Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: 4 mėn. mergytė
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Vilmoshka
Sveikos, mamos.
Rūpinuos brolio dukrele ir norėčiau paklaust, gal kas susidūrėt - 4 mėn. vaikiukas nesituština g.gif
Ji rami, nezyzia, neverkia - tiesiog nesituština. Pasidalinkit savo patirtim smile.gif
jovial
Labas. Mano biciukas nesitustino 2 dienas. Daktare iskart klizmute liepe naudot. Paskaitinejau as cia ir supratau, kad truksta MP. Diena per nenoriu pamaitinau (nusitrauktu pienu) ir siandien jau pasitustino clap.gif
mama_gulbe
QUOTE(Vilmoshka @ 2007 02 22, 18:20)
Sveikos, mamos.
Rūpinuos brolio dukrele ir norėčiau paklaust, gal kas susidūrėt - 4 mėn. vaikiukas nesituština  g.gif 
Ji rami, nezyzia, neverkia - tiesiog nesituština. Pasidalinkit savo patirtim smile.gif
*

kaip mano buvo toks maziukas ir ta problemele turejau, ji dar iki siol pas mus kartais pasireiskia

galejo nedaryti "kaku" ir 5 ir daugiau dienu
gydytoja buvo paskyrus duphalak sirupa pries maitinant duoti, biski ten su siltu vandenuku atskiest ir duoti - jis skatina zarnyno peristaltika ir skatina kakucio isejima

Vilmoshka
Ačiū jums 4u.gif
Rastė
pas mus buvo ta pati problemyte. As siaubingai pergyvenau, nes galvojau nu kazkokia nesamone taip ilgai nieko "nepridaryti". Gydytoja sake, kad, kai maitini savo pienuku, vaikas taip viska gerai isisavina, kad nebelieka ka ir kakoti ax.gif Bet man buvo vistiek neramu, tada klynikose padare toki tyrimuka ir nustate, kad per ilga (jei gerai pamenu) tiesioji zarna. Taciau tai isaugamas dalykas thumbup.gif Todel nepergyvenkit, jei vaikutis ramus viskas gerai smile.gif
Viltes mama
Sveikutes,
Niu man gyditoja ir ta pati sake, kad jei maitini savo pienu gali iki 10 paru vaikas nesitustinti ir tai normalu. Bet tai turi labai didele itaka kaip mama ir tetis tustinasi nes ce yra ir paveldima sad.gif O kai po 3 m pasakiau dabartinem gyditojom, kad taip buvo mazytei tai uz galvos susiima ir sako, kad tai nera normalu, kad tai reikia tirtis. Ai ce suprasi ar tie gyditojai supranta ka nors apart to, kad klaidinti tevus sad.gif Sekmes!
vaigute
Svarbiausia sekti kūdikio svorį, jei svoris auga ir vaikutis ramus reiškia ir mamos pieno užtenka ir jis vaikiukui idealiai tinka. smile.gif
Natute
Miniškis irig turėjo tokią problemą nuo 6 mėn. iki metukų - nesituštindavo po 5-12 parų. Ir gerasias bakterijas gėrėm, ir Duphalac, nelabai kas ir gelbėjo. Bet klizmuoti nei vienas gydytojas nerekomendavo - atseit, jei ramus vaikas, tai nieko daryti nereikia. O susitvarkė viskas, kai nuo metukų pradėjau į maistą vaikui dėti sėlenas. O ir valgyti daugiau visko pradėjo, nes išejau į darbą, o prieš tai visą dieną galėjo būti sotus vien tik mano pienu.
rugiagėlė
Kaip ten bebūtų, kuo ten lelius būtų maitinamas, bet jeigu keletą parų ar netgi savaičių nesituština tai jau tikrai reikia sunerimti. Mamos pienelis tai juk ne vanduo, vistike taip jau viską neįmanoma organizmui pasisavinti. Kiek žinau kas 2 dienas kakoti tai dar normalu, bet 4, 5, 7 ir daugiau dienų tai jau tikrai nėra normalu. mano Ugnė būdama 3 mėn. pradėjo kakoti kas antrą dieną tai pradėjau duoti skiestas obuolių sultys, nuo 4 mėn. įvedžiau daržovių tyrelę ir kažkaip susinormalizavo. Manau reikia ieškoti priežasčių kodėl vaikučiai nesituština ir bandyti keisti situaciją.
Abi
QUOTE(rugiagėlė @ 2007 03 07, 10:28)
Kaip ten bebūtų, kuo ten lelius būtų maitinamas, bet jeigu keletą parų ar netgi savaičių nesituština tai jau tikrai reikia sunerimti. Mamos pienelis tai juk ne vanduo, vistike taip jau viską neįmanoma organizmui pasisavinti. Kiek žinau kas 2 dienas kakoti tai dar normalu, bet 4, 5, 7 ir daugiau dienų tai jau tikrai nėra normalu. mano Ugnė būdama 3 mėn. pradėjo kakoti kas antrą dieną tai pradėjau duoti skiestas obuolių sultys, nuo 4 mėn. įvedžiau daržovių tyrelę ir kažkaip susinormalizavo. Manau reikia ieškoti priežasčių kodėl vaikučiai nesituština ir bandyti keisti situaciją.
*

