Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip aprengti mažylį pliaže?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3
dani
Toks subtilus klausimas:
Ar rengti mazus vaikus maudymosi kostiumeliais (tokius turime) ir ka daryti su pampersais? Deti ar nedeti. Leisti plikineti? Jei plikais uzpakaliais, tai smelio prikrenta i geras vietas. Ka jus darote ar ruosiates daryti?
Kepureles, skareles reikia deti, o maikutes? Kiek galima sauleje laikyti? Juk ten atvira vieta, niekur nepasislepsi, nebent sketis bus.

Ka imti su savimi, t.y. koki maisteli ir gerimus, kad nesugestu karstyje?
Board
Mes turim maudymuka, bet nezinau ar siemet pasinaudosim, nes prie juros turbut neiseis vaziuot. Siaip iki metuku vaikams sauleje isvis nerekomenduojama but. Nes odele labai plonyte gali lengvai nudegt. Ta turbut rengciau vaikiuikui maikute ir triusikelius kokius nors, pamperio nedeciau, (mums lengviau, kakojimo procesas matosi isanksto, tai lengva pagaut ir pamperi uzdet, nors paskutiniu metu ir tas jau palengvejo  :smile.gif na ne apie tai mes cia). maistelio turbut niekaip nenusaugosi, tik saldytuvo reik (visokiems vaisiams, tyrelems ypac). Koses tai pliaze turbut labiausiai tiktu tos greito paruosimo, uzpilamos, tik o karsto vandens ne problema i termosiuka pasiimt. Vienu zodziu kai vaziuoji su vaiku kazkur (o juolab su dviem vaikais) tai tasiu ir taseliu imi lyg vienas vaziuotum porai savaiciu, ir visvien kazko nepasiimi  ;D
Vasara
As irgi nezinau kaip reikes rengti vaika, kiek laiko but pliaze ir pan. Priklausys nuo oro, nors isivaizduoju kad maudomukai nereikalingi. Geriau nuoguti paleist, tik nuo saules kremu istept. Teoriskai isivaizduoju kad pliaze galima pusvalandi ar valanda pabut, bet dazniausiai daugiau norisi. Tai galvoju pasiimt vezimuka ir dideli sketi, kad vaikas galetu pamiegot, tik ar realiai taip bus gerai?
vija
Manau, kad ir patiems maziausiems (kurie jau vaiksto) reikia tikro maudymosi kostiumelio (kelnaiciu). Nes plika sikna sedeti ant smelio (ypac mergaitems) tikrai nera nei malonu, nei higieniska, o sintetines kelnaites labai greit dziusta ir puikiai aptempia uzpakaliuka, priesingai nei medvilniniai triusikeliai.
Pernai (mums buvo vos vieneri) buvom apsirupine keletu kelnaiciu ir jas keitem, isdziudavo akimirksniu.
O vaikuciu su pampersais pliaze man nuosirdziai gaila.

Mano galva, idealus variantas vaikui papludimy yra placiabryle skrybele ar kepure, lengvi medvilniai marskineliai, kad peciai ir nugara nenusviltu ir didelis ismeigiamas sketis. Vaikas dazniausiai kapstosi po skeciu, o jei ir islenda svarbiausia pridengti pecius ir nugara. Ir zinoma kremas. Ir jokiu problemu smile.gif
SuperMama
sintetines kelnaites labai greit dziusta ir puikiai aptempia uzpakaliuka, priesingai nei medvilniniai triusikeliai.
Pernai (mums buvo vos vieneri) buvom apsirupine keletu kelnaiciu ir jas keitem, isdziudavo akimirksniu.
smile.gif

Vija, o kur yra pirkti tokiu mazu maudymuku?
As maciau tik skirtus vaikams kazkur nuo 2 metuku.

vija

Musu mergina buvo ne is mazuju, tai jai tiko is didesniu. Paprastai jie labai tamposi, daug elastano, mes ir simet i tuos pacius ilendam.
Taip, nera didelio pasirinkimo, bet kazkur uztikom, ar ne Maximos 2 aukste Mindaugo g pernai. Simet ten nera. Pasizvalgykit vaikiskose parduotuvese, tik gali buti brangus. Bet tikrai uzteks porai metu manau.
Gal secondhand'uose buna?

