taip pat užvedžiau ir dar vieną temą, nes jos nemačiau. Ar jūsų vaikai lanko muzios mokyklą? Ar yra kokių sunkumų?
Lanko. Bet kol kas sunkumų jokių neturi. dar tik trečiokai muzikoje, o savo mokykloje 5 ir 6 kl., manau kai bus vyresni bus sunkiau, nes sunku bus suspėti.
Lankom pirmus metus ir kol kas jokių sunkumų nėra.Gal dėl to ,kad pati labai norėjo išmokt grot, ir nieks nevertė eit į muzikos mokyklą.Norėčiau ,kad tiek dėmesio skirtu pamokom,kiek skiria grojimui.
manoji nelanko, ji dramos būrelį save realizuoja, bet draugo mama fortepijono mokytoja ir jai vaikai tikrai nemažai bėdų išsipasakoja, pradedant instrumentais, baigiant slapčiausiom paslaptim.
Mano lanko, muzikos mokykloj ketvirtoke, buna sunkiu dienu kai nebenori lankyti, tada patyliu, manau gal persigalvos ir teisingai ir vel ima noreti ir dziaugtis
Mano dukra lanko [3 kl ] buvo iškile problemų su pianino mokytoja, bet parašėm pareiškimą ir sėkmingai pakeitė.Ji mokosi solinio dainavimo, bet pianinas būtinas tad teko pirkti.Nežinau kaip toliau suderinsim grafikus nes gyvenam kaime o į Kauna reikia važiuoti 30km.Tai ne tik už mokslus reikia mokėti, į mokyklos fondą įnešti, bet dar ir kelionė kainuoja.
Mano mažoji lanko ketvirtus metus.Tik jų mokykla su sustiprintu muzikiniu išsilavinimu.Jie baigs 8 klases ir turės muzikos mokyklos pažymėjimą.Galės toliau muziką mokytis pereiti į gimnaziją.Grojimo apkrovimas be proto,groja kasdien po 4 valandas.Buvo pavasario atostogos,kaip ir nematė jų. Mano abu berniukai baigė muzikos mokyklas,kad ir netapo muzikais,bet daug naudos davė ir tikrai nekeikia mūsų,kad nukreipėme muzikon.
manoji tai irgi dabar į ketvirtą klasę eina. krūvis žiaurus. o dabar tai ypač ruošiasi keliamieji egzai...tai nežinau kaip čia bus. svarbiausia, kad ir tikrieji mokslai nebūtų apleisti
QUOTE(maziux2 @ 2007 03 07, 19:04) manoji tai irgi dabar į ketvirtą klasę eina. krūvis žiaurus. o dabar tai ypač ruošiasi keliamieji egzai...tai nežinau kaip čia bus. svarbiausia, kad ir tikrieji mokslai nebūtų apleisti Patikėk,muzika tik priduoda naudos.Vakar buvau mažiaus susirinkime,kalbėjau su informatikos mokytoja,nes mažius ir dičkis baigę irgi muzikos mokyklas.Tik priduoda naudos.Lavina atmintį,juk tiek reikia išmokti mintinai natų.
ačiū už patarimą
QUOTE(IngridaB @ 2007 03 08, 10:42) Patikėk,muzika tik priduoda naudos.Vakar buvau mažiaus susirinkime,kalbėjau su informatikos mokytoja,nes mažius ir dičkis baigę irgi muzikos mokyklas.Tik priduoda naudos.Lavina atmintį,juk tiek reikia išmokti mintinai natų. ir ne tik atminti, bet ir klausą. Muzikaliems vaikams daug lengviau mokytis užsienio kalbų. QUOTE(Rela @ 2007 03 09, 09:09) Rela,tavęs nebeliečia, O dėl užsienio kalbų irgi tiesa,nes berniukams sekasi be problemų.Dičkis per valstybinį -anglų gavo 100 balų.Ir informatikai labai padeda,kaip informatikos mokytoja sako,klasikinės muzikos klausymas.O bendras dar išprusimas
Maniske taip pat klasikos gerbeja
Mano mažąjai tai šiemet pirmą kartą teko išgirsti operetę. QUOTE(IngridaB @ 2007 03 09, 13:46) Mano mažąjai tai šiemet pirmą kartą teko išgirsti operetę. Mes taip pat provincijoj, pas mus atvaziuoja, zinoma ne taip daznai, bet progos nepraleidziam niekada.
