Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kiaulienos patiekalai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2, 3, 4
simoneta
na turiu kumpio gabala tai bandysiu jusu receptuka isbandyt, tik dar neissirenku kuri g.gif
lotta23

O as tai labai skaniai gaminu[COLOR=blue] kiaulienos kepsi.

Produktu kuriu reikes:
4 ismustos kiaulienos kepsniai (mazdaug 10cm ant 10cm ir 0,5-1cm storio, paprieskoninti ir padruskinti)
2 svogunai
Keli pievagrybiai (jei neturit-nesvarbu,bet su grybais tik kad dar skaniau)
cesnako kelios skilteles
majonezo
fermentinio surio
bulviu

Paruosimas:

Supjaustyti svogunus kubeliais,ne per daug smulkiai...supjaustyti cesnaka,grybus sudeti viska i inda ideti biski juodu pipiru,druskos ir sumaisyti gan gausiai su majonezu(jei neturit tuo metu daug majnezo galit biski aliejaus prideti).

Tada iskloti kepsnius blekoje, paslakstyti biski aliejaus ir ipilti biski vandens(kad mesa neisdziutu ir gerai iskeptu...Apdeti bulvemis jei yra laisvos vietos blekoje. Aisku kazkiek papjaustytomis, ne cielom.

Pakepti taip kad raudonumas mesos kaip ir isnyktu(tai truks nuo 15 iki 20 min) tada uzdeti visa ta sumaisyta mase ir kepti....

Kepant vis paziureti kaip jau kas yra, palaistyneti bulves kad jos neisdziutu,jei vanduo isgaravo dar ipilti,tik tadajau verdancio....
Kai jau matosi kad iskepe uztarkuot surio....dar palaikyt 5 min orkaitej ir tada jau VALGYTI!!!:) lotuliukas.gif

Skanaus....

P.S. Patiekiama su bet kokiomis darzovemis pagal skoni. lotuliukas.gif
Erkyte
Sveikos,
ir as nusprendziau pasidalinti receptuku.

Kiaulienos mustinis baltame padaze.
Reikes: kiaulienos, druskos, pipiru,dziovinto baziliko.
Kiaulienos mesyte supjaustyti kaip ruosiant karbonadui ir siek tiek "pamusti".Truputeli apkepinti,apibarstyti siek tiek prieskoniu.
I balta padaza(pienas, miltai,druska-tradicinis baltas padaziukas) suberti bazilika ir pavirinti.Tada i troskinimo inda sudeti mesa,uzpilti padaza ir orkaitej uzdengus troskinti apie 20 min.
Labai skanu su bulviu kose ir raugintais ar marinuotais agurkeliais. thumbup.gif
V&A
QUOTE(Erkyte @ 2006 09 19, 14:22)
Sveikos,
ir as nusprendziau pasidalinti receptuku.

Kiaulienos mustinis baltame padaze.
Reikes:  kiaulienos, druskos, pipiru,dziovinto baziliko.
Kiaulienos mesyte supjaustyti kaip ruosiant karbonadui ir siek tiek "pamusti".Truputeli apkepinti,apibarstyti siek tiek prieskoniu.
I balta padaza(pienas, miltai,druska-tradicinis baltas padaziukas) suberti bazilika ir pavirinti.Tada i troskinimo inda sudeti mesa,uzpilti padaza ir orkaitej uzdengus troskinti apie 20 min.
Labai skanu su bulviu kose ir raugintais ar marinuotais agurkeliais. thumbup.gif
*


sita butinai rytoj isbandysiu ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Ievuliukas @ 2006 01 08, 05:44)
o kaip kiaulienos kotletus daryt?
*


as imu farsa, prieskoniu visokiu, smulkiai svoguniuka papjaustau ir i ta farsa, paskui kiausini imusu viena ir kelis saukstus krakmolo ( kad neisbiretu) ir truputeli vandens. ir viskas.
V&A
QUOTE(Erkyte @ 2006 09 19, 14:22)
Sveikos,
ir as nusprendziau pasidalinti receptuku.

Kiaulienos mustinis baltame padaze.
Reikes:  kiaulienos, druskos, pipiru,dziovinto baziliko.
Kiaulienos mesyte supjaustyti kaip ruosiant karbonadui ir siek tiek "pamusti".Truputeli apkepinti,apibarstyti siek tiek prieskoniu.
I balta padaza(pienas, miltai,druska-tradicinis baltas padaziukas) suberti bazilika ir pavirinti.Tada i troskinimo inda sudeti mesa,uzpilti padaza ir orkaitej uzdengus troskinti apie 20 min.
Labai skanu su bulviu kose ir raugintais ar marinuotais agurkeliais. thumbup.gif
*


ar tas padazas turi uzdengt visa mesyte?
V&A
QUOTE(Erkyte @ 2006 09 19, 14:22)
Sveikos,
ir as nusprendziau pasidalinti receptuku.

