man tai labai grazus tokie vardai kaip Marija,Kotryna,Margiris...bet jau trumpinimai...Mare, Katre, Margis(isvis kaip suo)
ar galvojat kaip trumpins jusu vaiko varda ar tiesiog duodat ta varda,nes jis jums grazus?
man tai labai grazus tokie vardai kaip Marija,Kotryna,Margiris...bet jau trumpinimai...Mare, Katre, Margis(isvis kaip suo)
Man nepriimtina, kai vardus trumpina patys tėvai. Kam tada duoti ilgą vardą ir vėliau jį išdarkyti? Man labai patinka, kad mano draugė savo trimetį sūnų vadina Tautvydu (Tautvydėliu), bet ne "Tučiu", kaip kažkada skaičiau Sabonienė savąjį.
Mes specialiai galvojome varda, kad butu trumpas, nes jei ne mes tai kiti mokykloje draugai ar pan. vistiek trumpins. Ir dar esu girdejusi, kad negalima zmogaus vardo trumpinti, nes sutrumpini jo gyvenima
Pritariu Summer. Jei jau tėvams jų vaikučio vardas per ilgas, tai juk galima išsyk rinkti trumpą. Mano penkiametei nepatinka nei trumpinys, nei mažybinė jos vardo forma. Jei kas taip į ją kreipiasi, išdidžiai pataiso, pasakydama pilną vardą. Beje, kartais pataiso ir tėvus.
renkant varda deretu apie tai susimastyt... gerai, kai vardo trumpinys priimtinas kaip ir pats vardas (Justinas -- Justas, Jurgita -- Jurga, ir t.t.) pazystu nemazai zmoniu, kurie pilnais vardais saukiami but nemegsta.
bet yra ir priesinga kategorija, kurie neleidzia savo vardu trumpint. manau, zmogus uzaugs -- pats nuspres kaip nori buti saukiamas.
Kadangi mano varda mokykloje visada visi trumpindavo, tai savo vaikams davem trumpus vardus, kad taip nebutu jiems. Jau pastebejau, kad sunaus mokykloje ir dukters darzelyje vardai yra trumpinami: Eimis, Vykis, Ernis ir pan. O pagal save zinau, kad mokykloje gali klasiokams kiek nori irodineti, kad vardo netrumpintu, jiems dzin
ne visai dzin. turiu drauge vardu Beatrice. daugeliui labai knieti saukti ja Bete, Betse, ar dar kaip nors kitaip. Bet kaip jinai pati sako, kad nuo vaikystes atsiliepia tik i savo varda toki koks jis yra, ir tie visi sutrumpinti ar iskraipyti variantai jai neprigijo ir neprigis.
Vaikai jau tokie padarai, kad jie gali ir trumpiausią vardą išdarkyt pvz girdėjau kaip Liną vadina Lince arba Liena, kažkoks absurdas. Dalią vadina Dalka ir t.t. Aišku yra tokių, kurios nekreipia dėmesio kai ją šaukia Juste, nes jinai gi Justina.
Mano ir mano vyro vardai ilgi,bet niekas pilnu vardu nešaukia.Netgi patys tevai.Todėl padarėm išvadą ir savo atžalėlei nusprendėm parinkti trumpą vardą.O ir pravardes dažniausiai sugalvojamos ilgiems vardams.
varda rinkdama galvojau apie jo trumpinima,todel stengiaus,kad butu ir grazus,ir sunkiai trumpinamas.bet...teisingai kazkas parase,kad siaip laikais sugeba sutrumpint bet ka,taciau tikiuos,kad musu mazulka ir liks kamile,o ne kuo kitu
QUOTE(Ramunita @ 2004 11 22, 13:22) ar galvojat kaip trumpins jusu vaiko varda ar tiesiog duodat ta varda,nes jis jums grazus? man tai labai grazus tokie vardai kaip Marija,Kotryna,Margiris...bet jau trumpinimai...Mare, Katre, Margis(isvis kaip suo) Mes savo Kotryna buvom pradeje vadinti Kote, o ji pati, kai pradejo kalbeti, save pasivadino Tinia.
Kai aš vyrui pasiūliau pagalvoti apie berniuko vardą Margiris, tai vyras pralinksmėjo- pasiūlė vaiką Bobiku pavadinti.
norge,pralinksminai
O man tai patinka ilgi vardai. Kai buvau mažytė, tai visi vadino Virgute. Mokykloje buvau Virga ir labai pykdavau kai pavadindavo pilnu vardu. Bet dabar man žiauriai patinka būti Virginijai. Jaučiuosi solidesnė
Vaikams vardus išrinkome irgi ilgus (nes tėtuko vardas irgi ilgas - Gediminas, tad kaip gi vaikučius "nuskriausi"
Na mano pacios vardas yra gan ilgas tai visi mano varda trumpina..
