Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kairiarankis ar dešiniarankis?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2
Medona
Sveikos.Mano lelius kaip tik pradejo imti pirmuosius zaisliukus, lyg ir pastebejau kad ima daugiau kaire rankyte.Dabar mums 4 menesiukai.Ar dar per anksti spresti?
mažulka
QUOTE (babuska @ 2004 11 25, 22:06)
Sveikos.Mano lelius kaip tik pradejo imti pirmuosius zaisliukus, lyg ir pastebejau kad ima daugiau kaire rankyte.Dabar mums 4 menesiukai.Ar dar per anksti spresti?

Per anksti. Aš taip pat buvau išsigandusi, kai mano metų vaikis dažniau imdavo kaire ranka. O ir nerimauti yra dėl ko, abu seneliai- kairiarankiai biggrin.gif . Tačiau man buvo paaiškinta, kad vaikai iki 2 metų, turi mokėti viską daryti abiejomis rankomis smartass.gif . Tačiau jam galima "padėti" ir duoti daiktus į dešinę ranką. Nors maniškis iš dešinės, perimdavo į kairę biggrin.gif.
Šiaip nenusimink, jei bus kairiarankis. Kairiarankiai- protingesni thumbup.gif .
tulpe
kazkur skaiciau kad mazdaug aiskiai pradeda matytis 1,5 metu tai manau dar tikrai jums neaisku
ITA
Ar vaikiukas kairerankis galima pasakyti tik apie treciuosius gyvenimo metukus paprastu testuku pagalba, kuriuos atlieka vaiku psichologai. Maniskiui dabar vos virs 2 m. ir labai panasu, kad bus kairerankis, nors nei is mano , nei is vyro giminiu kairerankiu nera g.gif .
Šiaurė

Медики утверждают, что распознать в человеке правшу или левшу можно только на пятом году жизни. С этим утверждением, правда, не согласны психологи, которые заявляют, что леворукость дает о себе знать уже на третьем месяце жизни. Если, лежа на спине, ребенок принимает «позу фехтовальщика», значит, он, скорее всего, станет левшой. Еще будущую основную руку у младенца можно распознать по повороту головы: если она все время норовит повернуться вправо, значит, ребенок будет правшой.

Laiza
Musu berniuko kairuoliskumas isryskejo apie 9 menesi. Beje, jis yra visiskas kairys (kairia koja spiria kamuoli, kairia ranka viska daro, prie kaires akies deda ziurona). Buna vaiku su vadinamaja kryzminia dominante. T.y. pvz, desiniarankis, bet kairiaakis arba kairiakojis; kairiarankis, bet desiniaakis ir pan.
Tarp kitko, vaikai su kryzminia domnante gali tureti elgesio problemu.
Testai "puses" nustatymui - elementarus: duoti kazka paimti, duoti kazka paspirti ir duot, pvz, ziurona. Bet testuojami 2-3 metuku vaikai.
Laiza
QUOTE (ITA @ 2004 11 30, 22:37)
Maniskiui dabar vos virs 2 m. ir labai panasu, kad bus kairerankis, nors nei is mano , nei is vyro giminiu kairerankiu nera g.gif .

