O as prieš kelias dienas auklėtoją (eilinį kartą) pamaciau IKI parduotuvėje jos darbo metu. (gaila, kad negalėjau užkalbint, nes kalbėjau telefonu su savo pačios darbdaviu, o auklėtoja manęs nematė, nes labai į parduotuvės čekį buvo įsigilinusi. Įdomu, ką ji man būtų papasakojusi, ką ji veikia darbo metu ne darbo vietoj?) Vargšė šeimininkutė bandė "užstoti" auklėtoją, sakydama, kad ji kažkur daržely.... Nu bent jau vaikai ne vieni buvo grupėj palikti.... Nu o jai direktorei atrodo, kad čia tik šmeižtu mes užsiimam, tai net nebežinau ko griebtis. Kažkaip maniau, kad perėjimas į kitą darželį nėra išeitis, kad reik ir galim mes, pačios mamos pakeist darbuotojų požiūrį į savo darbą..... Bet dabar jau imu galvot, gal kur kitur bandyt ieškot??????????????? Nu bet jau pyktis koks suėmė berašant, siaubas. nu negi nėra jokios institucijos, reglamentuojančios darželių darbo? Gal reik tų į švietimą kokį pranešimą duot? Gal gerbiamoji Bukmanaitė ką nors padėtų????????????????????????????
alalina
2006 09 14, 13:06
sveikos mes lankem meskuciu grupe apie menesi,bet vaikas nepriprato.Daba vedu i TUKA ,pratinames  bet iskart matau skirtuma tarp aukletoju iskart pasake kad kreideliu atnest popieriaus,kad i sporto sale veliau eis,bus muzikos pamokos O cia dar tik lopselinuku grupe o jau uzsiemimu tiek tures
pingvinas
2006 09 20, 15:08
sveikos Žinot, mano vaikas pradejo eiti vel i darzeli ir jis jau nori eiti.  Dabar jau patenkintas eina ir pasakoja ka veike, ka dare. Tad nezinau ar jis pamirso ta savo ivyki ar tiesiog pailsejo is po vasaros.
ktaunaaa
2006 09 25, 22:18
 Mūsų vaikas lankė meškučių grupę, mes buvom patenkinti auklėtojų darbu,bet pačiai mamai nereikia ieškoti problemų ten kur nereikia ,o daugiau dėmesio mieloji alina skirti savo vaiko auklėjimui , vaikai jautėsi gerai,atvesdama vaika visada peržvelgdavau ar kuris nors iš jų yra nusiminęs ar verktų,vaikai žaisdavo kartu su auklėtoja. O jai pati mamayte esate nusiteikus prieš auklėtojas ar darželį,tai ieškokite problemų savyje ,kiek žinau Tuko darželyje vaikas elgesi taip pat kaip šiame darželyje ir nereikia šmeižti kitų... Aš vedu nepirmą savo vaiką ir esu labai patenkinta .Apšmeižti kita yra lengviausia. Žiūrėkit savo darbą ir savo šeimą , skirkit dėmesio daugiau svao vaikui.
QUOTE(vika1 @ 2006 10 16, 15:35) kazkas cia ne taip Vika1 turi dvi dukrytes, bet i darzeli eina tavo sunus?????
pingvinas
2006 11 22, 11:14
SVEIKOS MAMYTES, NORIU PAKLAUSTI AR SIAME DARZELYJE YRA SPEC.LOKOPEDINE GRUPE. AR NEREIKS MUMS PEREITI I KITA DARZELI GAL KAS ZINOT, NES MANO VAIKINUKAS TURI PROBLEMU DEL KALBOS.
eglekla
2006 12 01, 17:02
Mano abu vaikai eina į šį darželį,mano mažasis irgi turi problemų su kalba,jau labai mums sunkiai sekasi,klausiau auklėtojos apie logopedą,tai sakė darželyje yra ir užsiims su maniškiu kai jam bus trys metai,jei iki to nepagerės,bet atskiros grupės man atrodo nėra.
pingvinas
2006 12 04, 13:47
Mano berniukui irgi taip sake, prades eiti i darzeli ir bus geriau, prades daugiau kalbeti.Bet islankem visus metus ir nieko gero tad dabar ejom i lokopedine komisija, ir priskyre dirbti lokopui papyldomai. tai paziuresim kaip jam seksis, jis yra uzsispyres ir atsisakineja daryti uzduotis.Tai jau gaunasi problema, ir seip nesistengia tarti, kai jam gera nuotaika, tada ir bando kalbeti. Papildyta:Papildyta:O i kokia grupe einat?
eglekla
2006 12 09, 21:52
Mano abu vaikai eina į pelėdžiukų grupę.
