fainulkina
2011 01 27, 00:15
QUOTE(Sigitukas @ 2011 01 26, 23:52) Uzjauciu jus, neisivaizduoju is tikro ir ka tokiu atveju daryti, tik keisti gyvenama vieta, jei yra galimybe, arba kenteti ir laukti, kad viena diena viskas pasibaigs. Pagal aprasyma supratau, kad vyras su negalia, nebent rinkt kaimynu parasus, ir kviest greitaja, kad isveztu i psichiatrijos ligonine.Siaip kokiem keliems menesiams galetu ir paiimt  Nes policija nemanau, kad galetu padeti.Gal ir tai kaimynei jau susisuke, todel ir nesileidzia.i kalbas  Manau, kad vargiai jį ir į psichiatrinę paims.. Jis juk ne agresyvus, ant žmonių nesipuola  Idomi situacija.. Policija nieko neįgaliam nepadarys, į psichiatrinę lydekai paliepus, man panorėjus tikrai nepaims.Belieka rimtai, mėginti keltis kitur, žinoma, jei tik bent menkiausia galimybė yra.
QUOTE(Sigitukas @ 2011 01 26, 23:52) Uzjauciu jus, neisivaizduoju is tikro ir ka tokiu atveju daryti, tik keisti gyvenama vieta, jei yra galimybe, arba kenteti ir laukti, kad viena diena viskas pasibaigs. Pagal aprasyma supratau, kad vyras su negalia, nebent rinkt kaimynu parasus, ir kviest greitaja, kad isveztu i psichiatrijos ligonine.Siaip kokiem keliems menesiams galetu ir paiimt  Nes policija nemanau, kad galetu padeti.Gal ir tai kaimynei jau susisuke, todel ir nesileidzia.i kalbas  Taigi kad butas nuosavas.... Jo, kaimynei manau jau irgi susisuke.. Bet mastant is triuksmo lygio nakti, tai jie pazeidzia tvarka, tai kodel jiem nieko negalima padaryti.....
Siaip turetu policija padet, ar nukreipt siuo klausimu, juk naktis ramybes metas. O gal tam kaimynui skauda ka nors ir klykauja jis naktim.
QUOTE(Gorija @ 2011 01 27, 16:09) Taigi kad butas nuosavas.... Jo, kaimynei manau jau irgi susisuke.. Bet mastant is triuksmo lygio nakti, tai jie pazeidzia tvarka, tai kodel jiem nieko negalima padaryti..... Viskas suprantama, jie pažeidžia įstatymą. Bet dabar pagalvojus iš kitos pusės - o ką tai žmonai daryti? Jei jis rėkti pradeda, kaip jai jį užkimšti, atsiprašau už išsireiškimą, jei jis ligonis ir nesupranta ką daro? Čia kaip ir su mažais vaikais. Juk rėkia jie naktimis. Trikdomas kaimynų poilsis, bet ką tėvams daryti??
QUOTE(butent @ 2011 01 27, 15:20) Čia kaip ir su mažais vaikais. Juk rėkia jie naktimis. Trikdomas kaimynų poilsis, bet ką tėvams daryti??  bet vaikai kada nors užauga, o ko laukti šiuo atveju?...
QUOTE(Sigitukas @ 2011 01 27, 15:13) Siaip turetu policija padet, ar nukreipt siuo klausimu, juk naktis ramybes metas. O gal tam kaimynui skauda ka nors ir klykauja jis naktim.  Manau kad jis vaiduoklius mato ir todel rekia...
QUOTE(SilRa @ 2011 01 27, 16:34) bet vaikai kada nors užauga, o ko laukti šiuo atveju?... nei vienu atveju nežinau ką daryti vaikai irgi neužauga juk per dieną. ir, beje, galima sakyti, kad žmonės numiršta mūsuose įvairios teisės "popieriškai" išvystytos kai kuriose vietose iki absurdų, bet kokiu būdu praktiškai pasiekti tą trapią pusiausvyros būseną, kai visiems gerai, niekas nepapasakoja. pastatyti kartoniniai namai su itin prasta garso izoliacija, kuri, manau, sėkmingai neatitinka ES direktyvų, o tada taikomas triukšmo įstatymas pagal ES direktyvas. ir čia jau net nešnekant apie psichologinius (o ne įstatyminius) faktorius - kaip gyventi tiek tiems, kurie negali pailsėti, tiek tiems, kurių gyvenimai aktyviai klausomi
astoria
2011 01 27, 21:18
"Paskatinti" kaimynai galėtų susirasti kitą gyvenamąją vietą, kur triukšmas nebūtų taip gerai girdimas. Pvz. individualiame name.
nu vaikai yra vaikai, kai pati turi kazkaip nekreipi demesio i kaimynu
QUOTE(astoria @ 2011 01 27, 22:18) "Paskatinti" kaimynai galėtų susirasti kitą gyvenamąją vietą, kur triukšmas nebūtų taip gerai girdimas. Pvz. individualiame name. "paskatinti" - tai čia...? aš pati mielai išsikelčiau į kitą būstą. ir kaimynei netrukdyčiau  , ir man ramybė būtų. nei sykio gyvenime, kur teko gyventi, tokių problemų neturėjau, kaip pastaraisiais metais. nors gyvenu ramiai ramiai. bet kad lėšų tiek neturiu  . ir ką daryti tada. siūliau kaimynei pirkti mano būstą. juk ji taip galėtų užsigarantuoti, kad tikrai jai niekas netrukdys gyventi daugiau niekada, bet nenori  matyt irgi lėšų neturi. Sigitukas, pas mane didžiosios problemos dėl vaikų, manau, ir yra. tų, kurie ateina į svečius ne dažniau nei kartą į kelis mėnesius ir visi išsiskirsto po savo namus anksčiau, nei laikrodis suskaičiuoja 22 valandą. nelabai įsivaizduoju kaip išvis reiktų gyventi, jei namuose auginčiau ne ramią mergaitę, o kokį velnių prišveitusį berną, arba dar geriau - du tokius. juk prie lovos kojos jų neprirakinsi...
astoria
2011 01 28, 09:55
QUOTE(butent @ 2011 01 28, 00:05) "paskatinti" - tai čia...? aš pati mielai išsikelčiau į kitą būstą. ir kaimynei netrukdyčiau  , ir man ramybė būtų. nei sykio gyvenime, kur teko gyventi, tokių problemų neturėjau, kaip pastaraisiais metais. nors gyvenu ramiai ramiai. bet kad lėšų tiek neturiu  . ir ką daryti tada. siūliau kaimynei pirkti mano būstą. juk ji taip galėtų užsigarantuoti, kad tikrai jai niekas netrukdys gyventi daugiau niekada, bet nenori  matyt irgi lėšų neturi. "Paskatinimas" būtų gautos baudos už triukšmavimą. Parduoti, žinoma, irgi galima. Bet pirkėjai, žinodami situaciją dėl kaimyno, tikrai nemokės normalios kainos, o parduoti neįspėjus  aišku, kiekvienas savimi rūpinasi, bet menkas malonumas būtų įsigyti butą, kuriame negali gyvent. Už sienos taip pat turiu įtartiną (ar neserga psichinėmis ligomis) kaimynę, bet mano laimei, jai parėkaut dažnai nesinori, gal tik porą kartų girdėjau, bet jeigu reiktų su tokiu triukšmu nuolat gyvent..
