QUOTE(*Nerutė * @ 2010 09 29, 17:54)
Ji choriniam dainavime. Sintezatoriaus reikia,kad turetu kuo namie pagroti,nes i pianino pamokas vistiek eina kaip prie pagrindines specialybes...
Na, tikiuosi cia pataikysiu i tema
Papildyta: PS. Gal kas turit kokiu atsiliepimu apie LRT chora, kas tai per choras, ar galima ji prilyginti muzikos mokyklai?
Faktas tas, kad choro mokytojai pamatę sugebėjimus 100% nepatars vaikui eit į solinį. Pati chore dainavau muz. mokykloj , dėl ko žiauriai gailiuosi, nes dabar pradėjus mokytis solinio atsirado begalė bėdų, mazgeliai ant stygų..bet esmė ne tame. Buvo pas mus tikrai tokių kurios galėjo tapt solistėm, bet mokytojai jas siekė išsaugot kuo ilgiau chore...Taip kad mokytojai tikrai taip paprastai nepaleidžia gerų balsų, ką jau kalbėt apie siūlymus pradėt dainuot solo
O LRT choras tikrai profesionalus, muzikos mokyklai prilygint galima nes ir muzikos mokylose yra labai įvairių chorų.
Sveiki,
dar viena profesionali chorinio dainavimo mokykla yra Bernardinu choras. Labai stiprus ju visu amziaus grupiu chorai, vyresniukai net laimejo konkursa dainuoti Operos ir baleto teatre "Mazaji princa".. Labai puikios mokytojos..
norejau mamytes jusu paklausti, mano vaikui 5 metukai, bet tiesiog jau antri metai kaip svaigsta del bugnu, galvojau,kad sitas noras jam praeis, bet ziuriu,kad ne per kur
Gal kas susiduret? Gal zinot? Apsvieskit naujokus
QUOTE(scholastika @ 2010 12 12, 23:37) norejau mamytes jusu paklausti, mano vaikui 5 metukai, bet tiesiog jau antri metai kaip svaigsta del bugnu, galvojau,kad sitas noras jam praeis, bet ziuriu,kad ne per kur Manau, Jums reiktu pasitarti uzejus i betkuria muzikos mokykla.. Nes bugnai yra berods visose. Tik reikia is kart pagalvoti apie tai, ar turite salygas namuose veliau tais bugnais groti.. ar ipirksit juos, nes kainos bugnu - tukstanciais skaiciuojamos... O pradzioje tai mokykloje suteikia salygas. Bandykite tarkim, kad ir Dvarionkej Papildyta: QUOTE(vere @ 2011 04 18, 20:01) Na kokie ten egzaminai... Buna baigiamasis koks nors koncertelis.. Buna ir klases nedidelis atsiskaitymas pries kelis kitus mokytojus, bet jau reikia visai nieko nebuti ismokus, kad neperkeltu! Aisku, dar viskas priklauso nuo mokytoju.. Bet nepastebejau, kad mums butu buve kokie egzaminai.. nei is instrumento, nei is solfedzio.. Arba tai praejo labai neskausmingai Lengviausia manau butu pasiklausti savo mokytojos QUOTE(Elzbieta @ 2011 04 22, 11:55) Bet nepastebejau, kad mums butu buve kokie egzaminai.. nei is instrumento, nei is solfedzio.. Arba tai praejo labai neskausmingai Dvarionkej, bent mums, tai yra dalyko egzaminas. Jis dar bus geguzes menesi, taciau maniskei jis pirmasis, tai kaip ten kas... bus matyt QUOTE(Milana @ 2011 04 22, 19:32) Dvarionkej, bent mums, tai yra dalyko egzaminas. Jis dar bus geguzes menesi, taciau maniskei jis pirmasis, tai kaip ten kas... bus matyt Mes tai Algirdo mokykloje.. Siaip nezinau kaip bus siemet, bet pernai