Kiaulienos mustinis baltame padaze.
Reikes:  kiaulienos, druskos, pipiru,dziovinto baziliko.
Kiaulienos mesyte supjaustyti kaip ruosiant karbonadui ir siek tiek "pamusti".Truputeli apkepinti,apibarstyti siek tiek prieskoniu.
I balta padaza(pienas, miltai,druska-tradicinis baltas padaziukas) suberti bazilika ir pavirinti.Tada i troskinimo inda sudeti mesa,uzpilti padaza ir orkaitej uzdengus troskinti apie 20 min.
Labai skanu su bulviu kose ir raugintais ar marinuotais agurkeliais. thumbup.gif
*


jau dariau thumbup.gif tikrai skanu ir labai minksta mesyte gavos.
tik as vietoj miltu dejau tirstos grybu sriubytes, tai padazas grybu skonio gavos thumbup.gif
Erkyte
QUOTE(Pacific @ 2006 10 03, 09:16)
ar tas padazas turi uzdengt visa mesyte?
*



Siek tiek turetu uzdengti,kad pasitroskintu smile.gif
Virdzinija
Kadangi šiuo metu fotoaparato neturiu, bandysiu žodžiu papasakoti ką tik ką pagaminau ax.gif
Reikia kiaulienos šonkauliukų, kilogramo ar pusantro, bet tokių geresnių - kad būtų daug mėsos ant jų. Sukapotų pusės delno dydžio gabaliukais. Gali būti primaišyta ir kitos rūšies mėsos - kumpio pavyzdžiui, bet patirtis rodo kad visi visų pirma pagamintus šonkauliukus išgraibsto, jie minkštesni, o kumpio mėsa sausesnė.
Užpilam šonkauliukus tokiu mišiniu: 150 g tirpinto sviesto, sumaišyto su smulkintu česnaku (3-4 ne pačios mažiausios skiltelės) ir maltais juodais pipirais. Mėsa išmaišoma su šitu užpilu, dedama į skardą, skarda gerai apdengiama aliuminio folija, ir kepama valandą 230-250 C temperatūroje. Atskirai sumaišomas pomidorų padažas su barbekiu padažu (1:1, reikia apie puslitrio vieno ir kito). Iškepta mėsa ištraukiama su visa skarda, nuimama aliuminio folija, nupilamas skystis (tas pats lydytas sviestas, jis niekur nedingsta), ir visa mėsa padengiama padažu. Galima ir išmaišyti, kad visi gabaliukai jame plaukiotų. Vėl dedama į orkaitę ir kaitinama, 15-20 min, kol padažas ant mėsos apdžiūna ir prikepa. Gatava essen.gif
Prie šių barbekiu šonkauliukų patiekiama: folijoje kepta bulvė ir morkų-razinų salotos. Nuplautos bulvės įvyniojamos į foliją ir kepamos orkaitėje, patiekus į lėkštę, folija praplėšiama, bulvė įpjaunama ir į ją įdedamas mažas gabalėlis sviesto. Razinos išmirkomos, nusvarvinamos ir sumaišomos su tarkuotomius morkomis ir majonezu.
Iš uošvės nufyrintas receptas cool.gif pirmasis, kuris sulaukė mano liaupsių rolleyes.gif
misiki
5 gab. mustos sprandines su prieskoniais, 5 kietai virtu kiausinio tryniu, karsto rukymo sonines, pjaustytos kubeliais apie 150gr,svogunu 2 galvuciu.Sonine apkepame su svogunais ir isminkome su tryniais .Formuojame pailgus idariukus ir vyniojame i paruosta sprandine.Dedame i skarda, aptepame majonuzu, iskepame ir kramtome biggrin.gif
Opusas
mamytes, patarkit man neismanelei, ka galima padaryti is pazandes? blush2.gif
daiwyte
o gal kas zinot rec3eptu su vynu kad butu,? g.gif kaip mesa troskint su vynu ,ar marinuot? g.gif Buciau labai dekinga 4u.gif
Mama_Tania
QUOTE(tora @ 2006 11 15, 14:11)
o gal kas zinot rec3eptu su vynu kad butu,? g.gif kaip mesa troskint su vynu ,ar marinuot? g.gif  Buciau labai dekinga 4u.gif
*


