Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: mokesčiai
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
lengvute
Universitete davė pažymą, kurioje nurodyta, kiek sumokėjau, ir padrikai pasakė, kad, kai rugpjūtį bus perskaičiuojamos, deklaruojamos pajamos, aš atgausiu kažkokius procentus už įmokėtą už mokslą sumą.Nieko nesuprantu blink.gif g.gif
Bekasė
sudetinga tau cia dabar paaiskinti.
Kelintais metais tu mokejau uz moksla. Jei 2003, tai deklaruoti visa tai turetum iki siu metu geguzes pirmos dienos ir tada tam tikra sumoketa procenta tau grazins, tik neaisku kada tai bus. Pabandyk omnitelio grupese apie tai paskaityti - viename tai net labai graziai su pvz buvo issaiskinta.
lengvute
reiks ieškot, bet ir čia tikiuosi patarimo smile.gif . Mokėjau 2003, moku ir 2004m.
Bekasė
pasiskaityk cia
lengvute
LABAI AČIŪ, TO IR REIKĖJO clap.gif
Bekasė
cia gan issamiai paaiskinta:
1 pavyzdys:

Tarkime, kad mokestiniais metais studijuojantysis gavo vien tik su darbo
santykiais susijusias pajamas. Jo mėnesinis atlyginimas, neatskaičius
mokesčių, - 1000 Lt. Metinis atlyginimas - 12000 Lt (1000 x 12).

2. Jam taikytinas 290 Lt NPD per mėnesį.

Visas MNPD – 3480 Lt (290 x 12).

3. Darbdavys kas mėnesį nuo jo atlyginimo išskaičiuodavo ir pervesdavo
234,30 Lt [(1000 – 290) x 33/100] pajamų mokesčio.

Per mokestinius metus darbdavys išskaičiavo ir pervedė 2811,60 Lt
(234,30x12) pajamų mokesčio.

4. Tarkime, kad per mokestinius metus studijuojantysis už savo studijas
sumokėjo 2000 Lt. Susigrąžinama pajamų mokesčio suma apskaičiuojama taip:

4.1. Apskaičiuojama apmokestinamųjų pajamų suma, nuo kurios
apskaičiuojama 25 proc. leidžiamų atskaitymų riba:

12000 Lt – 3480 Lt = 8520 Lt;

4.2. Apskaičiuojama maksimali leidžiamų atimti patirtų išlaidų suma:

8520 Lt x 25/100 = 2130 Lt;

4.3. Kadangi 2000 Lt už studijas sumokėta suma nėra didesnė už ribojamą
2130 Lt dydį, tai iš apmokestinamųjų pajamų atimama visa už studijas
sumokėta suma:

8520 Lt – 2000 Lt = 6520 Lt;

4.4. Apskaičiuojama, kiek nuo šių apmokestinamųjų pajamų būtų reikėję
sumokėti pajamų mokesčio:

6520 Lt x 33/100 = 2151,60 Lt;

4.5. Kadangi per mokestinius metus buvo išskaičiuota ir pervesta 2811,60
Lt pajamų mokesčio, tai studijuojančiajam priklausanti susigrąžinti
pajamų mokesčio suma apskaičiuojama taip:

2811,60 Lt – 2151,60 Lt = 660 Lt.

4.6. 660 Lt pajamų mokesčio permoką studentas galės susigrąžinti
(įskaityti), kai GPMĮ nustatyta tvarka pateiks savo metinę pajamų
mokesčio deklaraciją.

5. Tarkime, kad per mokestinius metus minėtas studijuojantysis už savo
studijas būtų sumokėjęs 4000 Lt.

5.1. Kadangi 4000 Lt už studijas sumokėta suma yra didesnė už ribojamą
2130 Lt dydį, tai iš apmokestinamųjų pajamų atimama ne visa už studijas
sumokėta suma, o maksimaliai leidžiama atimti patirtų išlaidų suma :

8520 Lt – 2130 Lt = 6390 Lt;

5.2. Apskaičiuojama, kiek nuo šių apmokestinamųjų pajamų būtų reikėję
sumokėti pajamų mokesčio:

6390 Lt x 33/100 = 2108,70 Lt;

5.3. Priklausanti susigrąžinti pajamų mokesčio suma apskaičiuojama taip:

2811,60 Lt – 2108,70 Lt = 702,90 Lt.

