na o aš turiu tokį slaptą kambariuką, kur susdedu viską, kas neturi mėtytis ant akių, kai svečiai turi užgriūt. o kai svečiai išeina ir susitvarkau iš lėto namus, tai eilė ateina ir kambariukui, iš kurio sumestus daiktus greit surūšiuoju kas kur.jame sleiu nelygintus rūbus, suraunu rūbus, kuriais einu į darbą, ar kelionines tašes...(palengva iškraustau).
Aš namus tvarkausi beveik kiekvieną dieną po truputį. Šeštdainiais siurbiu, plaunu grindis. Stengiuosi daug neapsikuisti, bet ne visada išeina.
Indus plaunu iš karto pavalgius, todėl jų dažniausiai nebūna (nešvarių).
Kadangi pas mus 4 kambariai, ilgas koridorius ir dar virtuve tai darbelio yra.
As pirmiausia visus isveju is namu kur nors, o tada kai pradedu tvarkytis tai net laiko pritruksta. Negana nuvalyti dulkes ir grindis isplauti. Prasideda spintu pertvarkymas, daiktu deliojimas i naujas vietas ir t.t.
as ne tik turiu namus savo susitvarkyti, bet mama mano jau priprato, kad as jai bent karta per pusmeti namus iskuopciau. Tai dabar be 50 lt net derybu nepradedu....o gyvena ji kitam mieste:)))bet mes susitariam....
Na man panasiai kuopi savo butuka, nuleki pas mama o ten visas namas laukia. Bet as kazkaip nedrisciau is mamos pinigu imti uz tvarkyma
O aš mamos nepratinu, kad aš jai namus tvarkyčiau, nors guvena už kelių žingsnių. Jos butas dviejų kambarių, nėra sena, dar tikrai gali tvarkytis. O kai negalės, tada ir žiūrėsiu. man atrodo tiek senai, tiek jaunai mamai patiktų, kad kas nors pas jas tvarkytu. Pati grįžus po darbo turiu tvarkyti keturis kambarius, daryti valgyti ir t.t.
šiaip tai tvarkymasis labai priklauso nuo nuotaikos.kartais gyvenam visiškoje netvarkoje,o kartais viskas net bilzga
Sveiki
as jei dirbciau tai irgi samdyciau namu seimininke
kai esu nedirbanti-tai namie ir ner ka daugiau veikt-tik tvarkytis...beveik kas diena vis kazka pavalai,patvarkai,todel namuose visada buna tvarka,ir aplamai negaliu pakesti netvarkos
Man geriausiai ir sparčiausiai išeina tvarkytis kai svečių laukiu.
QUOTE(Sweetulia @ 2005 04 29, 19:44) Aš nei už ką neįsileisčiau svetimo žmogaus į savo namus. Įmanoma, gerai pasistengus, ir pačiai viską susitvarkyti. Čia tik mano nuomonė QUOTE(mami-papi @ 2006 03 27, 20:29) as jei dirbciau tai irgi samdyciau namu seimininke kai esu nedirbanti-tai namie ir ner ka daugiau veikt-tik tvarkytis...beveik kas diena vis kazka pavalai,patvarkai,todel namuose visada buna tvarka,ir aplamai negaliu pakesti netvarkos As irgi galvojau- nei uz ka svetimo zmogaus neileisciau. Bet kai atsirado vaikas, ziuriu, man vis maziau ir maziau laiko yra susitvarkyti (cia as turiu galvoj kapitaliai, o ne tik dulkes nusluostyti) O dar i darba reikes... Tai dabar rimtai galvoju apie pagalbininkes samdyma, bent jau kelis kartus i menesi kad ateitu. QUOTE(mami-papi @ 2006 03 27, 19:29) as jei dirbciau tai irgi samdyciau namu seimininke kai esu nedirbanti-tai namie ir ner ka daugiau veikt-tik tvarkytis...beveik kas diena vis kazka pavalai,patvarkai,todel namuose visada buna tvarka,ir aplamai negaliu pakesti netvarkos Ir aš sėdžiu namie tai viską ir pati susitvarkau,o dėl pagalbininkės tai pritariu,tik kad labai jau aš bjauri,neduok die kanors ne ten padės kur turi būti,tai teks pačiai,bet manau priprasčiau,o ir visai patiktų,jei pati laiko neturėčiau.
Samdyciau pagalbininke tik tokius nemegstamus man darbus nudirbti- skalbinius islyginti, langus isvalyti, virt. baldus apvalyti...
