Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Alergiško vaiko patiekalų receptai
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Bishojo
O man vakar parduotuvėje akis užkliuvo už konservuotų kukurūzų, na tų kur į mišraines dedama. juk ir mažiams galima kažką padaryti iš jų, tik kažin ar juos galima duoti? O gal jau ką darot su jais?
Šmigija
Na kukuruzu mes isvis jau vengiam, bandziau duot ir kukuruzu kruopu kose, bet ir ji alergizavo, tiesa nesmarkiai bet kad vaiko organizma jautrint. O del OHO grikiu sausu pusryciu pasidomesiu, kazkaip nemaciau parduotuvej, tiksliau neziurejau unsure.gif
Baronkas duodu, bet irgi saikingai, oaviziniu sausainiu nebeduodu, o avizas pakeiciau avizu selenomis (Maximoje buna) jose maziau baltymu, jos svelnesnes ir labai skanios, verdu is ju kosyte su sojos pienuku
Šmigija
O su konservuotais pirktiniai produktais patarciau neskubet. Maniskiui nuo savu marinuotu agusrku, nieko, o nuo pirktiniu- alergija.
Cole
Sveikutės smile.gif
Mes tai ant konservuotų žirnelių užkibom sad.gif . Savo šaldymo žirnelių ar parduotuvinių skaldytų žirnių jau kartais įberiu saujelę ir nebeberia. O daviau konservuotų - išbėrė sad.gif . Paskaičiau sudėtį: žirneliai,vanduo,druska. Maniau tiks, bet...

Troškinti rauginti kopūstai

Išverdu bulvę, tada įmetu saują raugintų kopūstų ir viską kartu ištroškinu (jei bulves mesit į kopūstus dar žalias, jos liks kietos). Pagaliau sutrinu mikseriu. Skanaus.

Grucė

Išverdu saują skaldytų žirnių, tada į juos įpilu du kaupinus šaukštus miežinių dribsnių ir dar paverdu 5min. Sutrinu mikseriu. Įdedu druskytės. Jei turiu dar ir smulkiai pjaustytos mėsytės. Skanaus.
Seira
Mano maze irgi idomi: daviau raugintu agurku "Geras vaizdelis" - viskas tvarkoje, o va mama pabande duoti naminiu ir gavosi gana stipri alergine reakcija. Beje, mano mazyle gali mandarinus, apelsinus valgyti, jus nebandete?
Šmigija
Nebandziau duoti mandarinu, bet manau net ir nevalgytu, jis net kivi ar slyvos i burna neima, jam matyt neiprasta, na ir gerai. Beje radau npirkti tu OHO grikiu sausu pusryciu, lapsojam su sunum abu. Labai skanu.
Cole
Dar geras dalykiukas yra džiovinti obuoliukai. Labai skaniai čiulpia smile.gif . Ir kompotukas neblogas.

O mandarinų nebandėm. Prisibijom.
Seira
Mes tai OHO grikiu dribsnius dvi savaites diena is dienos valgem ir jie dingo is Hyper Maximos, tai budavo kur randu tai po 5, 6 pokelius iskart nupirkdavau. Dabar jau apstojo, bet siaip visai nieko maistas smile.gif
Bishojo
Norėjau paklausti, o jūs tyrėtės dėl alergenų, kad galite valgyti grikius? Nes šiaip tai jie juk į alergizuojančius produktus įtraukti?
Ir apskritai, šiandien perskaičiau alergologės komentarą, kad netikslūs būna tie tyrimai iš venos, kur kraują ima? O kaip buvo Jums, ar tikslūs, ar ne?
Šmigija
Maniskiui buvo vos 6 men kai darem ta tyrima, tai tikrai buvo pakankamai tikslus, nors is pradziu tuo netikejau, deja teko isitikint. Grikiam maniskis nealergiskas, uz tai ilga laika buvo alergiskas avizom ir mieziam, bei kukuruzam, dabar irgi nevisai isaugom.
Bishojo
Mes ruošiamės rytoj eiti imti kraują, tai aš dabar labai labai pergyvenu, kaip čia su tuo ėmimu iš venos? sad.gif Kokia vaikučio reakcija buvo? Ar labai klykė? sad.gif Kaip po paėmimo, ar nebuvo kaip nors silpna ar kažkas panašaus? Turbūt ryt aš pati greičiau nualpsiu... unsure.gif
vėjav
na, kai kraują ėmė aišku klykė. Bet po to tikrai jokių pasekmių nebuvo - nei pikta nei pan. Vakare jau kai paklausiau kur ,,popa buvo" rodė, kad dūrė į kitą rankytę, biggrin.gif biggrin.gif ne tą, kur iš tikrųjų - reiškia visai nebeskaudėjo