Ali
As tai saviskiam nupirkau paprastus trusikelius, kurie skirti maudymuisi. Nu, nerandu as jo dydzio, nes jis pas mane smulkutis. O siaip vis tiek, jei saule labai sviecia, manyciau kad geriau uzdeti kokia nors maikute.
#Mia#
Kol nemoka vaikscioti tai nieko, bet maniske pernai sugalvojo, kad jei geriau buti plikai ir viskas. Uzdedi triusikelius tai nubega suslapina ir aiskina kad salta ir taip kol visi slapi, o paciai pastoviaia buti vandeni tai visai nesalta. O kepures ir kremo butinai reikai, nes maziuku odele ir pavesy parunda.
vija*
RIMI Savanoriuose yra mergaitisku maudymosi kostiumeliu. Istisiniai, ryskios ruzavos arba zydros spalvu, tikrai grazus. Gerai tamposi, daug elastano. Maziausias - 92 cm, nors paziuret atrodo mazuciai, bet kaip sakiau, tasosi. Dabar atrodo nukainota - 9,99 lt.
Kas panasaus ugio, pasiziurekit. Arba kitiems metams isigykit.
Sukabinti ant pakabu vaikisku drabuziu skyriuje.
Keberiokšt
Pernai vasara dvi savaites atostogavom kudikiu ir mazu vaiku stovykloj, tai su maudymukais nemaciau nei vieno leliaus. triusikeliai ar kelnaites taip, bet metinuka isprausti i maudymuka - as neisivaizduoju [smiley=000165.gif]
Man graziausi vaikai nuogi. Taciau vidudieni, sauleje as visada dedu marskinukus vaikui. Rudas kaip sokoladukas lelius gal ir grazu, bet ar sveika, abejoju.
Pamperso manau pliaze nereikia, tegul priimineja saules ir oro vonias. Jaus sisiojimo procesa, gal greiciau ant puoduko ismoks prasytis
Elvita
As tai saviski istepdavau kremu, aprengdavu plonute palaidinuke ir trumpikes. Pamperso nededavau. Stengdavausi, kad zaistu po skeciu.
Valgyti i pliaza mes neimdavom nieko, tik gerti. Valgyti eidavom namo. Juk su vaikeliu ilgai nepabusi, karsta.
Siaip mes stengdavomes eiti tuo laiku, kai jam budavo miegelis. Tai uzmigdai vezime, pastatai i pavesi arba po skeciu ir vaikutis gerai pailsedavo, ir mes ramiai pabudavome.
vija
Pernai vasara dvi savaites atostogavom kudikiu ir mazu vaiku stovykloj, tai su maudymukais nemaciau nei vieno leliaus. triusikeliai ar kelnaites taip, bet metinuka isprausti i maudymuka - as neisivaizduoju [smiley=000165.gif]
Man graziausi vaikai nuogi.

Sakydama maudymosi kostiumas neturejau omenyje moterisko kostiumelio su pakietinimais ir virvelemis, o labiau elastini audini, kuris gerai apglunda kuna. Vaikams - paprasciausi elastiniai triusikeliai, kurie issimaudzius greit isdziusta, o per plysius neprilenda smelio. Nes mergaite, plika sikna sedinti ant smelio  ir sau i tarpkoji kasanti smeli, mane kraupina. Zinoma, ant zolytes pabeginet plika dubse nieko baisaus. O prie paprastu medvilniniu triusikeliu labai limpa smelis, pribyra pro visus plycius, o jei dar prisysios, tai parsinesit kruva skalbiniu namo.
As irgi buvau tos nuomones , kad 'kam cia reikia". Isvaziavus prie juros greit ja pakeiciau.
Lytiniu organu higiena man yra labai svarbu, ypac musu papludimiuose.
Board