Likusia nepasinaudota už studijas sumokėtos sumos dalimi (1870 Lt = 4000
– 2130) galės pasinaudoti šio studijuojančiojo vienas iš tėvų, jeigu jis
turės apmokestinamųjų pajamų ir jeigu studentas ne vyresnis kaip 26 metų
Viktorija Civilyte - Gyliene
Aciu, Silvute, gerokai palengvinai mano kruvi biggrin.gif
Margute
Auksciau minetas atvejis - tai pajamu deklaravimas.
Analogiskai pajamu mokesti gali susigrazinti ir tie, kurie moka ir kaupiamojo gyvybes draudimo (ne maziau kaip 10 metu) imokas.

O kaip su turto deklaravimu, ar reikia deklaruoti turta kiekvienam? Man ir seimos nariams deklaruoti turta iki 2003 m. priklause pagal uzimamas pareigas. Dabar istatymas pasikeite, pagal pareigas deklaruoti nereikia.
Bet yra vienkartinio turto deklaravimo istatymas, pagal kuri, kiek suprantu, deklaruoti 2003 m. turima turta privales visi iki 2005.05.01.
Bekasė
va neseniai is vmi grizau - tai tik dar karta patvirtino, kad dabar deklaruoti turi tie, kam priklauso pagal nauja istatyma - ten aiskiai isvardinta, bei tie, kurie nori susigrazinti dali sumoketu pinigu uz moksla, uz paskola, uz draudima....

Visiems kitiems veliau bus vienkartinis turto deklaravimas, bet jo tvarkos dar iki galo patys tarnautojai neissiaiskine.
Sakes, prisikankinau - viena karta nuvaziavau, dave vienas formas, susirinkau pazymas ( sodra, darbas, pasalpos), dabar nuvaziavau - tai jau kitas formas kisa pildyti ir puse pazymu jau nebereikia, nes dalis pajamu yra nedeklaruotinos....cia jau greiciau galva pas mus nusisuksi, nei viska suprasi...
Ingano
Silvute, o gal zinai ar reiks visokiu mokejimu kvitu,pvz mes turim kredita paeme, tai kokia forma pateikti VMI irodyma. Cia is banko pazymos reikia kad moketa?
Bekasė
net neisivaizdoju. VA lengvutei tai isdave pazyma. Tai gal ir bankas tokiems atvejams turi atskira forma...

As zinai, kad mane liecia, kad jei ka i islaidas itrauksiu, tai kvitukus, kartu su patentu turesiu 10 metu saugoti.
Ingano
QUOTE (Silvute @ 2004 03 04, 14:02)
net neisivaizdoju. VA lengvutei tai isdave pazyma. Tai gal ir bankas tokiems atvejams turi atskira forma...

As zinai, kad mane liecia, kad jei ka i islaidas itrauksiu, tai kvitukus, kartu su patentu turesiu 10 metu saugoti.

o jeigu i-netu pavedimus darau ohmy.gif kaip tada? a?
Libra
Gal tada is banko reiks prasyti pazymos? As irgi mokejau internetu.
Ingano
Biski susinervinau. nu jus man paaiskinkit,ar as visai nieko nesuprantu.cia info radau VMI

