Ir Guste
2007 02 05, 10:08
Sveiki, himalaya,
mane informavo, kad dabar pradinukai mokosi kartu - su "dailiokais", "šokėjėliais". Kaip pas jus klasėje? Ar buvo privalomas skirstymas į klases, ar pagal pasirinktą mokytoją? Gal žinote gerą dabartinių trečiokų mokytoją (dabar lankome Minimūzą ir galvojame apie chorą)? Ačiū.
eglincia
2007 02 06, 21:34
QUOTE(himalaya @ 2007 02 04, 14:25)  niu... perskaiciau viska nuo pradzios... mano vaikytis mokosi antroj klasej  ... groja viola-gabus, mokytoja irgi super...  Net nezinau, kaip imanoma suzinoti, ar pyplys sesiametis nori groti, ar sportuoti?kartais pabosta jam cirpinti, tai visada siulai alternatyva-pereiti i kita mokykla-tada nereikes groti  visada atsisako  Uzimtumas tai didelis, ir dides  bet, kita vertus, neisivaizduoju, ka jis veiktu, jei negrotu... skaito, raso ir pan. dalykelius moka jau nuo penkeriu... Manau, kad visvien tektu rinktis koki bureli papildomai... O cia-viskas vienoj vietoj  gaila kartais, aisku... Kasdien 1.5-2 val privalo pagrot su viola, 1 val.-su pianinu  bet, kai paklausai, ka veikia draugu atzaleles gryzusios is m-klos... zaidzia kompu arba ziuri telika  kazin, kas geriau? Po keturiu klasiu, manau bus rimtas pokalbis del to, ar testi mokslus sioje m-kloje  O kol kas, tegu vaikis supranta, kas yra pareigos ir drausme  Ir taip lieka laiko multikams ir zaidimams  dar ir Ziedu valdova paskaito m-kloj per pertraukas  Jeigu nenori dabar iseit,tai palaukit kelis metelius,matytsi kaip jam specialybe kai bus sudetingesnes programos,ka mokytojai sakys ir panasiai,nebus velu apsisprest,bet manau kad jei visdelto nusprestumet iseit,geirau tai butu padaryt iki 5 klases,nes nuo 5 klases stojama i kitas mokyklas,daromos naujos klases,nes vis delto tik pradine praeita  viola,tai turi omeny violancele?nes man akyse kitas instrumentas,kurio ciurlionkej tikrai nemokina
himalaya
2007 02 07, 18:52
 niu, viola-tai violancele Mano mazius mokosi B klaseje-joje surinkti styginiu ir choro spec. vaikuciau. A klasej, kiek zinau- pianistai ir putikai  o C klaseje- balerinos ir dailininkai Taip yr del to , kad nesusidaro pilnos klases. siaip atmosfera labai faina mokykloj. mokytoja klases irgi nuostabi  kiek zinau, galima prasyt, kad pervestu vaika i kita klase, jei ten mokytoja nepatiktu, ar pan  Mes irgi lankem mini muza, po to buvo stojamieji egzai  reikejo padainuoti, tikrino klausa, ritmo pojuti ir apziurejo mokytojai tu specialybiu, i kurias vaikiukai pretendavo  Tipo tikrino, ar atitinka fiziniai duomenys  Mano maziu tai jau minimuzoj pastebejo violos mokytoja- susirado mus ir prase, kad leistume vaika butent i sita specialybe  Mes planavom is pradziu pasirinkti fortepiona  Tai vat
eglincia
2007 02 10, 12:38
as irgi pretendavau i violancele,jau norejo mane griebti,bet as jau senai buvau apsisprendus i smuika,tai iskarto jau ir mokytoja zinojau ir visa kita,bet dabar nesigailiu kad isejau,is pradziu buvo taip....nu man lb gerai viskas sekesi,ten solfedis,specialybe ir panasiai,bet is tikruju tai ziurekit po ketvirtos klases
Happyendless
2007 02 10, 14:44
Nelankau Ciurlionio mokyklos,bet lankau iprasta meno mokykla-galiu pasakyti nera skirtumu  Milde- o kaip tau vienuolika metu mergaite griztanti is mokyklos tokiu paciu laiku kaip tavo penkiolikamete sese?  Taip , taip
eglincia
2007 02 12, 12:54
kai as buvau pradinese klasese,buvau priskirta i antra pamoka,tai pamokos prasidedavo apie 11-12,baigdavosi kokia 18 ir poto dar budavo specialybe,dar palaukt kokia valanda,tai namo apie 20-21 grizdavau budama pradinuke.dabar as kitoj mokykloj mokausi,bet mano buve klasiokai ir kiti klasiokai vaiksto miegantys i mokykla arba susirge,bet nesigydo,nes neduok dieve praleis kokia viena muzikos teorijos ar solfedzio pamoka,tikria nesamone,dziaugiuosi isejus is ten
Negaliu skaityt tokių pasisakymų  - toks įspūdis, kad tik ši mokykla siaubas, košmaras ir t.t. Supraskit - ji specializuojasi "profų kepime" ir į tai labai rimtai žiūri. O ar norit ir ar vaikas nori juo tapt - kita tema, tačiau ne mokyklos (kaip institucijos) kaltė. Jei vaikai jau supranta, kad geriau į pamoką nueit, o ne ją prasimuliuot - manau tai nėra blogai. Taip elgiasi ne tik MKČ, bet ir kitų solidžių mokyklų moksleiviai - neteko girdėti, kad Vilniaus Licėjuje būtų galima rinktis - eiti į pamokas ar prasimuliuot Užimtumas MKČ baisus - sutinku, tačiau vis tik daugelis šeimų savo vaikams dar parenka užklasinės veiklos - tada tenka juos iš vieno miesto galo vežti į kitą - o čia nereikia Kalbu iš patirties (įvairiapusės  )
