Reiktu konstatuot kad kiekviena krutis skirtinga . Tai kad vienos tinginiukas vaikiukas tkitas darbstuolis . Pas viena pieno daugiau pas kita maziau . Reikia daryt kaip paciai norisi ir atrodo geriau . Maniske antroji buvo tinginiuke ir pieno mazejo , kai taip pasidare as padariu kita varianta pirmaji piena kur lengvai begdavo nutraukdavau , ir leisdavau jai zyst jau tik likuti . Poto damaitindavau is abvent buteliuko . Po triju dienu pieno zenkliai padaugejo  Bet cia kiekvienai savo , oisiklausyt i save reik
Artulia
2006 08 08, 19:17
QUOTE(Gaziulka @ 2006 08 07, 23:20) Siaip jeigu kam reikia pagalbos del maitinimo krutimi drasiai rasykite AZ, pasistengsiu atsakyti, nes man kazkaip svarbu, kad kuo daugiau mamu galetu maitinti pacios tiek, kiek jos nori.  Labukas, rasau ne AZ, bet bendrai sioje temoje, nes tikiuosi patarimu sulaukti is kiek galima daugiau mamyciu (jei tik man gales patarti). Problema tokia. Auginu dukryte (uz keliu dienu jai sukaks menuo). Jau savaite, kaip vargstam visi - as, dukryte ir tevelis tuo paciu  Tikrai nebesuprantu savo vaiko - iki tol su zindymu viskas budavo puikiai, bet pastaraja savaite vakarais (ir kartais net dienos metu) dukryte nenori zisti mano kruties. Buna taip - matau, kad ji isalkusi (bet ne peralkusi, nors kelis kartus yra ir taip buve  ), pridedu prie kruties, truputi pazinda, o po to spjauna kruti, verkia. Pasupuoju, nuraminu, vel duodu kruti (kurios ji aktyviai iesko!), vel paciulpia gurksni, vel spjauna, klykia. Po to jau neina nuramint, klykia, kisa i burna pirstukus ir rekia taip, lyg pyktu, kad as jai valgyt neduodu  Tolesnis kruties siulymas nebetenka prasmes - susierzina vien nuo to, kad jai pakisu kruti. Tada pakaitomis su vyru supuojame, nesiojame, raminame, nes kitaip, jauciu, kaimynai mums iskviestu Vaiku teisiu apsaugos tarnyba... Tas jos verkimas tesiasi tol, kol ji pavargsta verkti. Tada guli apatiska, viskam abejinga arba uzmiega. Naktimis nera jokiu problemu del maitinimo - pazinda, soti uzmiega, paguldau i lovele ir miega iki kito maitinimo. Diena dazniausiai irgi viskas gerai, problemos prasideda, kaip minejau, vakare. Maistas, kuri valgau, yra paprastas, nevalgau nieko astraus, nevartoju nei svogunu, nei cedsnaku ar pan. Nesikvepinu, prausiuosi su bekvapiu dusgeliu. Kai ji nervojasi, kaitalioju krutis - irgi nepadeda, kaitalioju maitinimo padetis - ir sedint, ir gulint - vis tiek nervojasi pajautusi kruti. Viena vakara, kai mazoji eilini karta neeme mano kruties, pati paragavau truputi savo pienuko (galvojau, gal neskanus?) - nieko, saldaus skonio pienelis. Keliskart bandziau nusitraukti ta piena su pientraukiu - is buteliuko ji gere be jokio rekimu. Galvojau, gal visalaik nusitraukineti su pientraukiu ir maitinti is buteliuko, bet atsisakiau tos minties, nes pientraukis pilnai neistraukia pieno is kruties, tad bijau, kad atitinkamai jo prades maziau gamintis  Tiesa, turim problemu su pilvuku, bet jau ismokau atskirti pilvo spazmus. Pati galvoju, gal mazylei kada nors zindant is kruties skaudejo pilvuka, todel dabar jai krutis asociuojasi su skausmu???  Bet kodel tada nakti ji zinda be jokiu problemu? Gal kuriai nors is jusu buvo panasi situacija, padekit, patarkit, ka daryti, nes as jau emiau bijoti kiekvieno vakaro....
Aš manau, kad mažiukė gali tiesiog blogai jaustis. Kaškur skaičiau, kad kūdikiui gali vakarais skaudėt galva, ypatingai jeigu gimdymai buvo sunkus ar vaikiukas yra cezariukas. Aš manau, kad su maitinimu yra viskas gerai, ir su pienuku tas pat. Kantrybės jums, jeigu skirsite daug dęmesio mergytei, daug ja nešiosit, viskas su laiku savaime susitvarkys Svarbiausia nesijaudinti ir nepanikoti
Artulia
2006 08 09, 22:13
QUOTE(Natuke @ 2006 08 09, 15:02) Aš manau, kad mažiukė gali tiesiog blogai jaustis. Kaškur skaičiau, kad kūdikiui gali vakarais skaudėt galva, ypatingai jeigu gimdymai buvo sunkus ar vaikiukas yra cezariukas. Aš manau, kad su maitinimu yra viskas gerai, ir su pienuku tas pat. Kantrybės jums, jeigu skirsite daug dęmesio mergytei, daug ja nešiosit, viskas su laiku savaime susitvarkys Svarbiausia nesijaudinti ir nepanikoti  Perskaiciau rusiska straipsni, kurio nuoroda radau is jusu, ir kaip pati suprantu, mazyle yra praradusi pasitikejima manimi, kaip mama. Bet neisivaizduoju, kaip toliau reikia ja auginti, nes mazutei galejo daug kas nepatikti - maudynes vakare, nosytes valymas ir pan. Visa sia diena nebuvo jokiu problemu su kruties zindimu, o vat vakare pastebejau, kad kartojasi ta pati situacija, tad nebekankinau kisdama jai i burna kruti, o pasildziau misinelio (pieno, deja, nebespejau nusitraukti  ) Dabar mazyle miega ir labai tikiuosi, kad nakti ji vel ims mano kruti. Pati suprantu, kad negerai pasielgiau duodama misinelio, tiesiog pagailo vaiko, nebenorejau jos virkdyti kaip kitais vakarais.... Aciu uz palinkejimus, labai noriu maitinti pati ne tik nakti ir diena, o ir vakare, bet jeigu nieko neiseis, esu pasiruosusi dukryte vakarais maitinti nusitrauktu pienu, kad tik ji gautu visas naudingas medziagas is mano pienuko...
