Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mokyklos Panevėžyje
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
IngridaB
QUOTE(Kuzia @ 2007 03 06, 13:30)
O kas girdėt apie 9-ąją  vid. m-klą g.gif ?
*

Įkišiu ir aš savo trigrašį.Vyro sesuo dirba 9 vidurinėje matematikos mokytoja,nu bardakas,tai super.Direktorė-tarybinių laikų,priklausanti Tėvynės sąjungai,o meras žinote kas mūsų,tai ir laiko nupuišusią visai.Atsiprašau,bet geriau neišeina pasakyti. mirksiukas.gif
O dėl Balčikonio,mano pernai dičkis baigė.Egzaminus išlaikė du šimtukus:matematika,anglų,lietuvių-97 procentais.Fizika-87,informatika-89.Mokėsi tikrai ne per naktis,o nepersidirbdamas.Tiesa samdėme korepetitorius lietuvių,anglų,fizikos papildomai.Bet įstojo į Vilniaus universitetą ten kur norėjo iš karto. thumbup.gif Apie Balčikonį tik gerus žodžius galiou pasakyti,išmoko vaikus savarankiškai mokytis,demokratija super.Jokių pasiekimo knygelių,praktiškai ir nežinome kaip mokosi tėvai.Direktorius yra pasakęs,jei tėvus domina,prašau ateiti į mokyklą.Dbar mažasis mokosi Balčikonyje pirmus metus.Semestrą baigė be aštuntukų. thumbup.gif Dalyvauja visokiose olimpiadose,konkursuose kaip ir dičkis.O dar choro visokie pasirodymai. thumbup.gif
O ko niekas nepasisakote apie V.MIKALAUSKO MENŲ MOKYKLĄ?Buvusi konservatorija.Labai gera mokykla.Mano dabar mažoji mokosi ir berniukai baigė 8 klases ten.Iš pradžių bijojau,kad gal bus blogai paruošiami dalykai,daugiau bus skiriama dėmesio muzikai.Bet va kokie rezultatai nuėjus į Balčikonį.Tai dar kartu baigia ir muzikos mokyklą ir gauna muzikinį išsilavinimą,kuris tikrai praverčia gyvenime,nors ir netampa muzikantais.Vyro sesuo labai veržėsi į 5 vidurinę,sukišo abu pirmus vaikus.Dabar jau atsikando,trečią leido į konservatoriją.Įstojimo procentais Balčikonis lenkia 5. mirksiukas.gif Ir universitete Balčikonis turi vardą. thumbup.gif
Jutare
nu kaip su ta V.Mikalausko mokykla tai nežinau... Va turim būsimą pirmokėlį, o anyta dirba Konservatorijoj... Nu nesiūlė ji, kad ten vestume mastau.gif Matyt, nėra jau ten taip puiku...
IngridaB
QUOTE(Spurgita @ 2007 03 03, 19:03)
Kai reiks pagalbos kreipsiuos.  blush2.gif Dar 2 metai, gal kas pasikeis. kaimynų mergaitę tėvai žada leisti į aštuntą. O šiaip mus labai kalbina į menų mokyklą (prie konservatorijos) eiti, bet labai jau toli nuo namų. O jei ne visada išeis vežioti, juk abu dirbam. Dėl to labai abejoju.
*

Spurgita,į menų mokyklą net iš Pažagienių vaikai važinėja.O didesnėse klasėse ir iš rajono,pvz.Katinų,Miežiškių vaikai važinėja.Tikrai gera mokykla.O kiek vaikai pamato,mano mažoji kovo 26 važiuoja į Sankt Peterburgą,į konkursą,neskaitau čia jau po respublika kiek važinėja.Pernai dalyvavo dainų dainelėje,per TV rodė.Ir ne tik su muzika surišta,dar dalyvauja visose olimpiadose kaip ir kitose mokyklose.Mano mažius pernai matematikos olimpiadoje 2 vietą paėmė respublikos mastu.Tai rodo,kad mokytojai tikrai geri.Mokykla nedidelė,neperpildyta.Anglų jei vaikas gabus mokomas irgi nuo 2 klasės.Ko jūs taip tos 5 vidurinės įsitvėrę? mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Jutare @ 2007 03 06, 15:26)
nu kaip su ta V.Mikalausko mokykla tai nežinau... Va turim būsimą pirmokėlį, o anyta dirba Konservatorijoj... Nu nesiūlė ji, kad ten vestume mastau.gif Matyt, nėra jau ten taip puiku...
*

Tegu pasako,kuri ten mokytoja bloga?Per 13 metų visas pažįstu.Jei mažius,kai tik nuėjo į Balčikonį rašė kontrolinius matematikos,lietuvių geriausiai parašė iš klasės,iš tų kurie atėję iš kitų mokyklų.matematikė,net liepė paploti kitiems. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Turėtų mokykla prizą paskirti už reklamą. bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif
dark
Dėl darbo su gabiais mokiniais. Popierinis jis vyksta visur. Privalo vykt. Bet, kiek žinau, tik popierinis. Kai Spec. ugdymo komisijos sudaro planus darbui su spec. poreikių vaikais, ten privalo įtraukt ir gaires darbui su gabiais. Bet tik popieriuj, nes:
: niekam neįdomu, niekas netikrina, todėl priklauso nuo konkretaus mokytojo geranoriškumo;
:: neaišku, neapibrėžta kas yra gabus mokinys. Kas yra turintis mokymosi sunkumų, koks yra adaptuotas, koks modifikuotas-aišku, o koks gabus-ne.