pingvinas
2006 12 10, 19:20
o mano i vytureliu  musu aukletoja Audra ir dar viena, vardas ustrigo
alalina
2007 01 01, 21:33
QUOTE(ktaunaaa @ 2006 09 25, 22:18)  Mūsų vaikas lankė meškučių grupę, mes buvom patenkinti auklėtojų darbu,bet pačiai mamai nereikia ieškoti problemų ten kur nereikia ,o daugiau dėmesio mieloji alina skirti savo vaiko auklėjimui , vaikai jautėsi gerai,atvesdama vaika visada peržvelgdavau ar kuris nors iš jų yra nusiminęs ar verktų,vaikai žaisdavo kartu su auklėtoja. O jai pati mamayte esate nusiteikus prieš auklėtojas ar darželį,tai ieškokite problemų savyje ,kiek žinau Tuko darželyje vaikas elgesi taip pat kaip šiame darželyje ir nereikia šmeižti kitų... Aš vedu nepirmą savo vaiką ir esu labai patenkinta .Apšmeižti kita yra lengviausia. Žiūrėkit savo darbą ir savo šeimą , skirkit dėmesio daugiau svao vaikui. aciu
alalina
2007 01 03, 21:21
QUOTE(ktaunaaa @ 2006 09 25, 22:18)  Mūsų vaikas lankė meškučių grupę, mes buvom patenkinti auklėtojų darbu,bet pačiai mamai nereikia ieškoti problemų ten kur nereikia ,o daugiau dėmesio mieloji alina skirti savo vaiko auklėjimui , vaikai jautėsi gerai,atvesdama vaika visada peržvelgdavau ar kuris nors iš jų yra nusiminęs ar verktų,vaikai žaisdavo kartu su auklėtoja. O jai pati mamayte esate nusiteikus prieš auklėtojas ar darželį,tai ieškokite problemų savyje ,kiek žinau Tuko darželyje vaikas elgesi taip pat kaip šiame darželyje ir nereikia šmeižti kitų... Aš vedu nepirmą savo vaiką ir esu labai patenkinta .Apšmeižti kita yra lengviausia. Žiūrėkit savo darbą ir savo šeimą , skirkit dėmesio daugiau svao vaikui.  mes vaiko niekad neatvezdavom i darzeli anksti ryte tai is kur jus matydavot kaip jis elgiasi,jei po pietu miego pasiimdavom? ,manau gal cia kartais busit jus pati aukletoja,nes patebejau jau labai daug ka zinot apie mano vaika isejusi i kita darzeli.Beje mano sunui gerai sekasi kitam darzeli ir jis nori eiti.kartais kaikuriems vaikams reikia daugiau demesio nei aukletojos galejo suteikt sitam darzeli.Kodel tiek daug blogu atsiliepimu apie si darzeli?  Turbut visos mamos smeizia.jei rasyciau netiesa tai pasivadinciau kitu vardu kad neatpazintu VAT.As nesu nusiteikus pries si darzeli,bet mano vaikui jis netiko,o as noriu jam geriausio.
disagreement
2007 01 21, 11:48
QUOTE(ziiva @ 2006 03 02, 12:56) Sveikos, mes taip pat lankome si darzeli, einame i zibureliu grupe. Dukryte tikras jautruolis, bet po menesio priprato, o ir aukletojos Edita ir Nijole geros, rupinasi, teiraujasi kaip jauciasi namie ir pan. Ir auklyte Zita ten nuostabi, maniske labai ja myli. Atsikeleme is kito miesto, tai ten buvo klaikus darzelis, ta prasme ne aplinka, o aukletojos, saukdavo ant vaiku. Cia gal kiek prastesne aplinka, bet maniskei labiau patinka, gi i zmones reikia ziureti kurie dirba, o ne i aplinka. Musu grupeje pas sias dirbancias aukletojas viena mama ir kita savo vaikeli veda, sake per tiek metu isitikino, kad cia tikrai gerai. Mes irgi einame i ziburelio grupe  Edita aukletoja tai tikrai labai super,labai stengiasi,  as wedu jau antra dukryte ten.. ir esu patenkinta ju darbu..Zioma bunu dienu kaj nenori eiti y darzeli,bet seip gan daznai nori.. Ir wisoms mamos sakau: gal jusu wajkas turi problemu [ neissizeiskit] taprasme,kad nepritapo prje grupes, nepatiko aukletoja ir t.t. Apie ziburelio grupe,pas mane geriausia atsiliepimai.
jurgixe
2007 01 23, 16:25
siandien specialiai skaitau tema apie darzelius,tiksliau apie sermuksneli.mat drauges vaikai lanko ten savaitine grupe ir kazkaip apsikrete utelem.tai net nustebau kaip cia siais laikais is kur darzely tos uteles
pingvinas
2007 01 25, 13:04
mano drauges mergaite vasara buvo atvede irgi i ta darzeli, tik kai kitas nedirbo, tai vede irgi i savaitine grupe ir sake kad irgi buvo vaiku uzsikrete utelemis.as irgi labai buvau nustebusi, kad dar vasara taip atsitiko. ir sikur gali atsirasti?gi juos priziuri ir prausia, nesuprantu
pingvinas
2007 02 06, 14:21
Na va mes pasiemem atostogas  ir sakiau paatostogausim,  ne vesiu berniuko , ir susirgom susirgom kaskokiu virusu, labai kostim ir auksta temperatura,tai musu keliones reiks atideti
Mano vaikas lanke si darzeli 4 metus, tai aisku buvo kas nepatiko. Kas man labiausiai patiko tai NYKSTUKU grupes seimininkute super  , o aukletojos tai  tik del seimininkutes ten ir ejom nes ji ir priglausdavo ,nuramindavo, o aukletojos tai nezinau. ir sio darzelio vedeja labai gera uztai turbut visos ir naudojasi jos gerumu , tokiose pareigose turetu but grieztesne kolektyvui.
rasmyna
2007 06 08, 11:29
Aš mergaitę leidau irgi į šį darželį ( nuo 2 iki 3,5metukų). Ėjo ji į savaitinę grupę, iš pradžių buvo lopšelio (kačiukų), vėliau darželio(varliukų) grupes. Būčiau ir toliau leidusi, tik gaila kad išsikraustėme ir mums visiškai tapo nepakeliui, bet esu patenkinta ir labai dėkinga abiejų grupių aklėtojoms už nuostabią mergaitės priežiūrą. Dukra dar ir dabar prisimena auklėtojas Vidą ir Adą
mamytes, juk ne darzelis uzkrecia utelemis. Jeigu vaikas lanko savaitinį, t.y. nuo pirmadienio iki penktadienio, tai mamytes ... Juk uteles gali atsirasti ir nuo pergyvenimu. Galvojat vaikui labai smagu savaitiniame.