čia
daiwyte
QUOTE(picolo @ 2004 12 20, 17:47)
O as panasiai darau, bet kitaip.Paimu kiaulienos nugarine, pamusu, pabarstau prieskoniais, tada dedu ant folijos i bletele, ant mesos dedu ziedais pjaustyta svoguna, majonezo, tarkuoto fermentinio surio ir pasaunu i orkaite, skonis superinis smile.gif  smile.gif  smile.gif
*


vakar dariau pagal si recuptuka viskas thumbup.gif ,tik as dar priestai baltam vyne marinavau val.,ir kiekviena atskirai i folija suviniojau,gavosi rolleyes.gif tik bijodama kad neiskeps per ilgai palaikiau 45min tai biski pridege blush2.gif ,sakiau kita kart kepsiu tik 30min,o gal net trumpiau drinks_cheers.gif
saulyte24
jau rytoj zadu gaminti kazka is kiaulienos kai pagaminsiu nes dar neissirinkau ka lotuliukas.gif bet rytoj anksti is ryto atsikelusi issirinksiu ir kai pagaminsiu, suvalgysiu wub.gif biggrin.gif tada jums parasysiu kaip isejo ir kazkuria patiekalo autore pagirsiu jei iseis lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
saulyte24
QUOTE(saulyte24 @ 2006 11 22, 22:17)
jau rytoj zadu gaminti kazka is kiaulienos kai pagaminsiu nes dar neissirinkau ka  lotuliukas.gif  bet rytoj anksti is ryto atsikelusi issirinksiu ir kai pagaminsiu, suvalgysiu  wub.gif  biggrin.gif  tada jums parasysiu kaip isejo ir kazkuria patiekalo autore pagirsiu jei iseis  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*




sveikutes,
jau vakar gaminau karbonada su surium, visa isvoliojau tai thumbup.gif thumbup.gif labai patiko,
o siandien kotletu laivelius gaminsiu,,,,,,,,,,
labai geras puslapiukas
vyvukas
As tai siandien ismarinavau sonkauliukus. clap_1.gif Rytoj kepsiu ir valgysim essen.gif
Zunkelis
As tai idesiu toki paprastuti receptuka, bet tikrai labai skanu 4u.gif uztruksit vos 10 min ax.gif

Reikia kiaulienos farso, ji reikia isminkyti su priekoniais as naudoju viska ka tik turiu misini, druska, pipirus ir t.t. biggrin.gif Tada reikia is parduotuves nusipirkti vafliu lakstu, bet ne tu storu, o normaliu, nu kaip musu vaikystej tokie budavo lotuliukas.gif Suversti farsa ant vieno vaflio ir graziai islyginti ir prispausti storis turetu but apir puse centimetro nu gal centimetras bet ne daugiau schmoll.gif ir uzdengti kitu vafliu, tada supjaustyti gabaleliai, apvbolioti kiausinyje ir dziuveseliuose ir kepti keptuveje ant aliejaus! Tikrai labai paprasta, greita ir skanu, siulau pameginti 4u.gif

Taya
gerai ir as pasiulysiu savo receptuka. wub.gif Tai yra daniskas tradicinis kiaulienos ispjovos kepimas.
Taigi suprieskoniuojam kiaulienos ispjovyte (tik nereikia jos pjaustyti i gabaliukus). Tada kepam keptuvej ant sviesto kokias 5-7 min ir vartom kad visi sonai igautu grazia auksine spalva.
Dedam i ikaitinta orkaite ir kepam ten kazkur 25 -35 min. I bletele ipilu maza slakeli vandens. pries baigiant kepti kokia 10 min ant mesytes uzkloju folija kad geriau iskeptu vidus.
Valgom su virtom-keptom bulvem ir su pomidoru+fetos surio salotom su specialiu imbiero padazu. Liuks! drinks_cheers.gif
makaliute
Aš kiaulienos karką pamarinuoju su prieskoniais .Po paros paverdu apie 1 val .Išėmusi iš vandens padarau įpjovas ir visą ištrinu garstyčiomis ir kišu į orkaitę kol iškepa api 1 val.Labai skanu.
Kaja888
QUOTE(aidaja @ 2004 12 03, 12:26)
Mūsų šeimos vienas mėgstamiausių patiekaliukų - kiauliena su voveraitėmis (prisiminiau ir baisiai užsigeidžiau rolleyes.gif )
pusę kg kiaulienos
1 litras voveraičių (galima ir kitokių grybų, bet su voveraitėm - skaniausia)
1 svogūnas
2 morkos
100 gr sviesto
3 šaukštai grietinės
1 šaukštas miltų
pipirų, lauro lapų, petražolių (svarbu), svogūnų laiškų, krapų, pan.
Kiaulieną supjaustom kubeliais ir pakepame su 50 gr sviesto. Sudedame susmulkintą svogūną, sutarkuotas morkas ir dar pakepame.
Viską sudedam į puodą, užpilame nedaug vandens, dedame prieskonių ir troškiname.
Voveraites pakepam keptuvėj su likusiu sviestu ir trupučiu druskos.
Kai troškinama mėsa suminkštėja, sudedame voveraites, pakeptus miltus, svogūnus, krapus, grietinę.
Užviriname, išjungiame ir 10min. laikome uždengtą.
Puošiame krapais. Pateikiama su virtomis bulvėmis. Beje, viskas labai gražiai ir skaniai atrodo tongue.gif
*


