Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Alergiško vaiko patiekalų receptai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
akilezna
QUOTE(žieminukės mama @ 2011 09 09, 10:48)
Sveikos mamytes 4u.gif Dukryte alergiska kvieciams.Gal kuri bandete daryti picos pada su kukuruzu miltais?Idomu ar gautusi g.gif
*

bandziau ieskot, bet nieko neradau, vistiek kazkiek reikia kvietiniu miltu sad.gif vien tik is kukuruzu nieko nera, o gausis ar ne sunku pasakyt g.gif

O as noriu pasiulyt savo viena receptuka, tinka nuo 10 men., mano vaikui labai patiko, dabar ragausim dazniau biggrin.gif radau vienam rusiskam tinklapyje ir isbandziau su savo nedideliu koregavimu:
Vistienos sufle (iseina 2 kartams)
150g vistienos krutineles
1 saukst. alyvogiu aliejaus ( nes mum negalima sviesto, kam galima galima nauduot sviesta)
1 kiausinio (kas alergiskas, galima pakeist putpeles kiausiniu)
1-2 arbat. saukst. miltu (det kokiems nealergiski)
1/4 stiklines pieno ( mes alergiski todel nauduojau avizini piena, man jisai labiausiai is visu patinka)
siek tiek druskos, pipiru ir svoguno, kas nenauduoja nebutina, mano vaikas jau vyresnis tai siek tiek idedu. O kai buvo mazesnis, tai nedejau.
Vistiena isvirti ir sumalti, ideti alieju, pasiltinta piena, tryni, miltus ir prieskonius. Viska gerai ismaisyti ir pabaigoj ideti gerai isplakta baltyma, ismaisyti atsargiai ir viska deti i aptepta aliejumi inda. Kepti ~20-25 min. 180 laipsniu temperaturoje (as asmeniskai, gaminau garpuode, gavosi labai minkstas ir skanus).
Originalus receptas http://gotovim-doma.ru/view.php?r=403-recept-Kurinoe-sufle

Donalita
QUOTE(žieminukės mama @ 2011 09 09, 06:48)
Sveikos mamytes 4u.gif Dukryte alergiska kvieciams.Gal kuri bandete daryti picos pada su kukuruzu miltais?Idomu ar gautusi g.gif
*

Aš labai mėgstu picą ir ją darausi tiesiog ant duonos riekės. Iš visų duonų man tinka tik natūralaus raugo ruginė. Jei nerandi parduotuvėje, tai turguje yra visokių. Tik iš pradžių buvo keista, bet paskui įpratau ir labai patinka ir taip, jau nebesiilgiu puraus kvietinio pado. Bet tai grynai įpročio reikalas. Pas vaiką juk dar tokio nėra smile.gif ir vaikui tikrai užtektų vienos riekės, dvi jau yra apsivalgymas.
Amure
Mazoji alergiska ir rugiams, ir mieziams verysad.gif Tai va,bandziau daryti picos pada is kukuruzu miltu ir visai neblogai gavosi,tik aisku padas kietokas,tesla visai nesikociojo,tai ja tiesiog sulipdziau i forma.Na,bet rezultatas tikrai neblogas,tik va-mazoji nevalge,net neparagavo g.gif
Simpatuuke
Kepiau toki pyraga http://www.jogosmityba.lt/index.php?id=376...=2&type=120 , tik aisku su savom korekcijom....vietoj apelsinu sulciu pyliau ryziu pienuka smile.gif)) Citrinos sulciu nedejau... Gal kuriai mamytei pravers wink.gif Svarbiausia BE KIAUSINIU!!! O i ale sokoladine mase nededant kakavos (jei maziukams negalima) puikiai iseis. Beje kepiau su speltos miltais, nes musu nuo ju neberia. Skanaus wink.gif Beja, mazajai is baltos teslos kepiau keksiukus, puikus isejo wink.gif
wytaute69
QUOTE(žieminukės mama @ 2011 09 09, 09:48)
*

pabandykit speltos miltus.
silva@3
Sveikos, mergaitės.
Vakar kepiau keksiukus be kviečių miltų - laaabai patiko thumbup.gif http://www.food.com/recipe/oat-bran-fruit-muffins-132532

Skaitančios angliškai, pačios pasiskaitys, o kitoms paršysiu, kaip kepiau aš, nes kai ką keičiau ir ėmiau pusę nurodyto produktų kiekio. Gavosi 24 maži keksiukai (turiu tokią skardą su 24 duobytėm tongue.gif )

