nežinau kur rašyt, rašau čia mano 4mėn. kūdikis nekakoja jau 4 ar 5 paros, maitinu tik MP. ar tai požymis, kad jam trūksta maisto? vakarais būna neramus, kartais ištuština abi krūtis, kartais valgyt nenori  visada galvojau, kad man pieno netrūksta, o jo ir netrūksta, nes dieną tai jis niekada neišvalgo iki galo. nežinau ką daryt, primaitint kažkodėl dar nenoriu
QUOTE(elia @ 2005 04 29, 22:30) nežinau kur rašyt, rašau čia mano 4mėn. kūdikis nekakoja jau 4 ar 5 paros, maitinu tik MP. ar tai požymis, kad jam trūksta maisto? vakarais būna neramus, kartais ištuština abi krūtis, kartais valgyt nenori  visada galvojau, kad man pieno netrūksta, o jo ir netrūksta, nes dieną tai jis niekada neišvalgo iki galo. nežinau ką daryt, primaitint kažkodėl dar nenoriu  Gal viduriukai užkietėję? Gali pabandyti HIPP obuolių sultis nuo 4 mėn. nors po kelis lašelius. Aš savo mažylę iki dabar tebemaitinu MP, bet tokias sultis po truputį pradėjau duoti nuo 4-4,5 mėn. O pilvuko ar nepučia? Gal duodi ką nors nuo pūtimo?
QUOTE(elia @ 2005 04 29, 21:30) nežinau kur rašyt, rašau čia mano 4mėn. kūdikis nekakoja jau 4 ar 5 paros, maitinu tik MP. ar tai požymis, kad jam trūksta maisto? vakarais būna neramus, kartais ištuština abi krūtis, kartais valgyt nenori  visada galvojau, kad man pieno netrūksta, o jo ir netrūksta, nes dieną tai jis niekada neišvalgo iki galo. nežinau ką daryt, primaitint kažkodėl dar nenoriu  Manau bus uzkieteje viduriukai. Man labai padedavo tokia zarnele. Gydytojos patarimu nusipirkau ja vaistineje. Labai geras daiktas  Ji skirta nuo viduriuku putimo, bet padeda ir kai ilgiau nepradaro kakiuko. Ji apie 30 cm ilgio, tusciavidure, bet vienas galiukas uzdaras ir tik is sonu padarytos skylutes. Buna, kad mazylis verkia nes pucia, skauda pilvuka - tada ikisus i uzpakaliuka tos zarniukes galiuka, per ja iseina oras ir mazylis nurimsta. Dazniausiai susijudinus uzpakaliukui tuo paciu vaikiukas ir issikakoja
happymama
2007 02 15, 14:38
mamytes padekit... mano katinelis jau keturios paros nepasitustina , kaip jam pagelbeti?
QUOTE(kyccia @ 2007 02 15, 15:38) mamytes padekit... mano katinelis jau keturios paros nepasitustina , kaip jam pagelbeti?  Sveika, mano mažuliui irgi tokių problemų būdavo. Jei maitini MP ir jei vaikiukas nejaučia jokio diskomforto (neverkia, nesiriečia ir pan., yra žvalus, linksmas, gerai miega), tai ir savaitę gali nekakinti, nes MP labai gerai virškinamas. O jei jau vaikui diskomfortas (stena, bando tuštintis, raudonuoja, bet jam nesigauna), tai reikia padirbėti. Prieš kiekvieną maitinimą daryti pilvo masažą - sukamaisiais judesiais pagal laikrodžio rodyklę masažuoti pilvuką keletą minučių, vėliau kūdikio kojytes švelniai prispausti prie pilvo, atleisti, vėl prispausti - atleisti. Pakartoti kelis kartus. Tada dar kelioms minutėms paguldyti ant pilvo, po to pakelti, palaikyti stačią, ir tik tada maitinti. Iš mechaninių pagalbos priemonių, tai yra termometro galiuko, pamuiluoto vatos pagaliuko kišimas. Kraštutiniais atvejais aš naudodavau microlax klizmutę, bet jomis patariama nepiktnaudžiauti. Maniškiui viskas susitvarkė, kai kurį laiką pavartojo gerąsias bakterijas. Sėkmės
Rasmuze
2007 02 15, 15:42
O KAIP MAZIUKO PILVUKAS AR LABAI KIETAS? AS SAVO MAZAJAI TAI ZVAKUTE I UZPAKALIUKA KISAU NUO SKAUSMO, TAI ILGAI LAUKTI NEREIKEJO PAREJO VISI KAKALIAI. O LIGONINEJE RODE KAIP REIKIA KISTI TERMOMETRA. smailuji gala ikisti ir po truputuka i soniukus palankstyti, tik ramiai ir svelniai. tik tiek zinau metodu.
