Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas nespyrokliuoja kojytėmis
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 0 iki 1 metų
vipe
Mano 8 mėnesių mažiukas laikomas už pažastėlių nespyrokliuoja g.gif . Pastatytas tvirtai remiasi ištiestomis kojytėmis, dažniausiai ant pirštų galiukų. Jei kiloji aukštyn, žemyn, kojytės lieka įtemptos (jų nesulenkia). Gal reikėtų daryti mankšteles ar masažiukus? O gal problema rimtesnė?
olia30
man rodos tai padidinto tonuso problema g.gif , o masazai visada tik i nauda!
Rasmuze
ar savo daKTAREI KA NORS APIE TAI SAKEI g.gif PAPRASYK MASAZU, JIE TIKRAI NEPAKENKS
vipe
Esmė tame, kad iki 7-to mėn. padidinto tonuso gydytoja nepastebėjo. schmoll.gif Tiesa papskius, į tai, kad nespyruokliuoja aš net neatkreipiau dėmesio, kol nepamačiau, kaip tai daro mano draugės 5 mėnesių mažylis - jis ant kojyčių gali šokinėti visą dieną. doh.gif Todėl įdomu, ar visi vaikučiai spyruokliuoja, ar ne?
laukinukė
QUOTE(vipe @ 2007 02 17, 17:00)
Esmė tame, kad iki 7-to mėn. padidinto tonuso gydytoja nepastebėjo. schmoll.gif  Tiesa papskius, į tai, kad nespyruokliuoja aš net neatkreipiau dėmesio, kol nepamačiau, kaip tai daro mano draugės 5 mėnesių mažylis - jis ant kojyčių gali šokinėti visą dieną. doh.gif  Todėl įdomu, ar visi vaikučiai spyruokliuoja, ar ne?
*

Maniškė atspyruokliavo visą 6 mėnesį, o dabar tik kartais. Labiau jai patinka stovėti ištiestom kojytėm - kartais visa pėdute, kartais ant pirštukų
inga-uk
tuoj mums 9 men, bet praktiskai per 8 men beveik irgi nesyruokliavo, schmoll.gif nors iki to laiko labai tai patiko daryt thumbup.gif , o dabar buna kojytes istiestos daznai, o stovint tai buna ir ant visos pedutes, ir ant pirstu galiuku. rolleyes.gif nors per ta laika labai pamego daryt pritupimus isitverus i lovos krasta g.gif tai ir nezinau gerai cia ar jau nebe g.gif
Juritele
mano dukrytei 9 men ir niekada nera spyruokliavus,zinojau kad vieni vaikai spyruokliuoja,bet as net nepagalvojau kad gali but kazkas blogai,ji jau seniai atsistoja lovyteje,pasiremdama vaiksto,bet apie tai visai nepagalvojau g.gif
karsoniux
QUOTE(vipe @ 2007 02 17, 18:00)
Esmė tame, kad iki 7-to mėn. padidinto tonuso gydytoja nepastebėjo. schmoll.gif  Tiesa papskius, į tai, kad nespyruokliuoja aš net neatkreipiau dėmesio, kol nepamačiau, kaip tai daro mano draugės 5 mėnesių mažylis - jis ant kojyčių gali šokinėti visą dieną. doh.gif  Todėl įdomu, ar visi vaikučiai spyruokliuoja, ar ne?
*

o mes tai ant kamuolio sokinejam (spyruokliuojam) jau nuo kokiu 3,5-4 men. ir sekmingai tai darome iki siol, tiesiog su pasikrykstavimais thumbup.gif
egidan
Mano mažylei 8 mėnesiai, bet stovi ji pilona pėdute. Bėda tik ta, kad eidama vieną kojytę dažniau stato ant pirštukų...
TANGOO
mano lelius irgi nespiruokliuoja smile.gif bet stovi ant kojiciu pastatytas stiprei thumbup.gif thumbup.gif pas gydytoja klausiau man pasake kad tonusai tvarkoj 4u.gif
Rotoli
Mūsų 9 mėn. vaikis irgi nespyruokliavo, o tonusiukai vieniem gydytojam geri, kitiem mažoki, tai nelabai ir supaisysi. Stovi tvirtai remdamasis pilna pėdute, bet kartasi pėdutės krypuoja į šonus, nors darėm ir mankšteles, ir masažus. Na bet šįryt jau pamačiau lovytėje daromus pirmus žingsniukus, tai manau, kad ir be spyruokliavimo viskas bus gerai.
~Rasa~
....kad nespyruokliuoja aš net neatkreipiau dėmesio, kol nepamačiau, kaip tai daro mano draugės 5 mėnesių mažylis - jis ant kojyčių gali šokinėti visą dieną...