Avižų sėlenų ir džiovintų vaisių keksiukai

200 g avižų sėlenų (radau Maximoj lenkiškas "Melvit")
25 g avižinių dribsnių (naudojau Myllyn Paras 5 min.)
50 g džiovintų vaisių (bent jau man, g.b. ir daugiau)
0,5 a.š. cinamono
0,5 a.š. sodos
0,25 a.š. kepimo miltelių
4 putpelių kiaušiniai (pagal originalų receptą eina dviejų vištų kiaušinių baltymai, bet mums negalima)
100 g nesaldžios obuolių tyrės (obuolius paviriau ir sublenderiavau)
50 g rudo cukraus ( jei dėsit saldžius vaisius, cukraus gali būti mažiau; man asmeniškai patinka saldžiai wub.gif )
50 g avižų pieno (šiaip galit pilti bet kokį pieną, receptas rekomenduoja pasukas)
1 š. rapsų aliejaus
truputį druskos

Įkaitinti orkaitę iki 180 C.
Viename dubenyje sumaišyti sėlenas, dribsnius, sodą, kepimo miltelius, cinamoną, džiovintus vaisius ir druską.
Kitame - šiek tiek paplakti kiaušinius, supilti pieną, aliejų ir obuolių tyrę ir cukrų. Supilti į pirmą dubenį. Gaunasi labai tiršta masė.
Šaukšteliu dėti į formeles.
Kepti apie 30 min, jei mažiukai, tai gal šiek tiek trumpiau, kol nelimpa prie pagaliuko.
Keksiukai pirmą dieną kietesni, antrą - suminkštėja.

justacka
o jums visiems viduriukai neuzkieteja nuo ryziu miltu?

Dukrytei tyrimo del alergijos nedare, kazkaip is berimo pasake jokiu pirktiniu vaisiu ir darzoviu - tas nebeda turim savu ir pieno produktus mazinti iki minimumo, kefyras jogurtas be priedu (va cia beda)
bet dar turim didele beda su viduriukais, negalim jokiu sausainiu, blynu ir isvis nieko su kvietiniais miltais....
akilezna
QUOTE(justacka @ 2011 10 25, 20:40)
o jums visiems viduriukai neuzkieteja nuo ryziu miltu?

Dukrytei tyrimo del alergijos nedare, kazkaip is berimo pasake jokiu pirktiniu vaisiu ir darzoviu - tas nebeda turim savu ir pieno produktus mazinti iki minimumo, kefyras jogurtas be priedu (va cia beda)
bet dar turim didele beda su viduriukais, negalim jokiu sausainiu, blynu ir isvis nieko su kvietiniais miltais....
*

mums labai kietejo nuo pieno produktu, kai visai nieko negavo pradejo pats tustintis ir normaliai. Buvo nustatyta alergija pieno baltymui.
justacka
QUOTE(akilezna @ 2011 10 25, 23:51)
mums labai kietejo nuo pieno produktu, kai visai nieko negavo pradejo pats tustintis ir normaliai. Buvo nustatyta alergija pieno baltymui.
*

tai turbut ir mum taip yra... o ka jus valgot?

su pietumis dideles bedos kol kas mums nera, mesyte darzoves, va su pusryciais ir vakariene neduosi vaikui juk vien koses....

As prisiminiau viena patiekaliuka is savo vaikystes, mes vadindavom "birbiziukais" kiti "eziukais" mama daydavo is kvietiniu miltu ir vandens, gal ir kiausini dedavo, padarydavo tokius kaip varsketukus, tik perbraukdavo per tarka kad tokie dygliuoti gautusi, maciau parduotuveje dabar ir gatavu pirkti yra...

Kazin gal pavyktu su kukuruzu miltais ar kokiais kitais?

Gal ir koldunu tesla irgi galima daryti ne su kvietiniais miltais? gal kas bandet?
butybe
Neseniai Assorti parduotuveje aptikau avizinius makaronus. Labai skanus, maniskiui patiko.
justacka
Radau toki receptuka, dar nebandziau bet tikrai pabandysiu, nes skamba skaniai!

Bulvių paplotėliai su kukurūzų miltais

5 bulvės, 1 valgomasis šaukštas kukurūzų miltų, 4 valgomieji šaukštai aliejaus, druskos pagal skonį.
Į pasūdytą verdantį vandenį supilti kukurūzų miltus ir virti, kol susidarys tiršta masė. Į šią masę sudėti iš anksto išvirtas ir mėsmale sumaltas bulves. Masę gerai išmaišyti, šaukštu dėti ant įkaitusių riebalų ir apkepti iš abiejų pusių.
silva@3
Labai labai skanūs avižiniai sausainiai be kvietinių miltų, kiaušinių, pieno produktų. thumbup.gif Radau juos štai šitame puslapyje http://glutenfreegoddess.blogspot.com/2007...in-cookies.html
Puslapis tikrai vertas dėmesio.
Na, o dabar receptukas neskaitančioms angliškai. Tiesa, jis šiek tiek skiriasi nuo originalaus, nes mums, pavyzdžiui, negalima razinų, todėl keičiau jas džiovintom spanguolėmis.

