinti pradetu sad.gif sad.gif sad.gif

patarkit, kurios firmos perkate, kurios labiau panasios i naturalu skoni, maziau saldzios (kol kas bandysiu tik obuoliuku, nemakaliuosiu visokiu egzotiku).... o gal visada skiedziat vandenuku????

aciu labai uz patarimus
Vike
pirkau hipp ir vita (berods moldaviškas) sultis, tai tos vita sultis yra ne tokios saldžios kaip hipp. NA, mūsų pediatrė teigia, kad hipp produkcija su 'Bio" ženkleliu, tai tikėtina, kad natūraliau g.gif
lilijal
aš perku mūsų lietuviškas sultys trilitriniuose "slainikuose". Jas randu (bent jau Maksimoje) ekologiškų produktų lentynoje. Kaina apie 6-7 litu. Šias sultys užvirinu, paverdu apie 5 min., po ko supilu į 0,5 l stiklainius ir uždarau. Vaikui duodu praskiestas su vandeniu. Vandens įpilu 1/3. Beveik tas pats pagal skonį kaip ir Hipp, bet išeina 6 kartus daugiau. Stiklainius laikau šaldytuve.
Vitana
Morkų sulčių gydytoja patarė duoti tik kai vaikui sukaks metai. jei išgers anksčiau, nieko neatsitiks, jei nealergiškas, bet neaišku kaip paveiks virškinimo organus. Ir ar tai ateity netaps ligų priežastimi. Ypač žalios morkos veikia mažylių kepenis. Taip aiškino gydytoja. Aš apsidraudžiu ir mažajai sulčių neduodu.
lengvute
aš mažajai duodu po truputį sultis nuo 6,5, bet realiai po daugiau tai nuo kokių tik 7,5-8mėn. geriam iš Avent buteliuko su snapeliu.Perku Hipp (obuolių, persikų, multivitaminų), Nestle obuolių-verbenos labai mėgstam , obuolių-aviečių ir kt., ne Hipinės dažniausiai per salžios, dar truputį dapilu virinto vandens.Šiaip užsigėrimams bent jau Semper rekomenduoja tik virintą vandenį, bet aš duodu arba sultis, arba Pankolių (iš vaistinės palaidų) , arba Hipp pankolių arbatą granuliuotą, arba ramunėles palaidas iš vaistinės.Tirštų sulčių (kriaušių-bananų, persikų, abrikosų, slyvų, morkų ir pan.) manoji nemėgsta, gal nuo jų neatsigeria.
O nuo 1m. berods ir Kubuš galima duot, tos stiklainuose trilitriniuose manau, kad su visai kirminais ir kotais masiškai spausta ne spec. vaikų mitybai, tai nesigundau, nors pagal kainą apsimokėtų.Ar perkat sultis didesniais indeliais, ar mažais?
peledziuke
o as darau savo 'sultys':uogytes{melyne,avietes,j.serbentus}uzpilu verdanciu vandeniu, palaikau keleta minuciu uzdengusi, idedu truputi fruktozes ir geriame labai skaniai.Taip pat isverdu obuoliu ar kriausiu kompotelio. thumbup.gif
zave
QUOTE(Vitana @ 2005 05 31, 09:00)
Morkų sulčių gydytoja patarė duoti tik kai vaikui sukaks metai. jei išgers anksčiau, nieko neatsitiks, jei nealergiškas, bet neaišku kaip paveiks virškinimo organus. Ir ar tai ateity netaps ligų priežastimi. Ypač žalios morkos veikia mažylių kepenis. Taip aiškino gydytoja. Aš apsidraudžiu ir mažajai sulčių neduodu.
*