QUOTE(Rasmuze @ 2007 02 15, 15:42) O KAIP MAZIUKO PILVUKAS AR LABAI KIETAS? AS SAVO MAZAJAI TAI ZVAKUTE I UZPAKALIUKA KISAU NUO SKAUSMO, TAI ILGAI LAUKTI NEREIKEJO PAREJO VISI KAKALIAI. O LIGONINEJE RODE KAIP REIKIA KISTI TERMOMETRA. smailuji gala ikisti ir po truputuka i soniukus palankstyti, tik ramiai ir svelniai. tik tiek zinau metodu. Labai atsargiai su tuo termometru reikia ir pamuiluoti su šiltu vandenuku kad slidęsnis būtu
Wildberry
2007 02 15, 16:56
Kartais buna ir mums tokiu kritisku momentu,kai nekakoja,nes neprakakoja...Tai visada turiu mikrolax klizmuciu...Greit issikakoja
Buvo ir mums tokia problema. Nepadėjo nei jokios arbatėlės, nei termometrai, o vaikutis jei antrą dieną neišsikakodavo, būdavo neramus, riesdavo kojytes. Vienintelis išsigelbėjimas būdavo mikrolax klizmutės. Vienam kartui sunaudodavau pusę klizmutės. O viskas susitvarkė, kai vieną kartą per dieną pradėjau duoti mišinuką. Nes anksčiau jį duodavau tik tada, kai trūkdavo MP, o vaikutis vis dar norėdavo valgyti. Gal dėl to ir ta problema su viduriukais tokia buvo
asta2006
2007 02 15, 19:40
mes tai slyvu sultyciu atsigerem arba slyvu tireles biski ir mum padeda
Rasmuze
2007 02 16, 16:01
mes daugiau arbateliu pradejom gerti , kad viduriukai laisvesni butu
Pakeliautoja
2007 02 16, 17:11
mano mze nekakojo 6paras  po to viskas susitvarke, kadangi maitinu pati tai mums padejo slyvu sultys, valgiau daugiau vaisiu...sako kad normalu jei ir savaite nekakoja, nors mamom tai stresas.... daktare man patare visiskai atsisakyti pieno produktu, net ir sviesto, skaityti protuktu aprase ar nera net pieno milteliu,ir stebeti koki menesy ar situacija gereja...nes sako kad dazniausiai vaikai buna alrgiski pienui
Rasmuze
2007 02 16, 17:54
jei vaikutis gerai jauciasi mamytem nereiketu streikuoti,
raudoniuke
2007 02 17, 14:32
Na jei vaikutis yra ramus neverkia tai ematau jokiu problemu. Dukriukas mano tai i savaite karta tedarydavo ir kai nuveziau pas gydytoja tai ji atsake kad tai normalu.na kartais budavo kad paketedavo tai as atpjaudavau maziuka gabaliuka vaikisko miuiliuko suslapindavau ir ikisdavau i uzpakaliuka 5 min ir ji jau budavo issitustinusi.bet ir kaip bebutu geriau tokiu dalyku vaikam nebutu  Mum visa tai praejo kai pradejom valgyti naturalu maista ir normaliai pavalgyti, dabar mes darom net kartais po 4 kartus i diena be jokiu kanciu
karsoniux
2007 02 18, 23:20
as tai neislaukiau, jau kai 2 paras vaikutis nekakojo ir skambinau gydytojai, sake jei vaikutis bus labai neramus trecia diena deti klizmute, bet neprireike, po skambucio vaikutis ir apsikakojo
Rasmuze
2007 02 19, 12:49
greiciauiai issigando klizmutes ir padare ta rimta reikaliuka  girdejau kad tos klizmutes palengvina  ustinimasi, bet prie ju greitai priprantama.