Nžn, mums nustatė, kad alergiška pieno prod., kviečiams, rugiams, avižoms ir ryžiams. tai ką tam vaikui valgyti?
Dabar iki minimumo apribojom pieno ir kitų alergizuojančių prod. kiekį, bet veidukas vis tiek raudonas, beveik kaip ir buvo cry.gif cry.gif

dar reikia pasirinkti, kuriuos alergenus rinksitės - gali daryti tyrimą, ar alergiška aplinkai, arba 36 maisto produktams, arba kombinuotą - ir aplinkai ir daliai maisto prod. Tyrimo kaina - 150 Lt blink.gif Jei rytoj darysit, atsakymas turėtų būti penktadienį - jei Antakalnio alergologijos ligoninėj console.gif
Cole
Katuka, kai ėmė kraują, tai laaabai rėkė cry.gif . Bet jis visada labai rėkia, jei jam kąnors daro "baltas chalatas", nesvarbu ką, net kai plaučiukus klauso per marškinukus doh.gif . O čia dar pripuolė iškart trys: viena laikė rankutę, aš laikiau sūnų už liemens ir krūtinės, kita bandė nukreipti sūnaus dėmesi visaip šnekindama, o trečioji ėmė kraują.
Bet išėjus į koridorių tuoj pat nurimo ir visą likusį pusdienį buvo labai labai geros nuotaikos ir naktį išmiegojo nepabusdamas rolleyes.gif thumbup.gif .
Taip kad nebijok console.gif , jiems tikrai neskauda, tik baisu.

Dabar dėl maistelio smile.gif . Ar žinojot tokį dalyką, kad kopūsto lapus prieš verdant reikia nuplikyti verdančiu vandeniu - tuomet nelieka kopūsto specifinio prieskonio?
Aš tai dabar nerealiai džiaugiuosi, kad sužinojau, nes sūnus pradėjo valgyti daržovienę su šviežiais kopūstais clap.gif ! O anksčiau tai užtekdavo šaukštelį kopūsto tyrės įdėti ir jau baisiausiai nosį raukydavo schmoll.gif .
melsva
MAMOS, patarkite. Mergaitei mano 11 men. ji alergiska pieno produktams ir kai kuriems vaisiams bei darzovems (turbut kaip ir jusu visu). Valgom darzovienes, mesa, ivairias koses su bananais ir dar mano pieneli pries miegeli ir nakti.
Uz kokio menesiuko noreciau nutraukti maitinima.
Ar reikes vaikui kokio nors mano pieno pakaitalo? Vitaminu? Mineraliniu medziagu?
Kaip jus maitinate savo alergiskus vaikucius virs metu?
Gal dar nenutraukt maitinimo? unsure.gif
melsva
p.s. turejau galvoje nutraukti zindymą 4u.gif
vėjav
melsva, nežinau kaip dėl maistinės vertės, bet maniškei grynai psichologiškai reikėjo kažkokio mano pieno pakaitalo, nes buvo įpratusi vakare prieš miegą gerti pieną. Už tai ir mišinukus pradėjau duoti likus mėnesiui iki planuojamo maitinimo nutraukimo, kad priprastų.