Abi dukros lanko muzikos mokykla. Vyrtesnioji muzikoje jau septintoke, o jaunesnioji dar tik pirmoke. Pirmokelei kruvis dar nedidelis, bet vyresnioji tikrai nemazai laiko sugaista mokindamasi nauus kurinius ir pan. Dauguma jos klases draugiu taip pat lanko muzikos mokykla, bet labai nenoriai. Kai kurios sake, kad planuoja mesti. O man dukros patinka. Net patik kartais stebiuosi, kad per 7 metus dar nenusibodo
manoji tai taip stengiasi šiais metai, kad net negaliu atsižiūrėti. vistiek keliamieji egzaminai tai pastangų daug daugiau įdeda. bet aš turiu vieną tokiį pastebėjimą. kai mes nupirkom jai Yamahą tai ji mažiau groti pradėjo. tai kažkaip nelabai pagaunu kampo.
paskelbiu prie darbo tema,nes iesko drauge,kad mergina jos gitara grot pamokytu,beda nieko negauna.tai gal mamos zino kur galma kaune gitara mokytis groti? ar bureliuos ar privaciai,nes liek jau internete tai vis vilnius minimas
QUOTE(maziux2 @ 2007 03 11, 16:04) manoji tai taip stengiasi šiais metai, kad net negaliu atsižiūrėti. vistiek keliamieji egzaminai tai pastangų daug daugiau įdeda. bet aš turiu vieną tokiį pastebėjimą. kai mes nupirkom jai Yamahą tai ji mažiau groti pradėjo. tai kažkaip nelabai pagaunu kampo. yamahos kaip bespaudytum klavišus garsas vistiek bus toks mechaninis, o kai pianino klavišą švelniai nuspaudi nuskambės visai kitokios spalvos garsas nei prieš minutėlę nuspaustas tvirtai. Jei vaikas turi gerą klausą yamaha nesuteikia tiek tokio malonumo groti kaip pianinas ar fortepijonas. Mokytoja sakė
Sūnus lanko meno mokyklą- šoka, kadangi namuose turim paininą, tai kaip pasirenkamą dalyką lanko pianino pamokas, bet tik vieną kart per savaitę.Patinka, nors būna ir ,,juodų,, dienų ,ypač dabar pavasarį.Geriausia yra tai, kad su kolektyvu nemažai koncertuoja.
Maniskis lanko mokykla, kurioje sustiprinta muzika (tiesa sakant nelabai), tik tiek, kad betkuris norintis gali pasirinkti istrumenta su kuriuo nori mokintis groti.
Mano sunus lanko jau 5 m. Jam nesunku. Jis gabus,bet tinginiukas,nori pazaisti,judrus,bet siaip 2 mokyklos yra did.kruvis.Per prievarta niekada neversciau lankyti.Mums didz.problema ta,kad nerandam gero meistro suderint akrdeonui. Reikia repetuot pries konkursa,o nera su kuo grot.Gal kas galit padet,gal apie Kauna yra koks meistras?
pries 10metu ir as lankiau muzikos mokykla
Ir aš lankiau muzikos mokyklą. Du kartus mečiau, bet buvau įkalbėta, įtikinta ir priversta ją baigti. Labai dėl to dėkinga tėvams. Tik dėl muzikinio išsilavinimo dalyvavau beveik profesionaliame kolektyve. Išmaišėme visą Europą. Kelionės nebūdavo lengvos, pramogų mažai, bet savo lėšomis tiek neapvažiuočiau ir nepamatyčiau.
