Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaulienos patiekalai

600 g kiaulienos kumpio
druskos
mesos prieskoniu
3 skilteles cesnako
4 kiausiniai
4 saukstai majonezo
svogunas
aliejaus
svelnaus ketcupo

Mesa supjaustyti kubeliais,iberti druskos,mesos prieskoniu,susmulkinto cesnako ir palaikyti apie valanda.Mesa sudeti i keptuve ir ant nedideles ugnies apkepti.Pakepinti susmulkinta svoguna.Kiausinius isplakti su prieskoniais ir majonezu,sumaisyti su mesa bei svogunais.Viska sudeti i aliejum istepta skarda ir kepti orkaiteje apie 25-30 min. SKANAUS![/QUOTE]

Dariau pagal šį receptuką. Mėsytė gavosi skaniai. Bet visumoi tai nelabai gavosi. Tie kiaušiniai su majonezu gavosi kaip omletas ant bulvių ir sūris iš pradžių išsilydo o po to išdžiūvo, gavosi kaip plastmasinis. (gal reikėjo trumpiau kepti? bet tada mėsytė neprakeptų).
Papildyta:
Kiaulieną plonai išmušame, pabarstome prieskoniais. Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: mėsa, ant jos pjaustytų svogūnų; tada ant svogūnų dėti griežinėliais pjaustytus bulvius. Ir viską aptepti majonezu, sumaišytu su kiaušiniais (3 kiaušiniai, 4 šaukštai majonezo) ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 35 min. (Aš kepu 2 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 200.[QUOTE]

Sumaišiau, dariau pagal šį receptą.
Atsakyti
QUOTE(cool-mama @ 2006 02 15, 10:22)
600 g kiaulienos kumpio
druskos
mesos prieskoniu
3 skilteles cesnako
4 kiausiniai
4 saukstai majonezo
svogunas
aliejaus
svelnaus ketcupo

Mesa supjaustyti kubeliais,iberti druskos,mesos prieskoniu,susmulkinto cesnako ir palaikyti apie valanda.Mesa sudeti i keptuve ir ant nedideles ugnies apkepti.Pakepinti susmulkinta svoguna.Kiausinius isplakti su prieskoniais ir majonezu,sumaisyti su mesa bei svogunais.Viska sudeti i aliejum istepta skarda ir kepti orkaiteje apie 25-30 min. SKANAUS!

Dariau pagal šį receptuką. Mėsytė gavosi skaniai. Bet visumoi tai nelabai gavosi. Tie kiaušiniai su majonezu gavosi kaip omletas ant bulvių ir sūris iš pradžių išsilydo o po to išdžiūvo, gavosi kaip plastmasinis. (gal reikėjo trumpiau kepti? bet tada mėsytė neprakeptų).
Papildyta:
Kiaulieną plonai išmušame, pabarstome prieskoniais. Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: mėsa, ant jos pjaustytų svogūnų; tada ant svogūnų dėti griežinėliais pjaustytus bulvius. Ir viską aptepti majonezu, sumaišytu su kiaušiniais (3 kiaušiniai, 4 šaukštai majonezo) ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 35 min. (Aš kepu 2 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 200.
Sumaišiau, dariau pagal šį receptą.

g.gif jei pagal antrą pateiktą receptą - tai buvo mano pasiūlytas, bet nesuprantu, kodėl neišėjo, kadangi ir aš ir mama beveik ant visų švenčių gaminam šį patiekalą ir nei vienas nepasakė, kad fui, šūdas, neskanu schmoll.gif

g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 15 vasario 2006 - 14:00
QUOTE(jolia @ 2004 12 14, 10:34)
Siandien kaip tik susiruosiau daryti kiaulienos kepsni,noriu su jumis pasidalinti. 