Labai labai skanu, išbandėm thumbup.gif Bėkit į mišką voveraičių ir palepinkit šeimynas mirksiukas.gif
Mama_Tania
QUOTE(aidaja @ 2004 12 03, 12:26)
Mūsų šeimos vienas mėgstamiausių patiekaliukų - kiauliena su voveraitėmis (prisiminiau ir baisiai užsigeidžiau rolleyes.gif )
*


Labai skanu, siandien gaminau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Keelle
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 10 18, 21:57)
Kiaulieną plonai išmušame, pabarstome prieskoniais. Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: mėsa, ant jos pjaustytų svogūnų; tada ant svogūnų dėti griežinėliais pjaustytus bulvius. Ir viską aptepti majonezu, sumaišytu su kiaušiniais (3 kiaušiniai, 4 šaukštai majonezo) ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 35 min. (Aš kepu 2 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 200.
*




Sveikutės smile.gif na, aš čia naujokėlė, bet susigundžiau šiandien pasigaminti šį patiekaliuką ax.gif mėsytė tikrai skani išėjo, tik suklydau, bulvių per daug pripjausčiau g.gif tai taip išėjo, kad viršutinės skaniai iškepė, o apatines teko keptuvėj "užbaigt" unsure.gif bet šiaip visai skanu buvo ax.gif
tigras
QUOTE(Keelle @ 2007 10 25, 18:59)
Sveikutės smile.gif na, aš čia naujokėlė, bet susigundžiau šiandien pasigaminti šį patiekaliuką ax.gif  mėsytė tikrai skani išėjo, tik suklydau, bulvių per daug pripjausčiau g.gif  tai taip išėjo, kad viršutinės skaniai iškepė, o apatines teko keptuvėj "užbaigt"  unsure.gif  bet šiaip visai skanu buvo  ax.gif
*


as biski kitaip kepu: bulves dedu i apacia, o mesyte is virsaus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif pabandyk mirksiukas.gif
gudrilapute
Niu ka ir as pasidalinsiu jumis keliais receptukais ax.gif
Kiaulienos kodletukus mes su mama taip darome, jie gaunasi tokie sultingi ir minksti thumbup.gif Viska dedame is akies. Farso apie 1kg 2kiausiniai, cesnako skiltele, bulviu krakmolo saukstas, majonezo, 2 tarkuotos bulves, ir prieskoniu maltai mesai. Viska geria ismaisome, darome kodletukus ir apkepiname keptuveje, paskui dedame i katila kodletukus ipilame vandens, idedame grietines,ipjaustome svoguna, cesnako, pipiriuku, lauro lapu druskytes pagal skoni ir troskiname, apie dar 20 min. skanu thumbup.gif
Karka darau taip:
dedu visa gabala i greitpuody ir verdu, kai apverda jis, idedu ivairiausiu prieskoniu, cesnako, svogunu, lauro lapu, pipiriuku druskytes, vel uzdengiui r verdu apie valanda. Paskui istraukiu vel itrinu prieskoniais su majonezu, Karka ikisu i kepimui skirta tokia rankove ir i kepimo bleka ir kepu kol paskrus.Nu mesyte gaunasi labai sultinga ir skani, aiskus laiko uzima nemazai. Bet uz tai nereikia jos marinuoti per nakti thumbup.gif
Dar tokius medvegalio kepsnius darau
apie kilograma farso, dedame pipiriuku, druskytes kiausinuka isminkome viska gerai.
Idarui:
supjaustome smulkiai svoguna ir apkepiname, issiverdame kiausiniu kokis 5 supjaustome smulkiai ir sumaisome su svogunais.
paimame farso pasydarome duobute dedame idaro ir formuojame kepsniukus. Istepame skardasu aliejum, dedame kepsniukus ir kepame kol iskeps
Idarui galima ir surio idedi ir grybuku labai skanu
SANTA
Keptas kiaulienos kumpis su medaus glazūra

Glazūruotą kiaulienos kumpį galite aptiekti tiek karštą, tiek šaltą kartu su daržovių salotomis.