Na turejau kaimynu ir vaiku, ir studentu (turiu galvoje muzika per nakti), ir net shunu:) bet kazkaip psichologiskai tai nebuvo labai sunku. Bet cia kalbu apie psicha, kai miegi naktimis ir girdi (toks jausmas kad salia stovi) kaip rekia, po to pasipila keiksmazodziai ir siaip pastoviai tie patys kartojami zodziai. Ir girdi per nakti kelis kartus. kiekviena nakti.. Nesuprantu kodel istatymai leidzia is daugiabucio beprotnami daryti...
QUOTE(Gorija @ 2011 01 28, 12:07) Na turejau kaimynu ir vaiku, ir studentu (turiu galvoje muzika per nakti), ir net shunu:) bet kazkaip psichologiskai tai nebuvo labai sunku. Bet cia kalbu apie psicha, kai miegi naktimis ir girdi (toks jausmas kad salia stovi) kaip rekia, po to pasipila keiksmazodziai ir siaip pastoviai tie patys kartojami zodziai. Ir girdi per nakti kelis kartus. kiekviena nakti.. Nesuprantu kodel istatymai leidzia is daugiabucio beprotnami daryti... o kas sake, kad leidzia kvieskite policija, nors ir kiekviena nakti
gaudese
2011 01 28, 12:20
as kol nuomavausi buta ,turejau tokiu topiniu kaimyniu!viena moterele atvare pas mane net is sekancios laiptines(musu sienos ribojas) 3 val dienos.liepe isjungt ta prakeikta siurbli,nes serialu negirdi.ponia ,sakau siais laikais ausines yr.jei pasileisdavau muzika,ar radija tuj dauzydavo i siena.ypatingai diena.na as muzikos niekad garsiai neleidziu.puse metu kariavau,nes tai telikas pas mane per garsiai,tai vaikai cypia.uzkniso,pasiskolinau is draugelio ac/ds pilnu garsu paleidau ir isejau pas podruzke kavos.pusvalandis tikro garso ir kaimyne rami.kita apacioj pas mane gimtadienis ramus mergaiciu pasedejimas.muzika tik del fono.ta atvaro kokia 9 val.ir sako uzmigt negaliu.velniai nemate,isjungiau.bet pastebejau ,kai tik pas mane sveciai,jai galvos skausmas.o kai pati uzbaliavodavo pas mana net lova sokineja.tai leidau iki 11 val paost o tada nuejau ir pasakiau kad man galva skauda. o topiniai kaimynai tai zebruose buvo,vieni pensininkai.per susirinkima nutare nupjaut krepsinio stova,nes teliko vakare neimanoma ziuret kai vaikai kase zaidzia!ir kadangi aplinka "labai graziai sutvarkyta",uztvere spygliuta viela pievele,kad vaikai neistryptu. tai kai pirkom buta pirmas klausimas mano buvo kokie kaimynai ir kiek pensininku.ir si kart taip pasiseke!visi kaip zmones,net ir pensininkai faini.zinoma vaikus paaukleja,bet proto ribose.
Jo va ir islenda minusai tu daugiabuciu  as tai esu toks zmogus, kad man ramybe turi but ir nesvarbu kur gyveni, kiekvienam daugiabuti turi buti tos pacios taisykles, tik idiotai zmones ju nepaiso.Pas mane jau ir bresta bomba  isnuomavo kaimynka buta po manim kazkokiem bukaprociam tikraja ta zodzio prasme  Augina 1m vaika o muzika kala ir kala, ryte prabundu nuo jos, radija pasileidzia ir girdziu kaip sneka, kaip kala  nu jau uzknist pradeda, db va sedziu jau vaikas mano miegot eina o ten kala, ir nesuprantu as ka tas ju vaikas, ar jis kurcias  svarbiausia kaimynas apacioj pagyvenes, toks vaizdas kad jam dzin.trinksi pastoviai, nesuprasi ka jie ten daro. Rytoj isvaziuoju, tai ryte padarysiu savo kersta atsikelsiu tik ir muzika visu garsu, tegu pajaucia ta malonuma.o kai gryziu teks imtis priemoniu, reikes prisimint studentavimo laikus ir senus draugus
everlasting♥
2011 01 29, 23:01
sedziu pakraupus kitam kambary prie kompo ir bijau eit i miegamaji-uz sienos pilnom gerklem sukauja kaimyne nuomininke su savo kontingentu, dar pabusiu iki 24 val. kas paskui? vel i siena dauzyti? sirdis virpa, negaliu
QUOTE(***akire*** @ 2011 01 30, 00:01) sedziu pakraupus kitam kambary prie kompo ir bijau eit i miegamaji-uz sienos pilnom gerklem sukauja kaimyne nuomininke su savo kontingentu, dar pabusiu iki 24 val. kas paskui? vel i siena dauzyti? sirdis virpa, negaliu  O varge...... ir mes irgi tokius kaimynus turime - jauna pora, o ,,svencia" kiekviena savaitgali, jau graziuoju prasiau, neklauso. Teks kreiptis i teisesauga.
everlasting♥
2011 01 30, 12:34
išmiegoti pavyko, visas kontingentas išbildėjo laiptais prieš dvylika su visa šeimininke (ačiū dievui), pagal garsus tai nėra iki šiol. Šlykštu girdėti svetimą gyvenimą, bet ką darysi, kad jis girdisi. Šiaip ar taip džiugu, kad į nuovadą dar eit nereikia antrą kart, o jau maniau...
