Papasakokit, kas nors, kaip sekasi paimti slapimo tyrimus is mazu margaiciu, kurios dar "nesioja" sauskelnes. Mums labai sunkiai....
Nėra jokių problemų
Ar tie prilipinami vaikiški šlapimo surinkimo maišeliai niekaip netinka?? Suprantu, kad sunku su jais mergaitei, bet gal prilipinus, uždėjus pamperį ir panešiojus ant rankų gal pavyktų? Aišku, prieš tai ką skanaus sugirdyti, kad greičiau gautusi.
As irgi buvau nusipirkusi ta tyrimams maiseli, bet mano mazoji niekaip i ji nepadarydavo.O tyrimus juk reikejo kaip nors padayti. Gydytoja pasake kad slapimas geras ir kraujo tyrimukas geras 124 hemoglobino.
Man kiekvieną savaitę reikia mažėlės šlapimą ištirti, tai naudoju tuos maišelius - priklijuoju ir einu maitinti ją, tai visada pavalgiusi iš karto pasisioja.
Beto nebrangūs jie, gal kokius 30 ct kainuoja. QUOTE(mamymamy @ 2007 02 26, 14:09) Ar tie prilipinami vaikiški šlapimo surinkimo maišeliai niekaip netinka?? Suprantu, kad sunku su jais mergaitei, bet gal prilipinus, uždėjus pamperį ir panešiojus ant rankų gal pavyktų? Aišku, prieš tai ką skanaus sugirdyti, kad greičiau gautusi. aš tai klijuosu maišelį ir sodinu ant puodo, tai padaro į maišelį sėdėdama ant puodo
Dabar tai be problemų padarytume - ant puodo sėdi panelė - o kai buvom dviejų savaičių, tai teko pavargt truputėlį. Su maišeliais nieko neišėjo, tai nusegiau papsį ir laikiau plasmasinį indelį prie putkios pridėjus. Po kokių 10 min. kad paleido šiltą srovelę - pusė indelio ir dar mano delne liko
Na aš pasodinu ant puoduko ryte
Mes naudojam slapimo surinkimo maiseli
Labai prašau mamyčių patarimo, kaip surinkti mergytės šlapimą tyrimams. Mažylei 4mėn. Nurengiu, patiesiu celofaną ir paguldžiusi dukrytę pralaukiu 0,5val. ir daugiau. Bandžiau maitinimo metu, bet ir vėl nepasisekė. Nebežinau nei ką daryti, o tyrimai reikalingi. Bijau mažiukę ir peršaldyti. Gal kas turite patarimų?
Vaistinėse yra pikti tokie spec maišiukai kūdikių šlapimui surinkti - jie prisiklijuoja ten kur reikia, ir vaikiuką nereikia nuogo laikyt - galima ir parengt - svarbiausia gerai uždėt. Aišku berniukams lengviau, bet mačiau, kad ir mergaitėms tinka (čia patirtis iš ligoninės
Tik sunku juos rasti pirkti, nes ne kiekviena vaistinė turi - aš tai perku Klaipėdoj Smaragdo (lyg ir Sekmės
Turėjau ir aš tuos maišelius
Tai nunešiau į vonią,laikiau virš puoduko,paleidau vandenį ir dainavau ssssssss ssssssssssssssss sssssssssss O maišelius pirkom 100- metėj vaistinėj Lazdynuose,jie apie 1 litą kainuoja.
pritariu, yra spec maiseliai...mums teko juos isbandyti...tikrai gerai pavyko...as ji priklijavau, ir dar pamperi dideni, bet laisvai uzdejau ir pavyko...juk ten to slapimo daug nereikia...o siaip ju vaistineje tikrai turi rasti...bet jau didesneje tai tikrai...
mes taip pat naudojom tuos maiselius,svarbiausia gerai uzdeti.Tad gali drasiai pirmam kartui nusipirkti pora,nes reikia pasitreniruoti ir susipazinti kas cia per daiktas.Labi geras daiktas,vaikutis aprengtas, sausas ir mamyte ramesne,sekmes .