Dziurgyte
2007 10 12, 11:56
labutis,uzrasiau savo dukryte i si darzeli,bet tikrai atsiimsiu pareiskima,nes pasiskaicius apie ji tikrai neleisiu savo dukrytes ten  manau rasim geresni
O as esu labai patenkinta, kad leidziu savo berniuka i si darzeli (Girinuko grupe). Labai mielos aukletojos, uzsiema su vaikuciais, sugalvoja visokiu idomiu uzsiemimu. Net kai issikraustem toliau gyventi pasilikom siame darzelyja ( nors vaziuoti nera arti). Tik kitamet eisime i kita, nes pereiname i paruosiamaja grupe, tai ar taip , ar taip keisis aukletojos  Juk patogiau kai darzeli pro langa matai
Nicola, kodėl sakai, kad utelės gali atsirasti ir nuo pergyvenimų? Čia kur nors skaitei?
Neskaičiau, o močiutės vis sakydavo, kad nuo pergyvenimų jautriam žmogui gali atsirasti utėlių.
medison
2007 12 03, 12:45
Mano sunus pusantru metu lanko si darzeli,"Girinuko" grupe ir tikrai negaliu pasakyti nieko blogo... Net ir persikrauscius i kita rajona pasilikom tam paciam darzelyje,ir savo dukryte,kuriai dabar tik metai suejo,leisiu ten,aisku dar ne dabar  .. O is tikruju tai ant vaiko labiausiai jauciasi,ar jam ten gerai... Jei matyciau,kad blogai jauciasi,tikrai kazka keistume. Dabar matau,kad grupeje labai draugiska atmosfera,o tai tik aukletoju deka.  Vaikas noriai eina i kolektyva,neuzsiciaupdamas vakare pasakoja apie veikla darzelyje.... Regis,daugiau nieko ir nereikia P.s. Tiesa,praeitais metais buvo problemu,kai vietoj vienos ,isejusios motinystes atostogu aukletojos,viena diena per savaite,ateidavo kita aukletoja,regis,is savaitines grupes..... tai maniskis tik balsa isgirsdavo ir prie darzelio laiptu jau sustingdavo.... Bet galiausiai sutarem,kad ta viena diena galima ir pakenteti O siais metais nebeliko problemu Aciu aukletojoms Vidai ir Jurgitai... Ir auklytei
*Aukse*
2007 12 17, 16:22
ruosiuosi savo spirga leisti i si darzeli  perskaiciau tema ir pakraupau...neseniai persikrausciau i kauna,tai kad staigiai vieta darzelyje rasti kazkur tai beviltiskka,o cia kazkaip labai greitai priima  snd paskambinau paklaust del vietu,tai sake galit vesti,kad ir rytoj  idomu,kaip ten mums seksis  gal kas pasikeite...gal auklytes atidesnes savo darbui pasidare?
*Aukse*
2007 12 18, 12:17
na siandien uzejau prasyma parasyt.sake nuo sausio bidurio galesiu leist. man asmeniskai kolektyvas patapo itartinas,ypac auklytes,po sios temos paskaitinejimo  ar jums liepe atvedaant vaika atsinesti vienkartinia rinkliava 50 lt,paskui dar kruva visokiu daiktu sutempt reikes atvedant cituoju: bliudelis sriubai,ace baliklis,puodelis,zaisliukas kazkoki,knygute vaikiska storais lapais,lekstute....nesuprantu ar jie indu visai neturi?  ir tie 50 lt vaika atvedant  na nzn,gal per daug priekabi...tik neseniai kaune gyvenu,o vilniuje neprase tu litu tokiu vos vaika atvedant.aprode mums kaciuku grupe,ten mes ir busime.
pvaidulka
2008 01 11, 23:21
Mes lankėme šį darželį prieš 4 išėjome.buvome užsirašia kitam rajone,bet persikraustėme tai teko į šį eiti,nes tik jame priėmė be eilės.Reziumė 2 kartus dukra užsinešė utelių,kai atlėkiau pasakyti,kad utelę radau tai jokių grupėje priemonių nesiėmė,o pasakė gal mes patys turim utelių  Aš auklėtojai pasiūliau mano galvą patikrinti.Viena kartą apnuodijo puse darželio vaikų su pavasarinių raugintų-ištižusių kopustų sriuba.Kai nuėjom į polikliniką,kad mergaitė vemia,viduriuoja tai paklausė koks darželis ir iš karto nusiuntė į infekcinę ligoninę.Ten jau pusė mūsų grupės buvo.Dar vieną kartą taip su tapke užpakalį pridaužė,kad pietų nemegojo!!! Aš kaip pamačiau man net bloga pasidarė,nuėjus auklėtojos atsakymas buvo:Nemiegojo,neklausė.Tai aš jom pasiūliau kitom priemonėm auklėti,neveltui pedagoginį baigė??Dabar noriu sūnelį užrašyti į darželį,taip į šitą temą pataikiau.Mažiuką žadu vesti,kai kalbės normaliau gal nuo 3m. nes po tokių prisisminimų noro nėra sūnaus vesti.Bet reikės ,todėl skaitinėju kitų mamų atsiliepimus
medison
2008 01 12, 12:12
QUOTE(pvaidulka @ 2008 01 11, 23:21) Mes lankėme šį darželį prieš 4 išėjome.buvome užsirašia kitam rajone,bet persikraustėme tai teko į šį eiti,nes tik jame priėmė be eilės.Reziumė 2 kartus dukra užsinešė utelių,kai atlėkiau pasakyti,kad utelę radau tai jokių grupėje priemonių nesiėmė,o pasakė gal mes patys turim utelių  Aš auklėtojai pasiūliau mano galvą patikrinti.Viena kartą apnuodijo puse darželio vaikų su pavasarinių raugintų-ištižusių kopustų sriuba.Kai nuėjom į polikliniką,kad mergaitė vemia,viduriuoja tai paklausė koks darželis ir iš karto nusiuntė į infekcinę ligoninę.Ten jau pusė mūsų grupės buvo.Dar vieną kartą taip su tapke užpakalį pridaužė,kad pietų nemegojo!!! Aš kaip pamačiau man net bloga pasidarė,nuėjus auklėtojos atsakymas buvo:Nemiegojo,neklausė.Tai aš jom pasiūliau kitom priemonėm auklėti,neveltui pedagoginį baigė??Dabar noriu sūnelį užrašyti į darželį,taip į šitą temą pataikiau.Mažiuką žadu vesti,kai kalbės normaliau gal nuo 3m. nes po tokių prisisminimų noro nėra sūnaus vesti.Bet reikės ,todėl skaitinėju kitų mamų atsiliepimus Siaubas kažkoks. Skamba kaip iš įtempto siužeto trilerio  .Kaip minėjau mano sūnus antri metai lanko šį daržą ir nieko panašaus aš net negirdėjau.