,,Saulėtekio" mokytojų nepažįstu.

9 vid. nekokia jau vien dėl rietenų tarpusavyje (pedagogų-valdžios, tarp valdžios, tarp pedagogų). Ir nors žinau nuomonių, kad dirike ant geležinkelio gultų už savo mokyklą, bet ji jau vakar diena tongue.gif yra. Ir labiau mėgsta pletkus panešiot ir parankiot, nei švietimo naujovėmis pasidomėt.
Iš kitos pusės-keletą mokinių žinau į tą mokyklą perėjusių iš ,,Aušros"-nu tai patenkinti smile.gif Čia sakau-kas tinka vienam, netinka kitam.
ziedune
Apie Balčikonio gimnaziją ir aš galiu pasakyti tik labai gerus žodžius thumbup.gif thumbup.gif ,nes prieš tris metus sūnėnas baigė,o šiemet dukterėčia baiginėja.Tikrai vaikus labai gerai paruošė, aišku ir pasimokyt reikėjo, nes sūnėnas iš 17 vid. (Ąžuolo) atėjo, o dukterėčia iš Žemkalnio gimnazijos pabėgo, nes pasirodė per prasta.
O svarbiausia, kad gerai besimokantiems iš kitų mokyklų čia lengva patekti,nes nebėra egzaminų,o žiūrimi tik trimestrų pažymiai.
Kuzia
QUOTE(lialka @ 2007 03 06, 13:31)
Ir dar Kuzios paklaust norėjau... Ar pervedant vaiką į kt. m-klą reikia senajai mokyklai motyvuot kodėl taip pasielgei? Ar iš senosios m-klos išėjot be pykčių? Nes jaučiu, kad pasakius priežastis kas nepatiko iškeiktų tėvus (gal ir vaiką) doh.gif
*

Aišku, paklausė, kodėl, bet tik dėl smalsumo, manyčiau. Nes ten turbūt įpratę, kad pabėga kas tik gali biggrin.gif . O kad ir išsakius kas nepatiko - juk jei jau persikeli, tai vaikas ir nebeis į senąją mokyklą rolleyes.gif , koks skirtumas, kas ką galvos. Pasiimi pažymą apie pažymius, atsiskaitai su mokytojais ir čiau bambino 4u.gif
Kuzia
QUOTE(dark @ 2007 03 06, 14:53)
Dėl darbo su gabiais mokiniais. Popierinis jis vyksta visur. Privalo vykt. Bet, kiek žinau, tik popierinis. Kai Spec. ugdymo komisijos sudaro planus darbui su spec. poreikių vaikais, ten privalo įtraukt ir gaires darbui su gabiais. Bet tik popieriuj, nes:
: niekam neįdomu, niekas netikrina, todėl priklauso nuo konkretaus mokytojo geranoriškumo;
:: neaišku, neapibrėžta kas yra gabus mokinys. Kas yra turintis mokymosi sunkumų, koks yra adaptuotas, koks modifikuotas-aišku, o koks gabus-ne.
*

Manau, kad tik pradinukų mokytoja realiai gal kiek daugiau užsiima gabiu mokiniu. Toliau tarp sau lygių, mokinys degraduoja blink.gif

QUOTE(ziedune @ 2007 03 06, 14:58)
nes nebėra egzaminų,o žiūrimi tik trimestrų pažymiai.
*

Nžn ar čia taip geriau unsure.gif
lialka
QUOTE(Kuzia @ 2007 03 06, 17:18)
Manau, kad tik pradinukų mokytoja realiai gal kiek daugiau užsiima gabiu mokiniu. Toliau tarp sau lygių, mokinys degraduoja blink.gif

*

g.gif Tai ką tokiu atveju daryt? mastau.gif verysad.gif
IngridaB
QUOTE(Kuzia @ 2007 03 06, 17:18)
Nžn ar čia taip geriau unsure.gif
*

Manau,kad vaikams ir taip pakanka tų egzaminų,o čia dar jei būtų stojamieji. blink.gif O šiaip Balčikonyje kasmet būna egzaminai pavasarį. blush2.gif
Kuzia
QUOTE(lialka @ 2007 03 06, 19:56)
g.gif  Tai ką tokiu atveju daryt? mastau.gif  verysad.gif
*

Aš dėl to ir perkėliau į kitą mokyklą. Tai dabar yr jam kur smegenis judint rolleyes.gif laugh.gif . Dabar jo klasėj draugo geriausio(atėjęs į šią klasę jau pažinojo jį ax.gif ) semestro vidurkis - 9,5. Tai va, manau, kad nenorės atsilikt rolleyes.gif g.gif . Ir stengiasi vaikis - neša kol kas 9 ir 10 thumbup.gif . Ir nauja auklėtoja pagyrė wub.gif
IngridaB
Tarp kitko labai apie mokyklą galima sužinoti,po valstybinių egzaminų,kai būna paskelbti rezultatai. bigsmile.gif Juk vaiko pasiruošimas baigiamiesiams egzaminams labai priklauso nuo pedagogų darbo per visus 12 metų.Tarp kitko Paltaroko mokykla šiemet tikrai nepasižymėjo gerais rezultatais. g.gif
O gabiam vaikui man atrodo gerai bet kokioje mokykloje kad ir kaimo.Va ir šiemet mažius mokosi Balčikonyje su berniuku iš Vadoklių.Labai protingas vaikis. thumbup.gif Juk gabus vaikas susiras žinių ne vien mokykloje. unsure.gif
Jutare
nu tai pasakykit man - kam tada reikalingi korepetitoriai, jei puikus paruošimas mokykloje? g.gif
Kuzia
QUOTE(IngridaB @ 2007 03 06, 21:54)
Manau,kad vaikams ir taip pakanka tų egzaminų,o čia dar jei būtų stojamieji. blink.gif O šiaip Balčikonyje kasmet būna egzaminai pavasarį. blush2.gif
*