Deimike
2011 01 30, 15:12
QUOTE(gaudese @ 2011 01 28, 12:20) as kol nuomavausi buta ,turejau tokiu topiniu kaimyniu!viena moterele atvare pas mane net is sekancios laiptines(musu sienos ribojas) 3 val dienos.liepe isjungt ta prakeikta siurbli,nes serialu negirdi.ponia ,sakau siais laikais ausines yr.jei pasileisdavau muzika,ar radija tuj dauzydavo i siena.ypatingai diena.na as muzikos niekad garsiai neleidziu.puse metu kariavau,nes tai telikas pas mane per garsiai,tai vaikai cypia.uzkniso,pasiskolinau is draugelio ac/ds pilnu garsu paleidau ir isejau pas podruzke kavos.pusvalandis tikro garso ir kaimyne rami.kita apacioj pas mane gimtadienis ramus mergaiciu pasedejimas.muzika tik del fono.ta atvaro kokia 9 val.ir sako uzmigt negaliu.velniai nemate,isjungiau.bet pastebejau ,kai tik pas mane sveciai,jai galvos skausmas.o kai pati uzbaliavodavo pas mana net lova sokineja.tai leidau iki 11 val paost o tada nuejau ir pasakiau kad man galva skauda. o topiniai kaimynai tai zebruose buvo,vieni pensininkai.per susirinkima nutare nupjaut krepsinio stova,nes teliko vakare neimanoma ziuret kai vaikai kase zaidzia!ir kadangi aplinka "labai graziai sutvarkyta",uztvere spygliuta viela pievele,kad vaikai neistryptu. tai kai pirkom buta pirmas klausimas mano buvo kokie kaimynai ir kiek pensininku.ir si kart taip pasiseke!visi kaip zmones,net ir pensininkai faini.zinoma vaikus paaukleja,bet proto ribose. jo... del krepsinio stovo jau girdejau ir as nusiskundimu - absurdas kokiu idiotu zmoniu buna... siaip, matyt, jusu kaimyne buvo tokia pat neurotike kaip maniske...
QUOTE(gaudese @ 2011 01 28, 13:20) o topiniai kaimynai tai zebruose buvo,vieni pensininkai.per susirinkima nutare nupjaut krepsinio stova,nes teliko vakare neimanoma ziuret kai vaikai kase zaidzia!ir kadangi aplinka "labai graziai sutvarkyta",uztvere spygliuta viela pievele,kad vaikai neistryptu Toli grazu nesu pensininke, bet manau, kad problema buvo ne tame, kad kazkas zaidzia krepsini, o zaideju leksikonas. Musu kieme taip pat yra krepsinio aikstele, nuo ankstyvo pavasario iki velyvo rudens jaunimas (nuo kokiu 8 iki 14 metu) zaidzia krepsini. Kad jus zinotumet, kokiu zargonu jie bendrauja ir kokiu tik keiksmazodziu nevartoja, pasakyti, kad "zeku" zargonas butu tikrai per svelnu. As irgi daznai pagavoju, kad geriau tos aiksteles nebutu...
Gal kam teko susidurti su tokia situacija: viršuj gyvenantis kaimynas (9a.) įsirengęs neteisėtai nuo radiatorių šildymą grindinį ir ne šiaip sau kokį, bet ir po koridoriais, po sandėliukais, žodžiu, po visom grindim. Kaip ir nedaryčiau problemos, jei ne pasenusi šildymo sistema (šildyti pradeda nuo viršaus). Pas mus žiauriai karšta jei vėdinam dažnai labai, tai 24-25 laipsniai, o kartais po darbo grižus randu ir 28-29 laipsnius (kur nebus jei lubos karštos). Taigi, aš ištisai skambinėju administratoriui, kad prisuktų šildymą, o pirmų aukštų gyventojai - kad padidintų. Suprantu ir juos, sakė antro aukšto kaimynė, kad pas ją būna 16-17 laipsnių, bet ką man daryt? Taigi, tas vagis (kitaip liežuvis nesiverčia jo pavadint) sėkmingai vagia šilumą jau apie dešimt metų ir neima į galvą. Mes šiame bute gyvenam 5 metus, ir jau seniau įtarėm, kad pas jį toks šildymas yra, bet negalėjom įrodyt. O prieš keletą mėnesių trūko jo ta "sistema" ir apliejo mus ir dar du aukštus žemiau mūsų (gerai, kad apsidraudę buvom). Na ir mūsų draudimas pareikalavo avarijos priežasties. Aš kreipiausi į administratorių ir į šito vagies butą buvo nusiūsti santechnikai, kurie ir pamatė tą jo "sistemą". Žodžiu, aš tuoj sumečiau, kad tie santechnikai gali būti liudininkai ir raštu kreipiausi į administratorių, kad "padėtų" kaimynui išardyti neteisėtai įrengtą šildymo sistemą. Jam buvo paskirtas terminas iki lapkričio 22 dienos. Aišku, niekas ten nieko neardė ir nesiruošia. Jis toliau atvirai tyčiojasi ne tik iš mūsų (keršija triukšmu, jų šuo šlapinasi balkone-dėl šito kreipiausi į savivaldybės gyvūnų priežiūros komisiją), bet ir iš viso namo - primušė kaimynę, kai ji nuėjo pasakyt, kad juos užpylė, nustūmė nuo laiptų kaimyną, su pagaliu aplamdė kitam kaimynui mašiną ir t.t. Žodžiu, su policija daug reikalų turėjęs. Administratorius jam nieko negali padaryti, net negali skirti baudos, savivaldybė, kiek išsiaiškinau - taip pat. Dėl to šildymo žadu kreiptis į valstybinę energetikos inspekciją (ar kazkaip panašiai vadinasi), bet įdomu ar kam nors teko susidurti su tokia situacija ir kaip tai pasibaigė. Gal visai neverta prasidėt? Sorry, kad tiek prirašiau, bet noriu tinkamai nušviesti situaciją ir sulaukti patarimo.
Renata_Bo
2011 01 31, 02:01
Ar nuo 5 ar nuo 6 ryto galima triuksmauti ir net vygdyti statybos remontus. Nuo 18 val - jokiu statybu, bet iki 22.00 dar galima klausytis muzikos. Nuo 22 val. privalo buti tyla. Jeigu kaimynai neduoda ramybes nuo 22. tiesiog galima pabandyti karteli nueiti ir mandagiai paprasyti uzsiciaupt, o jei tai nepadeda tai problema labai lengvai isspendzia policija, jei pirmo karto neuztenka, kvieskyte antra ir rasykyt pareiskyma. Kai gaus bauda apsiramins. Na o jei nenoryte nieko daryt bet tylos reikia- nupirkyt ausu kamstelius.Teko tureti visokiu kaimyneliu... ismokau priversti gerbti kitu ramybe. Gaudese - jei suskylo jum lubos ir butas draustas tai isvis nera problemos, jei ne tai sudekyte pvz. tarp. gipso ir lubu stiklo vatos. Tai atlaikys kazkiek garso, bet deje vibracijos pvz. nuo sofos duziu tikrai liks. Jove - jusu pasakojimas apie tuos krepsininkus primine man viena kaimyna, kuris ir vasara ir ziema laike langa atvira o kai rytais ir vakarais atvaziuodavo ar isvaziuodavo masinos mete i juos plastmasinius butelius rekdamas kad triuksmas nepakenciamas  .
