del vaiku siulyciau ilgai su ja nesicaskint, dar karta paprasyti nurimti ir ispeti, kad kvietis policija priesingu atveju. Daugiabutyje visi turi taikytis vieni prie kitu, ne tik jus prie jos. O triuksmas pradedamas riboti jei neklystu nuo 18 val. Niekas nepaneigs, kad graziai banded isspresti konflikta, o jei ji piktybine, tai ko jums tada buti maloniai su ja...
QUOTE(Deimike @ 2010 09 03, 10:23) ohoho, kas vakara sulaukiam radiatoriu koncerto Ko tu miegi, kviesk policija arba geriausia žygiuok į komisariata ir parašyk pareiškimą. Išdėstyk tai, kad ji tave terorizuoja, persekioja, grąsina, šmeižia, žemina tavo garbę ir orumą, gąsdina vaiką. Iškvies ją į apklausą, išaiškins viso to pasėkmes ir pasibaigs tavo bėdos. Mato, kad silpna esi ir "joja" ant sprando, nusileisi ir sutryps. O jei nenori policijos tai išsiųsk registruotu paštu (nes vargu ar priims iš tavęs ir pasirašys, kad gavo) pretenziją kurioje išdėstyk, kad ji tau trukdo gyvent, gąsdina vaiką, kad tau nepatinka, kad persekioja, šmeižia ir t.t. įspėk, kad jei ji nesiliaus taip elgusis tu būsi priversta kreiptis į atitinkamas institucijas (policija, vaikų teisės). Reik tik protingai surašyti ir pasilikus kopija išsiųsti registruotu paštu. Jei nesiliaus ar gavus laišką elgsis piktybiškai tada keliauk į policiją, bet tokios dažniausiai išsigąsta, kai mato jog nenusileidi.
Musu kaimyne nesibara, sako, kad nieko nesigirdi, nors namas kaip popierinis.Uztat mes nekenciam, kai kaimynai triuksmauja.Is pradziu paprasydavom, kad netriuksmautu, o jei nepadedavo, tai skambindavom policijai.Pora kartu nuramino.Dabar matyt isvadas padare, nebedaro tusu per nakti.
QUOTE(Rucelie @ 2010 09 07, 11:38) na o aš parašysiu iš kitos barikadų pusės. irgi turiu mažus vaikus, bet kažkaip niekas jais nesiskundžia ačiū Die. bet virš mūsų bute apsigyveno siuvėja. pasistačiusi nežinau overloką ar kažkokią pramoninę siuvimo mašiną nu ir duoda. pas mus visame bute jaučiasi stipri vibracija, o dviejuose kambariuose ypač stipriai ir garsas (mano vaikai išgąsdinti škvalų, griaustinių, nes kaip tik kaime buvom kai tas baisus škvalas prasiautė, patekom į jo židinį, ir dabar kai išgirsta tą mašiną vaikai verkia kad čia dundulis, o man nesiseka jiems įrodyti kad ne dundulis čia). kaimynė ribų nejaučia, jai ne bėda ir 21, ir 22, ir net 23 val siūti ir dundėti. esu jau buvusi pas ją, sakiau kad dieną man nemaišo, bet 20 val guldau vaikus ir nuo tos valandos noriu tylos. lygtais ir susitarėm gražiai, bet deja tebedunda toliau. na bet juk vistik daugiabutis yra ne gamybinės, o gyvenamosios patalpos, ar turi jin tokią teisę taip triukšmauti? Nuo 18val. galite drasiai reiksti pretendzijas, jei jum istiesu trugdo, tuo labiau mazi vaikai ir jei paprasyta daro savo, tuomet kreipkites i policija, viena karta iskviesit ir daugiau manau nedundes. mano tai pana uzmiega puikiausiai prie pasaliniu garsu,tai as tolerantiska tiems kurie po darbo remontus darosi, yra pas mus tokiu. Bet jau sestadieni ryte prasau tilos, tai mes taip ir sutare, kad jie gali grezti darbo dienom iki 24,o kartais ir ilgiau, bet savaitgali, man 6ryto nepradeda baladoti. O kitiem kaimynam pasirodo isvis vienodai sviecia QUOTE(Deimike @ 2010 05 15, 15:02) Kuri laika nebeskaitinejau temeles, nes ligoninej ilgai gulejom - dziagsmas kaimynei buvo - tyla As irgi pries triuksma nelaiku, bet va esme ta, kad skundziasi del vaiko vaiksciojimo. Jei mes uliavotume ar muzika, telika leistume, remontus pusiaunakty darytume - nieko nesakyciau - pati kalta buciau, bet vaikas... jis nemeto kamuolio, nesokineja nuo sofos - vaiksto Pas mus identishka situacija idomiausia, kad tam 8 atsikrauste aukste jauna sheima su dviem mazais vaikais- ir jais labai stipriai skundziasi kaimynai is 7 auksto (irgi neva tai specialiai begioja, meto kietus kamuoliukus i grindis ir specialiai baladoja kazkuom, klykia, rekia ir t.t.) - bet jie apie save isivaizduoja kad jie tylus, o va mes tai siaubunai kazkaip pirma syki labai suregavau , bandziau maziui sakyt kad reik tyliai tyliai ir letai letai pereiti per buta, bet kai jiem vis vien blogai - nustojau vaika bent iki 21 val riboti - buna kad ir prabega koridoriumi augo vyresnieji tai kiti kaimynai 8 aukste gyveno tada - sakydavo kad musu nei garselio nesigirdi, tai matyt neesam jau tokie triuksmingi. ir savo paaugliukams nei diena nei vakarais jokiu zemu dazniu ar garsesnes muzikos uzsileist neleidziam (visa muzika praktiskai tik per ausines klausoma), apie kokius shokius ar shokinejima net nekalbu - nes juk toki dalyka gali kontroliuoti, o imti ir neleisti vaikui po buta vaikscioti tai jau nesamone - kita syki kaimynams pasirodys kad ir kvepuojam per garsiai Papildyta: QUOTE(elenuxus @ 2010 09 10, 18:08) tai kur tusai, o kur vaikas per koridoriu pereinantis .....