Avižiniai sausainiai su spanguolėmis

100 g ryžių miltų (naudojau vokiškus, pirktus RIMI)
100 g avižinių miltų (susimaliau namie iš RIMI pirktų GOLD CORN pilno grūdo avižinių dribsnių 5 min.)
100 g bulvių krakmolas
50 g sorų miltų (susimaliau iš sorų kruopų)
0,5 a.š. sodos
1 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
1 a.š. druskos
Šiuos produktus sumaišyti viename dubenyje.

120 g rapsų aliejaus
140 g obuolių tyrės (paviriau du neluptus obuolius, o kai suminkštėjo, tai nulupau ir sublenderiavau)
200 g rudojo cukranendrių cukraus (originaliame recepte nurodyta daugiau, bet man buvo labai per saldu, gal dėl to, kad obuoliai irgi saldūs g.gif Bent jau man tai 200 per akis)
2 šaukštai medaus
Išmaišyti kitame dubenyje ir palaukti kol cukrus aptirps. Tada supilti į pirmą dubenį ir viską gerai išmaišyti. Į paruoštą tešlą įdėti 100 g džiovintų spanguolių (arba razinų) ir 300 g GOLD CORN pilno grūdo avižinių dribsnių 5min. Rašau, kokius dribsnius naudojau, nes naudojant kitokius, gali reikėti dėti ir kitokį kiekį. Gold Corn dribsniai nėra tokie popieriniai, kaip kiti greitai suverdantys. Jie gana kieti ir sunkūs). Viską išmaišyti, ant sviestinio popieriaus šaukšteliu dėti tešlos gumuliukus, maždaug dviejų Rafaelo saldainių dydžio. Suploti nereikia, patys paplokštės bekepdami. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių, kepti 10-15 minučių. Iškepus palaukti kol praauš ir perdėti aušti ant grotelių.

silva@3
QUOTE(butybe @ 2011 10 26, 12:19)
Neseniai Assorti parduotuveje aptikau avizinius makaronus. Labai skanus, maniskiui patiko.
*

Kad juose tik 30% avižinių miltų, o likusieji kvietiniai. g.gif
justacka
QUOTE(silva@3 @ 2011 11 14, 02:00)
Kad juose tik 30% avižinių miltų, o likusieji kvietiniai.  g.gif
*

tai gerai, kad nepirkau, nes ir nepigus...
Amure
Ne tas zodis kokios bedos su viduriu uzkietejimu blink.gif nes mazoji gali vartoti tik ryziu ir kukuruzu miltus,trapucius valgo taip pat tik is ryziu ir kukuruzu,tokiu problemu buvo,kad vaikas ant puoduko sestis bijojo..
silva@3
QUOTE(žieminukės mama @ 2011 11 17, 13:12)
Ne tas zodis kokios bedos su viduriu uzkietejimu blink.gif nes mazoji gali vartoti tik ryziu ir kukuruzu miltus,trapucius valgo taip pat tik is ryziu ir kukuruzu,tokiu problemu buvo,kad vaikas ant puoduko sestis bijojo..
*

Duokit kivių, jei tik gali valgyti. Pats geriausias dalykas nuo vidurių užkietėjimo tiek vaikams, tiek suaugusiems. O ir vitaminų bei kitų gerų savybių daugybę turi thumbup.gif
justacka
QUOTE(silva@3 @ 2011 11 19, 12:55)
Duokit kivių, jei tik gali valgyti. Pats geriausias dalykas nuo vidurių užkietėjimo tiek vaikams, tiek suaugusiems. O ir vitaminų bei kitų gerų savybių daugybę turi  thumbup.gif
*

jo ir begale nitratu...
Donalita
QUOTE(justacka @ 2011 11 19, 10:52)
jo ir begale nitratu...
*

na su tokiu požiūriu tai mest valgyt vaisius ir daržoves ir amžino ligonio nuosprendį pasirašyt
silva@3
Sveikutės smile.gif

Štai dar vienas skanėstas:

Naminiai ledai

Reikės dviejų labai sunokusių bananų (nulupti, supjaustyti gabaliukais ir užšaldyti), saujos šaldytų aviečių (ar mėlynių, ar kitokių uogų; bandžiau dėti ir sušaldytus obuolių gabaliukus, bet tada banano skonis obuolį "užmuša"), 200 ml avižų (ar ryžių) pieno, šaukštelio cukraus ar fruktozės (žiūrėkit pagal skonį: gali ir visai nereikėti, nes užtenka saldumo nuo bananų, o gali reikėti, jei daugaiu rūgščių uogų įdėsit).