Oi, o aš maniau, kad mano kaimynė vienintelė tokia  Pasirodo ne. Deimike, gyvenu jau 7 metus taip kaip Jūs. Mano dukra jau ir kone užaugo, o kaimynė vis nepatenkinta. Prirašytos krūvos pareiškimų policijoje, teko sudalyvauti ir administracinių pažeidimų komisijos posėdyje. Policija jau ir juokėsi iš jos, nes ji isteriškai rėkia ne tik ant manęs, bet ir jiems paskambinusi. Tokios žmogaus bendravimo manieros, akivaizdu. Manau, kad būtina įrašinėti pokalbius ir perspėti ją, kad kreipsitės dėl terorizavimo į policiją. Ir kreiptis. Nes tai niekada nesiliaus. Ir tik nesijauskite kalta ir nepykite ant vaiko. Suprantama, krepšinis ar gaudynės paprastai žaidžiama kieme  , o ne namuose. O visa kita yra normalu. Žiūrėkite savęs ir savo mažyčio. Nes tam žmogui niekada neįtiksite  . Sakau tai iš karčios patirties. Papildyta:Oi, o aš maniau, kad mano kaimynė vienintelė tokia  Pasirodo ne. Deimike, gyvenu jau 7 metus taip kaip Jūs. Mano dukra jau ir kone užaugo, o kaimynė vis nepatenkinta. Prirašytos krūvos pareiškimų policijoje, teko sudalyvauti ir administracinių pažeidimų komisijos posėdyje. Policija jau ir juokėsi iš jos, nes ji isteriškai rėkia ne tik ant manęs, bet ir jiems paskambinusi. Tokios žmogaus bendravimo manieros, akivaizdu. Manau, kad būtina įrašinėti pokalbius ir perspėti ją, kad kreipsitės dėl terorizavimo į policiją. Ir kreiptis. Nes tai niekada nesiliaus. Ir tik nesijauskite kalta ir nepykite ant vaiko. Suprantama, krepšinis ar gaudynės paprastai žaidžiama kieme  , o ne namuose. O visa kita yra normalu. Žiūrėkite savęs ir savo mažyčio. Nes tam žmogui niekada neįtiksite  . Sakau tai iš karčios patirties.
astoria
2011 01 31, 12:23
QUOTE(elzeda @ 2011 01 30, 23:12) primušė kaimynę, kai ji nuėjo pasakyt, kad juos užpylė, nustūmė nuo laiptų kaimyną, su pagaliu aplamdė kitam kaimynui mašiną ir t.t. Žodžiu, su policija daug reikalų turėjęs. Tai šitie kaimynai kreipėsi į policiją? Ir kaip tai baigėsi?
QUOTE(astoria @ 2011 01 31, 14:23) Tai šitie kaimynai kreipėsi į policiją? Ir kaip tai baigėsi? Taip kreipėsi, bet jis išsigandęs teismų viską užglostė pinigais. Tik su vienu kiek žinau tamposi vis po teismus. Tai gal kas žino ar galima ką padaryti dėl to šildymo nelegalaus?
Vaidosee
2011 01 31, 18:32
QUOTE(***akire*** @ 2011 01 29, 23:01) Labuką,pabandysiu padėti,nes patirtis su keistais kaimynais didelė. Žodžiu,jums asmeniškai pasakysiu,taip kaip man pasakė,mūsų rajono įgaliotinė -" O kam jūs kentėjote iki 23 val,juk nuo 18 val,jau turi būti ramu".Tad kitą kartu linkiu nekentėti,o kviesti policiją ir ne kartą,o pora,tada surašo tarnybinį. Antra,jei tai nuomininkė,susirandat buto saviniką ir pateikiat ultimatumą,arba jis ją iškelia,arba jūs rašote pareiškimą,nuo visų laiptinės gyventojų ir ne tik ant nuomininkės,o ir ant jo už ignoravimą,beje dar paklausiat ar turi patentą,kad galėtų verstis buto nuoma.Mums tai suveikė,tik buvo ne nuomininkas,o buto savininko giminaitis,nereikėjo nei pareiškimų. QUOTE(fuksė @ 2011 01 30, 06:24) O varge...... ir mes irgi tokius kaimynus turime - jauna pora, o ,,svencia" kiekviena savaitgali, jau graziuoju prasiau, neklauso. Teks kreiptis i teisesauga. Negadinkite savo sveikatos,nekentėkite,paskambini 112,niekas neklaus vardo,pavardės,kas tokie,pasakai,tik kad kaimynai triukšmauja,viskas,pirmą kartą nepadėjo,kvieti dar kartą,pirmą naktį gali tekti pakentėti,nes pasipila keiksmažodžiai ir grasinimai,o po to,kai gauna iškvietimą į policiją,aprimsta,bent kuriam laikui,kol susitaupo pinigų kitai baudai. QUOTE(Renata_Bo @ 2011 01 31, 02:01) Ar nuo 5 ar nuo 6 ryto galima triuksmauti ir net vygdyti statybos remontus. Nuo 18 val - jokiu statybu, bet iki 22.00 dar galima klausytis muzikos. Teko tureti visokiu kaimyneliu... ismokau priversti gerbti kitu ramybe. Kiek žinau,tai nuo 18 val,jau negalima triukšmauti ir klausytis jokios muzikos,tik nebent labai tyliai,kad nemaišytų kaimynams Oi kiek kovojau,dėl to gerbimo,du metus,kokia kvaila buvau,tai gėda kviesti pagalbą,tai gėda eiti ramyti,kiek nervų susigadinau nuo 6 val. ryto iki 18 val. vakaro negali būti didesnis nei 40 decibelų, 18-22 valandomis ne didesnis kaip 35 decibelai, 22-6 valandomis 30 decibelų. Žmogus atskiria 26-27 decibelų garsą be didelių problemų, neturėtų trikdyti ir 30-35 decibelų garsas tokiu garsu šnibždama, normalus bendravimas apima 50 decibelų garsą, o garsi kalba jau 70 db garsą. Gyventojams atsiranda nepasitenkinimas ir trikdomas miegas kai triukšmo lygis siekia 35 db. nukopinau iš senesnių temų Deja čia ir yra didžiausia daugubučių problema,kiek butų,tiek asmenybių Oi,tiesa,dėl nenormalaus kaimyno,kuris pasijunges šildymą,manau reikia kreiptis į pačią šildymą prižiūrinčią instituciją,policija čia nepadės,kažkur skaičiau panašią istoriją,bet neatsimenu  ,
Renata_Bo
2011 01 31, 19:27
nuo 6 val. ryto iki 18 val. vakaro negali būti didesnis nei 40 decibelų, 18-22 valandomis ne didesnis kaip 35 decibelai, 22-6 valandomis 30 decibelų. Žmogus atskiria 26-27 decibelų garsą be didelių problemų, neturėtų trikdyti ir 30-35 decibelų garsas tokiu garsu šnibždama, normalus bendravimas apima 50 decibelų garsą, o garsi kalba jau 70 db garsą. Gyventojams atsiranda nepasitenkinimas ir trikdomas miegas kai triukšmo lygis siekia 35 db. nukopinau iš senesnių temų Deja čia ir yra didžiausia daugubučių problema,kiek butų,tiek asmenybių Jus noryte pasakyti kad nuo 18 tik snibzdeti galima? TIKRAI ne, jum net policija jei iskviesit paciai bauda gali israsyti uz melaginga iskvietima. Nuo 18 negaliba labai triuksmauti, pvz. statybinis triuksmas, praforatoriai. Pagalvokyte logiskai gristat is darbo ir negalyte nusipraust nes vanduo bega garsiau nei maudotes  , tikrai galima sneket, ir tv ziuret ir sviecius pakviesti ir normaliai sneketi ir klausytis muzikos ( beabejo jei pas jus aparatura kaip is Siemens Arenos Tai cia jau sorry).Tie decybelai nieko nereiskia, juk nematuos ju niekas... na ir sienos gi nevisai popierines...Nei issigalvoju nei ka, gyvenau blokynem name ir problemu su kaimynais turejau labai dideliu, keleta menesiu tai kas antra diena kvieciausi policija, tai man viska jie ir paaiskino. Jei atvaziuoja kokia 21.30 ir groja muzika tai net pareiskimo nepriima, nes nera pazeidimo.Siaip tai gal ir nekviesciau jei sviencia karta per menesi, bet... jie kaip as supratau tai tokie mazameciai narkomaneliai, mama psichiatrinei o ju 6 plius draugai ir 24 val nenustojamos tos pacios techno muzikos - savaite, antra, na o trecia paskelbiau jiem kara.I mano masina gesino nuorukas, techninio lipdukus lupo, spjaude, stume laiptinej netgi apkako.. durys, bet galiausiai pasidave suprate kad nenusileisiu.
