Na aš nežinau kaip yra poliklinikose,bet mes esam visa šeima prisirašę į tokį "Šeimos centrą" ir tikrai visada telefonu pakonsultuos,jei atėjei neužsiregistravęs,visada priims.Visada maloniai išklausys ir padės
O pas mus tik viena syki, kai gryzom is ligonines atejo ir dar viena kart paskambino pasiteiravo ar viskas gerai.
pas mus ir tik 1 karta tebuvo atejus daktare sussute, o kai suejo menesis pati veziau svertis
Pas mus buvo 1 kartą pati gydytoja, o kitus du kart seselė
Dabar ir gydytojas turi teisę pasirinkti pacientą. Tad jei gydytojui per toli ir nepatogu atvykti į namus, jis turi pilną teisę atsisakyti tokio paciento. Na, o kiekvienas namas priklauso kokiai nors poliklinikai (viešai įstaigai), todėl nei vienas vaikas neturi būti užmirštas. Su privačiom klinikom kiek kitaip - reikia iki gimdymo arba po jo susitarti su vaikučio busima gydytoja, jei ji sutiks - jokių problemų.
o ka daryti, kai mama registruota miesto poliklinikoje, o realiai gyvenam uz miesto, netgi kitai savivaldybei priklausom.
pagal gyvenamaja vieta (miestelio ambulatorija) atsisako ateiti pas naujagymi. as nevilty
na kai as gimdziau pirmagimį tai pati irgi buvau prisirašiusi mieste o gyvenom už miesto, bet toj pačioj savivaldybėj, tai nebuvo jokių problemų, gydytoja gavusi iš gimdymo namų pranešimą apie naujagimį apsilankė pas mus...
Pas mus porą kartų buvo pediatrė ir kas savaitę ateina sesutė... Kai mums jau bus mėnesiukas, patys jas lankysim
na pas mus tai sesute karta du ateidavo i savaite, o gydytoja karta i savaite. Ir siaip daznai seselei skambindavau
Mus tai sesutė ir gydytoja pirmą mėnesį lankė kas savaitę. O dabar sesutė užeina kartelį į mėnesį. Pas gydytoją tai patys dabar kas mėnesį nuvažiuojam.
O mes patys pas gydytoją važiavom,nes nemačiau reikalo kad važiuotu pas mus.
As pati susiradau gyd.ir ji ejo pora kart i savaite,o kai jau pati sustiprejau 3sav pati veziau i klinika
Apie mus iš gimdymo namų buvo viskas pranešta ir jau sekančią dieną pasirodė gydytoja. Tai buvo penktadienis, o pirmadienį ir sesutės sulaukėm
Man gimdymo namuose liepė pačiai pasiskambint ten kur žadam lankytis, tai po dienos apsilankė daktarė. Vėliau atėjo dar kartą, o sesutė, ėjo pirmą mėnesį-keturis kartus, vėliau sakė ateis 1k. per mėnesį
Omes kai gryzom is ligonines mum is poliklinikos patys paskambino ir pasake kada atvaziuos sesute ir kada daktare,sesute vaziavo du kartus kol nukrito bambyte o menesiuko jau patys vaziavom i poliklinika skiepo ir svertis.
Kai gimė sūnus nei gydytoja, nei seselė neatėjo . Mėnesio kai buvo tai nuėjom į polikliniką. "Įdomiausia", kad po 5 metų man į rankas pakliuvo sūnaus kortelė ir ten surašyti kassavaitiniai seselės vizitai. Tai man toooks piktumas suėmė
kai mus paleido is ligonines su maziuke buvo penktadienis kiek zinau jos net ir savaitgaliais privalo ateiti taciau as nieko nesulaukiau...atejo pirmadieni sesute po savaites ir gyditoja ir taip visa menesi ...po to tik sesute lankydavosi i menesi karta ir taip iki 9menesiu
mes kai gryzom is GN, tai sekancia diena kreipiausi i poliklinika, tai sesute atejo ta pacia diena, o gydytoja dar sekancia diena. Kol bamba dar buvo nenukritus tai sesele lankesi kasdien, po to viena kart per savaite ir taip kol sukako vienas menesis. O tada jau mes pas gydytoja ejom patys. Isviso gydytoja i namus buvo atejus du kartus.
Pas naujagimi gydytoja buvo atejusi tik viena karta apziureti, o sesute ateidavo 3 kartus i savaite.