As GAriunuose pirkau kelnaites ir maikute medvilnines. Labai gerai aptempia uzpakaliuka, labai graziu spalvu buna (margi) baltarusu gamybos. Veinzodziu kaip tik i plaiza gerai bus (kelnaites). Siaip maciau maudymkiu pirkt seconhande kazkuriam. Humanoj greiciausiai, bet ten visai vos ne ant kudikio maciau, reiks ryt nulekt paziuret ar dar yra. Nemanau kad tai butu labai paklausi preke  :smile.gif
Taurė
man kazkaip kraupiai atrodo nuogas vaikas besikapstantis smelyje. niujorko papludimiuose tokiu labai reta. juk buna visokiu graziu maudomuku vaikuciams. jais aprengtos mazos mergytes atrodo tokios mergytes mergytes  ;D :-*
giedrulka
Bet kazkaip nei siaip nei taip, kai ima ir prikakoja vaikas pliaze. Kai maniskis, tai sita darba moka zaibiskai padaryti, as nespesiu sauskelnes uzmaut. Kaip tada ??? Gerai, jeigu jau yra kakojes viena karta, tuomet mazdaug zinau, kada bus kitas kartas. O jeigu ne? Kaip jus darot?
O gal kas bandet maudymuisi skirtas sauskelnes? Nors man irgi gaila vaiku su sauskelnem, o dar pliazuose, bet gal tai visai nieko isradimas?
Rasma
Aš savajai panelei nupirkau 70cm. dydžio gėlėtą "maudymuką" ADAMS firmos už 12 litų. Naujas, prigriebtas per išpardavimą kažkokioje apatinių drabužių parduotuvėje. Dar nupirkau 68 cm ūgio vaikui "maudymuką" pakeitimui secon hand'e už 6 litus. Bet buvo su vokiska etikete, jei teisngai parasysiu "EURO KIDS" firmos, kaip supratau is etiketes Europoje nebuvo nupirktas už 19 su kazkiek euru ohmy.gif Dabar, kai eisiu pirkti sau, tai girdejau, kad net garsios apatinio trikotažo ir maudymosi gamintoju firmos turi vaikiskąsias "linijas". teks pasidomėti, ar Lietuvoje tokių dalykų yra. nes Europoje, tai galima lengvai rasti ir nerodyti pliko užpakaliuko pliažuose. Man estetiškiau vaikas, kuris nesidemonstruoja, kaip daro sysių į vandenį :-))
Norge
Abu musu vaikuciai turi maudymosi drabuzelius. Mergyte, kuriai jau seseri, niekada plezuose nelakste "pliku uzpakaliu". Pirmaji jos maudymosi kostiumeli siek tiek persiuvau, sumazinau pati. O berniukui (dabar jam 10 men.) pirkom Solamentoj juokingas maudymosi kelnytes. Tiesa, jos skirtos 86 cm. vaikuciui, bet liemens gumyte sumazinsim ir bus liuks.

Man nepatinka nuogi vaikai plezuose, tai tikrai nehigieniska. Ypac, "neskanu" ziureti, kai berniukai pasiciumpa savo 'uodega" ir sisioja i vandeni, o tevai tuo metu sypsosi lyg is kokios isdaigos. Tai tikrai ne "isdykes vaikas", o tevu aklejimo spragos.