Zinot pasakysiu toki dalyka.Kad kiek as pazystu savo draugiu ir savo sesers draugiu, kurios turi namu tvarkytojas, tai ne viena (net pasisamdziusi pradzioje tik juodziausiems darbams) nei viena ju neatsisake.Priesingai nuo vienos dienos per savaite pasiprase, kad dirbtu dvi ir net tris.Jau labai sladus tas malonumas, kai grizus is darbo(arba nebutinai, nes ne visos jos dirbancios) tu randi blizgancius namus.Ir tu pinigeliu visai tada negaila, nes supranti, kad geriau kazko truputi nenusipirkti nereikalingo(kaip daznai buna),o pasisamdyti zmogu ,kuris iskuops namus.O tu pati busi nepavargusi ir ne pikta.
Vat siandien mano Irena susirgo, tai jau labai blogai.
o jūs kartu namie būnat, kai tvarkytoja ateina?
Sveikos, mielos mamietės. Jau kuris laikas dėl super intensyvaus gyvenimo nesirodžiau. Ir štai iškilo klausimas. Išnaršiau internetą, apėjau knygynus... Kaip jūs organizuojate namų ūkį? Kaip viską spėti, kažko nepamiršti? Kaip neapsileisti? Gal sudarinėjate namų ūkio darbų planus? O gal tradiciškai kiekvioena savaitės diena skirta pvz skalbimui, lyginimui? Kažkaip ėmiau nieko nespėti, svarbius reikalus pamiršti...
Pas mane irgi gyvenimas gan intensyvus. Nesakau, kad viską spėju, tačiau stengiuosi. Pamąsčiau, kad dažnai apsikraunu darbais, kurie nereikšmingi arba svarbūs tik man, o šeimyniškiai nevertina
I maisto pirkimas savaitei, skalbimas, jei spėju - kažką pagaminu II valgio gaminimas ir lyginimas III maisto pirkimas, skalbimas IV buto tvarkymas V vakare, VI, VII poilsis ir darbas sodyboje. Jei nevažiuojame į sodybą - iš pagrindų tvarkausi namie, kažką skenesnio pagaminu ir padarau kokį nors 1 sezoninį darbą (pav. tvarkau spintas, išplaunu langus, vonios plyteles ir pan.). Ir dar aš šventai laikausi 1 taisyklės darbo dienomis: stengiuosi visus suplanuotus ir ne darbus padaryti iki 20 val., nes po to 1 val. skiriu sau ir darau tai, ko tuo metu man reikia: depiliacijos, kaukės ir pan. Miegoti einu 10 - 11 val., keliuosi 5.30 val.
o aš viską darau chaotiškai - jei tingiu tai nieko nedarau- jei yra ūpo- apsikuopiu
Aš irgi darau viską chaotiškai. Bet jei prisikaupia nepadarytų darbų, tai po to graužia sąžinė. Todėl nuoširdžiai pavydžiu toms, kurios viską susiplanuoja. Kai užbaigsiu remontus ir pradėsiu gyventi pagal normalų ritmą, galvoju pradėti planuoti darbus.
Kažkokios pastovios dienotvarkės neturiu. Neverta, nes planai keičiasi kas kelios minutės.
Pastovūs darbai: ryte vaiko nuvedinas į darželį, vakare parvedimas. Vakare valgio darymas šeimai. Retesni: apsipirkimai dažniausiai vyksta 5dienio vakare, kad savaitgalį galėtume pamiegoti ir nereiktų gaišti laiko, kurį galime skirti poilsiui. Skalbiu tada, kai prsikaupia rūbų, nes po kelis rūbus neskalbiu. Rūbų nelyginu. Lyginu tada, kai jais velkuosi. Patalynės lyginimo atsisakiau jau seniai, nes niekam to nereikia. Tik elektros naudojimas ir laiko gaišimas. Namų tvarkymas paviršutinis (dulkių nuvalymas, šlavimas, plovimas) vyksta kas 2 dienos, o generalinė tvarka 1 kartą per mėnesį. Tada sutvarkau visas spintas, atrenku vaikų išaugtus rūbus, savus peržiūrim. Ko nenaudojam išmetam, ką naudojam - paliekam.
kokios dabar daugmaž tvarkymo kainos?
Ir mane domina namų tvarkytojos. Domina kainos, domina, ar tuo laiku išeinate iš namų, kiek laiko maždaug tvarko...