Alchemie
2007 02 14, 15:46
C klaseje baletas, o D dailiokai, bet daile tik nuo 4 klases. tik del bendro isilavinimo toje mokyklje tai as labai abejoju...jei neplanuojate vaiko daryti profesionaliu muzikantu, tai geriau leisti i normalia mokykla ir i muzikos mokykla, o ne i MKC , kur kruvis tikrai didelis ir bendro isilavinimo lygis tikrai mazesnis.Taigi baigus MKC stoti i universiteta gali buti sudetinga
aistruole
2007 02 14, 16:29
QUOTE(Edma @ 2004 11 29, 09:37) Mano mažiui į mokyklą tik ateinantį rudenį. Tačiau jau sukam galvą dėl mokyklos pasirinkimo. Dabar lanko ,,Minimūzos mokyklėlę,, M.K. Čiulionio menų gimnazijoje. Turi klausą, balsą, bet be galo judrus ir nenustygstantis vienoje vietoje. Kaip pats sako - ,,noriu sportuoti, o ne muzikuoti,,... Tad jau bandau įsivaizduoti, kiek reiktų pastangų, norint jį priversti išsedėti prie kokio nors instrumento bent valandą... Tad ar patartumėte pasirinkti ,,čiurlionkę,,?.. Gal jūsų atžalos ją lanko? Beje - gyvename Antakalnyje. Gal galite suteikti kokios informacijos apie čia esančias mokyklas?  Atsakau tau kuo greiciau kol dar neatidavei savo vaiko i Ciurlionke Klausyk ka vaikas sako, jei jis nori sportuoti o ne muzikuoti, tai jam ten tikrai ne vieta. Mokslas tenais yra labai sunkus ir sudetingas, vaikai privalo groti ne po valanda o daugiau per diena, su metais dideja. Ketvirtokai 3 val groja kiekviena diena. Kam is vaiko vaikyste atimti jei jis nenori?.. Ypac jei jis nenustygstantis, jam bus nuobodu, jis prastai gros ir mokinsis. Bendras lavinimas ten atroje vietoje, taip kad nei jis gros, nei issilavinima gera gaus. Bus atsilikes kai teks palikti mokykla. O meta is jos kas metai su mazesniu nei 7 balu. As pati ten mokinausi iki 10 klases, todel taip ir zinau. Ciurlionkeje reikalingi arba labai gabus ir atsidave muzikai vaikai...arba niekas daugiau. Gabumai dar ne viskas, reikia daug darbo ideti metu metus, kad galetum ten islikti Papildyta:Maman...klausyk ka Milde sako As irgi viena is tu gretu...mokinomes mes ir zinome. Ka reiskia geru zmoniu pazisti?... Visur ju yra, ne tiktais ten...taip siaurai neziurek Del sveikatos gadinimo as irgi labai sutinku, nes pamenu: pamokos nuo 9 - 15 val. Tada muzikines pamokos baigiasi apie 18 val. Tada dar reikia pagroti smuiku ir pianinu tai dar 3 val. Grizdavau namo 22 val kai mokykla uzsidarydavo... Tada dar bendojo lavinimo pamokas ruosti. Tai i lova vidurnakti. Ir taip kiekviena diena...kiekviena savaite...12 metu vaikui. Ar to reikia?.. Man prasiejo depresijos, bendras nuovargis, apatija... As sakau ten galima eiti tik super gabiems ir turintiems salygas vaikams. Kad arti gyventum, namuose butu vietos ir pianina turetum, savo atskira kambari, pinigu instrumentams ir ju taisymui, ir kad dar ten visa diena isbutum reikia daugiau pinigu.
QUOTE(Alchemie @ 2007 02 14, 15:46) jei neplanuojate vaiko daryti profesionaliu muzikantu, tai geriau leisti i normalia mokykla ir i muzikos mokykla, o ne i MKC , kur kruvis tikrai didelis ir bendro isilavinimo lygis tikrai mazesnis.Taigi baigus MKC stoti i universiteta gali buti sudetinga Tačiau manau kad vaikui pradiniame etape ten gerai Vėl gi - pati MKČ baigiau, iš mūsų klasės du vaikinukai įstojo į teisę (neneigsiu - mokėsi papildomai). O užimtumas priklauso dar ir nuo pasirinktos specialybės:jei spec. - kažkoks instrumentas - taip, prie jo praleisti laiko reikia ojej kiek  , tačiau chorinukai daug laisvesni  Pati tai baigiau teorijos skyrių - iš mokyklos vėliausiai pareidavau 17 val. ir dar spėjau chorą lankyt bei meilę sukt  - tereikia noro  Savają ten leisčiau, jei matyčiau BEGALINĮ norą. Tačiau (slapta tikiuosi) kad mano pėdom neseks
Nikre06
2007 02 14, 16:55
As tos pacios mokyklos auka.Vaikystes nemaciau! Uzdirbu dabar mini muma.Savo dukra leidau,kad susipazintu su muzika 4 metus ir atsiemiau,nors mokytojai nenorejo jos atiduoti(tipo konkursu laureate ir tt) Bet ja pacia reikedavo verst groti.kaip ir mane.Atsibodo tos rietenos eik grot-negrosiu.Dabar lanko jezuitu gimnazija,lanko muzikos mokykla fortepijona ir chora,mokosi groti gitara ir dar hiphopo sokiai.Laiko neturi visai,bet kaifuoja ji nuo sokiu.As ir kito vaiko ten neleisiu.