600 g kiaulienos kumpio
druskos
mesos prieskoniu
3 skilteles cesnako
4 kiausiniai
4 saukstai majonezo
svogunas
aliejaus
svelnaus ketcupo

Mesa supjaustyti kubeliais,iberti druskos,mesos prieskoniu,susmulkinto cesnako ir palaikyti apie valanda.Mesa sudeti i keptuve ir ant nedideles ugnies apkepti.Pakepinti susmulkinta svoguna.Kiausinius isplakti su prieskoniais ir majonezu,sumaisyti su mesa bei svogunais.Viska sudeti i aliejum istepta skarda ir kepti orkaiteje apie 25-30 min. SKANAUS!


Išbandžiau šita receptuka, žinokit tikrai buvo skanu thumbup.gif Nors kai visus komponentus sudėjau i vieną -tai neatrodė, kad gali kas gero gautis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Mama_Tania @ 2005 10 18, 20:57)
Kiaulieną plonai išmušame, pabarstome prieskoniais. Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: mėsa, ant jos pjaustytų svogūnų; tada ant svogūnų dėti griežinėliais pjaustytus bulvius. Ir viską aptepti majonezu, sumaišytu su kiaušiniais (3 kiaušiniai, 4 šaukštai majonezo) ir gausiai pabarstome sutarkuotu sūriu. Kepame orkaitėje apie 35 min. (Aš kepu 2 lygyje iš apačios). Temperatūrą nustatau 200.

Pateikiu tokį pat receptą tik iš kitos pusės:

Skardą pašlakstome aliejumi. Į kepimo skardą sudedame sluoksniais: dėti griežinėliais pjaustytus bulvius, ant jų pjaustytus svogūnus, pabarstome prieskoniais, sutarkuotu sūriu; ant jų mėsa (kiaulieną, jautieną plonai išmušame), pabarstome prieskoniais, sutarkuotu sūriu. Mėsą patepti majonezu. Kepame orkaitėje.
Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
Kiaulienos kepsnys su surio padazu (4 asmenim)

kepsniui ir jo marinavimui reikia :

4 kiaulienos nugarines gabalai (karbonadai)
kepsniu preiskoniu
druskos
pipiru
cesnako skiltele (kas megsta astriau gali daugiau)
majonezo
1 kiausinio
dziuveseliu


surio padazui reikia :

apie 50g miltu
apie 50g sviesto
stiklines pieno
prieskoniu vegeta
tarkuoto surio (mozarela, fermentinis, parmezano)

eiga :

marinuojam mesa : prieskonius,druska, cesnakus, pipirus ir majoneza sumaisome inde ir isvoliojame pamusta mesa misinyje. reikia tiek misinio kad mesa tiesiog plaukiotu jame. po 3 kokiu val. i lekste imusame kiausini, i kita lekste dziuveseliu, ikaitimname keptuve ir voliojam kepsnius...na zinot...i kiausa, i dziuvesius ir i keptuve...kepa greit...ziuresit pacios zinot kai jau buna iskepe

kol kepa karbonadai ruosiam padaza : istirpinam sviesta, beriam miltus ir maisom, kai nebera gumuliuku pilam piena po truputi, kai gaunama vientisa mase dedam suri ir maisom kol issilydo tada iberiam vegetos ir dar siek tiek pamaisom. isjungiam ugni ir uzdengiam padaza keliom min. tada iskepusius karbonadus gausiai apipilam padazu. skanaus!

sia padazas tinka ir ant bulviu...
Atsakyti
gal kas koki receptuka is kiaulienos sonkauliuku???
Atsakyti
nu tu tuoj mane iš proto išvarysi, tai negi sunku paskaityt, man tai vienas malonumas skaityt. yra sonkauliukai, pats pirmas receptas ir toliau yra kitokių. tą kur pirmas, tai pati gaminau, labai geras.
Atsakyti
Man labai skanu plovas iš kiaulienos. Receptą radau sename "Kviečiu prie stalo" žurnale. Laiko užima nemažai, bet skonis tikrai to vertas thumbup.gif
apie 1 kg kiaulienos (aš naudoju kumpį, su arba be kaulo)
apie 1 kg ryžių
4-5 morkos
4-5 svogūnai
1 galvutė česnako
1/2 stiklinės aliejaus
kiaulienos prieskoniai
ryžių prieskoniai (galima imti prieskonius plovui bet man taip skaniau)
krapai
druska