Galvoju, kad gal geriau vietoje auklės (turim vieną zuikį ir laukiam antro, tad kurį laiką, be nedidelių išimčių, būsiu namuose...) porą kartų per savaitę pasamdyti namų šeimininkę ir tuo metu PAČIAI pabūti su vaikais, pažaisti, paskaityti knygutes ir išeiti pasivaikščioti, užuoti plovus grindis, šveitus plyteles, langus ir vaikus palikus svetimam žmogui...
ajajai...skaudi tema...
kiek laiko suryja tas tvarkymasis - dulkes valinėjuosi kas antrą dieną maždaug, bet tokia generalinę darausi kas savaitę, na kas dvi gal, jei leidžia sąžinė.... rūbus plaunu pagal poreikį, kai jau prisikaupia, kad užpildyt skalbimo mašiną, tuo pačiu metu valausi ir dar gaminu, kad pavakarys būtų laisvas (dažniausiai tai būna šeštadienis, nes kitomis dienomis dirbu) girėjau, kad kai kurios skalbiankę jungia nakčiai, bet man nepatinka palikti skalbinius ilgai gulėti, paskui anksčiau tektų keltis, kad sutvarkyti, o man rytais kiekviena minutė šventa lyginimas...br...daug laiko atima, bet lyginu žiūrėdama teliką.. lyginu viską, nes nelygintoj patalynėj miegot negaliu...tokia jau matyt princesė ant žirnio - nemalonu man... staltieses, rūbus lyginu prieš pat naudojimą... kur dar indai, spintelių priežiūra - nors kartą mėn tenka pereiti su skuduru... kilimai - kartą metuose generališkai - plaunu, perlieju kibiru vandeens, džiovinu...juodas darba, bet kitaip nemoku... o šiaip tai norėčiau mažiau tos buities, bet neišeina jaučiu daugiau skaityčiau, kokią laidą įdomesnę pažiūrėčiau, pasivaikščiočiau daugiau..gaila man to laiko išleisto buičiai... p.s. kai teoriškai pasvarsčiau dabar apie namų šeimininkę...ne...pagalvojau, geriau jau aš pati...
Labiausiai mano atiedėliojamas darbas namie - lyginimas, o lyginu patalyne, rankšluoščius, na čia taip jau yra... matyt paveldėta
Dabar laukia virtuvės valymo darbai, jau nusipirkai nuriebintojo, išsiplausiu vyrikle, visas spinteles, lempas... nu žodžiu nusimato visai dienai.... Daug ir vyras padeda, kartais net su poliruokliu nublizgina visus baldus
Pas mane 100 kv.m. butas, bet pati jau du metai nebetvarkau
Aišku, tai gal ne visos gali sau leisti, bet juk gyvename tik vieną kartą.........
Kolkas bandau tvarkytis pati. Lb susikaupiu
QUOTE(violetik @ 2005 02 04, 10:53) Nežinau, aš turbūt negalėčiau leisti svetimam žmogui tvarkytis mano namuose va va, pas mane ta pati beda... Mna net siurpas ima, pagalvojus, kad kazkas galetu atsidaryt mano stalciu o kai imuo skokio darbo irgi nemegstu, kai lenda vyras, pvz valgyyt darai, tai tiesiog veju is virtuves (bet cia tik del vienos priezastie, kad nemegstu kai zmones ziuri kaip as kazka darau, noriu, kad pamatytu rezultata)...
Na nežinau ar aš viena tokioj beviltiškoj situacijoj?? pas mus nuolat apkuisti namai, nėr kada tvarkytis. Na gerai susitvarkom -kita diena vėl gali siurbliuot, daiktus iš vieno kampo į kitą nešiot. BLin kaip atsibodo
Ko tik nedariau... ir visokius grafikus ir taisykles kuriau.. vistiek betvarkėj gyvenam. Na galiu neztlenkdama nugaros lakstyti ir nuolat tvarkyti, bet yra mažius reikia jį niančyti, yra vyresnelis... nu vat gyvenu su trim vyrais, kaip su jais tvarkytis??? pasipasakokit kaip viska spejat
IR AS GYVENU SU 3 VYRAIS. DARAU PAPRASTAI- EINU I WC, JEI KAS PRAEINANT GULI NE VIETOJ IR PAIMU PADEDU TEN KUR TURI BUTI (NUEINANT AR GRYZTANT), EINU LINK KOMPO IR VEL TAIP. LAIKO PAPILDOMO TOKIO KAIP IR NEREIKIA, O JAU KAIKAS VIETOJE GULI IR TAIP TOLIAU....
