O as kai pagalvoju, tai laabai jau daug laiko vaikutis praleidzia ant mano rankyciu.. Mama daznai sako- nepratinka, nes net i wc negalesi ramiai nueit. Panasiai ir yra
mano maziukas irgi megejas ant rankyciu bet po truputi ir pats ka nuveikia as ji pasisodinu sale ir mes zaidziam tarpkitko man gydytoja sake kad tai nera pripratimas nes kol jis mazas jis negali priprasti nes nesupranta tiesiok jis kai blogai jauciasi ar jam liudna ar ko issigasta zino kad mama paemus ant ranku ji apgins jis ten jauciasi saugus o kai jau jis prades viska suprasti jam tiesiok reik grazei paaiskinti.mepalikit savo maziuku siaube ir nezinioj juk jis verkia ne seip.
QUOTE uz ta as gaunu nuosirdzia bedante sypsena ![]() QUOTE(Gintarėlis* @ 2007 04 21, 20:47) Sakai asmeninis... daug kas gali būti asmeniniu reikalu... Gal galėtum pasakyti, kas galėtų būti neasmeninis? Žindyti - nežindyti Gimdyti - negimdyti, Auginti pačiai ar atiduoti kitiems Dar verta pasižiūrėti filmą, trunka 30 min., psichologijos klasika vadinami eksperimentai apie fizinio ir emocinio kontakto trūkumo pasekmes http://www.violence.de/tv/rockabye.html QUOTE(dorote @ 2007 04 21, 22:39) atleiskit, mamos, bet ziureti i savo vaika, kurio skruostukais rieda asareles, ir itikineti save, kad NE, NEIMSIU ANT RANKU, NES IPRAS, as negaliu. taigi jie kudikiai, pripratinti buti mylimais - neimanoma. tuos mazus padarelius reikia MYLETI, o meile juk ir isreiskiame apkabinimu, priglaudimu, nuraminimu kai verkai. tie, kurie vadovaujasi pries kelius desimtmecius aprasytu "salto kalakuto principu" ( neva reikia vaikui duoti issiverkti ir, kad vaikas gali iprasti buti ant ranku) - tegu vadovaujasi. as savo vaika glausiu prie saves kada jam reikes. uz ta as gaunu nuosirdzia bedante sypsena
o ir kiek ilgai mes juos nesiosim...dziaugtis, manau, reikia, turint galimybe vaika glaust prie saves
as isvis nematau tame problemos.....kada jei nekudikysteje nesiosim?
Aš taip pat tokios pat nuomonės, kad kada gi jei ne dabar juos nešioti ir myluoti. Taip, kad džiaukimės tuo ką dabar turime, nes po kokių 15 metų mes skūsimes, kad mūsų vaikai nesileidžia, kad mes juos apkabintumėm ar dar kaip nors kitaip išreikštumėm savo meilę, (o apie panešiojimą ant ranku visai nėra net ir kalbos
Aš abiem rankom už, kad mažylius ne tik kad reikia, bet ir būtina nešioti
Ištikrųjų būtina nešioti, myluoti, glausti, bučiuoti
nanesiojau iki kol ismoko stotis,dabar taip vis reciau ir reciau,pats nori lakstyti
bet juk reik vaika nesioti,juk ji myli taip jis jauciasi saugesnis ir matomumo laukas padideja
kai laukiausi, irgi laikiausi nuomones, kad nuo nereikia ilgai nesioti, lepinti ir pan. Bet dabar kai mazyle jau namuose, net minties nekyla, kad galeciau verkiancios nepaiimti ant ranku. pirma men ji praktiskai gyveno ant mano ar tecio ranku, nes nerami buvo, pilvuka skaudedavo. nurimdavo, tik prie krutines priglausta, daznai taip ir uzmigdavo. taciau dabar, merginai nors nera dar 3 men, ji jau gali pati su savim pabuti 15-30 min, o kelis kartus uzsizaide ir valanda. Prikabinu zaisliuku virs galvos, ir girdziu barskejima, jos gugavima. kai jai pabosta, lipam mamai ant ranku ir einam susipazinti su namais - ziurim kas kur padeta, kaip veikia ivairus prietaisai - juk dar nemokedamas sliauzioti, tik keliaudamas ant suaugusiuju ranku vaikas gali pazinti pasauli. manau, nesiojamas vaikas ne tik saugiau jauciasi, bet ir susipazista su aplinka. beje, buna jau ir tokiu "kaprizu", kai mergina nenori buti nesiojama
be to, kaip kitaip mazylis galis parodyti, kad jam kazkas negerai. Gal jis tiesiog jauciasi vienisas, nesaugiai ir pan., ypac pirmaisiais men. tevu rankos ir yra tam - kad ta sauguma suteiktu. o be to, kaip sako mano vyras, kiek laiko cia galesi nesioti, myluoti - po keliu metu, kai noresi vaika prisiglausti, jau jis pats nenores - jam kiti dalykai rupes.
