Mano mažiui į mokyklą tik ateinantį rudenį. Tačiau jau sukam galvą dėl mokyklos pasirinkimo. Dabar lanko ,,Minimūzos mokyklėlę,, M.K. Čiulionio menų gimnazijoje. Turi klausą, balsą, bet be galo judrus ir nenustygstantis vienoje vietoje. Kaip pats sako - ,,noriu sportuoti, o ne muzikuoti,,... Tad jau bandau įsivaizduoti, kiek reiktų pastangų, norint jį priversti išsedėti prie kokio nors instrumento bent valandą... Tad ar patartumėte pasirinkti ,,čiurlionkę,,?.. Gal jūsų atžalos ją lanko? Beje - gyvename Antakalnyje. Gal galite suteikti kokios informacijos apie čia esančias mokyklas?
As ir mano vyras baigeme sia mokykla, o iki mazes gimimo as joje ir dirbau 5 metus, taip kad atrodo is visu pusiu ja zinau
Ka galiu patart - visu pirma turi atsizvelgt i vaiko norus - jei net dabar jam sunku isbuti parengiamuku pamokelese ir sako kad neidomu - ar verta vaika kankint?..Is kitos puses, mokykla ir juo labiau pradiniu klasiu mokytojos - tikrai saunios, be to - nedideles klases, jauki aplinka plius didelis vaiku uzimtumas - manau irgi neblogai. Dabar jau net pastebiu tokia tendencija - leidzia cia vaikus butent i pradini etapa, o jau poto apsisprendzia...Tiesa, istoti nera jau taip paprasta Siulau pasidometi placiau - cia jau nuo pirmos kases yra visokiu pakraipu - vaikuciai mokosi baleto, piesti, muzikuoti... Na, o mokintis iki 12 kl - cia jau rimtas apsisprendimas, nes po sios mokyklos mokintis kur kitus - ne menu srityje - jau sunkoka - teks papildomai ir nemazai pasimokint - paruosimas nera labai stiprus...Zodziu jei augini busima menininka ir jis pats to nori - pirmyn Dar pora zodziu - net patys garsiausi menininkai vaikysteje buvo verciami muzikuot - savu noru nezinau ar kas tiek pastangu idetu - tai labai sunkus amatas. Ir dar...mano vyras - dabar jau labai toli nuo muzikos tiesiogine prasme, nors baige ne tik ciurlionke, bet ir LMA - zodziu jei ko nori - tikrai pasieksi... Nezinau ar ka supratai - jauciu tik subalamutinau tau galva
Mano pyplius dar vaiksciot nemoka, o mes su vyru jau Ciurlionke jamnumatem
Ech...Baigiau as ta ciurlionke, istojau i LMA ir?Is isstojau dabar, birzeli stosiu i normalia mokslu istaiga.Pasityciojimas!
