Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: M.K.Čiulionio menų gimnazija
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Edma
Mano mažiui į mokyklą tik ateinantį rudenį. Tačiau jau sukam galvą dėl mokyklos pasirinkimo. Dabar lanko ,,Minimūzos mokyklėlę,, M.K. Čiulionio menų gimnazijoje. Turi klausą, balsą, bet be galo judrus ir nenustygstantis vienoje vietoje. Kaip pats sako - ,,noriu sportuoti, o ne muzikuoti,,... Tad jau bandau įsivaizduoti, kiek reiktų pastangų, norint jį priversti išsedėti prie kokio nors instrumento bent valandą... Tad ar patartumėte pasirinkti ,,čiurlionkę,,?.. Gal jūsų atžalos ją lanko? Beje - gyvename Antakalnyje. Gal galite suteikti kokios informacijos apie čia esančias mokyklas? g.gif
Mazule
As ir mano vyras baigeme sia mokykla, o iki mazes gimimo as joje ir dirbau 5 metus, taip kad atrodo is visu pusiu ja zinau wink.gif
Ka galiu patart - visu pirma turi atsizvelgt i vaiko norus - jei net dabar jam sunku isbuti parengiamuku pamokelese ir sako kad neidomu - ar verta vaika kankint?..Is kitos puses, mokykla ir juo labiau pradiniu klasiu mokytojos - tikrai saunios, be to - nedideles klases, jauki aplinka plius didelis vaiku uzimtumas - manau irgi neblogai. Dabar jau net pastebiu tokia tendencija - leidzia cia vaikus butent i pradini etapa, o jau poto apsisprendzia...Tiesa, istoti nera jau taip paprasta tongue.gif
Siulau pasidometi placiau - cia jau nuo pirmos kases yra visokiu pakraipu - vaikuciai mokosi baleto, piesti, muzikuoti...
Na, o mokintis iki 12 kl - cia jau rimtas apsisprendimas, nes po sios mokyklos mokintis kur kitus - ne menu srityje - jau sunkoka - teks papildomai ir nemazai pasimokint - paruosimas nera labai stiprus...Zodziu jei augini busima menininka ir jis pats to nori - pirmyn thumbup.gif

Dar pora zodziu - net patys garsiausi menininkai vaikysteje buvo verciami muzikuot - savu noru nezinau ar kas tiek pastangu idetu - tai labai sunkus amatas.

Ir dar...mano vyras - dabar jau labai toli nuo muzikos tiesiogine prasme, nors baige ne tik ciurlionke, bet ir LMA - zodziu jei ko nori - tikrai pasieksi...

Nezinau ar ka supratai - jauciu tik subalamutinau tau galva doh.gif Mano nuomone - as savo maze i pradines klases tikrai leisciau wink.gif
maman
Mano pyplius dar vaiksciot nemoka, o mes su vyru jau Ciurlionke jamnumatem lotuliukas.gif Apsvieskite prasau apie stojimo salygas ax.gif Nuo keliu metu priimama i parengiamasias klases? Beje, ar reikia moketi uz moksla?
Milde
Ech...Baigiau as ta ciurlionke, istojau i LMA ir?Is isstojau dabar, birzeli stosiu i normalia mokslu istaiga.Pasityciojimas!
Mano sesuo mokosi ciurlionkej 8oj klasej ir siais metais iseis i uzupio gimnazija.Kodel?Todel kad sveikata reikia branginti.Mokosi ji gerai ir jos specialybes mokytojas (groja smuiku) sake kad ji viena is geriausiu gabiausiu ir darbsciausiu mokiniu, solfedzio mokytojas dejuoja kad tokia gera mokine iseina, bet ar normalu kai 15 metu mergaite is mokyklos kasdiena grizta 18, 19 val?Seda ruost pamoku ir gulasi 2 val nakties?Tokios nesamones prasidejo jau nuo penktos klases, tada ir pradejo musu maze silpt, sirgt...
Kai pati mokiausi ,pasibaisejau vis atsirandanciom naujom mokyklos taisyklem, dabar labai gailiuosi ( ir mano daugiau nei puse klases gailisi), jog nepalikau sitos mokyklos kai buvo laikas.Ten tiesiog tyciojamasi is mokiniu su durna mokyklos tvarka, o poto rodo per televizoriu ir raso straipsnius kaip viskas nerealu ir kokia gera mokykla.
Baigus sia mokykla labai retai kas istoja i kitas moslo istaigas, nes bendro lavinimo skaityk nera.Mano sesuo, kuri nori normaliai pabaigt mokykla mokosi papildomai matematikos,chemijos, anglu kalbos.
Papildyta:
QUOTE(Mazule @ 2004 11 29, 12:44)
As ir mano vyras baigeme sia mokykla, o iki mazes gimimo as joje ir dirbau 5 metus, taip kad atrodo is visu pusiu ja zinau wink.gif
Ka galiu patart - visu pirma turi atsizvelgt i vaiko norus - jei net dabar jam sunku isbuti parengiamuku pamokelese ir sako kad neidomu - ar verta vaika kankint?..Is kitos puses, mokykla ir juo labiau pradiniu klasiu mokytojos - tikrai saunios, be to - nedideles klases, jauki aplinka plius didelis vaiku uzimtumas - manau irgi neblogai. Dabar jau net pastebiu tokia tendencija - leidzia cia vaikus butent i pradini etapa, o jau poto apsisprendzia...Tiesa, istoti nera jau taip paprasta tongue.gif
Siulau pasidometi placiau - cia jau nuo pirmos kases yra visokiu pakraipu - vaikuciai mokosi baleto, piesti, muzikuoti...
Na, o mokintis iki 12 kl - cia jau rimtas apsisprendimas, nes po sios mokyklos mokintis kur kitus - ne menu srityje - jau sunkoka - teks papildomai ir nemazai pasimokint - paruosimas nera labai stiprus...Zodziu jei augini busima menininka ir jis pats to nori - pirmyn thumbup.gif

Dar pora zodziu - net patys garsiausi menininkai vaikysteje buvo verciami muzikuot - savu noru nezinau ar kas tiek pastangu idetu - tai labai sunkus amatas.