Aštuonioms porcijoms jums reikės:

2,5 kg kiaulienos kumpio su oda (be kaulo),
3 česnako skiltelių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
1 arbat. šaukštelio maltos kalendros,
1 arbat. šaukštelio čiobrelių,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus,
1 arbat. šaukštelio tarkuotos apelsino žievelės,
5 valg. šaukštų apelsinų sulčių,
4 valg. šaukšto medaus,
2 valg. šaukštų garstyčių,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
kelių gvazdikėlių.
Reklama




Česnako skilteles nulupkite, sukapokite ir sumaišykite su druska, o paskui sutrinkite su maltais juodaisiais pipirais, kalendra bei čiobreliais ir augaliniu aliejumi. Šiuo marinatu įtrinkite kiaulienos kumpį ir palikite trims-keturioms valandoms pastovėti.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Kiaulienos kumpį padėkite ant orkaitės grotelių oda žemyn, o po grotelėmis padėkite gilią skardą. Į skardą įpilkite 500 ml vandens. Kiaulienos kumpį kepkite įkaitintoje orkaitėje apie dvi valandas.

Sumaišykite tarkuotą apelsino žievelę, apelsinų sultis, medų bei garstyčias ir pakaitinkite ant silpnos ugnies. Maždaug po dviejų valandų iš orkaitės išimkite kiaulienos kumpį, nupjaukite nuo kumpio odą, o lašinių sluoksnį įpjaukite rombų pavidalu. Sutepkite kiaulienos kumpį paruoštu medaus ir apelsinų padažu ir prismaigstykite gvazdikėlių.

Dar kartą pašaukite kumpį į orkaitę ir kepkite apie pusvalandį, kas penkiolika minučių vis patepdami paruoštu medaus padažu.

Skanaus!
Rytis
sveikos ir sveiki isbandziau cool-mama recepta gavosi labai skanu thumbup.gif kai visa mase supyliau i kepimo inda galvojau nieko nebus bet iskepe labai graziai thumbup.gif dekuj uz recepta
Noriuzinoti
Prasau patarimo.
Nusipirkau kiaulienos karka (1,3 kg) . Uzmarinavau kuo sugalvojau, ir SMK (past.Super mamu klubas) patarimais remiausi, bet vistiek reikia patarimo.
Karka kiek laiko tokia nemaza- 1.3kg- turetu virti?
Kada karkos oda rombais pjaustyti- isvyrus ar pries pasaunant i orkaite, ar pries verdant, ar dar pries itrinant prieskoniais?
Kiek laiko kepti, jei pries tai vyre?
Kuo geriausiai aptepti karkos oda, kad butu ir skanu, ir grazu?
Aciu uz patarimus.
Visas sveikinu su artejanciu sv. ATVELYKIU 4u.gif
joliteee
Na virti reikia tai maziausiai pora valandu, rombais niekad nepjaustau, syki kepiau rankoveje tai ir gal kokia pora valandu pakepti reikia
regna
QUOTE(Noriuzinoti @ 2009 04 18, 16:28)
Prasau patarimo.
Nusipirkau kiaulienos karka (1,3 kg) . Uzmarinavau kuo sugalvojau, ir SMK (past.Super mamu klubas) patarimais remiausi, bet vistiek reikia patarimo.
Karka kiek laiko tokia nemaza- 1.3kg- turetu virti?
Kada karkos oda rombais pjaustyti- isvyrus ar pries pasaunant i orkaite, ar pries verdant, ar dar pries itrinant prieskoniais?
Kiek laiko kepti, jei pries tai vyre?
Kuo geriausiai aptepti karkos oda, kad butu ir skanu, ir grazu?
Aciu uz patarimus.
Visas sveikinu su artejanciu sv. ATVELYKIU 4u.gif
*


