Sveiki, noriu mokinti dukra piesti namuose. Jai greit bus 4 metai.
Domina, kaip tai daryti is psichologines puses?
Daug kartu girdejau minti, kad reikia vaikui duot ideja, bet nenurodineti, ka jis turi daryti. Bet kaip tai praktiskai pritaikoma? Ar reiskia, negalima taisyt, kritikuot?
Pvz., musu uzsiemimai vyksta taip. Parodau kelis skiecius (tikrus ir skirtingus), parodau keleta ju piesiniu. Paklausiu dukros, koki skieti galima nupiest, kaip nuspalvint. Paskui pasiulau nupiesti jai skieti, koki ji nori. Panasiai buna ir su geliu, medziu ir kitu daiktu piesimu. Manau, abstrakcios temos jai dar neprieinamos (t.y. tikrai nenupiestu sventes ar ziemos).
Bet net gi darant tokia lengva (mano akimis) uzduoti, ji daznai papraso mano pagalbos. Pasako - as nemoku, ar nupiesk uz mane, ar parodyk, kaip reikia. Taigi jai neuztenka to, kad parodau daug pavyzdziu, ji nori, kad piesciau uz ja (nemaza dali piesinio). Ka tokiu atveju turiu daryti? Jei piesiu uz ja, ar tai nebus jos kurybiskumo slopinimas?
Be to, matau ir daug klaidu. Jei ji piesia zmogaus veida, ir nosi nupiesia auksciau uz akis, o rankas atskirai nuo kuno, ar reikia ja taisyti, sakyti, kaip reikia? Ar tai neslopins jos kurybingumo?
Be to, ji gan blogai spalvina, linijos netikslios. Ar ta turiu taisyti?
Na, isdesciau daug klausimu, buciau labai dekinga uz atsakymus. Patikekit, tai man labai svarbu. Ieskojau ir literaturos, bet pavyksta rasti ar labai "senovine", ar su daug pratimu, bet be issamiu paaiskinimu, kaip tai daryti.
Labai buciau dekinga uz vaiku psichologes ar darzelio aukletoju komentarus.