Labai teisingai parasei!!! As anksciau taip par maniau kad yra "normalu" nesitusinti net iki 10 paru jei maitini tik MP. Pasirodo,kad tai visika nesamone. Kai atsigulem i ligonine gydytojai buvo pakraupe kad musu mergyte nesitustino 4 paras ir mes nieko nedarom doh.gif Sako,pabandykit patys tiek laiko neitustint,paziuresit kaip tai "normalu". Zodziu padare mums kakos tyrima ir rado visokiu gerybiu, kurias iki siol gydom. Dar mums,kaip jau kazkas rase yra truputi ilgesne tiesioji zarna ir vaikui sunku pasitustini,del to kol ji tai isaugs,reikia jai kartais padeti ax.gif Taigi jei daugiau nei dvi paras musu pupa nepasitustina,liepe butinai pavartoti Duphalaca.Kiekvienas atvejis individualus,del to geriausia pasiklausti savo gyd. 4u.gif
madre
pasakysiu is savo drauges praktikos-jos leliukas nesitustino 7 dienas,bet buvo ramus,gerai miegojo,linksmai reagavo i zaisliukus ir namiskius ir visai nepergyveno kad mama kakucio nesulaukia.O mamyte panikoje,ir klizmute isbande,ir ka?nieko neiseina.Nuvaziavo pas gyd.pasiguode,ta apziurejo lialiu,apciupinejo ir sako zinot mamyte jis tikrai sveikas,man itarimas kad vyrukui maisto mazai,porcija tiek ir tiek gr padidinkit.Ir ka jus manot?gerai uzvalges vyrukas atliko rimta reikala,aisku,maisto porcija teko padidinti,ir siaip jis toks stambuolis,jam matyt porcija pagal normas tokio amziaus kudikiui buvo maza.O uz klizma be reikalo ,mamyte gavo barti nuo gyd.Manyciau gyd.toki mazyli reiktu parodyti,bet gal ir cia maisto porcija mazoka?
Ice
O aš pasakysiu štai ką: kiek teko susidurti, yra 2 gydytojų nuomonės - pirma, kad maitinami tik MP kūdikiai gali nesituštinti iki 10 parų ir tai yra normalu, antroji, kad oi oi oi, kaip baisu, jeigu kūdikis nesituština bent kas antrą dieną. Ir nors gun_bandana.gif vieningos nuomonės nėra doh.gif
Bet visi porina - mamyte, žiūrėkite savo maistą: t.y. jokių ryžių, manų, valgyti slyvas, daržoves, skaidulingą maistą - rugelio duoną, avižinę, grikių košę.
Taigi mes bandome dabar atrasti "aukso viduriuką" - nesijaudinu, jeigu nepasituština kiekvieną dieną, bet ir neužleidžiu savaitei. Pradėjau "ryti" (ne keletą, bet jau saujomis, nes keletas nepadeda) slyvas, atrodo, kad pradeda padėti rolleyes.gif, naudojame kartais ir duphalacą (vieni gydytojai sako, kad reiktų jo vengti, kiti - kad nieko blogo), kartais aliejaus šaukštelį duodu (patarė viena pediatrė, bet vaikui jis žiauriai bjaurus), prakakinu kas 2-3-4 dienos su terometru (vienas chirurgas sakė, kad tikrai tai nekenkia, kiti gyd. sako, kad geriau vengti to, na, aš irgi prisibijau, todėl dar įjungiu pilvuko masažiuką, kojyčių rietimą, guldymą ant pilvuko). Va taip ir gyvename rolleyes.gif Viltingai laukiu košyčių meto, gal tada žarnelės pradės aktyviau dirbti rolleyes.gif
juraciukasl
Mano 3,5 mėn. mažė irgi nekakoja po 4-5 paras. Bet yra guvi, judri, puikiai miega, tai aš ir nesijaudinu. Maitinu pati, taigi dabar paskaičius jūsų patarimus, bandau savo racioną koreguoti. Košes aš ir taip mėgstu ir daug valgau, babar "įjungiau" bananus ir džiovintas slyvas. Žiūrėsim kaip bus.
Papildyta:
Beje, Ice, visiškai tau pritariu. Medikai patys dėl šio reikalo nesutaria.
veidrodinee
Manau tikrai negerai,klizmute reikia arba duphalaks sirupa irgi neblogas.Bet buna vienkartiniu klizmuciu per daznai negalima bet manau kad nepakenks nuo vieno karto ax.gif
juoduke
jau nuo gimimo kūdikiui galima duoti arbatėlės, yra juk ir HIP firmos visokiu arbatėlių pirkti, rašo jau kad nuo 1 savaitės galima duoti, arba aš tai pati darydavau arbatėlę,pvz: ramunėlių,melisų, mėtų, čiobrelių ir t.t darydavau tokia silpna arbatėlę su cukraus sirupu, oi kaip gerdavo , gera buvo žiūrėti ir jokių problėmėlių neturėjom su tuštinimosi.
Dile
QUOTE(Vilmoshka @ 2007 02 22, 19:20)
Sveikos, mamos.
Rūpinuos brolio dukrele ir norėčiau paklaust, gal kas susidūrėt - 4 mėn. vaikiukas nesituština  g.gif 
*