o mums niekaip su maišeliais nepavyksta. Kokius 5 jau sugadinau. Atrodo ir užlipdau normaliai, ir kitą sykį net pamperso nededu, kad laisviau maišelis kabėtų, ale vistiek maišelyje lieka pora lašų, o visa kita - per šonus
sveiki pritariu del maiseliu
jus is manes gal juoksites, bet va ka as patarsiu. Kai mazyle ismiegos, pasiguldyk ja ant vystymo stalo, nuimk pampersiuka, pasiruosk pridet indeli ir svelniai papusk(na ten), matysi kaip greit ji uzsinores sysiuko, as taip savaja pratinau ant puoduko, sekmes
QUOTE(Nemina @ 2007 05 02, 12:48) Labai prašau mamyčių patarimo, kaip surinkti mergytės šlapimą tyrimams. Mažylei 4mėn. Nurengiu, patiesiu celofaną ir paguldžiusi dukrytę pralaukiu 0,5val. ir daugiau. Bandžiau maitinimo metu, bet ir vėl nepasisekė. Nebežinau nei ką daryti, o tyrimai reikalingi. Bijau mažiukę ir peršaldyti. Gal kas turite patarimų? Sveika, yra maišiukai šlapimui surinkti ir tikrai ne deficitas 90ct-1 lt kainuoja, tai tada švariai reikia apiplauti ,užklijuoti maišiuką ir pieno ar arbatos duoti atsigerti ir šiaip vaikas pusvalandžio bėgyje pasišlapina, bet maišiukus reikia kas 30-40 min keisti, tada būna tikslus tyrimo rezultatas. išbandyta . sėkmės
Mes ir buvom susidure su tokia problema dejome tuos maiselius ir labai sunkiai surinkom jie suslabdavo ir atsiklijuodavo
Manau su mergyte sudėtingiau
Mums geriausiai pavyksta surinkti slapima uzklijavus ta spec. maiseli slapimo surinkimui ir paguldzius (bet nevisada nori guleti, tai tenka uzimti kuo nors) ant neperslampamos paklodytes, kad nelaimiu nebutu
Tik reikia daznai tikrinti, nes jei nespesi patikrinti laiku, tai puse sysiuko isbega, kai maze vartosi.
Mes irgi naudojom spec maiselius kudikiu slapimui surinkti, mums
QUOTE(Renna @ 2007 05 02, 12:59) Vaistinėse yra pikti tokie spec maišiukai kūdikių šlapimui surinkti - jie prisiklijuoja ten kur reikia, ir vaikiuką nereikia nuogo laikyt - galima ir parengt - svarbiausia gerai uždėt. Aišku berniukams lengviau, bet mačiau, kad ir mergaitėms tinka (čia patirtis iš ligoninės Geras daiktas, išbandyta
pirkau maišiukus keletą litukų tik kainuoja, prilipini ir sisiukas susirenka, visai geras dalykas
Labas, o mums mergytei tie maišiukai nieko nepadėjo
Sveikos mamytės, susidūrėme su viena problema. Mums reikia priduoti šlapimo tyrimus, tačiau niekaip negaliu jo paimti. Girdėjau kad yra kažkokios kelnaitės padedančios surinkti šlapimą tyrimams. Gal kas apie jas žinote? Koks tokių kelnaičių pavasinimas. Kaip pačios paimate savo kūdykėlių šlapimą? Aš tai visaip išbandžiau bet mano mažoji niekaip nepadaro.
QUOTE(Saulės mama @ 2007 07 16, 11:34) Sveikos mamytės, susidūrėme su viena problema. Mums reikia priduoti šlapimo tyrimus, tačiau niekaip negaliu jo paimti. Girdėjau kad yra kažkokios kelnaitės padedančios surinkti šlapimą tyrimams. Gal kas apie jas žinote? Koks tokių kelnaičių pavasinimas. Kaip pačios paimate savo kūdykėlių šlapimą? Aš tai visaip išbandžiau bet mano mažoji niekaip nepadaro. Vaistinije parduoda spec.maišelius, šlapimui surinkti. Aišku mergaitems labai sunku surinkti šlapimą. Bandikit priklijot prieš miegą, ir duoti kuo daugiau pagert, po miego iš karto nuimti, buna kad maišeleje lieka trupučiuka. Šio metų laboratorijos padaro tyr. iš nedidelio kiekio šlapimo. Galiu jums parašit seną metodą, kaip anksčiau paimdavo mergaitems šlapimą. Tesiod į pampersą dedavo vatos gabaliuką, ir paskui išspausdavo šlapimą iš vatos.
O ar gerai šlapimą paimti iš vakaro ir ryte nunešti, radau kad reikia paimti iš ryto, kad tyrimai būtų tikslūs?