Ilgai, t.y. virš metų maitinti gal gerai, bet paskui kai kurių vaikų neįmanoma atpratinti... Mano bendradarbė taip 3 metų blink.gif klecką vis maitina, nes reikalauja nors tu ką doh.gif
Bishojo
O aš esu už maitinimą, nežinau, gal tiesiog psichologiškai taip nusiteikusi, kad mano mergičkai geriau bus, jei maitinsiu, kad ne taip bers. smile.gif
Nes daug pavyzdžių žinau, kai būtent nustojus maitinti, kad ir virš metukų vaikai buvo, jiems prasidėdavo alergija. Aišku, čia dabar niekas nepasakys, kad būtent todėl, kad NUSTOJO maitinti, bet... Įsivaizduoju ir aš tavo bendradarbės, vėjav, pavyzdžiu paseksiu... biggrin.gif blink.gif O ką, maitinti galima ir kai į mokyklą jau eis, per pietų pertrauką atbėga, pačiulpia ir toliau mokytis lekia... megalol.gif megalol.gif megalol.gif
melsva
as turejau galvoje, AR REIKIA, nutraukus zindyma, MAMOS PIENA PAKEISTI misineliu, kad racionas nenuvertetu (juk pieno produktu negalima)? Gal metu vaikui is esmes jau nereik tu misinuku?
Seira
Kiek as zianu vaikui mamos pieno arba misinuko reikia iki 3 metu. Taigi as dar iki dabar duodu savo piena, nes manoji irgi labai alergiska ir tfu tfu tfu sergu jau antra savaite taip kad net nemiegu trecia nakti nuo kosulio, taip istisai kankina, siaubingai skauda gerkle, o vaikas sveikas...Va, del ko dar gerai maitinti savo pienu...ne tik del maistines vertes, bet ir del ligu profilaktikos...as pagalvojau kam mesti ta maitinima jei man netrukdo, o vaikui gerai, diena nereikia tik nakti gauna ir visi laimingi, taigi pries nutraukdamos maitinima pagalvokit.
Drambliuk: nepyk kad vel agituoju, bet labai vertinu si dalyka.
O kas del misinuku, tai vargas kol atrasi tinkama, kol pripras ir paskui man bent jau labai tingisi daryti tuos misinukus...
Beje, kas del tyrimo, tai kur dare ant nugaros, sake kad 50% tikslumas, bet kol kas kam rado kad nealergiska isbandau ir is tikro alergijos nera...
Seira
Kiek as zinau vaikui mamos pieno arba misinuko reikia iki 3 metu. Taigi as dar iki dabar duodu savo piena, nes manoji irgi labai alergiska ir tfu tfu tfu sergu jau antra savaite taip kad net nemiegu trecia nakti nuo kosulio, taip istisai kankina, siaubingai skauda gerkle, o vaikas sveikas...Va, del ko dar gerai maitinti savo pienu...ne tik del maistines vertes, bet ir del ligu profilaktikos...as pagalvojau kam mesti ta maitinima jei man netrukdo, o vaikui gerai, diena nereikia tik nakti gauna ir visi laimingi, taigi pries nutraukdamos maitinima pagalvokit.
Drambliuk: nepyk kad vel agituoju, bet labai vertinu si dalyka.
O kas del misinuku, tai vargas kol atrasi tinkama, kol pripras ir paskui man bent jau labai tingisi daryti tuos misinukus...
Beje, kas del tyrimo, tai kur dare ant nugaros, sake kad 50% tikslumas, bet kol kas kam rado kad nealergiska isbandau ir is tikro alergijos nera...
melsva
vaje, rimtai iki 3 metu?
Ledo karalienė
Cia nelabai i sia tema, bet norejau paklausti kuri tyrima geriau daryti: gultis i ligonine ir klijuot tuos alergenus ant nugarytes ar iskart tirti krauja, nes po to vis tiek reiks sio tyrimo? Ir kuris tikslesnis ir informatyvesnis?
Nes alergologijos centre daryti tyrimai ant rankytes nieko neparode, o po 1.5 men. apribojus kai kuriuos maisto prod.,kaip zedejo gyd ,berimai taip ir nepraejo.
Cole
Mamytės, davai susirašinėkim temoje "Alergiškų vaikučių mityba", o šita tema lai lieka receptams ax.gif 4u.gif .
Venta
Labai teisinga Coles pastaba. Ačiū smile.gif

Noriu aprašyt, kaip mažiukui pradėjau gaminti kotletukus. Kol kas darau iš kalakutienos. Sumalu gabaliuką, dedu prieskonių (druskytė, pipiriukai, šiek tiek džiovinto česnako, petražolių), dedu pusę vištos kiaušinio trynio (tik trynio), ir kokį valg.šaukštą avižinių dribsnių (prieš tai juos užplikau mažu kiekiu vandens). Tuomet formuoju kotletėlius ir kepu orkaitėje kepimo maiše (galim ir folijoje). kartu galima pridėti kokų brokolių, ar kitų daržovių. Kotletukai gaunasi labai sultingi, minkšti ir sveikai iškepti.
Matyt galima dėl ir kitų dribsnių (kurie nealergizuoja), gal ir kita mėsytė tiktų. Aš nebandžiau.
Venta
Trečiadienį dariau mažiuliui asmeninius tris balandėlius smile.gif
Jautienos gabaliuką sumaliau, kiaušinio trynio puselė, ryžių dribsneliai, prieskoniukai natūralūs. Turėjau tokį apipjaustytą kopūstą. Tai susiradau mažiausiai apipjaustytus lapus, nulupau, vandeny apvirinau šiektiek (kad suminkštėtų). Suvyniojau tris balandžiukus mažus. Į dugną puodelio patarkavau šiek tiek morkytės ir sudėjau tuos balandėlius. Troškinau labai mažame kiekyje vandenuko apie 40 min.