Niekada nedariau iš to problemos. Sūnų nešiojau, kol pakėliau. Ir dabar jam greit šešeri, kartais juokaudama nešioju mažąją ( 3mėn.), paguldau ir sakau sūnui, ateik panešiosiu
Dukrytė mano gerokai ramesnė ir gali viena ilgai gulinėti, bet aš pati noriu ją nešioti ir nešiosiu kol pakelsiu. Man tai netrukdo nei susitvarkyti, nei save prižiūrėti.
maniske gryna rankinuke
QUOTE(inga-uk @ 2007 04 29, 12:54) maniske gryna rankinuke QUOTE(inga-uk @ 2007 04 29, 13:54) maniske gryna rankinuke na maniskis tik i miesta ir po pardes nesiojamas,namie niekaip ant ranku nepaimsi,nes mokosi vaikscioti energingai. QUOTE(melyne @ 2007 04 27, 11:16) kai laukiausi, irgi laikiausi nuomones, kad nuo nereikia ilgai nesioti, lepinti ir pan. Bet dabar kai mazyle jau namuose, net minties nekyla, kad galeciau verkiancios nepaiimti ant ranku. pirma men ji praktiskai gyveno ant mano ar tecio ranku, nes nerami buvo, pilvuka skaudedavo. nurimdavo, tik prie krutines priglausta, daznai taip ir uzmigdavo. taciau dabar, merginai nors nera dar 3 men, ji jau gali pati su savim pabuti 15-30 min, o kelis kartus uzsizaide ir valanda. Prikabinu zaisliuku virs galvos, ir girdziu barskejima, jos gugavima. kai jai pabosta, lipam mamai ant ranku ir einam susipazinti su namais - ziurim kas kur padeta, kaip veikia ivairus prietaisai - juk dar nemokedamas sliauzioti, tik keliaudamas ant suaugusiuju ranku vaikas gali pazinti pasauli. manau, nesiojamas vaikas ne tik saugiau jauciasi, bet ir susipazista su aplinka. beje, buna jau ir tokiu "kaprizu", kai mergina nenori buti nesiojama be to, kaip kitaip mazylis galis parodyti, kad jam kazkas negerai. Gal jis tiesiog jauciasi vienisas, nesaugiai ir pan., ypac pirmaisiais men. tevu rankos ir yra tam - kad ta sauguma suteiktu. o be to, kaip sako mano vyras, kiek laiko cia galesi nesioti, myluoti - po keliu metu, kai noresi vaika prisiglausti, jau jis pats nenores - jam kiti dalykai rupes. Išmoks savarankiškai judėti - tik pabandyk ant rankų užlaikyt Papildyta: QUOTE(snaige @ 2007 04 29, 13:58) tai jums reikia čia: http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...86&t=172614 patogios nešiokles, kuri padėtų svorį gerai skirstyti. QUOTE(melyne @ 2007 04 27, 11:16) kai laukiausi, irgi laikiausi nuomones, kad nuo nereikia ilgai nesioti, lepinti ir pan. Bet dabar kai mazyle jau namuose, net minties nekyla, kad galeciau verkiancios nepaiimti ant ranku. pirma men ji praktiskai gyveno ant mano ar tecio ranku, nes nerami buvo, pilvuka skaudedavo. nurimdavo, tik prie krutines priglausta, daznai taip ir uzmigdavo. taciau dabar, merginai nors nera dar 3 men, ji jau gali pati su savim pabuti 15-30 min, o kelis kartus uzsizaide ir valanda. Prikabinu zaisliuku virs galvos, ir girdziu barskejima, jos gugavima. kai jai pabosta, lipam mamai ant ranku ir einam susipazinti su namais - ziurim kas kur padeta, kaip veikia ivairus prietaisai - juk dar nemokedamas sliauzioti, tik keliaudamas ant suaugusiuju ranku vaikas gali pazinti pasauli. manau, nesiojamas vaikas ne tik saugiau jauciasi, bet ir susipazista su aplinka. beje, buna jau ir tokiu "kaprizu", kai mergina nenori buti nesiojama be to, kaip kitaip mazylis galis parodyti, kad jam kazkas negerai. Gal jis tiesiog