Labas Koki būtent straipsnį skaitei? Teorija yra tokia: ką tik gimęs vaikelis tikisi iš mamos t.t. dalykų - kruties, šilumos, dažno buvimo ant rankų. Jeigu kaško vaikelis nesusilaukia, jis pirma prieštarauja, vėliau prisitaiko, bet lieka vidinis nepasitenkinimas. Taip pat gali paveikti stresas. Kūdikis gali depresuoti, blogai jaustis, kartais visiškai atsisakyti kruties. Norint padėti mažyliui mama turi daryti tai, ko vaikelis iš jos laukiasi, kaip sakant "atstatyti pasitikėjimą". Daug nešioti, daug maitinti, būti visa laika šalia, nepalikti verkti. Viskas būtinai susitvarkys Jeigu mano mažylis verktų ir neimtų kruties vakarais, aš jį nešiočiau po kambarį, veliau vėl duočiau krūtį... Pagaliau jeigu dienos metu jis valgo dažnai (mano valgė kas viena-dvi val) o vėliau nakti vėl valgys, aš labai nesijaudinčiau jeigu jis vakare ilgiau nepavalgytų. Atsigrėbtų per naktinius maitinimus, kai jausis geriau Ne manau kad buteliukas šio atvėju yra butinas.
Sveikos, mamytes,
Rasau pirma karta. Turim atrodo labai panasia problema kaip ir mamyte Gytr. Liepos 27 susilaukem mergytes. Gime nediduke - 3 kg. Siandien mums 2 savaites ir 1 dienele. 12 pirmu paru su mazytes maitinimu nebuvo jokiu bedu. Per si laika mazyte "ataugo" po gimdymo numesta svori. Su teveliu dziaugemes. Taciau kaip tik ta nakti po vizito pas gydytoja ir sverimosi musu valgymo iprociai visiskai pasikeite. Mazyte nebetraukia pienuko i skranduka. Ta pieneli, kuris gerai tekant jai visgi patenka i burnyte, mazoji per burnytes sona ispila. Kruties ji labai iesko, kai pagauna speneli, ciulpia, bet taip kaip soskute, nieko nenurydama. Ieskodama kruties ji labai muistosi, sukioja galvyte, kojytemis duoda, rieciasi. Kelis kartus po 0,5-1,5 valandos tokio zaidimo, man visgi pavyko susitarti su mazute, kad ji pradetu normaliai zisti. Bet tik kelis kartus per 2 paras. Kadangi mazutei nei 1 menesio nera, o ir svoris nedidelis, nesiryzau laikyti ja alkana ir primygtinai siulyti kruti. Pasitarusi su gydytoja ir akusere, pradejau nusitraukineti pienuka ir maitinti Avent buteliuku. Is buteliuko mazyte puikiai valgo! Nesuprantu, kas yra, kokia gi priezastis kruties ignoravimo? Gal cia del pienliges, kurios iki galo dar neissigydem? Bet ji pas mus atsirado gerokai anksciau nei 12 para. O ir is buteliuko ciulpiant mazytei turetu skaudeti. O gal pilvuko diegliukai (beje, kaip juos atskirti?)? Bet velgi, buteliukas gi diegliuku neisgydo? O gal is tiesu vaikas "nebemyli" kruties del mano patirto streso (jo kaip tik 12 para turejau)? Bukit mielos, parasykit daugiau mamyciu. Pasidalinkit savo patirtimi, jei tokios turejote.
Atėnė V
2006 08 11, 20:21
Aš 7 mėn nusitraukunėjau pienuką,nes manoji čiulpdavo gal kokias 2 minutes o paskui žviegdavo.O dabar duodu krutinę ir ji puikiai valgo
Artulia
2006 08 11, 23:17
Aciu labai, Natuke, uz patarimus  Nebezinodama, su kuo besitarti, kalbejau ir su savo mama. Ji man uzdave visai paprasta klausima apie dukryte: "O gal tu ja permaitini?" Tiesa sakant, susimasciau  Mamytes, kaip jusu patirtis rodo, ar visalaik tais atvejais, kai vaikas ziopcioja ir kisa pirstukus i burna, jis yra alkanas? Esu zalia mamyte, todel ir klausiu jusu  Siandien pagalvojau, gal ji ne alkana buna, o tiesiog iesko nusiraminimo? Sivakar pamaciusi, kad mazyle vel pradeda elgtis kaip ir praejusiais vakarais (darosi nerami, ziopcioja, kazko iesko), nebekisau jai kaip paprastai kruties, o i burna idejau ciulptuka. Patenkinta ciulpe ciuptuka gal kokia valanda, vos tik iskrisdavo ciulptukas, sukinedavo galvyte jo ieskodama, o kai ikisdavom i burnyte ciulptuka, vel patenkinta ciulpe. Paskui pastebejau, kad ciulpdama ji darosi mieguista, jau ruosiasi uzmigti. Atsargiai is burnos istraukiau ciulptuka ir pasiuliau jai kruti. Nepatikesit, kaip dziaugiausi, kai maziuke eme ciulpti kruti ir ciulpe be jokiu verkimu! Matyt, jai reikejo isalkti, o kitais vakarais, as galvodama, kad ji alkana, jai kisdavau kruti, nuo kurios ji susierzindavo ir po to, kai is tikruju isalkdavo, nebenoredavo zisti. Zinau, kad ciulptukai nera gerai, bet sivakar ciulptukas man pasirode geriausia iseitis ir pasiteisino  . Tikiuosi, kad ir nakti dukryte ims kruti kaip ir iprastai. Agne11, gal tavo situacija ir nera lygiai tokia pati kaip ir mano, bet gal ir tau pades mano sio vakaro patirtis? Gal ir tavo dukryte nespeja isalkti, todel ir zaidzia su speneliu kaip su soske? O po 0,5 - 1,5 val ji jau isalksta ir todel ima kruti normaliai. Beje, mes irgi savo dukrytei duodavom arba mano nutraukto pieno, arba misinuko is buteliuko (kaip nespedavau nusimelzti), tai irgi gerdavo ( o ka darysi, kai net ciulpti nereikia, o pienas pats i burna bega?  ), bet paskui daug atpylinedavo, matyt, pertempem jai skranduka... P.S. Pilvuko diegliai pasireiskia tuo, kad vaikas nei is sio to, nei is to staigiai ima verkti, rieciasi, makaluoja kojytemis. Kai spazmas praeina ( tai buna po keliu min.), vaikas ir vel ramus lyg nieko nebutu buve. Ir taip iki kito spazmo. O kai vaikui siaip kas nors nepatinka, bet tai nesusije su pilvo skausmais, tai mazylis verkia istisai. Taip as ir skiriu, kada mano mazylei skauda pilvuka, o kada ne.