Aš,karką verdu maistinėje plėvelėje,jos niekad nepjaustau,prieskonius beriu įvairius{man asmeniškai patinka toks prieskonis,kaip gelsvė,ji suteikia tokį grybų skonį}
Jeigu,karka jauno kiauliuko,tai ją virti reikia mažiau{tarkime užtenka 1,5-2val}
Jeigu karka gerai apvirta kepti uzteks1,5val.
Aptepti galima tokiu miišiniu{medus+garstyčios+raugintas česnakas,{smulkintas}+moliūgų sėklos,kas nemėgsta galima pakeisti saulėgrąžomis}
Aptepti reikia bebaigiant kepti.
Noriuzinoti
QUOTE(regna @ 2009 04 18, 21:50)
Aš,karką verdu maistinėje plėvelėje,jos niekad nepjaustau,prieskonius beriu įvairius{man asmeniškai patinka toks prieskonis,kaip gelsvė,ji suteikia tokį grybų skonį}
Jeigu,karka jauno kiauliuko,tai ją virti reikia mažiau{tarkime užtenka 1,5-2val}
Jeigu karka gerai apvirta kepti uzteks1,5val.
Aptepti galima tokiu miišiniu{medus+garstyčios+raugintas česnakas,{smulkintas}+moliūgų sėklos,kas nemėgsta galima pakeisti saulėgrąžomis}
Aptepti reikia bebaigiant kepti.
*



Aciu labai. Tuomet dar klausimas. Kaip suprantu , isvirta karka is pleveles reikia isimti pries apkepant, o ar pjaustote rombeliais karkos skurele, jei pjaustote, kada- pries kepant?
"jos niekada nepjaustau" - turit omeny odele? g.gif
Papildyta:
QUOTE(Noriuzinoti @ 2009 04 19, 12:58)
Aciu labai. Tuomet dar klausimas. Kaip suprantu , isvirta karka is pleveles reikia isimti pries apkepant, o ar pjaustote rombeliais karkos skurele, jei pjaustote, kada- pries kepant?
"jos niekada nepjaustau" - turit omeny odele? g.gif
*



ta karkute 1,3 kg dar vis marinuojasi, tai vat ir kankinu klausimais smile.gif
regna
QUOTE(Noriuzinoti @ 2009 04 19, 13:00)
Aciu labai. Tuomet dar klausimas. Kaip suprantu , isvirta karka is pleveles reikia isimti pries apkepant, o ar pjaustote rombeliais karkos skurele, jei pjaustote, kada- pries kepant?
"jos niekada nepjaustau" - turit omeny odele? g.gif
Papildyta:
ta karkute 1,3 kg dar vis marinuojasi, tai vat ir kankinu klausimais smile.gif
*


Jeigu ,aš karką tik verdu,ją palieku sultinyje keletui minučių,kad ji prisigertų to virto sultinio{mane taip mokino mano mama,aš,tą ir darau}išimu iš virto buljono įdeduį didelę lękštę ir paslėgiu,kai ji susislėgia ,atšala ją geriau pjaustyti riekelėmis.{patiekiu su krienais man labai skanu}
Antras varijantas,jeigu aš,ją marinuoju ir kepu,aš jos neverdu o,tik kepu rankovėje{jeigu neturiu aš ją dedu į kepimo formą{blėkutę} uždengiu folija,paskui pries iškepant atidengiu foliją ,kad apskrustų ir aptepu mišiniu,kuriuo jau rašiau. laiką kepimo rašiau.
Klausk ,atsakysiu patarsiu ,kiek žinau iš savo patirties.
Skanio,Tau,karkos 4u.gif
joliteee
Niekad odeles nepjaustau, o kai ji sustingsta tai zinoma kad pjaustau
JOLKA999
as is karkos saltiena verdu.
mickute7
QUOTE(JOLKA999 @ 2009 04 19, 20:33)
as is karkos saltiena verdu.
*


per gaila ax.gif
Jau geriau išsivirt ir valgyt arba kokį vynioti suslėgt, dar galima kokio faršo įdėt, ar šiaip kepta orkaitėje rolleyes.gif thumbup.gif
SOLI-SOL
Keliu temą į viršų ir teiraujuosi kaip išvirti mėsos šmotą.Gal galit mestelt kokį receptuką, parašyt kokia mėsa tinka.O gal viskas taip pat kaip kepant orkaitėje, tik reikia virti?Pasidalinkit kas verdat kumpiukus.
Bitulka
QUOTE(1RUGILE @ 2009 09 17, 13:15)
Keliu temą į viršų ir teiraujuosi kaip išvirti mėsos šmotą.Gal galit mestelt kokį receptuką, parašyt kokia mėsa tinka.O gal viskas taip pat kaip kepant orkaitėje, tik reikia virti?Pasidalinkit kas verdat kumpiukus.
*