Na, taigi trys vyrai
Na ir man vienai tenka tvarkytis namuose, kaip buvo gerai kai tik pagimdžiau
Tvarka yra geras dalykas.Viską randi ten, kur padėjai. Kiekvienas daiktas turi savo vietą. Atsiminkit:
TVARKĄ UŽTIKRINA NE PASTOVUS TVARKYMASIS, BET TVARKOS PALAIKYMAS. KIEKVIENĄ DAIKTĄ PADĖKIME Į JAM SKIRTĄ VIETĄ, NEIŠMĖTYKIME DAIKTŲ. IŠ PRADŽIŲ BUS SUNKU, PASKUI TAI TAMPA ĮPROČIU. Ir besitvarkanti moteris neturi jaustis kaip kankinė, o turi atrodyti gražiai pasipuošusi, net besišypsanti. Kai aplink nesimėtys batai, drabužiai, įvairūs daiktai, moteris su didžiausiu malonumu palaistys gėles, nušluostys dulkes ar drėgna šluoste išvalys grindis. Svarbiausia mokėti darbus organizuoti. Įtraukti net ir pačius mažiausius šeimos narius.Tada nebus ir nuovargio. Geriau kasdien prašluostyti grindis ir lengvai patvarkyti visą butą, negu kartą per mėnesį kuopti visą butą( šveisti, gramdyti, trinti ir t.t.) Pirmiausiai prižiūrėkime save. Juk prausiamės kasdien, ir dantis valome kasdien, ir rengiamės kasdien švariais rūbais, ir valgome kasdien...tad nepatingėkim kasdien prižiūrėti namus. Kai vyrauja tvarka-yra ir harmonija su savimi, su kitais, su aplinka. Tvarkymasis turi teikti malonumą, o ne nuovargį. Neikime visiems šeimos nariams iš paskos ir nerinkime jų išmėtytų daiktų: nereikia būti tarnaitėmis. Ir nerėkime kaip pikčiurnos ant tų, kurie tuos daiktus išmėtė. Nebūkim bambeklės. O gražiai paprašykim, kad padėtų į vietą. Tai gali pasikartoti ne vieną kartą, bet jei turėsit kantrybės ir nebandysit pasirodyti nuskriausta auka, tai ilgainiui bus išgyvendinta. QUOTE(patarėja @ 2007 08 24, 14:59) Tvarka yra geras dalykas.Viską randi ten, kur padėjai. Kiekvienas daiktas turi savo vietą. Zinoma todel kad daiktu neperkelciau i kitas vietas, arba kad perkelciau kaip galima reciau, tvarkausi tik du kartus per metus
Del tvarkos palaikymo - tai super patarimai
Siandien kaip tik namu "Darkymu" uzsiimineju. Kiekviena syki besitvarkydama saves klausiu, ar as cia viena tokia nenormali ar yra ir daugiau tokiu ligoniu.
QUOTE(patarėja @ 2007 08 24, 14:59) Tvarka yra geras dalykas.Viską randi ten, kur padėjai. Kiekvienas daiktas turi savo vietą. Atsiminkit:
Man irgi būtų įdomu kaip tvarko profesionali butų tvarkytoja, amžinai atrodo kad trūksta švarumo. Mano butas mažas ir yra didelis šuo, grindis plaunu 2ksav, šluoju kasdien, stengiuosi kartą per sav kažką patvarkyti virtuvėje, bet amžinai kažkuris kampas prašo tvarkos...
Aš savo namų tvarkymo neįsivaizduoju be plaunančio dulkių
labas vakaras, mielosios
QUOTE(pikudama @ 2009 05 02, 20:59) labas vakaras, mielosios net nezinau, kaip cia itraukti antraja puse i visa ta procesa
as kol ryte sportuoju,maniskis ir pietus kartais jau padaro,ir skalbiniai skalbiankeje sukasi,cia nuo vyro priklauso daug kas,jei bus mulkis tai ir liks tokiu,
QUOTE(elitarai @ 2009 05 03, 00:08) as kol ryte sportuoju,maniskis ir pietus kartais jau padaro,ir skalbiniai skalbiankeje sukasi,cia nuo vyro priklauso daug kas,jei bus mulkis tai ir liks tokiu, visiskai sutinku QUOTE(elitarai @ 2009 05 03, 00:08) as kol ryte sportuoju,maniskis ir pietus kartais jau padaro,ir skalbiniai skalbiankeje sukasi,cia nuo vyro priklauso daug kas,jei bus mulkis tai ir liks tokiu, Na nenoriu su tuo sutikti(kad mulkis jei nepadeda tvarkytis), nu nemegsta jis pas mane situ kambariu tavrkymo darbu.Jis net nemato jei kur zemiu is kiemo prisinesa. Jis tiesiai sviesiai sako, as einu geriau pavesineje ka nors nuveiksiu, rusyje(ten pirtis), ka nors pameistrausiu, galu gale man geles susodina, kiema patvarko.O namai jau jam nea O ir ka nors skaniai pagaminti jis neatsisako.Taip kad sitoj vietoj labai nespaudziu. Uz tai sunaitelio darbas per ketvirtadieni penktadieni visus namus iskuopti.Tik va vonios ir tuoletai vis tiek man lieka.Sunaitelis mano tai nebijo tvarkytis ypac jei sestadieni koks "renginys" Ir vis tik as uz tai kad namus tvarkytu namu seimininke.