Nžn kaip dabar, bet buvo ir tokie laikai, kad ypač iš kaimų blink.gif , ten kur reikėdavo tik gero vidurkio, tai ir sueidavo tokie rolleyes.gif . Su geru vidurkiu, bet su ypač menkom žiniom doh.gif blink.gif .
Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2007 03 06, 22:35)
O gabiam vaikui man atrodo gerai bet kokioje mokykloje kad ir kaimo.
*

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
lialka
QUOTE(IngridaB @ 2007 03 06, 23:35)
O gabiam vaikui man atrodo gerai bet kokioje mokykloje kad ir kaimo. Juk gabus vaikas susiras žinių ne vien mokykloje. unsure.gif
*

O tai tada kam is viso i m-kla eit, jei namie mokomes patys? g.gif Kam dar tie pedagogai? ax.gif

Kuzia, gera temele uzvedei apie m-klas. mirksiukas.gif thumbup.gif
Tiesa, o kada pastebejai, kad nebeturi ka veikt taviskis vaikas pamokose? Pradinese klasese viskas tvarkoj buvo?
dark
QUOTE(IngridaB @ 2007 03 06, 14:22)

O dėl Balčikonio,mano pernai dičkis baigė.Egzaminus išlaikė du šimtukus:matematika,anglų,lietuvių-97 procentais.Fizika-87,informatika-89.Mokėsi tikrai ne per naktis,o nepersidirbdamas.Tiesa samdėme korepetitorius lietuvių,anglų,fizikos papildomai.Bet įstojo į Vilniaus universitetą ten kur norėjo iš karto. thumbup.gif Apie Balčikonį tik gerus žodžius galiou pasakyti,išmoko vaikus savarankiškai mokytis,demokratija super.Jokių pasiekimo knygelių,praktiškai ir nežinome kaip mokosi tėvai.Direktorius yra pasakęs,jei tėvus domina,prašau ateiti į mokyklą.Dbar mažasis mokosi Balčikonyje pirmus metus.Semestrą baigė be aštuntukų. thumbup.gif Dalyvauja visokiose olimpiadose,konkursuose kaip ir dičkis.O dar choro visokie pasirodymai. thumbup.gif
O ko niekas nepasisakote apie V.MIKALAUSKO MENŲ MOKYKLĄ?Buvusi konservatorija.Labai gera mokykla.Mano dabar mažoji mokosi ir berniukai baigė 8 klases ten.Iš pradžių bijojau,kad gal bus blogai paruošiami dalykai,daugiau bus skiriama dėmesio muzikai.Bet va kokie rezultatai nuėjus į Balčikonį.Tai dar kartu baigia ir muzikos mokyklą ir gauna muzikinį išsilavinimą,kuris tikrai praverčia gyvenime,nors ir netampa muzikantais.Vyro sesuo labai veržėsi į 5 vidurinę,sukišo abu pirmus vaikus.Dabar jau atsikando,trečią leido į konservatoriją.Įstojimo procentais Balčikonis lenkia 5. mirksiukas.gif Ir universitete Balčikonis turi vardą. thumbup.gif
*

thumbup.gif puiku jei tavo vaikas gabus ir jam ten vieta kaip tik. Is kitos puses-ne visi sugeba ten mokytis, pripazink mirksiukas.gif
O dar is kitos puses-o kam tada reikejo sitiek korepetitoriu samdyt g.gif Tai turbut taip labai jau neparuose mokykla? Ar kaip cia? Ir vel - kiek tada mokytis yra normalu?
O del menu-sutik, reikia gabumu grot. Pvz. mane groti tai neimanoma ismokyti, neturiu jokio gabumo menui. Cia kaip karve su paciuzom biggrin.gif doh.gif
gur
na gera temele thumbup.gif
tai man tundrai pasakykit kada reik vaika uzrasyt i mokykla blush2.gif
ir gal yra kokiu nuomoniu apie mokykla, kuri yra prie malunu atsiprasau, bet nzn nei kaip seniau vadinosi, nei kaip dabar vadinasi blush2.gif man atrodo ji Ramygalos gatvej, ta kur su baseinu ax.gif
Kuzia
QUOTE(lialka @ 2007 03 07, 08:40)
Kuzia, gera temele uzvedei apie m-klas.  mirksiukas.gif  thumbup.gif 
*

bis.gif laugh.gif
Iš tikrųjų tam ir užvedžiau, kad čia galima būt pasidalint nuomonėm, nes kai man reikėjo, buvo sunku rast neoficialią info(oficialioj visi gražiai kalba rolleyes.gif ). Taip rankiojau pletkus iš savo draugių pedagogių. Pamaniau, gal kam dar bus naudinga, jei galės apie tai paskaityt čia. Nes, kas kad aš paklausiu kaimynų temoj, man atsakys turbūt blush2.gif , bet kai kiekviena atėjus laikui klausinės apie tą patį, nes tuo metu kai kalbėjom, nebuvo aktualu ir neskaitė, o vėliau temas ištrynė, nu tai jau dovanokit, bet nžn ar netingu bus n-tąjį kartą rašyt tą patį.
Jutare
QUOTE(gur @ 2007 03 07, 09:33)
na gera temele thumbup.gif