everlasting♥
2011 01 31, 20:03
na, kas jums sako, kad nuo 18 val. tik snibzdetis galima????absurdas.....įsiskaitykit į įstatymą: "...22-6 valandomis 30 decibelų.Žmogus atskiria 26-27 decibelų garsą be didelių problemų, neturėtų trikdyti ir 30-35 decibelų garsas tokiu garsu šnibždama, normalus bendravimas apima 50 decibelų garsą, o garsi kalba jau 70 db garsą."reiskia, kad garsus kalbejimas sukelia 70 db garsą ir tai dvigubai virsija 30 db normą, leistiną 22-6 val. Gal jus nesat girdeje, ka reiskia nakties metu uz sienos kompanija, lasavojanti pilnom gerklem???? Papildyta:Vaidosee, as pamenu tave, nes anksciau daznokai dalyvavau sitoje temoje, tu taip pat...tai as buvau sita straipsni apie leistinus decibelus idejus, tu perkopijavai. As viska zinau, ka daryti su ta nuomininke, viskas padaryta, jau rasiau, gaila tik, kad praeina tik 1 menuo ir mergina vel kartoja viska is naujo, lygtai butu pamirsus visus perspejimus. Butinai jai priminsiu, tik dar viena nemiegota naktis tegul išaušta........
QUOTE(Vaidosee @ 2011 01 31, 19:32) nuo 6 val. ryto iki 18 val. vakaro negali būti didesnis nei 40 decibelų, 18-22 valandomis ne didesnis kaip 35 decibelai, 22-6 valandomis 30 decibelų. Žmogus atskiria 26-27 decibelų garsą be didelių problemų, neturėtų trikdyti ir 30-35 decibelų garsas tokiu garsu šnibždama, normalus bendravimas apima 50 decibelų garsą, o garsi kalba jau 70 db garsą. Gyventojams atsiranda nepasitenkinimas ir trikdomas miegas kai triukšmo lygis siekia 35 db. bukit maloni, gal zinot, koki garsa skleidzia perforatorius, driele ir kiti buitiniai prietaisai skirti remonto darbams? koki garsa skleidzia griaunamos sienos, nudauzomos senos plyteles, tvirtinamos grindjuostes ir kt. pan. darbai? turbut didesni nei normali kalba  turbut ne 40 decibelu? bet kazkodel niekas nedraudzia tu darbu atlikti ar ne taip? nuo 6 iki 18 val ir policijos del to nieks nekviecia  o gal yra ka nubaude uz dienos metu daroma remonta? ar cia ismtis is tu taisykliu, ar kaip cia yra?
Vaidosee
2011 01 31, 21:10
***akire*** oi,labuką,tikrai,mes jau pažystamos  ,o neina tos nuomininkės iškraustyti?Pas jus namo bendrija? Turiu prisipažinti,kad apleidau temukę,nes būdavo,tik parašau,kad jau karą laimėjau ir vėl bemiegę naktis  ,kaip sako,prisikalbėdavau,o kadangi čia būna labai didelis puolimas,tai net nenorėjau lysti,o va šiandien nesusilaikiau,atrodo padėti norėjau,juk tiek patirties turiu,vienu metu,kovojau su 4 kaimynais baliauninkais ir svarbiausia išsikovojau ramybę,tik su vienu dar būna problemų,bet po paskutės baudos,baigėsi jo pinigai,o mes pagaliau gavome ramybę. Renata_Bo ,va apie tokias asmenybes ir kalbu,nuo 18 val.triukšmauti NEGALIMA,baudos man tikrai neuždės už melagingą iškvietimą, yra toks įstatymas nuo 18 val. ramu,tai reiškiasi,triukšmauk tu kiek nori,bet už durų ir pas kaimynus,neturi nieko girdėtis. Bet turiu prisipažinti,kad tokiu laiku,pačiai nekiltų ranka kviesti policijos,bet įstatymai tai leidžia  milaaa-jei jau taip domina,Kaune yra firma,kuri gali išmatuoti garso lygį O jei rimtai,šiuo atveju mus gelbėja tolerancija,juk dieną turime visi savo reikalų,kai kaimynas mėnesį viršuje atliko visus jūsų aprašytus darbus,aš galima sakyti gyvenau lauke,bet svarbu,kad nuo 18 val.būtų ramu
QUOTE(Vaidosee @ 2011 01 31, 22:10) milaaa-jei jau taip domina,Kaune yra firma,kuri gali išmatuoti garso lygį O jei rimtai,šiuo atveju mus gelbėja tolerancija,juk dieną turime visi savo reikalų,kai kaimynas mėnesį viršuje atliko visus jūsų aprašytus darbus,aš galima sakyti gyvenau lauke,bet svarbu,kad nuo 18 val.būtų ramu  man nereikia, kad ismatuotu tuos garsus man tiesiog idomus atsakymai i uzduotus klausimus  jeigu nurodot nuo 6 iki 18 tam tikra decibelu skaiciu, ar galima tuo remiantis uzdrausti daryti remonta? grezti? griauti sienas? o ziema irgi butumet gyvenusi lauke? prie -15? -25? kaip pernai sausi, pvz? o dar ... kazi kas geriau- triuksmingus darbus pradeti 6 val. ryto? ar geriau testi iki 8 vakaro? kuris jums variantas malonesnis? tiek ,kad nuo 6 ryto teiseta
Renata_Bo
2011 02 01, 01:07
DAR apie normas issamiau: Tylos normos Leistiną triukšmo lygį daugiabučiuose namuose reglamentuoja speciali higienos norma: nuo 6 iki 18 val. leidžiamas ne didesnis nei 40 decibelų (ekvivalentinis) ir 55 decibelų (maksimalus) garso lygis, nuo 18 iki 22 val. ne didesnis nei 35 decibelų (ekvivalentinis) ir 50 decibelų (maksimalus) garso lygis, nuo 22 iki 6 val. ne didesnis kaip 30 decibelų (ekvivalentinis) ir 45 decibelų (maksimalus) garso lygis. Atsakomybę už Triukšmo valdymo įstatymo ir kitų teisės aktų, reglamentuojančių triukšmo valdymą, nevykdymą ar pažeidimą numato Administracinių teisės pažeidimų kodeksas. Už šiuos pažeidimus gali būti skirtos administracinės nuobaudos įspėjimas arba bauda nuo 200 