linarija
2006 12 13, 22:12
As ti uz pieno nutraukinejima!!! Nesamones gydytojai sneka!!! jau pamoke mene mastitas!!!
nusitraukinėjimas mastito išvengti nepadėda - o gali ir paskatinti nepanaudojamo pieno gamybą  mano draugė ir nusitraukinėjo ir pientrauklį mandrą turėjo, ir vis tiek susirgo
viltuke
2006 12 14, 22:40
QUOTE(blackie @ 2006 08 07, 22:05) nenusitraukineti pienuko pats durniausias gydytoju ar kieno cia ismislas  per sita nesamone as tegalejau savo vaikuciui duoti kas geriausia viena vargana menesiuka... kaip kvaile nereagavau i mamos ir mociutes paliepimus(kurios ismaitino savo vaikus pusmeti ir daugiau) nusitraukt likusi pieneli  kvailystes kad ka tik gimes kudikelis istrauks reikiama kieki... kiek vietos krutyse padarysim tiek pieno ir prisigamins o jei pienas netures kur gamintis tai ilgainiui vaikui augant kartu su jo poreikiais , tu poreikiu patenkint neiseina arba pienukas isvis uzsikemsa, kaip man  klausykit geriau jau senu bobuciu patarimu kurios maitino savo vaikus ilgai ir nuobodziai o ne naujai iskeptu daktariuksciu... debilizmas... ir dar taip primygtinai kala i galva kad "nereikia" nutraukinet  suprantu kai lelius jau buna 3-4 menesiu ir daug isgeria o kai mazuciukas tai kiek tam zvirbliui tereikia...  net menkam gumbeliui ar sukietejimui atsiradus reikia ji "ismelzt"... Visiškai pritariu šiai nuomonei. Man irgi teko girdėti, kad nereikia nutraukinėt, bet vos išvengiau mastito. Paklausiau mamos ir susitvarkiau guzais nusėtas krūtis. Tiesa, nusitraukinėjau iki 3mėn, bet to pasekoje, pieno niekada netrūko, vaiką išmaitinau iki 1m 2mėn, ir dar būčiau maitinusi, bet jau organizmas pavargo ir dar kelios priežastys buvo... O mano sesuo, kuri visai nenutraukinėjo, maitino iki 6mėn. Pieno neliko, nors dar buvo noras maitint
QUOTE(Gaziulka @ 2006 08 07, 23:20) Nebuk tokia kategoriska. Per sita SAMONE (nenusitraukinejima) sekmingai maitinu vaika jau virs metu. Nenusitraukinejau niekada, isskyrus pora kartu ligonineje, kai sesele padejo nutraukti pieno, nes vaikiukas kuri laika gulejo inkubatoriuje ir buvo per silpnas istraukti pakankama kieki.
Gerai, kai pieno yra tiek, kad vaikas beveik viska istraukia. Tada lengva paduoti ir kieta vieta isciulpti, bet ka daryti kai pieno smarkiai per daug: nenutrauksi - nustos gamintis ir pasidarys guzai, o paskui skausmai. Man po antro gimdymo (nes zinojau, kas laukia tai iskart pientrauki nusiveziau) gydytoja sake, kad tikrai nenutraukinek, tik krutis zalosi ir pan., o kai atejo patikrinti po keliu valandu (nu kai palieka po gimdymo toj pacioj palatoj stebejimui) pamate krutis, pasake: uzjauciu, nusitraukinek ir kuo daugiau. Todel, nenutraukineti gali tik tos, kurioms gaminasi nedaug pieno. QUOTE(Agne11 @ 2006 08 11, 18:11) Pasitarusi su gydytoja ir akusere, pradejau nusitraukineti pienuka ir maitinti Avent buteliuku. Is buteliuko mazyte puikiai valgo! O gal is tiesu vaikas "nebemyli" kruties del mano patirto streso (jo kaip tik 12 para turejau)? Bukit mielos, parasykit daugiau mamyciu. Pasidalinkit savo patirtimi, jei tokios turejote. Neduok buteliuko, is jo labai patogiai bega pienas (nereikia smarkiai traukti, bet ir ne per stipriai). O prie patogumo iprantama Aisku, stresas gali tureti itakos, gal pienukas "piktas" pasidare  , gal skonis pasikeite. Geriau, kaip kazkas rase paduok ciulptuka: isalks ir tiks pienas puikiausiai. Nezinau paskutiniu moksliniu isradimu  , bet as nenusistacius pries ciulptukus, aisku, jei nebus naudojami iki keliu metu. Paziurekit, kaip keliu menesiu vaikai zaidzia su tais ciulptukais: ikanda ir tempia, bando isikasti kita puse... o kas vietoj to ? Krutis (neturejau jokio noro, kad butu vartojama vietoj zaislo)? Kramtomi zaislai (dar jie per dideli ir nepatogiose vietose padeti)? Gal dabar taip rukanciu ir daugeja, kad vaikystej nepatenkino ciulpimo noro (juokauju)? Bet, zinoma, maksimum iki metu. P.S. pati maitinau abi smarkiai virs metu ir iki tokio lygio, kad tiko tik krutis, net mano pienas is buteliuko buvo slamstas, netinkantis kisti i burna
biologė
2006 12 15, 14:40
QUOTE(blackie @ 2006 08 07, 22:05) nenusitraukineti pienuko pats durniausias gydytoju ar kieno cia ismislas
Matyt, ne visoms vienodai... Kai gimė mano pirmasis (dar tarybiniais laikais), buvo griežčiausiai prisakyta - pamaitint, paskui nutraukt iki paskutinio lašo, kas liko.. Nutraukinėdavau, tik tada dar nežinojau, kad kuo daugiau pieno paimama, tuo daugiau ir gaminasi. Pyliau į kriauklę litrais... Žinojau, kad motinos pieną mielai paimtų jo neturinčios, bet negi kabinsi skelbimus ant stulpų, o kai pabandžiau veikt per polikliniką, tai paaiškėjo, kad dvi savaites turėčiau lakstyt, sveikatą tikrint ir pažymas rankiotis.... neturėjau tiek laiko ir jėgų... Pavalgydavo per 20 min, jei su pažaidimais - iki valandos, po to dar valandą nutraukinėdavau, pakeisdavai vystyklus, atsigerdavau - ir jau laikas kitam maitinimui... Taip ir maitinomės iki metukų, mano plaukai, nagai, oda ir svoris liko tik prisiminimais, tada jau nutariau, kad gana - vaikas buvo sveikas, rubuilis ir viską valgė, o mane kone vėjas pradėjo nešiot. Kai gimė antroji, buvau labiau pasikausčius ir nutariau - jokių nutraukinėjimų. Kartais prieš ar tarp maitinimų nutraukdavau kelis lašus, kad taip nespaustų, ir viskas. Kai mažei buvo keli mėn, pabandžiau nutraukt po maitinimo - vos keli lašai... Gydytoja pasakė, kad man jau pienas baigias ir reikės primaitinėt, bet kadangi svoris augo gerai, neprimaitinau, tik nuo 7 mėn. daviau kietesnio maisto, košių... Sėkmingai maitinau iki pusantrų metų, po truputį mažindama maitinimų skaičių, kartu ir pieno mažėjo, ir baigėm maitinimus be stresų ir man, ir mažylei. Beveik tuo pat metu giminaitė turėjo mažiuką, ir jai atrodė, kad labai svarbu žinot, kiek vaikiukas suvalgo, tai nusitraukinėjo ir davė iš buteliuko. Kartais patingėdavo nusitraukt ir pasiūlydavo mišininukų... Pieno mažėjo mažėjo ir po 3 mėn. nebeliko... Kas žino, aišku, kaip būtų, jei būtų maitinus, bet faktai tokie. Gal reikia nutraukt, jei kokios nors komplikacijos, guzai, uždegimai, bet normaliu atveju - kodėl reikėtų? Gamta tokio dalyko nenumatė, nebūkim "gudresnės", niekas dar gamtos dėsnių nepergudravo.
