Pastebejau, kad mano mazuliui lepsta ausys
Kai mano zuikiui buvo pora menesiuku, pastebejau, kad viena ausyte visada uzlinksta kai jis guli. Na, pati kazkaip del ausu kompleksavau, tai labai nenorejau, kad vaiko ausytes atleptu, o ta apatine pagalvele visada buvo uzlenkta ir paziurejus i abi ausytes matesi, kad vienos ausytes labiau atleipusi. tai as priklijavau su pleistriuku. Kepurye manau vauikui nelabai patogu, be to kai vaikas sukineja galvyte, tai ta kepuryte nusisuka i sona ir vistiek ausyte islenda ir uzsilanksto taip kaip joms reuikia. Na tas pleistriukas pabuvo gal kokias 4-5 dienas, ir kai ji nuemiau ta problema baigesi
maziui jau 1m ir menuo ir ausytes labai grazios
Mano mazosios viena ausyte irgi labiau atlepusi, bet as labai abejoju tomis priemonemis
manau viska lemia genai! O pleistrai
aisku, kad genai daug ka lemia. bet jei ausytes neatlepe, bet va miegant vis uzsilenkia, tai manau net ir be genu ji gali siek tiek deformuotis, ty atlepti.
eikit sau, merginos. dideles jau moteriskos, o tokius vejus kalbat... JOKIE KLIJAVIMAI, KEPURES ANEI APIBINTUOTA GALVA AUSU FORMOS, DYDZIO IR ATSIKISIMO NEPAKEIS. aisku, galit netiketi ir bandyti plastikos chirurgu paklaust. jie tada moksliskai paaiskins, kas ir kaip.
pvz. skaityti cia http://www.moteris.lt/03jan/articles/ausys.htm
Maniskis irgi vis versdamasis ant sono prispausdavo ausytes. Aisku as pabandziau priklijuoti su pleistriuku, bet po puses valandos pagailo
O ausys bus tokios kokios turi buti. O jei ne- kai paaugs tikrai nepagailesime siais laikais ir plastinei operacijai.
Jo aš su savo merga irgi su aisimis vargstu. Klijavau ir su pleistru ir naktim kepure dedavau, po kiek laiko spjoviau ir apleidau. Bet dabar jai jau beveik penki, ir galvoju, jei jau atlepusios tai tegu, bet kad daugiau neatleptu tai ir vel pleistru priklijavau. Kad siek tiek atlepus bus isgyvensiu, bet kad tik ji kur sukasi, tai ir uzlinksta, tai ir bijau, kad super neatleptu. Vis tiek manau kiek pagelbesiu.
nu as nesakau, kad pleistru galima apsaugot nuo ausu atlepimo.mano atveju ausytes nebuvo atlepe, bet miego0damas vis prispausdavo uzlenkta apatine pagalvele, tai pamaniau, kad jei istisai taip miegos, tai tada ir atleps ta vieta. Tai paemiau su paprastu pleistriuku (kur ant nuospaudu klijuoji) ir priklijavau ta apatine pagalvele. Man tiek ir uzteko, daugiau ta vieta neatsilenkdavo. As tikrai nesu naivi ir nesakau, kad atlepusias ausis imsi priklijuosi ir jos pasidarys grazios. bet.... aisku, gaila vaiko, bet kai tokis maziukas buvo, tai nei draskesi nei ka. O po keliu dienu tas plaietriukas pats atsiklijavo, nereikejo nei plest. na biski buvo ta vioeta paraudus, bet ....uztat dabar ausytes grazios
Westa, nu paemiau ta vieta kur atsilenkia ir priklijavau prie paausio, nu kad nesilankstytu ir tiek
o naivume sventas, tris dienas su pleistru pabuvo vaikas, ir jau ausytes neatlepusios, zinot net komentaro ta tema nerasysiu
kas augina vaika , kurio ausytes istikro linkusios atlepti (pvz mano) puikiai supranta, kad visos tos nesamones - kepures, ausu klijavimai ir tt nepadeda, o tik vaika kankina. pries veja nepapusi, gamtos neapgudrausi mane tai nervina, kai kokios babces man pradeda aiskint, va tipo kudikystej kepuraites neuzdejai vaikui, tai dabar turi ... tokiom bobom
Mano pirmojo sunaus abi ausytes nuo gimimo atlepusios, antro viena. Paveldimumas: senelis, tetis.
Vyro bendradarbis savo dukrai 7m. dare operacija. Neskausminga, greit paleido, prisiuvo ausytes. Tai manau, kad toks budas pakeisti ju forma, o visi kiti tai tikrai nepades.
Kokiu zinot patarimu,ar imanoma,kad ta viena ausyte butu kaip kita<>?gal kepuryte raisioti<>?viena truputi virsuje atlenkta,taip nezymiai matosi,bet vistiek,gal kokiu liaudisku patarimu zinot<>?Itariu,kad ligoninei seselei blogai uzmove kepuryte ir pabuvus porai dienu ir yra to pasekme,o gal klystu<>?