Vaje vaje,turim virsuj kaimynus- seimyna su dviem pametinukais. Turbut megstamiausias zaidimas sokinet nuo lovu, trypt, mustis ir zviegt...Tada mamyte pasijugia su keiksmazodziais...Praeina pusvalandis ir vel tas pats...O praeinant atrodo normali seima. Buvau nuejus, sakau igriusit su visom lubom pas mus..Sake pasistengsim tyliau, bet nespejau namo pareit ir vel taip pat, matyt ir tetukas pasijunge trypt specialiai, nors i akis nieko nedriso pasakyt
QUOTE(viola80 @ 2010 08 27, 23:02) Ka tokiu atveju galima daryti, kaip apsisaugoti? Tikriausiai ji psichiskai nesveika, bet nuo to nera lengviau. Na jau tikrai, kad čia kvepia psichikos sutrikimais ir labai rimtais...Reikėtų patykot kurį kartą ir nufilmuot, kaip ji kokią žalą daro jums (pila klijus ir pan.) ir priduot filmuotą medžiagą policijai. QUOTE(katex @ 2010 10 03, 20:06) tai kodel as turiu gyventi ju gyvenima: ryte keltis kartu su jais, miegot galima, kai ju vaikai uzmiega (o daznai iki 11 jie rekia), klausytis kaip jie pesasi.. taip jau yra, kad musu gyvenimo kokybe priklauso nuo kaimynu, kokius juos turesime. Nelabai yra vaistu nuo to, greiciausiai tai baigsis, kada vaikai uzaugs ir iseis is tevu namu. Uzuojauta jums
skaitau ir netikiu gera ta bobike na pas mus tik kad savaitgali uzbaliavoja
QUOTE(katex @ 2010 10 03, 19:06) Vaje vaje,turim virsuj kaimynus- seimyna su dviem pametinukais. Turbut megstamiausias zaidimas sokinet nuo lovu, trypt, mustis ir zviegt...Tada mamyte pasijugia su keiksmazodziais...Praeina pusvalandis ir vel tas pats...O praeinant atrodo normali seima. Buvau nuejus, sakau igriusit su visom lubom pas mus..Sake pasistengsim tyliau, bet nespejau namo pareit ir vel taip pat, matyt ir tetukas pasijunge trypt specialiai, nors i akis nieko nedriso pasakyt va va ir mes panasius kaimynus turime...
Ruošiamės keltis į butą, kurį tenka remontuoti...O remontuoti reikia viską - pradedant vamzdynų, elektros instaliacijos keitimu ir baigiant sienų dažymu. Visus darbus darbininkai dažniausiai atieka nuo 8 iki 17 val., bet va dabar pasamd4m elektriką, kuris dirba nuo 17 val. kelias valandas, nes iki to laiko dirba kitame darbe. Vakar buvo tik pirma diena, kai jis pas mus dirbo, o 20.30 val. jau sulaukiau kaimyno skambučio, kad "organizuokitės darbus kitu laiku, mes negalim ilsėtis, susikalbėti savo namuose dėl jūsų remonto darbų". Žinau, kad negalima triukšmauti nuo 18 val., bet dabar esu papuolusi į keblią situaciją - žmogus jau pradėjo darbą, todėl negaliu jam pasakyti "ačiū, bet paieškosiu kito elektriko, kuris dirbs kaimynams tinkamu laiku", kaimynai parinasi.. Visą naktį galvojau, kaip išspręsti problemą. Įdomu, ar savaitgaliais pagal įstatymą galima tokius darbus dirbti, ar apskritai draudžiamas bet koks triukšmas kaip darbo dienomis nuo 18 val.?