bent jau man kepti smota meos yra sudetingiau, nei virti. Virti tai visai paprasta: itrenkiai i puoda, uzpylei vandeniu, idejai drukos ir verdi. Kai uzvera ir paverda kokias 5-10min nupili vandeni, mesyte nuplauni ir uzpili svariu vandeniu. Tada kai jau uzverda dedi druskos, smulkinto svoguno, tarkuotu morku. Jei virsi kumpi, tai pavirti reikia ilgiau(~1.5val.) Isvirusia mesyte isimti is sultinio ir apibarstyti priekoniais. Valgyti galima tiek karsta, tiek salta su jums patinkanciu garnyru ir darzovemis. O is sultinio galima isvirti norima sriuba ax.gif
Dar vienas varijantas, kai mesa pamarinuojama su prieskoniais apie para laiko, jei gabalelis ne vientisas, ta prasme siek tiek turi ipjovimu ar skyluciu, galima apvynioti siulu panasiai kaip vyniotini. Tada taip paciai virti tik druskos nedeti visai arba deti labai nedaug. O isvirusia ir pravesusia siek tiek paslegti, kad atsalus graziau pjaustytusi.
Mano varijantai toki blush2.gif
SOLI-SOL
Bitulka ačiuks už atsakymą.Man labiau prie širdies antras variantas.Sakyk kokią mėsytę taip geriau virti.Ar su sprandine kas gausis ar vis tik su kumpiu gerausiai būtų.
Bitulka
QUOTE(1RUGILE @ 2009 09 17, 14:18)
Bitulka ačiuks už atsakymą.Man labiau prie širdies antras variantas.Sakyk kokią mėsytę taip geriau virti.Ar su sprandine kas gausis ar vis tik su kumpiu gerausiai būtų.
*



Galima sprandine, kumpi, sonine kokia labiau patinka. O jei dar ismarinuotos sprandine gabale padarisi peiliu isilgai gabalo skyle ir prikimsi pvz.: farso paruosto kaip kotletams tik sumaisyto dar su tarkuotom norkom, kapotom petrazolem, baziliku, o paskui apvyniosi standziai stipresniu siulu, tai gausis gan gardus a la vyniotinis thumbup.gif
melynas dangus
Man vakar labai skaniai gavosi patiekalas is kiaulienos 4u.gif pasidalinsiu receptu, gal ir jums patiks smile.gif
Reikia:
kiaulienos gabaliukų (perku Iki būna supjaustyta nedideliais gabaliukais specialiai troskinimui, bet aš dar smulkiau supjaustau) - apie 700 gr
svogūno, morkos, česnako
prieskonių (dedu baziliko, raudonėlio, druskos, pipirų, aitriosios paprikos, garstyčių sėklų, galima ir sultinio kubeli imesti, skanu būna, bet visokiu E ten daug, tai man ne labai patinka..)
konservuotų virtų pupelių (aš pirkau Heins, pomidorų padaze, ar kazkaip panasiai)
6-8 bulvių, (skanu idėti bulvių prieskonių, bet vėlgi E.. biggrin.gif )
truputį pieno su sviestu (bulvėms užplikinti)

Keptuvėj apkepti svogūną, morka ir česnaką, sudėti mėsą ir troškinti apie 15 min, tuomet įberti prieskonius, dar troškinti apie 10 min, įdėti tas konservuotas virtas pupeles, dar truputų patroškinti.
kol troškinasi mėsa išvirti bulves, tuomet jas sutrinti ir užplikyti pienu su sviestu, įberti bulvių prieskonių.
tuomet į skardą dėti apačioj mėsos troškinį, o viršuj - bulvių košę ir kišti į orkaitę maždaug 20 min - pusvalandukui.
Ilgokai trunka, bet tikrai labai skanu thumbup.gif
donnabona
Man patinka gaminti kiaulienos file. Jos minksta ir neriebi mesa.

KIAULIENOS FILE PIKANTISKAME PADAZE

600 g kiaulienos file
Alyvuogiu aliejaus ir truputi sviesto
2 svogunai
2 marinuoti agurkeliai
250 g pievagrybiu
200 g plaktos grietineles
druskos
pipiru
muskato riesuto