Kaires dominantes atsiradima nulemia daug priezasciu. Iki siol nera aisku, kokios tiksliai. Tai gali buti, pvz, nestuke.gif patirtas stresas. O apie paveldimuma irgi kol kas nera vieningos nuomones.
Tokie vaikai daznai buna labai jautrus, meniski (kiek meno zmoniu yra is ju tarpo), protingi.
Summer
Kad mūsų dukrytė - kairiarankė, pradėjo ryškėti apie trečią - ketvirtą mėnesį, kai pradėjo nulaikyti žaisliukus tongue.gif Dabar jai jau beveik treji - niekas nepasikeitė. Nieko nuostabaus, kai tėtis kariarankis. O sūnelis - dešiniarankis, kaip aš. Nematau čia kažkokių anomalijų ir gąsdintis, kaip mažulkai. Ne sovietų laikai, kad daužytų per pirštus darželyje ir mokykloje.
Uriukas
aha, as irgi nesijaudinu del dukters kairiarankystes. ir tai matesi nuo pat pradzios. Is pradziu maneme, kad dar pasikeis (nes mes abu su vyru desiniarankiai), bet dabar jau mergina i mokykla ruosiasi ir niekas nepasikeite, - kaip kudikysteje pirmavo kaire, taip ir dabar.
Nu ir tikrai baisiai protinga smartass.gif laugh.gif
Zvirblis
Panasu, kad ir maniske bus kairiaranke. Ka cia panasu - faktas: nuo tada kai pradejo imti zaisliukus, tai ima kaire. Valgo, piesia, konstruoja kaire. Jai tik 1,6 men, bet abejoju ar kas pasikeis. Net nesiduoda mokinama ka nors daryti desine. Ta rankyte ir laveja maziau. Tas nera, aisku, gerai, bet kaip ja lavinti. Kol dar buvo maziuke gydytoja patare kaire siek tiek prilaikyti. Tokio protesto sulaukiau!!! blink.gif
Medona
Sugrizau i savo kurta tema po daug laiko. perskaiciau dar karta visus pasisakymus ir labiau tikiu ta versija, kaip vaikas pradeda piest, valgyt, tada islenda kairerankiskumas ar atvirksciai...na ir ka, mano suneliui jau beveik 20 menesiu ir baisus dailininkas patapo biggrin.gif piesia kiekviena diena ir tik su kaire, valgo irgi su kaire, taip kad neapsirikau ankstyvoj kudykstej ax.gif biggrin.gif
TIKESIU
maniskis ir kai pradejo i rankyte imti zaisliuku tai su kaire,tai per daug nesistebejom nes promociute kairiaranke,ir spiria su kaire koja,ir ziuri su kaire akim,dar bandem per ugdyti kad piestu su desine,ar valgytu,tai tada jis pasiusdavo jei neleidi su sita ranka tai nepiesiu visai,bet susitaikem nu toks gime,taip turi buti ir nieko nepakeisi,sako kairiarankiai talentingi zmones mirksiukas.gif
Burka
Musiskis irgi kairiarankis ir kairiakojis thumbup.gif Pastebejom irgi vos tik pradejo imt i rankytes zaisliukus thumbup.gif bet manau,kad cia paveldima:tetis kairiakojis,o senelis kairiarankis thumbup.gif dabar su kairiarankiais vaikuciais jokiu bedu nera 4u.gif juk net spec.rasikliai yra mirksiukas.gif
rutulyte
Mūsų dukrytė iki metukų viską ėmė ir laikydavo kairėj rankoj,tai galvojom bus kairiarankė g.gif Bet dabar savaime,nemokinama pradėjo viską daryt su dešine mirksiukas.gif
Alexandra.R.
Vienoj laidoj girdejau, jog pagal pirstus (nagus) galima atskirti ar kairiarankis zmogus, ar desniarankis. Ziureti reikia i nykscius. Jei desnes rankos nykscio nagas plokstesnis uz kaires rankos, tai zmogus desnys ir atvirksciai.
R.A.
Maniskiui iskart tai matesi, kai da buvo keliu menesiu, kai tiese viena, t.y. kaire rankyte, dazniau ir arciau link zaisliuko biggrin.gif
Laimuška
QUOTE(Alexandra.R. @ 2006 03 26, 20:50)
Vienoj laidoj girdejau, jog pagal pirstus (nagus) galima atskirti ar kairiarankis zmogus, ar desniarankis. Ziureti reikia i nykscius. Jei desnes rankos nykscio nagas plokstesnis uz kaires rankos, tai zmogus desnys ir atvirksciai.
*

Aha, mano dešinės rankos nagas plokštesnis, niu reikės mažają studijuoti tongue.gif Na maniškė iki metų labiau naudojosi kaire ranka. Pas mus giminėje irgi yra kairiarankių arba priverstinių dešiniarankių. Bet aš jai kai valgydavo perdėdavau šaukštą į kitą ranką ir ji man neprieštaravo, tada valgė su dešine. Na ji pas mus universalas biggrin.gif Dabar tai jau pati viską labiau su dešine daro
Kaliteja
QUOTE(Burka @ 2006 03 14, 12:25)
Musiskis irgi kairiarankis ir kairiakojis thumbup.gif Pastebejom irgi vos tik pradejo imt i rankytes zaisliukus thumbup.gif bet manau,kad cia paveldima:tetis kairiakojis,o senelis kairiarankis thumbup.gif dabar su kairiarankiais vaikuciais jokiu bedu nera 4u.gif juk net spec.rasikliai yra mirksiukas.gif
*

QUOTE(Ryto Aušra @ 2006 03 30, 21:41)
Maniskiui iskart tai matesi, kai da buvo keliu menesiu, kai tiese viena, t.y. kaire rankyte, dazniau ir arciau link zaisliuko  biggrin.gif
*