Labutis, mano pupa irgi nespyruokliavo. Paprasčiausiai tvirtai stovėdavo, siūbuodavo, pasistiebdavo ant pirščiukų (kokias 2sav. tokia buvo nuolatinė jos būsena). Pastebėjau, kad spyruokliuoti pradeda tie, kurie dar patys neišmokę stovėti sodinami į supynę-spyruoklynę.
Ir sutinku, kad masažai padeda. Todėl reikia prašytis siuntimo pas neurologą ar reabilitologą 4u.gif
Rasmuze
*

manoji labai spirokliuoja kai dziaugiasi, taip isreiskia savo dziauksma ax.gif
kristal
Musu maze kazkur nuo 6,5 men pastatyta stovi pilna pedute atsiremusi thumbup.gif
O spyruokliuoti net nebando schmoll.gif

Manau vieni vaikuciai daug spyruokliuoja, kiti - ne, bet ir tai ir tai normalu ax.gif
Kazkaip nedarau is to problemos rolleyes.gif
Rasmuze
QUOTE(kristal @ 2007 02 19, 14:59)
Musu maze kazkur nuo 6,5 men pastatyta stovi pilna pedute atsiremusi  thumbup.gif
O spyruokliuoti net nebando  schmoll.gif

Manau vieni vaikuciai daug spyruokliuoja, kiti - ne, bet ir tai ir tai normalu  ax.gif
Kazkaip nedarau is to problemos  rolleyes.gif
*

visi leliukai skirtingi ir ju sugebejimai skirtingi. jei daktaryte nieko nesako reiskias visa tai yra normalu.
virugie
Mano sūnelis ir nespyruokliuoja, jau pats atsistoja lovytėj kartais įsikibęs deda kelis žingsniukus savarankiškai net nepagalviojau kad kažkas gali būt blogai g.gif
Rasmuze
kiekvienas vaikaS individualus
manoji nesliauzioja, ir net nesirosia, tai nereiskia kad jai kazkas blogai.
Monique
Mano dukrytė irgi nespyruokliuoja, bet pastatyta tvirtai remiasi pilnomis pėdutėmis. O labiausiai ji mėgsta spardytis, kai tik randa atramą kojytėm, tai taip duoda, net namai skamba lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
vipe
QUOTE(Rasmuze @ 2007 02 20, 19:06)
kiekvienas vaikaS individualus
manoji nesliauzioja, ir net nesirosia, tai nereiskia kad jai kazkas blogai.
*

As irgi laikiausi tokios nuomonės dėl vaiko vystymosi. ax.gif
Tačiau seselė vizituodama vis klausinėdavo ar spyruokliuojat, sakydavau, kad ne, tai vis liepdavo palaikyti, kad spyruokliuotų. Bet maniškis stovėdavo įtempęs kojytes ir tiek doh.gif
Rasmuze
o gal pasiguldykit ant nugarytes ir kojytes palankstykit, zaidymo formoje g.gif
Asra
maniske 8 men labai noriai spyruokliuoja, krykscia is pasitenkinimo, taciau nei pati ropoja, nei vartosi labai. aisku kartais neramu jog sio ar ano nedaro kaip kitu, bet visi juk skirtingi, ir kad nespyruokliuoja tai neproblema. juolab kad gyd nieko blogo nepasake.
strazdanėlė...
ir mes dar nespyruokliuojam, nors mamytė iš šokdina. ax.gif nors pas mus dar nedidelis tonusas likęs. Eisim mankštintis thumbup.gif
Rasmuze
QUOTE(maziausia @ 2007 02 24, 14:26)
ir mes dar nespyruokliuojam, nors mamytė iš šokdina.  ax.gif  nors pas mus dar nedidelis tonusas likęs. Eisim mankštintis  thumbup.gif
*