*Aukse*
2008 01 14, 11:13
na siandien pirma diena darzelyje.tikiuosi viskas bus gerai-noriai liko.Reik manyt,kad ir rytoj problemu nebus pasilikt jam ten  kad tik nesirgtume daznai...
QUOTE(*Aukse* @ 2008 01 14, 11:13) na siandien pirma diena darzelyje. *Aukse*, ir kaip sekasi tavo vaikučiui darželyje? Aš saviškę irgi žadu ten leist, tik va pasiskaičiau čia mamų pasisakymus ir išsigandau  Bet gal nėra viskas taip blogai ten, a? Būtinai papasakok, kaip taviškis jame jaučiasi
evelinos mama
2008 02 01, 11:46
Mums taip pat nelaimei teko dvi savaites lankyti šį darželį. Priėmė be eilės, keista, nes kituose darželiuose reikia užsirašyti iš anksto. Direktorė užsiminė, kad darželis sunkiai verčiasi todėl visi čia sumoka po 50 lt prieš pradėdami lankyti. Reikėjo ir indus neštis, ir visokių valiklių. Pirmomis dienomis sekesi neblogai, bet paskui dukryte pamačiusi kur ją vedam nenorėdavo eiti, verkdavo, prašydavo kad nepaliktumėm. Vaikus prižiūrėdavo auklytė, auklėtojos rytais niekada nebūdavo, į lauką nevesdavo, sakydavo, kad kur tiek vaikų sužiūrės kieme. Buvo situacija, kai rytą atvedėm dukrytę, o auklytė sako: aš jos šiandien neprižiūrėsiu, man langus plauti reikės. Žodžiu taip dvi savaites kankinomės, kol vieną dieną pasiėmėm iš darželio mergaitę sumuštu veideliu, viduriuojančią ir vemiančią. Bandėm eiti pas direktorę, aiškintis, bet jie ginėsi, sakė, kad patys ją sumušėt. Dvi savaites infekcinėj ligoninės praleidom ir į tą darželį nebegrįžom. Dabar lankom kitą darželį kitoje gatvės pusėje. Labai esam patenkintos, rytais su malonumu einam ir negalim sulaukti pirmadienio kai reiks eiti į darželį. Jau antri metai ten einam ir nieko blogo negaliu pasakyti apie dabartinį darželį. Mano nuomone, jei tiek žmonių skundžiasi tai ne be pagrindo.
QUOTE(evelinos mama @ 2008 02 01, 11:46) Mums taip pat nelaimei teko dvi savaites lankyti šį darželį. O kokį daržiuką jūs dabar lankot?
jurgitastra
2008 02 02, 16:40
Sveikos mamytes,liudna skaityti,kai apie tavo darzeli tokie baisus atsiliepimai.Malonu,kad nors Girinuku gr.,kurioje dirbu,tik geru zodziu minima.Aciu,kad vertinate musu darba.Bet,kaip sakoma,,saukstas deguto,medaus statine sugadina,,Musu darbas ne is lengvuju,tam zmogus turi tureti pasaukima.Reikia moketi prieiti ne tik prie vaku,bet ir prie ju teveliu.Nes,kaip vaikai visi skirtingi,taip ir tevai.Vieni istumia vaika pro duris ir tikisi,kad aukletojos visas ju problemas isspres.Kiti noriai bendradarbiauja ir dalijasi savo dziaugsmais ir vargais.O,vaikus auginti nelengvas darbas.Pati auginu tris vaikucius,ir susiduriu su begale problemu,  bandau jas spresti,prasau patarimo pas mamas.Nors pati esu pedagoge,bet esu ir zmogus.O mamoms patarciau nebijoti pamineti aukletoju vardu,arba grupes,kad galetu pamastyti...
eugute...
2008 02 04, 00:19
sveikos mamytes.Kaip matau mano gerai pazistamas "Sermuksnelis" visai nusivaziavo.norejau i ji leisti savo maziuka bet apsigalvojau ta pacia minute kai atejus parasyt prasyma direktores pavaduotoja pradejo rekt ant verkencio mano vaikucio. apie sio darzelio virtuves darbuotojas is vis patyliu- geria darbo metu. P.S. geram darzeliui vaiku netruktu ir vieta butu sunkoka gaut.
evelinos mama
2008 02 04, 11:51
QUOTE(Valiona @ 2008 02 01, 20:09) O kokį daržiuką jūs dabar lankot?  Mes lankom l.d. "Varpelis" kitoje gatvės pusėje.
eugute...
2008 02 06, 13:43
Mano broliukas ejo i Girinuku grupe.labai sunkiai priprato prie darzelio gal pusmeti ar daugiau verkdavo vos tik pazadintas,is namu iseidavo verkiantis ir darzelyje palikdavo verkianti.bet su laiku apsiprato.po kurio laiko jis mums vis sakydavo kad aukletoja Vida musa viena mergaite uz tai kad ji sisioja i kelnytes. Vaikai juk nesumeluos tokiu dalyku. Aukletoja Jurgita,ar ir jus savo vaikucius musat jei jie prisidaro i kelnes?