Adamo mamyte
2007 02 20, 21:34
QUOTE(kyccia @ 2007 02 15, 15:38) mamytes padekit... mano katinelis jau keturios paros nepasitustina , kaip jam pagelbeti?  Sveika  Mes turejom tokiu bedu nuo 2 men mazdaug. Sunelis nepadarydavo po 5 paras, valge ir valgo tik MP. Mums nei muiliukai, nei termometras, nei masazai, nei manksteles, nei arbateliu gerimas nepadedavo, nepadedavo nei mano valgymas vaisiu. Kai lialius jau penkta para negaledavo padaryt kakucio, darydavom klizmute Microlaxo. Per minute laiko mazylis padaro. Gydytoja mums patare nepiknaudziauti ta klizmute, bet kai maziukas negaledavo pasitustinti, reikedavo jam padeti. Taip kankinomes apie men. Kai pradejom vartoti gerasias bakterijas, situacija pradejo taisytis, o po men laiko isvis viskas susitvarke ir dbr mazius daro kaip tikras vyras - 3/4 k per para  Sekmes!
karsoniux
2007 02 24, 11:59
 o mano pradejo daryti tik kas 2-3 diena, kazin ar cia normalu? anksciau kasdien padarydavo
deivydukomama
2007 02 24, 12:20
mes tai geriam irgi daug arbateles ir jam viduriukai laisvi kartais padaro 3 kartus i diena
rasiuxx
2007 02 24, 19:01
mums irgi buvo tokia beda.teko ir klizmutes daryti ir net pas gydytoja ejom.valgo tik MP.tai mums labai gerai padejo dziovintos slyvos.as kasdien po kelias suvalgau ir dabar kasdien maziukas tustinasi.
Rasmuze
2007 02 24, 21:20
QUOTE(karsoniux @ 2007 02 24, 12:59)  o mano pradejo daryti tik kas 2-3 diena, kazin ar cia normalu? anksciau kasdien padarydavo  viskas normalu
laimingai_istekejusi
2007 02 24, 22:45
o mano mergina jau pora savaiciu be mano pagalbos nedaro kakucio  kai pora dienu palaikau ja nepakakojusia uzkieteja viduriukai ir tada jau su termometru vos isspaudzia kakuti  ka galit patart? ar buvo taip kam?
Rasmuze
2007 02 25, 09:09
QUOTE(laimingai_istekejusi @ 2007 02 24, 23:45) o mano mergina jau pora savaiciu be mano pagalbos nedaro kakucio  kai pora dienu palaikau ja nepakakojusia uzkieteja viduriukai ir tada jau su termometru vos isspaudzia kakuti  ka galit patart? ar buvo taip kam?  o ka jus valgot? gal arbateles duokit daugiau pagerti maziukui
pop_mama
2007 02 25, 09:54
QUOTE(karsoniux @ 2007 02 24, 12:59)  o mano pradejo daryti tik kas 2-3 diena, kazin ar cia normalu? anksciau kasdien padarydavo  mums ir taip buvo, bet po keliu menesiu viskas susitvarke kai pradejom ivairesni maista valgyt... o seip yra normalu jei vaikas kas keturias dienas daro, ypac kai mainamas MP.
karsoniux
2007 02 25, 10:20
QUOTE(pop_mama @ 2007 02 25, 10:54) mums ir taip buvo, bet po keliu menesiu viskas susitvarke kai pradejom ivairesni maista valgyt... o seip yra normalu jei vaikas kas keturias dienas daro, ypac kai mainamas MP. aga pabandem obuoliuko sulciu pora sauksteliu  is karto palengvejo
Rasmuze
2007 02 25, 10:27
QUOTE(karsoniux @ 2007 02 25, 11:20) aga pabandem obuoliuko sulciu pora sauksteliu  is karto palengvejo  tai saunuolei? o ar mazasis nesuviduriavo, kad is kart pilnos sauskelnes?
Mums irgi būna tokių susilaikymų, tai aš daržovių suvalgau maitinu MP, tai kitą dieną vaikiukas ir prisidaro...Keisčiausia, kad arba nedaro kelias dienas, arba porą kartų į dieną ir labai skystai, kartais neramu net. Bet kiek domėjausi, viskas normalu kol maitini MP ir kol vaikas šypsosi, laimingas ir energingas.