Sušaldytus bananų gabaliukus, šaldytas uogas, cukrų dėti į indą. Po truputį ant jų pilti "pieną", kad šiek tiek vaisiai atsileidinėtų ir viską blenderiuoti. Iš pradžių sunkiai malasi, bet po truputį masė atitirpinėja ir gaunasi tokie minkšti, šalti ledai. Galima iškart kabinti šaukšteliu.

Esu nusipirkusi "Maximoje" specialius indelius ledams šaldyti. Į juos sukrėtus masę, gaunasi puikūs ledai ant pagaliuko. Tik šaldyti ilgai reikia, geriausia palikti per naktį.

Tiesa, dar bandžiau daryti ledus tik iš trintų obuolių ar persimonų, bet jei nededi banano, tai nieko gero nesigauna. O su bananu, tai tokie labai tikri išeina wub.gif
Vaigi
Ačiū už naminių ledų receptuką.Mums jis - trikras išsigelbėjimas wink.gif
akilezna
QUOTE(justacka @ 2011 10 26, 14:09)
tai turbut ir mum taip yra... o ka jus valgot?

su pietumis dideles bedos kol kas mums nera, mesyte darzoves, va su pusryciais ir vakariene neduosi vaikui juk vien koses....
*

na as pvz. duodu, nes didelio pasirinkimo neturiu, tiesiog kaitaliuoju koses, idedu visokiausius vaisius, kartais be nieko ir vaikas valgo tik duok, megsta koses, ryte pas mus (grikiu, kukuruzu, perline, manu kose) o vakare visa laika avizine, kol vaikas valgo tai ir duodu, gal ir noretusi kazka paivairint, bet kazkokiu keptu blinu ar dar ko nenoriu duot, duodu viska virta arba troskinta. Pries pietu miega valgo visokiausias sriubytes, o po miego jau mesyte, zuvyte su darzovem ir bulvem, kazkaip ryziu praktiskai neduodu, nes kieteja ir makaronus reciau.
QUOTE(silva@3 @ 2011 11 30, 23:47)
Sveikutės  smile.gif
Naminiai ledai
*

aciu labai uz recepta 4u.gif jauciu man ir paciai patiks, kur jus buvot vasara mirksiukas.gif su savo receptu, kai as dar maitinau ir taip nerejau ledu.
Amure
Gal esate susidure su tokia problema?Manajai mergytei 3m,jei yra alergija kvieciams,mieziams,zuviai,rugiams.Kvieciu ja valgyti,o ji sako ,,man negalima,as alergiska,, , tada per jos gimtadeni iskepiau torta is jei galimu produktu,tai vel ta pati istorija-matau,kad nori,nes yra smalize,bet nevalgo sakydama,kad jei negalima verysad.gif taip gaila mazosios,cia jau gal psichologiskai nuo to maisto bega g.gif Arba dar,valgau as,o ji atejus tempia mane piktai nuo stalo ir vel ta pati dainele ,,mamytei negalima valgyti,mamyte alergiska,, blink.gif blink.gif nebezinau kaip su tuo kovoti,ka daryti??
erikae
QUOTE(žieminukės mama @ 2012 01 10, 09:34)
Gal esate susidure su tokia problema?Manajai mergytei 3m,jei yra alergija kvieciams,mieziams,zuviai,rugiams.Kvieciu ja valgyti,o ji sako ,,man negalima,as alergiska,, , tada per jos gimtadeni iskepiau torta is jei galimu produktu,tai vel ta pati istorija-matau,kad nori,nes yra smalize,bet nevalgo sakydama,kad jei negalima verysad.gif taip gaila mazosios,cia jau gal psichologiskai nuo to maisto bega g.gif Arba dar,valgau as,o ji atejus tempia mane piktai nuo stalo ir vel ta pati dainele ,,mamytei negalima valgyti,mamyte alergiska,, blink.gif  blink.gif nebezinau kaip su tuo kovoti,ka daryti??
*