Man irgi patinka ilgi vardai! Pvz. namie varda trumpina, tai atrodo naturaliai, o darbe vadina pilnu vardu, tai iskart ir jauciuosi solidziau, rimciau
Mes savo
pazhinojau karta Sima ....ir pavadinau Simona ... isizeide mergyte
na ir zinok tu kad jin Sima, ne Simona .. maishalyne kartais su tais trumpinimais
o man grazhu, kai vaikas turi ilga varda, kuri galima trumpinti. kai rinkom pirmajam sunui varda, vyras labai norejo pavadinti ji benu. bet mano brolis sake - gerai kokiam didzhejui iki 25 metu gerai, bet vyras suaugs, surimtes - koks dar benas... pavadinom bernardu - o mazhybishkai vadinam benu, benuku. antrasis augustinas - vadinam gustu, guchiu (kad nesimaishytu su mano broliu augustinu, kuri visi vadina augiu).
Esu skaiciusi, jog vardu trumpinti negalima.
O jeigu patinka ilgi vardai, tai kam juos trumpina patys tevai, jeigu mes (patys tevai) savo atzalas vadinsime pilnais vardais aplinkiniai taip pat i juos kreipsis. Nesuprantu kai is Lukrecijos padaro Luka ir pan. tai juk du atskiri vardai. Man tai primena rusiskus vardus kur mergaites vardas Aleksandara, o visi vadina kaip nori Maša, Daša, Saša. Atsiprasau jeigu ka izeidiau.
Man nelabai patinka, kai yra trumpinami vardai. Na dar nieko kai Gintautą pavadina Gintu, ar Gediminą - Gedu. Bet yra vardų kurie tam netinka. Ir aš visada stengiuosi vadinti pilnu vardu, nebent tikrai žinau, kad tas žmogus neprieštaraus, jei sutrumpinsim jo vardą.
Mes kai davem varda,net nesusimastem apie trumpinimus....Davem Edvinas,o vadinam dabar Edvinuku.O draugu mergyte (1m 8 men.) ji saukia "Edi!"...
Man tai irgi nepatinka kai mano trumpą vardą bando kaip nors prailginti..
man tai patinka trumpi vardai... bet sutinku, kad uzaugus tas ilgas kazkaip solidziau skamba - as savo vardo trumpinio labai nemegstu...
mes labai žiurėjom ar iš vardo jokių trumpinių ar pravardžių nebus,man tai svarbu
mano Tevai sesei nedave vardo Brigita, vien del to, kad sode kita mergaite Briga istisai saukdavo
QUOTE(VILGRA @ 2006 06 02, 21:16) mes labai žiurėjom ar iš vardo jokių trumpinių ar pravardžių nebus,man tai svarbu zinoma,kad pikta,kai iskraipo varda, ar ji pastoviai trumpina. Ypac, jei yra koks ilgas vardas, o visa laika saukia trumpiniu, net ir tevai, kai toks trumpas vardas irgi egzistuoja. Tai kam deti ta ilga tada! Konkreciai pvz. Beatrice, o visada saukia Beta! tai kam dar vadinti beatrice... p.s. Ziuriu,kad tavo sunaus vardas Grantas... Kai buvau maza, buvo draugas Grantas... ,deja ir jam buvo rastas trumpinys - pravarde...
Man atrodo kad svarbiausia ,kad tėvam patiktų vardas
QUOTE(VILGRA @ 2006 06 02, 21:16) Pritariu
o manes niekas netrumpino... neleidau
Aš prieš vardų trumpinimus. Blogiausias to pavyzdys, kai Birutę vadina Birka
Vardus trumpina ar iskraipo visam pasaulyje ir niekur nuo to nepasidesi. Mano vaiku vardai ilgi, tai vienas aisku virto Minde o kitas Zygiu. Ir pati taip vadinu. Na o trumpus vardus visi jaucia pareiga ilginti, pvz. Rokas virto Rokuliu, Tadas-Tadeusu ir pan.
QUOTE(bugen @ 2006 06 06, 08:28) Vardus trumpina ar iskraipo visam pasaulyje ir niekur nuo to nepasidesi. Mano vaiku vardai ilgi, tai vienas aisku virto Minde o kitas Zygiu. Ir pati taip vadinu. Na o trumpus vardus visi jaucia pareiga ilginti, pvz. Rokas virto Rokuliu, Tadas-Tadeusu ir pan. Visiškai pritariu. Kiekvieną vardą galima sutrumpinti, iškraipyti ir pravardę pridėti. Nors daug kas priklauso ir nuo tėvų, kurie patys savo vaikų vardų nekraipo ir kitiems neleidžia. Studijavau kartu su Živile, kurią visi norėjo Žifka pavadinti, tai ji piktai neleisdavo. Ir ką - visi priprato prie Živilės
Na aš galvojau apie dukrytės vardo trumpinimą. Bet, manau, nelabai jį kaip sutrumpinsi, o jei ir taip, tai vistiek, manau, nebus kažko jau baisaus.