Atlante
2007 02 25, 22:06
Na ta klizmute tikrai geras dalykas, as du kartus dariau ja, viena karta kai 4 paras nekakojo, jau net valgydama rekdavo ir kita karta 3 paras nekakojo. viena karta padejo slyvu tyrele mums, o dabar vel 2 paros nekakojusi  daviau siandien ir slyvu tyreles nesuveike deja, duodu ir bifolac bakteriju jau apie savaite laiko... reikes gal man uzvalgyti slyvu sakau po keleta i diena. o arbatu kazkodel pradejo manoji negerti, nors seniau tai labai skaniai gerdavo  mes jau ragavome po truputeli koseliu, tai kaip tik mano nuomone turetu pradeti tvarkytis viduriukai.. na palauksiu rytojaus jei nebus pakakojusi tai reikes padeti gal maziukei... deja jokie masazai jai nepadeda
Rasmuze
2007 02 25, 23:06
QUOTE(Atlante @ 2007 02 25, 23:06) Na ta klizmute tikrai geras dalykas, as du kartus dariau ja, viena karta kai 4 paras nekakojo, jau net valgydama rekdavo ir kita karta 3 paras nekakojo. viena karta padejo slyvu tyrele mums, o dabar vel 2 paros nekakojusi  daviau siandien ir slyvu tyreles nesuveike deja, duodu ir bifolac bakteriju jau apie savaite laiko... reikes gal man uzvalgyti slyvu sakau po keleta i diena. o arbatu kazkodel pradejo manoji negerti, nors seniau tai labai skaniai gerdavo  mes jau ragavome po truputeli koseliu, tai kaip tik mano nuomone turetu pradeti tvarkytis viduriukai.. na palauksiu rytojaus jei nebus pakakojusi tai reikes padeti gal maziukei... deja jokie masazai jai nepadeda  Prie klizmuciu greitai priprantama, jei dazni naudost, tai ateis diena kai be ju nebeissiversiti
Atlante
2007 02 26, 10:47
QUOTE(Rasmuze @ 2007 02 25, 23:06) Prie klizmuciu greitai priprantama, jei dazni naudost, tai ateis diena kai be ju nebeissiversiti zinau, todel ir stengiuosi ju nenaudoti, taciau kai nepadeda niekas ir vaikas verkia neissitustines tai manau reikia padeti, o ne ziureti kaip ji kankinasi.
Rasmuze
2007 02 27, 16:46
QUOTE(Atlante @ 2007 02 26, 11:47) zinau, todel ir stengiuosi ju nenaudoti, taciau kai nepadeda niekas ir vaikas verkia neissitustines tai manau reikia padeti, o ne ziureti kaip ji kankinasi.  o gal i valgiarasti atkreipk demesi.manau reiketu kai ka pakeisti.
Gabanne
2007 03 06, 12:56
Mano maziui 3 men irjis ziuriu pradejo kakoti, tik kas 3 dienas  na neverekia, bet rangosi, steni, masazuoju pilvuka, tada pabezda, bet ar tikrai normalu tai? geriam bakterijas jau koki menesi, pilvuka maszuoju pries kiekviena maitinima, maitinu tik MP.