QUOTE(netobula @ 2010 10 14, 12:03) 20.30 val. jau sulaukiau kaimyno skambučio, kad "organizuokitės darbus kitu laiku, mes negalim ilsėtis, susikalbėti savo namuose dėl jūsų remonto darbų". Suprantu jūsų kaimynus. Menkas malonumas visą vakarą būti triukšme. O jūsų vietoje pasiimčiau alkoholio ar saldainių dėžutę ir eičiau pas kaimynus. Atsiprašyčiau už visus jiems keliamus nepatogumus, patikinčiau, kad įsivaizduoju, kad tas triukšmas juos labai erzina, pasakyčiau, kaip dėl to man nemalonu ir t.t. (priklauso nuo fantazijos Kaimynai jūsų remontu ir toliau nesidžiaugs, bet manau, kad kelias dienas dar pakentės. QUOTE(astoria @ 2010 10 15, 12:29) Suprantu jūsų kaimynus. Menkas malonumas visą vakarą būti triukšme. O jūsų vietoje pasiimčiau alkoholio ar saldainių dėžutę ir eičiau pas kaimynus. Atsiprašyčiau už visus jiems keliamus nepatogumus, patikinčiau, kad įsivaizduoju, kad tas triukšmas juos labai erzina, pasakyčiau, kaip dėl to man nemalonu ir t.t. (priklauso nuo fantazijos Kaimynai jūsų remontu ir toliau nesidžiaugs, bet manau, kad kelias dienas dar pakentės. Pritariu
mes gyvename sename name, kur didžioji dauguma kaimynų pensininkai, tai tylu ir ramu. O mano dvi mergelkos megsta ir pasipešti, padūkti, retkarčiais ir aš įsikišu, kad išsakyčiau savo nuomone apie jų pasiutimą
QUOTE(astoria @ 2010 10 15, 13:29) Suprantu jūsų kaimynus. Menkas malonumas visą vakarą būti triukšme. O jūsų vietoje pasiimčiau alkoholio ar saldainių dėžutę ir eičiau pas kaimynus. Atsiprašyčiau už visus jiems keliamus nepatogumus, patikinčiau, kad įsivaizduoju, kad tas triukšmas juos labai erzina, pasakyčiau, kaip dėl to man nemalonu ir t.t. (priklauso nuo fantazijos Kaimynai jūsų remontu ir toliau nesidžiaugs, bet manau, kad kelias dienas dar pakentės. as irgi uz tai, kad gryzus po darbu vakare namuose butu ramybe, bet pritariu jusu nuomonei, kad darant remonta, reikia eiti pas kaimynus atsiprasyti ir susitarti, visi juk zmones esame, bet mauroti graztais ar pan. vakare ir dar apsimesti nesuprantanciais, ko tie kaimynai nori-tai jau butu chamiskumas, reikia vieniems kitus suprasti, tada gales graziai sugyventi
o mano šviežiai iškeptas kaimynas, kuris gyvena aukštu žemiau tokis komunikabilus latrelis kai pasigeria lenda bendraut, teiraujasi kaip sveikatos, kokios politnės pažiūros ir ttt, vienžo ne duok Dieve jį susitikt "šiltutėlį", o namo jis vegia girtas eit, žmona tokia dyyyydelė ir pikta motera, tai kai pradeda auklėt nabagą visais įmanomais metodais ir žodžiu, ir kumščiu, tai po egzekucijos nabagas eina į balkoną paverkt, vienžo kai dar nežinojau jų šeimyninio bendravimo įpatumų, vieną rytą išleidus savo vyriškį į darbą atsitysiau į balkoną taburetę, užsiplikiau kavos, patogiai įsitaisiau ir pradėjau mėgautis puikia diena, bet mano ausis pasiekė keistas garsas ni to inkštimas kokis ny to kas, ignoruoju geriu kavą toliau, inkštimas stiprėja prie jo prisidėjo kokis tai krebždenimas, mano smalsumas nugalėjo, teko rūrą kelt ir pasižiūrėt kas vyksta, o gi žiųųų kaimynas mano po vakarykščio skandalo žmonos išmestas į balkoną uždarytas verkia pasikūkčiodamas ir į vidų prašos, o ta arba piktybiška neįleidžia arba jau buvo išėjus į darbą ir pamiršus savo gyvenimo palydovą
vat taip dabar savo vyrą gasdinu, sakau, neklausysi nelabasis, uždarysiu ir tave balkone, galėsit abu su kaimynu ašarot kolektyviai
Gyvename dideliame name, 2 aukšte. Didelis namas - daug šiukšlių, tad neretai savaitgalį šiukšlių vamzdis mūsų aukšte būna pilnas. Spėkit, kur tada kaimynai deda savo šiukšles? Teisingai, meta šalia šiukšlių vamzdžio (net ir tie, kurie nenaudoja šiukšlių maišų!). Blogiausia, kad pas mus, kaip ir daugelyje namų, į 2-ą aukštą liftas nevažiuoja, tad pro tas šiukšles visi kelis kartus per dieną turime praeiti.