Profesija su muzika nesusijusi, tačiau muzikiniai įgūdžiai darbe labai praverčia. Mano dukra dabar taip pat lanko muzikos mokyklą. Gerokai muzikalesnė už mane. Jau bandė mesti Beje, negabaus vaiko tikrai neversčiau daryti tai, ko jis nesugeba. Liusila, negi instrumento mokytojas negali rekomenduoti derintojo? Teiraukitės muzikos mokykloje, J.Gruodžio konservatorijoje. Yra dar Muzikos akademija...
Bandziau,bet ten taip pat nera siuo metu galimybes,nes meistrai turi daug darbo.Kitiems mokslo metams liks.Mums konkursas vienas jau po savaites.Gal kaip nors,su Dievo pagalba.Reikia kazkaip kalbet suvo vaikais,kad pradejus muz.mokykla,reikia mokslus baigt,o ne,pasitaikius pirmiesiems sunkumams,pasiduot.Nebent,tevai patys nori,kad vaikas nesislaistytu gatvemis ir iraso i mokykla,Tada jau nieko gero.Visiems tik kancia.
net smagiau pasidare,kad as ne viena tokia!
Papildyta: QUOTE(ungrida @ 2007 03 15, 10:09) paskelbiu prie darbo tema,nes iesko drauge,kad mergina jos gitara grot pamokytu,beda nieko negauna.tai gal mamos zino kur galma kaune gitara mokytis groti? ar bureliuos ar privaciai,nes liek jau internete tai vis vilnius minimas Maciau skelbima kad moko groti gitara,Kaune,Varpelio m-kloje,jei dar domina,paziuresiu.
Sveikos mamos,
mano vaikinas irgi muzikuoja, tai visko buna, ypac kai pavasaris uz lango, o cia groti namie reikia. bet as manau, kad tik todel, kad jis lanko muzikos mokykla, jam taip gerai sekasi ir kiti mokslai. visgi atminti lavina muzika tikrai super. jam labai patinka krepsinis, tai sirdziai leidom dar ir i krepsinio treniruotes. diena sudalinta, tik speja begti is vienos mokyklos i kita +treniruotes. mes jau taip ipratom prie tokio tempo, kad per atostogas pradeda trukti veiklos Madre, supratau jus varpeli lankot
O gal galit kas patarti, i kuria vaikams stoti, jei gyvename Vilniuje, Jeruzaleje?
As pati muzikos mokyklos nelankiau, cia salia niekur jokios nera (arba nezinau), siaip ar taip reikes vazineti. Kur jus patartumet kreiptis? QUOTE(madre @ 2007 04 13, 10:35) net smagiau pasidare,kad as ne viena tokia! Būna daugeliui tokie juodi periodai,kai nebesinori groti.
Nu gerai, paklausiu kitaip: kokia muzikos mokykla rekomenduotumete Vilniuje?
Mano mazasis lanko J.Kačinko m.m. chorinį dainavimą,kol kas tik O klasė,rudenį reiks rinktis instrumentą,tai visi 16 berniukų nori gitaros
darželyje dar dramos būrelį lanko, buvo dar ir į šokius numynęs pats su grupės draugais,bet su MB pristabdėm,sakom gal jau užteks,dirbt teks tik tamstos lavinimui
Mano mergaitė lankė muzikos mokykla nepilnai nuo triju metų.Bet praeita vasara pasakė viskas daugiau nebelankysiu nes nenoriu.Dabar lanko dainavimo ir šokiu grupe,kurioje ji yra labai patenkinta ir liux sekasi.nesiskubykit leisti.