iki 2 000 litų. Viešosios tvarkos pažeidėjams gresia įspėjimas arba bauda iki 300 litų. Tokie pat veiksmai, padaryti asmens, jau bausto administracine nuobauda už minėtus pažeidimus, užtraukia baudą nuo 300 iki 1 000 litų. Jeigu pažeidimą padarė nepilnametis nuo 14 iki 16 metų, jo tėvams ar globėjams gali būti skirtas įspėjimas arba bauda iki 300 litų. Jei kaimynai triukšmauja nuolatos, o taip dažniausiai ir būna, nes dėl pavienio atvejo žmonės į policiją kreipiasi retai, galima raštu kreiptis į apylinkės tyrėją (anksčiau vadintą įgaliotiniu). Kaip matom kas ant popieriaus nevisai atitinka realybej. Praforatorius skleidzia 90 - 95 decibelu, taigi pagal istatyma remonto namie napadarysi ir nama kaimynui statyti irgi negalima, bet pagal ta pati istatyma remonta daryti galima. Gaunasi galima, bet negalima...  nerandu siuo metu to istatymo kur parasyta kad galima uzsiimineti statybine veikla, bet kiek prisimenu tai ten dar laikotarpis nurodytas, atseit ne ilgiau 10 darbo dienu. Tiesiog yra taip kad realiai niekas tu decibelu nematuoja...ir daryti remonta niekas neuzdraus nuo 6 iki 18.00. Na o jei muzika ne bliauna visu garsu tai ir iki 22 atvazeve pareigunai tikrai nenubaus.
everlasting♥
2011 02 01, 10:02
QUOTE(milaaa @ 2011 01 31, 22:34) bukit maloni, gal zinot, koki garsa skleidzia perforatorius, driele ir kiti buitiniai prietaisai skirti remonto darbams? koki garsa skleidzia griaunamos sienos, nudauzomos senos plyteles, tvirtinamos grindjuostes ir kt. pan. darbai? turbut didesni nei normali kalba  turbut ne 40 decibelu? bet kazkodel niekas nedraudzia tu darbu atlikti ar ne taip? nuo 6 iki 18 val ir policijos del to nieks nekviecia  o gal yra ka nubaude uz dienos metu daroma remonta? ar cia ismtis is tu taisykliu, ar kaip cia yra?Čia yra taip: pirmu smuiki groja "ŽMOGIŠKUMAS". Ar visiems suprantama šita sąvoka??? Kodėl taip sakau? Gal prieštarautų žmogiškumui šeštadienio ar sekmadienio rytą nuo 6 tos val. ryto vartomų sienų, gręžimų ar pan. garsai, lygiai taip pat ir po 18 val. Nežinau, pas mane remontai vyko iki 18 val., pats meistras nesutiko ilgiau dirbti ir pasakojo, kad vienam mieste, jei tik po 18 val. sklido garsai, tuoj skambindavoi duris kaimynai. Logiška, gryžę po darbų, žmonės nori poilsio.
Miskinis09
2011 02 01, 12:57
QUOTE(milaaa @ 2011 01 31, 20:34) bukit maloni, gal zinot, koki garsa skleidzia perforatorius, driele ir kiti buitiniai prietaisai skirti remonto darbams? koki garsa skleidzia griaunamos sienos, nudauzomos senos plyteles, tvirtinamos grindjuostes ir kt. pan. darbai? turbut didesni nei normali kalba  turbut ne 40 decibelu? bet kazkodel niekas nedraudzia tu darbu atlikti ar ne taip? nuo 6 iki 18 val ir policijos del to nieks nekviecia  o gal yra ka nubaude uz dienos metu daroma remonta? ar cia ismtis is tu taisykliu, ar kaip cia yra? Mes daremes remonta,aplinkui vien pensinkai. Teko naudot siuos irankius,nes visa elektros instaliacija atnaujinom. Pensininkai buvo nepatenkint,nors darbai buvo atliekami po max1.5 val per diena, aisku neistisas grezimas,o su pertraukelem ilgom. Bandziau tartis graziuoju su kaimynais,bet nepavyko, nes leke ir leke tai is vieno auksto tai is kito - tiesa sakant durdomas. Tai kviete jie policija ,bet niekas nepasirode. Aisku pradet grezimus nuo 6 val ryto butu tikrai per anksti,bet nuo 9val pats tas laikas. Pastebejau viena dalyka, kuo labiau nuolaidziausi kaimynams, tuo labiau jie lips tau ant galvos. Beje su kaimynais uz sienos nebuvo jokiu problemu,nes derinom laika su jais.
everlasting♥
2011 02 01, 20:15
QUOTE(Miskinis09 @ 2011 02 01, 14:57) Mes daremes remonta,aplinkui vien pensinkai. Teko naudot siuos irankius,nes visa elektros instaliacija atnaujinom. Pensininkai buvo nepatenkint,nors darbai buvo atliekami po max1.5 val per diena, aisku neistisas grezimas,o su pertraukelem ilgom. Bandziau tartis graziuoju su kaimynais,bet nepavyko, nes leke ir leke tai is vieno auksto tai is kito - tiesa sakant durdomas. Tai kviete jie policija ,bet niekas nepasirode. Aisku pradet grezimus nuo 6 val ryto butu tikrai per anksti,bet nuo 9val pats tas laikas. Pastebejau viena dalyka, kuo labiau nuolaidziausi kaimynams, tuo labiau jie lips tau ant galvos. Beje su kaimynais uz sienos nebuvo jokiu problemu,nes derinom laika su jais. ir vel pensininkai...tik pensininkai buna kalti, kad aplink triuksmas  tikriausiai jusu tevai dar ne pensininkai, kad taip nekenciat ju, mano-jau taip, tačiau niekada nesiskundžia, o jei paburbuliuoja tik sau panosėje savo namuose. Vyko remontai viršuj, su balkonu griovimais, kambarių vienijimais, grąžtais ir t.t., namie tikrai neįmanoma buvo būt ir dienos metu. Ką darė mano tėvai???? Ogi "ėjo laukais", kitaip sakant išvyko iš namų. Remontai ilgai netruko, gyvenimas teka sena vaga, viršuj kaimynai ramūs.