Zuikiukui patiko. O ir pasigamino man jie gana lengvai ir greitai (neskaitant to laiko, kol troškinasi, bet juk tuo metu nieko daryt nebereikia, tik pažiūrėt karts nuo karto, ar vandenuko dar likę).
Bishojo
Noriu aprašyt, kaip mažiukui pradėjau gaminti kotletukus. Kol kas darau iš kalakutienos. Sumalu gabaliuką, dedu prieskonių (druskytė, pipiriukai, šiek tiek džiovinto česnako, petražolių), dedu pusę vištos kiaušinio trynio (tik trynio), ir kokį valg.šaukštą avižinių dribsnių (prieš tai juos užplikau mažu kiekiu vandens). Tuomet formuoju kotletėlius ir kepu orkaitėje kepimo maiše (galim ir folijoje). kartu galima pridėti kokų brokolių, ar kitų daržovių. Kotletukai gaunasi labai sultingi, minkšti ir sveikai iškepti.

Venta, o kokia kalakutienos mėsą naudoji, nes aš dariau kotletukus (paprastai ne taip kaip tu) iš filė, tai gavosi labai jau sprangūs, ir mažikė nevalgė. Na, bet reiks pabandyti daryti taip, kaip tu, gal tikrai bus sultingesni? g.gif
Šmigija
As i kotletukus dedu arba avizu selenu (jos smulkesnes ir kotletukai buna dar minstesni) arba dar dedu ryziu dribsniu. Minkstumo suteiks ir i mesyte itarkuotas zalios bulves gabaliukas, bet bulves reikia nedaug ir be sulciu, na bulvte susitarkuojat smulkia tarka atskirai ir nupylus atsiradusias sultis,tarki maisot i mesyte. Uztenka1/4 mazos bulvytes, nes kitaip kotletukas isskys.
Venta
Šiaip tai naudoju kalakutienos file. Ir tikrai gaunasi sultingi minkštučiukai kotletukai. Gal todėl, kad juos kepu kepimo maiše orkaitėj. Nes paprastai keptuvėj kepant išgaruoja viskas matyt.
O su sėlenom tai nebandžiau, bet tie dribsniukai avižiniai (kuriuos reikia tik 1 min visti) labai lengvai aptirpsta, suminkštėja vos gavusios šiek tiek skysčio.
Šmigija
Dribsniai labai suminkstina, as ju net nemirkau, o sausus su farsu maisau. Laimei maniskiui irgi tinka kalakutiena, ilga laika bijojau juos duot, bet dabar duodu, mociute musu kaime uzaugino tai tikrai zinau, kad ne ant kombikormo isauge.
Ramunėlė*
matyt mano mergyte taip pat alergiska naudijam surelius ir piena , tai vakare jergau...zandai laaabai raudoni sad.gif sad.gif sad.gif sad.gif
Venta
DAR KARTĄ LABAI PRAŠAU ŠIOJE TEMOJE PATEIKTI TIK ALERGIŠKŲ VAIKŲ MAISTO RECEPTUS.
Pokalbiams apie alergija, savo alergiškus vaikučius ar kitokias panašias problemas yra skirtos kitos temos.
Gince
Sveikos mamytes,

Labai reikia jusu pagalbos!!

Gal galite parasyti misinukus, kurie yra be pieno baltymu. Ir mazdaug kiek kainuoja.