Mano dukryte palanke parengiamaja,baige 1 klase ir sustreikavo nenoriu ir viskas.Kadangi as pati muzike ir labai del to gailiuosi,tai paemem metus akademiniu atostogu,bet ji grist nenori,na as ir neversiu,dabar lankom sokius,nes fizinoi kruvio siuolaikiniams vaikams labai reikia.Tie, kurie lanko ir jiems patinka ,tai
kiek laiko per dieną groja jūsų 6-8 metų muzikantai?
mano didzioji ir lanko muzikos mokykla groja fleita patenkinta tik dabar uzsimane gitara ismokti as noreciau kad pianionu nezinau gal leisti jai paciai rinktis
QUOTE(Devyndarbe @ 2007 04 17, 22:42) Mano mazasis lanko J.Kačinko m.m. chorinį dainavimą,kol kas tik O klasė,rudenį reiks rinktis instrumentą,tai visi 16 berniukų nori gitaros darželyje dar dramos būrelį lanko, buvo dar ir į šokius numynęs pats su grupės draugais,bet su MB pristabdėm,sakom gal jau užteks,dirbt teks tik tamstos lavinimui QUOTE(Rela @ 2007 04 27, 08:08) Kartais reikia tiems vaikams truputėlį ir pakoreguoti, nes nelabai kartais patys gali viską protingai pasverti. mano dičkė jau šiemet baigia muzikos mokyklą niekada nepasakė kad jau nebenoriu nebeisiu, tiesiog priėmė tai kaip mokyklą ir kurią reikia baigti. Tiesiog pirmoje klasėje aš jai pasakiau kad aš jai suteikiu galimybę įsigyti papildomą išsilavinimą kuris gyvenime nepamaišys. Tik buvo tokia sutartis kad kai baigs tai tada eis kur norės. tai per tuos metus tų norų buvo oi ir žirgynas ir teatrasir t.t. dabar sako kad eis šokti.Viską galima išspresti, o paspausti tai tikrai reikia ir tikra tiesa, kad kuo vaikas labiau užsiėmęs tuo daugiau turi energijos ir geriau visur spėja. Mažiukus irgi abu leisiu į muzikos mokyklą.
mano abu kulniuoja į meno mokyką.abu pasirinko ko nori,sutarėm kad eis iki galo ir kol kas abu labai patenkinti.sūnus eina į šokių 1klasė, dukra į choro 6kasę.
aš sutinku su tuo kad kuo užimtesni vaikai tuo labiau visur suspėję. išmoksta planuoti savo laiką.tik nereikia jų versti jei nenori lankyt nuo pradžių-juk neveltui posakis yra,,per prievarta myimas nebūsi".
Maniškė pernai pabaigė styginių skyrių,groja smuiku.Didžiausia problema buvo solfedis,bet ir jį sugebėdavo išmokti.Užtata dabar,kai eina tik pas specialybės mokytoją,keliauja pasišokinėdama,nes groja tik savo malonumui
QUOTE(Arktos @ 2007 05 13, 17:39) Maniškė pernai pabaigė styginių skyrių,groja smuiku.Didžiausia problema buvo solfedis,bet ir jį sugebėdavo išmokti.Užtata dabar,kai eina tik pas specialybės mokytoją,keliauja pasišokinėdama,nes groja tik savo malonumui
Iš tiesų svarbu leisti vaikui rinktis ir stipriai savo nuomonės nepiršti - dukra nuo mažų dienų "barškindavo" žaisliniu sintezatoriumi ir norėjo rinktis pianiną. Tačiau MB "praplovė" smegenis, kad tai griozdiškas instrumentas, kurį ir pastatyti nelabai kur turim ir nusivežti nelabai kur galima bus. To pasekmė - metus pralankė smuiką, kurio nekentė kaip nežinau ko ir su kuriuo elgtis taip ir neišmoko, nors sugebėjimų tai buvo sočiai ir pralankė metus. Šiemet ėmiausi iniciatyvos ir pradėjolankyti fortepijoną - į muzikos mokyklą eina be ašarų, namuose pagroja ir be priminimų ir jau pakoncertuoti spėjo.