Furtado
2011 02 02, 10:30
QUOTE(milaaa @ 2011 01 31, 20:34) bukit maloni, gal zinot, koki garsa skleidzia perforatorius, driele ir kiti buitiniai prietaisai skirti remonto darbams? koki garsa skleidzia griaunamos sienos, nudauzomos senos plyteles, tvirtinamos grindjuostes ir kt. pan. darbai? turbut didesni nei normali kalba  turbut ne 40 decibelu? bet kazkodel niekas nedraudzia tu darbu atlikti ar ne taip? nuo 6 iki 18 val ir policijos del to nieks nekviecia  o gal yra ka nubaude uz dienos metu daroma remonta? ar cia ismtis is tu taisykliu, ar kaip cia yra? nu atsiprasau,nesusiturejau...jus niekad nedaret remontu,negrezet,negriovet?ar noretusi daryt,nes kaimynai daro,o jums kazkas neleidzia?gal pasakysit kada reiketu juos daryt,kad tokiem zmonem neuzkliutume?gal nak ti,jei jau dienos metu kyla tokios problemos?zmones,na bukit kantresni ir tolerantiskesni,as galvojau,kad paskaitysiu cia apie nakti busavojancius kaimynus,netvarkingus kokius,o kai kuriem matau nebus gerai net vienkiemy gyvent,nes ten pauksciu ciulbejimas diena virsys leistinas normas:-D
dijanute
2011 02 02, 16:14
sveikutes, nu ka mes ir su sita beda susiduriam patarkit ka man daryti nezinau nei kaip elgtis nei ka sunui pasakyti visu pirma kur pasmus gyvenimas verda salone pas kaimyne miegamas ji atejus pradejo pretenzijas reiksti kad mes triuksmaujam kad girdisi kaip vaikas su zaislais zaidzia  ,su masinyte vazineja ,ir ji pareiske kad iki 18.00val vaikas gali zaisti ji iki to laiko gali kenteti o tai ka mums daryti mes gryztam po darbu ir sunu is darzelio paimam 17.30,namie bunam apie 18.00 tai uzdrausti vaikui zaisti,begioti.... dar siandien ji man pareiske as kenciu jusu vaiko triuksma ,bet nezinau kiek ...
Vaidosee
2011 02 02, 18:24
QUOTE(dijanute @ 2011 02 02, 16:14) Užuojauta,dėl tokios kaimynės,aš kartą buvau irgi toje barikadų pusėje,kai teko i eiti ramiti viršuje gyvenusią šeimą su vaiku,bet skirtumas tas,kad vaiką jie guldydavo po vidurnakčio,ne kartą buvo ,kad vesdavosi kartu parūkyti į laiptinę pirmą valandą nakties,arba būdavo jo nesiveda,tai jis,kol ji rūko,praisterikuoja,va čia tai suprantu,kad gali pykti dėl vaiko,maniškė irgi cirkus krečia,bet vakare,jau pati raminu,kad žaistų ramesnius žaidimus,nors pati žinai,vaikas yra vaikas,manau belieka,tik palinksėti galva ,tai kaimynei ir tiek,nebent jau jūsų vaikas labai vėlai miegoti eina. Siūlyčiau bandyti ramesnius žaidimus vakare arba pereiti žaisti į virtuvę  ,arba ignoruoti kaimynę,bet nuo 22 val,jau turi būti ramuma
dijanute
2011 02 02, 19:31
QUOTE(Vaidosee @ 2011 02 02, 18:24) Užuojauta,dėl tokios kaimynės,aš kartą buvau irgi toje barikadų pusėje,kai teko i eiti ramiti viršuje gyvenusią šeimą su vaiku,bet skirtumas tas,kad vaiką jie guldydavo po vidurnakčio,ne kartą buvo ,kad vesdavosi kartu parūkyti į laiptinę pirmą valandą nakties,arba būdavo jo nesiveda,tai jis,kol ji rūko,praisterikuoja,va čia tai suprantu,kad gali pykti dėl vaiko,maniškė irgi cirkus krečia,bet vakare,jau pati raminu,kad žaistų ramesnius žaidimus,nors pati žinai,vaikas yra vaikas,manau belieka,tik palinksėti galva ,tai kaimynei ir tiek,nebent jau jūsų vaikas labai vėlai miegoti eina. Siūlyčiau bandyti ramesnius žaidimus vakare arba pereiti žaisti į virtuvę  ,arba ignoruoti kaimynę,bet nuo 22 val,jau turi būti ramuma  mano vaikas jau 21.00lovoj guli  tik savaitgali leidziam ilgiau pabuti pazaisti
Vaidosee
2011 02 02, 19:59
QUOTE(dijanute @ 2011 02 02, 19:31) mano vaikas jau 21.00lovoj guli  tik savaitgali leidziam ilgiau pabuti pazaisti Nu ir viskas,siūlau su kaimyne nekonfliktuoti,kad ką ji besakytų,į viską žiūrėti ramiai,svarbiausia ,jokių barnių,nieko jūs jai nežadėkit,nieko nesiūlykit,gyvenkit,kaip gyvenot,aišku kartais,kai labai vaikas įsidūks ,truputį apraminkit,paaiškinkit,kad negalima vakare triukšmauti,kaip mano dukrytė sako :reikia ramiai ir tyliai  ir kaukšt šaukštu į radijatorių
Krisanta
2011 02 02, 20:14
Manoji dukrytė buvo taip sutraumuota pagyvenusios kaimynės, kad daug metų bijodavo senų žmonių.... Dabar jau bus 11 m. tai užsimiršo, bet pradžioje, net bijodavo praeiti pro jos buto duris...