QUOTE(biologė @ 2006 12 15, 15:40) Matyt, ne visoms vienodai... Kai gimė mano pirmasis (dar tarybiniais laikais), buvo griežčiausiai prisakyta - pamaitint, paskui nutraukt iki paskutinio lašo, kas liko.. Nutraukinėdavau, tik tada dar nežinojau, kad kuo daugiau pieno paimama, tuo daugiau ir gaminasi. Pyliau į kriauklę litrais... Žinojau, kad motinos pieną mielai paimtų jo neturinčios, bet negi kabinsi skelbimus ant stulpų, o kai pabandžiau veikt per polikliniką, tai paaiškėjo, kad dvi savaites turėčiau lakstyt, sveikatą tikrint ir pažymas rankiotis.... neturėjau tiek laiko ir jėgų... Pavalgydavo per 20 min, jei su pažaidimais - iki valandos, po to dar valandą nutraukinėdavau, pakeisdavai vystyklus, atsigerdavau - ir jau laikas kitam maitinimui... Taip ir maitinomės iki metukų, mano plaukai, nagai, oda ir svoris liko tik prisiminimais, tada jau nutariau, kad gana - vaikas buvo sveikas, rubuilis ir viską valgė, o mane kone vėjas pradėjo nešiot. Kai gimė antroji, buvau labiau pasikausčius ir nutariau - jokių nutraukinėjimų. Kartais prieš ar tarp maitinimų nutraukdavau kelis lašus, kad taip nespaustų, ir viskas. Kai mažei buvo keli mėn, pabandžiau nutraukt po maitinimo - vos keli lašai... Gydytoja pasakė, kad man jau pienas baigias ir reikės primaitinėt, bet kadangi svoris augo gerai, neprimaitinau, tik nuo 7 mėn. daviau kietesnio maisto, košių... Sėkmingai maitinau iki pusantrų metų, po truputį mažindama maitinimų skaičių, kartu ir pieno mažėjo, ir baigėm maitinimus be stresų ir man, ir mažylei. Beveik tuo pat metu giminaitė turėjo mažiuką, ir jai atrodė, kad labai svarbu žinot, kiek vaikiukas suvalgo, tai nusitraukinėjo ir davė iš buteliuko. Kartais patingėdavo nusitraukt ir pasiūlydavo mišininukų... Pieno mažėjo mažėjo ir po 3 mėn. nebeliko... Kas žino, aišku, kaip būtų, jei būtų maitinus, bet faktai tokie. Gal reikia nutraukt, jei kokios nors komplikacijos, guzai, uždegimai, bet normaliu atveju - kodėl reikėtų? Gamta tokio dalyko nenumatė, nebūkim "gudresnės", niekas dar gamtos dėsnių nepergudravo.
QUOTE(blackie @ 2006 08 07, 21:05) nenusitraukineti pienuko pats durniausias gydytoju ar kieno cia ismislas  per sita nesamone as tegalejau savo vaikuciui duoti kas geriausia viena vargana menesiuka... kaip kvaile nereagavau i mamos ir mociutes paliepimus(kurios ismaitino savo vaikus pusmeti ir daugiau) nusitraukt likusi pieneli kvailystes kad ka tik gimes kudikelis istrauks reikiama kieki... kiek vietos krutyse padarysim tiek pieno ir prisigamins o jei pienas netures kur gamintis tai ilgainiui vaikui augant kartu su jo poreikiais , tu poreikiu patenkint neiseina arba pienukas isvis uzsikemsa, kaip man  klausykit geriau jau senu bobuciu patarimu kurios maitino savo vaikus ilgai ir nuobodziai o ne naujai iskeptu daktariuksciu... debilizmas... ir dar taip primygtinai kala i galva kad "nereikia" nutraukinet  suprantu kai lelius jau buna 3-4 menesiu ir daug isgeria o kai mazuciukas tai kiek tam zvirbliui tereikia...  net menkam gumbeliui ar sukietejimui atsiradus reikia ji "ismelzt"... Jetaus, tik už galvos susiimti paskaičius  Manau buvo visai kitos priežastys, kad pienukas baigėsi. Tai kaip tos,kurios nenusitraukia likusio pieno po žindymo , maitina vaikus ne vieną mėnesį. Labai norėčiau komentaro iš blackie
QUOTE(crocus @ 2006 12 15, 16:35) Jetaus, tik už galvos susiimti paskaičius  Manau buvo visai kitos priežastys, kad pienukas baigėsi. Tai kaip tos,kurios nenusitraukia likusio pieno po žindymo , maitina vaikus ne vieną mėnesį. Labai norėčiau komentaro iš blackie  Nu as ne blackie, bet atsakysiu: kai pieno gaminasi nedaug, tada vaikas istraukia ir pieno daugeja. Bet jei gaminasi daugiau, tada nenutrauki, vaikas iprates traukti lengvai kai lieka maziau pieno nebenori traukti ir pienas pradeda smarkiai mazeti.