Čia bus greičiausiai tas variantas, kai vaikas šitaip teisinasi nenorėdamas kažko valgyti .. Dabar jam, sakykim, "azartas" kad gali pasakyti, jog šito jam negalima ..
Matau tik psichologini aspektą visame šiame laiške.
Ar eina vaikas į darželį ?
Donalita
QUOTE(žieminukės mama @ 2012 01 10, 06:34)
Gal esate susidure su tokia problema?Manajai mergytei 3m,jei yra alergija kvieciams,mieziams,zuviai,rugiams.Kvieciu ja valgyti,o ji sako ,,man negalima,as alergiska,, , tada per jos gimtadeni iskepiau torta is jei galimu produktu,tai vel ta pati istorija-matau,kad nori,nes yra smalize,bet nevalgo sakydama,kad jei negalima verysad.gif taip gaila mazosios,cia jau gal psichologiskai nuo to maisto bega g.gif Arba dar,valgau as,o ji atejus tempia mane piktai nuo stalo ir vel ta pati dainele ,,mamytei negalima valgyti,mamyte alergiska,, blink.gif  blink.gif nebezinau kaip su tuo kovoti,ka daryti??
*

Aš turbut laiku susigriebiau. Aš sūnui sakau, kad jam dabar tas maistas kol kas netinka valgyti, bet galės valgyti, kai užaugs. Kaip ir nemeluoju, juk iš kai kurių alergijų iš tiesų išaugama. Iš kitos pusės, manau kad taip išvengiu proto programavimo, išankstinio nuteikimo. Kai valgo salotas, avokadus ir kt. žalumynus, stengiuosi pabrėžti, kad pilvukas labai džiaugiasi tokį maistą gaudamas ir jis padeda sutvirtėti. Jam penkeri, bet nuo pačių mažiausių dienų jis puikiai orientuojasi, kas galima jam, o kas tėčiui ir mamai ir pasiklausia, jei neaišku. Iš svetimų (kurie nežinodami paduoda) niekada neima ko jam negalima. Naujoves priima sunkiai, bet nesispyrioja, jei mes karts nuo karto bandom išsiaiškinti, ar jis vis dar alergiškas pvz., žuviai.
personazai
QUOTE(erikae @ 2012 01 10, 11:12)
Čia bus greičiausiai tas variantas, kai vaikas šitaip teisinasi nenorėdamas kažko valgyti .. Dabar jam, sakykim, "azartas" kad gali pasakyti, jog šito jam negalima ..
*

ir man kilo iskart tokia mintis, kad mergaite tokiu budu "nusiplauna" nuo valgymo biggrin.gif
mamymamy
Kur nupirkti Vilniuje vaikui normalios duonos be mielių, pieno ir kitų blogų priedų? Maniškiui labai mielės netinka, pienas ir kiaušiniai. O duoną žiauriai mėgsta. Bet dabar gydytojai uždraudė parduotuvines duoti. Kepti namie neturiu galimybių.

Donalita
QUOTE(mamymamy @ 2012 01 23, 09:00)
Kur nupirkti Vilniuje vaikui normalios duonos be mielių, pieno ir kitų blogų priedų? Maniškiui labai mielės netinka, pienas ir kiaušiniai. O duoną žiauriai mėgsta. Bet dabar gydytojai uždraudė parduotuvines duoti. Kepti namie neturiu galimybių.
*

As nustebau radus duonos be mieliu Panavezio turgelyje. Manau, pasiteiravus Vilniaus turgeliuose irgi rasit. Tikriausiai yra daug smulkiu kepykleliu, kurios negali sudaryti sutarciu su supermarketais ir aprupinti savo produkcija visos Lietuvos - tai jos randa rinka turguose ir mazytese parduotuvelese. Pienas i duona nededamas, nebent i batona. O jusu vadinamu blogu priedu naturalaus raugo duonose tikrai nerasit.
beatka1983
QUOTE(mamymamy @ 2012 01 23, 12:00)
*

maciau ukininku turgelyje prie Akropolio - jis tik sestadieniais buna nuo 9 iki 15 valandos.

o siaip pati kepu duona jau gerus metus - ir ne tik vaikas , bet ir visa seima valgom namine sava kepta duona - tikrai nesunku ja uzmaisyti ir iskepti - ir tikrai greitai - nedaug laiko uzima
mamymamy
Aš atsiprašau, kad ne į temą, bet gal mamytės patars, kokį gryną kalcį galiu nupirkt savo 6-mečiui? Kad kuo mažiau priedų būtų. Jam pusei metų bet kokius pieno produktus uždraudė.
Donalita
QUOTE(mamymamy @ 2012 01 23, 19:00)
Aš atsiprašau, kad ne į temą, bet gal mamytės patars, kokį gryną kalcį galiu nupirkt savo 6-mečiui? Kad kuo mažiau priedų būtų. Jam pusei metų bet kokius pieno produktus uždraudė.
*