Ir dar...mano vyras - dabar jau labai toli nuo muzikos tiesiogine prasme, nors baige ne tik ciurlionke, bet ir LMA - zodziu jei ko nori - tikrai pasieksi...

Nezinau ar ka supratai - jauciu tik subalamutinau tau galva doh.gif Mano nuomone - as savo maze i pradines klases tikrai leisciau wink.gif
*

o istoti dabar jau gan lengva, nes mokyloj truksta mokiniu, klases ciut susidaro, tenka apjungt dailininkus su muzikantais arba balerunais ir tada amzinas karas ten tarp mokiniu.
Siuo metu mano sesers klase sudaro 16 mokiniu, kitais metais bus 10, nes sesi savo noru iseina.Taigi, kiek paskutiniu metu pastebejau, priema net lochelius kurie bent turi klausa, o poto kankina...
maman
blink.gif kaip kaip? Tiesa sakant, kiek pazistu zmoniu, baigusiu ciurlionke, tiek visi jie - saunus, kuribingi, idomus g.gif Be abejo, visu nepazistu... Nepazistu ir tu,kuriems mokslas ciurlionkeje nenusiseke, kuriems ne viskas ten patiko. Manau, jog tam, kad mokytis ir pabaigti sita mokykla reikia labai stiprios valios, tvirto zinojimo, ka nori veikti ateityje, ryzto, itin tvirtos motyvacijos ax.gif Suprantu, kad daug kam vienas ar kitas mokymosi stilius, budas yra nepriimtini, bet juk mes galime rinktis. Ir nemanau, kad ciurlionke mesti norintys mokiniai yra silpni, taip pat kaip nemanau, kad likusieji ir mokykla pabaigsiantieji ju bendraklasiai daro klaida ir neras vietos gyvenime (na, nebent vienas kitas). Yra geras posakis - Kiekvienam savo ax.gif Daug kas esame apdovanoti talentais, gebejimais, bet tik nedaugelis gebame juos iskleisti ir isvystyti. Kaip bebutu, as vis delto noreciau, kad mano vaikas bent pirmosiose klasese paragautu menu, issiugdytu kurybiskuma, savita poziuri i pasauli, o tada nusprestu - buti jam cia ar nebuti ax.gif
Milde
QUOTE(maman @ 2006 02 14, 16:09)
blink.gif kaip kaip? Tiesa sakant, kiek pazistu zmoniu, baigusiu ciurlionke, tiek visi jie - saunus, kuribingi, idomus g.gif Be abejo, visu nepazistu... Nepazistu ir tu,kuriems mokslas ciurlionkeje nenusiseke, kuriems ne viskas ten patiko. Manau, jog tam, kad mokytis ir pabaigti sita mokykla reikia labai stiprios valios, tvirto zinojimo, ka nori veikti ateityje, ryzto, itin tvirtos motyvacijos ax.gif Suprantu, kad daug kam vienas ar kitas mokymosi stilius, budas yra nepriimtini, bet juk mes galime rinktis. Ir nemanau, kad ciurlionke mesti norintys mokiniai yra silpni, taip pat kaip nemanau, kad likusieji ir mokykla pabaigsiantieji ju bendraklasiai daro klaida ir neras vietos gyvenime (na, nebent vienas kitas). Yra geras posakis - Kiekvienam savo ax.gif Daug kas esame apdovanoti talentais, gebejimais, bet tik nedaugelis gebame juos iskleisti ir isvystyti. Kaip bebutu, as vis delto noreciau, kad mano vaikas bent pirmosiose klasese paragautu menu, issiugdytu kurybiskuma, savita poziuri i pasauli, o tada nusprestu - buti jam cia ar nebuti ax.gif
*

jo...jau ne tas kas buvo anksciau kad menu paragautu...dabar Dvarionkej labiau menu paragausi, negu ciurlionkej
Mazule
QUOTE(Milde @ 2006 02 25, 22:45)
jo...jau ne tas kas buvo anksciau kad menu paragautu...dabar Dvarionkej labiau menu paragausi, negu ciurlionkej
*