Gal kuri turite minčių, ką tokioj žavioj situacijoje galima padaryti? QUOTE(astoria @ 2010 10 18, 08:27) nupirkit gyvunėlių parduotuvėje pelę nuneškit prie šiukšlių ir nufotkinkit ir iškabinkit fotografijas kaip po šiukšlyną pelė karstos, žiurkė manau būtų dar įtikinamiau, tik kur paskui ją dėt nežinau QUOTE(Gravitacija @ 2010 10 18, 12:18) nupirkit gyvunėlių parduotuvėje pelę nuneškit prie šiukšlių ir nufotkinkit ir iškabinkit fotografijas kaip po šiukšlyną pelė karstos, žiurkė manau būtų dar įtikinamiau, tik kur paskui ją dėt nežinau Nebloga mintis
as tai neprasidėčiau pati su ta moteriške, o pasiūsčiau vyrą pakalbėt, dažniausiai tai suveikia, o jūsų ji nė neklausys ir toliau ateidinės ir užgaulios, dar pajuokai padaryčiau taip: kada ateina bartis pasakyčiau, mano ir jūsų saugumui mūsų pokalbis bus įrašinėjamas
Nu bet cia as apakus
Papildyta: QUOTE(Rucelie @ 2010 09 07, 11:38) na o aš parašysiu iš kitos barikadų pusės. irgi turiu mažus vaikus, bet kažkaip niekas jais nesiskundžia ačiū Die. bet virš mūsų bute apsigyveno siuvėja. pasistačiusi nežinau overloką ar kažkokią pramoninę siuvimo mašiną nu ir duoda. pas mus visame bute jaučiasi stipri vibracija, o dviejuose kambariuose ypač stipriai ir garsas (mano vaikai išgąsdinti škvalų, griaustinių, nes kaip tik kaime buvom kai tas baisus škvalas prasiautė, patekom į jo židinį, ir dabar kai išgirsta tą mašiną vaikai verkia kad čia dundulis, o man nesiseka jiems įrodyti kad ne dundulis čia). kaimynė ribų nejaučia, jai ne bėda ir 21, ir 22, ir net 23 val siūti ir dundėti. esu jau buvusi pas ją, sakiau kad dieną man nemaišo, bet 20 val guldau vaikus ir nuo tos valandos noriu tylos. lygtais ir susitarėm gražiai, bet deja tebedunda toliau. na bet juk vistik daugiabutis yra ne gamybinės, o gyvenamosios patalpos, ar turi jin tokią teisę taip triukšmauti? Va cia jau kitas reikalas-siuo atveju manau kad jusu kaimyne blogai elgiasi Papildyta: QUOTE(Casual @ 2010 09 17, 10:05) o imti ir neleisti vaikui po buta vaikscioti tai jau nesamone - kita syki kaimynams pasirodys kad ir kvepuojam per garsiai Papildyta: tai kur tusai, o kur vaikas per koridoriu pereinantis .....
as galvoju reik elgtis taip , kad jei tau taip darytu, taves neerzintu
Sveiki , gal kas susidūrėte su šia problema ir kaip išsprendėte.Gyvename mieste, o miestelyje prie jūros turime puse tėvų likusio namelio.Tėviškė.Per keturius metus pavyko tą pusę namelio pasidailinti (rengiamės senatvei
Mes ne prieš naminius gyvūnėlius,patys turim katę , bet kai visą vasarą mes ir mūsų artimieji , svečiai be miego?...Šunys visai nedresuoti.O ir įstatymai kiek domėjausi: nuo kaimynų tvoros turi būti per 2 metrus , loti galima nuo ryto 6 iki vakaro 10val.
GAlite drasiai kviesti policija, viena karta , paskui rasote skunda. Jie perspeja kaimynus pazeidus viesaja tvarka. Pora perspejimu ir prasides baudos.
Galu gale yra antkakliai nuo lojimo. Uzdedate ir kai suo loja jam jis vibruoti pradeda, arba silpna srove, kaip nuo batareiku trenkia. Bet tai kainuoja pinigus ir vargu ar kaimynai tai darys.
o ar bandėte kalbėtis su kaimynais ? gal jie perkeltų tą šunį į kitą sklypo pusę ?
QUOTE(grožis @ 2010 10 27, 18:00) Mes ne prieš naminius gyvūnėlius,patys turim katę , bet kai visą vasarą mes ir mūsų artimieji , svečiai be miego?...Šunys visai nedresuoti.O ir įstatymai kiek domėjausi: nuo kaimynų tvoros turi būti per 2 metrus , loti galima nuo ryto 6 iki vakaro 10val. Suaugę šunys (maždaug nuo 1 m.) nebeloja tiek daug, kiek mažiukai. Nemanau, kad Jūsų atveju šuo loja ištisą parą be nustojimo. Jei loja nuo ryto iki vakaro nustatytomis valandomis, nelabai galės Jums šiuo klausimu ir policija padėti. Pirmiausia siūlyčiau žmoniškai pasikalbėti su kaimynais, gal žmonės supratingi Patarimas įsigyti šuniui, kuris laikomas dėl apsaugos, el. antkaklį (kaina prasideda nuo kelių rimtų litų...) yra visiškai niekam tikęs, nes tada šuo visiškai gali nustoti loti - jei nelos, bus nereikalingas, nes neatliks pirminės funkcijos, tada galbūt bus apskritai išmestas lauk...