Na, o as pienuko po maitinimu nenusitraukinejau su abiem vaikais. Nusitraukdavau truputi retkarciais, kad neverztu jei labai prisipildydavo arba kai reikedavo kur iseiti ir palikti pienuko vaikui. Sunu taip ismaitinau iki 8,5 men., buciau dar ir toliau maitinusi, bet pastojau ir pasidare labai jautrios krutys, o dukrai 1,9m. ir vis dar maitinu, nors jau noreciau baigineti  Buvo laikotarpiai kai atrodydavo, kad pienuko sumazeja tai tik dazniau maitindavau ir vel pienuko gamyba padidedavo
mamuliauske
2006 12 15, 18:49
QUOTE(biologė @ 2006 12 15, 14:40) Matyt, ne visoms vienodai... Kai gimė mano pirmasis (dar tarybiniais laikais), buvo griežčiausiai prisakyta - pamaitint, paskui nutraukt iki paskutinio lašo, kas liko.. Nutraukinėdavau, tik tada dar nežinojau, kad kuo daugiau pieno paimama, tuo daugiau ir gaminasi. Pyliau į kriauklę litrais... Žinojau, kad motinos pieną mielai paimtų jo neturinčios, bet negi kabinsi skelbimus ant stulpų, o kai pabandžiau veikt per polikliniką, tai paaiškėjo, kad dvi savaites turėčiau lakstyt, sveikatą tikrint ir pažymas rankiotis.... neturėjau tiek laiko ir jėgų... Pavalgydavo per 20 min, jei su pažaidimais - iki valandos, po to dar valandą nutraukinėdavau, pakeisdavai vystyklus, atsigerdavau - ir jau laikas kitam maitinimui... Taip ir maitinomės iki metukų, mano plaukai, nagai, oda ir svoris liko tik prisiminimais, tada jau nutariau, kad gana - vaikas buvo sveikas, rubuilis ir viską valgė, o mane kone vėjas pradėjo nešiot. Kai gimė antroji, buvau labiau pasikausčius ir nutariau - jokių nutraukinėjimų. Kartais prieš ar tarp maitinimų nutraukdavau kelis lašus, kad taip nespaustų, ir viskas. Kai mažei buvo keli mėn, pabandžiau nutraukt po maitinimo - vos keli lašai... Gydytoja pasakė, kad man jau pienas baigias ir reikės primaitinėt, bet kadangi svoris augo gerai, neprimaitinau, tik nuo 7 mėn. daviau kietesnio maisto, košių... Sėkmingai maitinau iki pusantrų metų, po truputį mažindama maitinimų skaičių, kartu ir pieno mažėjo, ir baigėm maitinimus be stresų ir man, ir mažylei.  Pas mane visiskai panasi situacija su abiem vaikais. Pirmas dar beveik "sovietmeciu" tai reikejo nusitraukineti ir pilti i.....kriaukle, toki vertinga maisteli, bet vargau ir maitinau, kol irgi vejas nepradejo nesioti manes. O su dukra tai tik vos pacioje pradzioje man prireike masazistes pagalbos, nes na tiesiog buvau "karve" tai ji man padejo isibegeti ir dukra ismaitinau iki 1,5 metu. Ir dar galejau testi, na tiesiog vaikas jau didelis buvo: pati ateina uzsilipa ant keliu ir sako "mama mimi" duok papa, tai juokdavosi visi, kad iki mokyklos maitinsiu. Man labai padedavo nuo suketejimu kamparo aliejus, jo kompresai, bet tai tik mano nuomone ir niekam nieko nesiulau. Dabar bus ir trecias mano dziaugsmas, bet noriu tureti tel. nr. geros specialistes, nes pacioje pradzioje buna labai sunku ir jeigu uzleidi tai SAKES, po to ir be operaciju negalima apsieiti. Tai kas ka zinote apie Kaune dirbancias geras masazistes profesonalias- pasidalinkite.
Selma75
2007 01 03, 12:21
Man labai padejo. Nr 342325
kas mane labai nustebino, kai buvo man laktostaze, tai poliklinikoje iskarto liepe masazuoti ir nusitraukineti bei iskarto antibiotikus gerti (konsultavo telefonu  ) o specialiste, pas kuria paskaitas lankiau - grieztai uzdraude, nes sake tai tiesiausias kelias pas chirurga. isgyde mane per para - medumi, pikiu, muilu ir kitais naturaliais preparatais. bet niekam nieko nesiulau - svarbiausia, kad darytumem kiekvienai tai, kuo tikim ir pasitikim..... as naturaliste labiau, todel niekada nenusitraukinejau - kuri karve gamtoje nusitraukineja, kad pienuko daugiau butu, ar stirna, ar lape? negi galvojat kad musu maziukai mazesni gamtos stebuklai. aisku, mes biski kitokie stebuklai - prifarsiruoti visokiu koncervantu, paveikti vitaminu, vaistu hormonu. gal labai nesupyksit uz toki palyginima.  bet visgi su pieneliu, jo kiekiu ir visu kitu manau nera vienos teorijos - kiekvienai mum kitaip, keikvienai kitos priezatsys, sprendimo budai
prisikaičiau čia nežinau,aš tai nenusitraukinėjau-nenusitraukinėju-nenusitraukinėsiu nes nėra tiesiog tam reikalo.., maitinu mažę kada ji nori ir kiek nori. pirmais mėn prakabodavo po puswalandį ant papulio, vėliau užteko ir penkiolikos min.
Agnus Dei
2007 01 03, 22:13
QUOTE(biologė @ 2006 12 15, 14:40) Gal reikia nutraukt, jei kokios nors komplikacijos, guzai, uždegimai, bet normaliu atveju - kodėl reikėtų? Gamta tokio dalyko nenumatė, nebūkim "gudresnės", niekas dar gamtos dėsnių nepergudravo. Ne karto nenusitraukinejau pieno, ir net minties tokios nebuvo. taip man atrode geriausia. Del maitinimo is viso jokiu problemu nebuvo, gal todel, kad maze labai megeja pavalgyt visad buvo  maitinu iki siol - dukrai 1 m. ir 7 men.
linarija
2007 01 07, 12:38
kiekvienai cia individualiai. nenusitarukinejimas man mastita ivare, susikaupe pienas. tad dabar nusitraukineju ir maitinu toliau. o drauge, kuri nenutraukinejo ismaitino vos viena menesi.kiekvienai vis kitaip...
kasiopeja
2007 01 07, 13:38
QUOTE(#Mia# @ 2006 12 14, 21:09) Todel, nenutraukineti gali tik tos, kurioms gaminasi nedaug pieno.