šiaip pareiškimai priimami nuo kovo 1 d.
Bet va kai aš šiemet nešiau dokumentus į Paltaroką kovo 1 d., stovėjau eilėj biggrin.gif Ir sakė, kad kovo 2 d. jau prašymų nebepriėmė - tipo, nebėra jau vietų unsure.gif
Kuzia
QUOTE(gur @ 2007 03 07, 09:33)
ir gal yra kokiu nuomoniu apie mokykla, kuri yra prie malunu atsiprasau, bet nzn nei kaip seniau vadinosi, nei kaip dabar vadinasi blush2.gif  man atrodo ji Ramygalos gatvej, ta kur su baseinu ax.gif
*

Tų metų pavasarį, kai nuo rudens turės pradėt eiti į mokyklą.

Ten yra Žemynos vid. m-kla. Girdėjau irgi ne kažinkas tenai, bet va baseinas yra, tai thumbup.gif .
Papildyta:
QUOTE(Jutare @ 2007 03 07, 09:37)
šiaip pareiškimai priimami nuo kovo 1 d.

Jo, teisingai, sakė tėvas nuvedęs vaiką, kad būrelis moteriškių laukė už durų, tai pyko ant manęs, kad neinstruktavau jo ar jam stot į eilę ar eit raštinėn be eilės laugh.gif .
IngridaB

Dėl korepetitorių,tai,kaip sako Balčikonio direktorius mados reikalu tapo. doh.gif Kiek žinau visi aukštesnių klasių mokiniai mokosi papildomai.Kiek tai duoda naudos-nežinau. blink.gif Maniškis lietuvių tai pasiprašė pats,kad jam reiktų.Galėčiau rekomenduoti,labai gerą mokytoją žinau.O anglų ir fizikos pasiūlėme patys pasimokyti.O šiaip mokyklose būna papildomos pamokos,jei kas nori. g.gif Vyro sesuo irgi turi begalę papildomai mokinių,kurie ateina į namus.
O Žemynos mokykla labai perpildyta,vaikai mokosi dvejose pamainose.Mūms pagal rajoną priklausytų ta mokykla.Kaimynų vaikai mokosi.Direktorius neblogas,bet kai perpildyta mokykla(labiausiai Panevėžyje) irgi ne kas. blink.gif
Kaip ankščiau į 5 reikėdavo nešti pareiškimą tik gimus vaikui,žinau vyro sesuo nešė ir tai dar ėjo per direktoriaus pažintį.Kaip dabar-nežinau. rolleyes.gif
Mokykla reikalinga,aš nieko prieš tai neturiu,bet gi yra dar visokių papildomų kursų,pvz.KTU,anglų kalbos mokykla,konkursų,kuriuose vaikai dalyvauja.
Dėl gabumų menams.Kaip viena dėstytoja yra pasakiusi,nėra negabių vaikų,juos tik reikia ugdyti,dirbti. thumbup.gif
Šiandien einu pirmą kartą į susirinkimą Balčikonyje,susitikti su dalykų mokytojais. drinks_cheers.gif
tikryte
QUOTE(IngridaB @ 2007 03 07, 10:01)
Kiek žinau visi aukštesnių klasių mokiniai mokosi papildomai.
*

Nerašyk, prašau, neteisybę, nes TIKRAI taip nėra schmoll.gif Yra daug abiturientų ir vyresnių klasių vaikų, kurie nieko nesisamdo ir mokosi gerai mirksiukas.gif
Jutare
nu vis tiek man tada nesusiveda galai... Balčikonis deklaruoja labai puikų paruošimą. Bet faktiškai tada gaunasi taip tik dėl to, kad vos ne kiekvienam abiturientui tėvai samdo korepetitorius ir kiša pinigus g.gif Tai načiort tie korepetitoriai būtų reikalingi, jei ten viskas super duper? Tada visus laurus reikėtų atiduoti ne Balčikoniui, bet korepetitoriams laugh.gif
IngridaB
QUOTE(vijelius @ 2007 03 07, 11:06)
Nerašyk, prašau, neteisybę, nes TIKRAI taip nėra  schmoll.gif  Yra daug abiturientų ir vyresnių klasių vaikų, kurie nieko nesisamdo ir mokosi gerai  mirksiukas.gif
*