Aciu ir laukiu jusu atsakymu
vėjav
sojos mišiniai yra be pieno baltymo.

iš paprastų tiksliai nežinau, yra NAN HA - hipoalerginis, bet, ar jame nėra pieno baltymo nežinau - apie 16 Lt
Neglaite
Lyg tai Peptidi Tutteli vadinas, cia 80% hidrolizuoti baltymai, bet kaina jo pries kelis metus buvo 37 litai uz pakuote doh.gif
Venta
Peptidi Tutteli kainuoja 37 litai.
Dar yra Peptidi Junior. Kaina panasi. Bet Peptidi Tutteli lyg skanesnis.
ziuziukas
Sveikos mamytes
Norejau paklausti, gal kuri nors zinote ar yra daromi kokie nors tyrimai kurie padetu nustatyti kam vaikas yra alergiskas, nuo keliu metu daromi ir kur?Adresiuka tikslu.Buciau labai labai dekinga. help.gif
Venta
Daro imant kraują iš venos. Tyrimas gali būti maisto alergenams, aplinkos alergenams ir mišrus, t.y. pusė maisto alergenų ir pusė aplinkos. Tyrimo kaina 150Lt.
Antakalnio 124, Vilnius 2040, tel. 2743811, 2743843

Mum darė, kai vaikui buvo apie 7 mėnesius. Kažkurioje alergiškų vaikučių temoje esu net išvardijusi keliems ir kokiems maisto alergenams daro tyrimą. Tik reikia pasiieškot.

DAR KARTĄ NORIU PRIMINTI, KAD ATIDŽIAU SKAITYTUMĖTE TEMŲ PAVADINIMUS. ŠI TEMA SKIRTA TIK ALERGIŠKŲ VAIKŲ PATIEKALŲ RECEPTAMS
vėjav
pagalvojau, kad nealergiškiems kiaulienai arba vištienai galima duoti šaltieną biggrin.gif

kaip tik ketinu savaitgalį išvirti, žiūrėsim, ar valgys biggrin.gif
Šmigija
Vakar saviskiui kepiau bandeles.
1saukstelis mieliu (istryniau jas su dideliu saukstu cukraus) tada sojos pieno (gaima vandens arba misinio kuri geria mazylis) ir kvietiniu miltu (aisku jei nealergiskas kvieciam) isminkiau geria, padejau ant radiatoriaus kad tesla pakiltu, pakilus dar paminkiau ir iskociojau i blyna, stikline suformavau blynukus ir i juos idejau po sauksteli obuolienes, suklijavau kaip virtinukus ir i orkaite. Vaikas valge ausys linko thumbup.gif Gavosi tokios mazos bulkytes, tiksliau pyrageliai.
Šmigija
Tiksliai juk saviskiui galiu drasiai duoti saltienos, tik neaisku ar jis valgytu ja g.gif Per ta alergija vaikas tapo labai isrankus maistui, valgo tik tai prie ko iprates buvo.
Cole

Desertas

1 obuolys ir 1 avižinis sausainis
Obuolį sutarkuoju plastmasine tarka, avižinį sausainį įtrupinu į tarkuotą obuolį ir išmaišau. Skanumėlis smile.gif .
Venta
Mėsos pudingas

Mėsos (kiauliena, veršiena, kalakutiena, vištiena-kas kam leistina) gabaliukas sumalamas labai smulkiai (jei per mėsmalę, tai 2 kartus per smulkų tinkliuką). Dedam pusantros riekutės batono, išmirkinto piene (pienas toks, kurio galima vaikeliui, jei visai negalima batono, tai avyžinių dribsių galima). Išmaišyti. Pridėti prieskonių, dar įpilti pieno, kad gautųsi beveik košės tirštumo. Atskiriame dviejų putpėlių kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius sudedam į visą masę, išmaišom. Baltymus išplakam mikseriu iki baltumo ir įmaišom atsargiai į masę. Sudedam į svietu pateptą puodelį ar stiklinę. Uždengiam pergamentinio popieriau skrituliuku mėsytę ir dedam į puodą su vandeniu. Taip apie 45 min. virt.