Del skeciu, tai turim toki, pirkom ne Lietuvoj. Bet vis tiek jis metosi masinos bagazineje. Vis tiek vaikai nemegsta po juo tunoti, o paskui juos su tuo skeciu neprilakstysi smile.gif
Keberiokšt
Kazin koks nuo to jurai skirtumas, ar i ja sisios vaikas su kelnem ar be kelniu? Rezultatas tai tas pats... Jei jau norim buti iki galo ekologiski, sekim sauskelnem ir visi bus ramus...
Norge
Vepla, mazajam tos maudymosi kelnytes nupirkom butent maudymuisi. Besimaudydamas vaikas nesisioja. Bent jau maniskis, jis niekada nesisioja vonioje ar duse. Taigi tos kelnytes - maudymuisi juroje ar pripuciamame baseinelyje pleze. Po maudyniu aisku kad iskart dedame pampersa ir legvus drabuzelius. O patys negulinejam pleze ilgai, po maudyniu vedames vaikus pazaisti i miska ar parka. Nesinoretu man braidyti po jura, ezera ar smeli, apdergta svetimu vaiku. Todel ir saviskius taip aukleju. Elementari pagarba aplinkiniams.
Keberiokšt
Teoriskai as irgi labai noreciau "pagerinti pasauli", aukleti vaikus taip, kad nesiukslintu aplink save ir savyje. taciau konkretus pavyzdys: mano vaikas lygiai menuo,kaip nedaro  sauskelnes. Laukiau dienos sitos kaip sventes visaliaudines. ir ka, jis dabar eina eina bile kur ( kieme, parduotuvej, prie ezero, t.t) ir sako sss. As ji ciumpu ir statau ant zoles bile kur, kad pasisiotu. Tai matydama, dziaugiuosi be proto. Ka patarum daryti tokiose situacijose, kad nepykdinti ir nesiurpinti aplinkiniu?
Norge
Manau, viskas tvarkoj. Jei vaikas gatvej uzsimano sss smile.gif, o aplink nera normalaus tualeto (tie dvokiantys purvini pusrusiai nesiskaito), tai zolyte kaip nors tai istvers. Bet jura, ezeras, smelis, kur zaidzia ir kiti vaikai, tikrai ne vieta.  Isivaizduoju, kaip pasiurpsta ir pasipiktina kokia vaiku neturinti porele, matytdama, kad salia ju koks vaikas sisioja. Ir turiu pripazinti, kad pagrindo piktintis yra. Tai mums, mamoms, gali atrodyti, kad maziuliukas vaikeliukas truputeli pasisiojo, kas cia tokio. Bet atmetus musu mamiskus apsiseiliojimus reikia konstatuoti, kad tai tikrai labai nehigieniski veiksmai. O jei mazylis, jau bunanatis be pampersu, uzsimano sss biggrin.gif pleze, tai juk galima ji bent jau nuvesti atokiau, o ne tupdyti ant tako ar liepti pilti i jura.
Na o saves nekontroliuojanciais mazyliais tevai turetu pasirupinti, kad malonu ilsetis butu ne tik patiems, bet ir aplinkiniams negadinti poilsio. O kazkuri mama parase apie pleze kakojanti vaika ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif. Jei tai pamatyciau, tirai pasakyciau tai mamai pora zodziu, nesirinkdama perdaug...
Nora
Besimaudydamas vaikas nesisioja. Bent jau maniskis, jis niekada nesisioja vonioje ar duse. .[/quote]
Tai bent vaikas... ??? O gal tik nesimato, nes ir taip visas vandeny? Jiems taip yra naturalu sisioti voneleje ar duse, bent jau iki pusantru metu. Tai negi maudysi su pampersu. O kur vaikui pabuti pliku uzpakaliu, jeigu ne gamtoje? Na gerai, pliazo galima ir nevadinti gamta. Bet kur nors prie ezero, kaime ar sode, tai pats tas plikam.
vija*
Info del 'maudymuku' patiems maziausiems.
Iskylavom su drauge savaitgali kartu su jos 1 m dukryte. Panele vilkejo miniatiurinem elastinem maudymosi kelnaitem. Sake, pilna tokiu Garinuose.Kaina - apie 6 lt. Tikrai spalvingos ir grazios, net su 'kvarbatkom' maziems uzpakaliukams.
Kara
O man kazkur uzkliuvo reklama - kudikiams - maudymosi kelnaites - sauskelnes. Gal kas nors zinote, kas tai yra?
Del maudymuku - as savo panele visada laikau su plonais medvilniniais shortukais. Plikas uzpakalis nera gerai, o tie sintetiniai maudymukai irgi nera labai didelis geris - vis tiek ten to smeliuko patenka ir gali pritrinti iki zaizdeliu  >:(
Board
Kara yra tokie, taip vadinami swimersai. jie kaip pampersai, tik vandens is isores nepraleidzia, nors i rne celofaniniai, o labai maloni medziagyte.
#Mia#
O man kazkaip vaikas kai sisiuja, nu ka padarysi (aisku, jei jis maziukas, o ne kokiu 4m.), o is tu siurpstanciu poreliu trecdalis turi suniukus, kurie ne zmones todel myzti gali bet kur (tam paciam pliaze). O vaika laikyti su pampersu, juk jis irgi nori laisves.
Mano mazes gal kada ir yra padariusios ant smelio, bent siuo metu neatsimenu, nes bunam pakankamai trumpai, kad dar nespeja uzsimanyti, bet kazkaip suprantu, kad aikas nevisada save valdo.
Bekasė
o man idomu, kaip dabar per toki karsti laikyti kudiki su pampersu, as net namie apsidejusi vystyklu kruva stengiuosi bent diena be pamperso laikyti - o dabar mat nuvaziavusi prie ezero 5 men kudiki kisiu i pampersa  :o
Tuo labiau, musu svoriui maudymuisi skirtu pampersu negamina, matyt negalvoja, kad reikia
Norge
Apie trecdali be vaiku bet su suniukais tai grynas blefas. Sunu pleze vienas kitas, ir tik tu zlibiu, kurie nemato zenklo, kad sunims i pleza eiti draudziama. Vat Jurmaloj tokiu zenklu nera. Tai ten sunys eina maudytis. Dideli tokie, baisus. O zmones, juos pamate, sprunka is vandens sad.gif. Cia buvo lyrinis nukrypimas  ;D.