Ir aš pastebėjau kelių mėn. kai buvo,nes žaislus ir siekė tik kaire rankute,vyras netikėjo,nes abu esame dešiniarankei.Bet mažius tikrai kairiarankis ir dėl to nė trupučio nepergyvenu.Kam versti vaiką daryti kitaip,jei jam tai nepatogu. 4u.gif
Norna
QUOTE(Zvirblis @ 2004 12 15, 13:59)
Panasu, kad ir maniske bus kairiaranke. Ka cia panasu - faktas: nuo tada kai pradejo imti zaisliukus, tai ima kaire. Valgo, piesia, konstruoja kaire. Jai tik 1,6 men, bet abejoju ar kas pasikeis. Net nesiduoda mokinama ka nors daryti desine. Ta rankyte ir laveja maziau. Tas nera, aisku, gerai, bet kaip ja lavinti. Kol dar buvo maziuke gydytoja patare kaire siek tiek prilaikyti. Tokio protesto sulaukiau!!! blink.gif
*

Na ir maniškis bus kairiarankis. Protestuoja taip pat žiauriai, jei pvz. šaukštą iš kairės į dešinę perduodi. Na, bet argi čia problema?
Bitelė
Nors, kaip suprantu, dar anksti spręsti, bet manau, mano dukrytė bus kairiarankė. Vos tik pradėjo griebti žaisliukus, tai darė kaire ranka, o dabar kaire ranka visko siekia, mojuoja ir pan. Net kai mankštą ar masažą jai darau, kairiosios rankytės jai labiau reikia. ax.gif Tieisog labiau priešinasi, stengiasi ją kuo greičiau ištraukti, lyg sakydama :"Mama, paskubėki, man ji labai reikalinga, saviems "darbeliams" dirbti" biggrin.gif Bet labiausiai buvau sužavėta, kai vakar sužinojau kairiarakiškumo "priežastį". Viena pareiškė, kad pati dėl to ir kalta esu. Matyt, pirmą kartą daviau žįsti kairią krūtį blink.gif doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ir kai pagalvojau, tikrai taip bigsmile.gif
Leksa
QUOTE(Bitelė @ 2006 04 18, 18:29)
Bet labiausiai buvau sužavėta, kai vakar sužinojau kairiarakiškumo "priežastį". Viena pareiškė, kad pati dėl to ir kalta esu. Matyt, pirmą kartą daviau žįsti kairią krūtį blink.gif  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Ir kai pagalvojau, tikrai taip bigsmile.gif
*

jau tokios nesamones tai negirdejau. Cia turbut, is tos srites "viena boba sake". Kur logika? Ka, vaikas pirmakart gavo kaire kruti ir smegenys jam "persistate" i kairiaranki? Kudikis tikrai neskiria, kairia ar desnia kruti jam mama dave. O jei butu akis uzmerkes ir nemates, kuris krutis buvo, tai koks tada butu?
Bitelė
QUOTE(Leksa @ 2006 04 19, 17:48)
jau tokios nesamones tai negirdejau. Cia turbut, is tos srites "viena boba sake". Kur logika? Ka, vaikas pirmakart gavo kaire kruti ir smegenys jam "persistate" i kairiaranki?  Kudikis tikrai neskiria, kairia ar desnia kruti jam mama dave. O jei butu akis uzmerkes ir nemates, kuris krutis buvo, tai koks tada butu?
*

drinks_cheers.gif Mane tik stebina, kaip žmonės prisigalvoja tokių dalykų doh.gif . Šiaip tai buvo pasakyta, kad vaikas, gavęs pirma kairę krūtį - bus KITOKS, o kairiarankiškumas buvo pateiktas tik kaip pavyzdys. Tai va ir galvoju, ar čiaj au tas vienintelis mano dukriuko kitoniškumas lotuliukas.gif , ar reikia laukti dar daugiau lotuliukas.gif doh.gif
naitas
QUOTE(babuska @ 2004 11 25, 23:05)
*

