Įkraunama...
Įkraunama...

Kiaulienos patiekalai

SUKTINUKAI SU SPALVINGU IDARU
600g kiaulienos karbonado
2 marinuoti agurkai
2 virtos morkos
80g rukytos sonines
prieskoniu
aliejaus.
padazui:
3 saukstai sviesto
1/2stiklines grietines
saukstas miltu
1/2 stiklines vandens
druskos , pipiru.
karbonadus ismusame ir apibarstome prieskoniais su druska.
agurkus, morkas ir sonine supjaustyti 5cm ilgio juostelemis.
ant kiekvieno gabaliuko mesos deti po juostele agurko, morkos ir sonines, suvynioti suktinukus, susmeigti mediniais pagaliukais.
apkepti aliejuje, po to sudeti i puoda, uzpilti padazu ir kelias minutes patroskinti.
Atsakyti
DARIAU KIAULIENA IDARYTA ANANASAIS. LABAI thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif




QUOTE(rasukas @ 2004 11 26, 14:14)
ANANASAIS IDARYTA KIAULIENA
reikia kiaulienos nugarines, koncervuotu ananasu, grietines,cesnako ir prieskoniu.
nugarine supjaustome gabaliukais, ipjauname kiseneles.mesa itriname prieskoniais ir cesnaku, palaikome 1 valanda. ananasu griezinelius perpjauname per puse kad butu plonesni ir sudedame i kiseneles, apkepame aliejuje.
apkepta sudedame i puoda, ipilame vandens, idedame girtines, prieskoniu ir troskiname, kol mesa suminkstes.

Atsakyti
QUOTE(Kate25 @ 2004 12 13, 13:23)
DARIAU KIAULIENA IDARYTA ANANASAIS. LABAI  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

labai malonu kad patiko.
Atsakyti
Radau Delfio puslapyje smile.gif

Keptas kiaulienos kumpis

Reikės:
1,5 – 2 kg kiaulienos kumpio,
druskos, pipirų, cinamono pagal skonį,
po 1 valg. šaukšt. medaus ir garstyčių,
1 valg. šaukšt. aliejaus.

Kumpį nuplaukite ir nusausinkite popierine servetėle. Viršutinėje kumpio dalyje padarykite negilias kryžmines įpjovas “langeliais”.

Mėsą patepkite aliejumi, įtrinkite druska ir prieskoniais. Garstyčias sumaišykite su medumi ir gauta mase ištepkite visą kumpį. Mėsą padėkite ant kepimo grotelių, o po jomis padėkite skardą su vandeniu. Kepkite maždaug 10-15 min. 230 C, paskui karštį sumažinkite iki 180 C ir kepkite 1,5 – 2 val. (kepimo laikas skaičiuojamas po 30 min. pusei kilogramo mėsos). Ar mėsa iškepė, patikrinkite įbedant peilį ar šakutę – išbėgančios iš kepsnio sultys turi būti skaidrios. Jeigu norite, kad kepsnys apskrustų, palaistykite kepamą mėsą sultimis.
user posted image

Atsakyti
Siandien kaip tik susiruosiau daryti kiaulienos kepsni,noriu su jumis pasidalinti.

600 g kiaulienos kumpio
druskos
mesos prieskoniu
3 skilteles cesnako
4 kiausiniai
4 saukstai majonezo
svogunas
aliejaus
svelnaus ketcupo

Mesa supjaustyti kubeliais,iberti druskos,mesos prieskoniu,susmulkinto cesnako ir palaikyti apie valanda.Mesa sudeti i keptuve ir ant nedideles ugnies apkepti.Pakepinti susmulkinta svoguna.Kiausinius isplakti su prieskoniais ir majonezu,sumaisyti su mesa bei svogunais.Viska sudeti i aliejum istepta skarda ir kepti orkaiteje apie 25-30 min. SKANAUS!
Atsakyti
Vakar dariau kiauliena su grybais, labai skanu ačiū už receptuką aidaja
Atsakyti
kiaulienos 'pica'
400g kiaulienos nugarines
2 saukstai majonezo
2 saukstai keciupo
100g fermentinio surio
pivagrybiu
druskos, pipiru
1 kiaisinis
dziuveseliu.
nugarine ismusame kuo ploniau.
kiausini isplakame su trupuciu druskos ir pipiru, aptepame viena kepsnio puse, ta puse dedame i dziuveselius ir paniruota puse i apacia padedame ant skardos.
kepsnio virsu aptepame majonezu ir keciupu, apibarstome tarkuotu fermentiniu suriu, uzdedame supjaustytu pievagrybiu ir iskepame orkaiteje.
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2004 11 25, 10:05)
as imu kiaulienos nugarine, supjaustau pirsto storio riekem, pamusu su prieskoniais pagal skoni. iskepu. pakepinu aliejuje ziedais pjaustytus svogunus ir tarkuotas morkas (kaip silkei). ant mesytes dedu situ svogunu su morkyte, ant virsaus fermentinio surio ir kisu orkaiten, kol suris issilydo. skanaus  essen.gif


O as panasiai darau, bet kitaip.Paimu kiaulienos nugarine, pamusu, pabarstau prieskoniais, tada dedu ant folijos i bletele, ant mesos dedu ziedais pjaustyta svoguna, majonezo, tarkuoto fermentinio surio ir pasaunu i orkaite, skonis superinis smile.gif smile.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo picolo: 20 gruodžio 2004 - 15:59
QUOTE(picolo @ 2004 12 20, 15:48)
O as panasiai darau, bet kitaip.Paimu kiaulienos nugarine, pamusu, pabarstau prieskoniais, tada dedu ant folijos i bletele, ant mesos dedu ziedais pjaustyta svoguna, majonezo, tarkuoto fermentinio surio ir pasaunu i orkaite, skonis superinis smile.gif  smile.gif  smile.gif

Va va as lygiai taip darau. Beto si recepta darau ir su farsu, vietoj pjausniu farso. irgi labai thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lona: 31 gruodžio 2004 - 08:24
QUOTE(jolia @ 2004 12 14, 10:35)
Siandien kaip tik susiruosiau daryti kiaulienos kepsni,noriu su jumis pasidalinti. 

600 g kiaulienos kumpio
druskos
mesos prieskoniu
3 skilteles cesnako
4 kiausiniai
4 saukstai majonezo
svogunas
aliejaus
svelnaus ketcupo

Mesa supjaustyti kubeliais,iberti druskos,mesos prieskoniu,susmulkinto cesnako ir palaikyti apie valanda.Mesa sudeti i keptuve ir ant nedideles ugnies apkepti.Pakepinti susmulkinta svoguna.Kiausinius isplakti su prieskoniais ir majonezu,sumaisyti su mesa bei svogunais.Viska sudeti i aliejum istepta skarda ir kepti orkaiteje apie 25-30 min. SKANAUS!


o kur dedasi ketčupas?
Atsakyti
Gal kas zinote kaip pagaminti "cicinsko kepsni"?
Atsakyti
Čičinsko kepsnys
Pusės kg faršo įmušti 1 kiaušį, įdėti preiskonių. Sumalti virtas bulves, įmušti porą kiaušinių, miltų, išminkyti, iškočioti, supjaustyti juostelėmis, įdėti faršo, sulipinti paliekant kraštus. Virti aliejuje.
Atsakyti