jauciasi vienisas, nesaugiai ir pan., ypac pirmaisiais men. tevu rankos ir yra tam - kad ta sauguma suteiktu. o be to, kaip sako mano vyras, kiek laiko cia galesi nesioti, myluoti - po keliu metu, kai noresi vaika prisiglausti, jau jis pats nenores - jam kiti dalykai rupes. dar nescia budama irgi apie daug ka galvojau, kad darysiu vienaip ar kitaip, bet gyvenimas su mazyle viska sustato savaip. ir su nesiojimu - sakiau nepratinsiu, bet kai nuo antros savaites prasidejo bedos su pilveliu, tai tik ant ranku siek tiek nurimdavo ir galedavo pamiegoti, tai taip ir sededavau po 3-4 val su ja ant ranku. aisku, ji iprato, bet dabar stengiuosi truputi panesioti ir tada sudominti kokiu tai zaisliuku, nes jau nemazai sveria ir rankos greiciau pavargsta. kelis kartus bandziau palikti verkiancia, kad pati nusiramintu, bet tas visai nepadejo
Namuose ant rankų nesiprašo,nes savarankiškai jau pati vaikšto,o kai ir ropinėjo,nereikėjo rankų.Bet kai išeinam į laukelį,va ten tai reikia mamos ar tėčio rankyčių.Vežime nebesėdi,tai susitaikiau su tuo,kad čia yra laikina ir jai lauke yra saugiau, tikriausiai ji taip jaučiasi,kad aš ją paimu ant rankų dažniau.
Ach as jau spejau ir stuburo isvarza isitaisyti per tuos nesiojimus...
Manoji irgi iš rankinukių tarpo
QUOTE(kamilyte @ 2007 02 27, 17:11) Yra daug būdų kaip pasilengvinti vaiko nešiojimą - vaikjuostės, slingai, nešioklės - mažiukai ten jaučiasi kuo puikiausiai, o mamytės gali neatitrūkti nuo kasdienės ruošos Va, aš irgi šitai nuomonei pritariu! Turiu vaikjuostę, labai ja džiaugiuosi. O šiandien kaip tik pasigilinau į bukletėlį, kurį gavau su vaikjuoste. Tai ten tarp dažniausiai užduodamų klausimų buvo ir toks: "ar neišlepinsiu vaiko, nuolatos nešiodama jį?" Atsakymas toks: vaikas apskritai tik maždaug dvejų metų pradeda suvokti, kad kai mamos nėra šalia, ji gali būti už sienos. Iki to amžiaus - kai jis nemato mamos, ji jam yra "dingusi". Nuo to - stresas, kuris tikrai nepadeda jam vėliau tapti savimi pasitikinčiu žmogumi. Na, labai nenoriu ginčytis. Bet tame buklete rašoma taip: iki 2 metų vaikui kaip tik labai svarbu būti šalia mamos. Bent jau matyti ją netoliese, tame pačiame kambaryje. Beje, iš draugių esu girdėjusi, kad paprastai išmokę vaikščioti, vaikai ne labai duodasi nešami, nes vaikščiojimas - ir vėl nauja patirtis, lyg ir buvimas "didesniu", "labiau suaugusiu". Viena draugė irgi pasakojo, kad kai tik vaikas išmoko ropoti - kaip tik ji ėmė paskui jį lakstyti (o ne jis paskui ją su prašymu panešioti), nors, sako, žaidžia vaikas, žaidžia, ir staiga pravirksta. Mat jam mamos pritruksta. Ji prieina, pamyluoja, pačiūčiuoja, ir vėl jam ramu, vėl jis savo žaislais susidomi. O kad reiktų nešioti iki armijos - na, dar neteko apie tokį atvejį girdėti...... QUOTE(Raideles @ 2007 04 22, 15:30) Sakai asmeninis... daug kas gali būti asmeniniu reikalu... Gal galėtum pasakyti, kas galėtų būti neasmeninis? Žindyti - nežindyti Gimdyti - negimdyti, Auginti pačiai ar atiduoti kitiems Dėl visų teiginių sakau, taip čia grynai asmeninis reikalas ![]() nesutinku tik su Auginti pačiai ar atiduoti kitiems. Nes manau nuo tos dienos kai moteris pradeda mylėtis. Ji turi ir būti subrendusi ir pasiruošusi galimom pasėkmėm ![]() O šiaip tai TAIP, daug dalykų yra kiekvienos asmeninis reikalas. Mes vis gi jau senokai nebe tarybiniuose laikuose gyvenam, kai būdavo pasakyta ką ir kaip mum daryti
