Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas nemegsta piesti
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Derra
Mano 4.5 metu sunus nemegsta piesti. Ar versti ji tai daryti? Kartais spalvina knygeles, bet tai kartais daro labai tamsiom spalvom. Ar tai rodo nerima, baime?
Rigedora
Žvaigždute, dėl nenoro piešti-nusiramink wink.gif nes mano nei vienas nemėgsta piešti... doh.gif dar paspalvinti kartais užplaukia, ypač jei flomasteriai nauji thumbup.gif o dėl spalvų-tai mano jau baigia pereiti bent mažius visas-buvo visą knygelę juodai nusplavinęs, kitą rudai.. biggrin.gif dabar jau susidomėjo raudona spalva.. clap.gif suprasi kas ten jiems užplaukia.. doh.gif ir aplamai, ką ten knygos, ką ten piešimas-kai yra kompai, TV visokios nesąmonės ir naujausia nesąmonė- Yogi-jo (ar kažkaip taip) kortos wink.gif
Jutare
QUOTE (Žvaigždutė @ 2004 11 22, 01:22)
Mano 4.5 metu sunus nemegsta piesti. Ar versti ji tai daryti? Kartais spalvina knygeles, bet tai kartais daro labai tamsiom spalvom. Ar tai rodo nerima, baime?

Pas mus irgi tokia situacija. Piesti nelabai megsta (tiesa, darzelyje kartu su vaikais tai piesia), bet jei piesia, tai spalvos irgi tamsios - viena kita sviesesne. Idomi butu psichologo nuomone tuo klausimuku g.gif
Linchia
pa mus panasi situacija, ne del spalvu, bet pacio piesimo
piesia tik noredamas isiteikti, nes buna pagirtas, ir visus savo piesinius padovanoja man arba teciui, praktiskai del to ir piesia
o ir pats piesimas, skuba, nespalvoja, tik kai kurios detales, visada masinos, dar kartais zmones jose

kurgi ta psichologe?
Psichologe
Neverta versti piešti, jeigu vaikas nenori, juk piešimas ar kita kūrybinė veikla pirmiausia turi teikti malonumą. Vaikams apskritai patinka ryškios spalvos, spalvų kontrastai (pvz., kontrastingai atrodo, kai ant balto popieriaus piešiama tamsiomis spalvomis), dėl to negalime sakyti, kad piešimas tamsiomis spalvomis reiškia baimę, nerimą.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.