aistruole
2007 02 14, 17:08
Kokia gabi buvau...kokia gabi...  Bet per itemptas tempas padare savo, suzlugde mane. Na mano atveju ir seimos situacija pakenke. Na bet cia nesvarbu... As irgi manau, kad iki 4 klasiu naudinga vaika leisti ten, bet veliau paziureti rimciau. Visgi... Papildyta:QUOTE(Nikre06 @ 2007 02 14, 14:55) As tos pacios mokyklos auka.Vaikystes nemaciau! Uzdirbu dabar mini muma.Savo dukra leidau,kad susipazintu su muzika 4 metus ir atsiemiau,nors mokytojai nenorejo jos atiduoti(tipo konkursu laureate ir tt) Bet ja pacia reikedavo verst groti.kaip ir mane.Atsibodo tos rietenos eik grot-negrosiu.Dabar lanko jezuitu gimnazija,lanko muzikos mokykla fortepijona ir chora,mokosi groti gitara ir dar hiphopo sokiai.Laiko neturi visai,bet kaifuoja ji nuo sokiu.As ir kito vaiko ten neleisiu. Ir teisingai! Atrodo tiek daug atiduodi muzikai, parduodi savo visa vaikyste, paauglyste...ir kas veliau? Minimumas atlyginimas, o tavo buve bendraklasiai laiku iseje uzdirba 3 kartus daugiau ir pasieke daugiau materialine prasme. Ir laimingi.
eglincia
2007 02 14, 22:47
vo vo,as kad ir buvau gabi,man uztekdavo pagroti pusvalandi,kiti grodavo 5 valandas,bet pagrodavau uz visus visa galva geriau,bet pagalvojau,na jei baigsi gerai sia specialybe,visvien turesiu sedeti orkestre,kur nors duobej,lankstyti per kelis orkestrus,susigadinti sveikata ir t.t.
Na ne mamytės - vis tik negalima visko taip suapsoliutinti..........  Paskaičius atrodo, kad viskas, ką galima pasiekti - tai tik orkestro duobė, ir sveikata palaidota amžiams. Juk net už gerus pinigus sėdint prie kompo sveikatai irgi ne pliusas, ane? Karjeros prasme manau vis tik visur tas pats - jei esi gabus, pasiekti gali daug. Net ir muziku būdamas  Mano klasiokė - dabar pasaulinio garso pianistė - uždirba pakankamai, gyvena nuostabiai ir užsiima tuo, kas jai artima dūšiai Labai noriu, kad kai mano mergaičiukė rinksis specialybę, sugebėsiu jai įdiegti, kad verta pagalvot ne tik apie materialiąją pusę Juk kaip būtų nyku, jei visų tikslas tebūtų "pinigingos" specialybės, tačiau vėlgi - net jų siekiant reikia pastangų, ir gal net dar didesnių Tad žaviuosi tais nors keliais iš visų MKČ "čirpinančių" vaikiukų, svajojančių ir siekiančių
eglincia
2007 02 15, 12:14
na tavo drauge garsioji pianiste ir t.t. gal viena is daugelio,kuriai pavyko tai pasiekti  bet sekmes issirenkant specialybe
QUOTE(eglincia @ 2007 02 15, 12:14) na tavo drauge garsioji pianiste ir t.t. gal viena is daugelio,kuriai pavyko tai pasiekti  bet sekmes issirenkant specialybe  O galima paklausti, kokios specialybės sieki (o gal jau pasiekei) tu? Aš juk nesakau, kad MKČ - idealu visiems, bet negali už visus teigti ir tai, kad MKČ - visiškas pravalas  Suteikim galimybę rinktis visų pirma tėvams, o poto - vaikams
aistruole
2007 02 15, 18:11
Tu nespresk pagal savo klasioke...jai pasiseke  Nereiskia, kad tavo vaikui bus tas pats. O dar nera nieko blogiau kaip zinoti, kad tavo tevai deda i tave visas viltis...Ziurek ko vaikas nori. Jei jis nori muzikuoti, tai zinoma puiku, bet jei reikia versti...tai tikrai pasaulinio masto muzikantas nebus. O jei nebus tai vargso duona valgys... Pinigai ne viskas?... Ne ne viskas kai materialiai apsirupini ir nieko netruksta. Tada pinigai ne viskas. Bet jie gali atnesti laime, jei tau truksta to, ko negali tureti, negali susitaupyti. Na as cia tik taip samprotauju, bet nekisu savo nuomones
Nežinau - arba jūs neskaitot mano žinučių, arba mes kalbam skirtingom kalbom
Alchemie
2007 02 15, 22:45
kodel tevams rinkltis uz mane? Uz mane vat parinko,as sokti norejau, o mane i smuika atidave ir ka? Visus egazminus su temperatura laikiau, nekenciau smuiko, nepazinojau savo kiemo, nes nuo pirmos klases grizdavau namo apie 19.00. Taip as dziaugiuosi, akd gavau muzikini isilavinima per 5 metus toki, kuriuo vaziuoju dar ir dabar, bet jei norit muzikinio issilavinimo, nebutina i MKC atiduoti. Papsratas pav. mano mama 11 klaseje pertempe rankas ir negalejo stoti i tuometine konservatorija.gerai, akd tuo metu dar bendras isilavinimas buvo geras ir mano mama istojo i VU, dabar zinoma mokslininke, bet...isgirskite ir savo vaika
Teisingai - visų pirma reikia stebėti vaiką, jo požiūrį į darbą, muziką, santykius su mokytojais (neduok Dieve paklius per rankas daužantis - o tokių ir dabar yra  ). Tačiau pasikartosiu - niekada nesutiksiu, kad MKČ - kažkas "visuotinai blogo ir kenktino" - čia jau perlenkta lazda į kitą pusę. Nežinau - baigiau MKČ, prisimenu tą alinantį darbą, užimtus vakarus ir nė minutės atokvėpio, bet visada buvo tikslas, stimulas, siekis - jis kaip visada pateisina laiko užimtumą ir vargą..........atsiminimai tikrai geri. Pažinau mokyklą ir iš kitos pusės - 5 metus ten dirbau kaip mokytoja, visą virtuvę kaip sakant iš abiejų pusių mačius  - va iš šios pusės atsiminimai prastesni - išėjau, bet tema juk ne apie tai. Savo spec. srityje pasiekiau irgi nemažai  - džiaugiuosi tuo, bet žinoma - finansinė pusė kaip ir visų menininkų - neneigiu  ............Taip kad motyvacijos agituot ten mokytis kaip ir neturiu, o dėl savo vaiko jau rašiau - nesikartosiu Ir nebūkit tokios kategoriškos - kertat kaip iš peties, kartais, deja, labai juokingai  ALCHEMIE - jei tai ką pasakoji - tiesa, čia jau ne mokyklos kaltė, o tavo tėvų (deja)
eglincia
2007 02 16, 14:25
na manes niekas neverte pasirintki ciurlionke,gal net atkalbinejo,veliau iseiti buvo tikrai sunku,nes lb gerai man ejosi smuikas,jokie mokytojai nenorejo paleisti,bet pagalvojau apie ateity,jei pasitemciau rankas ir finansine puse,na as nieko blogo pries ta ciurlionke neturiu,bet savo vaiko ten neatiduociau,bent jau kolkas taip manau,gal veliau situacija pasikeis,gal muzikanto duona pagardes per kiek laiko...