"Klausimas. Žmona mokosi universitete ir moka už studijas.2003 m. žmona negavo jokių pajamų. Ar už studijas universitete sumokėtomis įmokomis (atitinkama jų dalimi) savo apmokestinamąsias pajamas galėtų susimažinti vyras?
Atsakymas. Pagal GPM įstatymo 21 straipsnio nuostatas už studijas sumokėtomis įmokomis (jų dalimi, neviršijančia 25 proc. gyventojo apmokestinamųjų pajamų, apskaičiuotų įstatymo 16 straipsnyje nustatyta tvarka) savo apmokestinamąsias pajamas gali susimažinti pats studijuojantis nuolatinis Lietuvos gyventojas. Tačiau tais atvejais, kai ne vyresnis kaip 26 metų studijuojantis nuolatinis Lietuvos gyventojas neturi galimybių pasinaudoti šia teise, tai minėtomis įmokomis (jų dalimi) savo apmokestinamąsias pajamas gali susimažinti vienas iš tėvų (įtėvių) arba globėjų. Vadinasi, gyventojo (vyro) apmokestinamosios pajamos negalės būti mažinamos jo sutuoktinio (žmonos) už mokslą universitete sumokėtomis įmokomis."

Tai kaip suprast, mama gali susigrazinti, o vyras ne? Pas mus ta pati situacija. o tai Sodros pajamos skaitosi ar ne? g.gif g.gif g.gif As vaikeli auginu ir is darbo pajamu kaip ir nera.

aisku, kad niekas neaisku?
Bekasė
sodros pajamos skaitosi, nes nuo ju tu moki pajamu mokesti.
O ar mokesciu lengvata gali pasinaudoti vyras, tai jau reiktu klausti vmi, nes santuokos metu tos pajamos yra ne jo, o jusu.
Ingano
QUOTE (Silvute @ 2004 03 04, 14:54)
sodros pajamos skaitosi, nes nuo ju tu moki pajamu mokesti.
O ar mokesciu lengvata gali pasinaudoti vyras, tai jau reiktu klausti vmi, nes santuokos metu tos pajamos yra ne jo, o jusu.

tai va raso kad negali sad.gif
lengvute
jau aplink sklinda kalbos, kad tuos pinigėlius, įmokėtus už mokslą, susigrąžint labai sunku arba net neįmanoma ohmy.gif mad.gif
Libra
O kodel??? Skaiciau kad atseit nuo geguzes men. iki rudens tie pinigeliai bus grazinti? ar sia tik eiline valstybes afera? Nes prognuozuoja, kad labai daug zmoniu nepasinaudos sia lengvata, nes nemoka pildyti deklaraciju. o pinigai jau yra isskirti sitam reikalui, apie 75 mln. Lt.. jeigu neklystu.
lengvute
Kaip žinia, dabar yra galimybė 2% savo mokamo FAPM paskirstyti savo nuožiūra, o ne palikt bendrai valstybės nuožiūrai.
Kiek žinau, galima paskirti organizacijoms ir įstaigoms, kurios registruotos kaip paramos gavejai. Kaip žinot, kurios registruotos, ar yra bendras jų sąrašas (kiek girdėjau-bus tik liepos mėn.), kam labiau tų lėšų reikia, kur paskirt?
Apskritai, papasakokit apie tai daugiau.
lengvute
O pildoma mokesčių inspekcijoj?Kažin, užtenka ten tos pažymos ir pajamų deklaravimo?Ar aš gausiu už praeitą semestrą įmokėtus ar ir už šį?Kada už kurį reikia kreiptis, painiava blink.gif
Ingano
QUOTE (lengvute @ 2004 03 05, 10:41)
O pildoma mokesčių inspekcijoj?Kažin, užtenka ten tos pažymos ir pajamų deklaravimo?
Bekasė
pildomos formos yra isduodamos vmi, kai kurias galima rasti ju saite ir pildyti kompu. Na popierizmo tai ten tikrai daug, o dar ir vienas sneka vienaip, o antras jau kitaip. Butu reikejo del kokiu pinigu susigrazinimo pildyti, tai jau seniai buciau nusispjovusi, bet dabar negaliu...
Vnz susirenki visas pazymas apie savo pajamas ( nereikia deklaruoti pasalpus gaunamu is socialinio rupybos skyriaus - na vienkartine vaiko gimimo, po to kur vaikui nuo metu iki triju moka)... is darbo, is sodros, jei pagal autorines suratis ir patenta dirbi, tai irgi atskiros dokumentu formos....
Vakar buvau vmi, tai tenai, kur informacija apie deklaracijas teikia, tai sausakimsa.