man labai nepatinka kai vardai trumpinami
jeigu jau duotas vardas, tai kam jį kaitaliot QUOTE(Mea @ 2007 01 05, 22:21) man labai nepatinka kai vardai trumpinami jeigu jau duotas vardas, tai kam jį kaitaliot kad trumpoaiu ir greičiau pašauktum, tam kaitalioji
o mano vardas trumpas ir taip - iš 3 raidžių. užtat kai kurie įsigudrina prailgint jį, nes mano, kad tai kito vardo trumpinys
QUOTE(katalike @ 2007 01 05, 22:52) o mano vardas trumpas ir taip - iš 3 raidžių. užtat kai kurie įsigudrina prailgint jį, nes mano, kad tai kito vardo trumpinys
eva
na, mano sunelio vardas pakankamai ilgas (o ir pavarde ne is trumpuju). bet as LABAI tikiuosi, kad ji visi vadins pilnu vardu... nors mazai tiketina... jau ir dabar ir tetis, ir mociute, ir as pati kartais trumpinu... bet jis dar nelabai supranta... nors akytes atsuka, kai kvieti pilnu vardu.
o cia kazkur rase pradzioj, kad vardo negalima trumpinti, nes sutrumpinsi to zmogaus gyvenima.. tokio dar nebuvau girdejusi prietaro... reiks pasakyt visiems, kam tik kils noras trumpinti sunaitelio varda... QUOTE(FoxyLady @ 2007 01 06, 23:10) o cia kazkur rase pradzioj, kad vardo negalima trumpinti, nes sutrumpinsi to zmogaus gyvenima.. tokio dar nebuvau girdejusi prietaro... reiks pasakyt visiems, kam tik kils noras trumpinti sunaitelio varda... aš tai tokiom nesąmonėm netikiu ir jums patariu o aš tai prisimenu vaikystėj labai pavydėdavau tiems kurie turėjo ilgus vardus, bet va pati sūnui irgi trumpą išrinkau- teko prie ilgos pavardės derint:)
Mano vaikų vardai prie ilgesnių, bet trumpinių jie neturi, manau kad jų ir nereikia. jei jau davei ilgą vardą, tai bent pats juo vaiką vadink. šiaip vyresnėlį mokykloj kai kurie vaikai šaukia karka
Papildyta: QUOTE(katalike @ 2007 01 05, 22:52) o mano vardas trumpas ir taip - iš 3 raidžių. užtat kai kurie įsigudrina prailgint jį, nes mano, kad tai kito vardo trumpinys mano vardą irgi kartais nauji pažįstami pailgina QUOTE(FoxyLady @ 2007 01 06, 23:10) na, mano sunelio vardas pakankamai ilgas (o ir pavarde ne is trumpuju). bet as LABAI tikiuosi, kad ji visi vadins pilnu vardu... nors mazai tiketina... jau ir dabar ir tetis, ir mociute, ir as pati kartais trumpinu... bet jis dar nelabai supranta... nors akytes atsuka, kai kvieti pilnu vardu. o cia kazkur rase pradzioj, kad vardo negalima trumpinti, nes sutrumpinsi to zmogaus gyvenima.. tokio dar nebuvau girdejusi prietaro... reiks pasakyt visiems, kam tik kils noras trumpinti sunaitelio varda... Kai mes rinkom varda mazeliui, vyras baisiai nenorejo isrinkti vardo, kuri visi trumpins QUOTE(Dios @ 2004 11 22, 20:54) renkant varda deretu apie tai susimastyt... gerai, kai vardo trumpinys priimtinas kaip ir pats vardas (Justinas -- Justas, Jurgita -- Jurga, ir t.t.) pazystu nemazai zmoniu, kurie pilnais vardais saukiami but nemegsta. bet yra ir priesinga kategorija, kurie neleidzia savo vardu trumpint. manau, zmogus uzaugs -- pats nuspres kaip nori buti saukiamas. Pritariu Kai zmogeliukas uzaugs, pats ir nuspres kaip nori, kad ji vadintu ![]() O seip as dar mokykloje norejau trumpesnio vardo nes manoji pavarde labai jau ilga buvo...
ar trumpas ar ilgas vardas, vistiek bus sugalvota kaip jį iškraipyt, ypač vaikų tarpe. Ne kartą girdėjau kaip Simas tampa "Symka", Tomą šaukia "Tošiu", o iš Linos pasidaro "Lincė". Ir ką tu padarysi? kitą vertus, pažįstu Vytautą, kuris neatsiliepia pašauktas Vytu, Beatričę, kuri neleidžia iš savęs daryt jokių Betų, Betsių ir panašiai. Nuo vaiko priklausys kaip jis norės būt vadinamas.
labukas mano snaus vardas mantas bet nors vardas trumpas mes ji dar patrumpnam pasaukiu tuku,tuciu ar net pailginam mazybiskai mantuliuku,mantuku.bet jam dar nesvarbu nes dar mazas tik 10 men tad atsiliepia ir kleckuciu kvieciamas
jeigu jau davei vaikui ilga vardą, tai taip jį ir vadinti reikia. Jeigu vaikas neatsilieps šaukiamas kažkokiu trumpiniu, tai ir apliinkiniai jo daugiau taip nekvies.
As noriu Augustinu berniuka pavadinti ir vyras pritaria.Bet visi seimoje jaucia pareiga pareiksti,kad tai ilgas vardas ir jis tikrai bus trumpinamas
Na dar turim kelias savaites apsispresti |