Alchemie
2007 02 18, 19:27
mazule, tai va butent, rasei, akd leiskim tevams pasirinkti, o paskui vaikams..mano tevai pasirinko, ne as, nors mano buvo aiskus noras sokti, o ne groti.Su muzika as neissikyriau visa gyvenaima ir dar dabar, bet isejus is MKC as pirmiausia nuejau sokti, piesti, paskui dainuoti.As kalbu, kad palikim ir vaikams pasirinkima
aistruole
2007 02 19, 14:26
As irgi iki siolei i sporta linkusi...Ciurlionkeje norejau lankyti baleto skyriu, bet seima norejo muzikantes, kuria ir netapau del kruvio ir tos pacios seimos. Dabar sportuoju, soku...noru tiek daug, bet per velu...  Vistiek bandau ir nenuleidziu ranku
Lyg ir sutinku su jumis, tačiau realiai nelabai tikiu, kad būsimas pirmokas tikrai žino, ko nori ir ko sieks gyvenime - todėl pradinę mokyklą juk tikrai parenka TĖVAI  o va per kelis pirmuosius metelius reikia stebėt, įsiklausyt į vaiką ir jei reikia (ir nevėlu) - kažką keist atsižvelgiant į VAIKĄ
Gazella
2007 02 21, 17:11
QUOTE(aistruole @ 2007 02 15, 18:11) Tu nespresk pagal savo klasioke...jai pasiseke  Nereiskia, kad tavo vaikui bus tas pats. O dar nera nieko blogiau kaip zinoti, kad tavo tevai deda i tave visas viltis... Ziurek ko vaikas nori. Jei jis nori muzikuoti, tai zinoma puiku, bet jei reikia versti...tai tikrai pasaulinio masto muzikantas nebus. O jei nebus tai vargso duona valgys... Pinigai ne viskas?... Ne ne viskas kai materialiai apsirupini ir nieko netruksta. Tada pinigai ne viskas. Bet jie gali atnesti laime, jei tau truksta to, ko negali tureti, negali susitaupyti. Na as cia tik taip samprotauju, bet nekisu savo nuomones  As tik noriu isiterpti, kad mazai, labai mazai pasaulinio garso muzikantu, kurie pradejo muzikuoti neverciami  Ir nerasi vaiku, kurie savo noru viska darys Jei vaikas gabus, turi puikia klausa, gerai intonuoja, kodel gi nepabandyti, visada galima po 4 klasiu iseiti ir pasirinkti paprasta muzikos mokykla... Ir del to vargso duonos...niu nepyk, bet ne visi muzikantai vargso duona val;go, reikia i tai placiau ziureti. Ir kad MKC mokykla lankys, tai nebutinai privalo tevai siekti, kad ju vaikas butu pasaulinio garso muzikantas. As savaja ruosiu i MKC, siemet eis i pirma klase. Ten ismokomi vaikai dirbti, stai kas yra gerai, jie tampa atsakingesni, derina planuoja laika. Uzimtumas yra gerai. Zinoma, kad nesamone, jei vaiaks verciamas absoliucia prievarta...zinau vienos zxinomos daininkes dukra, kuri lanko MKC ir kazin ar bus gera tos srities zinove...prastai groja ,tingi, nesimoko..tokiu atveju nematau prasmes to vaiko ten laikyti
jurgitav
2007 02 24, 19:00
QUOTE(Mazule @ 2007 02 19, 16:18) Lyg ir sutinku su jumis, tačiau realiai nelabai tikiu, kad būsimas pirmokas tikrai žino, ko nori ir ko sieks gyvenime - todėl pradinę mokyklą juk tikrai parenka TĖVAI  o va per kelis pirmuosius metelius reikia stebėt, įsiklausyt į vaiką ir jei reikia (ir nevėlu) - kažką keist atsižvelgiant į VAIKĄ  Pritariu mazule kad pirmokas negali zinoti kuo bus uzauges,tevai jam padeda(pastumia) kur eiti.
Alchemie
2007 02 27, 12:49
As sokau nuo tada, kai pradejau vakscioti, ejau du metus (nuo 5 metu) i paruosiama grupe MKC ir vis tiek norejau sokti, o ne groti. ir is to, kad mane uzrase i smuika as tik kentejau. taip, galima vaika pervesti 4 klaseje i kita mokykla, bet ta irgi trauma, ne vaikas planuoja laika, o mokykla sukisa ji i tokius remus, kurie ir vyresniam zmogui yra sunkus...as visa gyvenima likau su muzika, bet manau, akd jei mane butu leide i muzikos mokykla prie namu, tai nebutu teke ir taip toli vazineti ir buciau galejusi sokti nuo pirmos klases ir mokyklos nebutu teke keisti, kas irgi ne visiems yra lengva..na tiesiog manau, kad jei norite vaikui muzikinio issilavinimo, tai MKC nera vienintele vieta, kur tai galima gauti, o jei labai gabus, tai naujoku pas mus buvo ir 3 klaseje MKC. Beje, is ano klasiku irgi yra garsiu muzkantu, bet didesne ju dalis uzsienyje, o ne Lt..taip, kad apie vargo duona, galima ir nekalbeti, bet pvz. as nenoreciau, kad mnovaikas turetu svaziuoti i kita sali vien delto, kad jam parinkau tokia specialybe..nors aisku, yra kruva tokiu, kurie isvaziuoja ir be specialybes i usienius...