oho, net iki metu negalima duoti? as nuo 3 men duodu po sauksteli morku ar obuoliu sultyciu. gal irgi nebuciau davusi, bet gydytoja primygtinai siule
Grelita
Tai bet net ir pirkt yra specialios morku-obuoliu sultys nuo 4men.
tigrė
mes nuo 4 men uogas pradejom ivaires valgyti, o sultys nuo 5 men geriam 4u.gif
paukstyte
O aš saviškiui nupirkau bananų - kriaušių sulčių. Negėrė - pasiraukė, matyt, nesuprato kas čia yra g.gif. Daviau paskui su šaukšteliu. Tai porą šaukštelių išgėrė. Po to nepirkau sulčių gal tris savaites. Dabar nupirkau, žiūrėsiu ar gers bigsmile.gif Dabar yra įsitaisęs arbatėlę labai gerti. Per dieną po porą bonkučių išgeria biggrin.gif
matuko mamyte
mes geriam Hippo obuoliu-vynuogiu,ir nestle sultytes nuo 7 men.Mums jos labiausiai patinka thumbup.gif
pincius
na mano mazutei dar iki sulciu biski teks palaukti,bet parasysiu savo nuomone apie sultis.
as jas,skirtas vaikams geriau nestumo metu... ax.gif hipp buvo man per rugscios.o liuks buvo tinkancios neva nuo keturiu men cekiskos Frutiki sultys.labai skanios.
zvygla
Na aš tai duodu morkų sultis nuo 2 mėn 2 sav..
Isila
nupirkau saviškiam Hipp sulčių obuoliai - vynuogės, negėrė. o kai pati išspaudžiu obuolių sul2čių - geria. Bet kiek per marliuką tų sulčių pati išspausi? pora šaukštukų ir viskas doh.gif
*ele*
Sulciu negeria,manau per rugscios pirktines.Lauksim,kai panores,dabar valgo vaisiu tyreles wub.gif
tamsi
Mes suktytes gert pradejom nuo 5,5mėn
Geriam dažniausiai hipp multi vit,pėrsiku,obuolių vinuogių.
Morkų nemėgsta.
Oksis
Mes geriame nuo 4,5mėn., patinka Hippo ir Vitta sultys, tik aš jas visada skiedžiu su vandeniu.
ENIGMA
Na mokrkų sultys ištiesų nelabai rekomenduojamos - dėl to, kad apkrauna kepenų veiklą, ir jei vaikučio kepenys dirba lėčiau, gali atsirasti gelta, kur net nesuprasi nuo ko ir kaip, tad su morkų sultimis nerekomenduoju žaisti schmoll.gif
ausriuxa
QUOTE(Oksis @ 2006 03 09, 21:49)
Mes geriame nuo 4,5mėn., patinka Hippo ir Vitta sultys, tik aš jas visada skiedžiu su vandeniu.
*

o as neskiedziu nezinau gal reiketu g.gif
kaunietuke
O mes dar jokiu sulciu negeriame.reiks pabandyti duoti,gal patiks ir manajai panai.Tik kazin kokias pirmiausiai duotia?
MELDA
Obuolių
NIJOLE.N.
Sveikos visos mamytes rolleyes.gif .Kadangi esu toli nuo Lietuvos,gal galit patarti-ar galiu savo 2-ju mėn Dovydukui duoti kmynu arbatėlės,nes pakeitėm mišinuką ir suskistėjo viduriukai.Gydytojai išrašė vaistukų....Norėčiau arbatėlėm susitvarkyt.Ačiū verysad.gif
Austre 123
Mes tai geriam tai 4,5 mėn Hippo Vita Frutek ju neskiedžiam
saulyte525
Mums tai jau 4 mėn. daktarė leido gerti lietuviškas iš trilitrinių sloikų sultis, tai bandžiau skiesti su vandeniu - nelabai mėgsta, tada dar arbatą geriau, įpyliau į binkutę tos spanguolių iš lietuviškų trintų darytos arbatos, tai gėrė.
ENIGMA
QUOTE(NIJOLE.N. @ 2006 03 14, 17:35)
Sveikos visos mamytes rolleyes.gif .Kadangi esu toli nuo Lietuvos,gal galit patarti-ar galiu savo 2-ju mėn Dovydukui duoti kmynu arbatėlės,nes pakeitėm mišinuką ir suskistėjo viduriukai.Gydytojai išrašė vaistukų....Norėčiau arbatėlėm susitvarkyt.Ačiū verysad.gif
*

gali duoti tik labai nestiprią, geriau pankoliai, jei ten jų gausi g.gif
Papildyta:
QUOTE(saulyte525 @ 2006 03 15, 12:44)
Mums tai jau 4 mėn. daktarė leido gerti lietuviškas iš trilitrinių sloikų sultis, tai bandžiau skiesti su vandeniu - nelabai mėgsta, tada dar arbatą geriau, įpyliau į binkutę tos spanguolių iš lietuviškų trintų darytos arbatos, tai gėrė.
*

Na tu drasi mamytė - aš prieš tokius eksperimentus schmoll.gif
NIJOLE.N.
[COLOR=darkviolet] thumbup.gif Labai aciu uz patarima!
Terija:)
O mano maze nenori nieko gert.Geria 4-5 kartus misiny,na zinoma koses...Na nebent su sauksteliu vandenuko,sulciu nei per kur,arbateliu taip pat nenori...nzn ir vis pasiulau,bet ji tik verkt pradeda tipo,nenoriu
gudrene
O mes gavom dovanų "švelnios obuolių sultys" HIPP`ir bandėm gerti tongue.gif Tai nepasakyčiau, kad jai l. patiko. Pradėjo viską purkšti atgal ax.gif
Bet ji dar geria MP, tai sulčių jos meniu kol kas netrūksta lotuliukas.gif
Taide
Kol kas sulčių nebandėm, turim Milupa obuolių sultis, reiks pamėginti, gal patiks.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.