Baikit pievas šnekėt. Niekada nenusitraukinėjau (išskyrus, kai vaistus gėriau ir nenorėjau, kad pienas pradingtų) ir pieno buvo marios. Per pirmą mėnesį vaikis priaugo 1,5 kg. Čia turbūt dėl to, kad mažai pieno turėjau?  Ir maitinau ne mėnesį, ir ne pusmetį  O kad guzai nesusidarytų, paprasčiau krūtis duše po šilto vandens srove išmasažuot. Išbėgs visas "perteklius" ir nusitraukinėt nereikės (jei tai daroma tik tam, kad guzus pašalinti)...
*Samanė*
2007 01 07, 14:40
QUOTE(DiDiDu @ 2004 12 05, 01:58) 1)Tikrai negalima masažuoti. Laktostazė atsiranda,kai pienelio yra daugiau negu iščiulpia vaikelis. suminkštės.. 2)Ilgainiui didėjant mažiulio apetitui pamažu pienelio gamyba sunormalės. 3)Pientraukis man buvo reikallingas tik vienai dienai,bet vertėjo sumokėti tuos 150lt. Gaila,kad nėra pientraukių nuomos. 4) Oi. Vienintelė išeitis pridėti vaikutį ( o jis pats geriausias pientraukis) smakriuku į guzo vietą. Išsčiulps tikrai. Gal tik biškį reiks kiek akrobatiškai pagulėti .5) O krūtų maigymas tikrai jau seniai pasenęs metodas. Juk taip atsiranda kraujosrūvos,kurios vėliau gali būti mastopatijos arba net vėžio priežastimi  1)laktostazė tai natūralu ir visom būna , tik be galo skausminga. 2) tikrai taip 3)bet susitvarko reikalai ir bejo 4)  tikrai taip tai [pats geriausiais pientraukis, tobulesnių nėra nesukurta 5) ko gera Ir DAR nuo mamos krūtinės kietumo priklauso, man perteklius išbėgdavo, baigus maitinti pieno buvo tiek , kad  krūtinė didėjo, guzai ir panašiai , nusitraukinėti neleido ginekologė ,skausmas  ,,perdegė ,, ne per sav ,kaip sakė ,oper 10 d, o prisigaminęs pienelis išbėgo vieną naktį , tik vystyklų prisidėjus lovoje ir vaistukus stabdančius gamybą gyd paskirtus vartojau 14 d.Jokių masažų ar nusitraukinėjimų  Tai tik mano atvejis ir tai kiekvienai indvidualiai manau.
Pelikanė
2008 01 29, 20:21
Paskaiciau ir kazkaip liudna - kiekviena nori ipirsti savo nuomone, lyg abi puses negaletu drauge dereti... Kodel mes tokie??? Juk kiekvieno situacija skirtinga - vieniems reikia nusitraukti, kitiems nereikia ir kas cia neaisku? Kam kitaip mananti malti i miltus ir net ne paciais mandagiausiais zodziais... Nemalonu tokia tema paskaicius, nors yra ir vertingu patarimu bei pasidalinimu.
BUKIME PAKANTESNI VIENI KITIEMS, juk tikslas ne kazka irodyti, o pagelbeti vienos kitoms. Ar az klystu?
Klepesova
2008 02 03, 16:57
Na mano atveju teko nusitraukinėti... ir nusitraukinėjau gal 5 dienas. Po to situacija privertė ir toliau nusitraukinėti- mat studijavau- tai norėjau palikimui pienuko pakaupti- naktį 1 kartą nusitraukdavau- grįžusi antrą kartą- iš vienos krūties mažylė valgydavo iš kitos traukdavau ir jokių problemų neturėjau. Bet tas 5 dienas tai verkdavau kai vaikutis valgydavo- ir verkdavau iš palengvėjimo- o nusitraukinėdavau kitą- neskausmingą krūtį- mat ištisai daviau skausmingąją valgyti- o kitą tik jei pritrūkdvavo. Na ir ką? susinormalizavo- o toje skausmingoje guzas koks buvo  krūtis tokia visa net persikreipusi (mano ir tauip didelės)Bet gal tik mano įsitikinimas- bet toks vaizdas kad toje iš kurios tik nusitraukinėdavau sumažėjo pienuko greičiau.Bet ilgainiui absoliučiai viskas susinormalizavo. Pienuką naktimis nusitraukdavau iki 4 mėnesiuko (iki tiek reikėjo- vėliau- atostogos) O kai po atostogų gryžau į mokslus mažylei buvo 6 mėnesiukas ir pienuko palikimui nebereikėjo- įvedžiau kietą maistą. Dabar mažylei po poros dienelių 11 mėnesiukų- dar per parą valgo MP iki 4 kartų, kartais 5 kartus- čia nuo jos priklauso. Na juntu, kad rytauis pienuko galėtų būti ir daugiau- mat mažoji įsigudrino atsikelti 6 valandą išvalgyti abi krūtis ir užmigti, o atsikelti 8 ir vėl reikalauja didelio kiekio- ir zyzia (matyt jau nepasigamina reikiamas kiekis, mat taip elgtis pradėjo tik prieš savaitėlę- bet tikiuosi krūtys dar prisitaikys)
viktorija@
2008 02 06, 16:43
na man kaip buvo guziukų, daktaras irgi griežtai uždraudė masažuoti  , kai sakiau, kad masažavau krutį, tai labai apibarė, sakė neklausyt močiučių patarimų  išrašė vaistukų skatinančių laktaciją, lašintis į nosį ir kuo dažniau vaikelį maitinti, tai per pora dienelių visi guzai išnyko, ir daugiau jokių problemų neturėjau.
-edita-
2008 02 08, 18:56
manau, kad ir as turejau beprasidedanti mastita. viena ryta atsibudau su skaudancia, kieta krutimi, kai keldavau ranka, tai skaudejo ja visa, po to pakilo temp, bet nedidele 37.3. issigandau, geriau ramuneliu arbata , po kiekvieno maitinimo ejau i dusa, pamasazuodavau, pasildydavau kruti, istustindavau jei neisvalgydavo visos. padejo, temp jau vakare nukritusi buvo, o krutis atsistate jau kita diena, nors dar kelias dienas jauciau pasekmes, gal per daug masazavau ja... dabar kartais turiu prrblemu su ta krutine, tai guziukas atsiranda, stengiuosi ji svelniai pamasazuoti kai mazyle valgo. o dabar jau kokia savaite kai po maitinimo ir per ji skauda kruti, kartais stipriau, kartais silpniau, ir spenelis labai jautrus, paraudes, gal prisidirbau besigydydama namie?