schmoll.gif
Nesutinku - kaip tik pradinis etapas - 1-4 kl. dabar pakeite programas ir labai daug demesio skiria butent menu "paciupinejimui" - dar taip nebuvo, kad nuo pirmos klases vaikuciai mokintusi ne tik muzikos, bet ir dailes, baleto........
Del pasakojimu apie seseri g.gif .......... - daug tiesos, bet daug ir painiavos...........nera jau ten taip baisu, tiesiog si mokykla ruosia profesionalus, o ne megejus, o tai pasiekiama kruvinu darbu, kaip ir bet kur kitur tongue.gif
As, buvusi MKC aukletine, kip tik galvoju, jog savaja maze butinai bent jau i pradini etapa leisiu ax.gif
Milde
QUOTE(Mazule @ 2006 02 25, 23:32)
schmoll.gif
Nesutinku - kaip tik pradinis etapas - 1-4 kl. dabar pakeite programas ir labai daug demesio skiria butent menu "paciupinejimui" - dar taip nebuvo, kad nuo pirmos klases vaikuciai mokintusi ne tik muzikos, bet ir dailes, baleto........
Del pasakojimu apie seseri  g.gif .......... - daug tiesos, bet daug ir painiavos...........nera jau ten taip baisu, tiesiog si mokykla ruosia profesionalus, o ne megejus, o tai pasiekiama kruvinu darbu, kaip ir bet kur kitur  tongue.gif
As, buvusi MKC aukletine, kip tik galvoju, jog savaja maze butinai bent jau i pradini etapa leisiu  ax.gif
*

na tarkim dabar mano buve klasiokai "profesionalai" mokosi muzikos akademijoj ir ateities nemato jokios.
O del pradinio etapo...ok, pasilavins ir kas po keturiu klasiu?O jei nenores toliau muzikos, menu?Perejus i kita mokykla uzsikas.Zodziu cia reik jau zinot, matyt kad vaikui to reikia, kad vaikas gales ir nores.Vat mano mama norejo, o as ne!Ir kas is to gavosi?as meciau pabaigus ta ciurlionke, tikrai nesiruosiu savo gyvenimo toliau griaut kokioj muzikos akademijoj, o galiausia pabaigt dirbdama muzikos mokykloj, mokindama beklausius vaikus!
Mazule
QUOTE(Milde @ 2006 03 01, 10:47)
na tarkim dabar mano buve klasiokai "profesionalai" mokosi muzikos akademijoj ir ateities nemato jokios.
O del pradinio etapo...ok, pasilavins ir kas po keturiu klasiu?O jei nenores toliau muzikos, menu?Perejus i kita mokykla uzsikas.Zodziu cia reik jau zinot, matyt kad vaikui to reikia, kad vaikas gales ir nores.Vat mano mama norejo, o as ne!Ir kas is to gavosi?as meciau pabaigus ta ciurlionke, tikrai nesiruosiu savo gyvenimo toliau griaut kokioj muzikos akademijoj, o galiausia pabaigt dirbdama muzikos mokykloj, mokindama beklausius vaikus!
*

blink.gif
1. tegaliu pasakyti, kad tavo buve klasiokai nesubrendusios apatiskos asmenybes - patys nezino ko nori tongue.gif Siais laikais net po MKC galima istoti kur nori jei labai pasistengsi, o LMA nera beverciu zmoniu ugdymo institucija - kaip ir visur, reikia kazko buti vertam, kad savo srityje kazko pasiektum tongue.gif O tokios frazes kaip "griaut gyvenima LMA" doh.gif ..............bet kur ji gali susigadint, is kitos puses - visur busi beverte, jei neidesi darbo tongue.gif Darbas tik muz. mokykloje? - jei baigsi uzsienio kalba ir busi vel "nieko neverta", vis tiek teliks dirbti mokykloje tongue.gif
2. del pradinio etapo...... tegaliu pasakyti, kad nieko nesusigaudai mokymo planuose - dabar MKC programos iki 4 kl yra visiskai identiskos kitoms mokykloms, tik dar labiau praturtintos menais, taip kad nieko vaikas nepraranda + laisvai gali pereiti i kita mokykla tongue.gif
3. jei tikrai MKC tenorejo tavo mama o ne tu - cia jau blogai........negalima taip elgtis su vaiku schmoll.gif

MILDE kupina neapykantos savo buvusiai mokyklai, bet tai tik emocijos........taip, jis specifine, ir leidziant vaika i ja nereikia to pamirst. Taciau tai nera kazkokia isikunijusi blogybe mirksiukas.gif
Pasikartosiu - susiduriau su sia mokykla du kartus - kaip mokine ir kaip mokytoja (bet ne nieko neverta tongue.gif ), dabar ten nesu, nes mokslai trukde, poto vaikas, poto uzsienis..........Bet kiek ji man dave - dabar tegaliu jai nusilenkt 4u.gif

axel
Gaila vaiku, kuriu mamos nori is ju ispausti menininkus. Gal tokiu atveju pakaktu Dvariono mokyklos, dailes burelio ar geros sokio/ teatro studijos. Juk menininkais ne tampama, o gimstama.
Pazistu daug meninku, tiesiog visa vyro seima - menininkai, rasytojai, restauratoriai, daininkai. Matau kaip jiems sunku ir finansiskai ir dvasiskai, kokiu kriziu ju gyvenime buna.
Musu vienai dukrai trenere pranausauja balerinos talenta, ji kol kas pirmoke, taciau turi visus puikiausius duomenis - kojas, klubo sanarius, laikysena, svori. Jos atietis- anot treneres- tik ciurlionkej. Taciau ta pati vyro meniskoji gimine stojasi piestu pries tokia vaiko ateiti ir aciu dievui, nes ir as esu pries. Nenoriu, kad mano vaikas, atidaves graziausius savo metus beviltiskai sunkiam darbui, soktu kokios nors kitos Spokaites apsildancioje trupeje o 35 metu jau butu pensininke.