Madamme
2008 02 25, 15:15
Is tiesu labai nemalonu skaityti liudnus atsiliepimus apie si darzeli. Juolab, kai cia dirba tau artimas zmogus. Ir as tvirtai zinau, kad dirba profesionaliai, su meila. Nes vaiku istaigose privaloma dirbti su meile vaikams. Mes, mamos visada norime savo vaikams pacio geriausio ir tik mes pacios galime tai duoti. Taciau, kai neturime kitos iseities, turime pasitiketi profesionalais. As pati maciau, kai ne karta, mama islydedama i mokykla aukletinius, braukdavo nuo skruosto asara. Tik jos patyrusi, skvarbi akis galejo pastebeti isgasti ir siauba vaiku zvilgsnyje, matant degancia "More" per Uzgavenes. Taigi nusprende pakeisti scenariju ir surenge linksma ziemos palydos svente be "Mores" deginimo. Pati auginu beveik dvieju metuku suneli ir, kai reikia gero patarimo del iskilusiu problemu (kaprizai, kaip sudominti vaikuti zaidimu ir pan.), visada skambinu mamai. Ji ne tik turi daug patirties, ismano vaiku psichologija, ir toliau nenustoja semtis ziniu. As, kaip medike, teigiu, kad sekminga pasveikima lemia glaudus mediko ir paciento bendradarbiavimas. Mes patys, turime sau padeti. Vaiku auklejimo sistemoje taip pat. Musu vaikuciai bus laimingesni, jei mes bendradarbiausime su ju aukletojais. Mamytes neskubekite pabegti pasieme vaikus, pasikalbekite su aukletojom apie tai, kas jus neramina. Vaiku slapinimosi i kelnes problema yra labai aktuali. As patyriau tai su vysesneliu. Tai psichologinio pobudzio liga. Ir netgi neprofesionalai zino, kad "Rykste" sio "Reikalo" neisspresi. Man, is tiesu, labai sunku patiketi, kad mano mama galejo pakelti ranka siuo atveju, nes pati maciau, kaip ji elgesi su mano vyresniuoju sunumi tokiose situacijose. Ji niekada jo nemuse. Kartais sunku suprasti vaiku elgesi, ar zodzius Tikrai nemanau, kad sis darzelis yra jau toks blogas, nemanau, kad kitur viskas einasi sklandziai. Kaip sakoma: "Gerai tem, kur musu nera". Svarbu spresti problemas, o ne begti nuo ju. Mamos, nebijokite pasiskelbti savo vardu. Visos problemos yra issprendziamos. Andreja - aukletojos Vidos (Girinuku grupe) dukra.
eugute...
2008 02 26, 21:03
QUOTE(keanuignas @ 2008 02 25, 15:15) Is tiesu labai nemalonu skaityti liudnus atsiliepimus apie si darzeli. Juolab, kai cia dirba tau artimas zmogus. Ir as tvirtai zinau, kad dirba profesionaliai, su meila. Nes vaiku istaigose privaloma dirbti su meile vaikams. Mes, mamos visada norime savo vaikams pacio geriausio ir tik mes pacios galime tai duoti. Taciau, kai neturime kitos iseities, turime pasitiketi profesionalais. As pati maciau, kai ne karta, mama islydedama i mokykla aukletinius, braukdavo nuo skruosto asara. Tik jos patyrusi, skvarbi akis galejo pastebeti isgasti ir siauba vaiku zvilgsnyje, matant degancia "More" per Uzgavenes. Taigi nusprende pakeisti scenariju ir surenge linksma ziemos palydos svente be "Mores" deginimo. Pati auginu beveik dvieju metuku suneli ir, kai reikia gero patarimo del iskilusiu problemu (kaprizai, kaip sudominti vaikuti zaidimu ir pan.), visada skambinu mamai. Ji ne tik turi daug patirties, ismano vaiku psichologija, ir toliau nenustoja semtis ziniu. As, kaip medike, teigiu, kad sekminga pasveikima lemia glaudus mediko ir paciento bendradarbiavimas. Mes patys, turime sau padeti. Vaiku auklejimo sistemoje taip pat. Musu vaikuciai bus laimingesni, jei mes bendradarbiausime su ju aukletojais. Mamytes neskubekite pabegti pasieme vaikus, pasikalbekite su aukletojom apie tai, kas jus neramina. Vaiku slapinimosi i kelnes problema yra labai aktuali. As patyriau tai su vysesneliu. Tai psichologinio pobudzio liga. Ir netgi neprofesionalai zino, kad "Rykste" sio "Reikalo" neisspresi. Man, is tiesu, labai sunku patiketi, kad mano mama galejo pakelti ranka siuo atveju, nes pati maciau, kaip ji elgesi su mano vyresniuoju sunumi tokiose situacijose. Ji niekada jo nemuse. Kartais sunku suprasti vaiku elgesi, ar zodzius Tikrai nemanau, kad sis darzelis yra jau toks blogas, nemanau, kad kitur viskas einasi sklandziai. Kaip sakoma: "Gerai tem, kur musu nera". Svarbu spresti problemas, o ne begti nuo ju. Mamos, nebijokite pasiskelbti savo vardu. Visos problemos yra issprendziamos. Andreja - aukletojos Vidos (Girinuku grupe) dukra. sutinku savo anukus mociutes myli.ir nera skirtumo kur jos dirba ir ar yra profesionales.bet pripazinkim viena dalyka vaikai nemeluoja. jie visada sako tiesa i akis,nesvarbu ar ji iskaudins kita ar ne. ir jei darzeliui taip truksta vaiku kodel mums labai "svelniai" buvo pasakyta "atveskite savo vaika kai jam bus 3metai,nes jei jis taip reks kai ji pradesite palikti darzelyje,mes su juo nesusitvarkysime". ir ar turi teise direktores pavaduotoja rekt ant vaiko jei jis issigando pamates virtuves darbuotoja baltu chalatu,pamane kad gydytoja,ir pradejo verkt? ar tai vadinat profesionalais? sakot esat medike. ir medikas turi moket prieit prie vaiko ji uzkalbint.po ligonines mano vaikas gal metus bijodavo gydytoju.netgi pediatres kuri turetu puikiai moket elgtis su mazais vaikais kad jie neverktu apsilankymo metu,nes jos amzius rodo nemaza darbo patirti toje srityje.bet kai pakeitem gydytoja(dabartine panasaus amziaus kaip ankstesnioji)vaikas net per pirma apsilankyma,matydamas visiskai nepazystama zmogu.sedejo ramus ir ne kiek neverke.is tikruju vaikas jaucia kur geras zmogus ir kur blogas. taip nemanot?..