Kiek pažystų aplinkui didesnių vaikų,kurie tikrai nori kažko pasiekti samdo korepetitorius.Ir jau net žemesnių klasių.Pas gerus mokytojus jau reikia užsirašyti vasarą,nes eilės. g.gif Kaimynų mergaitė baigė 5 vidurinę su vienu devintuku ir tai samdė istorijos ir rusų mokytojus. g.gif Aišku,kas nenori ir mokosi tik,kad mokosi nesamdo. ax.gif
Kad ir pvz. mokantis neakivaizdinėje matematikų ar fizikos mokyklose be papildomai samdomų mokytojų sunkai pabaigtų mokyklas.Patikėkite žianau,ką sakau.Ten būna tokios užduotys,kad net mokytojams yra ką pasukti galvas.O pabaigus tokias mokyklas,stojant prisideda balai.Dičkis baigęs matematikų mokyklą,o mažius dabar mokosi fizikų mokykloje "Fotonas".Tikrai vien paprastą mokyklą baigti nebeužtenka,jei aišku nori kažką pasiekti. thumbup.gif
tikryte
IngridaB, kiek gi tu vaikų pažisti cool.gif Aš dirbu mokykloje, bendraujų su įvairaus amžiaus vaikais kiekvieną dieną - žinau tikrą padietį mirksiukas.gif Tikrai daug vaikų patys, be korepetitorių pagalbos, baigia mokyklas.
Kuzia
QUOTE(IngridaB @ 2007 03 07, 10:22)
jei aišku nori kažką pasiekti. thumbup.gif
*

Pvz g.gif ?
gur
o tai dar vienas klausimas keliu metuku vaikas prededa eiti i mokykla 5;6 ?
dekui uz atsakymus 4u.gif
Jutare
QUOTE(IngridaB @ 2007 03 07, 10:22)
Kiek pažystų aplinkui didesnių vaikų,kurie tikrai nori kažko pasiekti samdo korepetitorius.Ir jau net žemesnių klasių

tai išvada tada viena - kam reikalingas, pvz., Balčikonis, jei nėra skirtumo kur mokytis - vis tiek samdomi korepetitoriai? doh.gif
Kuzia
QUOTE(gur @ 2007 03 07, 10:27)
o tai dar vienas klausimas  keliu metuku vaikas prededa eiti i mokykla 5;6 ?
*

6-7metų smile.gif
Jutare
QUOTE(gur @ 2007 03 07, 10:27)
o tai dar vienas klausimas  keliu metuku vaikas prededa eiti i mokykla 5;6 ?
*

septynerių biggrin.gif Vaikas eina į pirmą klasę, kuriais metais jam sueina 7 mirksiukas.gif
ziedune
QUOTE(vijelius @ 2007 03 07, 11:26)
IngridaB, kiek gi tu vaikų pažisti  cool.gif  Aš dirbu mokykloje, bendraujų su įvairaus amžiaus vaikais kiekvieną dieną - žinau tikrą padietį  mirksiukas.gif  Tikrai daug vaikų patys, be korepetitorių pagalbos, baigia mokyklas.
*

Aš taip pat pritariu IngirdaiB, kad dauguma vaikų lankosi pas korepetitorius, o ypač Balčikonio,nes ten mokytojai kelia ypatingai didelius reikalavimus žinioms.Vienas tokių pvz. Biologijos mokytoja: pavarčiau dukterėčios užrašus ir nustebau, aš universitete chemiją studijuodama tokius dalykus sužinojau,o jie to mokosi mokykloje ir negana to pasirenka papildomas pamokas ir dar biochemikų mokykloje Vilniuje mokosi.Nebent dabar programa stipriai pasikeitusi ir mokiniai per biologiją išeina visus biochemijos pagrindus, mitybą ir mikrobiologiją.Na prieš 15metų taip nebuvo.
Aišku ir be korepetitorių baigiamos mokyklos,bet rezultatai akivaizdžiai matomi po egzaminų, kur Balčikonyje daugybę šimtukų ir visi laiko valstybinius egzaminus, o paprastose vidurinėse tik vienas kitas šimtukas.
IngridaB
QUOTE(vijelius @ 2007 03 07, 11:26)
IngridaB, kiek gi tu vaikų pažisti  cool.gif  Aš dirbu mokykloje, bendraujų su įvairaus amžiaus vaikais kiekvieną dieną - žinau tikrą padietį  mirksiukas.gif  Tikrai daug vaikų patys, be korepetitorių pagalbos, baigia mokyklas.
*

Aišku baigia ir be korepetitorių.Tik aš kiek žinau ,sakau.

QUOTE(Kuzia @ 2007 03 07, 11:27)
Pvz g.gif ?
*

Pvz. įstoja,ten,kur nori,o ne bet kur,kad tik aukštojo diplomas.

QUOTE(Jutare @ 2007 03 07, 11:28)
tai išvada tada viena - kam reikalingas, pvz., Balčikonis, jei nėra skirtumo kur mokytis - vis tiek samdomi korepetitoriai?  doh.gif
*

Nebūtinai Balčikonis,sakau ir iš 5 vidurinės ir Žemynos mokyklos samdo,Žemkalnio.Aplinkui,kiek aš jau pažystu.Žinokite nemažai reikia investuoti į vaikų mokslą. doh.gif
ziedune
Merginos, o ką galite pasakyti apie pradinę mokyklą prie turgaus? Kažkaip niekas nepadiskutavo dar apie ją
Kuzia
QUOTE(ziedune @ 2007 03 07, 10:42)
o jie to mokosi mokykloje
*

Ar iš tiesų tada mokosi mokykloj g.gif , jei reikia dar mokytojo namuose pasimokyt unsure.gif
ziedune
QUOTE(IngridaB @ 2007 03 07, 11:44)
Žinokite nemažai reikia investuoti į vaikų mokslą. doh.gif
*

Auksiniai žodžiai thumbup.gif
Jutare
QUOTE(ziedune @ 2007 03 07, 10:42)
Aišku ir be korepetitorių baigiamos mokyklos,bet rezultatai akivaizdžiai matomi po egzaminų, kur Balčikonyje daugybę šimtukų ir visi laiko valstybinius egzaminus, o paprastose vidurinėse tik vienas kitas šimtukas.
*