Mano sesuo mokosi ciurlionkej 8oj klasej ir siais metais iseis i uzupio gimnazija.Kodel?Todel kad sveikata reikia branginti.Mokosi ji gerai ir jos specialybes mokytojas (groja smuiku) sake kad ji viena is geriausiu gabiausiu ir darbsciausiu mokiniu, solfedzio mokytojas dejuoja kad tokia gera mokine iseina, bet ar normalu kai 15 metu mergaite is mokyklos kasdiena grizta 18, 19 val?Seda ruost pamoku ir gulasi 2 val nakties?Tokios nesamones prasidejo jau nuo penktos klases, tada ir pradejo musu maze silpt, sirgt... Kai pati mokiausi ,pasibaisejau vis atsirandanciom naujom mokyklos taisyklem, dabar labai gailiuosi ( ir mano daugiau nei puse klases gailisi), jog nepalikau sitos mokyklos kai buvo laikas.Ten tiesiog tyciojamasi is mokiniu su durna mokyklos tvarka, o poto rodo per televizoriu ir raso straipsnius kaip viskas nerealu ir kokia gera mokykla. Baigus sia mokykla labai retai kas istoja i kitas moslo istaigas, nes bendro lavinimo skaityk nera.Mano sesuo, kuri nori normaliai pabaigt mokykla mokosi papildomai matematikos,chemijos, anglu kalbos. Papildyta: QUOTE(Mazule @ 2004 11 29, 12:44) As ir mano vyras baigeme sia mokykla, o iki mazes gimimo as joje ir dirbau 5 metus, taip kad atrodo is visu pusiu ja zinau Ka galiu patart - visu pirma turi atsizvelgt i vaiko norus - jei net dabar jam sunku isbuti parengiamuku pamokelese ir sako kad neidomu - ar verta vaika kankint?..Is kitos puses, mokykla ir juo labiau pradiniu klasiu mokytojos - tikrai saunios, be to - nedideles klases, jauki aplinka plius didelis vaiku uzimtumas - manau irgi neblogai. Dabar jau net pastebiu tokia tendencija - leidzia cia vaikus butent i pradini etapa, o jau poto apsisprendzia...Tiesa, istoti nera jau taip paprasta Siulau pasidometi placiau - cia jau nuo pirmos kases yra visokiu pakraipu - vaikuciai mokosi baleto, piesti, muzikuoti... Na, o mokintis iki 12 kl - cia jau rimtas apsisprendimas, nes po sios mokyklos mokintis kur kitus - ne menu srityje - jau sunkoka - teks papildomai ir nemazai pasimokint - paruosimas nera labai stiprus...Zodziu jei augini busima menininka ir jis pats to nori - pirmyn Dar pora zodziu - net patys garsiausi menininkai vaikysteje buvo verciami muzikuot - savu noru nezinau ar kas tiek pastangu idetu - tai labai sunkus amatas. Ir dar...mano vyras - dabar jau labai toli nuo muzikos tiesiogine prasme, nors baige ne tik ciurlionke, bet ir LMA - zodziu jei ko nori - tikrai pasieksi... Nezinau ar ka supratai - jauciu tik subalamutinau tau galva o istoti dabar jau gan lengva, nes mokyloj truksta mokiniu, klases ciut susidaro, tenka apjungt dailininkus su muzikantais arba balerunais ir tada amzinas karas ten tarp mokiniu. Siuo metu mano sesers klase sudaro 16 mokiniu, kitais metais bus 10, nes sesi savo noru iseina.Taigi, kiek paskutiniu metu pastebejau, priema net lochelius kurie bent turi klausa, o poto kankina... QUOTE(maman @ 2006 02 14, 16:09) jo...jau ne tas kas buvo anksciau kad menu paragautu...dabar Dvarionkej labiau menu paragausi, negu ciurlionkej QUOTE(Milde @ 2006 02 25, 22:45) jo...jau ne tas kas buvo anksciau kad menu paragautu...dabar Dvarionkej labiau menu paragausi, negu ciurlionkej Nesutinku - kaip tik pradinis etapas - 1-4 kl. dabar pakeite programas ir labai daug demesio skiria butent menu "paciupinejimui" - dar taip nebuvo, kad nuo pirmos klases vaikuciai mokintusi ne tik muzikos, bet ir dailes, baleto........ Del pasakojimu apie seseri As, buvusi MKC aukletine, kip tik galvoju, jog savaja maze butinai bent jau i pradini etapa leisiu QUOTE(Mazule @ 2006 02 25, 23:32) Nesutinku - kaip tik pradinis etapas - 1-4 kl. dabar pakeite programas ir labai daug demesio skiria butent menu "paciupinejimui" - dar taip nebuvo, kad nuo pirmos klases vaikuciai mokintusi ne tik muzikos, bet ir dailes, baleto........ Del pasakojimu apie seseri As, buvusi MKC aukletine, kip tik galvoju, jog savaja maze butinai bent jau i pradini etapa leisiu na tarkim dabar mano buve klasiokai "profesionalai" mokosi muzikos akademijoj ir ateities nemato jokios. O del pradinio etapo...ok, pasilavins ir kas po keturiu klasiu?O jei nenores toliau muzikos, menu?Perejus i kita mokykla uzsikas.Zodziu cia reik jau zinot, matyt kad vaikui to reikia, kad vaikas gales ir nores.Vat mano mama norejo, o as ne!Ir kas is to gavosi?as meciau pabaigus ta ciurlionke, tikrai nesiruosiu savo gyvenimo toliau griaut kokioj muzikos akademijoj, o galiausia pabaigt dirbdama muzikos mokykloj, mokindama beklausius vaikus! QUOTE(Milde @ 2006 03 01, 10:47) na tarkim dabar mano buve klasiokai "profesionalai" mokosi muzikos akademijoj ir ateities nemato jokios. O del pradinio etapo...ok, pasilavins ir kas po keturiu klasiu?O jei nenores toliau muzikos, menu?Perejus i kita mokykla uzsikas.Zodziu cia reik jau zinot, matyt kad vaikui to reikia, kad vaikas gales ir nores.Vat mano mama norejo, o as ne!Ir kas is to gavosi?as meciau pabaigus ta ciurlionke, tikrai nesiruosiu savo gyvenimo toliau griaut kokioj muzikos akademijoj, o galiausia pabaigt dirbdama muzikos mokykloj, mokindama beklausius vaikus! 1. tegaliu pasakyti, kad tavo buve klasiokai nesubrendusios apatiskos asmenybes - patys nezino ko nori 2. del pradinio etapo...... tegaliu pasakyti, kad nieko nesusigaudai mokymo planuose - dabar MKC programos iki 4 kl yra visiskai identiskos kitoms mokykloms, tik dar labiau praturtintos menais, taip kad nieko vaikas nepraranda + laisvai gali pereiti i kita mokykla 3. jei tikrai MKC tenorejo tavo mama o ne tu - cia jau blogai........negalima taip elgtis su vaiku MILDE kupina neapykantos savo buvusiai mokyklai, bet tai tik emocijos........taip, jis specifine, ir leidziant vaika i ja nereikia to pamirst. Taciau tai nera kazkokia isikunijusi blogybe Pasikartosiu - susiduriau su sia mokykla du kartus - kaip mokine ir kaip mokytoja (bet ne nieko neverta
Gaila vaiku, kuriu mamos nori is ju ispausti menininkus. Gal tokiu atveju pakaktu Dvariono mokyklos, dailes burelio ar geros sokio/ teatro studijos. Juk menininkais ne tampama, o gimstama.
Pazistu daug meninku, tiesiog visa vyro seima - menininkai, rasytojai, restauratoriai, daininkai. Matau kaip jiems sunku ir finansiskai ir dvasiskai, kokiu kriziu ju gyvenime buna. Musu vienai dukrai trenere pranausauja balerinos talenta, ji kol kas pirmoke, taciau turi visus puikiausius duomenis - kojas, klubo sanarius, laikysena, svori. Jos atietis- anot treneres- tik ciurlionkej. Taciau ta pati vyro meniskoji gimine stojasi piestu pries tokia vaiko ateiti ir aciu dievui, nes ir as esu pries. Nenoriu, kad mano vaikas, atidaves graziausius savo metus beviltiskai sunkiam darbui, soktu kokios nors kitos Spokaites apsildancioje trupeje o 35 metu jau butu pensininke.
O menine gimnastika geriau uz baleta?