o gal svoris didokas, ir mazoji tingi sokineti
NiBiRu
Manoji irgi nespyrokliuoja, tik vertikaliai pasiimu tai ir įtempia kojytes, net pastatau tai ir remiasi. Dabar paskaičiau tai susirūpinau, nors pas gydytoją buvom tai pastatė ją ji stovi įsirėmus, o gyd ir sako, oi kokia stipri mergaitė... Tai reiškia gerai??? Nepaklausiau nes buvau susirūpinusi skiepais.
Rasmuze
QUOTE(Liudoskis @ 2007 02 25, 21:28)
Manoji irgi nespyrokliuoja, tik vertikaliai pasiimu tai ir įtempia kojytes, net pastatau tai ir remiasi. Dabar paskaičiau tai susirūpinau, nors pas gydytoją buvom tai pastatė ją ji stovi įsirėmus, o gyd ir sako, oi kokia stipri mergaitė... Tai reiškia gerai??? Nepaklausiau nes buvau susirūpinusi skiepais.
*

kiekvienas gydytojas tikrina ir apziuri vaikucius,kita karta nepamirsk paklausti kodel nespirokliuoja, paziurek ir isklausik jos nuomones ir parasyk cia mums
vipe
QUOTE(Liudoskis @ 2007 02 25, 21:28)

Manau jums visai nereikėtų dėl to rūpintis, nes jūs dar labai mažytės. 4u.gif
Rasmuze
tiesiog mamytes kartais neatkreipia i amziu ,jos nori kad vaikuciai butu tokie patys kaip ir kitu.
Nemarioji
Manoji dabar tik pradejo spyruokliuoti ir tai nelabai daznai...as nematau cia problemos...
vipe
Ačiū visoms mamytėms, pasidalinusiomis savo nuomone 4u.gif Man tikrai tapo daug ramiau biggrin.gif :
lijanka
Mano 9 men.dukryte taip pat nespyruokliuoja verysad.gif Siaip turim padidinta raumenu tonusa,tai gal todel ir nespyruokliuoja g.gif neramu pasidare.
Rasmuze
QUOTE(lijanka @ 2007 03 07, 17:13)
Mano 9 men.dukryte taip pat nespyruokliuoja verysad.gif Siaip turim padidinta raumenu tonusa,tai gal todel ir nespyruokliuoja g.gif neramu pasidare.
*

o gal jus ka nors kitka mokat ko musu mazylei nemoka.
strazdanėlė...
QUOTE(Rasmuze @ 2007 03 08, 10:14)
o gal jus ka nors kitka mokat ko musu mazylei nemoka.
*

tai va, vieni viena us dalykus anksčiau pradeda daryti, kitus vėliau bigsmile.gif
angeloangel
O musu 6 menesiu lelius nei sedi pats, nei spirokliuoja, nei sliauzia normaliai... bet nepergyvenu, kiekvienam savo laikas mirksiukas.gif
strazdanėlė...
QUOTE(angeloangel @ 2007 03 09, 14:39)
O musu 6 menesiu lelius nei sedi pats, nei spirokliuoja, nei sliauzia normaliai... bet nepergyvenu, kiekvienam savo laikas mirksiukas.gif
*

tikrai taip thumbup.gif
monyte
O Miglei dar tk suejo 5men,bet spyruokliuoja ji jau senokai,mes ja net spyruoklyte praminem.Gal irgi negerai taip anksti? g.gif
strazdanėlė...
QUOTE(monyte @ 2007 03 09, 15:35)
O Miglei dar tk suejo 5men,bet spyruokliuoja ji jau senokai,mes ja net spyruoklyte praminem.Gal irgi negerai taip anksti?  g.gif
*