kazkoks buvo tipo egzaminas, bet buvo taip nesureiksmintas, kad palaikiau ji paprastu atsiskaitymu... Nors buvo duota uzduotis - tarkim gama po 2/4/8, trigarsiai ir pan. (cia smuiku).. Tai visi vaikai ejo po viena i klase ir grojo keliems susirinkusiems mokytojams. O solfedzio, tai jie raso ir raso visokius ten diktantus, gal vienas is ju ir yra kazkoks - baigiamasis.. Tiesiog kaip minejau, nepajutau jokios itampos, kaip kad kartais buna pries tokius atsiskaitymus.. Gal siais metais bus kas rimciau? QUOTE(Elzbieta @ 2010 09 29, 16:13) Tik as dar parasiau prasyma del papildomos fortepiono pamokos (~20min dave), nes pagr. instr. - smuikas (45 min.) Bet ko gero sutinkat, kad mazoka tureti tik viena pagrindinio dalyko pamoka, 45 min. per savaite! Pati baigiau smuiko specialybę ir man fortepijonas buvo privalomas, kodėl jums teko rašyti prašymą papildomą? Dukra lanko Čiurlionio menų mokyklą, pas ją specialybės pakomos 2 savaitėje po 45 minutes, jei vaikas dirba namuose - pilnai pakanka, sutikite, krūvis ten ne eilinės muzikos mokyklos. Na, nebent mokytoja praplepa pamoką ir esminių dalyko neparodo... QUOTE(zivvilte @ 2010 09 29, 17:00) Ji choriniam dainavime. Sintezatoriaus reikia,kad turetu kuo namie pagroti,nes i pianino pamokas vistiek eina kaip prie pagrindines specialybes... Kai rinksite sintezatorių, būtinai sužinokite, kuris yra tinkamiausias, grojant pianinu, nes ne visi tinkami, klavišai skiriasi, tiksliau jų spaudimas ir panašiai. Na, nesu aš ekspertė fortepiono, bet man taip aiškino pianino mokytoja, kai sprendėm klausimą. Galiausiai nusipirkome normalų pianiną QUOTE(Gazella @ 2011 05 05, 12:00) Pati baigiau smuiko specialybę ir man fortepijonas buvo privalomas, kodėl jums teko rašyti prašymą papildomą? Dukra lanko Čiurlionio menų mokyklą, pas ją specialybės pakomos 2 savaitėje po 45 minutes, jei vaikas dirba namuose - pilnai pakanka, sutikite, krūvis ten ne eilinės muzikos mokyklos. Na, nebent mokytoja praplepa pamoką ir esminių dalyko neparodo... ko gero Ciurlionio mokykla liko vienintele su visais privalumais. Jai ir priklauso, nes gi menu mokykla... Jei ir ten tik "ant juoko" viska skirtu, tai gi niekas i ja nestotu O kitose muzikos mokyklose - po musu valstybes padarytu reformu, sumazino pamoku skaiciu ir jokiu "privalomu" antru instrumentu neliko! Pamoka priklauso viena, jei labai ikyriai prasai (kaip kad as ko gero Beje, paradoksalu, bet uzpernai uz dvigubai didesni pamoku skaiciu kaina menesiui buvo 50 lt, o siais metais uz per pus maziau - mokame 75 lt/men. Ko gero reikia stoti i Ciurlionio mokyklos neakivaizdini skyriu... Gal ka galite pakomentuoti apie ji? QUOTE(Elzbieta @ 2011 05 05, 11:15) Ko gero reikia stoti i Ciurlionio mokyklos neakivaizdini skyriu... Gal ka galite pakomentuoti apie ji? Jei turite kantrybės, vaikas - tikrai gabus ir galvojate, jog bus muzikantas - pirmyn...Aš tai kartais galvoju, kad pražilsiu nuo Čiurlionkės, nes vaikas kasdien turi groti