Arsua32
2007 03 06, 14:08
Mano maziukas nuo 3 men. pradejo kakoti kas 2 diena ir tai reikdavo padirbeti su mankstelem (suriestas kojytes priglaust prie pilvuko ir palaikyti, panesioti sedima padetim, taip lyg sedetu ir kaku darytu). Pasirodo nuo vitamino D viduriai uzkietejo. Vietoj termometro kisdavau pipetes buka gala. Na dabar mes jau diduciai valgom tyreles, koseles ir viduriukai susitvarke
sveikos mamytes, pasiguosiu ir as. daugelis rasot, kad jusu mazyliai po 5 paras nesitustina. Maniskiui normalu nesitustinti 10 - 14 paru. viskas prasidejo nuo 2 men. iki dabar valgo MP. pradejau duoti tyreles laisvinancias . nebezinau, ka ir bedaryti. Kreipemes visur, pasiule duphalac, gerem. siule microlac klizmutes, bandem, tai to kakiuko vos vos. po rekordiniu 18 paru vaziavom i priemima, kiso duju vamzdeli, beveik nieko nera. priemime nuramino, kad maitinant MP normalu. siule duot maziui vandenuko, kad MP 'prasiskiestu' - tas pats. dabar mums jau 6+men. valgom tyreles, koseles, geriam MP, o jei pasitustiname viena karta per savaite - svente. kur dar kreiptis, ka dar maziui duot nebeisivaizduoju
Gabanne
2007 03 06, 16:09
QUOTE(vovka @ 2007 03 06, 15:54) sveikos mamytes, pasiguosiu ir as. daugelis rasot, kad jusu mazyliai po 5 paras nesitustina. Maniskiui normalu nesitustinti 10 - 14 paru. viskas prasidejo nuo 2 men. iki dabar valgo MP. pradejau duoti tyreles laisvinancias . nebezinau, ka ir bedaryti. Kreipemes visur, pasiule duphalac, gerem. siule microlac klizmutes, bandem, tai to kakiuko vos vos. po rekordiniu 18 paru vaziavom i priemima, kiso duju vamzdeli, beveik nieko nera. priemime nuramino, kad maitinant MP normalu. siule duot maziui vandenuko, kad MP 'prasiskiestu' - tas pats. dabar mums jau 6+men. valgom tyreles, koseles, geriam MP, o jei pasitustiname viena karta per savaite - svente. kur dar kreiptis, ka dar maziui duot nebeisivaizduoju  ohoho As bandysiu slyvu valgyti
Rasmuze
2007 03 07, 07:48
jei maitinat savo pienuku,tai mamytes labai reguliukit savo maista,valgykit toki maistuka kuris laisvina viduriukus.tiesa ,mums mamytems yra keista,kai leliukas paauges pradeda reciau tustintis ir jei jis yra ramus ir jam pilvuko neskauda tai tada nieko baisaus,tai reiskia kad maziukas paaugo
Jurgux 1
2007 03 25, 20:16
O mum tik 25 dienos, bet jau para kaip neissitustina, stena, bet nieko nesigauna, kartais pirscioja. Patarkit ka tokiam mazam daryti? Maitinu savo pienu, bet pritrukus kartais daduodu maistelio tuteli 1.
Feeling
2007 05 01, 13:44
O kaip daznai vaikiukas turi tustintis, kaip yra normalu? Nes, kai maitinau pati tas kelias dienas, tai pakakodavao per kiekviena maitinima, ir gydytoja sake, kad tai yra normalu, o dabar vos ne vos isstena karta per diena...
padange7
2007 05 01, 14:34
QUOTE(Truta @ 2007 05 01, 14:44) O kaip daznai vaikiukas turi tustintis, kaip yra normalu? Nes, kai maitinau pati tas kelias dienas, tai pakakodavao per kiekviena maitinima, ir gydytoja sake, kad tai yra normalu, o dabar vos ne vos isstena karta per diena... na dar i diena tai, atrodo, normalu. Va kai jau neprakakoja kelias dienas - 2-3, tai manyciau jau nlb gerai. Paklauskit savo gydytojos, ji teisingiau isaiskins, jik kiekvienas lelius skirtingas.