na mums negresia kad ateis pasakyti kad per garsiai vaiksciojam ir pan nes pirmam aukste gyvenam bet mums virs galvos vyksta remontai tai patikekit triuksmas klaikus,vaikas atsibunda persigandes ir verkia baisiausiai,garsu yra pradejus bijoti didesniu o ir apatine lupele pradejo virpeti.nezinau ar nereiks pas neurologe nuvest.aisku jie turi teise remontuotis bet pas mus kosmaras grynas tai kenciam.
na pas mus tokiu problemu nebuvo, o ir dabar ir krepsini pazaidzia ir pasukauna
Hm, galvojau, kad tokios temos supermamoj nerasiu, bet yra!
Su kaimynais ir cia bedos... Turim tokius kurie vos uz 40m gyvena. Musu sodyba kampine, pieva, sodelis, kiemas ir ivaziavimas i kiema. Pas kaimynus analogiskai tik pieva zu tvarto. Taigi, kazkada, kai buvau dar jaunesne, gudrociai pasidare pravaziavima pro musu kiema, zodziu pas juos iseina toks kelias ratu aplink ju nama, o musu keliukas gaunasi kaip bedras ivaziuot ir isvaziuot Zodziu, rupgjuti kai buvo tos didziosios liutys, paplove musu keliuka labai smarkiai, pasidare grioviai dideliausi. Bet kaimynai nenustojo juo vazine, tik jau savo pieva labiau lipo, gaila transporto. Tuo laiku dar Vilniuj gyvenau. Po kiek laiko, kai tetis nesiskubino jo taisyt, atejo tas kaimunas ir skundzias, zodziu, taisyt reik keliuka, jam duslintuva kabino:DDDDDD Tetis ir taise. Vienas, tiesa, dar mama ir sese padejo plytas vezt, det ir pan... Vualia! Keliukas pataisytas. Ir vel jie padlos mala. O man vis labiau siutas eme. Dar pries kuri laika, motina skambino skundesi, kad po langais geles ismindziotos, o pas juos gyvena kaimynes brolis senbernis, ligonis kazkoks. Zodziu mes jau seniai itarinejam ji, kad sis nakti sliukina po langais ir mus stebi, klausosi ka kalbam. Tai as pasiutusi, kad motina vel itare esa jis ten geles isminde ir man skundziasi, parasiau zinute kaimynu dukrai. Motina pasakojo koks erzelis pas juos namuose kilo, riksmai :DDDDD Dabar atrodo nebevaiksto po langais. Dar sake, kad buvo atejes manes klaust, galvojo, kad as kaime esu, tai butu pasiaiskines kaip as ji pastebejau :hahaha Pries keleta men tetis patyre infarkta, sunku. FB pagrasinau tvoras tvertis nuo kaimynu. Siek tiek suveike, nes vos prasiau tokia minti prisijunge ju dukra. Tikiu, zinia perdave. Tetis irgi nervuojasi. Sakau, nueikit pasakykit ir bus ramu. Bet tetis bailys, mama apsimeta, kad jai nerupi, o man vis labiau nervai verda. Vos tik vaziuoja kuris is ju as vos sulaikau nora begt prie lango ziuret pro kur vaziuoja.... Siaubas, sogas ciuozia. Vis siulau ikast keleta kuolu ant kelio, negi vaziuos ant suns... Patarkit, gal kam tokiu ar pan variantu buvo.Bijau ka nors viesai rasyt, motina jau bijo ka nors man ir pasakot, nes pasidariau baisi karstakose... QUOTE(Murlyka @ 2010 11 21, 16:56) O jūs negalite vartų ant to savo keliuko pastatyti? Patys raktus turėsite, o jie nepravažiuos. Arba apsitverkite toj vietoj, kur jūsų keliukas "įsisuka" į jų teritoriją. Juk savo teritoriją galit aptverti be jokio kaimynų sutikimo.
Sveikos ir sveiki.