Libra, tu buchaltere?
lengvute
ai, man buhalterė paaiškino, gausiu už praeitą semestrą, jei užpildysiu formą iki gegužės 1d., formos pildomos kompu (yra kelios skirtingos), bet po to reikia nuvežt.
Libra
Nea, pagal diploma finansininke, o pagal darbo specifika - administratore, kadrus tvarkau biggrin.gif
Papildyta @ [mergetime]1078477117[/mergetime]
Mergaites, gerai skaitykit kas parasyta pildymo taisyklese. Galima gauti lengvata ne uz SEMESTRA, bet uz mokestinius metus. O kada prasideda mokestiniai metai? 2003 m. sausio 1 d. As mokejau uz 2002-2003 mokslo metus ir didesne dali sumokejau 2002 m., tai PVm nuo to laikotarpio man niekas negrazins mad.gif
Margute
QUOTE (Libra @ 2004 03 05, 10:55)
Nea, pagal diploma finansininke, o pagal darbo specifika - administratore, kadrus tvarkau  biggrin.gif 
Papildyta @ [mergetime]1078477117[[b]*Margute rgetime] [/b]
Mergaites, gerai skaitykit kas parasyta pildymo taisyklese. Galima gauti lengvata ne uz SEMESTRA, bet uz mokestinius metus. O kada prasideda mokestiniai metai? 2003 m. sausio 1 d. As mokejau uz 2002-2003 mokslo metus ir didesne dali sumokejau 2002 m., tai PVm nuo to laikotarpio man niekas negrazins  mad.gif

Mokestiniai metai - tai kalendoriniai metai.
Kiek sumokėta per tuos metus už mokslą, kaupiamojo gyvybės draudimo įmokų, sumokėtą kreditą. Šių pažymų geriausia prašyti tos įstaigos, kuriai mokėta buvo.
Deklaracijas galima pildyti ir namuose, po to galima išsiųsti paštu, įdėti į spec.dėžes mok.inspekcijose ar nunešti.
Pinigėlius perveda po gegužės 1 d. po 90 dienų.
Libra
Na turbut per 90 d. tikrai niekas neperves. Dabar ilindau i VMI puslapi ir bandau issiaskinti kokia man deklaracija pildyti. O jus kokia pildot???
blink.gif
Papildyta @ [mergetime]1078481227[/mergetime]
Na va, issiaskinau. Kas gauna pajamas tik is darbi santykiu laugh.gif tas pildo FR0462L, FR0462P33, Fr0462S. kas greiciau uzpildys prasom pranesti - sudarysim eile konsultacijai laugh.gif
Zodziu mane jau pariso, nespejau paskambinti iskarto liepe sakyti pavarde, adresa ir telefona ohmy.gif
Bekasė
deklaracijos yra labai skirtingos - priklauso nuo to, kokiu tikslu pildomos ir kokios pajamos yra gaunamos.
Toli grazu ne visos formos yra tinklalapyje. Nepasikliaukite buchalteremis - siemetai yra pirmieji, kai reikalingos tokio deklaracijos ir tvarka nera labai aiski - man irgi paciau buchaltere patare, tik deja, visai ne ta forma kur reikejo. Lengviausia yra nuvaziuoti - pasakai, kodel nori deklaruoti ir kokias pajamas gauni ir tau isduoti tas formas + paaiskinimu knygute kaip pildyti, kokias pajamas reikia irasyti, kokiais kodais ir t.t
Papildyta @ [mergetime]1078481412[/mergetime]
kas gauna pajamas is darbo santykiu ir pagal patenta, tai tie pildo FR0426V, FR0462S33, FR0462P33. Darbo santykiai ir autorine sutartis nera tas pats. Darbo santykiai, tai kai mokate 33%pajamu mokescio.
Libra
Na visai nebutina vaziuoti, as paskambinau ir man malonia paaiskino ir susake visu reikalingu deklaraciju numerius.
Papildyta @ [mergetime]1078481539[/mergetime]
Butent tokius santykius 33 pros as ir turejau galvoj.
Bekasė
tai gerai, jei tas deklaracijas galima pildyti kompu... man tokiu nepasitaike.
Libra
Tikrai visos formos yra, paziurek ten
http://www.vmi.lt/Deklaravimai/Pajamu20dek...ija_pildyti.htm
Pildyt kompu galima, bet reikia patiems nesti, siusti el. pastu negalima.
Bekasė
pildyt kompu galima tas formas prie kuriu yra raide P skliausteliuose.
Pvz kad ir FR0462P33 negalima pildyti kompu.