Mazule
O menine gimnastika geriau uz baleta? blink.gif

Nezinau, mano nuomone svarbiausia atsizvelgti i vaika........o jei ji tikrai nerealiai gabi plius pati be galo nori?.....jeigu ji pati versis i ta mokykla - ka tokiu atveju daryt - neleist? retorinis aisku klausimas............ g.gif o jei ji per tuos 35 m. pasieks daugiau, negu mes per 60 m. ir bus laiminga? g.gif bet baletas jau labiau sportas, o ne menas - beprotiski fiziniai kruviai..........
Musu draugai turejo panasu atveji - lyg ir labai gabia mergyte baletui - palanke ji MKC 1-2 kl. ir nebenorejo jau sokt visai - taip kad sekmingai dabar keliauja i paprasta pradine ax.gif
Butu gerai, jei turetume laiko masina ir pamatytume, kaip bus po tu meteliu blush2.gif

Papildyta:
[quote=axel,2006 03 01, 12:01]

Pazistu daug meninku, tiesiog visa vyro seima - menininkai, rasytojai, restauratoriai, daininkai. Matau kaip jiems sunku ir finansiskai ir dvasiskai, kokiu kriziu ju gyvenime buna.

unsure.gif
Na nors su kuolu dauzykit - nesutinku visiskai. Visiems taip buna, niekas nuo to nera apdraustas.
Urartu
QUOTE(axel @ 2006 03 01, 13:01)
Musu vienai dukrai trenere pranausauja balerinos talenta, ji kol kas pirmoke, taciau turi visus puikiausius duomenis - kojas, klubo sanarius, laikysena, svori. Jos atietis- anot treneres- tik ciurlionkej. Taciau ta pati vyro meniskoji gimine stojasi piestu pries tokia vaiko ateiti ir aciu dievui, nes ir as esu pries. Nenoriu, kad mano vaikas, atidaves graziausius savo metus beviltiskai sunkiam darbui, soktu kokios nors kitos Spokaites apsildancioje trupeje o 35 metu jau butu pensininke.
*

Na jau na "Špokaitės apšildančioje trupėje" lotuliukas.gif Gal ir pačiai Špokaitei iki tavo mergaitės bus toli toli... Jei ji tam tikrai talentinga - kodėl nepabandžius? Mesti viesuomet suspės. Juo labiau, kad būti ten kokia buhaltere ar vadybininke kiekviena gali, o va balerina rolleyes.gif ...
Gaila, kad aš dukterų neturiu tongue.gif
*plepute*
QUOTE(leputė @ 2006 03 01, 12:24)
Na jau na "Špokaitės apšildančioje trupėje" lotuliukas.gif  Gal ir pačiai Špokaitei iki tavo mergaitės bus toli toli... Jei ji tam tikrai talentinga - kodėl nepabandžius? Mesti viesuomet suspės. Juo labiau, kad būti ten kokia buhaltere ar vadybininke kiekviena gali, o va balerina  rolleyes.gif ...
Gaila, kad aš dukterų neturiu  tongue.gif
Ech, Lepute, girdziu pasaipa tavo zodziuose buhalteriams ir vadybininkams doh.gif veltui tu taip.... cool.gif
maman
QUOTE(Milde @ 2006 03 01, 11:47)
*

Manau, cia ne ciurlionkes, o asmenybiu problema g.gif
QUOTE(axel @ 2006 03 01, 13:01)
Gaila vaiku, kuriu mamos nori is ju ispausti menininkus. Gal tokiu atveju pakaktu Dvariono mokyklos, dailes burelio ar geros sokio/ teatro studijos. Juk menininkais ne tampama, o gimstama.
*

As, savo ruoztu TIKRAi nezadu planuoti savo vaiko ateities neatsizvelgdama i jo norus ir gebejimus schmoll.gif Taciau menu doze pradiniame etapetikrainepamaisys. axel, o tu mokeisi ciurlionkej, kad taip "atsiputus" isvadas darai? g.gif kokie tavo argumentai, kad dvarionke geriau nei ciurlionke? g.gif
Urartu
QUOTE(*plepute* @ 2006 03 01, 17:18)
Ech, Lepute, girdziu pasaipa tavo zodziuose buhalteriams ir vadybininkams doh.gif veltui tu taip.... cool.gif
*

Kodėl pašaipą? Niekuomet nesišaipau iš jokios profesijos, kad ir kokia egzotiška ji atrodytų... Šiuo atveju vadybininkai - tik kaip pavyzdys mūsuose gan populiarios profesijos. O buhalterius aš apskritai labai gerbiu. Kaip ir visus kitus, mokančius matematiką biggrin.gif
Corudel
noreciau pereit i ciurlionke, gal kieno vaikai ten mokos ir galetu papasakot apie salygas?... blush2.gif ax.gif bigsmile.gif
Mazule
QUOTE(Corudel @ 2006 04 13, 09:42)
noreciau pereit i ciurlionke, gal kieno vaikai ten mokos ir galetu papasakot apie salygas?... blush2.gif  ax.gif  bigsmile.gif
*