As jau buciau 10 kartu pas gydytojus nuvezusi mirksiukas.gif
Škvalas
Tai gal ir pieno truksta, gal kokiu geruju bakteriju (yra miltukais), mano mazajam taip buvo, tai istyrus kakuti paaiskejo, kad visiskai nera bifido bakteriju, todel sutrikes virskinimas, nors valgem iskirtinai tik mamos pieneli, arbateliu negere, nes neime ciulptuko nei uz ka i burna. Gerem tas gerasias, kur yra bifido bakteriju bofolak, man rodos, nepamenu.
Kanareleee
Mano mergyte, kai jai buvo 6 men, nesitustino savaite. Jautesi gerai, valge, neskaudejo nieko, nestenejo (nes matai kada vaikas nori padaryt o negali) jokiu blogumu nepastebejau. Kai pasiguodziau gydytojai, ji mane isbare., kad taip delsiau ir liepe klizmute statyti. ir ka, pastaciau... Pridare ji tiek, kad pampersas buvo pilnut pilnutelis, per krastus ir per virsu viskas bego (neperdedu ne kiek. greitai nesiau i vonia, staciau i pacia vonia ir laukiau kol baigs. buvau visa ir as ir ji š...) issigandau, kur tiek kakuciu galejo jai tilpti. O smarve kokia buvo - nezmoniska. Daugiau tokio nekakojimo jai nebepasikartojo schmoll.gif
mama_gulbe
QUOTE(Kanareleee @ 2007 08 09, 21:04)
Mano mergyte, kai jai buvo 6 men, nesitustino savaite. Jautesi gerai, valge, neskaudejo nieko, nestenejo (nes matai kada vaikas nori padaryt o negali) jokiu blogumu nepastebejau. Kai pasiguodziau gydytojai, ji mane isbare., kad taip delsiau ir liepe klizmute statyti. ir ka, pastaciau...  Pridare ji tiek, kad pampersas buvo pilnut pilnutelis, per krastus ir per virsu viskas bego (neperdedu ne kiek. greitai nesiau i vonia, staciau i pacia vonia ir laukiau kol baigs. buvau visa ir as ir ji š...) issigandau, kur tiek kakuciu galejo jai tilpti. O smarve kokia buvo - nezmoniska.  Daugiau tokio nekakojimo jai nebepasikartojo  schmoll.gif
*

oi mus tas tai nuo gimimo kankino, kartais kakodavo i diena po kelis kart, o kai ugtelejo - apie 3 men, tai ir budava ilgai galedavo nekakot, gerem ir ta sirupeli - bet pries valgi ( pusvalndi) ir nors ir matinau pati tas nekakojiams savaime nesitvarke, ir dabar kai maziui 4 m daug maz susitvarke mirksiukas.gif
o iki tol tai doh.gif kiekvienas sikimas su asarom ir isterija doh.gif sikimo baime, nori ir uzlaiko samoningai, kai jau lenda kakutis lauk nesulaikomai - tada klykia, aisku gal baisu gal skauda

bet aciu dievui jau isaugom doh.gif
kriste77
PAs mus panasiai - suejo 3 men ir nustojo kakoti. Is pradziu prakakodavo kas 3 dienas. Viena karta jau 5 diena dariau klizma, bet kakucio nebuvo labai daug, o vaikas normaliai jautesi. Toliau vel tyla. TAi gydytoja patare duoti perliniu kruopu nuoviro , tokio klijaus, po sauskteli 6 k. per diena. nezinau ar nuo to, bet siandien pats pakakojo ( 4 para). Tai ziuresim kaip bus toliau.

Pabandykit sia priemone, gal pades.
asteriksas
Mano sūnelis buvo nesituškino 1,5paros tai aš jau panikavau help.gif
Draugų pažystamiems buvo kad mergaitė nesituštino savaitę, ir daktarė nieko blogo neižvelgė bet tevų nuojauta neapgavo kad kažkas ne taip ir nuvežė i Vilnių kai ten pasakė kad jeigu būtų uždelsę dar nors kelias dienas ir mergaitei būtų žarnos trukę ir labai blogai būtų pasibaigę, taip kad nedelskit mamos, ir tikrai į tokius dalykus nežiūrėkit pro pirštus.
angeloangel
mes turejom ita problemele kai buvom irgi kazkur tokio amziaus, turedavau padeti mazyliui issitustinti su aliejuku ir termometro galiuku patepdama blush2.gif bet iki vaistu nedaejom tfu tfu tfu 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.