1. mėsą supjaustyti kubeliais, morkas sutarkuoti burokine tarka, svogūnus susmulkinti, česnako skilteles nulupti. Ryžius gerai nuplauti (kol vanduo lieka skaidrus) ir pamerkti šaltame vandenyje bent 30min.
2. Į puodą įpilti aliejų ir pakaitinti. Į įkaitusį aliejų suberti mėsos kubelius ir apkepti kelias minutes kol pabals. Tada supilti tarkuotas morkas ir supjaustytus svogūnus, sudėti prieskonius ir druską, išmaišyti, uždengti ir palikti troškintis kokia 20min. Morkų ir svogūnų nepagailėti, nuo jų priklauso skonis ir spalva.
3. Į besitroškinančią mėsą supilti apie 0,5 litro šalto vandens ir palikti troškintis dar apie 1,5h (aš sunkiai tiek išlaukiu biggrin.gif )
4. Tada suberti ryžius ir užpilti karštu vandeniu, kad apsemtų maždaug 2-3cm virš ryžių, ir troškinti atidengus puodą kol neliks virš ryžių vandens. Tada į plovą prismaigstyti česnako skiltelių ir troškinti uždengtame puode ant mažos ugnies kol ryžiai suminkštės. Aš karts nuo karto pamaišau, kad netyčia neprisviltų smile.gif Į pabaigą suberti krapus, šviežius ar džiovintus, nepagailėti jų.
5. Skanu su marinuotais agurkėliais. Šildyti skaniausia keptuvėje, tik nereikia pilti aliejaus.
SKANAUS
Atsakyti
QUOTE(aidaja @ 2004 12 03, 12:26)
Mūsų šeimos vienas mėgstamiausių patiekaliukų - kiauliena su voveraitėmis (prisiminiau ir baisiai užsigeidžiau rolleyes.gif )

pusę kg kiaulienos
1 litras voveraičių (galima ir kitokių grybų, bet su voveraitėm - skaniausia)
1 svogūnas
2 morkos
100 gr sviesto
3 šaukštai grietinės
1 šaukštas miltų
pipirų, lauro lapų, petražolių (svarbu), svogūnų laiškų, krapų, pan.

Kiaulieną supjaustom kubeliais ir pakepame su 50 gr sviesto. Sudedame susmulkintą svogūną, sutarkuotas morkas ir dar pakepame.
Viską sudedam į puodą, užpilame nedaug vandens, dedame prieskonių ir troškiname.
Voveraites pakepam keptuvėj su likusiu sviestu ir trupučiu druskos.
Kai troškinama mėsa suminkštėja, sudedame voveraites, pakeptus miltus, svogūnus, krapus, grietinę.
Užviriname, išjungiame ir 10min. laikome uždengtą.
Puošiame krapais. Pateikiama su virtomis bulvėmis. Beje, viskas labai gražiai ir skaniai atrodo tongue.gif

as kai tokia zaliuoke virtuvej gal man galit konkreciau kai kurias vietas paaiskinti?

1. kiek laiko mazdaug uztrunka visas troskinimas?
2.kiek supratau svogunas idedamas jau pradzioj kai kepinasi su mesyte? bet paskui cia kazkodel ir vel idedamas? ar as kazko nesupratau?
3.kaip kepasi miltai? cia su viskuo ar kaip?

jezau as visiskai beviltiska cia cray.gif jau beveik antra valanda kaip ieskau ka cia siandien vakarienei skanaus padaryt o sito visus produktus kaip ir turiu... pliizz help help.gif
Atsakyti
Sveikutes.Siandien zadu kepti bulviu plokstaini>ar zinojot kad kugelis gautusi minkstutis ir sviesus,reikia tarkius su visais prieskoniais ,nu zodziu jau paruostus kepti uzplikyti karstu pienu,gaunasi labai skanus,minkstas.Tik reikia pieno nepagaileti.Mano vyras siandien yra isvaziaves zvejoti i Klaipeda stintu.Cia jau man prisake ruostis dideliam kepimui,bet jauciu kad gris be jokiu stintu.Pirma syki isvaziavo zvejot,tai jauciu kai prives zuvies kad nebus net ka i lekste det. smile.gif
Papildyta:
doh.gif doh.gif doh.gif Ne cia irasiau doh.gif .Skaiciau skaiciau norejau ir savo trigrasi ikist, ir ne ten pataikaiu.Norejau kaip geriau isejo kaip visada... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurgiuxxx: 25 vasario 2006 - 10:33
QUOTE(chikita @ 2006 02 20, 21:24)
Kiaulienos kepsnys su surio padazu (4 asmenim)