Parašyk į kokią klasę ir specialybę - gal galėsiu ką patart ax.gif
Ir Guste
Dėl gimnastikos - Lietuvoje ji tarp remiamų sporto šakų yra viena paskutinių sąraše. Jei vaikas tikrai labai gabus ir galite susieti šiuos gabumus su profesija - vienintelė čiurlionke tam tinka. Jei į gimnastiką žiūrite kaip mes su vyresnėle - na, laikysenai, valiai ir pan., tada ten nėr ko.
As savo mažutei planuoju Čiurlionio mokyklą, nes turi išskirtinių gabumų muzikai. Tačiau tuo pačiu ir bijau - "arimas" ten žiaurus, pati mokiausi (na, iki dviejų nakties niekados pamokų neruošiau lotuliukas.gif - čiurlioniukai taip nedaro, nebent pedantų tėvų), o vidurinės dalykai dėstomi tikrai silpnai (bet dėl pradinių nesibaiminčiau - kol viena mokytoja, jei normali, viskas gerai). Pliusai: nuostabūs vaikai (vasarą mačiau aštuntokus devintokus dailės praktikoje - buvau sužavėta. Gabūs, įdomūs - retai tokių ir tiek daug vienoj vietoj sutiksi), demokratiška ir kūrybinga aplinka. Minusai: direktorius iš pedagoginio, kuris puikus ūkiškai, bet visiškai nesigaudo, ko reikia šitai aurą turinčiai mokyklai. Bijau kad kokių nesąmonių nepridirbtų, vaikų nepradėtų laužyti.
Dažniausiai pamokos (pradedant trečia klase) čia būna iki kokių keturių-penkių (dailininkai ir šokėjai taip daug neapkraunami), tada dar "speco" reikia bent porą valandų pagroti, skirti kiek laiko privalomam fortepionui ir peržiūrėti pamokas. Lengva nėra.
Corudel
QUOTE(Mazule @ 2006 04 13, 18:33)
Parašyk į kokią klasę ir specialybę - gal galėsiu ką patart  ax.gif
*

i septinta klase, dailes specelybe.. ax.gif
Ir Guste
Štai čia visa informacija:
http://www.ciurlioniomm.lt/cmm/?option=con...id=28&Itemid=40
O iš šalies - tikrai dideli konkursai. Sėkmės!
Mazule
QUOTE(Corudel @ 2006 04 14, 14:09)
*

Deja nieko nežinau - galėčiau patart tik dėl muzikos specialybių unsure.gif
Sėkmės 4u.gif
Borderline
o viespatie...mokiausi ciurlionkej ir as. mano visa seima mokesi ciurlionkej. ten, beje, turi buti arba garsenybiu vaikas, arba turtuolis, arba antgamtiskai gabus ir nuolankus. nes visi ten esantys prisidengineja menu, o is tikruju jiems tik BABKIU reikia, ant vaiku jiems nusispjaut, ten visi uzguiti, uzsikompleksave, vargsai vaikuciai. is pradziu mokiausi muzikos, paskui kai susilauziau ranka ir mano fortepijono mokytoja manes atsisake (pasake: negaliu ziuret i ta tavo kreiva ranka, nieko nebus pas mane vaikeli), perejau i dailes skyriu. visur pravalas. mano seseri ciurlionke nuvare iki psichuskes. nes jos specialybes mokytojas laikydavo ja iki 20.00 grot su violancele po pamoku ir dar viena karta su natom per galva trenke. ne uz ka neleisciau savo vaiko i ciurlionke. siaubas. istisai visi triubija apie gabumus. vos tik kas, iskart apie gabumus. o ziurek jei tevai pasiturintys ar zymus, tai ir gabumai nejucia atsiranda...nekenciu visu ten, slykstu net prisimint, ot nueiciau ir padegciau...nuosirdziai sakau jums.
omega
na muzikantams gal sunkiau, bet dailės skyriuje tai manau labai smagu. bet aišku dirbti reikia - tačiau kur gi nereikia, jei nori ko nors pasiekti. o dėl pavieniu atveju ir nemeilės - sutikčiau, visko, pasitaiko (čia apie seserį gavusia natomis per galva). mano nuomone taip neturėtų būti, bet ką gi padarysi - už vieną muzikantą visi negali atsakyti.
kita vertus iš muzikos pereiti į dailės skyrių taip pat nėra labai lengva. g.gif g.gif
bet kiek pastebėjau ten tikrai labai daug stiprių asmenybių ir nebūtinai garsenybių vaikų. nors čia žinoma labai apibendrinti teiginiai
Mazule
QUOTE(Borderline @ 2006 04 28, 20:56)
nekenciu visu ten, slykstu net prisimint, ot nueiciau ir padegciau...nuosirdziai sakau jums.
*

blink.gif blink.gif blink.gif
Čia jau BORDERLINE vidinės emocinės problemos g.gif
Sveikai mąstantis žmogus net sunkiausiose situacijose gali įžvelgti pliusus, naudą - tereikia norėt arba sugebėt unsure.gif
Na o kas vis tik dar išdrįs šią mokyklą parinkt savo vaikiukams - nebijokit - tikrai nėra ten taip baisu mirksiukas.gif
Ir Guste
Mazule,
man labai rūpėtų vokalistų naujienos, problemos ir pan. Kai mokiausi pati, visus "dainuojančius" priimdavo į choro-dirigavimo specialybę, ir tai kaip ir silpnesni mokiniai skaitydavosi (kartu formuojami su pūtikais ir keliais "bendrabutiniais"). Ar dabar pradinukai "su balsu" irgi lanko tik chorą, ar dirbama ir individualiai?
Gal žinote tikrai gerą būsimų trečiokų klasės mokytoją? Nesinorėtų, kad pataikytų pas "zolotaja shyshka" iš mūsų laikų smile.gif
Borderline, nedek mokyklos, man svarbūs žmonės ten dirba ax.gif
Mazule
QUOTE(Ir Guste @ 2006 05 22, 15:54)
Mazule,
man labai rūpėtų vokalistų naujienos, problemos ir pan. Kai mokiausi pati, visus "dainuojančius" priimdavo į choro-dirigavimo specialybę, ir tai kaip ir silpnesni mokiniai skaitydavosi (kartu formuojami su pūtikais ir keliais "bendrabutiniais"). Ar dabar pradinukai "su balsu" irgi lanko tik chorą, ar dirbama ir individualiai?
Gal žinote tikrai gerą būsimų trečiokų klasės mokytoją? Nesinorėtų, kad pataikytų pas "zolotaja shyshka" iš mūsų laikų  smile.gif
Borderline, nedek mokyklos, man svarbūs žmonės ten dirba  ax.gif
*