koralu kalcis laikomas geriausiai isisavinamu organizmui. Bet jei gydytojai konkreciai neprirase, tai geriau dietos geros laikytis. Nei su vitaminais, nei su mineralais nera taip, kad nusprendei, kad truksta, tai privalgysi - tarsi i sandeli prikrausi. Egzistuoja tam tikri mineralu tarpusavio santykiai, kokiom proporcijom jie geriausiai isisavinami. Tas pats ir su vitaminais. Pavyzdys. Nesciosiom gydytojai nesukdami galvos pataria gerti folio rugsti. Folio rugstis yra vienas is B grupes vitaminu ir pernelyg didelis jo kiekis gali sukelti kitu B vitaminu grupes trukuma. Deja, apie tai as suzinojau ir praktiskai savo kailiu patyriau, kai pradejau justi kazka negero budama nescia ir gilintis i moksline literatura. Pirmiausia susiradusi savo negalavimo pozymiu aprasyma negalejau patiketi, kad man truksta vitamino B. Bet tai gi sugebeti sitaip reikia - as visa gyvenima valgiau butent situo vitaminu turtingus produktus, taip kaip tada isgyvena zmones, kurie vien balta duona, batonu "gyvi"? Va tada ir radau atsakyma, kad didelis folio rugsties kiekis gali sukelti kitu tos grupes vitaminu trukuma. As turiu ivairiu maisto netoleravimu, bet tada jie man dar gyventi netrukde, tik akivaizdu, kad dar ir nestuma pridejus ir nenaturalu folio rugsties kieki buvo pazeistas balansas.
Dabar visa seima sveikai maitinasi. T. y., valgom daaaaaaug zalumynu, geriam darzoviu sultis. Dziaugiuosi, kad palyginus su praeitu metu ligu sezonu, sunus sirgo tik karteli, ir tai nieko rimto smile.gif Galiu paaiskinti moksliskai pagristai kodel taip yra, bet jau ir taip issipleciau ne i tema. Nieko baisaus, kad vaikui negalima pieno produktu (mano sunus niekada ju ir nevalge - ziauri alergija) valgykit kuo daugiau tamsiai zaliu darzoviu. Svieziu!
mamymamy
QUOTE(Donalita @ 2012 01 23, 23:49)
koralu kalcis laikomas geriausiai isisavinamu organizmui. Bet jei gydytojai konkreciai neprirase, tai geriau dietos geros laikytis. Nei su vitaminais, nei su mineralais nera taip, kad nusprendei, kad truksta, tai privalgysi - tarsi i sandeli prikrausi. Egzistuoja tam tikri mineralu tarpusavio santykiai, kokiom proporcijom jie geriausiai isisavinami. Tas pats ir su vitaminais. Pavyzdys. Nesciosiom gydytojai nesukdami galvos pataria gerti folio rugsti. Folio rugstis yra vienas is B grupes vitaminu ir pernelyg didelis jo kiekis gali sukelti kitu B vitaminu grupes trukuma. Deja, apie tai as suzinojau ir praktiskai savo kailiu patyriau, kai pradejau justi kazka negero budama nescia ir gilintis i moksline literatura. Pirmiausia susiradusi savo negalavimo pozymiu aprasyma negalejau patiketi, kad man truksta vitamino B. Bet tai gi sugebeti sitaip reikia - as visa gyvenima valgiau butent situo vitaminu turtingus produktus, taip kaip tada isgyvena zmones, kurie vien balta duona, batonu "gyvi"? Va tada ir radau atsakyma, kad didelis folio rugsties kiekis gali sukelti kitu tos grupes vitaminu trukuma. As turiu ivairiu maisto netoleravimu, bet tada jie man dar gyventi netrukde, tik akivaizdu, kad dar ir nestuma pridejus ir nenaturalu folio rugsties kieki buvo pazeistas balansas.
Dabar visa seima sveikai maitinasi. T. y., valgom daaaaaaug zalumynu, geriam darzoviu sultis. Dziaugiuosi, kad palyginus su praeitu metu ligu sezonu, sunus sirgo tik karteli, ir tai nieko rimto smile.gif Galiu paaiskinti moksliskai pagristai kodel taip yra, bet jau ir taip issipleciau ne i tema. Nieko baisaus, kad vaikui negalima pieno produktu (mano sunus niekada ju ir nevalge - ziauri alergija) valgykit kuo daugiau tamsiai zaliu darzoviu. Svieziu!
*