Ajurweda
2008 07 01, 17:06
Gerb. mamytės,
Gal kuri susiūrėte su tokia problema, kaip "neištekantis iš krūties pienas". Antro maitinimo mėn. pabaigoje spenelyje susidarė skausmingi guzai, kurie neleidžia ištekėti pienui. Žindymas tapo labai skausmingas, nusitraukinėti taip pat labai sunkiai sekėsi, tiesiog pienas kaupiasi, bet negali ištekėti, spenelis paraudęs ir skausmingas. Teko skubiai nutraukti maitinima, tepalai nepadeda, o gyd. siai problemai išspręsti nieko negalėjo pasiūlyti. Dabar laukiuosi antro, guzai spenelyje taip ir nedingo, liko skausmingi. Gal galit patarti arba pasiūlyti kokį specialistą Vilniuje, nes jaučiu, kad vėl negalėsiu sėkmingai maitinti. Lauksiu info, galima i a.z. Iš anksto dėkoju.
Margareta
2008 07 02, 15:39
perejau ir as sitas laktostazes kurios iki 3-4 men kartojosi kas 1-2 sav. ir vienoje krutyje, kurios spenelis buvo nugriuaztas iki kraujo. ir ne velnio man tas leliukas neistraukdavo to pieno  ir nebutu istraukes, garantoju... as asmeniskai esu labai dekinga Danutei nes tik jos deka maitinau savo dukra virs 1 metu. tai ka ji daro sunku pavadinti masazu, nes nieko ji nemasazuoja tik istraukia piena, ir mano manymu tai daro teisingai... del laktostaziu as taip pat kaltinu savo kruties (vienos butent nes sukita nebuvo jokiu bedu per visa zindyma) struktura.... gal tiesiog toje krytuje piena latakai susiraite ar susisuke ir is jos sunkiau isteka pienas... vienoms mamos is vis niekad nebuna tokiu dalyku kaip pieno sastoviai o pas kitas kartojasi nuolat... as pati sau kruties niekad nemaigiau ir nemasazavau  ir nedaryciau to kitai....
sveikos mamos, maitinu dar tik 3 savaites o bėdų dėl krūtų turiu  . man irgi buvo laktostazė, bet ją įveikiau šildymais ir kompresais, bet gydytoja dėl viso pikto iš tos krūties dar paėmė ir pieno pasėlį, nes jai pieno spalva atrodė įtartina. pasėlis parodė kad piene yra kažkokia bakterija- stafilokokas, kuris pasireiškia odos išbėrimu. išrašė antibijotikų ir liepė nemaitinti krūtimi. sveikoje krūtyje irgi aptiko tą bakteriją (neprisimenu tikslaus pavadinimo). Dabar puolusi į neviltį nes pieno turiu užtektinai o turiu jį išpilti ir maitinti mišinuku. konsultavausi su kitu gydytoju, tai jis pasakė kad tie pasėliai jau atgyvenes dalykas ir kiek man jims pieno pasėlį tiek ir aptiks tą bakteriją, nes ji yra ant kiekvieno žmogaus kūno ir taip steriliai paimti pieno pasėlį iš krųties neįmanoma, nes pienas vistiek liečiasi su oda. noriu patarimo kaip man pasielkti, gal kam jau buvo tokia situacija? labai gaila mano pieno ir vaikelio. Vaikelis turi visas galimybes gauti mano pienuko, bet va, ta bakterija trukto. kai pirmą vaikelį maitinau, tai irgi turėjau problemų su krūtimi, bet niekas pieno pasėlio neėmė ir maitinau toliau sėkmingai. o galai žino, gal ir tada ta bakterija buvo piene, bet nežinojau ir sėkmingai maitinau. dabar krūtys sveikos, nieko neskauda ir pati jaučiuosi puikei, ir pieno yra, ir taip norisi jau duoti vaikeliui krūtį  jei kam buvo tokia situacija, tai kaip jūs elgėtės ir ką darėte?. Patarkite. ačiū
neringagin
2008 07 05, 08:41
QUOTE(megee @ 2008 07 05, 09:32) sveikos mamos, maitinu dar tik 3 savaites o bėdų dėl krūtų turiu  . man irgi buvo laktostazė, bet ją įveikiau šildymais ir kompresais, bet gydytoja dėl viso pikto iš tos krūties dar paėmė ir pieno pasėlį, nes jai pieno spalva atrodė įtartina. pasėlis parodė kad piene yra kažkokia bakterija- stafilokokas, kuris pasireiškia odos išbėrimu. išrašė antibijotikų ir liepė nemaitinti krūtimi. sveikoje krūtyje irgi aptiko tą bakteriją (neprisimenu tikslaus pavadinimo). Dabar puolusi į neviltį nes pieno turiu užtektinai o turiu jį išpilti ir maitinti mišinuku. konsultavausi su kitu gydytoju, tai jis pasakė kad tie pasėliai jau atgyvenes dalykas ir kiek man jims pieno pasėlį tiek ir aptiks tą bakteriją, nes ji yra ant kiekvieno žmogaus kūno ir taip steriliai paimti pieno pasėlį iš krųties neįmanoma, nes pienas vistiek liečiasi su oda. noriu patarimo kaip man pasielkti, gal kam jau buvo tokia situacija? labai gaila mano pieno ir vaikelio. Vaikelis turi visas galimybes gauti mano pienuko, bet va, ta bakterija trukto. kai pirmą vaikelį maitinau, tai irgi turėjau problemų su krūtimi, bet niekas pieno pasėlio neėmė ir maitinau toliau sėkmingai. o galai žino, gal ir tada ta bakterija buvo piene, bet nežinojau ir sėkmingai maitinau. dabar krūtys sveikos, nieko neskauda ir pati jaučiuosi puikei, ir pieno yra, ir taip norisi jau duoti vaikeliui krūtį  jei kam buvo tokia situacija, tai kaip jūs elgėtės ir ką darėte?. Patarkite. ačiū Duok vaikui savo pienuko būtinai.Antroji gydytoja teisi,kiek ims tą pasėlį,tiek jis ir bus teigiamas.Tai atgyvenęs dalykas.Draugei buvo ta situacija ir sėkmingai maitino.Sėkmės natūraliai maitinant.
aš taip pat manau, kad gali maitint toliau
dainelė
2008 07 08, 16:24
MEGEE>>> man tokios situacijos nera buve, niekas netyre mano pienuko, bet as tikiu, kad jus galite zidyti savovaikeli. Mano patarimas, jei vis dar neramu siuo klausimu, pabandykite paskaityti cia - (http://www.gyvybe.lt/index.php?id=32), kur konsultuoja gyd. Egle Morkuniene. Jei reikes, parasykite man AZ, pasistengciau rasti jos telefono numeri. Zindymo konsultantes Virgilijos tel.nr. - 860362358.