QUOTE(vaida L @ 2007 04 23, 17:09) pas mus irgi nei karto nei gydytoja, nei seselė nėjo - patys nuvažiavom vieną kartą, pasirodėm, ir toliau sau augom. šiandien vėl nuvažiavom, pasirodėm, gydytoja pajuokavo, kad vėl pusmetį nesimatysim QUOTE(Simonsita @ 2007 08 01, 23:16) Kai gimė sūnus nei gydytoja, nei seselė neatėjo . Mėnesio kai buvo tai nuėjom į polikliniką. "Įdomiausia", kad po 5 metų man į rankas pakliuvo sūnaus kortelė ir ten surašyti kassavaitiniai seselės vizitai. Tai man toooks piktumas suėmė QUOTE(Ekranas @ 2007 08 14, 16:14) kai mus paleido is ligonines su maziuke buvo penktadienis kiek zinau jos net ir savaitgaliais privalo ateiti taciau as nieko nesulaukiau...atejo pirmadieni sesute po savaites ir gyditoja ir taip visa menesi ...po to tik sesute lankydavosi i menesi karta ir taip iki 9menesiu oho , iki 9 mėnesių? Neįsivaizduoju, kad mūsų daktarė reguliariai kas kažkiek laiko pati važiuotų. Pirmą kartą atvažiavo, t.y., atsivežėme, kai sūnui buvo 5 dienos. O po to tai jau visada patys vežam. QUOTE(astaSL @ 2008 02 27, 15:00) pas mus irgi nei karto nei gydytoja, nei seselė nėjo - patys nuvažiavom vieną kartą, pasirodėm, ir toliau sau augom. šiandien vėl nuvažiavom, pasirodėm, gydytoja pajuokavo, kad vėl pusmetį nesimatysim kūdikis neturi imuniteto. Polikliniką dažniausiai lanko žmonės su savo sveikatos bėdomis. Imunitetas įgaunamas per kažkiek laiko. Tad nuėjus į polikliniką, neturėdamas tiesioginio kontakto su ligoniu, kūdikėlis gali gauti bacilą.
tą bacilą gali ir gydytoja atnešti. ir tėvelis iš darbo. ir šiaip belekur pasigauti.
na turiu ir aš klausimėlį, esu ne kaunietė tačiau jau keli metai gyvenu Kaune, esu prisiregistravus pas šeimos gydytoją privačioj klinikoj, , gimdysiu klinikose, tai kaip su tais vizitais pas vaikiuką?
QUOTE(kutvela @ 2008 04 14, 13:43) na turiu ir aš klausimėlį, esu ne kaunietė tačiau jau keli metai gyvenu Kaune, esu prisiregistravus pas šeimos gydytoją privačioj klinikoj, , gimdysiu klinikose, tai kaip su tais vizitais pas vaikiuką? Gydymo istaiga, kurioje pagimdai, pati seimos klinikai pranesa apie naujagimi. Is poliklinikos tau turetu paskambinti registratore arba pati gydytoja susitarti del vizito i namus. Na, gali ir pati paskambinti, grizusi namo (jei neramu, kad jus pamirso
Pas mumis gydytoja viena karta tik atejo, o sesele kokius du, paskui patiems reikia eiti
QUOTE(Regama @ 2006 10 23, 11:36) O pas mus tik viena karta. Pirmadieni atvažiavom iš ligonines, antradieni atėjo gydytoja kartu su seselė, aprėkė kad nevalau nosyte ir daugiau per visa mėnesi nepasirodė. Manau kad privalo kiekviena savaite ateiti, bet tingi jos vaikščioti. Įdomu ar moka koki priedą joms už ta papildomą darbą ? Po mėnesio aš persiregistravau pas kita gydytoja. Šiaip manau gerai kad dažnai ateina. Pas mus panašiai, tik išvis nebuvo atėjus
o tai kazin kaip ten jos pranesa, pagal deklaruota vieta ar pagal tai kokia pasakai (kur gyveni), nes as nespesiu kaune prisideklaruot
Pas mus gydytoja buvo viena karta atejusi ir pora kart sesute. Net kai sirgom, ejom i poliklinika pacios, gydytoja nejo
pas mus sesute ateidavo kassavaite pirma menesi, paskui i menesi karta, gydytoja pirma menesi buvo atejusi pora kartu, paskui jau mes patys kas menesi einam svertis, matuotis ir pasiekimus rodyti
Sesele buvo 1syki atejusi,gydytoja nepasirode.Tai gale menesio pakeiciau i kita,kuri nepriklauso pagal gyvenamaja vieta-tai nors ramu,zinau,kad neprivalo ateiti
Zinokit kai as pasakmabinau ir paprasiau, kad ji ateitu apziureti naujagimi tai ji man savo isdeste kam jai eiti, jeigu viskas gerai. Kosmaras likau pakraupusi
Bet dar nepakeiciau, bet rimtai ruosiuosi, dar ieskau, kad nepakliuciau ant tokios pacios.