Nezinau, mano nuomone svarbiausia atsizvelgti i vaika........o jei ji tikrai nerealiai gabi plius pati be galo nori?.....jeigu ji pati versis i ta mokykla - ka tokiu atveju daryt - neleist? retorinis aisku klausimas............ Musu draugai turejo panasu atveji - lyg ir labai gabia mergyte baletui - palanke ji MKC 1-2 kl. ir nebenorejo jau sokt visai - taip kad sekmingai dabar keliauja i paprasta pradine Butu gerai, jei turetume laiko masina ir pamatytume, kaip bus po tu meteliu Papildyta: [quote=axel,2006 03 01, 12:01] Pazistu daug meninku, tiesiog visa vyro seima - menininkai, rasytojai, restauratoriai, daininkai. Matau kaip jiems sunku ir finansiskai ir dvasiskai, kokiu kriziu ju gyvenime buna. Na nors su kuolu dauzykit - nesutinku visiskai. Visiems taip buna, niekas nuo to nera apdraustas. QUOTE(axel @ 2006 03 01, 13:01) Musu vienai dukrai trenere pranausauja balerinos talenta, ji kol kas pirmoke, taciau turi visus puikiausius duomenis - kojas, klubo sanarius, laikysena, svori. Jos atietis- anot treneres- tik ciurlionkej. Taciau ta pati vyro meniskoji gimine stojasi piestu pries tokia vaiko ateiti ir aciu dievui, nes ir as esu pries. Nenoriu, kad mano vaikas, atidaves graziausius savo metus beviltiskai sunkiam darbui, soktu kokios nors kitos Spokaites apsildancioje trupeje o 35 metu jau butu pensininke. Na jau na "Špokaitės apšildančioje trupėje" Gaila, kad aš dukterų neturiu QUOTE(leputė @ 2006 03 01, 12:24) Na jau na "Špokaitės apšildančioje trupėje" Ech, Lepute, girdziu pasaipa tavo zodziuose buhalteriams ir vadybininkams Gaila, kad aš dukterų neturiu QUOTE(Milde @ 2006 03 01, 11:47) na tarkim dabar mano buve klasiokai "profesionalai" mokosi muzikos akademijoj ir ateities nemato jokios. Manau, cia ne ciurlionkes, o asmenybiu problema QUOTE(axel @ 2006 03 01, 13:01) Gaila vaiku, kuriu mamos nori is ju ispausti menininkus. Gal tokiu atveju pakaktu Dvariono mokyklos, dailes burelio ar geros sokio/ teatro studijos. Juk menininkais ne tampama, o gimstama. As, savo ruoztu TIKRAi nezadu planuoti savo vaiko ateities neatsizvelgdama i jo norus ir gebejimus QUOTE(*plepute* @ 2006 03 01, 17:18) Kodėl pašaipą? Niekuomet nesišaipau iš jokios profesijos, kad ir kokia egzotiška ji atrodytų... Šiuo atveju vadybininkai - tik kaip pavyzdys mūsuose gan populiarios profesijos. O buhalterius aš apskritai labai gerbiu. Kaip ir visus kitus, mokančius matematiką
noreciau pereit i ciurlionke, gal kieno vaikai ten mokos ir galetu papasakot apie salygas?...
Dėl gimnastikos - Lietuvoje ji tarp remiamų sporto šakų yra viena paskutinių sąraše. Jei vaikas tikrai labai gabus ir galite susieti šiuos gabumus su profesija - vienintelė čiurlionke tam tinka. Jei į gimnastiką žiūrite kaip mes su vyresnėle - na, laikysenai, valiai ir pan., tada ten nėr ko.
As savo mažutei planuoju Čiurlionio mokyklą, nes turi išskirtinių gabumų muzikai. Tačiau tuo pačiu ir bijau - "arimas" ten žiaurus, pati mokiausi (na, iki dviejų nakties niekados pamokų neruošiau Dažniausiai pamokos (pradedant trečia klase) čia būna iki kokių keturių-penkių (dailininkai ir šokėjai taip daug neapkraunami), tada dar "speco" reikia bent porą valandų pagroti, skirti kiek laiko privalomam fortepionui ir peržiūrėti pamokas. Lengva nėra.