Dabar klases formuoja kažkaip kitaip g.gif bet tiksliai nežinau.........
Mokytojom galiu pasidomėt kas kitais metais turės trečiokus, bet manau mažai iš to naudos - juk pagal specialybę ir klasė bus g.gif
O vokalo pamokų mažučiams tikrai nėra schmoll.gif

O jūs bandysit stot? ką iki šiol lankėt?
skaidryte
[apie M.K.Čiurlionio gimnaziją][/mano dukra 5 metus lanke šia mokykla ir as labai patenkinta kad cia isugdė kantrybes ir atsakomybės jaus mą jau pradinėse klasėse puiki mokytoja Jolanta, bet kadangi mes nei menininkai, nei turtuoliai, tai šeštoje klasėje perkėlėm į narmalia mokyklą. Ten buvo labai didelis krūvis, pagaila vaiko mirksiukas.gif blush2.gif ]

[quote=Mazule,2006 05 28, 15:30]
Dabar klases formuoja kažkaip kitaip g.gif bet tiksliai nežinau.........
Mokytojom galiu pasidomėt kas kitais metais turės trečiokus, bet manau mažai iš to naudos - juk pagal specialybę ir klasė bus g.gif
O vokalo pamokų mažučiams tikrai nėra schmoll.gif

O jūs bandysit stot? ką iki šiol lankėt?
*

[/uote]

mano
Papildyta:
[apie M.K.Čiurlionio gimnaziją][/mano dukra 5 metus lanke šia mokykla ir as labai patenkinta kad cia isugdė kantrybes ir atsakomybės jaus mą jau pradinėse klasėse puiki mokytoja Jolanta, bet kadangi mes nei menininkai, nei turtuoliai, tai šeštoje klasėje perkėlėm į narmalia mokyklą. Ten buvo labai didelis krūvis, pagaila vaiko

Papildyta:
[apie M.K.Čiurlionio gimnaziją][/mano dukra 5 metus lanke šia mokykla ir as labai patenkinta kad cia isugdė kantrybes ir atsakomybės jausmą jau pradinėse klasėse puiki mokytoja Jolanta, bet kadangi mes nei menininkai, nei turtuoliai, tai šeštoje klasėje perkėlėm į narmalia mokyklą. Čiurlionkej buvo labai didelis krūvis, pagaila vaiko

alfija
QUOTE(Corudel @ 2006 04 14, 15:09)
*

o jūs kaip čia taip egzaminus laikysit,ar ir neakivaizdinę klasę lankėt?Nes šiaip jau nėra taip paprasta ir lengva.Jei ką nors plačiau pasakytum,gal plačiau ir atsakyčiau.
Iks
QUOTE(Ir Guste @ 2006 04 14, 14:21)
Štai čia visa informacija:
http://www.ciurlioniomm.lt/cmm/?option=con...id=28&Itemid=40
O iš šalies - tikrai dideli konkursai. Sėkmės!
*

Mane domina DAILES skyrius. Apsilankiau nurodytame psl., bet neaiskumu liko. Nezinau, ar Jus kalbejote apie MKC apskritai, ar tik apie muzikos skyriu, ar taip pat ir apie dailes. Gal zinote daugiau info, buciau dekinga. Ir ka konkreciau reiskia teiginys "O iš šalies - tikrai dideli konkursai". Mane domina absol visa info, bet galiu nurodyti ir truputi konkretikos: ar dailes skyriuje vaikai mokosi nuo 1 klases? Maniske busimaisiais mokslo metais bus trecioke, lanko paprasta vidurine mokykla. Kokio pagaliau dydzio [nors apytikriai] tieji konkursai stojant i specialybe? Be to, gal butu ziniu apie MINIMUZA, ar norint ja lankyti irgi nepakanka tik geru noru, o yra kazkokie atrankos principai, kelis kartus per savaite buna uzsiemimai, kiek jie kainuoja. Zodziu, is anksto aciu uz bet kokia zinute sia tema.
omega
QUOTE(Iks @ 2006 06 08, 09:33)
Mane  domina  DAILES  skyrius.  Apsilankiau  nurodytame  psl.,  bet  neaiskumu  liko.  Nezinau,  ar  Jus  kalbejote  apie  MKC  apskritai,  ar  tik  apie  muzikos  skyriu,  ar  taip  pat  ir  apie  dailes.  Gal  zinote  daugiau  info,  buciau dekinga.  Ir  ka konkreciau  reiskia teiginys "O iš šalies - tikrai dideli konkursai".  Mane  domina  absol  visa  info,  bet  galiu  nurodyti  ir  truputi  konkretikos:  ar  dailes  skyriuje  vaikai  mokosi  nuo  1  klases?  Maniske  busimaisiais  mokslo  metais  bus  trecioke,  lanko  paprasta  vidurine  mokykla.  Kokio  pagaliau  dydzio  [nors  apytikriai]  tieji  konkursai  stojant  i  specialybe?  Be  to,  gal  butu  ziniu  apie  MINIMUZA,  ar  norint  ja  lankyti irgi  nepakanka  tik  geru  noru,  o  yra  kazkokie  atrankos  principai,  kelis  kartus  per  savaite  buna  uzsiemimai,  kiek  jie  kainuoja.  Zodziu,  is  anksto  aciu  uz  bet  kokia  zinute  sia  tema.
*