Galiu pasidalinti savo patirtim, kaip mes maziuka nuo karscio gelbejam. Apie nuosavuis sodus ar privacius pleziukus cia nekalbam - patys seimininkai taisykles nustato. Bet viesose vietose maziuka, kai jis be pamperso, sodinam i pripuciama baseina. Kartais jame vandens yra. Norit - smelio galima pripilti. Gal kas manot, no fun prisisiota prikakota smeli is ten krapstyti ir nesti kur atokiau? Gali buti. Bet is kur jus zinot, kad toje vietoje, kur kapstosi jusu angeliukas, vakar nebuvo prikakojes kitas pyplys?
Zvirbliuke
Man atrodo ziauru kudiki laikyti su pampersu. Pabandykit pacios visa diena pabuti su pampersu, o ypac pliaze..."Ten" juk taip gerai temperatuta susyla...Tada geriau visai i lauka neiti per karscius, sedeti kur vesioje patalpoje - ir vaikui bus gerai, ir aplinkiniams.
Kas del maudymuko kudikiams... Jus galvojat, kad tie didesni braidantys vandenelyje vaikai, kuriems pamperso jau nereikia, nepadaro sisiuko i jura? Tik gal taip akivaizdziai nesimato...O siaip jau koks skirtumas, pasisios kudikis i vandeni budamas su maudymuku ar be jo? O uzmauti kelnytes, kurios nepraleidzia vanens turbut tikslinga tik baseine. Arba tada, kai kudikis tikrai gali padaryti kai ka didesnio.. Mes pliaze laikem Giriuka (9 menesiu) be pamperso (tik kai migdydavom vezime, uzdedavom ). I jura, aiksu, pasisiojo. Kiti svarbus reikalai dazniausiai budavo atliekami anksti ryte, tai rizikos atrasti "bandute" praktiskai nebuvo. O kiek dziaugsmo vaikui pagaliau palakstyti nuogam! Pagaliau bijant neitikti aplinkiniams galima nesedeti pagrindinima pliaze, o rasti kiek atokesne vietele, kur zmoniu beveik nera...
RebekaG
Na o "bandute", jeigu ka, ir i celofanini maiseli galima isideti ir parsinesti ;D ir nebus pleze banduciu wink.gif O siusiukas nieko baisaus. Juk yra tokiu kurie slapimu gydosi saules nudegimus  [smiley=smiley1.gif]
Mes irgi jau prie juros ruosiames. Tikriausiai laikysiu nuoga tongue.gif
dani
Na va, pasidalinsiu pirmais pastebejimais, tiesiai nuo juros 8) Pliki tai pliki, rodos nieko baisaus.. Tik tas smelis taip baisiai prilenda i sysiukus ir pimpaliukus :'( :-/ Vakar buvom be pampersu, tai kai vaikas suslampa tas vietas, smelis ikyriai prilimpa ir prilenda, vos imanoma iskrapstyti. Viskas, siandien eisim su maudymukais, gerai, kad tokius turime. ;D Na nelabai estetiskai ir higieniskai tas smelis atrodo, kai bandai iskrapstyti is visu skyluciu :-/
Kaip jums sekasi krapstyti?
giedrulka
Mano sviezi pastebejimai nuo juros.
Buvome Sventojoje. Sunu, beje, ne taip ir mazai. Pati turiu suni, bet prie juros jo nesiveziau, nenoriu piktinti aplinkiniu ir sau prisidaryti rupesciu.
Laikyti vaika su sauskelnemis pliaze man pasirode labai baisu - juk sitokia karsta savaitele ispuole. Mazytes "glaudutes" turejom, bet dejom retai, tik kai zinojau, kad gali padaryti ka nors rimto, tai kad nepamestu kur papuole uzdedavau glaudutes. Bet man jos pasirode nelabai praktiska, nes vaikas nuolat lipo i vandeni, jos visa laika buvo slapios, o kai jos slapios tai tas smelis dar labiau kimba ir lenda kur nereiketu. Siaip vaikas kadangi teskenosi daugiausia ant pacio kranto, kur smelis supluktas, tai nelabai smelis ir prilenda i uzpakaliuka. Be to, pats vaikas vis lenda i vandeni ir smeliukas savaime issiplauna.
Bet jeigu tureciau mergyte, turbut rengciau ja maudimukais. Berniukams ne taip smeliukas baisus. Su mergaitemis truputi kebliau.
O siaip su vaiku pasiilsejom labai sauniai. Galvojau, kad bus zymiai sunkiau.
Board
Mes tiesa prie juros nebuvom, bet pasimaudyt ir siaip palandziot visur uzteko malonumo. Pliaze (prie ezero) vaikas buvo nuogu uzpakaliu (nes visur zolyte buvo)ir su maikute, o jau maudytis tai butinai eidavom su maudymuku arba triusikeliais. Vien tik tos sypsenos kai pamato 10men mergyte su maudymuku, ka reiskia. Vien tik del to galeciau rengt. Aisku neapsiejom ir be pastabu. Na kur gi mes be visokiu aukletoju-bobuciu: "Vajej ko tik neprisigalvoja tie zmones, taigi toks mazas lelius, ka jam ten slept  :smile.gif"  Pasakyta buvo taip, lyg ir ne mums, bet taip kad mes girdetume  ;D. linksma, bet keista kad nesupranta zmones, kad ne del grozio dedami tie triusikeliai, ir maudymukai.   Na bet esme tame, kad mums patiko, vaikui irgi, ir kitiems metams zadu jau kelis maudymukus pirkt, kad galeciau perrengt vaika kai vienas suslaps. O prie juros be triusikeliu ar maudymuko is vis neisivaizduoju kaip but. Paciai po to sunku ta smeli nusiplaut, o ka jau vaikiukams sneket, kurie net sekundes negali vietoj pasedet.
Vaidaaa
Akyse stovi vaizdas, kaip nuogi vaikiukai laksto prie juros. Bet kiek ilgai taip galima vaika palikti. Aisku kepuryte ir triusikeliai yra butini. Ar tepat kokius apsauginius kremus. Gal dar permazi tokiai chemijai. Pasidalinkit savo patirtimi, kas jau atostogavot su vaikais prie juros. Man dar tik pirmosios atostogos.
maka
Kremais tepu. Jei eisit pavojingiausiom valandom, tai nepamaisys maikute kokia uzdeti, kad peciai nenusviltu. Siaip, jei vaikas caca lialia, neblogai butu pakisti ji po skeciu nuo saules ir zaislu prikraut. Bet man tokia prabanga nenusimato (vaiko cacos) laugh.gif
linum
Mes irgi ir kremais tepem, ir tik su marskineliais leisdavom lakstyt. Nurengdavom tik eidami maudytis. Didziausia problema buvo su kepurem ir skarelem - vis taikydavosi nusiplest wink.gif .
mažulka
Neseniai grįžome iš Palangos, tai įspūdžiai dar žvieži. biggrin.gif Mažių leisdavau lakstyti su sauskelnėmis ir kepurėle+kremai nuo saulės(jautriai odai). Buvo labai pikta, kai laksto maži vaikučiai, plikais užpakaliukais, pajūriu ir siusioja į vandenį arba ant smėlio. blink.gif O tėvai apsimeta, kad nemato. cool.gif
Turėjome mes skėtį nuo saulės, bet mažius tik valandėlę po juo pamiegojo. biggrin.gif O daugiau bėgiojo.