Štai čia visa informacija:
http://www.ciurlioniomm.lt/cmm/?option=con...id=28&Itemid=40 O iš šalies - tikrai dideli konkursai. Sėkmės!
o viespatie...mokiausi ciurlionkej ir as. mano visa seima mokesi ciurlionkej. ten, beje, turi buti arba garsenybiu vaikas, arba turtuolis, arba antgamtiskai gabus ir nuolankus. nes visi ten esantys prisidengineja menu, o is tikruju jiems tik BABKIU reikia, ant vaiku jiems nusispjaut, ten visi uzguiti, uzsikompleksave, vargsai vaikuciai. is pradziu mokiausi muzikos, paskui kai susilauziau ranka ir mano fortepijono mokytoja manes atsisake (pasake: negaliu ziuret i ta tavo kreiva ranka, nieko nebus pas mane vaikeli), perejau i dailes skyriu. visur pravalas. mano seseri ciurlionke nuvare iki psichuskes. nes jos specialybes mokytojas laikydavo ja iki 20.00 grot su violancele po pamoku ir dar viena karta su natom per galva trenke. ne uz ka neleisciau savo vaiko i ciurlionke. siaubas. istisai visi triubija apie gabumus. vos tik kas, iskart apie gabumus. o ziurek jei tevai pasiturintys ar zymus, tai ir gabumai nejucia atsiranda...nekenciu visu ten, slykstu net prisimint, ot nueiciau ir padegciau...nuosirdziai sakau jums.
na muzikantams gal sunkiau, bet dailės skyriuje tai manau labai smagu. bet aišku dirbti reikia - tačiau kur gi nereikia, jei nori ko nors pasiekti. o dėl pavieniu atveju ir nemeilės - sutikčiau, visko, pasitaiko (čia apie seserį gavusia natomis per galva). mano nuomone taip neturėtų būti, bet ką gi padarysi - už vieną muzikantą visi negali atsakyti.
kita vertus iš muzikos pereiti į dailės skyrių taip pat nėra labai lengva. bet kiek pastebėjau ten tikrai labai daug stiprių asmenybių ir nebūtinai garsenybių vaikų. nors čia žinoma labai apibendrinti teiginiai QUOTE(Borderline @ 2006 04 28, 20:56) Čia jau BORDERLINE vidinės emocinės problemos Sveikai mąstantis žmogus net sunkiausiose situacijose gali įžvelgti pliusus, naudą - tereikia norėt arba sugebėt Na o kas vis tik dar išdrįs šią mokyklą parinkt savo vaikiukams - nebijokit - tikrai nėra ten taip baisu
Mazule,
man labai rūpėtų vokalistų naujienos, problemos ir pan. Kai mokiausi pati, visus "dainuojančius" priimdavo į choro-dirigavimo specialybę, ir tai kaip ir silpnesni mokiniai skaitydavosi (kartu formuojami su pūtikais ir keliais "bendrabutiniais"). Ar dabar pradinukai "su balsu" irgi lanko tik chorą, ar dirbama ir individualiai? Gal žinote tikrai gerą būsimų trečiokų klasės mokytoją? Nesinorėtų, kad pataikytų pas "zolotaja shyshka" iš mūsų laikų Borderline, nedek mokyklos, man svarbūs žmonės ten dirba QUOTE(Ir Guste @ 2006 05 22, 15:54) Mazule, man labai rūpėtų vokalistų naujienos, problemos ir pan. Kai mokiausi pati, visus "dainuojančius" priimdavo į choro-dirigavimo specialybę, ir tai kaip ir silpnesni mokiniai skaitydavosi (kartu formuojami su pūtikais ir keliais "bendrabutiniais"). Ar dabar pradinukai "su balsu" irgi lanko tik chorą, ar dirbama ir individualiai? Gal žinote tikrai gerą būsimų trečiokų klasės mokytoją? Nesinorėtų, kad pataikytų pas "zolotaja shyshka" iš mūsų laikų Borderline, nedek mokyklos, man svarbūs žmonės ten dirba Dabar klases formuoja kažkaip kitaip Mokytojom galiu pasidomėt kas kitais metais turės trečiokus, bet manau mažai iš to naudos - juk pagal specialybę ir klasė bus O vokalo pamokų mažučiams tikrai nėra O jūs bandysit stot? ką iki šiol lankėt?