P.S tavo nuoroda neveikia
Astyte
Sveiki!
Noreciau pasidometi, ar teko susidurti su situacija, kai reikia sumoketi 33% pajamu mokesti, dirbus uzsienyje. Nors istatymas galioja jau nuo 2003m. sausio 1d. budama Amerikoje, apie tai nieko nezinojau, kaip ir mano seima, draugai bei artimieji. Grizus namo, suzinojau kraupia teisybe, kad man teks moketi tikrai didele suma.
Tad, gal jus zinote, kur Amerikoje galeciau kreiptis (konkreciai kokiu adresu). Dirbau legaliai, t.y. mokejau visus mokescius, gyvenau Washington valstijoje, Seattle.
Be to, prasoma pazymos tik uz 2003 metus, o as jau turejau pajamu ir 2002m., tad ar man uz pastaruosius atlyginimus teks moketi ar ne?
Dekui is anksto!
Margute
Tuos 2% galima pervesti ir mokykloms, kurios turi įsteigusios paramos fondus.

Jei gerai atsimenu, tavo mergaitės lanko Pilaitės mokyklą. Mokykla turi Labdaros ir paramos fondą, į kurį galima pervesti tuos pinigėlius. (turiu ir banko rekvizitus, jeigu prireiks)

O prašymus pateikti kartu su metine pajamų mokesčio deklaracija (jei privaloma) arba iki gegužės 1 d. (jei neprivaloma deklaruoti) - darbdaviui.

Fantalux
As pati dar nelabai gilinausi, bet Delfi buvo ismestas straipsnis, kad bus galima pildyt kompe tik tiems kas naudojasi bankas internetu, o tai ka vistiek reiks vezt popierini varianta?

Kovo mėnesį gyventojams turėtų būti sudaryta galimybė metines pajamų deklaracijas užpildyti ir internete. Ypač lengvai tai galės padaryti gyventojai, kurie jau yra elektroninės bankininkystės klientai, nes jos įrankiai ir asmens identifikavimo priemonės bus naudojamos šiam reikalui.

Gyventojai, kurie namuose ar darbo vietoje turi priėjimą prie interneto, bet nesinaudoja elektroninės bankininkystės paslaugomis, prieš pajamų deklaravimą elektroniniu būdu turės vieną kartą apsilankyti Valstybinės mokesčių inspekcijos padalinyje pagal gyvenamąją vietą ir pasirašyti su VMI sutartį. Joje reikės nurodyti, kaip deklaruotojas nori gauti informaciją iš VMI (mokesčių inspekcijos interneto vartuose, elektroniniu paštu ar SMS žinute telefonu).

saltrune
QUOTE (Margute @ 2004 03 05, 11:34)
Pinigėlius perveda po gegužės 1 d. po 90 dienų.
[/color][/i]