Vaikui mano patiko. Ir nebijokit, gana nesunkiai gaminasi.
Siaip
Šiandien nupirkau ir žirnių, ir ryžių, ir ruginių miltų. Tik nežinau, ką iš jų galima padaryti g.gif
Venta
Šiaip , žirniai dažnai yra alergizuojantis produktas, tai nežinau ar gerai juos vartot. O iš kitų miltų, manyčiau, gali bandyt daryt makaronus, gal net blynelius pabandyt kept (vietoj vištos kiaušinio dėt putpelės, jei jums tinka). Žodžiu daryt viską tą patį, ką ir suaugusiam darytum iš paprastų kvietinių miltų.
Fanta
Musu mazyte alergiska baltymui, tai buvom privaciai nuveze pas gydyt. dermatologe. Nes uzkniso ta Seskines Jankauskiene, nuo jos gydymo tik blogyn. Tai ta privati gydytoja pasake, kad pas Vilte yra vidutinis dermatitas (jai zandukai isberti amzinai) ir kad labai laiku pasirodem. Jokiu budu neleido valgyt zirniu, riesutu, kakavos kur yra, pomidoru, fermentinio surio, medaus, braskiu. Galima saldziau, jei nori, paduot saldaini karvute, tik be priedu, cukraus nevartot, o fruktoze, mesos rusiu neapribojo, grikiai gali alergizuot. Leido per diena isgert jai kefyro stikline, jogurto kuo liesesnio, riekele varskes, surio (tik pasirinkt ka nors is situ per diena, ne viska is karto), vasara bus galima serbentu, agrastu, slyvu, vysniu. Na gal kam pravers si info. g.gif
Šmigija
Na jau tikrai nedidele ta jūsų alergija jei galima tiek pieniškų produktų. Mėsa neribojama? irgi pasisekė. Vyšnios, o ypač agrastai dažnai alergizuoja mirksiukas.gif

Vakar kepiau vaikui avižinius sausainius, receptą radau čia forume. Tinka tiem kas alergiskas pieniškiem produktam, nes nesideda grietine ar sviestas.

1 st aliejaus
2 st avižinių dribsnių
1 st miltų (manau kvietinis galima pakeisti ruginiais arba kukuruzų ar dar kitais)
1 st cukraus
2 kiaušiniai (galima deti putpelės bet reikes tada 3 kiaušinukų)

Aliejų užvirinti (nukelt nuo ugnies) ir i jį suberti dribsnius, supilti kiašinius išplaktus su cukrumi maišant supilti miltus. Tešla bus tokia tiršta masė limpanti prie šauksto. Su šaukstu dėti tešlą į skarda ir gausis tokie netaisilingos formos sausainukai ir kepti. Ilgiau pastovėję sausainiai tampa skanesni, ne tokie trapūs.
Cole
Avižiniai sausainiai (patobulinti smile.gif )

0,5 st. aliejaus (naudojau Obelių saulėgražų aliejų)
2 st. avižinių dribsnių (naudojau Millyn Paras 1min. avižinius dribsnius)
artipilnė st. kvietinių miltų
0,5 st. cukraus
3 vištos kiaušinių tryniai

Aliejų užkaitinti (neužvirinti!), nukelti nuo ugnies, suberti dribsnius ir greitai išmaišyti. Su visu puodu padėti atvėsti. Ištrinti kiaušinių trynius su cukrumi, į juos supilti atvėsusius dribsnius, suberti miltus. Gaunasi kietoka tešla. Iš jos gan sunkiai formavosi sausainiai, bet vargas vertas rezultato smile.gif . Sausainius formavau taip: pirma padariau rutuliukus, tada vienos rankos pirštais spaudžiau plokščiai, o kitos rankos pirštais spaudžiau kraštus, kad neišsižiotų. Rezultate gavosi tokie kaip ir lizdeliai smile.gif . Kepiau 180C karščio orkaitėje 20 min. Mums išėjo 16 sausainių. Mažius įvertino thumbup.gif .
Skanaus!

Pirminis receptas su 1st. aliejaus ir 1st. cukraus mums buvo per riebūs ir per saldūs smile.gif mirksiukas.gif .

Gal kuri mamytė dar patobulins smile.gif ?
Šmigija
Aš irgi pastebejau kad perriebūs ir persaldūs ax.gif
Patobulinimui galima i tuos sausainius pridėti razinų, lino sėmenų ar kitų priedų, kuriuos gali valgyti alergiški vaikučiai.
Spurga01
Sveikos, labai liuks tema - radau nemazai geru ideju.
O as tai gaminu toki neimantru deserteli savo maziui. Maniskis is pieno produktu gali vartoti tiktai kefyra. Taigi, pasaldinu ta kefyra ir imaisau istirpintos vandeny zelatinos, sustingsta - galima kabint is indelio, galima isversti i lekstele. Galima prideti uogu kokias gali vartoti ir pan. Nu vienu zodziu. Man tai budavo ypac patogu nusinesti indeli sito deserto uzkandziui einant kur nors i svecius.
Lukucio mamyte
Tie aviziniai sausainiai tai visai nieko, bet maniskis kiausiniams alergiskas. O be ju argi iskepsi ka nors. Nebus skonio verysad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.