taip ciurlionio mokykloje dailes skyriuje jau yra ir pirma klase, ten buvo stojamieji ir tikrai didelis konkursas.
dar priima i dailes skyriu nuo 5 kl.
delmini muzos mazai zinau, bet visada geriau lankyti prie istaigu esancius kursus ar mokykleles ar pan - tada geriau pazista, palankiau ziuri
ingute555
Mielos mamos,
gal galėtumėt pasidalinti nuomonėmis apie Čiurlionio meno mokyklą Vilniuje? Labai nerimauju, nes mano dukra įstojo į pirmą klasę. Nesu tikra, kad tai labai geras pasirinkimas, nes kam pasakau, tuoj pradeda kritikuoti esą 'darau savo vaiką menininku". Labai prašau mamų, kurių vaikučiai mokosi ar mokėsi toje mokykloje, pasidalinti įspūdžiais. Dėkoju iš anksto
alfija
QUOTE(ingute555 @ 2006 07 27, 12:33)
Mielos mamos,
gal galėtumėt pasidalinti nuomonėmis apie Čiurlionio meno mokyklą Vilniuje? Labai nerimauju, nes mano dukra įstojo į pirmą klasę. Nesu tikra, kad tai labai geras pasirinkimas, nes kam pasakau, tuoj pradeda kritikuoti esą 'darau savo vaiką menininku". Labai prašau mamų, kurių vaikučiai mokosi ar mokėsi toje mokykloje, pasidalinti įspūdžiais. Dėkoju iš anksto
*

labai gera mokykla,o ir meninku darai nebūtinai,visgi tai priklauso ir nuo vaiko pasirinkimo ir nuo jo pašaukimo.Galų gale visada galima mokyklą pakeisti,jei kažkas nesiseks ar nepatiks.Mano sesrs du vaikai ten mokosi ir ji labai tuo patenkinta,o ir šiaip vaikai tikrai ten dėmesio gauna daug,asmeninio irgi,su vaikais nuo pradinių klasių visgi ten yra priimta elgtis kaip su jaunesniaisias kolegom thumbup.gif thumbup.gif ,nesijaudink ,viskas gerai,ir mažiau klausyk pavydalių kalbų.
ingute555
ax.gif Aciu, miela Alfija,

labai nuraminote.. ir dekoju, kad nepatingejote parasyti.Sekmes.Ingute
Anka
pradinukų paruošimas ten tikrai labai geras, o tolesnis mokymasis priklausys nuo paties vaiko pasirinkimo. Pati dirbu šioje mokykloje ir kitamet planuoju ten leist savo dukrą, tikrai neplanuoju jai menininkės kelio, tiesiog matysiu, kaip jai sekasi ir jei nenorės galės rinktis kitą mokyklą.
aurushka
O kur butu galima pasiskaityti placiau apie sia mokykla, stojima i ja?
Kitam rugsejui ruosiuosi is uzsieniu parvezti pora mokinuku blush2.gif
ingute555
Stojimas is sia mokykl vyksta balnadzio 1 ir birzelio pirmosiomis dienomis. Vyksta egzaminas, klausos ir meniniu sugebejimu patikrinimas.
Placiau www.ciurlioniomm.lt
aurushka
QUOTE(ingute555 @ 2006 09 04, 09:01)
Stojimas is sia mokykl vyksta balnadzio 1 ir birzelio pirmosiomis dienomis. Vyksta egzaminas, klausos ir meniniu sugebejimu patikrinimas.
Placiau www.ciurlioniomm.lt
*

labai labai aciu uz nuoroda 4u.gif
Anka
Dar prieš stojimą naudinga metus palankyti Minimūzos mokyklėlę, kuri yra pačioje mokykloje. Priima berods 4-6 metų vaikus.Vaikas geriau pasiruoš stojamiesiem egzaminams. Šiemet į minimūzą priėmimas bus penktadienį 18(čia į fortepioną).
aurushka
QUOTE(Anka @ 2006 09 04, 11:46)
Dar prieš stojimą naudinga metus palankyti Minimūzos mokyklėlę, kuri yra pačioje mokykloje. Priima berods 4-6 metų vaikus.Vaikas geriau pasiruoš stojamiesiem egzaminams. Šiemet į minimūzą priėmimas bus penktadienį 18(čia į fortepioną).
*