Šiaip gal ne į temą, bet viena šeimyna, buvusi netoli mūsų, labai įstrigo. turėjo jie mergytę, kokių 6 mėnesių(sėdinti, bet neropojanti). Tai man taip jos buvo gaila. Nežinau gal jai nepatiko visas tas triukšmas, gal jai per karštą buvo, gal šiaip blogai jautėsi, bet ji mažiukė verkė. Bet taip graudžiai, o tėvai toliau sėkmingai guli. Mama papuką į burnytę įkiša, ji kažkuriam laikui nurimsta, o po kiek laiko ir vėl verkia. Mūsų visa kompanija buvo labai pasipiktinę tokiu tėvų elgesiu. Sėdi vienoje vietoje, nei panešios vaikelio, nei pavėžins. mad.gif Nors aš nesikišau, ne mano tai reikalas, bet vaiko- gaila. sad.gif
Encore
Mes panelei nupirkom skrybėlaitę, kai saulutė šviečia, ji pakankamai ir pečius paslepia nuo spindulių. Bet ilgiau būnant aprengiu kokius marškinėlius ar maikytę, kad nenusviltų smile.gif
ChikuRaku
Kremas BUTINAS! Negalejau zhiureti i vaikus, nusvilusia oda (motinos sedi kaip vezhiai, apsilaupiusios - tiek jau to... ) blink.gif . Vaikams specialiai gaminami kremai be jokios chemijos ir t.t. Pirkau krema tinkanti net naujagimiams "KLORANE" firmos (Sohtys grozhio institute), jis nera pigus, bet 100% patikimas. Ishbandyta thumbup.gif .
Ingėnas
Po savaitės važiuosim su "metinuke" pirmąkart prie jūros. Tiesą sakant, pirmąkart net prie vandens telkinio ( prie ežerėlio nesikaitinome). Na ir norėčiau clap_1.gif sužinoti, kaip jums sekėsi pirmąkart su mažiumi prie jūros? Kiek laiko prabuvote pirmąkart saulėje? Ar turėjote skėtį nuo saulės? Ar kišote į jūrą, ar darėte smėlyje balutę? Kokiu laiku ėjote į pliažą (ryte, vakare)? Ar dėjote spec. maudimosi sauskelnes, ar paprastas? Kaip mažius ištvėrė kelionę ( mes važiuosime iš Vilniaus į Preilą)?
Monet
Mes ka tik grizom is pajurio. Pirma karta vaziavom, kai vaikuciui buvo 2,5 menesio. Sketi nuo saules turejome ir ten arba vezime laikeme leliu. I papludimi ejome nuo 10 iki 12 ir vakare nuo 19 val. Nors buvo viena nelabai kaitri diena kai buvom ir vidudieni. Taigi, viskas priklauso nuo saules kaitros....