medison
2008 02 27, 11:26
QUOTE(eugute... @ 2008 02 26, 21:03) .is tikruju vaikas jaucia kur geras zmogus ir kur blogas. taip nemanot?.. Sutinku su jumis ,kad vaikai labai jaučia žmones,jų neapgausi.... bet juk ne visiems vaikam reikia tų pačių dalykų Mano vaikas,pas auklėtoją Vidą eina,kaip pas močiutę...ir nekart girdėjau,kaip kiti vaikučiai ją taip pavadina. mačiau,kaip jau paruošiamosios grupės vaikučiai atbėga pasisveikinti su ja ir apsikabinę šnibžda,kad pasiilgo  ... Manau tai daug pasako,tik ne visi tai pamatyt sugeba. Man užteko kelis kartus iš šalies pastebėti kaip auklėtojos bendrauja su vaikais ir kaip jie į jas reaguoja ir man ramu Nesmerkiu auklėtojų,jei jos kartais griežtą žodį pasako,nes patikėkit ,-pati mačiau ne kartą,kaip vaikai prisigalvoja toookių dalykėlių. Mano vaikas ir parėjęs pasakojo,kad jį subarė... ir priedo neteisingai  ,kai pradėjau klausinėti,jisai pasakoti,visai kas kita paaiškėjo..na nesakau,kad visais atvejais taip būna. Bet visiems tėveliams patarčiau bent valandą pabūti grupėje su vaikais,pamatyti,kaip 16 kinderiukų dūksta,žaidžia,ir įsivaizduoti ką jūs darytumėte auklėtojų vietoj,kaip nuramintumėte triukšmą,padėtumėte pasidalinti žaislais,paguostumėte užsigavusius ir t.t ir tikrai pakeistumėte nuomonę apie daug ką
*Aukse*
2008 02 27, 17:12
"Kaciuku' grupej mums visai gerai  ir eina jau noriai,vat dabar sergam tai labai nori i darzeli  visada pasiklausus aukletoju papasakoja kaip sekasi.buna,kad net paskambinu aukletojai is darbo,paklausti kaip mano vaikas,jei is ryto sukosejo-papasakoja,pataria,nepasiuncia niekur  ir savarankiskesnis vaikas vis labiau darosi deka darzelio-kelnes bent uzsimaut ir nusiimt po puodo ar pries sugeba.noriai su juo draugauja  jei kokia avarija ivyksta i kelnias,tai slapias nevaiksto  kol kas mums ten neblogai,tik kas ryta su troleibusu nervina blaskytis iki ten,bet vis vien Manau,kad kiekvienai motinai uzklius kazkokie minusai kalbant apie jos vaiko auklejima ar pan. Taciau as net ir pastebedama smulkmenas ,tik pliusu dauguma vis vien ivertinu. Saves tokia super motina nelaikau,kad 100 % susitvarkyciau su savo vaiku ar kad jo nesubarciau, oziu privalgiusi-i kampa nepastatyciau ir pan. Taip ir aukletojom su 16 ir daugiau vaiku elgtis kaip su pukeliais,princais ir princesem nera lengva,tuo labiau,kad kiekvienas vaikas su savo charakteriu buna ir skirtingu auklejimu
jurgitastra
2008 03 02, 14:44
QUOTE(eugute... @ 2008 02 26, 23:03) sutinku savo anukus mociutes myli.ir nera skirtumo kur jos dirba ir ar yra profesionales.bet pripazinkim viena dalyka vaikai nemeluoja. jie visada sako tiesa i akis,nesvarbu ar ji iskaudins kita ar ne. ir jei darzeliui taip truksta vaiku kodel mums labai "svelniai" buvo pasakyta "atveskite savo vaika kai jam bus 3metai,nes jei jis taip reks kai ji pradesite palikti darzelyje,mes su juo nesusitvarkysime". ir ar turi teise direktores pavaduotoja rekt ant vaiko jei jis issigando pamates virtuves darbuotoja baltu chalatu,pamane kad gydytoja,ir pradejo verkt? ar tai vadinat profesionalais? sakot esat medike. ir medikas turi moket prieit prie vaiko ji uzkalbint.po ligonines mano vaikas gal metus bijodavo gydytoju.netgi pediatres kuri turetu puikiai moket elgtis su mazais vaikais kad jie neverktu apsilankymo metu,nes jos amzius rodo nemaza darbo patirti toje srityje.bet kai pakeitem gydytoja(dabartine panasaus amziaus kaip ankstesnioji)vaikas net per pirma apsilankyma,matydamas visiskai nepazystama zmogu.sedejo ramus ir ne kiek neverke.is tikruju vaikas jaucia kur geras zmogus ir kur blogas. taip nemanot?.. Eugute, aukletoja Vida nori paklausti,ar Jusu replika-tai padeka uz Jusu broliuko Ernesto lavinima nuo dvieju iki seseriu metu,,Girinuko,,gr.Rupesciu kele ne adaptacija,o vaiko lavinimas.Naturalu,kad anksti ryta,pries septynias vedamas paskubom vaikutis verkslena.Visai ne del to,kad ten laukia,,vaikus musanti aukletoja,,.Reikejo daugiau dometis sia tema gausiai isleidziamose zurnaluose,nevengti bendravimo,pokalbiu