Nepergyvenk, man irgi iš pradžių taip atrodė, viskas savaime susitvarkys
Ausu atlepimas dazniausiai buna paveldetas, taigi risk nerises -nepades
SIAIP RISK KEPURYTE O KAI PAIMI ANT RANKU LABAI ZIUREK KAD NEBUTU UZSILENKUS
maniskei iki siol vienos ausytes galiukas uzlinkes
Mano mažiuke nepakencia kepureles... ausytes baisu kaip atlepe... o ji nenori kepureles ir psio... karta pasiskundziau uosviams tikedamasi gal kokio patarimo (niu, vis patirties bagazas didesnis)... o uosvis, tipo nėra cia jokio strioko, juk mergaite - plaukai uzdengs... uch, kaip zlastis paame... as noriu, kad mano maziuke butu grazi, ir kad nereiktu vargsiukei paskui visa gyvenima kompleksuoti ir speptis po plaukais... o jis tipo... nera cia problemos... uch... juk mergytes nori buti grazios... jos pergyvena del kiekvieno niekucio savo isvaizdoje... o atlepusios ausys... na... juk tai tikrai nera grazu... ar kas nors mane supranta?... gal zinot kaip galima butu prie kepureles pripratint... ?...
Mano dukrytei taip pat viena ausyte atlepus buvo,dedam kepuryte lyg ir suvienodejo.
mano vaikui tai irgi labai atlėpus tai net pleistru klijavom nieko nepadėjo net nežinom ką daryt
As irgi pleistru klijavau ir kepuryte dejau, bet nieko nemacijo. Visvien ta ausyte savo dare. Bet karta sesele atejusi pasake, kad gali stengtis kiek nori, cia genetiskai nulemta ir nieko nepadarysi. Bet dabar paaugo mano pana, padidejo galva, uzaugo ilgesni plaukuciai, as jau net nematau tos ausytes. Ar cia as pripratau, ar istikruju jau taip nebekrenta i akis.
musu irgi viena ausyte atlepusi
Tėveliui ausis su pleistru klijavo ir vistiek atlėpę, tai nieko nuostabaus kad ir dukrytei vis po kepure užlinksta
Na, bet šiais laikais, jei tikrai vėliau matysis, kad yra problema galima padaryti plastinę operaciją
N avieni pazystami padare dukrai operacija, tai sake kaip bebutu vistiek turi itakos. pasala ar oru kaita, jai siek tiek skauda.
Manau, kad vaikas paaugęs nuspręs ką daryti su savo ausim
Na nelabai norisi, kad kiti vaikai tavo vaika vadytu atlepausiu ir taip traumuotu .
Aišku nefaina, bet visgi operacija yra rimtas dalykas.
Sveiki.Mano drauges mergytei 4metukai,ryskiai atlepusi viena ausyte,kita ne.Mergaitei kai surisa plaukus i virsu labai matosi na ir nezino ka daryti ar verta operuoti ir kada,nes pergyvena kad paskui vaikai mokykloje nesityciotu.Dabar i darzeli neina yra namuose.Aciu uz patarimus.
Kadangi tai mergytė tai iš tikrųjų gali taip atsitikti,kad pergyvens dėl tos ausytės,o jei dar kažkas tyčiosis tai gali ir kompleksą įvaryti.Man atrodo,kad tėveliai turi gerai įvertinti situaciją ir pasikonsultuoti su gydytojais ar galima tokia mažai mergytei daryti operaciją ir panašiai.Ar pati mergytė supranta,kad ausytės jos skirtingos yra?Šiap dėja vaikai yra tokie žiaurus,kad...
Manau operacijai ankstoka. Gal kai pradės eiti į mokyklą, kai pati pastebės (arba ne), kad kitokia ausytė jai trukdo. Aš sau ausų operaciją pasidariau jau suaugusi
Kad būtų mažiau psichologinių problemų, operaciją patariama daryti iki mokyklos, maždaug šeštaisiais - septintaisiais metais. Abiejų ausyčių operacija kainuoja nuo 1000 lt.
QUOTE(Pooh @ 2005 04 23, 21:20) Kad būtų mažiau psichologinių problemų, operaciją patariama daryti iki mokyklos, maždaug šeštaisiais - septintaisiais metais. Abiejų ausyčių operacija kainuoja nuo 1000 lt. Sutinku tuo atveju, kai tikrai tas defektukas labai jau ryškus. Nes dabar tai juk sprendžia mama. Pavyzdžiui mano dukrytės truputėlį atlinkusios ausytės (kaip mani iki operacijos Nebent labai krenta į akis ta ausytė...
Aš paminėjau psichologinės problemas. Būtent dėl to ir daroma operacija. Draugė savo pirmaklasę kaip tik šiuo metu ketina operuoti. Ir motyvas būtent tas. Mergaitė (pirmiausia tą pastebėjo jos mokytoja) varžosi mokykloje eiti į koridorių, žaisti ten per pertraukas, nes vyresnės mergaitės ją dėl to pravardžiuoja, užkabinėja. O kiek tos ausys atlėpusios ir kiek jos trukdo ramiai gyventi - sprendžia šeima.