Bėda ta, kad jam kol kas tik viskas troškinta ir garinta galima iš daržovių ir mėsų, ir gydytojai liepė kalcį duot, tik vat gaila, kad nekonkretizavo, kokį g.gif .
Amure
QUOTE(erikae @ 2012 01 10, 12:12)
*

Taip,dukrytė lanko darželį.Aš jei taip pat viska aiškinu jei suprantama kalba,o ne tik,kad ,,tau negalima''-viską gražiai paaiškinu 4u.gif
arste
O kaip merginos kosytes verdat? Maniskiui pieno produktu negalima... verysad.gif O be pieno nevalgo vaikas. Net nebezinau ka valgyt duot...
erikae
QUOTE(arste @ 2012 01 26, 12:45)
O kaip merginos kosytes verdat? Maniskiui pieno produktu negalima... verysad.gif  O be pieno nevalgo vaikas. Net nebezinau ka valgyt duot...
*

Dedu pieno mišinuką be laktozės, arba galima naudoti sojos pieną arba kokosu pieną, arba ryžių pieną (tik su šituo nepadauginti - kietina )
akilezna
QUOTE(arste @ 2012 01 26, 13:45)
O kaip merginos kosytes verdat? Maniskiui pieno produktu negalima... verysad.gif  O be pieno nevalgo vaikas. Net nebezinau ka valgyt duot...
*

O mes avizini piena naudojam smile.gif ir esu labai patenkinta, kad ji mum pasiule alergologe, nes bandem sojos, kukuruzu, ryziu piena schmoll.gif o avizini piena tik duok biggrin.gif tai ir siaip geria ir kosem nauduoju.
Ice*tea
O kur tų pienų galima rasti? PC kažkuriam skyriuje ar spec. parduotuvėse kokiose?
akilezna
QUOTE(Ice*tea @ 2012 01 27, 11:12)
O kur tų pienų galima rasti? PC kažkuriam skyriuje ar spec. parduotuvėse kokiose?
*

Siaip dideliuose parduotuvese tikrai yra nemazai pasirinkimo tu pienu ir ivairiu firmu, gali pirkt assorti.lt, avizini piena perku RIMI, nes tik ten toks yra, perku Oatly, dabar dar pasirode ir praturtintas kalciu ir vitaminais http://www.oatly.com/en-gb/Our-products/Pr...y-Oat-Enriched/, nes buvo tik paprastas http://www.oatly.com/en-gb/Our-products/Pr...hy-Oat-Organic/
arste
QUOTE(akilezna @ 2012 01 27, 09:58)
O mes avizini piena naudojam  smile.gif ir esu labai patenkinta, kad ji mum pasiule alergologe, nes bandem sojos, kukuruzu, ryziu piena  schmoll.gif o avizini piena tik duok  biggrin.gif tai ir siaip geria ir kosem nauduoju.
*

o kur jo yra pirkti? Kazkaip niekur neuzmaciau... 4u.gif
arste
QUOTE(arste @ 2012 01 27, 12:16)
o kur jo yra pirkti? Kazkaip niekur neuzmaciau... 4u.gif
*

Jaub radau atsakyma. smile.gif
neziniuxe
Laba,

gal galit pasidalinti kokiais blynų receptais? Paprastais, miltiniais. Sūnus alergiškas pienui, kviečiams, rugiams, grikiams, kiaušiniams, sojai... Bandau kepti su begliuteniniais miltasi, kukurūzų miltais, ryžių pienu ar vandeniu, bet vaikui netinka, kažkokie guminiai gaunasi arba kieti, arba tokie trapūs, kad net apvesrti neįmanoma verysad.gif Radau vieną receptą kad galima su obuoliais tarkuotais pabandyti, būtinai bandysiu, bet sakau, gal dar kuri galėtumėte ką patarti, nes seniau kai kepdavau paprastus su kvietiniais miltais, tai vaikas net pasičepsėdamas valgė, o dabar gaila, kad negaliu taip pat pagamint unsure.gif
Donalita
QUOTE(neziniuxe @ 2012 02 24, 12:51)
Laba,

gal galit pasidalinti kokiais blynų receptais? Paprastais, miltiniais. Sūnus alergiškas pienui, kviečiams, rugiams, grikiams, kiaušiniams, sojai... Bandau kepti su begliuteniniais miltasi, kukurūzų miltais, ryžių pienu ar vandeniu, bet vaikui netinka, kažkokie guminiai gaunasi arba kieti, arba tokie trapūs, kad net apvesrti neįmanoma verysad.gif Radau vieną receptą kad galima su obuoliais tarkuotais pabandyti, būtinai bandysiu, bet sakau, gal dar kuri galėtumėte ką patarti, nes seniau kai kepdavau paprastus su kvietiniais miltais, tai vaikas net pasičepsėdamas valgė, o dabar gaila, kad negaliu taip pat pagamint  unsure.gif
*