su aukletoja.Vaiko baimes ir verksmai baigiasi,vos tik mama uzveria duris,o vaikutis prisiglaudzia prie aukletojos  .O Jusu broliukui meiles ypac reikejo,kaip ir kalbos,zodyno,atminties,mastymo,demesio ir kitu gebejimu,butinu mokytis mokykloje,lavinimo.Nei Jusu mama,nei Jus neteikete darzelio veiklai jokio demesio;nesilankete tevu susirinkimuose,nesidomejote vaiko veikla ir gebejimais.Tai ar Jus galite diskutuoti,ka gero duoda vaikams musu darzelio darbuotojai  .Manome,kad cia kalba Jusu izeistos ambicijos,gal intrigos,gal neaiskios kilmes pyktis darzelio virejai-Jusu kaimynei.Tikimes,kad nugales sveikas protas,kad Jusu broliuka mokykloje lydes sekme,o Jusu sunelis gerai adaptuosis kt.darzelyje.Beje,kodel kaip tik aukletojos Vidos prasete,kad ji i savo grupe priimtu Jusu Svajuna.Ji neatsisake. Dekojame Rigerto mamai uz palaikyma musu nelengvame darbe.Jei visi vaikai butu tokie,kaip Rigertelis,malonu butu dirbti.Jo tikrai niekada nereikia nei barti,nei bausti.O,jei mamos butu tokios geranoriskos,pozityvios,aktyvios kaip mama Rita,visi mazyliai augtu be problemu.Pagalvokit,mamos,gal pacios tas problemas padarote.,,Reikia sypsotis gyvenimui,tai gyvenimas sypsosis ir Jums,,.  Neieskokit blogio,stenkites pamatyti geri.Paskautykite aukl.Vidos uzrasytas,,snekuciu,,kalbeles zurnaluose,,Tavo vaikas,,2002rugsejo,2003spalio,2007lapkricio men.Pasijuokite ir pamastykite,gyvenimas bus grazesnis.
Nesu iš tų iškalbiųjų, bet noriu taip pat pakomentuoti... Tiek mano berniukas, tiek ir mergina, kuri į "Girinukų" grupę atėjo dar neturėdama 2 metukų (Norėjo eiti su broliuku) jaučiasi labai puikiai darželyje... Apie kitas grupes nieko negaliu pasakyti, nes domiuosi tik apie savo vaikelius ir kaip būtent jiems sekasi kasdien būti grupėje. Nesuprantu tų mamyčių, kurios galbūt nori, kad visą darbuką... įskaitant ne tik auklėjimą... bet ir bendravimą su juo, pasakų sekimą, dainelių dainavimą, sportavimą, patalpų priežiūrą (puošybą, piešimą, lipdymą) ir pan. turi atlikti tik darželyje esni auklėtoja. Manau mamos turi pačios labai daug bendrauti su vaikais tuomet ir jie daugiau atsivers, daugiau papasakos. Maniškiai tai kiekvieną diena pasakoja ką jie veikė... per beveik dvejus metus nieko blogo negirdėjau... (tas liečia ir ikimokyklinę "saulučių" grupę)Maza to, panelytė net graudžias ašaras liejo kai sirgo ir negalėjo eiti i darzeli, brolis tai ėjo Tiesa, del vasaros... tai tada mūsų auklėtojų nebūna, nes jos atostogauja... tai kuriozų visokių pasitaiko su svetimomis...
QUOTE(astu @ 2008 03 02, 17:28) Nesu iš tų iškalbiųjų, bet noriu taip pat pakomentuoti... Tiek mano berniukas, tiek ir mergina, kuri į "Girinukų" grupę atėjo dar neturėdama 2 metukų (Norėjo eiti su broliuku) jaučiasi labai puikiai darželyje... Apie kitas grupes nieko negaliu pasakyti, nes domiuosi tik apie savo vaikelius ir kaip būtent jiems sekasi kasdien būti grupėje. Nesuprantu tų mamyčių, kurios galbūt nori, kad visą darbuką... įskaitant ne tik auklėjimą... bet ir bendravimą su juo, pasakų sekimą, dainelių dainavimą, sportavimą, patalpų priežiūrą (puošybą, piešimą, lipdymą) ir pan. turi atlikti tik darželyje esni auklėtoja. Manau mamos turi pačios labai daug bendrauti su vaikais tuomet ir jie daugiau atsivers, daugiau papasakos. Maniškiai tai kiekvieną diena pasakoja ką jie veikė... per beveik dvejus metus nieko blogo negirdėjau... (tas liečia ir ikimokyklinę "saulučių" grupę)Maza to, panelytė net graudžias ašaras liejo kai sirgo ir negalėjo eiti i darzeli, brolis tai ėjo Tiesa, del vasaros... tai tada mūsų auklėtojų nebūna, nes jos atostogauja... tai kuriozų visokių pasitaiko su svetimomis...  Labas sesute O kas liecia aukletojas, tai mano vaikinukas niekada, nieko blogo apie jas nera pasakes. Net dabar skaitydama paklausau jo ar jam patinka, zinoma, kad jis atsake, jog patinka  . O tai ir yra svarbiausia, kad mano vaikutis gerai jaustusi aplinkoje, kurioje buna 5 dienas per savaite
Ar veikia šis darželis (tiksliau, lopšelio grupės) vasaros metu??