[apie M.K.Čiurlionio gimnaziją][/mano dukra 5 metus lanke šia mokykla ir as labai patenkinta kad cia isugdė kantrybes ir atsakomybės jaus mą jau pradinėse klasėse puiki mokytoja Jolanta, bet kadangi mes nei menininkai, nei turtuoliai, tai šeštoje klasėje perkėlėm į narmalia mokyklą. Ten buvo labai didelis krūvis, pagaila vaiko
[quote=Mazule,2006 05 28, 15:30] Dabar klases formuoja kažkaip kitaip Mokytojom galiu pasidomėt kas kitais metais turės trečiokus, bet manau mažai iš to naudos - juk pagal specialybę ir klasė bus O vokalo pamokų mažučiams tikrai nėra O jūs bandysit stot? ką iki šiol lankėt? [/uote] mano Papildyta: [apie M.K.Čiurlionio gimnaziją][/mano dukra 5 metus lanke šia mokykla ir as labai patenkinta kad cia isugdė kantrybes ir atsakomybės jaus mą jau pradinėse klasėse puiki mokytoja Jolanta, bet kadangi mes nei menininkai, nei turtuoliai, tai šeštoje klasėje perkėlėm į narmalia mokyklą. Ten buvo labai didelis krūvis, pagaila vaiko Papildyta: [apie M.K.Čiurlionio gimnaziją][/mano dukra 5 metus lanke šia mokykla ir as labai patenkinta kad cia isugdė kantrybes ir atsakomybės jausmą jau pradinėse klasėse puiki mokytoja Jolanta, bet kadangi mes nei menininkai, nei turtuoliai, tai šeštoje klasėje perkėlėm į narmalia mokyklą. Čiurlionkej buvo labai didelis krūvis, pagaila vaiko QUOTE(Ir Guste @ 2006 04 14, 14:21) Štai čia visa informacija: http://www.ciurlioniomm.lt/cmm/?option=con...id=28&Itemid=40 O iš šalies - tikrai dideli konkursai. Sėkmės! Mane domina DAILES skyrius. Apsilankiau nurodytame psl., bet neaiskumu liko. Nezinau, ar Jus kalbejote apie MKC apskritai, ar tik apie muzikos skyriu, ar taip pat ir apie dailes. Gal zinote daugiau info, buciau dekinga. Ir ka konkreciau reiskia teiginys "O iš šalies - tikrai dideli konkursai". Mane domina absol visa info, bet galiu nurodyti ir truputi konkretikos: ar dailes skyriuje vaikai mokosi nuo 1 klases? Maniske busimaisiais mokslo metais bus trecioke, lanko paprasta vidurine mokykla. Kokio pagaliau dydzio [nors apytikriai] tieji konkursai stojant i specialybe? Be to, gal butu ziniu apie MINIMUZA, ar norint ja lankyti irgi nepakanka tik geru noru, o yra kazkokie atrankos principai, kelis kartus per savaite buna uzsiemimai, kiek jie kainuoja. Zodziu, is anksto aciu uz bet kokia zinute sia tema. QUOTE(Iks @ 2006 06 08, 09:33) Mane domina DAILES skyrius. Apsilankiau nurodytame psl., bet neaiskumu liko. Nezinau, ar Jus kalbejote apie MKC apskritai, ar tik apie muzikos skyriu, ar taip pat ir apie dailes. Gal zinote daugiau info, buciau dekinga. Ir ka konkreciau reiskia teiginys "O iš šalies - tikrai dideli konkursai". Mane domina absol visa info, bet galiu nurodyti ir truputi konkretikos: ar dailes skyriuje vaikai mokosi nuo 1 klases? Maniske busimaisiais