Kai pirma karta vaziavau su dukra, jai buvo kazkur metai. Ji mielai zaide su smeliu, taciau i jura nejo. Jei ja prinesdavome - klykdavo. O siaip is patirties zinau, kad su tokiu vaikuciu paprasciau ir lengviau prie juros, nei kad su 2-3 metu vaiku wink.gif
Papildyta @ [mergetime]1092305368[/mergetime]
Mes vaziuojam is Kauno, tai vaikas tiek sunus tiek dukra, kai buvo maza visa laika pramiegodavo.

O del kelniu, tai metu laiko laikom be kelniu ar sauskelniu. Kelnytes mergaitai as pradejau deti tik nuo 5 metu.
laiva
Mes buvom su šiek tiek vyresniu, nei metinukas. Jam buvo beveik 1m. ir 3 mėn. Keliones atlaikė stebėtinai gerai. Dėl jo niekur nestojom, tik patys buvom suplanavę sustot pakeliui, tai ten ir pasiganė pievoj biggrin.gif Atgal išvis be sustojimų, mažas kažkiek miegojo, o po to valgėm ir žaidėm biggrin.gif Bijojau būtent kelionės, bet buvo lengva. Pliaže būdavom kada norim ir kiek norim, vaikas bėgiojo paprastai nuogas, priteptas vaikiškais kremais nuo saulės. Skėtį turėjom. Turėjom ir baseinuką nedidelį, jam tik vienam jame vietos užtenka. Atnešdavom vandens, o jis ten turkšdavosi. Jūros visai nebijojo, lekia tekinas ten kur vanduo, jei ne kopose būnam, jūra čia pat, tai jis apsisuka ir varo tiesiai vandenin doh.gif Jūroj irgi maudėsi biggrin.gif
Vienu žodžiu, viskas buvo gerai wink.gif
Gerų ir jums atostogų vacation4.gif
vasarėja
as tai su saviske 2.gif , kuriai prie juros pirma karta buvo kokie 7-8 men. turejom ta rupesti, kad kiso smeli burnon arba prisitrindavo akis, tai po to klykavo...
ir kai buvo karsta prie juros nemiegojo, nors maciau kituose vezimuose parpdavo atsipute tie vaikeliai....maniskei tai buvo per karsta, per daug triuksmo, per daug ispudziu.
mums zymiai labiau tiko vesesnis oras pajury.
o sketi ir kremus tai butinai turekit
gero oro clap_1.gif
ader
Pernai buvom kai sunui buvo 10 men. labai puikiai pailsejom, netgi ismoko vaikscioti budamas pajury ant smeliuko. Eidavo tik prilaikomas, o cia jura pamate ir nubego pats vienas thumbup.gif Labai paliko ispudi. O praeita savaitgali vel vaziavom ten pat, tik jam jau beveik 2 metai ir buvo zymiai sunkiau nei su mazesniu, visur tempia eiti kartu, zaisti kartu, paguleti ne minutes, bet vis tiek labai smagu, puikus oras, vanduo smelis, geros emocijos. Svarbiausia tureti kremo nuo saules, vaisiu, vandens, ir daug geros nuotaikos.
Liuksisku atostogu. biggrin.gif
taja:)
Mes kai buvom 1 metukų prie jūros tai turėjom labai didelių problemų wink.gif sūnus visą laiką VALGĖ SMĖLĮ wink.gif Gerai, kad išmintingasis tetis dasigalvojo nupirkti 2.gif va tada ir prasidėjo tikros atostogos. Tėveliai ramiausiai sau deginosi, o mažius kapstėsi smėlyje biggrin.gif Tiesa šiemet kai buvom prie jūros (dabar jau keturiese, nes turim 2 mėn. seseutę), atsirado dar viena problema, niekaip nesisekė ištraukti iš vandens, lūpos ir bamba pamėlę, pats visas dreba "zainai mimi biski labai salta", o iš vandens nė užką.
O dėl kremo, tai visuomet prieš eidama į lauką, netgi nebūtinai prie jūros, ištepdavau abu mažuosius kremu nuo saulės ir būtinai kepurytes ant galvos.
LINKSMŲ ATOSTOGŲ thumbup.gif
norge
QUOTE (Ingėnas @ 2004 08 12, 11:48)
Ar kišote į jūrą, ar darėte smėlyje balutę? Ar dėjote spec. maudimosi sauskelnes, ar paprastas?