Madamme
2008 04 23, 19:22
Darzelis veikia vasara. Lopselio grupes taip pat. Tik aukletojos buna atejusios is kitu darzeliu, arba mokyklu.
Sniego karalienė
2008 05 26, 18:38
QUOTE(eugute... @ 2008 02 06, 14:43) Mano broliukas ejo i Girinuku grupe.labai sunkiai priprato prie darzelio gal pusmeti ar daugiau verkdavo vos tik pazadintas,is namu iseidavo verkiantis ir darzelyje palikdavo verkianti.bet su laiku apsiprato.po kurio laiko jis mums vis sakydavo kad aukletoja Vida musa viena mergaite uz tai kad ji sisioja i kelnytes. Vaikai juk nesumeluos tokiu dalyku. Aukletoja Jurgita,ar ir jus savo vaikucius musat jei jie prisidaro i kelnes? Jus teisi...vaikai nemeluoja, o jei jie papasakotu viska, kas vyksta grupeje visa diena, tikriausiai reta mama isdristu nuvesti savo vaika sioms "aukletojoms"... beje, mamytes darote didele klaida vesdamos vaikus i grupe, kurioje dirba dukra ir motina - viena kita uzstoja ir niekada jums nepasakys, jei vienos ar kitos aukletojos elgesys jusu mazyliu atzvilgiu yra netinkamas. ar nepastebejote dazno kartu su siomis aukletojomis dirbancio kolektyvo kaitos??? manau, tai daug ka pasako... QUOTE(keanuignas @ 2008 02 25, 16:15) Vaiku slapinimosi i kelnes problema yra labai aktuali. As patyriau tai su vysesneliu. Tai psichologinio pobudzio liga. Ir netgi neprofesionalai zino, kad "Rykste" sio "Reikalo" neisspresi. Man, is tiesu, labai sunku patiketi, kad mano mama galejo pakelti ranka siuo atveju, nes pati maciau, kaip ji elgesi su mano vyresniuoju sunumi tokiose situacijose. Ji niekada jo nemuse. Kartais sunku suprasti vaiku elgesi, ar zodzius Andreja - aukletojos Vidos (Girinuku grupe) dukra. nu negi mus savo anukeli? aukletoja Vida gera teveliams, kurie nesa geras dovaneles...taigi mamytes, "nepasisiukslinkite" per Kaledas ir kitas progas
medison
2008 05 26, 21:13
QUOTE(Sniego karalienė @ 2008 05 26, 18:38) Jus teisi...vaikai nemeluoja, o jei jie papasakotu viska, kas vyksta grupeje visa diena, tikriausiai reta mama isdristu nuvesti savo vaika sioms "aukletojoms"... beje, mamytes darote didele klaida vesdamos vaikus i grupe, kurioje dirba dukra ir motina - viena kita uzstoja ir niekada jums nepasakys, jei vienos ar kitos aukletojos elgesys jusu mazyliu atzvilgiu yra netinkamas. ar nepastebejote dazno kartu su siomis aukletojomis dirbancio kolektyvo kaitos??? manau, tai daug ka pasako.. Pasikartosiu- man asmeniškai-mano vaikas yra rodiklis.. Ir pasakoja maniškis visą dieną praleistą darželį  ,ir ramia širdimi palieku jį. Ir ne viena aš tokia. Su daug tėvelių šnekėjausi. Beje,savo nuomonę išsakiau ankstesniuose postuose,tai dabar nebekartosiu.
rutajon
2008 07 21, 18:29
QUOTE(jurgixe @ 2007 01 23, 17:25) siandien specialiai skaitau tema apie darzelius,tiksliau apie sermuksneli.mat drauges vaikai lanko ten savaitine grupe ir kazkaip apsikrete utelem.tai net nustebau kaip cia siais laikais is kur darzely tos uteles tikrai zinokit pasitaiko!!!grupese vaiku daug is ivairiu seimu ir ne tik is svariu, kuriose vaikai nuprausiami,bet is asocialiu,kur tevai palieka savaitem vaikus ir dar dziaugias ,kad ju vaikus veltui priziuri(jei jie bedarbiai ar daugiavaikiai).bet toki dalyka aukletoja pastebejus neturetu vaiko i darzeli priimti tol kol neissinaikina.med sesuo turi patikrint ar jis svarus atejo jau.
Madamme
2008 07 31, 09:37
QUOTE(Sniego karalienė @ 2008 05 26, 17:38) Jus teisi...vaikai nemeluoja, o jei jie papasakotu viska, kas vyksta grupeje visa diena, tikriausiai reta mama isdristu nuvesti savo vaika sioms "aukletojoms"... beje, mamytes darote didele klaida vesdamos vaikus i grupe, kurioje dirba dukra ir motina - viena kita uzstoja ir niekada jums nepasakys, jei vienos ar kitos aukletojos elgesys jusu mazyliu atzvilgiu yra netinkamas. ar nepastebejote dazno kartu su siomis aukletojomis dirbancio kolektyvo kaitos??? manau, tai daug ka pasako... nu negi mus savo anukeli? aukletoja Vida gera teveliams, kurie nesa geras dovaneles...taigi mamytes, "nepasisiukslinkite" per Kaledas ir kitas progas  Kaip suprasti "viena kita uzstoja"? Tai kitu grupiu aukletojos, kurios nera motinos ir dukros, "neuzstoja" viena kitos? Tai reiskia apkalba viena kita? Ir nesutaria viena su kita? Ar noretumete mamytes vesti savo vaikucius i tokia grupe, kurios aukletojos pykstasi viena su kita? Geriau jau vesti i "seima"  . O auklytes daznai keiciasi ir kitose grupese.
|
|