(konkreciai apie savo varianta kalbu) QUOTE(ERA @ 2009 05 03, 09:56) Na nenoriu su tuo sutikti(kad mulkis jei nepadeda tvarkytis), nu nemegsta jis pas mane situ kambariu tavrkymo darbu.Jis net nemato jei kur zemiu is kiemo prisinesa. Jis tiesiai sviesiai sako, as einu geriau pavesineje ka nors nuveiksiu, rusyje(ten pirtis), ka nors pameistrausiu, galu gale man geles susodina, kiema patvarko.O namai jau jam nea O ir ka nors skaniai pagaminti jis neatsisako.Taip kad sitoj vietoj labai nespaudziu. Uz tai sunaitelio darbas per ketvirtadieni penktadieni visus namus iskuopti.Tik va vonios ir tuoletai vis tiek man lieka.Sunaitelis mano tai nebijo tvarkytis ypac jei sestadieni koks "renginys" Ir vis tik as uz tai kad namus tvarkytu namu seimininke.(konkreciai apie savo varianta kalbu) tai aisku, jei toks variantas kaip tavo, tai namu seimininke tikrai ne pro sali pas mus kol atzalu nera, tai abu tvarkomes, be jokiu kaprizu
Na nenoriu su tuo sutikti(kad mulkis jei nepadeda tvarkytis), nu nemegsta jis pas mane situ kambariu tavrkymo darbu.Jis net nemato jei kur zemiu is kiemo prisinesa. Jis tiesiai sviesiai sako, as einu geriau pavesineje ka nors nuveiksiu, rusyje(ten pirtis), ka nors pameistrausiu, galu gale man geles susodina, kiema patvarko.O namai jau jam nea g.gif .Na geriausiu atveju issiurbliuoja visus namus.
Tai labai neblogas tavo vyras,kad kazka bent daro QUOTE(elitarai @ 2009 05 03, 15:47) Na nenoriu su tuo sutikti(kad mulkis jei nepadeda tvarkytis), nu nemegsta jis pas mane situ kambariu tavrkymo darbu.Jis net nemato jei kur zemiu is kiemo prisinesa. Jis tiesiai sviesiai sako, as einu geriau pavesineje ka nors nuveiksiu, rusyje(ten pirtis), ka nors pameistrausiu, galu gale man geles susodina, kiema patvarko.O namai jau jam nea g.gif .Na geriausiu atveju issiurbliuoja visus namus. Tai labai neblogas tavo vyras,kad kazka bent daro Galiu pasakyti kad koki "pasidarysi" vyra nuo jaunystes tokis ir bus. Zinau viena -vyru gaileti nereikia, ta prasme, kad jie jau mokes saves pagaileti, geriau labiau apie save ir mums moterims galvoti. as ismokiau taip, kad jei nera islygintu marskiniu-ne beda, jo rankos tokios pacios ir lygiai taip paciai gali issilyginti.
Galiu pasakyti, kad vyrus, tai mamos pirmiausia aukleja. Taip kad tos, kurios auginat sunus, visada pagalvokit, kad kazkada jie gyvens seimoje ir nelepinkit ju (deja bet taip yra), ismokykit ir namuose padet, ir valgio kokio pagamint. Opaskui visiems bus lengviau
As tai graziai MB paprasau, paaiskinu kaip yra sunku 200 kvadratu sutvarkyti, ir kad ne vietoj jo paliktas daiktas ar kita netvarka parasciausia nepagarba man, mano triusui, tai labai padeda kita karta jau nereikia sakyti..aisku, kol vel islenda kokia nauja netvarkos problema...ir vel pasikalbam ir vel pasitaiso...
QUOTE(Aruna @ 2009 05 06, 07:56) Galiu pasakyti, kad vyrus, tai mamos pirmiausia aukleja. Taip kad tos, kurios auginat sunus, visada pagalvokit, kad kazkada jie gyvens seimoje ir nelepinkit ju (deja bet taip yra), ismokykit ir namuose padet, ir valgio kokio pagamint. Opaskui visiems bus lengviau vaikystė - taip, svarbu, bet netinkamose rankose vyrai labai greitai išlempa leisk greitai pasijusti bejegiu, jie tuo greitai ir įgus naudotis... ir atvirkščiai |