mokslo metais bus trecioke, lanko paprasta vidurine mokykla. Kokio pagaliau dydzio [nors apytikriai] tieji konkursai stojant i specialybe? Be to, gal butu ziniu apie MINIMUZA, ar norint ja lankyti irgi nepakanka tik geru noru, o yra kazkokie atrankos principai, kelis kartus per savaite buna uzsiemimai, kiek jie kainuoja. Zodziu, is anksto aciu uz bet kokia zinute sia tema. taip ciurlionio mokykloje dailes skyriuje jau yra ir pirma klase, ten buvo stojamieji ir tikrai didelis konkursas. dar priima i dailes skyriu nuo 5 kl. delmini muzos mazai zinau, bet visada geriau lankyti prie istaigu esancius kursus ar mokykleles ar pan - tada geriau pazista, palankiau ziuri
Mielos mamos,
gal galėtumėt pasidalinti nuomonėmis apie Čiurlionio meno mokyklą Vilniuje? Labai nerimauju, nes mano dukra įstojo į pirmą klasę. Nesu tikra, kad tai labai geras pasirinkimas, nes kam pasakau, tuoj pradeda kritikuoti esą 'darau savo vaiką menininku". Labai prašau mamų, kurių vaikučiai mokosi ar mokėsi toje mokykloje, pasidalinti įspūdžiais. Dėkoju iš anksto QUOTE(ingute555 @ 2006 07 27, 12:33) Mielos mamos, gal galėtumėt pasidalinti nuomonėmis apie Čiurlionio meno mokyklą Vilniuje? Labai nerimauju, nes mano dukra įstojo į pirmą klasę. Nesu tikra, kad tai labai geras pasirinkimas, nes kam pasakau, tuoj pradeda kritikuoti esą 'darau savo vaiką menininku". Labai prašau mamų, kurių vaikučiai mokosi ar mokėsi toje mokykloje, pasidalinti įspūdžiais. Dėkoju iš anksto labai gera mokykla,o ir meninku darai nebūtinai,visgi tai priklauso ir nuo vaiko pasirinkimo ir nuo jo pašaukimo.Galų gale visada galima mokyklą pakeisti,jei kažkas nesiseks ar nepatiks.Mano sesrs du vaikai ten mokosi ir ji labai tuo patenkinta,o ir šiaip vaikai tikrai ten dėmesio gauna daug,asmeninio irgi,su vaikais nuo pradinių klasių visgi ten yra priimta elgtis kaip su jaunesniaisias kolegom labai nuraminote.. ir dekoju, kad nepatingejote parasyti.Sekmes.Ingute
pradinukų paruošimas ten tikrai labai geras, o tolesnis mokymasis priklausys nuo paties vaiko pasirinkimo. Pati dirbu šioje mokykloje ir kitamet planuoju ten leist savo dukrą, tikrai neplanuoju jai menininkės kelio, tiesiog matysiu, kaip jai sekasi ir jei nenorės galės rinktis kitą mokyklą.
O kur butu galima pasiskaityti placiau apie sia mokykla, stojima i ja?
Kitam rugsejui ruosiuosi is uzsieniu parvezti pora mokinuku
Stojimas is sia mokykl vyksta balnadzio 1 ir birzelio pirmosiomis dienomis. Vyksta egzaminas, klausos ir meniniu sugebejimu patikrinimas.
Placiau www.ciurlioniomm.lt
Dar prieš stojimą naudinga metus palankyti Minimūzos mokyklėlę, kuri yra pačioje mokykloje. Priima berods 4-6 metų vaikus.Vaikas geriau pasiruoš stojamiesiem egzaminams. Šiemet į minimūzą priėmimas bus penktadienį 18(čia į fortepioną).