sveika
manau reiketu paimt ryte, juk ir suaugusiems liepia tyrimams atnesti rytini slapima. QUOTE(Saulės mama @ 2007 07 16, 13:14) O ar gerai šlapimą paimti iš vakaro ir ryte nunešti, radau kad reikia paimti iš ryto, kad tyrimai būtų tikslūs? Tikrai yra tokie spec. maiseliai. O uzklijuok tu ji ne is vakaro, o paryciui keisdama pampersa. Vata siuo atveju netinka, nes daktare grieztai prisake taip nedaryti, gali buti netikslus tyrimai. Sekmes QUOTE(Tutikutė @ 2007 07 16, 14:42) Tikrai yra tokie spec. maiseliai. O uzklijuok tu ji ne is vakaro, o paryciui keisdama pampersa. Vata siuo atveju netinka, nes daktare grieztai prisake taip nedaryti, gali buti netikslus tyrimai. Sekmes Aš taip pat pamaniau kad su vata tai nieko gero, nes šlapimo sudėtis visiškai pasikeičia,juk visokių bakterijų pakliūna. O tai tie maišeliai taip ir vadinasi "šlapimui surinkti maišeliai"? Tai taip supratau kad tie maišiukai klijuojasi prie putytės, ar kur? Reikės šiandien nusiųsti vyrą į vaistinę kad nusipirktų. Kas galėjo pagalvoti ,kad taip sunku kūdikėliams tą šlapimuką paimti. Jau nusipirkom, bet sunku bus pajimti mergaitei, berniukams tai labai gerai toks dalykėlis. Tikslus pavadinimas: Šlapimo surinkėjas naujagimiams. Euro vaistinėje neturėjo tokių, tai radome Farmoje, vienas maišeliukas 0,96lt.
mum ir nesenai reikejo slapimo,tai klijavau ta maisiuka
Na ir privargau, kol ta sisiu paimiau, viskas pro šoną ir viskas.
nu zinok ten gi daug nereik, laselio gana, ir jei nori gero rezultato tikslaus tai rinkis rytini slapima
Na ir mums prireikė dukriuko šlapimo
QUOTE(HIGHWAY @ 2007 07 16, 13:48) Vaistinije parduoda spec.maišelius, šlapimui surinkti. Aišku mergaitems labai sunku surinkti šlapimą. Bandikit priklijot prieš miegą, ir duoti kuo daugiau pagert, po miego iš karto nuimti, buna kad maišeleje lieka trupučiuka. Šio metų laboratorijos padaro tyr. iš nedidelio kiekio šlapimo. Galiu jums parašit seną metodą, kaip anksčiau paimdavo mergaitems šlapimą. Tesiod į pampersą dedavo vatos gabaliuką, ir paskui išspausdavo šlapimą iš vatos. Oi kaip gerai kad tokie dalykai parduodami vaistineje
Mano viena dukrytė ačiū dievui padarė ant puodo
kai mano mazei buvo 3 men,tai ir reikejo slapimo tyrima daryt.tada nezinojau,kad tokie maiseliai yra.paprasciausiai nusipirkau suaugusiuju indeli tyrimams,paguldziau ant klijonkes ir laukiau kol prades sysioti.tai uz kokios pusantros valandos sulaukiau ,spejau pakist indeli i ta maza fontaniuka
mes dar menesio neturejom, kai patekom i ligonine, tai irgi sesute atnese ta maiseli, bet as pamperso nedejau, laukiau kol pribegs i ta maiseli, nes manau, kad lialiukams nesmagu buti su calafanu prie uzpakaliuko
Berniukams tie specialūs maišiukai tai labai gerai
tai kad tikrai nemalonu mano maziukui po ligonines fobija nuo tu maiseliu ir indeliu, kai uzklijuoju gali net puse dienos nesislapinti, nevarginu as jo tom nesamonem is svaraus puoduko pasemiu
Kelis kartus ir mums teko naudotis slapimo surinkejais. Sekesi sunkiai, didzioji dalis isbegdavo lauk
Mums irgi pora kartu teko duoti slapimo tyrimams. Maiseliai mano mazajai strakalui makalui visiskai netiko, su jos malimusi tas maiselis is karto atsilipino
Paskutini karta nu nerealiai kankinomes su tais maiseliais
slapimo paemimas su maiseliu - tai cia dar nieko, bet va mums reikia slapimo paseliui - tai reikia paiimti vidurine slapimo porcija - truputi nubega, paskui indeli pakisti ir staigiai patraukti - vienu zodziu.............
Mes gan nesunkiai "pagavom" sunelio (6 men) sysiuka. Per velai suzinojau apie tuos maiselius, tai pradzioje pabandem tradiciniu budu. Iskarto po miego nuemiau pampersa ir laikem vonioj plika. Mb laike vaika, o as indeli laikiau vaikui tarp koju. Pasislapino po 10 min
man su mergyte nebuvo problemu del slapimo ji jau nuo pat pirmo pradejimo paciai sedeti reikalus darydavo i puoduka o vat su suneliu yra bedu labai jau jis nemegsta puodelio tai slapimo laukiu su indeliu nes tie maiseliai jau labai greit atsiklijuoja ir labai mazai i ji patenka
šlapimą paėmiau į maišelį, parduodamą vaistinėje. tik reikia atidžiai užklijuoti, kad neprabėgtų pro kraštus. mergaitei klijuokite nuo tarpvietės į viršų, nes sysiukas kitaip prabėgs. sauskelnių vaikštančiam geriau nemauti. berniukui su tais maišeliais paprasčiau
|