pas mus daktare atejo kartu su sesele, apziurejo, papasakojo kaip rupintis, kaip ka daryti, ilgai jos buvo, pasnekejome o paskui sesele po savaites dar karta atejo ir sake jeigu bus kokiu klausimu dar ateis tik reikia jai paskambinti, bet nieko neatsitiko, tai nuejome patys jau kai 1 men sukako, labai graziai bendraujame, visada galima skambinti ir teirautis jeigu kas atsitiks.
Pas mus, kai gime dukryte, pediatre ir sesele buvo atvaziavusios po 2 kartus. Daugiau mums nereikejo, nes iskilus klausimui, galejau skambinti bet kada
QUOTE(aistemo @ 2006 11 08, 12:36) pas mus buvo sesute atejusi karta, kai tik is ligonines grizom, o gydytoja is viso nebuvo.Poliklinikoje vaiku kortelese maciau prirasyta, kad kiekviena menesi maziukai aplankyti namuose,prirasyta kaip jauciasi, kaip valgo ir t.t., nors is tikruju niekas ju namuose nelanko pas mane tapati situacija po gimdymo po 3dienu atejo sesele o po 5d.berods buvo gyd.vizualiai apziurejo..ir viskas.jokiu vizitu nebuvo o kai i rankas papuole buvo prirasyt kad vaikas valgo MPgerai jaucias ir t.tir taip kelis men.realiai maitinau pati tik1men
pas mus buvo atėjusi gydytoja kartu su sesute tą paačią dieną kai grįžom iš GN. Po to, gyd. išėjo atostogų, tai jei kas negerai tipo turėjo ateiti pavaduojanti, bet kai iškilo probelmėlė ir paskambinau į gyd. įstaigą, tai patarė patiems ateiti (dukrytei buvo 10 dienų) nuo to laiko taip i vaikštom patys pas gydytojus
Atsakau kiek klinikai už Jus ir Jūsų vaiką moka ligonių kasos PER METUS (apytiksliai):
1- 4metų vaikai -160 Lt. per metus 5- 6metų vaikai -130 Lt. per metus 7- 17m. vaikai -80 Lt. per metus 18- 49m. asm. -50 Lt. per metus 50- 65m. asm. -90 Lt. per metus asm. virš 65 m. -110 Lt. per metus Mokėjimo suma išlieka ta pati, ar Jus lankėtės 5 ar 20 kartų, gydytoja buvo pas Jus namie ar ne. Taigi, jeigu jokios priemokos iš Jūsų klinika neprašo, tai matyt kad už tokią pinigų sumą sunku labai daug ko reikalauti.
Sveiki,
Man iskilo toks klausimas techninis klausimas, vaiko as negaliu priregistruoti vaiku poliklinikoje, kol neturiu jo gimimo liudijimo, ar teisingai? O matyt be registracijos neimanoma sulaukti vizitacijos i namus? Gal kas galite paaiskinti seka kaip viskas vyksta. buciau labai dekinga. QUOTE(M.Rasele @ 2009 12 06, 14:47) Sveiki, Man iskilo toks klausimas techninis klausimas, vaiko as negaliu priregistruoti vaiku poliklinikoje, kol neturiu jo gimimo liudijimo, ar teisingai? O matyt be registracijos neimanoma sulaukti vizitacijos i namus? Gal kas galite paaiskinti seka kaip viskas vyksta. buciau labai dekinga. M.Rasele, bent pas mus, gydytojas atvyksta ir kol vaikas neturi asmens kodo. Prasymas tik, kad kaip galima greiciau ji gautu. O siaip tvarka panasi ir kitose poliklinikose. Paulius Vilniaus sveikatos namai QUOTE(M.Rasele @ 2009 12 06, 14:47) Sveiki, Man iskilo toks klausimas techninis klausimas, vaiko as negaliu priregistruoti vaiku poliklinikoje, kol neturiu jo gimimo liudijimo, ar teisingai? O matyt be registracijos neimanoma sulaukti vizitacijos i namus? Gal kas galite paaiskinti seka kaip viskas vyksta. buciau labai dekinga. Priežastis yra ta, kad kol nėra vaiko gimimo liudijimo, ligonių kasos už tokio vaikučio priežiūrą nemoka. |