Double Latte
2008 07 08, 16:41
QUOTE(megee @ 2008 07 05, 09:32) sveikos mamos, maitinu dar tik 3 savaites o bėdų dėl krūtų turiu  . dabar krūtys sveikos, nieko neskauda ir pati jaučiuosi puikei, ir pieno yra, ir taip norisi jau duoti vaikeliui krūtį  jei kam buvo tokia situacija, tai kaip jūs elgėtės ir ką darėte?. Patarkite. ačiū Ištiesų, tai dauguma žmonių yra nešiotojai pačių įvairiausių bacilų, bakterijų ir 'kokų'. Tik ne visiems jie pasireiškia kažkokiais negalavimais. Ar pasireikš - lemia bacilų kolonijos dydis ir žmogaus imuniteto stirpumas. Jei d arytų tyrimus - rastų pas 3/4 žmonių ir tą streptokoką, ir dar ko tik nori. Aš maitinčiau vaikelį toliau. Jam tai bus daug naudingiau, net jei piene ir yra kažkokių bakterijų (kartu tai ir stiprins imunitetą bei padės vaikeliui gintis nuo jų). Jei pasireikštų stipresni požymiai (bet nebūtinai taip turi įvykti. bet gali) - duočiau gerųjų bakterijų. taip apt gydytojas gali skirti gydymą antibiotikais. Bet jokiu atveju nereikia nutraukti žindymo. Jei neramu - siūlau pasikonsultuoti su žindymą išmanančia gydytoja ar laktacijos specialistais. Sėkmės
erikiuxxx
2010 02 15, 01:13
QUOTE(Slapux @ 2004 12 02, 11:07) Laktostazes ir man kartodavosi daznai-per menesi po pora kartu. Bet iki 3 ar 4 men vargeliai baigesi. Ir dabar jokiu bedu  O geriausias pientraukis man buvo vyras. Gal ir ne visom ir visiems tai priimtina, bet nei lelius nei rankos visiskai istustint kruties nepajegdavo  Neprireike nei vaistu, nei ligoniniu  Saunolis vyras
QUOTE(ERA @ 2004 12 06, 08:14) Cia ir baisiausias prisiminimas is mano pogimdyvinio periodo.Papai buvo kaip kalades,spenelio nera, mergina neima ne uz ka.Temperatura ir baisus silpnumas.Nekalbant apie tai, kad buvau pasiruosusi maitinti ir atejo masaziste i palata ir pasake, kad jau reikia masazuoti.Ir as sutikau, nes kiek pamenu po pirmo vaiko tai tik masazai ir padejo.Na ir "droze" ji tuos mano papus ,viskas persikele jau i namus.Aisku ji dejo mergyte man prie kruties bet dukryte kad ir kaip stengesi niekuo negalejo man padeti.Veziodavomes ja 2 kart per diena.Tuom kart tikrai palengvedavo.Ir taip 2 savaites, kol supratau kad kazkas ne taip.Temperatura nebuvo labai auksta, bet papu skausmas toks, kad net verkiancio vaiko ant ranku neemiau.Mano vyras nieko nelaukes mane pas chirurga, o ten kaip sakant ant opercinio stalo.Niekam nelinkeciau tokio malonumo.Savaite ligoninej ir skausmas toks, kad apsakyt negaliu.O kur dar drenai isvesti is kruties...Kratausi prisiminusi ta "malonuma". Ir dar su pirmu vaiku irgi buvo problemu, bet tada mama ismasazuodavo pageredavo, nors ir tada ta perioda atsimenu su kraupu. Gailiuosi tik vieno, kad neapsirisau papu, kad jie perdegtu,tai gal nebuciau tiek prisikentejusi.Ir tik nepasakokit apie tai kaip pienukas reikalingas kudikiui.Jei ir gimdyciau niekada nemaitinciau pati. Vajetus nu ir prisikankinai  o ar neteko su kokiu geru specialistu pasitarti kol tau taip yra tokia tendencija? Sakes ...brrrr,.... na cia tai gerbtina priezastis nemaitinti!
wirgytee
2011 02 07, 14:46
Sveikos  .Pas mane irgi bedele atsirado...viena kruti maitinant labai skauda,toks jausmas kad pleste plesia...net nezinau ka daryti.stengiuosi vis is jos maitinti,bet niekas nesikeicia  .krutis nera kieta,pienukas bega gerai...bet tas skausmas tai zudo,verkiu kol mazoji pavalgo  .spenelis irgi jau skaudus,ne vaistai jo neuzgydo (gal nespeja,nes daznai is jos maitinu).masazuoti pati bijau,kad nepakenkciau,nors gydytoja liepe paciai pasimasazuoti...ir kopusto lapus bandziau,ir karsta vandeni...ka dar galeciau pabandyti?
pievu_kamane
2011 02 07, 15:16
QUOTE(wirgytee @ 2011 02 07, 15:46) Sveikos  .Pas mane irgi bedele atsirado...viena kruti maitinant labai skauda,toks jausmas kad pleste plesia...net nezinau ka daryti.stengiuosi vis is jos maitinti,bet niekas nesikeicia  .krutis nera kieta,pienukas bega gerai...bet tas skausmas tai zudo,verkiu kol mazoji pavalgo  .spenelis irgi jau skaudus,ne vaistai jo neuzgydo (gal nespeja,nes daznai is jos maitinu).masazuoti pati bijau,kad nepakenkciau,nors gydytoja liepe paciai pasimasazuoti...ir kopusto lapus bandziau,ir karsta vandeni...ka dar galeciau pabandyti? Sveika, matau mergytė dar mažutė, gal ji nepajėgia ištraukti iš tos krūties, Tavo vietoj bandyčiau ne tiek kad dažnai duoti ją, bet prieš duodant kiek įmanoma nutraukti pienelio.
|
|