Aš pamačiau kai vaikui buvo 9 mėnesiai. Dabar jam 3 metai. Kairiarankis.
Linea...
is tikruju idomu kaip ten yra, pediatre sako iki triju metu dar vaikai turi galimybe naudois abiems rankytemis, ir praktiskai negali pasakyti kokia ranka naudos ateity, bet as maniski irgi gana seniai maciau, kad daugiau naudoja kaire, valgo kaire, piesia, na ir suejus trims metukams niekas nepaskeite, tai as tikiu, kad mamos daug anksciau gali nusmatyt desiniarankis ar kairiarankis vaikas bus.
vyras juokiasi, sako su kaire gales rasyti, su desine pelyte naudotis, daugiau darbu padarys lotuliukas.gif
Ambro
Pasiskaitykit temą Mano vaikas kairiarankis! wink.gif
madlena
man ir idomus koks mano lelius bus nes as esu desiniaranke o vyras kairiarankis! thumbup.gif
strazdanėlė...
mano mažoji buvo pradėjus viską daryti kaire rankute, galvojau bus kairickė lotuliukas.gif bet po to pastebėjau, kad dešinėje pusėje tonusas padidėjęs, tai dabar mankštas lankom ir viskas tvarkosi thumbup.gif
Mamushiukas
Abiem rankom gali daryti ta pati lotuliukas.gif Na tetis toks pats asas ant to lotuliukas.gif Bet manau daugiau desiniarankis, visas i mama wub.gif
Sin City
QUOTE(Burka @ 2006 03 14, 17:25)
*

Mano irgi viska labiau i kaire ima kol kas, nors mes su MB abu desiniarankiai unsure.gif Nors man ner skirtumo kokia ranka vaikas ka darys tongue.gif
krika
mano anyta kairiarankė, vyras - kairiarankis, o dukrytė - dešiniarankė biggrin.gif
Pikta voverė
Aš pati visoje giminėje vienintelė kairiarankė, bet dabar ir sūnus prisidėjo. kadangi vienas iš dvynių būna dažnai kairiarankis tai matyt mūsų šeimoje įsivyraus harmonija 50%/50%.
kiek žinau pasaulyje kairiarankių yra 10% ir ši tendencija vis didėja. ateis laikas susilygins. smile.gif
sssaule
Man gydytoja sakė, kad tik nuo 2 m. galima pastebėti ar vaikas kairiarankis.
Papildyta:
QUOTE(Ingridaurb @ 2007 03 22, 20:18)
kiek žinau pasaulyje kairiarankių yra 10% ir ši tendencija vis didėja. ateis laikas susilygins. smile.gif
*

Aš manau, kad daugiau, kad dabar mokykloje kiekvienoje klasėje būna po kelis kairiarankius.
Endži
as esu kairiaranke, mano 5,5 metu vaikis irgi, pastebejom, kai pradejo imt zaisliukus i rankytes biggrin.gif nuo 4 men. ax.gif
MEDUNE
Esu skaiciusi ,kad kairiarankiai yra talentingesni negu desiniarankiai...
agle
Mano mažoji nuo pat mažens viską daro su kairę rankytę ir sakyčiau pakankamai anksti tai pastebėjau , o tėtis irgi būtų buvęs kairiarankis jei ne sovietinė sistema ax.gif
isola
musiškė irgi bando imti viską su kaire, bet gal dar išaugs, nes jai tik 7 mėn. ax.gif
lauron
aš pastebėjau jog mano sūnelis kairiarankis jau nuotada kai pradėjo imti žaisliukus į rankytes,viską imdavo su kaire smile.gif aš ir pati kairiaranke smile.gif genai kogero biggrin.gif
dangausvaivorykste
Pas mus kairiarankiu nera bet mano sunus tikriausiai bus kairiarankis nes jau pastebiu kad jam su kairia patogiau,jis ir sauksta,ir sakute ima kairia,bet nieko baisaus nematau lai buna kairiarankis.
Aprile
Mano sūneliui dar tik 1,3m bet jau akivaizdžiai matosi, kad bus kairiarankis. Visi žaisliukai keliauja į kairę rankytę, šakutę taipogi ima kaire. Kalbėjau su vaiko neurologę, ji sakė jei nėra labai išreikštas noras, tai kairiai rankai, tai geriau pasistengti, lavinti dešniąją. Nes tipo pasaulis vistiek labiau pritaikytas dešniarankiams doh.gif O aš manau kaip bus taip, kadangi mūsų tetis kairiarankis ir nemato jokio vargo gyvenantis dešniarankių pasaukyję lotuliukas.gif
Viltin
Mano dukrytei 3 men, ir ji viska siekia imti kairiaja ranka blink.gif Gimineje nieko visai nera kairiarankio ir sunus desinys, bet gal dar ir ankstoka spresti g.gif
Pukis
QUOTE(Nemezija @ 2007 09 27, 08:19)
Mano dukrytei 3 men, ir ji viska siekia imti kairiaja ranka  blink.gif  Gimineje nieko visai nera kairiarankio ir sunus desinys, bet gal dar ir ankstoka spresti  g.gif
*