QUOTE(Andro @ 2007 05 16, 13:35) sveiki, įsiterpsiu ir aš Maniškis šiais metais baigė pirmą styginių klasę, mokosi groti smuiku. Metai tikrai buvo nelengvi. Bet kartu ištvėrėm. Jis kasdieną (na beveik) namie grodavo po 1 val., tad rezultatą pasiekėme neblogą. Bet aš tuo metu būdavau greta, net knygos neskaitydavau, na kartais patapydavau paveikslus. Tai jam linksmiau budavo, kad ne vienas ir aš stebėdavau, kad taisyklingai stovėtu, laikytų smuikelį, nes patys pirmieji žingsniai muzikoje, kaip ir dailėje, labai svarbūs. Tik muzikoje dar sunkiau. Juk taip sunku prisiversti mažiukui daryti kažką, kai kiti lauke tuo metu žaidžia. QUOTE(Arktos @ 2007 05 13, 18:39) Jeigu norit sužinot, kaip seksis solfedžio, tai pasižiūrėkit, kaip vaikui einasi matematika. Jei su matematika bėdos nėra, tai ir su solfedžio nebus. Solfedžio yra ne kas kita, kaip muzikos matematika. Beje, "muzikanto", nemokančio solfedžio, nelaikau muzikantu, vertu šio vardo. Apskritai, man tiesiog juoką kelia studentai, stojantys į muziką ir taip tikėdamiesi "pabėgti nuo matematikos" (esu dirbęs su jais)... QUOTE(dmu @ 2007 05 16, 15:08) Jeigu norit sužinot, kaip seksis solfedžio, tai pasižiūrėkit, kaip vaikui einasi matematika. Jei su matematika bėdos nėra, tai ir su solfedžio nebus. Solfedžio yra ne kas kita, kaip muzikos matematika. Beje, "muzikanto", nemokančio solfedžio, nelaikau muzikantu, vertu šio vardo. Apskritai, man tiesiog juoką kelia studentai, stojantys į muziką ir taip tikėdamiesi "pabėgti nuo matematikos" (esu dirbęs su jais)... Maniškė matematikos olimpiadose dalyvauja ir netgi laimi,visad turi 9 arba 10,bet solfedis nebuvo mėgstamas dalykas.Nesakau,kad ji nemoka solfedžiuoti Papildyta: QUOTE(Andro @ 2007 05 16, 12:35) Aš manau,kad daug kas priklauso nuo mokytojos ir vaiko nusiteikimo QUOTE(bruegel @ 2007 05 16, 13:44) sveiki, įsiterpsiu ir aš Maniškis šiais metais baigė pirmą styginių klasę, mokosi groti smuiku. Metai tikrai buvo nelengvi. Bet kartu ištvėrėm. Jis kasdieną (na beveik) namie grodavo po 1 val., tad rezultatą pasiekėme neblogą. Bet aš tuo metu būdavau greta, net knygos neskaitydavau, na kartais patapydavau paveikslus. Tai jam linksmiau budavo, kad ne vienas ir aš stebėdavau, kad taisyklingai stovėtu, laikytų smuikelį, nes patys pirmieji žingsniai muzikoje, kaip ir dailėje, labai svarbūs. Tik muzikoje dar sunkiau. Juk taip sunku prisiversti mažiukui daryti kažką, kai kiti lauke tuo metu žaidžia. QUOTE(Andro @ 2007 05 16, 18:55) Tikiuosi, nesupykdžiau Tik norėjau pasakyti, kad mažiukams labai sunku mokytis muzikos, nes kol įssiavina instrumentą. Visai kas kita dainuoti arba šokti. Maniškis net buvo pradėjęs aiškinti, kad čia mes norėjome mokytis groti, nors pats su malonumu ėjo ir labai norėjo groti smuiku... Kadangi mes su vyru neęsame baigę muzikos, tai dar prisidėjo klausimai-" o kodėl jūs nesimokėte?". Bet labai padėjo koncerukai, kuriuos organizuoja mokykloje - atsirando grojimo prasmė. Beto, jei vaikas mėgsta dėmesį, tai dar geriau - jis pasijaučia kažkuo svarbus ir reikšmingas |