O, nu jūs čia ir prirašėte, nupiešėt tikrą siaubą Taiva mano vaikinui rudenį į pirmą klasę, galvoju apie Čiurlionio mokyklą. Pakraipa būtųdailė. Tad jei ką žinote kaip ten vyksta egzaminai ir mokymas, būtų malonu gauti info. Tuo tarpu apie pačią mokyklą iš visų jūsų postų jokios nuomonės nesusidariau, nes kalbate apie ugdymą, o ne apie mokyklos pliusus ir m,inusus. Vaiką galima bet kur apkrauti užsiėmimais ir darbais, tam pačiam sporte, ar mokykloje priskirians jam papildomų darbų ir veiklų. Mano požiūriu jei vaikui nepatiks ( šiuo metu jam dailė svarbiausia ) , aš jį pervesiu į paprastą mokyklą, o pabandyti verta. Jei vaikas tikrai atras save šioje srityje bus puikui, bet jei leisti į paprastą mokyklą ir papildomai į dailę, ar nebus prarastų metų ??? Manau lengviau vėliau atsisakyti pakraipos, o ne anksčiau užgožti vaiko meilę ir norą menui.
Mamučia
2007 03 15, 12:41
QUOTE(ENIGMA @ 2007 03 15, 13:24) O, nu jūs čia ir prirašėte, nupiešėt tikrą siaubą Taiva mano vaikinui rudenį į pirmą klasę, galvoju apie Čiurlionio mokyklą. Pakraipa būtųdailė. Tad jei ką žinote kaip ten vyksta egzaminai ir mokymas, būtų malonu gauti info. Tuo tarpu apie pačią mokyklą iš visų jūsų postų jokios nuomonės nesusidariau, nes kalbate apie ugdymą, o ne apie mokyklos pliusus ir m,inusus. Vaiką galima bet kur apkrauti užsiėmimais ir darbais, tam pačiam sporte, ar mokykloje priskirians jam papildomų darbų ir veiklų. Mano požiūriu jei vaikui nepatiks ( šiuo metu jam dailė svarbiausia ) , aš jį pervesiu į paprastą mokyklą, o pabandyti verta. Jei vaikas tikrai atras save šioje srityje bus puikui, bet jei leisti į paprastą mokyklą ir papildomai į dailę, ar nebus prarastų metų ??? Manau lengviau vėliau atsisakyti pakraipos, o ne anksčiau užgožti vaiko meilę ir norą menui. Mano mazoji irgi stos siemet  bet mes jau 2 metus lankom minimuza-daile.konkursas buna.Reikia piesinius atnesti ir plius ekzamenas.
QUOTE(Mamučia @ 2007 03 15, 12:41) Mano mazoji irgi stos siemet  bet mes jau 2 metus lankom minimuza-daile.konkursas buna.Reikia piesinius atnesti ir plius ekzamenas. O kiek piešinių, koių ir t.t. viskas labai domina būčiau dėkinga už bet kokią info
stilinga
2007 03 22, 11:00
QUOTE(ENIGMA @ 2007 03 15, 13:24) O, nu jūs čia ir prirašėte, nupiešėt tikrą siaubą Taiva mano vaikinui rudenį į pirmą klasę, galvoju apie Čiurlionio mokyklą. Pakraipa būtųdailė. Tad jei ką žinote kaip ten vyksta egzaminai ir mokymas, būtų malonu gauti info. Tuo tarpu apie pačią mokyklą iš visų jūsų postų jokios nuomonės nesusidariau, nes kalbate apie ugdymą, o ne apie mokyklos pliusus ir m,inusus. Vaiką galima bet kur apkrauti užsiėmimais ir darbais, tam pačiam sporte, ar mokykloje priskirians jam papildomų darbų ir veiklų. Mano požiūriu jei vaikui nepatiks ( šiuo metu jam dailė svarbiausia ) , aš jį pervesiu į paprastą mokyklą, o pabandyti verta. Jei vaikas tikrai atras save šioje srityje bus puikui, bet jei leisti į paprastą mokyklą ir papildomai į dailę, ar nebus prarastų metų ??? Manau lengviau vėliau atsisakyti pakraipos, o ne anksčiau užgožti vaiko meilę ir norą menui. Visiskai sutinku su tavo issakytom mintim, enigma As irgi saviske galvoju leisti i Mini Muza ir jei per pora metu jai nepraeis noras uzsiimti menais, tai tikrai leisiu i MKC pradines klases  Beje, gal pasakytumet ko reikalaujama per priemima i Mini muza??  Maniske labai nori sokti baleta, namie isijunga muzika ir soka ant pirstu galu  Bet ir grojimas ir daile jai labai patinka. Tai svarstau i kuria grupe ja leisti  O, gal galima i muzika ir baleta eiti??  Kaip jus galvojat??