Deja, kadangi esame siuo metu ne Lietuvoje, tai neimanoma...
O kaip patartumet paciai vaika ruosti? ax.gif
Anka
Na, galima pasimokyti dainelių, paskatinti vaiką padainuoti svečiams (kad paskui nebijotų komisijai dainuot), jei yra galimybė supažindinti su instrumentu g.gif
Kai pradėsim lankyti mokyklėlę, plačiau papasakosiu, ką ten veikia 4u.gif
aurushka
QUOTE(Anka @ 2006 09 04, 18:13)
Na, galima pasimokyti dainelių, paskatinti vaiką padainuoti svečiams (kad paskui nebijotų komisijai dainuot), jei yra galimybė supažindinti su instrumentu g.gif
*

Oi, busiu labai labai dekinga!!
Iks
QUOTE(Anka @ 2006 09 04, 20:13)
*

Gal jau turite ka papasakoti? Butu labai idomu!
aurushka
Tikrai, as irgi vis uzsuku cia naujienu paieskoti 4u.gif
jausma
O koks mėnesinis mokestis?
Anka
Labukas.
Mėnesinis mokestis 65lt. Čia už dvi savaitines pamokėles. Jie ten ploja įvairius ritminius pratimėlius, mokinasi dainelių, pamokėlių pabaigoje piešia. Mokosi pažinti muzikos instrumentus. Jei planuojate leisti mokytis kokiu nors instrumentu groti yra individualios pamokos už kurias dar reik mokėti apie50lt.Aš saviškę bandysiu mokyt pati ax.gif na, o jei leist į chorinukų skyrių, tai užtenka ir neblogos klausos.
Ir Guste
Sveiki,
ir mes su mažąja pradėjome lankyti "Minimūzą", mažųjų (4-5 metų) muzikinio pasiruošimo skyrių. Mokytoja Dalia dirba fantastiškai, dukra po pirmosios pamokėlės atėjo visa apsalusi: kaip įdomu, o mokytoja kokia graži, o balsas jos koks gražus lotuliukas.gif Paruošimas muzikinis priešmokyklinis labai geras, jau dabar jie "žaidžia" ir su sudėtingesnėmis melodijomis, ritmais, labai gerai išdėstyta veiklų kaita, rašo į sąsiuvinukus (kvadratukai, trikampiukai), daro įvairius pratimėlius. Maniškė patenkinta, gal ir dėl to, kad jai sekasi.
Susitikau buvusią savo pradinių iš čiurlionkės mokytoją, klausiau apie dabartinį "pradinukių" mokytojų lygį - sakė, geras, savo anūkus pas bet kurią iš dabar dirbančių užrašytų. Dėl to, ar tikrai leisiu į šią mokyklą, dar galvoju, bet kol kas įspūdis neblogas.
omega
Dėl Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos galite pasidomėti internete.

Oficialus mokyklos puslapis: http://www.ciurlioniomm.lt
Moksleivių svetainė: http://ciurlionke.tinkle.lt

kurioje veikia ir moksleivių diskusijų forumas, kuriame galite pasiklausti, domėtis šia tema. bendrai apie mokyklą, apie tvarką, mokslus joje ir pan. klausimais.
maman
QUOTE(omega @ 2006 10 18, 14:08)
Dėl Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos galite pasidomėti internete.

Oficialus mokyklos puslapis: http://www.ciurlioniomm.lt
Moksleivių svetainė: http://ciurlionke.tinkle.lt

kurioje veikia ir moksleivių diskusijų forumas, kuriame galite pasiklausti, domėtis šia tema. bendrai apie mokyklą, apie tvarką, mokslus joje ir pan. klausimais.
*

aciu
eglincia
mokiausi ciurlionkej 9 metus(su pradinukais),grojau smuiku ir labai gerai,man buvo viskas super su muzika,su bendru alvinimu klasej geriausiai,bet perejau i kita mokykla,tai dabar esu vidutine,labai vejuosi ir tikiuosi su kruvos korepetitoriu pagalba pavyks,tiesiog pamasciau akd ateityje nelabai noreciau sedeti orkestro duobej nors ir koncertmeisteres vietoj schmoll.gif kad ir kaip buvo gaila apsisprest,visgi ipratimas,bet isejau,o muzika pasilikau kaip hobi 4u.gif
himalaya
g.gif niu... perskaiciau viska nuo pradzios... mano vaikytis mokosi antroj klasej smile.gif ... groja viola-gabus, mokytoja irgi super... smile.gif Net nezinau, kaip imanoma suzinoti, ar pyplys sesiametis nori groti, ar sportuoti?kartais pabosta jam cirpinti, tai visada siulai alternatyva-pereiti i kita mokykla-tada nereikes groti biggrin.gif visada atsisako biggrin.gif Uzimtumas tai didelis, ir dides g.gif bet, kita vertus, neisivaizduoju, ka jis veiktu, jei negrotu... skaito, raso ir pan. dalykelius moka jau nuo penkeriu... Manau, kad visvien tektu rinktis koki bureli papildomai... O cia-viskas vienoj vietoj biggrin.gif gaila kartais, aisku... Kasdien 1.5-2 val privalo pagrot su viola, 1 val.-su pianinu biggrin.gif bet, kai paklausai, ka veikia draugu atzaleles gryzusios is m-klos... zaidzia kompu arba ziuri telika g.gif kazin, kas geriau? Po keturiu klasiu, manau bus rimtas pokalbis del to, ar testi mokslus sioje m-kloje smile.gif O kol kas, tegu vaikis supranta, kas yra pareigos ir drausme biggrin.gif Ir taip lieka laiko multikams ir zaidimams biggrin.gif dar ir Ziedu valdova paskaito m-kloj per pertraukas biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.