Norėjau pasidalinti su jumis savo vargais ir gal taip pavyks rasti kažkokį sprendimą man. Istorija labai buitiška. Gyvenam ketvirtame aukšte, o kaimynas iš penkto ėmė ir mus užpylė. Ne iš piktos valios, aišku, trūko skalbimo mašinos šlangutė. Nei jis, nei mes nesame apsidraudę turto draudimu. Bandėm su juo tartis gražiuoju, bet sako, kad įvyko nelaimingas atsitikimas, jis nuostolius irgi patyrė ir nieko mums nemokės. Bandėm kalbėtis su namo valdytoju, bet tas tik pečiais kraipo. QUOTE(mititėja @ 2010 11 21, 18:15) O jūs negalite vartų ant to savo keliuko pastatyti? Patys raktus turėsite, o jie nepravažiuos. Arba apsitverkite toj vietoj, kur jūsų keliukas "įsisuka" į jų teritoriją. Juk savo teritoriją galit aptverti be jokio kaimynų sutikimo. Zinau, siulau tevui si varianta kas diena, bent keleta mietu ikalti ir tiek, juk zinute suprastu tiesiogiai. Netikiu, kad tokie bukaprociai ir rautu kuolus lauk... Tvora tvert brangu... Man tuoj pribres ir as pasiemusi kastuva kasiu griovi arba kalsiu pagalius jaunosios ju atzalos elgesys isvis "ka noriu ta darau"... grrrrr... Papildyta: QUOTE(NeteBrunete @ 2010 11 21, 18:42) Sveikos ir sveiki. Norėjau pasidalinti su jumis savo vargais ir gal taip pavyks rasti kažkokį sprendimą man. Istorija labai buitiška. Gyvenam ketvirtame aukšte, o kaimynas iš penkto ėmė ir mus užpylė. Ne iš piktos valios, aišku, trūko skalbimo mašinos šlangutė. Nei jis, nei mes nesame apsidraudę turto draudimu. Bandėm su juo tartis gražiuoju, bet sako, kad įvyko nelaimingas atsitikimas, jis nuostolius irgi patyrė ir nieko mums nemokės. Bandėm kalbėtis su namo valdytoju, bet tas tik pečiais kraipo. Mes karta buvom uzpyle kaimynus, bet dekui die lengvai atsipirkom, uzteko saldainiu dezes, nes laiku susigriebem ir nutraukem pylima QUOTE(NeteBrunete @ 2010 11 21, 17:42) kaimynas iš penkto ėmė ir mus užpylė. Ne iš piktos valios, aišku, trūko skalbimo mašinos šlangutė. Nei jis, nei mes nesame apsidraudę turto draudimu. Bandėm su juo tartis gražiuoju, bet sako, kad įvyko nelaimingas atsitikimas, jis nuostolius irgi patyrė ir nieko mums nemokės. Pasiteiraukit dar temoje Užpylėm kaimynus.
prieš savaitei atsikrausčiau gyventi į naują butą. Anksčiau gyvenę žmonės pasakė, jog kaimynė iš apačios nemėgsta balių ir buvo kartą iškvietusi policiją. Bet kadangi aš nebaliavoju ir gyvenu labai ramiai, nusprendžiau nekreipti į tai dėmesio. Juk butas jaukus ir kaina gera. Žodžiu savaitė gyvenau labai ramiai: 8val išeinu į darbą, grįžtu apie 19 val, pažiūriu tv (labai normali garsu), pasigaminu valgyt ir einu miegot. Žodžiu labai standarinis ramus gyvenimas. Nei karto neleidau jokios muzikos ir džiaugiausi nauju butu.
Ir štai po savaitės gyvenimo atsibaladoja tokia nupezus kokių 65-70 metų kaimynė iš apačios su grasinimais iškveist policiją, nes aš keliu triukšmą ir ji jau savaitę negali miegot. Aiškina man, akip aš neva miegu iki pietų, o tada siautėju iki vidurnakčio. Atnešė dar kažkokį lapą su namo bendrijos taiyklėm, kad po 18 val galima kelti 30 decibelų triukšmą, o tai lygu šnabždėjimui. Pradėjo ta babė veržtis į mano butą, grasinti policija ir t.t. Kažkoks absurdas! Ar kam teko susidurti su tokiom bjauriom bobelem? Aš suprantu, kad triukšmas erzina ir dažnai būna atbejų kai kaimynai kelia vakarėlius, groja gitaromis ir pan. Nu bet čia nesąmonė. Gal kas žinot ar yra kokių teisės aktų užkirsti kelią tokiom nuportėjusiom senmergėm? Juk nešnabždėsiu aš pas save namie, kad ta babė galėtų užmigti. Išvis net kilo noras pareiklauti iš jos pažymos apie jos psichikos būklę. Net nebežinau ar po savaitės gyvenimo ieškoti naujo buto ar kažką dar galima padaryti, nes gražiuoju ta moteriškė nekalba QUOTE(netobula @ 2010 10 28, 09:54) Suaugę šunys (maždaug nuo 1 m.) nebeloja tiek daug, kiek mažiukai. Nemanau, kad Jūsų atveju šuo loja ištisą parą be nustojimo. Jei loja nuo ryto iki vakaro nustatytomis valandomis, nelabai galės Jums šiuo klausimu ir policija padėti. Pirmiausia siūlyčiau žmoniškai pasikalbėti su kaimynais, gal žmonės supratingi Patarimas įsigyti šuniui, kuris laikomas dėl apsaugos, el. antkaklį (kaina prasideda nuo kelių rimtų litų...) yra visiškai niekam tikęs, nes tada šuo visiškai gali nustoti loti - jei nelos, bus nereikalingas, nes neatliks pirminės funkcijos, tada galbūt bus apskritai išmestas lauk... Nepadeda antkaklis. Ir yra tokiu sunu kurie loja bet kkokio amziaus...