QUOTE(Gintarėlis* @ 2007 05 03, 23:29) Dėl visų teiginių sakau, taip čia grynai asmeninis reikalas ![]() nesutinku tik su Auginti pačiai ar atiduoti kitiems. Nes manau nuo tos dienos kai moteris pradeda mylėtis. Ji turi ir būti subrendusi ir pasiruošusi galimom pasėkmėm ![]() O šiaip tai TAIP, daug dalykų yra kiekvienos asmeninis reikalas. Mes vis gi jau senokai nebe tarybiniuose laikuose gyvenam, kai būdavo pasakyta ką ir kaip mum daryti ![]() Matai, tie asmeniniai sprendimai gali nulemti ne tik kito žmogaus sveikatos būklę, bet ir apskritai liks jis gyvas ar ne. Tai jau neasmeniniai sprendimai, tai kito žmogaus gyvenimo nulėmimas. Tai bent jau reiktų kažkokį pagrindą turėti, prieš nusprendžiant? Ar užtenka "noriu nenoriu" su ramunėle pažaisti? Ir labai įdomu, kad su galimybe "negimdyti" sutinki nediskutuodama, o štai jau jei kyla klausimas apie atidavimą kitiems - tai jau apie atsakomybę prabyli. Juk atiduoti kitiems - tai viso labo gali būti palikti vaiką močiutei ir tik retkarčiais aplankyti. O negimdyti - tai reiškia nužudyti. Keisti tie asmeninių reikalų vingiai...
na, as nuo pat pradziu nepratinau savo dukrytes prie ranku. zinoma norisi prisiglausti ir t.t. tai as tiesiog prisiglausdavai kai ji guledavo salia, kai maitindavau, kai zaisdavom kartu ir t.t. zinoma panesioju kartais ant ranku bet neilgai. lialia zinoma paverkia kai paleidziu bet irgi neilgai. paverkslena akimirka o po to iesko kokio nors uzsiemimo. manau svarbiau sukreipti demesi, duodi koki nors idomu uzsiemima, marga zaisliuka ar pan.
mes tai su vyru nesiojam, bet kai jau nervuojasi
Suneliui 11 menesiu ir as ji nesioju tiek kiek jis pats nori. Ant rankuciu pripratino mano mamyte,bet dabar jau jis nori vaikscioti. Taigi kai nori panesioju, kai nori, pavaikstom. O as vadovaujuosi mamos pasakytais zodziais: "Vaikuti reikia nesioti. 18 metu nebepanesiosi
maniškis vienas būna ilgai plačioj lovoj,žaidžia su rankutėm kai pabosta tada ir šaukiasi
Prie gero greit priprantama. Juk ant mamytes ranku taip gerai
QUOTE(Mildute @ 2007 05 02, 17:29) Manoji irgi iš rankinukių tarpo sveiki mano vyras vadina musu mazyle mamyciuku nes jei as esu patalpoje ji negali buti pas kitus, o jei man es nera laikosi kuo puikiausiai ir ant ranku nenori, o kai as pasirodau tai viskas atropoja uz kelniu i rodo kad paimciau as is pradziu pergyvenau erzindavausi kad net i viena gera vieta negalejau nueiti bet dabar kai pradejau dirbti griztu namo ir toks noras nesioti ir nesioti norisi bet ji nevisada nori buti dabar ant ranku jai dabar idomiau kas aplinkui darosi kur suniukas eina kur tetis bet visada pasisuka patikrina ar as ja stebiu.O pries
Oas savo maziu nesioju tada kada as noriu ir kai jis blogai jauciasi tai gaunasi labai daug, as manau kaskokia nesamone su tais pratinimais ar nepratinimais
QUOTE(INGUTE. @ 2007 05 23, 00:15) Oas savo maziu nesioju tada kada as noriu ir kai jis blogai jauciasi tai gaunasi labai daug, as manau kaskokia nesamone su tais pratinimais ar nepratinimais Sutinku
na,mums tik 4men,tai kolkas dar panesu
As jau nesioju 6 men.O kur dar pabaiga?