mažiausiai po 2 val., plius dar pianinas, solfedis ir bendrosios pamokos...Ar jūs tikrai pasiryžusi kas vakarą liepti vaikui eiti groti ir klausyti jo šimtus atsikalbinėjimų, kad nenori groti? Juk kaip žinia, vienetai vaikų iš tiesų tėvų neraginami groja, visus kitus tenka priversti Tai aš taip kovoju jau keturi metai ir nepaisant kasdieninės kovos, dukra sako, akd nori likti Čiurlionkėj Antroj klasėj grojom Seitz koncertą Op. 3, No. 2 in G Major http://www.youtube.com/watch?v=sAjFHdPJy5I kiek pamenu, tik nepamenu pirmame ar antrame pusmetyje QUOTE(Gazella @ 2011 05 05, 15:21) Jei turite kantrybės, vaikas - tikrai gabus ir galvojate, jog bus muzikantas - pirmyn...Aš tai kartais galvoju, kad pražilsiu nuo Čiurlionkės, nes vaikas kasdien turi groti mažiausiai po 2 val., plius dar pianinas, solfedis ir bendrosios pamokos...Ar jūs tikrai pasiryžusi kas vakarą liepti vaikui eiti groti ir klausyti jo šimtus atsikalbinėjimų, kad nenori groti? Juk kaip žinia, vienetai vaikų iš tiesų tėvų neraginami groja, visus kitus tenka priversti Tai aš taip kovoju jau keturi metai ir nepaisant kasdieninės kovos, dukra sako, akd nori likti Čiurlionkėj Antroj klasėj grojom Seitz koncertą Op. 3, No. 2 in G Major http://www.youtube.com/watch?v=sAjFHdPJy5I kiek pamenu, tik nepamenu pirmame ar antrame pusmetyje Ai nu nea... tiek daug dirbti mes nenusiteike O apie muzikos sudetinguma as nedristu spresti, nes nesu muzikante ir nieko apie tai nezinau. Tad tas Seitz koncetras man "tiosiog grazu" ir tiek.. O cia kas groja tame video klipe? Ar tai Jusu dukra? Maniske po dveju metu muzikos mokykloje moka tik elementarius etiudus QUOTE(Elzbieta @ 2011 05 06, 15:40) O cia kas groja tame video klipe? Ar tai Jusu dukra? Maniske po dveju metu muzikos mokykloje moka tik elementarius etiudus Oi ne, ne mano dukra, cia tiesiog mes ieskome ir klausomes kaip kiti atlieka... Balete, jei neklystu, fortepionas privalomas...bet galiu ir suklaidinti O man ir belrinu gaila ten Aisku, grazios ten mergytes balerinos laksto, bet man ir ju gaila, dirba jos laaabai daug, ne maziau nei ten besimokantys muzikantai ar dailininkai...Oi, bet sekmes jums, svarbu, kad tikrai butu tas noras ir zinotu, ka reiskia dirbti, nes jei nezino, tai noras gali dingti po keliu dienu O mes tai bandysim siemet i Jezuitu gimnazija stot, vardan jau savo ramybes ir kitu dukros gabumu, bet nedaug sansu, kaip isivaizduoju QUOTE(Gazella @ 2011 05 08, 10:53) O mes tai bandysim siemet i Jezuitu gimnazija stot, vardan jau savo ramybes ir kitu dukros gabumu, bet nedaug sansu, kaip isivaizduoju ..pianina mes ir dabar turime, kaip papildoma instrumenta.. Mums Jezuitai taip pat salia namu, tai po metu irgi bandysim laime.. Bet reikia apsidrausti, nes tikrai sansu ten mazai Idomu: o ka reikia pademonstruoti norintiems i daile Ciurlionkej? QUOTE(Elzbieta @ 2011 05 08, 16:48) ..pianina mes ir dabar turime, kaip papildoma instrumenta.. Mums Jezuitai taip pat salia namu, tai po metu irgi bandysim laime.. Bet reikia apsidrausti, nes tikrai sansu ten mazai Idomu: o ka reikia pademonstruoti norintiems i daile Ciurlionkej? QUOTE(Gazella @ 2011 05 10, 10:43) Mes joo.. balerinos cia apie kita vaika pagalvojau, kad tiktu i daile