QUOTE(IngridaB @ 2007 03 07, 10:44)
Nebūtinai Balčikonis,sakau ir iš 5 vidurinės ir Žemynos mokyklos samdo,Žemkalnio.Aplinkui,kiek aš jau pažystu.Žinokite nemažai reikia investuoti į vaikų mokslą. doh.gif
*

nu žinokit, man vis tiek neaišku laugh.gif Negi dabar mokytojai tokie, kad užduoda tai, ko patys negali išaiškinti? g.gif Bent jau kai aš mokiausi, tai buvo natūralu, kad jei kažko nesupranti, klausi mokytojo... O gal dabar nelygis? Gal mados reikalas samdyt papildomai? g.gif Nes tada kyla natūralus klausimas, kurį ne kartą jau uždaviau - koks skirtumas kurioj mokykloj mokytis???

QUOTE(ziedune @ 2007 03 07, 10:44)
Merginos, o ką galite pasakyti apie pradinę mokyklą prie turgaus? Kažkaip niekas nepadiskutavo dar apie ją
*

Kiek kalbėjau su tais tėvais, kurių vaikai ten mokosi, tai visi patenkinti. Tik vat ne vienam užkliūva nesibaigiančios rinkliavos doh.gif
ziedune
QUOTE(Kuzia @ 2007 03 07, 11:45)
Ar iš tiesų tada mokosi mokykloj g.gif , jei reikia dar mokytojo namuose pasimokyt unsure.gif
*

Kiek žinau pas šitą mokytoją kas mokosi mažai samdo korepetitorius,ji pati daug reikaluja ir daug išmoko, tik nelabai aišku ar visiems tiek tų žinių reikia, nebent stojantiems į mediciną, biologiją,chemiją
IngridaB
QUOTE(ziedune @ 2007 03 07, 11:42)
Aš taip pat pritariu IngirdaiB, kad dauguma vaikų lankosi pas korepetitorius, o ypač Balčikonio,nes ten mokytojai kelia ypatingai didelius reikalavimus žinioms.Vienas tokių pvz. Biologijos mokytoja: pavarčiau dukterėčios užrašus ir nustebau, aš universitete chemiją studijuodama tokius dalykus sužinojau,o jie to mokosi mokykloje ir negana to pasirenka papildomas pamokas ir dar biochemikų mokykloje Vilniuje mokosi.Nebent dabar programa stipriai pasikeitusi ir mokiniai per biologiją išeina visus biochemijos pagrindus, mitybą ir mikrobiologiją.Na prieš 15metų taip nebuvo.
*

Pritariu.Mano mažius atėjo iš kitos mokyklos ir išpūtė per chemijos pamokas akis,kad jie tokių dalykų nebuvo mokęsis.Bet va per pusmetį pasivijo ir už chemiją išėjo-10(ačiū dievui be korepetitorių).Kas per biochemikų mokykla?Negali plačiau,nes mažius galvoja apie mediciną,gal praverstų?Čia irgi neakivazdinė?
Taip pernai Balčikonio mokykloje daugiausiai šimtukininkų buvo.Ir mano dičkis tame tarpe. mirksiukas.gif
dark
Asmeniškai aš mokyklą baigiau prieš dešimt metų. Samdžiau matematikos mokytoją, nes esu visiška grybė ant tiksliųjų doh.gif Chemiją ir fiziką gaudavau 10 už teoriją ir 2 už uždavinius doh.gif Dar samdžiau anglų, nes pačiai reikėjo žinių. Užtat už egzą gavau 10 thumbup.gif vienintelė mokykloj rolleyes.gif
Aišku, tada stojimo tvarka buvo kita ir mums aktualu buvo bendras vidurkis. Egzus vertino pazymiais.

Dabar korepetitorių samdyti reiktų:
-ryškus atsilikimas to dalyko;
-konkretus tikslas įstot kažkur, pvz. medicina ir reikia gylesnių žinių tam tikros srities, kurios jau ,,išlipa" iš vid. m-klos ribų;

Sutikit, visų galų meistras nebūsi, arba gabus kažkurioj srity arba vidutinybė visur (nebent kali atmintinai, bet šudz ne gudrumas tada). Manau, kad vienetai vienodai gabūs ir tiksliems ir humanitariniams ir gamtos mokslams mirksiukas.gif

Dar. Pas matiekos mokytoją vaikščiojau ne vienus metus, bet daugiau šešių nesu gavus biggrin.gif už egzą irgi buvo šeši cool.gif

Norėjau reziumuot, kad korepetitorius yra kažkiek ir mados reikalas, ypač prestižinėse mokyklose. cool.gif
ziedune
QUOTE(Jutare @ 2007 03 07, 11:48)
* nu žinokit, man vis tiek neaišku laugh.gif Negi dabar mokytojai tokie, kad užduoda tai, ko patys negali išaiškinti? g.gif Bent jau kai aš mokiausi, tai buvo natūralu, kad jei kažko nesupranti, klausi mokytojo... O gal dabar nelygis? Gal mados reikalas samdyt papildomai? g.gif
**Nes tada kyla natūralus klausimas, kurį ne kartą jau uždaviau - koks skirtumas kurioj mokykloj mokytis???
***Kiek kalbėjau su tais tėvais, kurių vaikai ten mokosi, tai visi patenkinti. Tik vat ne vienam užkliūva nesibaigiančios rinkliavos doh.gif
*