Nelabai galiu patarti, nes as kepu grikinius. Uzmaisau grikius su vandeniu ir kepimo milteliais ir prikraunu daaaug burokine tarka tarkuoto moliugo. Toks dalykas pvz. su kvietiniais miltais nesigauna, nes viduj blynas gaunasi kazkoks skystas, tarsi nedakepes. O su grikiais liuksiskai. Gal sakau pabandyti taip su tais miltais, kur jus galit? As maisau santykiu beveik 1:1 tirsta tesla ir burokine tarka tarkuotus visokius moliugu gimines atstovus. Dar beje, zinau trinta banana deda vietoj kiausinio.
neziniuxe
QUOTE(Donalita @ 2012 02 24, 17:02)
Nelabai galiu patarti, nes as kepu grikinius. Uzmaisau grikius su vandeniu ir kepimo milteliais ir prikraunu daaaug burokine tarka tarkuoto moliugo. Toks dalykas pvz. su kvietiniais miltais nesigauna, nes viduj blynas gaunasi kazkoks skystas, tarsi nedakepes. O su grikiais liuksiskai. Gal sakau pabandyti taip su tais miltais, kur jus galit? As maisau santykiu beveik 1:1 tirsta tesla ir burokine tarka tarkuotus visokius moliugu gimines atstovus. Dar beje, zinau trinta banana deda vietoj kiausinio.

O kam kepimo milteliai? ax.gif Reiks pabandyti smile.gif
Donalita
QUOTE(neziniuxe @ 2012 02 24, 15:08)
O kam kepimo milteliai?  ax.gif Reiks pabandyti  smile.gif
*

Na, kad blynas pasipustu. O be to, ju ne kvietiniams miltams reikia daugiau nei kvietiniams
mildusiukas
QUOTE(beatka1983 @ 2012 01 23, 12:15)
maciau ukininku turgelyje prie Akropolio - jis tik sestadieniais buna nuo 9 iki 15 valandos.

o siaip pati kepu duona jau gerus metus - ir ne tik vaikas , bet ir visa seima valgom namine sava kepta duona - tikrai nesunku ja uzmaisyti ir iskepti - ir tikrai greitai - nedaug laiko uzima
*

O tai ta duona, kuria kepate be kvieciu, kiausinio, mieliu? Jei galima, idekite receptuka, ar atsiuskite ax.gif
erikae
Kepu be kiaušinių, be pieno, bet su mielėmis ir kvietiniais bei ruginiais miltais.
Matot alergijos šioje temoje visų skirtingos .. todėl visus receptus reikia dar kartą pastudijuoti ir nuspręsti kas tinka Jums 4u.gif
O yra duonos kurios kepamos su soda .. vadinamos greitosios duonos.
Dėl kviečių .. na nemanau, kad be jų kažką iškepsit , ruginių miltų duonos sunkiai nori iškilti .
salantena
Atiduosiu puse pakelio ryziu miltu (galioja iki 24.11.2012), gal kam nors prireiks. Ismesti gaila, vis del to nepigus jie...
Klaipeda
Lelina
QUOTE(mamymamy @ 2012 01 23, 22:00)
*

Mums viena gstro patare gerti toki kinieciu kalci, atseit jis vienintelis isisavina...Kalcis geriamas po 17 val.

Stai ka jie apie savo produkta raso:

"Pagrindinės sudedamosios dalys: kalcis iš jūros dumblių, aliejus, želatina.

Pirmą kartą pasaulyje ypatingai aukštų technologijų dėka korporacijos -pavadinimas- mokslininkai išskyrė iš dumblių kalcį, kurį žmogaus organizmas pasisavina praktiškai visą ir gana lengvai ir kuris nesukelia jokių pašalinių reakcijų.

Geresniam kalcio įsisavinimui į kapsules įdėta D grupės vitaminų, išgautų iš aliejaus, kurie padeda kalciui dar geriau įsisavinti žarnyne ir įsitvirtinti kauluose. Kalcio reikšmė didelė, ypač kai mes susiduriame su osteoporozės problemomis, kaulų lūžiais, širdies veiklos sutrikimais ir t.t. Nepakanka vartoti daug kalcio turintį maistą; kalcį dar reikia įsisavinti. Tuo tikslu kalcį būtina paversti į joninę formą. Tai vyksta skrandyje, veikiant druskos rūgščiai, o sumažėjus jos gamybai, sutrinka kalcio pasisavinimas. ir t.t."
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.