QUOTE(stilinga @ 2007 03 22, 11:00) Visiskai sutinku su tavo issakytom mintim, enigma As irgi saviske galvoju leisti i Mini Muza ir jei per pora metu jai nepraeis noras uzsiimti menais, tai tikrai leisiu i MKC pradines klases  Beje, gal pasakytumet ko reikalaujama per priemima i Mini muza??  Maniske labai nori sokti baleta, namie isijunga muzika ir soka ant pirstu galu  Bet ir grojimas ir daile jai labai patinka. Tai svarstau i kuria grupe ja leisti  O, gal galima i muzika ir baleta eiti??  Kaip jus galvojat?? Oi, kad aš žinočiau ką nors , tikrai patarčiau ir pasakyčiau  Bandysim dalyvau ir po visko prisižadu visoms maytėms išsamiai viską papasakoti, nes dabar čia info labai skurdi  matyt visos bijo konkurencijos, juokinga, nes manau, kaddaugiau nuo vaiko ir jo talento priklausys. O šiaip manau pabandyk nuvesti pas visus specialistus tegul jie patare, manau jei mergaitei bus lemta šokti ji šoks, o jei piešti tai pieš, bet išklausyk visų specų ir pažiūrėk ko labiausiai dukra norėtų. O gal ji tokia gabi, kad sugebės viską
STILINGA - taigi berods kovo 29 d. stojamieji į Mini mūzą (pažiūrėk www.ciurlioniomm.lt)  - nueikit, pakalbėkit su mokytojais - viskas išaiškės
stilinga
2007 03 23, 11:20
QUOTE(Mazule @ 2007 03 23, 11:56) STILINGA - taigi berods kovo 29 d. stojamieji į Mini mūzą (pažiūrėk www.ciurlioniomm.lt)  - nueikit, pakalbėkit su mokytojais - viskas išaiškės  Vakar kaip tik pries uzluztant TEO internetui suspejau zvilgtelet i mokyklos puslapeli  Tad suspejom i atranka, nes pasirodo, kad vakar buvo atranka i muzikos grupes. O kam aktualiau daile, tai atranka i sias grupes bus kovo 29d.!! Papildyta:QUOTE(ENIGMA @ 2007 03 22, 12:10) O šiaip manau pabandyk nuvesti pas visus specialistus tegul jie patare, manau jei mergaitei bus lemta šokti ji šoks, o jei piešti tai pieš, bet išklausyk visų specų ir pažiūrėk ko labiausiai dukra norėtų. O gal ji tokia gabi, kad sugebės viską  Paguodei, enigma  kol kas pas mus taip ir yra, kad ji viska sugeba  Na baleto sokt dar nebande jokiam burelyje  bet jau antri metai soka kitokius sokius  Tad, ziuresim, tegul pabando
kas dabar nespėjo ar nespės į Minimūzą tai bandykit rugsėjo pradžioje, vėl būna atranka. o patekti į minimūzą nėr sunku, man rodos, bent jau į muziką daugumą vaikučių priima. beje, Enigma, parašiau a.ž
QUOTE(ENIGMA @ 2007 03 22, 11:10) Oi, kad aš žinočiau ką nors , tikrai patarčiau ir pasakyčiau  Bandysim dalyvau ir po visko prisižadu visoms maytėms išsamiai viską papasakoti, nes dabar čia info labai skurdi  matyt visos bijo konkurencijos, juokinga, nes manau, kaddaugiau nuo vaiko ir jo talento priklausys. O šiaip manau pabandyk nuvesti pas visus specialistus tegul jie patare, manau jei mergaitei bus lemta šokti ji šoks, o jei piešti tai pieš, bet išklausyk visų specų ir pažiūrėk ko labiausiai dukra norėtų. O gal ji tokia gabi, kad sugebės viską  Tai ar sudalyvavot? Kokie ispudziai?
Mamučia
2007 04 03, 12:38
QUOTE(ENIGMA @ 2007 03 22, 12:10) Oi, kad aš žinočiau ką nors , tikrai patarčiau ir pasakyčiau  Bandysim dalyvau ir po visko prisižadu visoms maytėms išsamiai viską papasakoti, nes dabar čia info labai skurdi  matyt visos bijo konkurencijos, juokinga, nes manau, kaddaugiau nuo vaiko ir jo talento priklausys. O šiaip manau pabandyk nuvesti pas visus specialistus tegul jie patare, manau jei mergaitei bus lemta šokti ji šoks, o jei piešti tai pieš, bet išklausyk visų specų ir pažiūrėk ko labiausiai dukra norėtų. O gal ji tokia gabi, kad sugebės viską  ar istojot?mes tai taip  Dukra sendien buvo ten numegusi ir pasake ,kad is visu vaiku istojo 6 papildomi ekzamenai bus dar birzeli.
QUOTE(Iks @ 2007 04 03, 10:55) Tai ar sudalyvavot? Kokie ispudziai? Sudalyvavome QUOTE(Mamučia @ 2007 04 03, 13:38) ar istojot?mes tai taip  Dukra sendien buvo ten numegusi ir pasake ,kad is visu vaiku istojo 6 papildomi ekzamenai bus dar birzeli. Nu tavo merginai komplimentai  šaunuolė ir iš tiesų gražiai piešia Mes ne įstojome Apie konkursą Na sakykim nebuvo ten labai baisu , bet chaosas buvo sudarytas būtent klasėje, kai vaikai susirinko. Vaikus padalino į dvi grupes, tai yra su kuo palyginti. Viena grupė tvarkingai piešė, buvo organizuotos pertraukėlės, vaikai pailsėję vėl piešė, tuo tarpu mūsų grupėje buvo chaosas nuo pat pradžių. Tad nusivyliau mokytojais kurie buvo kabinete, nors jų ten bu trys  situacija po antro darbo tapo nekontroliuojama, fvaikai lakstė kur kas norėjo, įtai vandenį pasikeisti, tai dar ką susigalvojo. Labiausia nustebino tai, kad mano vaikis spėjo susibarti su greta sėdinčiu vaiku, stoviu aš už durų išlekia mano vaikis ir sako mama ar gali ateiti, nu galvo mano biesiukas vėl ką sugalvojo  o pasirodo jį šalia sėdintis vaikas iš vadino kalės vaiku  kabinete triukšmas, kažkas kažkur laksto, na susikaupti neįmanoma tokiomis sąlygomis, tuo tarpu mokytojai nulis emocijų, tai jei matote , kad vaikai taip elgesi, jei svaidosi tokiomis replikomis tai būkit malonūs ir valdykite situaciją  ( vėliau su mamučia pasikalbėjom, kad tam vaikui vargšui reikia psichologo pagalbos pirmiausia, nes piešinys kurį mačiau buvo kraupus  , nu įdomu būtų sužinoti ar jis įstojo ) Tad pačiu egzaminu likau labai nusivylusi, ne todėl, kad neįstojome, pati mačiau , kad buvo žymiai geresnių darbų, šaunuoliai vaikai, nes išbandymas buvo labai didelis, nupiešti, ir atbūti beveik 4 val. tai tokio amžiaus vaikams tikrai sunku ir susikaupti ir šiaip Dėl egzamino dar pasakysiu, kad labai nelygiai vyko kova, nes vieniems reikėjo nupiešti tupintį paukštį, o kitiems šešką  paprastu pieštuku, tad pačios pabandykite ir žinosit kas paprasčiau. (mamučios mergaitė piešė šešką , labai labai labai gražiai  tikrai komplimetai ir susižavėjimas ) . Reikėjo iš sukarpytų detalių suklijuoti kažkokį paveikslą ir nupiešti portretą. Tad buvo trys darbai.Tačiau kaip jau minėjau pati egzamino eiga buvo baisi betvarkė. Tad toki įspūdžiai, tačiau jei kas norite stoti stokite, nes mokykla ten gera.