*o man atrodo,kad mokytojai vieni kitus irgi aprūpina darbu ax.gif
**o skirtumas manau toks,kad kitose mokyklose tiek nereikalauja, kiek Balčikonyje ar 5vid. ir turėdamas mažiau žinių, vaikas vis tiek trimestre ar metiniam turi 10, o laikydamas valstybinį egzaminą, šimtukui nevisada turi pakankamai žinių. Ir paprasčiausiai mokindamasis vidutinio lygio klasėj ir būdamas dešimtukininkas paprastoj mokykloj, perėjęs į Balčikonį, ar kitą stiprią mokyklą, jis to dešimtuko negaus.Aišku,jei vaikas gabus,tai jis pasivys tuos moksliukus, ar net pralenks,nes čia yra kur tobulėti. Čia kalbu iš patirties smile.gif
***o tos rinkliavos km skirtos? vaikų pramogoms, ar mokyklos gerovei?
IngridaB
QUOTE(Jutare @ 2007 03 07, 11:48)
nu žinokit, man vis tiek neaišku laugh.gif Negi dabar mokytojai tokie, kad užduoda tai, ko patys negali išaiškinti? g.gif Bent jau kai aš mokiausi, tai buvo natūralu, kad jei kažko nesupranti, klausi mokytojo... O gal dabar nelygis? Gal mados reikalas samdyt papildomai? g.gif Nes tada kyla natūralus klausimas, kurį ne kartą jau uždaviau - koks skirtumas kurioj mokykloj mokytis???
Kiek kalbėjau su tais tėvais, kurių vaikai ten mokosi, tai visi patenkinti. Tik vat ne vienam užkliūva nesibaigiančios rinkliavos doh.gif
*

Jei mokosi neakivaizdinėse mokyklose,paprasti mokytojai neranda laiko aiškinti užduočių,o gal ir nenori terliotis.Tai ir tenka samdyti papildomai.O mes dar anglų ir fizikos samdėme dėl to ,kad vaikas tikrai būtų užtikrintas per egzaminus valstybinius.
Pradinė mokykla nebloga,kiek girdėjau.Šiemet pirmokus turės gera mokytoja-Danguolė,tik pas ją irgi papulti,kiek kalbėjau su pažystamais irgi problema.Tikrai atsidavusi mokytoja,pažystų asmeniškai. thumbup.gif Dėl rinkliavų-nežinau,bet man atrodo jų yra visur. mirksiukas.gif
ziedune
QUOTE(IngridaB @ 2007 03 07, 11:51)
Kas per biochemikų mokykla?Negali plačiau,nes mažius galvoja apie mediciną,gal praverstų?Čia irgi neakivazdinė?
*

Man atrodo,kad ji prasideda vienuoliktoje klasėje ir greičiausiai tos pačios mokytojos rekomenduojama. Ji kaip ir "Fotonas" ar matematikų mokykla yra neakivaizdinė
Jutare
QUOTE(dark @ 2007 03 07, 10:51)
Norėjau reziumuot, kad korepetitorius yra kažkiek ir mados reikalas, ypač prestižinėse mokyklose.  cool.gif
*

nu va ir man taip atrodo tongue.gif

QUOTE(ziedune @ 2007 03 07, 10:59)
*o man atrodo,kad mokytojai vieni kitus irgi aprūpina darbu  ax.gif
**o skirtumas manau toks,kad kitose mokyklose tiek nereikalauja, kiek Balčikonyje ar 5vid. ir turėdamas mažiau žinių, vaikas vis tiek trimestre ar metiniam turi 10, o laikydamas valstybinį egzaminą, šimtukui nevisada turi pakankamai žinių. Ir paprasčiausiai mokindamasis vidutinio lygio klasėj ir būdamas dešimtukininkas paprastoj mokykloj, perėjęs į Balčikonį, ar kitą stiprią mokyklą, jis to dešimtuko negaus.Aišku,jei vaikas gabus,tai jis pasivys tuos moksliukus, ar net pralenks,nes čia yra kur tobulėti. Čia kalbu iš patirties  smile.gif
***o tos rinkliavos km skirtos? vaikų pramogoms, ar mokyklos gerovei?
*

*o tada kam skirtos mokyklos? g.gif
** sutikim, visi direktoriais negali būt biggrin.gif mirksiukas.gif
Bet kaip mes galim kalbėti apie stiprų paruošimą prestižinėse mokyklose, jei tai nėra tos mokyklos mokytojų nuopelnas doh.gif
*** rinkliavas ten renka viskam - ir klasės remontui, ir mokyklos biggrin.gif Žodžiu, tų rinkliavų kažkiek yra visur, bet ten ypač daug ax.gif
IngridaB
Nebūtina samdyti ir korepetitorius.Aš asmeniškai ėjau pas mokytojus ir prašiau,kad mažiui duotų papildomos literatūros.Čia priklauso ir nuo mokytojo.Prašiau istorijos,anglų,geografijos mokytojų.Pažadėjo visi.O tęsėjo tik geografijos.Duodavo krūvas knygų ir paskui jie dviese tris metus iš eilės važiuodavo į olimpiadą.Tai ir sakykite,kad nereikalingi tie korepetitoriai,jei patys mokytojai nepasiima gatavo produkto. mirksiukas.gif
lialka
QUOTE(IngridaB @ 2007 03 07, 11:22)
Kad ir pvz. mokantis neakivaizdinėje matematikų ar fizikos mokyklose be papildomai samdomų mokytojų sunkai pabaigtų mokyklas. Dičkis baigęs matematikų mokyklą, o mažius dabar mokosi fizikų mokykloje "Fotonas".Tikrai vien paprastą mokyklą baigti nebeužtenka,jei aišku nori kažką pasiekti. thumbup.gif
*

Labai idomu... Kur tokia m-kla yra? Nuo keliu m. priima i ja?