kepsniui ir jo marinavimui reikia :

4 kiaulienos nugarines gabalai (karbonadai)
kepsniu preiskoniu
druskos
pipiru
cesnako skiltele (kas megsta astriau gali daugiau)
majonezo
1 kiausinio
dziuveseliu
surio padazui reikia :

apie 50g miltu
apie 50g sviesto
stiklines pieno
prieskoniu vegeta
tarkuoto surio (mozarela, fermentinis, parmezano)

eiga :

marinuojam mesa : prieskonius,druska, cesnakus, pipirus ir majoneza sumaisome inde ir isvoliojame pamusta mesa misinyje. reikia tiek misinio kad mesa tiesiog plaukiotu jame. po 3 kokiu val. i lekste imusame kiausini, i kita lekste dziuveseliu, ikaitimname keptuve ir voliojam kepsnius...na zinot...i kiausa, i dziuvesius ir i keptuve...kepa greit...ziuresit pacios zinot kai jau buna iskepe

kol kepa karbonadai ruosiam padaza : istirpinam sviesta, beriam miltus ir maisom, kai nebera gumuliuku pilam piena po truputi, kai gaunama vientisa mase dedam suri ir maisom kol issilydo tada iberiam vegetos ir dar siek tiek pamaisom. isjungiam ugni ir uzdengiam padaza keliom min. tada iskepusius karbonadus gausiai apipilam padazu. skanaus!

sia padazas tinka ir ant bulviu...

doh.gif jau 2 kartus bandau pagaminti, bet nekaip neišeina (iki šiol darydavau "otbivnuje"- tai tie gaunasi, o šitas doh.gif )

1. prieš kepsnius voliojant kiaušinyje, kiek ant jo turi būti majonezo, ar tą majonezą reikia nuimti; kadangi kai iškepa tie kepsniai, ant jų (tų kepsnių) kaip suprantu turėtų būti plutelė, o ji ant tų kepsnių nesilaiko; kodėl g.gif ?

2. kokia turi būti padažo konsistencija g.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mama_Tania: 27 vasario 2006 - 11:18
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 02 27, 11:16)
doh.gif jau 2 kartus bandau pagaminti, bet nekaip neišeina (iki šiol darydavau "otbivnuje"- tai tie gaunasi, o šitas doh.gif )

1. prieš kepsnius voliojant kiaušinyje, kiek ant jo turi būti majonezo, ar tą majonezą reikia nuimti; kadangi kai iškepa tie kepsniai, ant jų (tų kepsnių) kaip suprantu turėtų būti plutelė, o ji ant tų kepsnių nesilaiko; kodėl g.gif ?

2. kokia turi būti padažo konsistencija g.gif ?

Majonezas tam kad mesa butu minkstesne ir sultingesne...plutele nesigauna nes majonezas neleidzia dziuvesiam prilipti normaliai tai jei nori pluteles tai pries dedant i kiausa majoneza nuimk, arba su majonezu bet daryk dvisluoksni (du kart kiause du kart dziuvesiuose).

Konsistensija panasi kaip mieliniu blynu, ta prasme pakankamai tirstas padazas turetu gautis.

Siaip va taip paruosti galima bet kuria kiaulienos dali, jei tau gaunas "otbivnuje" tai daryk tokius. As tiesiog is visokiu daliu bandau daryt, tai ir kaip kada gaunas kai kada ne smile.gif
Atsakyti