nieko baisasu
koks skirtumas kaire ar desinia -- rankis
g.gif
uzsiemestevelis
QUOTE(isola @ 2007 04 02, 08:21)
musiškė irgi bando imti viską su kaire, bet gal dar išaugs, nes jai tik 7 mėn. ax.gif
*

esu kazkur skaites, kad reikia pratinti vaika valdyti abi rankas vienodai, tada uzauge buna protingesni, gabesni.
Viltin
QUOTE(Pukis @ 2007 09 27, 11:57)
nieko baisasu
koks skirtumas kaire ar desinia --  rankis
g.gif
*

Koks skirtumas nezinau, negaliu palyginti, bet atrodo nepatogu su kaire unsure.gif
Paslaptingoji
mano bambliui jau 3,5m o as dar vis nesuprantu kairiarankis jis ar desiniarankis doh.gif piesia su kaire,ima kai paduodu daikta su kaire,valgo tai su kaire tai su desine g.gif zodziu neapsisprendes jis dar biggrin.gif o man tai nesvarbu,tik galetu jau apsisprest pagaliau biggrin.gif
*Jūratė*
QUOTE(lauron @ 2007 08 10, 23:32)
aš pastebėjau jog mano sūnelis kairiarankis jau nuotada kai pradėjo imti žaisliukus į rankytes,viską imdavo su kaire smile.gif aš ir pati kairiaranke smile.gif genai kogero biggrin.gif
*

Mano dukra lygiai taipat žaisliukus pradėjo liesti kaire.Dabar viską daro tik su kaire g.gif Bet nieko blogo tame nematau g.gif
Ramuniokas
QUOTE(Pukis @ 2007 09 27, 10:57)
nieko baisasu
koks skirtumas kaire ar desinia --  rankis
g.gif
*

Kai rašo su rašaliniu parkeriu kaire ranka, tai ja teplioja sąsiuvinį, nes dešine rašosi nuo savęs, o kaire - ant parašyto teksto ax.gif
Reginiukas
as pastebejau kad mano sunus kairiarankis, kai pradejo imti sauksta biggrin.gif
evelina
labutis, matau diskutuojat apie kairiarankius. yra išleista knyga " Kairiarankystės fenomenas : monografija / Vytautas Gudonis, Liana Brazdeikienė. - Šiauliai : Šiaulių universiteto leidykla, 2005.taip pat straipsnių žurnale "Psichologija tau". o galutinai aišku pasidaro kai pradedama lankyti mokyklėlę. iki tol vaikas "bando " abi rankytes, kuri jam geriau. Jei vienas iš tėvų kairiarankis, tai tikimybė 19 procentų, kad ir vaikas bus kairiarankis. jei įdomu, paskaitykit tą knygą. aš pati esu kairiarankė, todėl man irgi įdomu, kuri rankyte naudosis mano mažoji. jai pusantrų, ir dar tikrai neaišku kuri rankelė jai mielesnė. biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Ramuniokas @ 2007 11 13, 16:14)
Kai rašo su rašaliniu parkeriu kaire ranka, tai ja teplioja sąsiuvinį, nes dešine rašosi nuo savęs, o kaire - ant parašyto teksto  ax.gif
*

yra priemonių kairiarankiams, greičiau džiūstantis rašalas ir t.t. tik paieškoti reikėtų.
trys gilės
Šiaip nematau čia problemos schmoll.gif
Maniškė įtariu irgi kairiarankytė bus smile.gif viską kaire ima. Gal dar ir anksti spręst, bet dažnaiusiai mamyčių spėjimai pasitvirtina. Ir aš girdėjau, kad jie kūrybingos asmenybės išauga thumbup.gif
*almera*
Mes pastebėjom, kai ėmė imti žaisliukus ir ypač, kai ėmė mėtyti kamuoliuką. Bet tikru kairiarankiu neliko - matėm, kad dirba abi rankos, tai stengiamės, kad labiau viską darytų dešine. Dabar ir valgo, ir rašo dešine, bet kaire irgi kai ką gali daryti, ko negaliu, pvz. aš smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.