Apie kitus klausimus kitos mamos graziai parase, nelabai yra ka pridurti- ir kelione nesunki, ir prie juros vaikams smagu.

Del kisimo i jura reikalu atlikti ar "baluciu smelyje"- tai gi ne negyvenamoj saloj esame wink.gif . Yra tam tikslui sauskelnes. Yra ir specialios kelnytes- pampersai, su kuriom ir maudytis galima. Ir nuogu vaiku prie juros nelaikau- yra simpatiski maudymosi kostiumeliai, medvilnines kelnaites, galu gale. Kazkada metinukui sunui pirkau labai grazias maudymosi kelnytes Solamentoj.

Tai mums musu vaikelis yra aniuolelis, ka bedarytu - viskuo zavimes. Kitiems - tai tiesiog eilinis vaikas, kurio sysiuose nieks maudytis nenori, o ir nieks nelinki savo vaikams zaisti kitu vaiku "sulaistytu" ar kitaip pazymetu ohmy.gif smeliuku.

Bet, hm... Gal tu cia ne apie tas "balutes".. Gal tu turi omenyje, kad savo vaikiukui iskasti "personalini" baseiniuka ant kranto rolleyes.gif . Tokiu atveju siulau paprastesne iseiti- mazulyti pripuciama baseiniuka. Mes maziui nupirke toki gal 1 m. skersmens. Pildavom ten vandens, ir vaikas zaisdavo. Baseinuke galima ir be kelnyciu buti. Jei netycia vaikis prisisiotu, tai galima kur atokiau ta vandeni ispilti.

Sekmes! wink.gif
Lila
Mes atostogavom Preiloj siais metais liepos menesi, sunui buvo 11 men. Puikiai praleidom laika thumbup.gif Ir suneliui labaaai patiko thumbup.gif Kol daeidavom iki juros, vaikas uzmigdavo ir papludimy prie juros miegodavo dar 1.5-2 val. I jura mes ji nekisdavom, tik kojytes, o turejom pripuciama baseina, kuriame jis puikiai jautesi thumbup.gif Laikom visai be pampersu, kad uzpakaliukas pailsetu tongue.gif . Ejom tiesa prie juros dazniausiai apie 14 val. Nuoguti laikem neilgai, uzdedavom maikute arba smelinuka rolleyes.gif
Vienintelis minusas, mano nuomone, kad reikejo prisitaikyti prie vaiko maitinimo, nevisada galejom pabuti prie juros tiek kiek norejom, nes reikejo grizti namo pamaitinti siltu maistu suneli. O taip labai puikiai praleidom laika, ko ir jums linkime wub.gif
Zvirbliuke
QUOTE (Lila @ 2004 08 15, 08:30)
Vienintelis minusas, mano nuomone, kad reikejo prisitaikyti prie vaiko maitinimo, nevisada galejom pabuti prie juros tiek kiek norejom, nes reikejo grizti namo pamaitinti siltu maistu suneli.

Mes tam reikalui panaudodavome termosa wink.gif Taip siltas vaiko maistas visados buvo salia smile.gif

Beje, tam, kad nesiurpintume aplinkiniu vaiko nuogu uzpakaliuku ir balutemis, nepatingedavome paejeti pajuriu ten, kur beveik (ar visai) nebudavo zmoniu. Sazine neleido karstomis vasaros dienomis laikyti vaika, o juo labiau - maudyti su pampersu...Jau tada geriau visai nemaudyti, o tik baseine pamirkyti... rolleyes.gif Ir tik siemet (musiskiui jau nebe uz kalnu dveji) padorumo delei pirmakart uzmoviau maudymosi kelnytes. Tik kad vaikas su jomis nesimaudo, sako, slapia biggrin.gif
Edelveis
esu įsitikinusi, kad dėl vaikučio higienos, o taip pat gerbiant aplinkinius, reikėtų vaikiukui dėti sauskelnes(jei dar sisioja) o vyresniems taip pat bent jau kelnaites(maudimukai gal ir nebūtini). savo sodyboje, jeigu kas nori, gali leisti ir paplikinėti biggrin.gif . tiesiog nemanau, kad kitiems malonu, kai leliukai vaikšto ir visur sisioja arba dar ir kakoja doh.gif (KAD IR KOKIE JIE MIELI mirksiukas.gif )
meskaite
Niekuo biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.