Cha, optimistės. Man irgi reikia pildyti deklaracijas, nes noriu bent kiek už mokslus pinigėlių susigrąžinti, tai prisirinkau formų ir tokią knygelę davė apie visus pildymus, tai ten aiškiai parašyta, kad grąžinti turi iki einamųjų metų lapkričio 1 d.!
Visas formas galima gauti ir didžiuosiuose prekybos centruose- tam tikrą savaitės dieną sėdi moteriškės su formomis, dar ir paaiškina normaliau, nes nėra spūsties (pvz Maximoj Mindaugo g-vėj- antradieniais)
makuke
O studijuojantiems neakivaizdžiai ši lengvata taikome ar ne? Niekur nerandu apie tai paraštyta.
Ingano
QUOTE (makuke @ 2004 03 05, 15:48)
O studijuojantiems neakivaizdžiai ši lengvata taikome ar ne? Niekur nerandu apie tai paraštyta.

taikoma ir neakivaizdininkams. Pati domejausi, nes esu neakivaizdininke.
traliabum
QUOTE (Ingano @ 2004 03 04, 14:25)
Biski susinervinau. nu jus man paaiskinkit,ar as visai nieko nesuprantu.cia info radau VMI

"Klausimas. Žmona mokosi universitete ir moka už studijas.2003 m. žmona negavo jokių pajamų. Ar už studijas universitete sumokėtomis įmokomis (atitinkama jų dalimi) savo apmokestinamąsias pajamas galėtų susimažinti vyras?
Atsakymas. Pagal GPM įstatymo 21 straipsnio nuostatas už studijas sumokėtomis įmokomis (jų dalimi, neviršijančia 25 proc. gyventojo apmokestinamųjų pajamų, apskaičiuotų įstatymo 16 straipsnyje nustatyta tvarka) savo apmokestinamąsias pajamas gali susimažinti pats studijuojantis nuolatinis Lietuvos gyventojas. Tačiau tais atvejais, kai ne vyresnis kaip 26 metų studijuojantis nuolatinis Lietuvos gyventojas neturi galimybių pasinaudoti šia teise, tai minėtomis įmokomis (jų dalimi) savo apmokestinamąsias pajamas gali susimažinti vienas iš tėvų (įtėvių) arba globėjų. Vadinasi, gyventojo (vyro) apmokestinamosios pajamos negalės būti mažinamos jo sutuoktinio (žmonos) už mokslą universitete sumokėtomis įmokomis."

Tai kaip suprast, mama gali susigrazinti, o vyras ne? Pas mus ta pati situacija. o tai Sodros pajamos skaitosi ar ne? g.gif g.gif g.gif As vaikeli auginu ir is darbo pajamu kaip ir nera.

aisku, kad niekas neaisku?

kauno dienoj buvo parasyta, kad bus ar yra svarstoma seime, priimti pataisa, kad galetu sia mokescio lengvata pasinaudoti ir sutuoktinis, taciau kol kas tai neimanoma... sad.gif sad.gif
afyte
Va ka reiskia filologinis issilavinimas - nieko nesuprantu biggrin.gif Matyt teks nuzygiuot i vmi ir jau vietoj abjisniatsa. O tai kaip ten su tokiu atveju,jei pas mane oficialios darbines pajamos buvo labai jau nedideles?Tai tada gali vienas is tevu pateikt savo pajamu deklaracija?Gal kas susidure su tuo?
Board
Pateikus deklaracijas iki balandzio 1d. (atrodo) pagal VMI paaiskinima, VMI isipareigoja pinigus grazinti iki liepos 1d. (kiek suprantu pervest i nurodyta saskaita)

Pagal paskutinius "gandus" uztenka pateikti tik deklaracijas, jokiu papildomu pazymu nereikia rolleyes.gif Kiek tame tiesos niekas nezino, pagal si paaiskinima VMI tikes tuo kas parasyta deklaracijoj ir netikrins, taciau kiekvienas privalom deklaracijas namie saugot 10 metu (tame tarpe ir pazymas is darbovietes), kad bet kuriuo momentu galetu mus patikrint). Sis deklaravimas ir pajamu mokescio permokos grazinimas bus siaubingai sudetingas dalykas, nes nusistovejusios tvarkos dar nera, viskas vyks eksperimento lygy, man nuosirdziai gaila VMI buhelteriu ir eiliniu darbuotoju kurie tures apskaiciuoti ir paaiskinti zmonems apie deklaracijas viska kas tik galima.