Mesa supjaustyta mazdaug 1 cm griezineliais storadugneje keptuveje apkepu alyvuogiu aliejaus ir sviesto misinyje. Paprieskoninu ir atidedu siltai.
Mesos sultyse pakepinu svogunus, grybus ir marinuotus agurkus.
Idedu grietinele ir padaza paverdu ant labai mazos ugnies pora minuciu. Padaza pagardinu druska, pipirais, garstyciomis ir muskatu.
Mesa grazinu i keptuve ir kiek patroskinu viska.
Skanaus.
guziukas
Turiu kiaulienos sprandines nemaza gabala,padariau tris kisenes,pasudziau,papipirinau,kaip sakant pamarinavau,kazi ka det i tas kisenes,kad iskelpus folgoj butu skanu valgyti kaip karsta patiekala g.gif
guziukas
nejau zinoviu nerasta blink.gif
kisule
QUOTE(guziukas @ 2009 10 21, 21:56)
nejau zinoviu nerasta blink.gif
*


man atrodo butu labai skanu grybais prikimsti tas kisenes g.gif 4u.gif
guziukas
QUOTE(kisule @ 2009 10 22, 11:43)
man atrodo butu labai skanu grybais prikimsti tas kisenes g.gif  4u.gif
*


as noreciau paivairinti kazkaip,viena kisene galim ir grybais,o kitas dvi??? Ryt jau turiu paruosti help.gif
zole
Kiaulienos ispjova pesto lukste

Labai skanu, ypac su namie gamintu pesto 4u.gif
regna
Sveikos,
noriu pasiūlyti įdarytas kiaulių širdis

reikės:
kiauliu sirdziu{2vnt}
lašinukų{100g]
morkos{2vnt}
pievagrybiu{150g}
svogunai{2vnt}
raudonos paprikos,
šaukštas majonezo,
aliejaus,
česnako{pora skiltelių}
garstyčių,
prieskonių,{lauro lapelių,kvap. pipirų,druskos,medinių smeigtukų,folijos}
Širdis pamerkti šaltame vandenyjeir laikyti pora-tris valandas.
Nuvalytus pievagrybius,svogūnus,lašinukus,papriką,česnakąsupjaustykite kūbeliais,barstykite prieskoniais,pakepkite.

Kiek vėliau sudėkite ir tarkuotas morkas.
Puode užvirkite širdis,nugriebkite putas,dėkite laurų lapelių,berkite pipirus ir druskos.
Išvirtas ataušusias širdis ,įpjaukite ir prikimškite įdaro,susmaigstykite smeigtukais,aptepkite garstyčių ir majonezo padažu.
Laikykite apie 40min.
Suvyniokite į aliejumi išteptą foliją.
Dėkite į karštą orkaitę ir kepkite apie pusvalandį
Tiekite su bulvių koše raugintais kopūstais.

Skanaus 4u.gif


Jurguras
Nors tema jau apmirus, bet gal kas parasys kaip skaniai iskepti kiaules galva? buciau dekinga smile.gif
latte..
Kiaulienos sprandinės kepsneliai

user posted image

Kiaulienos sprandinės mėsą supjaustyti apie 1 - 1,5 cm storio gabalėliais. Aš marinavau su česnakine druska, pipiriais ir ant viršaus išspaudziau mažą česnako skiltelę. Kadangi neturejau laiko, tad pamarinavau gal tik penkiolika - dvidešimt minučių. Orkaitę įkaitinau iki 200 laipsnių, kepiau apie 40 min. Kaip praejo apie pusvalandis nuo kepimo pradžios, ant kepsnelių uždėjau tarkuotų morkų su majonezu ir česnaku.
Salia kepsnelių - pjaustyti vakuoti ir žali agurkai, pagardinti krapais ir sumaišyti su grietine - majonezu.
Skanaus!!!
Lyžuka
Gal kas žinot kokį įdomesnį suktinukų gaminimo būdą? Galvoju kepti orkaitėje, tik nežinau ar dėti tiesiog juos į skardą ar dar kokių riebalų pilti ir prieskonių berti? Gal folija pridengti kepant? Ar geriau pirma keptuvėje aplamai paniruotus apkepti smile.gif... Gal kokį įdarą pikantišką žinote?
Papildyta:
QUOTE(Jurguras @ 2013 01 29, 16:46)
Nors tema jau apmirus, bet gal kas parasys kaip skaniai iskepti kiaules galva? buciau dekinga smile.gif
*


Mano močiutė kiaulės galvą išvirdavo, man atrodo pridėdavo dar kokios ir liesesnės mėsos, karką, tada nuimdavo mėsą nuo kaulų . pasmulkindavo truputį ir visą tai sukrėsdavo į kiaulės skarndį, kurį dar pavirdavo bet jau nedaug, na kad pats skarndis išvirtų ir paslegdavo, skanu budavo wink.gif, o pati esu kepusi pagal šitą receptą, skaniai pavyko tik man tos daržovės skardoje ištižo, pasvilo, tikrai netiko į jokį padažą smile.gif
Agrefa
QUOTE(latte.. @ 2013 03 04, 20:35)
Kiaulienos sprandinės kepsneliai

user posted image
.
  Skanaus!!!
*


Atrodo labai skaniai wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.