o man tai kazkaip nelabai kyla problemu del nesiojimu, ji kartais net pavargsta ant ranku, ypac kai seneliai uzsuka ir ja vis nesioja, tada buna nerami, paguldau ant kilimelio tai apsiramina ir zaidzia sau. buna kartais ir tokiu dienu kai prasosi dazniau ant ranku. niu siaip ji per viduriuka
musu dukrytei beveik 2,5 men. bet jauciu, kad prie ranku (ima verkslenti kai padedi) vis labiau ima priprasti ir ypatingai vakare ji nori buti panesiojama, o ryte kai nesipraso stengiuosi per daug ant ranku ir nelaikyti.
QUOTE(morė @ 2007 11 24, 19:20) musu dukrytei beveik 2,5 men. bet jauciu, kad prie ranku (ima verkslenti kai padedi) vis labiau ima priprasti ir ypatingai vakare ji nori buti panesiojama, o ryte kai nesipraso stengiuosi per daug ant ranku ir nelaikyti. Visa tai, ka jus rasot apie vaikucio elgeli, yra visiskai normalu tokio amziaus vaikui. Tikrai nepripratinot. O juk palikus issirekti gali nutikti skaudziu ir nepataisomu dalyku... QUOTE(Raideles @ 2007 11 24, 23:13) Visa tai, ka jus rasot apie vaikucio elgeli, yra visiskai normalu tokio amziaus vaikui. Tikrai nepripratinot. O juk palikus issirekti gali nutikti skaudziu ir nepataisomu dalyku... Ir mano ant ranlyciu mego,bet dabar,kai ropoja,ar su vaikstyne laksto,turi idomesniu dalyku,nei pas mama buti,pvz ka nors kraustyti
6 men lelka nesioju ant ranku kai reikia ir viai nepergyvenu
Seip mano sunui dabar yra 1,7men bet jis kai jau buna nusikales praso kad as ji palaikyciau o seip ant ranku nenori.Ir seip jau mokinames patys vieni uzmigti lovyteje,tad supti jau nereikia
Mano mergytei 11 menesiu.Kiekviena vakara turiu nesioti,kad uzmigtu.Niekur kitur neuzmigdysi.
Nešiot nešioju labai mažai, tai būna, kai jau tikrai niekas nenuramina, nes ką nors skauda pvz.- dantukai dygsta. Jei nori prieš miegą ar nusiraminimui supimo, tai supu atsisėdus, nes kai mažai nešiojama buvo, tai sunku ir ilgiau išlaikyt mūsų mažytę
anksciau nereikedavo daznai nesioti o dabar tai be ranku neuziega ir apskritai vos zirzia kad ant ranku imciau. juk nenumesi vaikucio rekti .
QUOTE(gugutele @ 2007 12 05, 19:14) mhm, ir as sakau- i fitneso cempionata greit bus galima, maniskis jau su rubais pasvertas 11kg sveria, o ant ranku nori but labaaai daznai ir dar ne siaip ant keliu sedeti nieko, uzaugs- neprisiprasysim kad ateitu apsikabinti, reik dziaugtis kol yra galimybe. Raideles , visiskai pritariu,- palikti vaika issirekti- barbariska
Na kol maziukas visai buvo tai nesiojau, bet tikrai ne istisai. O dabar jau kai vaiksto tai ramu, zaidzia sau, retai labai panesioju.
QUOTE(pupa-oga @ 2007 12 05, 23:14) mhm, ir as sakau- i fitneso cempionata greit bus galima, maniskis jau su rubais pasvertas 11kg sveria, o ant ranku nori but labaaai daznai ir dar ne siaip ant keliu sedeti nieko, uzaugs- neprisiprasysim kad ateitu apsikabinti, reik dziaugtis kol yra galimybe. Raideles , visiskai pritariu,- palikti vaika issirekti- barbariska Visiškai pritariu.
Sveiki žemiečiai ir kiti piliečiai
QUOTE(eseleniene @ 2007 12 06, 15:53) Sveiki žemiečiai ir kiti piliečiai Visko gali buti QUOTE(eseleniene @ 2007 12 06, 14:53) Sveiki žemiečiai ir kiti piliečiai o ne, tie, kurie turi broliukų ir sesučių - dar reiklesni nešiojimui Iš tiesų tai vaikas vaikui nelygu...
KUOMAZIAU ANT RANKYCIU,TUO GERIAU
|