QUOTE(Anka @ 2006 09 04, 11:46) Dar prieš stojimą naudinga metus palankyti Minimūzos mokyklėlę, kuri yra pačioje mokykloje. Priima berods 4-6 metų vaikus.Vaikas geriau pasiruoš stojamiesiem egzaminams. Šiemet į minimūzą priėmimas bus penktadienį 18(čia į fortepioną). Deja, kadangi esame siuo metu ne Lietuvoje, tai neimanoma... O kaip patartumet paciai vaika ruosti?
Na, galima pasimokyti dainelių, paskatinti vaiką padainuoti svečiams (kad paskui nebijotų komisijai dainuot), jei yra galimybė supažindinti su instrumentu
Kai pradėsim lankyti mokyklėlę, plačiau papasakosiu, ką ten veikia QUOTE(Anka @ 2006 09 04, 20:13) Na, galima pasimokyti dainelių, paskatinti vaiką padainuoti svečiams (kad paskui nebijotų komisijai dainuot), jei yra galimybė supažindinti su instrumentu Kai pradėsim lankyti mokyklėlę, plačiau papasakosiu, ką ten veikia Gal jau turite ka papasakoti? Butu labai idomu!
Tikrai, as irgi vis uzsuku cia naujienu paieskoti
O koks mėnesinis mokestis?
Labukas.
Mėnesinis mokestis 65lt. Čia už dvi savaitines pamokėles. Jie ten ploja įvairius ritminius pratimėlius, mokinasi dainelių, pamokėlių pabaigoje piešia. Mokosi pažinti muzikos instrumentus. Jei planuojate leisti mokytis kokiu nors instrumentu groti yra individualios pamokos už kurias dar reik mokėti apie50lt.Aš saviškę bandysiu mokyt pati
Sveiki,
ir mes su mažąja pradėjome lankyti "Minimūzą", mažųjų (4-5 metų) muzikinio pasiruošimo skyrių. Mokytoja Dalia dirba fantastiškai, dukra po pirmosios pamokėlės atėjo visa apsalusi: kaip įdomu, o mokytoja kokia graži, o balsas jos koks gražus Susitikau buvusią savo pradinių iš čiurlionkės mokytoją, klausiau apie dabartinį "pradinukių" mokytojų lygį - sakė, geras, savo anūkus pas bet kurią iš dabar dirbančių užrašytų. Dėl to, ar tikrai leisiu į šią mokyklą, dar galvoju, bet kol kas įspūdis neblogas.
Dėl Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos galite pasidomėti internete.
Oficialus mokyklos puslapis: http://www.ciurlioniomm.lt Moksleivių svetainė: http://ciurlionke.tinkle.lt kurioje veikia ir moksleivių diskusijų forumas, kuriame galite pasiklausti, domėtis šia tema. bendrai apie mokyklą, apie tvarką, mokslus joje ir pan. klausimais. QUOTE(omega @ 2006 10 18, 14:08) Dėl Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos galite pasidomėti internete. Oficialus mokyklos puslapis: http://www.ciurlioniomm.lt Moksleivių svetainė: http://ciurlionke.tinkle.lt kurioje veikia ir moksleivių diskusijų forumas, kuriame galite pasiklausti, domėtis šia tema. bendrai apie mokyklą, apie tvarką, mokslus joje ir pan. klausimais. aciu
mokiausi ciurlionkej 9 metus(su pradinukais),grojau smuiku ir labai gerai,man buvo viskas super su muzika,su bendru alvinimu klasej geriausiai,bet perejau i kita mokykla,tai dabar esu vidutine,labai vejuosi ir tikiuosi su kruvos korepetitoriu pagalba pavyks,tiesiog pamasciau akd ateityje nelabai noreciau sedeti orkestro duobej nors ir koncertmeisteres vietoj
|