Mamučia
2007 04 03, 19:04
ENIGMAaciukas.nenusiminkit.eikit pora menesiu i minimuza,paruos vaika ir istosit.svarbiausia,kad vaikas noretu,o ne tevai. bet tas vaikenukas  as kabinete buvau(natura,nes vaikas piese mano portreta  )tai tas vaikas sake,as laimetojas,o tu.........vaikas,s.......piiip ir tt.o elgesis.  piesenukas visas juodas,kas parodo vaiko vidini pasauli.paskui tevialis atejo,visas toks kruuutas  ,bet labai mandagus.mokytojas iskart pasake,kad sis tikraine,nes nori tevai ,o ne jis. o seip vaikam gana sunku,nes mes atvaziavom 8.30 o isvaziavom 14 val.mazam vaikui didelis kruvis.zinoma buvo tu ,kurie per pora min atliko darba,bet tai irgi atmazka,o ne darbas.mano kruopsti mergina isejo paskutine  ji mum jau is nuovargio mirusios gulbes soki rode,vaidino.o masinoj iskart uzmigo.
Pūkelis
2007 04 03, 21:01
QUOTE(Mamučia @ 2007 04 03, 20:04) ENIGMAaciukas.nenusiminkit.eikit pora menesiu i minimuza,paruos vaika ir istosit.svarbiausia,kad vaikas noretu,o ne tevai. bet tas vaikenukas  as kabinete buvau(natura,nes vaikas piese mano portreta  )tai tas vaikas sake,as laimetojas,o tu.........vaikas,s.......piiip ir tt.o elgesis.  piesenukas visas juodas,kas parodo vaiko vidini pasauli.paskui tevialis atejo,visas toks kruuutas  ,bet labai mandagus.mokytojas iskart pasake,kad sis tikraine,nes nori tevai ,o ne jis. o seip vaikam gana sunku,nes mes atvaziavom 8.30 o isvaziavom 14 val.mazam vaikui didelis kruvis.zinoma buvo tu ,kurie per pora min atliko darba,bet tai irgi atmazka,o ne darbas.mano kruopsti mergina isejo paskutine  ji mum jau is nuovargio mirusios gulbes soki rode,vaidino.o masinoj iskart uzmigo. OHO kokie vaikučiams išbandymai  Aš galvojau apie šią gimnaziją, bet išvykę buvome ir pražiopsojau egzaminuką. Gal žinote, kada vėl bus stojamieji ? Šiap tai žiauriai sunku , kiek supratau vaikučiams  O įdomu jei ne į dailę, kokie buna egzaminukai? Dėkoju už info
QUOTE(Mamučia @ 2007 04 03, 20:04) ENIGMAaciukas.nenusiminkit.eikit pora menesiu i minimuza,paruos vaika ir istosit.svarbiausia,kad vaikas noretu,o ne tevai. Aš ir nenusimenu, gal jis tą dieną tikrai nenorėjo piešti, tai kam reikalauti neįmanomo  Gal jis bus matematikas pas mane, o dailė tik hobis  taip, kad pas mus tragedijos nėra ir negali būti, tik tvarkelė tai man nepatiko QUOTE(Pūkelis @ 2007 04 03, 22:01) OHO kokie vaikučiams išbandymai  Aš galvojau apie šią gimnaziją, bet išvykę buvome ir pražiopsojau egzaminuką. Gal žinote, kada vėl bus stojamieji ? Šiap tai žiauriai sunku , kiek supratau vaikučiams  O įdomu jei ne į dailę, kokie buna egzaminukai? Dėkoju už info  Išbandymai dideli  bet aišku bandykit, o gal vaikas gabus, talentingas ir jam pavyks O čiurlionio menų mokykla turi savo puslapį tad ten pažiūrėk reikalavimus ir visą kitą. Stojamieji pradinukams bus dabar birželio 3 d. Sėkmės
Pūkelis
2007 04 04, 08:11
QUOTE(ENIGMA @ 2007 04 03, 23:43) Aš ir nenusimenu, gal jis tą dieną tikrai nenorėjo piešti, tai kam reikalauti neįmanomo  Gal jis bus matematikas pas mane, o dailė tik hobis  taip, kad pas mus tragedijos nėra ir negali būti, tik tvarkelė tai man nepatiko Išbandymai dideli  bet aišku bandykit, o gal vaikas gabus, talentingas ir jam pavyks O čiurlionio menų mokykla turi savo puslapį tad ten pažiūrėk reikalavimus ir visą kitą. Stojamieji pradinukams bus dabar birželio 3 d. Sėkmės  Aš ir taip mąstau, kad geriau pabandyti, nes poto vis galvosiu o gal , o gal. Nepapulsim vadinasi toks likimas. Man patinka, kad čiurlionkėje neskirsto pagal registracijos vietą. Pastarieji mėnesiai tik ir sukasi apie mokyklas  Kokią ir kaip išrinkti vaikui geriausia, greičiau kur nors apsistotume Linkiu visoms mamytėms kuo geriausios kloties, ir pačios geriausios mokyklėlės P.S. Vienos pažistamos mergaitė mokosi čiurlionkėje , pakraipa dailė, dabar antrokė, bet mama pasimetusi , nes matematika jei žiauriai nesiseka. Sakė krūvis labai didelis, žodžiu gauna pastabas. Bet čia labai individualu.