Mes irgi turim "džiaugmą" kaimynę. Ir pastoviai esame tikrinami po skundų: seniūnijos darbuotojų, butų ūkio, vaikų teisių, policijos. Visose instancijose yra storiausios bylos su jos skundais. Nu, netingi moteriškė ir neturi ką veikti- tai eina ir skundžiasi man pastoviai, jei tik nekalbu ir duris uždarau (kaip čia kažkas patarė), eina visur skundų rašyti. O gavę skundą jie turi patikrinti- ir tikrina. Aišku, nieko nepakeisi, gyvename daugiabutyje "popieriniame" kur bet koks krebštelėjimas girdisi. Dabar gal pusmetį ramu, nes tiesiog policijoje per akistatą, po eilinio skundo pasakiau jai,kad į teismą paduosiu už šmeižtą- kiek galima? ir laiko gaila, ir nervų.
QUOTE(4xmama @ 2010 12 07, 13:23) Mes irgi turim "džiaugmą" kaimynę. Ir pastoviai esame tikrinami po skundų: seniūnijos darbuotojų, butų ūkio, vaikų teisių, policijos. Visose instancijose yra storiausios bylos su jos skundais. Nu, netingi moteriškė ir neturi ką veikti- tai eina ir skundžiasi man pastoviai, jei tik nekalbu ir duris uždarau (kaip čia kažkas patarė), eina visur skundų rašyti. O gavę skundą jie turi patikrinti- ir tikrina. Aišku, nieko nepakeisi, gyvename daugiabutyje "popieriniame" kur bet koks krebštelėjimas girdisi. Dabar gal pusmetį ramu, nes tiesiog policijoje per akistatą, po eilinio skundo pasakiau jai,kad į teismą paduosiu už šmeižtą- kiek galima? ir laiko gaila, ir nervų. Aš išvis nusprendžiau išsikraustyt iš to buto. Radau kitą, šitmu litų brangesnį, bet bent jau kaimynai negirdės kiekvieno mano žodžio, nes ten, panašu, sienos buvo popierinės. Kitą kartą nuomojantis būta reikės atsidžiau viską apžiūrėt. Bet juokingiausia, kad besikraustant iš to buto ta pati kaimynė vėl atėjo skųstis, kad jai viskas girdisi. Antrą valandą dienos atėjo. Nesveika visai. Tai kaip man išsikraustyt reikėjo nesuprantu? Ant piršų galiukų matyt visokius puodus ir televizorius nešiot
Aš buvau kažkada iškviesta į policiją..dėl po mumis gyvenančios trenktos bobulės skundo, kad vaikai per garsiai bėgioja ir pas ją nuo to nubyrėjo tinkas ir sietynai linguoja .
Pasikalbėjau su tyrėja- na tiesiog situacija juokinga. Pasakiau- bėgiojo, bėgioja ir bėgios. Ir nesirošiu jiems liepti sėdėti . Vaikai yra vaikai. Jei kaimynei nuo to nubyrėjo tinkas- tegul kviečias ekspertus, daro tyrimą, duoda mus į teismą ir reikalauja nuostolių atlyginimo.. O jei dar parašys tokį skundą- aš ją paduosiu į teismą už šmeižtą ir moralinę žalą. ..turbūt bobulė dar ieško ekspertų kas padarytų tyrimą, ar gali nuo 1-rių metukų vaiko lakstymo tinkas nubyrėti. (P.S. namas 60 cm storio sienomis, (nes statytas prieš II pasaulinį karą dar..), na kaip ir visi senamiečio namai.. darėme kapitalinį, visas butas izoliuotomis sienomis, lubomis ir grindimis) ..na reikia paminėti, kad kylantis karas greit baigėsi, nes po mėn į namą išsikraustėm. Bet kiek žinau, jau ir dabar bute esantiems nuomininkams buvo ateita priekaištauti dėl trepsėjimo, nors jie teturi tik šuniuką Tiesiog yra tokių asmenų, kurie neturi ką veikti ir dar tuo pačiu nori tobulos tylos. Tegul varo gyvent į mišką... 4xmama- sutinku su Jumis 100 proc. QUOTE(prekestolen @ 2010 12 09, 13:39) Aš buvau kažkada iškviesta į policiją..dėl po mumis gyvenančios trenktos bobulės skundo, kad vaikai per garsiai bėgioja ir pas ją nuo to nubyrėjo tinkas ir sietynai linguoja . pas mane panasiai, tik begioja dvi panos. uzvakar sulaukiau rastelio, kad dekit mergaitei slepetes... Pasikalbėjau su tyrėja- na tiesiog situacija juokinga. Pasakiau- bėgiojo, bėgioja ir bėgios. Ir nesirošiu jiems liepti sėdėti . Vaikai yra vaikai. Jei kaimynei nuo to nubyrėjo tinkas- tegul kviečias ekspertus, daro tyrimą, duoda mus į teismą ir reikalauja nuostolių atlyginimo.. O jei dar parašys tokį skundą- aš ją paduosiu į teismą už šmeižtą ir moralinę žalą. ..turbūt bobulė dar ieško ekspertų kas padarytų tyrimą, ar gali nuo 1-rių metukų vaiko lakstymo tinkas nubyrėti. (P.S. namas 60 cm storio sienomis, (nes statytas prieš II pasaulinį karą dar..), na kaip ir visi senamiečio namai.. darėme kapitalinį, visas butas izoliuotomis sienomis, lubomis ir grindimis) ..na reikia paminėti, kad kylantis karas greit baigėsi, nes po mėn į namą išsikraustėm. Bet kiek žinau, jau ir dabar bute esantiems nuomininkams buvo ateita priekaištauti dėl trepsėjimo, nors jie teturi tik šuniuką Tiesiog yra tokių asmenų, kurie neturi ką veikti ir dar tuo pačiu nori tobulos tylos. Tegul varo gyvent į mišką... 4xmama- sutinku su Jumis 100 proc. kazkuri vakara viena dukra nukrito, o ta kad eme dauzyt i lubas...