QUOTE(Kuzia @ 2007 03 07, 11:45)
*

drinks_cheers.gif
Kuzia
Neturiu laiko rinkt citatų, bet rūpi paklaust. Jeigu yra papildomos pamokos, tai kas trukdo jomis naudotis? Ne prestižas? Korepetitoriai labiau vež biggrin.gif ?

Prižadu pati pakalbint korepetitores kelias biggrin.gif , bet nemanau, kad per keletą mėn pasikeitė jų nuomonė apie visa tai ax.gif . Nėra motyvacijos mokytis laiku, klasėje, nes ai, išmoksiu pas mokytoją irnesakyk.gif . Arba staiga nubunda ohmy.gif , laikysiu egzaminą, nors nelabai ūpas buvo mokytis tą dalyką iš seniau doh.gif .
kaisa
Aš norėjau įsiterpt ax.gif dukrai priklausys 17 vid. Ką apie ją galit pasakyt, pati nieko nežinau ax.gif
dark
QUOTE(Čalykušu @ 2007 03 07, 12:07)
Aš norėjau įsiterpt  ax.gif dukrai priklausys 17 vid. Ką apie ją galit pasakyt, pati nieko nežinau  ax.gif
*

Dabar Ąžuolo. Eilinė mokykla. Ne už ilgo bus pagrindinė, kol kas vidurinė. Pagrindine taps berods nuo 2009 g.gif t.y. kai Minties taps gimnazija mirksiukas.gif
Jutare
QUOTE(Čalykušu @ 2007 03 07, 12:07)
Aš norėjau įsiterpt  ax.gif dukrai priklausys 17 vid. Ką apie ją galit pasakyt, pati nieko nežinau  ax.gif
*

aš kaip blondinė - ne į temą - klinkt klinkt - nusipirkot ten butą? bigsmile.gif
Kuzia
QUOTE(lialka @ 2007 03 07, 11:49)
O lietuviu kalboj kur pasireikst? Ar buna kokiu konkursu?  g.gif
*

Būna, būna, tik neatsimenu apie ką biggrin.gif , mano draugė čia kažkada šventė mokinių laimėjimus biggrin.gif cool.gif
IngridaB
QUOTE(lialka @ 2007 03 07, 12:49)
Labai idomu... Kur tokia m-kla yra? Nuo keliu m. priima i ja?
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif

Butent.  drinks_cheers.gif Mane tai nervina, kai yra bagazas ziniu ir neturim kur ju panaudot... Taip, yra konkursai, bet kaip patekt i aukstesni konkursu lygi, jei esam amziumi per jauni? Kaip irodyt savo sugebejimus, jei niekas neleidzia pasireikst? O kai uzsimeni mokytojai, tai sake, jai tas pats, kad vaikas skaiciuoja (atlieka matematinius veiksmus) nuo 2 metu- programa yra programa... Ir taip bukinama- stengiamasi suvienodint... Vis dar dedam 1+1...  verysad.gif 
O lietuviu kalboj kur pasireikst? Ar buna kokiu konkursu?  g.gif
*

Matematikų mokykla nuo 11 klasės,paieškok per google-"Jaunųjų matematikų mokykla".Fotonas nuo 9 klsės.O šiaip gi kengūra labai gerai vysto netradicinį mąstymą,matematikos olimpiados,šiandien pas mažąją mokyklos matematikos olimpiada,kas gerai išspręs,eis toliau. thumbup.gif
Lietuvių klabos irgi yra visokių konkursų.Dičkis dalyvavo viename,rinko tarmes rajono,paskui siuntė į Vilnių su mokytoja.

QUOTE(Kuzia @ 2007 03 07, 12:56)
Neturiu laiko rinkt citatų, bet rūpi paklaust. Jeigu yra papildomos pamokos, tai kas trukdo jomis naudotis? Ne prestižas? Korepetitoriai labiau vež biggrin.gif ?
Prižadu pati pakalbint korepetitores kelias biggrin.gif , bet nemanau, kad per keletą mėn pasikeitė jų nuomonė apie visa tai ax.gif . Nėra motyvacijos mokytis laiku, klasėje, nes ai, išmoksiu pas mokytoją irnesakyk.gif . Arba staiga nubunda ohmy.gif , laikysiu egzaminą, nors nelabai ūpas buvo mokytis tą dalyką iš seniau doh.gif .
*

Tai naudojamės ir visomis priklausomomis papildomomis pamokomis,bet maža būna kartais.Ir mokomės gerai,bet yra bet.....Kiekvienas konkursas laimėtas,baigti kursai,olimpiados,čia vaiko bagažas paskui stojant,nuo visko prisideda balai. thumbup.gif Jau kokioje 6-7 klasėje pradėti mąstyti,rinkti balus.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.