dijanute
2011 02 03, 10:30
QUOTE(Vaidosee @ 2011 02 02, 19:59) Nu ir viskas,siūlau su kaimyne nekonfliktuoti,kad ką ji besakytų,į viską žiūrėti ramiai,svarbiausia ,jokių barnių,nieko jūs jai nežadėkit,nieko nesiūlykit,gyvenkit,kaip gyvenot,aišku kartais,kai labai vaikas įsidūks ,truputį apraminkit,paaiškinkit,kad negalima vakare triukšmauti,kaip mano dukrytė sako :reikia ramiai ir tyliai  ir kaukšt šaukštu į radijatorių  as ja apraminau ,graziai su ja snekejau ziuresim kaip bus toliau paaiskinau jai viska tikiuosi supras mus QUOTE(Krisanta @ 2011 02 02, 20:14) Manoji dukrytė buvo taip sutraumuota pagyvenusios kaimynės, kad daug metų bijodavo senų žmonių.... Dabar jau bus 11 m. tai užsimiršo, bet pradžioje, net bijodavo praeiti pro jos buto duris...  na mano nebijo bet as bijau kad sunus gali isreiksti savo nuomone garsiai kai sutiksim ja laiptineje
zvirblis2
2011 02 04, 16:38
QUOTE(dijanute @ 2011 02 02, 17:14) sveikutes, nu ka mes ir su sita beda susiduriam patarkit ka man daryti nezinau nei kaip elgtis nei ka sunui pasakyti visu pirma kur pasmus gyvenimas verda salone pas kaimyne miegamas ji atejus pradejo pretenzijas reiksti kad mes triuksmaujam kad girdisi kaip vaikas su zaislais zaidzia  ,su masinyte vazineja ,ir ji pareiske kad iki 18.00val vaikas gali zaisti ji iki to laiko gali kenteti o tai ka mums daryti mes gryztam po darbu ir sunu is darzelio paimam 17.30,namie bunam apie 18.00 tai uzdrausti vaikui zaisti,begioti.... dar siandien ji man pareiske as kenciu jusu vaiko triuksma ,bet nezinau kiek ... Leiskit vaikui zaisti. Nevarzykit. Tikrai jis nesukelia tokio triuksmo, kuris virsytu leistinas ribas. As pati fizike, tai siek tiek nusimanau  . Kas liecia decibelus, tai salia prietaiso pridejus bus max, o kuo toliau tuo mazes. Be, to sienos yra, grindys, lubos ir t.t. Net ir oras sugeria garsa. Tai niekaip, normaliai gyvenant, nevirsysit normu. Pirmoj eilej ziurekit savo vaiko poreikiu
QUOTE(Furtado @ 2011 02 02, 11:30) nu atsiprasau,nesusiturejau...jus niekad nedaret remontu,negrezet,negriovet?ar noretusi daryt,nes kaimynai daro,o jums kazkas neleidzia?gal pasakysit kada reiketu juos daryt,kad tokiem zmonem neuzkliutume?gal nak ti,jei jau dienos metu kyla tokios problemos?zmones,na bukit kantresni ir tolerantiskesni,as galvojau,kad paskaitysiu cia apie nakti busavojancius kaimynus,netvarkingus kokius,o kai kuriem matau nebus gerai net vienkiemy gyvent,nes ten pauksciu ciulbejimas diena virsys leistinas normas:-D kokiem? as dariau remonta, ir mane totaliai sunervavo kaimyne, kuri atleke 13 val. dienos po 30 sekundziu grezimo  mums butinai reikejo pragrezti viena siena signalizacijos laidui prakisti, kad toliau kita diena galetu dirbti apdailininkai. jos argumentas buvo, kad buvo sestadienis, as ja tikrai suprantu, mes niekada nedarem triuksmingu darbu savaitgaliais, tik ta viena syki, ir greze ne ilgiau minutes  buvau tokia pikta, kad pasiuliau jai pagal taisykles pradeti musu darbus 6 val ryto ir grezti tada  bet taip jai irgi buvo blogai, nes tokiu metu ji mieganti kur cia yra minimas zmogiskumas?
zvirblis2
2011 02 04, 18:34
QUOTE(Renata_Bo @ 2011 02 01, 02:07) Kaip matom kas ant popieriaus nevisai atitinka realybej. Praforatorius skleidzia 90 - 95 decibelu, taigi pagal istatyma remonto namie napadarysi ir nama kaimynui statyti irgi negalima, bet pagal ta pati istatyma remonta daryti galima. Gaunasi galima, bet negalima... Viskas ten gerai parasyta ir atitinka  Dar karta pasikartosiu, kad nekalbet ir neklaidint zmoniu. Remontus diena darykit drasiai leistinom valandom. Perforatorius skleidzia 90-95 decibelu, kai matuoji salia. Pas kaimynus jis bus daug kartu mazesnis, o matuos butent pas juos. Todel del decibelu niekas ir nekviecia matuot O kas liecia statybos darbus. Yra tyliu darbu, kaip pvz sienos sveitimas. Garsas tikrai nevirsys jokiu net ir nakciai nustatytu normu, bet sutikit jis yra erzinantis. Todel ir yra apribotas statybos darbu laikas.
aivaris
2011 02 15, 11:35
Sveiki pas mus tokia beda atsikrauste kaimynai (adamsai) kuriem nusispjaut i kaimynus .Muzika ir baliai prasideda 3 nakties pastoviai ir tesesi iki 7 ryto,kvietem 2 kartus policija bet pasake rasyti pareiskima .Bandem sneket su kaimynais bet puole mustis ir keiktis.Tai vat visi kaimynai pasitare rasyti toki bendra pareiskima,tik nezinom kaip jis turi atrodyti,gal kas esat rase gal turit kokia forma ??Butumem labai dekingi.
vanda_zydi
2011 02 15, 12:10
QUOTE(aivaris @ 2011 02 15, 12:35) Sveiki pas mus tokia beda atsikrauste kaimynai (adamsai) kuriem nusispjaut i kaimynus .Muzika ir baliai prasideda 3 nakties pastoviai ir tesesi iki 7 ryto,kvietem 2 kartus policija bet pasake rasyti pareiskima .Bandem sneket su kaimynais bet puole mustis ir keiktis.Tai vat visi kaimynai pasitare rasyti toki bendra pareiskima,tik nezinom kaip jis turi atrodyti,gal kas esat rase gal turit kokia forma ??Butumem labai dekingi.  einat i policija ir parasot standartini skunda, tik pasiraso ne vienas zmogus, o visi nepatenkinti.
aivaris
2011 02 15, 12:31
Manau visgi patogiau butu surinkti parasus nei vaziuoti 14 zmoniu i komisariata, o gal zinot bauda ar ispejimas nueitu buto seimininkui ar nuomininkams? Ir kaip ten jeigu nuomojasi buta be nuomos sutarties ?
admin*1
2011 02 15, 12:31
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|