Mamučia
2007 04 04, 13:22
QUOTE(ENIGMA @ 2007 04 03, 23:43) Aš ir nenusimenu, gal jis tą dieną tikrai nenorėjo piešti, tai kam reikalauti neįmanomo  Gal jis bus matematikas pas mane, o dailė tik hobis  taip, kad pas mus tragedijos nėra ir negali būti, tik tvarkelė tai man nepatiko Išbandymai dideli  bet aišku bandykit, o gal vaikas gabus, talentingas ir jam pavyks O čiurlionio menų mokykla turi savo puslapį tad ten pažiūrėk reikalavimus ir visą kitą. Stojamieji pradinukams bus dabar birželio 3 d. Sėkmės  nueik pas musu mokytija.Yra laiko paruos nors moraliskai,ir pieseniu daugiau padarysit.Musu pirmam aukste(ten kur tvarka buvo)penktadieni 15 valanda. o del tvarkos,gal tai meninikai Papildyta:QUOTE Aš ir nenusimenu, gal jis tą dieną tikrai nenorėjo piešti su tokiu kaiminu piesti  ten netik piesti,o pasmaugti ji reikejo
O gal kuri supermama galetu referuoti, kaip vyksta egzaminai vyresniems moksleiviams. Domina dailes pakraipa [stojant i 5 kl.]. Idomu viskas, nuo atmosferos, uzduociu, vertinimo kriteriju, konkurso dydzio iki bet kurios smulkmenos. Aciu.
QUOTE(Pūkelis @ 2007 04 04, 09:11) Aš ir taip mąstau, kad geriau pabandyti, nes poto vis galvosiu o gal , o gal. Nepapulsim vadinasi toks likimas. Man patinka, kad čiurlionkėje neskirsto pagal registracijos vietą. Pastarieji mėnesiai tik ir sukasi apie mokyklas  Kokią ir kaip išrinkti vaikui geriausia, greičiau kur nors apsistotume Linkiu visoms mamytėms kuo geriausios kloties, ir pačios geriausios mokyklėlės P.S. Vienos pažistamos mergaitė mokosi čiurlionkėje , pakraipa dailė, dabar antrokė, bet mama pasimetusi , nes matematika jei žiauriai nesiseka. Sakė krūvis labai didelis, žodžiu gauna pastabas. Bet čia labai individualu. man rodos suklaidinau birželio 2 d.
Pūkelis
2007 04 15, 20:59
QUOTE(ENIGMA @ 2007 04 13, 09:51) man rodos suklaidinau birželio 2 d.  Taip, taip taip birželio 2 d.
stilinga
2007 04 17, 10:57
QUOTE(Pūkelis @ 2007 04 04, 09:11) P.S. Vienos pažistamos mergaitė mokosi čiurlionkėje , pakraipa dailė, dabar antrokė, bet mama pasimetusi , nes matematika jei žiauriai nesiseka. Sakė krūvis labai didelis, žodžiu gauna pastabas. Bet čia labai individualu. Nieko nuostabaus, kad matematika sunkiai sekasi. Daugumai mano draugu menininku sunkiai sekdavosi mokykloj su tiksliaisiais mokslais darugaut.
matematika
2007 04 17, 14:08
skaitau as visas zinutes ir vis galvoju, kokiam vis gi reikia buti vaikui norinciam istoti i sia mokykla , ar veik genijum ar uztenka polinkio i viena , ar kita meno rusi?
Pūkelis
2007 04 18, 20:22
QUOTE(matematika @ 2007 04 17, 15:08) skaitau as visas zinutes ir vis galvoju, kokiam vis gi reikia buti vaikui norinciam istoti i sia mokykla , ar veik genijum ar uztenka polinkio i viena , ar kita meno rusi? Aš ir galvoju  Mums motinoms atrodo, kad mūsų vaikučiai ir piešia ir šoka gražiai, o įdomu ar kitiems jie tokie gabus atrodo?
ingute555
2007 05 08, 11:37
Mielos mamos,
esu MKC mokyklos pirmokes mama. Praejome ir Minimuza, ir egzamina, ir baigiam pirma klase. Todel viska galiu pasakyti is praktikos, kad mokykla tikrai gera, uzimtumas normalus ir mano dukra grizta iz mokyklos ne veliau 13 val, nes susiderinom su specialybes mokytoja gera grafika. Nemanau, kad butu geriau ar lengviau, jei veziotume i muzikos mokykla po pamoku. Juk cia ir solfedis, ir choras normaliu pamoku laiku vyksta. Zodziu, as patenkinta labai ir keisti mokyklos tikria nesiruosiu. Kaip palyginu kiemo vaikus, lankancius paprastas mokyklas, man ju nuosirdziai gaila, nes juos tevai papildomai vezioja i ivairius burelius ir jie lygiai taip pat, o gal net daugiau uzimti. O del gabumu sunku dar sakyti. Maniske ir solfedzio, ir klases mokytoja, ir specialybes mokytoja laiko labai gabia. Bet as kol kas linkusi palaukti ir tik po keletos metu spresti apie tikra talenta. Zodziu, klauskite, mamos, jei nerimaujate, tikrai atsakysiu i visus jums rupimus klausimus, nes pati praejau ne sunku laikotarpi, kai reikejo apsispresti - i MKC ar i eiline mokykla leisti. Bet dabar galiu tvirtai pasakyti, kad atsiperka ir veziojimas is miesto pakrascio, nes ir vaikas patenkintas, ir mes.
|
|