Naudodamasi proga noreciau priminti
http://supermama.com/InvisionBoard/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=2147
neuzmirskit nurodyt kokia nors istaiga pateike deklaracija, kad 2 proc butu pervesti jiems, juolab kad tai nieko nekainuos jums, o kazkam kad ir tie 10Lt gali padeti. Daznas manau pamanys kad ai kas tie 10Lt, nebus nei silta nei salta, o jei as 10Lt, ir jus 10 Lt jau 20, o jei dar kazkas 20??? ir dar kas nors? jau ziurek ir 60susidaro??? 2 sauskelniu pokai rolleyes.gif , manau kad net galima susitart (jei kas dar nesugalvojes) kokiem vaiku namams suteikti tokia parama.
Libra
Sios dienos Auktualijose yra sarasas istaigu, kurioms galija grazintinas PVM. nes pav. po konservatorijos su aukstesn. issilavinimu ta lengvata netaikoma.
lengvute
mokyklai nei darželiui- nenoriu unsure.gif g.gif , geriau gal senelių namams, vaikų globos namams ar ligoninei kokiai, reikia sąrašo, rekvizitų ir t.t.
Lašelis
Dar klausimelis. Jei tuos 2% pervedu darzeliui, mokyklai etc , ar man mazeja kompensacija uz gyvybes draudima?
Uksi
Tuos 2% galima skirti ir savo namu ukio bendrijai, jei ji zinoma, suskubs ir isiregistruos kaip paramos organizacija. Tai tie pinigeliai nueitu jusu paciu namo prieziurai. Gal ir visai neblogas variantas, jei nezadate skirti pinigu mokykloms ir t.t.
Limcamca
Kadangi mano mamyte uzkietejusi bitininke, tai as bitininku draugijai tuos 2 proc. padovanojau. Galima ir taip clap_1.gif
Noa
As manau, kad reiks kokiai baznyciai paskirt. Pvz. Kauno Sanciu baznyciai. Ten tikrai zinau, kad klebonas normalus ir visokia labdara ir be tu procentu uzsiima... Tai su procentais gales dar geriau uzsiimt smile.gif
svetima
Jei kas suzinos kokios vaiku paramos organizacijos rekvizitus, labai prasome paskelbti.
Man keista, kad tos organizacijos tokios neaktyvios-juk tokia proga gaut pinigeliu...
Parama skirti galima visiem istatyme numatytiems paramos gavejams:
Lietuvos Respublikoje įregistruotiems labdaros ir paramos fondams, biudžetinėms įstaigoms, asociacijoms, visuomeninėms organizacijoms, viešosioms įstaigoms, religinėms bendruomenėms, bendrijoms ir centrams, tarptautinių visuomeninių organizacijų skyriams (padaliniams), kitiems juridiniams asmenims, kurių veiklą reglamentuoja specialūs įstatymai ir kurių veiklos tikslas nėra pelno siekimas, o gautas pelnas negali būti skiriamas jų steigėjams, dalininkams ar nariams.

Sios organiizacijos turi registruotis kaip paramos gavejai, o 2 proc. skyrimas itakos gyvybes draudimui, palukanoms ir kitoms lengvatoms itakos nedaro.
I si klausima tiksliai galetu atsakyti mokesciu administratorius. Kadangi mokesciu inspekcija apskaito pajamu mokesti, jie tinkamiausiai galetu paaiskinti kokios pazymos jiems tinka
simba
As irgi negaunu pajamu, auginu vaika. Uz mokslus moka vyras, bet jei jis negali susigrazint pinigu, o tevai gali, tai gal galima pasinaudot ta galimybe. Bet as ant kvito (kai moku uz moksla), rasau savo pavarde, o mano pavarde dabar kitokia nei tevu. Tai kaip irodyt, kad as tikrai ju dukte, ar tokiu atveju is vis neimanoma atgaut pinigu?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.