jeigu vaikas pats daro, tai nematau čia nieko bloga thumbup.gif
Rasmuze
ir as pritariu,jei vaikutis pats daro tai tikrai nieko blogo.
Alisa2
O musu vaikas spyruokliuoja kazkur nuo 4.5-5 menesiu, pakeli ji, o jis ir pradeda spiruokliuoti. O dabar, kai pasodinome i vaikstukus, tai taip sokineja bigsmile.gif atrodo issoks arba vaikstine sulauzs doh.gif ir tik juokiasi, juokiasi, linksma jam lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsimenu, gydytoja sake, kad gerai jei vaikas spyruokliuoja, neklausiau kodel, nes musu vaikas tai gerai dare 4u.gif
Šiluma
Mano 9 mėn mažylis nespyruokliuoja ir Vaiko raidos neurologė jau mato tame problemą. Galbūt dėl to, kad pas mano sūnelį yra sumažėjęs raumenų tonusas, nors iš kitos pusės, jis atsisėda ir sėdi kaip 10 mėn kūdikis (čia tos pačios neurologės pastebėjimas). Tai va, gavom masažiukų ir bandysim tas kojytes išjudinti mirksiukas.gif
Rasmuze
masaziukai turetu padeti.
vilmele
Mano mažis jau nuo 5 mėn. pradėjo spyruokliuoti. Nors visada buvo jam padidintas tonusas ir lankėme mankšteles ir nesiskundžiame mažu svoriu, nes esame iš didesnių vaikų. Jam tai suteikia didelio džiaugsmo. Gali tai daryti per visą dieną. Tad manau , kad tai yra individualu.
lijanka
QUOTE(Šiluma @ 2007 03 13, 15:14)
Mano 9 mėn mažylis nespyruokliuoja ir Vaiko raidos neurologė jau mato tame problemą. Galbūt dėl to, kad pas mano sūnelį yra sumažėjęs raumenų tonusas, nors iš kitos pusės, jis atsisėda ir sėdi kaip 10 mėn kūdikis (čia tos pačios neurologės pastebėjimas). Tai va, gavom masažiukų ir bandysim tas kojytes išjudinti  mirksiukas.gif
*

mes taip pat lankemes Vaiko raidos centre,bet niekas neatkreipe demesio i tai,kad vaikas nespyruokliuoja. Idomu butu suzinot,kokia neurologe jus priziurejo.
tomulexxx
na mums jau puse metuku tuoj, bet irgi nespirokliuojam ax.gif pati paprasiau neurologes manksteliu, tai ziuresim, ar jos pades vaikui ismokt tai daryt smile.gif
Kamil:)
Mum 6,5men ir mes taip pat nesipirokliuojam ir labai nenoriai remiames kojytemis, bet daktare nieko nesake, kad cia jau blogai g.gif
delfiniux
Bent jau kojytėm turėtų remti tokio amžiaus.Mums 4mėn. ir jau,dėl tų pačių bėdų,prirašė mankštų.Po dviejų mankštų pradėjo kojytes ant žemės statyti.O taip laikydavo pritraukusi prie užpakaliuko unsure.gif
Dzolina
Maniškiui 7 mėn ir jis nespyruokliuoja, neropoja ir dar pilnai pats nesėdi g.gif Jei pastatysi stovės, jei prilaikysi sėdės, bet pats niekam didelio noro nerodo
doremifasolasi
QUOTE(Dzolina @ 2010 03 17, 13:13)
Maniškiui 7 mėn ir jis nespyruokliuoja, neropoja ir dar pilnai pats nesėdi  g.gif  Jei pastatysi stovės, jei prilaikysi sėdės, bet pats niekam didelio noro nerodo
*

ir tikrai dar nėra reikalo rodyti ax.gif ateis laikas... na, jei pasodintas sėdi ir pastatytas stovi, tai jau čia daug
Luttuke
QUOTE(Dzolina @ 2010 03 17, 12:13)
Maniškiui 7 mėn ir jis nespyruokliuoja, neropoja ir dar pilnai pats nesėdi  g.gif  Jei pastatysi stovės, jei prilaikysi sėdės, bet pats niekam didelio noro nerodo
*

Mano vaikas riuvinedavo sededamas iki ismoko pasliauzti, o tai buvo 8 men su trupuciu. O dabar ropoja kuo puikiausiai, sedasi be problemu ir atsistoja isikibes.
Tiesa, masaziukai tikrai nepakenktu, ypac, jeiu vaikui patiks. Mes savajam dareme, bet realiai tada jau buvo veloa, nes reikejo masaistei gaudyti vaika smile.gif

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.