Aciu visoms uz ats,jei kas nors yra dare savo vaikiukams operacijas gal galit parasyti placiau,ir dar ar atlieka tokias operacijas Klaipedoje kadangi is vakaru Lietuvos tai zinoma ieskoma arciau ar tik kokiam Vilniui.ACIU.
Sveikos,
mano sūnaus ausytės irgi atlėpusios, tačiau gydytoja pasakė, kad čia įgimta ir nieko kol kas daryti nereikia. Kai bus pusantrų metų žadėjo siųsti pas chirurgą, o šešiū metų sakė galima bandyti operuoti, jei ir tada dar bus atlėpusios.
Sveiki,
žiūriu, kad pajudinsiu senoką temą, nes jau seniai kas čia berašė... Mūsų mažylėlis dar visai mažytis... Ir ausytės (ypač viena) na ne tai, kad atlėpusios ta standartine forma, kaip įsisvaizduojam... o tiesiog ausų speneliai susiraitę... Gal mažiukas taip nusigulėjo mano pilvely??? Kaži, ar jie ir bus visad tokie užsirietę?
Sveikutės
QUOTE(mamytee @ 2006 03 18, 21:18) aš dėl to ir susidomėjau,mažius vis užriečia vieną ausytę gulėdamas ir man atrodo kad ji atlėpusi biški pasidarė,vyras sako kad aš tik isigalvoju ir nieko nėra Na ausyčių "nugulėti" tikrai neįmanoma Labai norėčiau kreiptis į mamas, auginančias vaikučius su atlėpusiomis ausytėmis QUOTE(*Bambolina* @ 2004 11 22, 12:54) QUOTE(Fikas @ 2004 11 24, 13:41) Mano pirmojo sunaus abi ausytes nuo gimimo atlepusios, antro viena. Paveldimumas: senelis, tetis. Vyro bendradarbis savo dukrai 7m. dare operacija. Neskausminga, greit paleido, prisiuvo ausytes. Tai manau, kad toks budas pakeisti ju forma, o visi kiti tai tikrai nepades. QUOTE(Rituxx @ 2006 03 18, 18:19) Sveikutės Nu nežinau, tok kepurytės tai ir nieko gero, man mama dėjo tai paskui iš ausų udegimų neillįsdavau
Mano viena ausyte buvo atlepuse, bet kai buvau 3 klasej mama nuvede i Kosmetologijos centra Jogailos g. Vilniuje(dabar kitaip vadinamas). As puikiausiai prisimenu operacija, nes narkozas buvo tik ausytei, nebijojau visiskai. Dabar nieks ir nepasakys kuriai ausytei buvo atlikta operacija. Dabar mano vyresnisis sunus turi dvi atlepuses ausytes, paveldimas, ka daryti, mano brolys, tevas - irgi. Dabar cia jokia tragedija. Tik reikia palaukti, kol vaikas paaugs ir pirmin ant operacijos stala
Gal zinote ar Siauliuose gerai operuoja atlepusias ausytes?
Mano pusbrolis turi atlepusias ausis. Aisku tevams ir kitiems suaugusiems tai atrode nieko baisaus. Bet jis vaikysteje neturejo draugu, nes visi saipesi, begdavo is pamoku ir siaip buvo vienisius.
Dabar jis suauges vyras ir jau turi savo vaikiuka, ausys taip pat nebetrukdo, taiau sake savo vaikui tokios vaikystes nelinketu, nes is jos nieko sviesaus neatsimena tik patycias ir pravardes Todel nemanau kad reikia laukti kol vaikas uzaugs ir pats nuspres ar jam reikia tos operacijos
mano bernužėlis kai miega nuo pat gimimo (dabar esam 2mėn) abi ausytės sulinksta per pusę. šiaip nėra didelė problema, bet vistiek pergyvenu.
gydytoja sakė, kad dar nėra tvirtos kremzlės, ji sukietės tik apie 3mėn. ir dabar nieko nereikia daryti. kai kurie giminaičiai vis: oioioiii ausytė užsilenkė, reikia pataisyti. o kaip jam pataisyti, jeigu jis miegodamas 100 kartų tą galvą į vieną pusę į kitą ir t.t. manau paaugsim pamatysim.
norejau paklausti mamyciu, ar atlepusios ausytes pasimato nuo gimimo? jei ne tai nuo kelinto men.?
Prasau merginos patarkit ka daryt jei mano sunelio ausytes atlepusios o jis dar kiekviena kart miegodamas sugdamas galvyte vis jas uzlenke
NIEKO.
ta prasme, niekas nepades- tik operacija pries mokykla, jei atrodys taip, kad bus gresme del pravardziavimosi.
Bet nejau jis negali isaugt to?Juk jai jas prispausiu su kazkuom tai gal dar atsistatys ar ne?
|