mylimuke
2007 05 16, 11:47
Maniske anksciau tustinosi i kiekviena pampersa, kuri keisdavau pries kiekviena maitinima. Bedos prasidejo gal pries 1.5sav. Is pradziu pasitustindavo labai mazai ir ne i kiekviena pampersa. Pries kelias dienas pradejom valgyti misinuka (karta per diena),tai visai nesitustina jau gal 2-3 dienas. Siaip ji nestena, tik pradejus valgyti pradeda raitytis, keliskart patraukia ir verkia supykus, Ir apskritai pasidare labai irzli, ypac vakarais. Kaip jai padeti nezinau
little bear
2007 05 16, 22:42
mes ir turėjom problemų  maždaug nuo 2,5 mėnesio. Prieš tai darydavo kaip pagal grafiką. Pradėjo nesituštinti iki 5 dienų, neramus būdavo. Daktarė pasiūlė slyvų nuoviro duoti, tai tik tam kartui padėdavo. Nuo ketvirto mėnesio pradėjau duoti trinto banano ir reikaliukai susitvarkė
Mes vargstam nuo 1 mėn. ir taip jau 4 mėn.  Visokių gydytojų nuomonių prisiklausyta  vieni sako, kad normalu, kiti sako, kad nenormalu maitinant tik MP. Pakakodavo tik su termometro padirginimu, mikrolaxo klizmutėmis arba kartais duphalacas padėdavo. Nenorėjau šių priemonių naudoti, bet...nesituštindavo net iki savaitės, pradėdavo gausiai atpylinėti, darydavosi neramus. Bet dabar situacija atrodo pradeda keistis  . Pradedu primaitinti avižų ir grikių košytėmis. Dar tarkuotą obuoliuką valgėme. O geriausiai tai Semper juodųjų slyvų tyrelė (nuo Hipp slyvų tyrelės buvo dar labiau sukietėję) padėjo (netyčia ją atradau Maximoje)  Daviau vakar ir šiandien po 1/2 indelio. Tai vaikis šiandien net 2 kartus prikrovė krovinį, vos ne kad ligi ausų  . Ir mačiau, kad pats gražiai pastenėjo  Gal kam tai ir juokinga, bet mums tai didžiulis stebūklas
Monciuke
2007 07 24, 11:10
mamytės, gal galit pasakyt ar tos mikrolax klizmutės specialiai vaikams yra? Buvau nusipirkus sau, maniau kad po gimdymo prireiks, bet taip ir liko. Galvoju ar mažiukei tiktų. Jau 7 dieną nepakakoja...  Dar šiandien palauksiu, bet vakare jau turbut reiks padėt jai..
QUOTE(Monciuke @ 2007 07 24, 10:10) mamytės, gal galit pasakyt ar tos mikrolax klizmutės specialiai vaikams yra? Buvau nusipirkus sau, maniau kad po gimdymo prireiks, bet taip ir liko. Galvoju ar mažiukei tiktų. Jau 7 dieną nepakakoja...  Dar šiandien palauksiu, bet vakare jau turbut reiks padėt jai.. Jeigu maitini savo pienuku tai nieko baisaus jei ilgiau nekakoja. O jeigu matai kad stengiasi tai daryti ir nesigauna tada reikia padet jau. As tai klizmuciu nenaudoju,paduodu kosytes avizu tai geraiu sekasi.
rikutis
2007 07 24, 12:45
ir mes vargstam nuo 1 menesio... siulyciau nueiti pasikonsultuot su gastroenterologu- jie kiekvienoje vaiku poliklinikoje yra, mes tai labai dziaugiames savo pilvuku daktaryte, daug naudingu patarimu dave sekmes
QUOTE(kyccia @ 2007 02 15, 15:38) mamytes padekit... mano katinelis jau keturios paros nepasitustina , kaip jam pagelbeti?  Pas mus irgi buvo tokia problema, tai vaistineje pirkau klizmutes, arba daviau vaistuku dupfalac
Monciuke
2007 07 24, 13:41
Anzela0626
2007 07 25, 06:59
Labas rytelis.Mes jau vargstam su viduriukais nuo 1 mėnesiuko,jau išbandžiau termometrą ir muiliuko gabaliuką kišau.Šiandien jau 10 para kaip nekakoja  ,važiuojam pas GYD pasikonsultuot.Viduriukai neužkietėję ir vaikas ramus,tik dujos eina lauk.Maitinu MP,vieną-du kartus per parą duodu mišinėlio.Man tai kažkoks siaubas su tais viduriukais
happymama
2007 07 25, 10:45
musu problema susitvarkr, dabar tustinames viena kart per diena  naudojom klizmutes mikrolaxo,ir duphalac.beja labai padejo slyvu hipp tyrele ir sultytes.sekmes ir kantrybes jums mamytes
nu va,kai MP maitini tai gali nesitustinti.o mano mazas daugiau misinuko gauna,nes pieno labai mazai turiu ir ta nusitraukineju.o kakina kas 2-3 para.ir siaip neramus,naktimis dejuoja,stena ir taip jau pora sav,nors mum dar ne menesio nera
|
|