Mes gyvenam 4 aukste, bet naktim maitindama girdziu kaip antram aukste loja suo, ne siaip amsi, o loja ir gan ilgai, man netrukdo, bet as isivaisduoju kaip "smagu"kas salia gyvena.
QUOTE(Rita_Sa @ 2010 12 09, 19:43) Mes gyvenam 4 aukste, bet naktim maitindama girdziu kaip antram aukste loja suo, ne siaip amsi, o loja ir gan ilgai, man netrukdo, bet as isivaisduoju kaip "smagu"kas salia gyvena. mes irgi ketvirtam gyvenam, virs musu senyva moteriske gyvena(po mumis irgi), kaip suprantu pas ja atvaziuoja anukai, irgi laksto kazka stumdo, nebegu gincitis... po mumis irgi senyva gyvena, bet jai viskas netinka, vaikai per garsiai begioja, nugriuna ar dar kas ir vis puola i lubas trankyt.
Visokių cirkų prisiskaičiau, bet prisipažinsiu ir aš kviečiau policiją
Kaimynai užsišventė Naujus Metus - savaitę laiko QUOTE(audryta @ 2010 12 09, 21:14) mes irgi ketvirtam gyvenam, virs musu senyva moteriske gyvena(po mumis irgi), kaip suprantu pas ja atvaziuoja anukai, irgi laksto kazka stumdo, nebegu gincitis... po mumis irgi senyva gyvena, bet jai viskas netinka, vaikai per garsiai begioja, nugriuna ar dar kas ir vis puola i lubas trankyt. O gal ta babulyte, kuri vis atbega pas jus pasigincyti tik bendrauti nori arba siiap megeja koliotis, o namie ner su kuo, su sienom gi nesikoliosi, tai ir bega pas jus QUOTE(Keiti @ 2010 12 09, 23:20) Visokių cirkų prisiskaičiau, bet prisipažinsiu ir aš kviečiau policiją Kaimynai užsišventė Naujus Metus - savaitę laiko OHO, uz gelezine kantrybe
aš irgi iškviečiau policiją mūsų siuvėjėlei. nes buvau kažkurį čia vakarą bandžiusi eiti raminti, manęs neįsileido. tada parašiau meilės laišką, kad prašau liautis triukšmauti, nes kviesiu policiją. įmečiau į pašto dėžę. nesiliovė. šiandien iškviečiau, bet ji ir policijos neįsileido
būčiau dėkinga, jei kas pasidalintumėt mintimis QUOTE(Rucelie @ 2010 12 16, 22:21) aš irgi iškviečiau policiją mūsų siuvėjėlei. nes buvau kažkurį čia vakarą bandžiusi eiti raminti, manęs neįsileido. tada parašiau meilės laišką, kad prašau liautis triukšmauti, nes kviesiu policiją. įmečiau į pašto dėžę. nesiliovė. šiandien iškviečiau, bet ji ir policijos neįsileido būčiau dėkinga, jei kas pasidalintumėt mintimis Dabar "ant karstu pedu" ir reikia rasyti.Tik taip galima ka nors pakeisti,po policijos iskvietimo butina parasyti pareiskima nuovadoje.Dar galima kreiptis i visuomenes sveikatos centra del triuksmo lygio butuose,kokie butini reikalavimai ,norint uzsiimti panasia veikla,kuria dabar vykdo jusu kaimyne.Ten galima pasiskambinti,ar parasyti uzklausima rastu.
Gaila man ir Jusu ir Jusu kaimynes siuvejos. Zmogus uzdirba pinigus, cia jo duona
viskam sava vieta ir laikas turi būti. kas taip jau nori uždarbiauti, kiek žinau izoliuojasi tas patalpas kur stato siuvimo mašiną, siūliau jai, dzin. prašiau gražiuoju, nesuveikė. nesu konfliktinis žmogus, bet viskam yra tolerancijos ribos. maniškės jau peržengtos. va dabar irgi dunda visi namai... pasveiks vaikai, važiuosiu tikrai pareiškimą rašyti, gana man jos.
|