labas
gal kas gali pasakyti kas yra ''muzikinis dienorastis''? yra sarase, tarp prekiu mokyklai, bet nerandu kur nupirkt, QUOTE(cvetocik @ 2011 08 19, 16:52) labas gal kas gali pasakyti kas yra ''muzikinis dienorastis''? yra sarase, tarp prekiu mokyklai, bet nerandu kur nupirkt, Tas pats. Pažymių knygeles jie vadina dienoraščiais. Kol mums tai dašuto, kai pirmąkart su tuo susidūrėm... QUOTE(Elzbieta @ 2011 04 22, 20:37) Mes tai Algirdo mokykloje.. Siaip nezinau kaip bus siemet, bet pernai kazkoks buvo tipo egzaminas, bet buvo taip nesureiksmintas, kad palaikiau ji paprastu atsiskaitymu... Nors buvo duota uzduotis - tarkim gama po 2/4/8, trigarsiai ir pan. (cia smuiku).. Tai visi vaikai ejo po viena i klase ir grojo keliems susirinkusiems mokytojams. O solfedzio, tai jie raso ir raso visokius ten diktantus, gal vienas is ju ir yra kazkoks - baigiamasis.. Tiesiog kaip minejau, nepajutau jokios itampos, kaip kad kartais buna pries tokius atsiskaitymus.. Gal siais metais bus kas rimciau? Mes taip pat Algirdo mokykloje smuiką mokomės. Tik entuziazmas labai išblėso. Kiek noro buvo pradžioje, tiek jo nebeliko pabaigoje. Gal su pianinu būtų geriau, bet nėra galimybių jį turėti. Tai ir rinkomės smuiką. Kaip pas jus su noru groti? Ir pas kokią jūs mokytoją? O chorą lankote? Pirmais metais į chorą neleidau, nes lankom kitą dainavimo būrelį, o šiemet galvoju ir į chorą leisti, nes dainuoti tai žiauriai nori. Gal žinot, kiek choro pamokų per savaitę? QUOTE(Daredi @ 2011 08 22, 11:24) Mes taip pat Algirdo mokykloje smuiką mokomės. Tik entuziazmas labai išblėso. Kiek noro buvo pradžioje, tiek jo nebeliko pabaigoje. Gal su pianinu būtų geriau, bet nėra galimybių jį turėti. Tai ir rinkomės smuiką. Kaip pas jus su noru groti? Ir pas kokią jūs mokytoją? O chorą lankote? Pirmais metais į chorą neleidau, nes lankom kitą dainavimo būrelį, o šiemet galvoju ir į chorą leisti, nes dainuoti tai žiauriai nori. Gal žinot, kiek choro pamokų per savaitę? Nepazistu nei vieno vaiko, kuris su entuziazmu pirmus metus mokintusi... jau veliau, tai persilauzia, pradeda suprasti ka groja, tada arba susizavi arba ne... Bet mes ir taip visko daug lankome, tai jei ir siais metais entuziazmas neaplankys, ko gero leisiu mesti. Nors dukra noretu keisti instrumenta, bet nesu tikra ar verta metytis Kai del choro, tai mes cia irgi nelankome, nes jau penktus metus dainuoja Bernardinu muzikos mokykloje, ten ir solfedis stipresnis. O choras lyg ir buna du kart savaitej..
labas
mes ruosiames i 1 klase, pasirinkom smuika, matysim, kaip jai seksis. kaip MB sesuo sako,kad reikia priversti, as nesiruosiu to daryti, su pirmu ''nenoriu" nepulsiu keisti mokykla, bet vaiko ilgai nekankinsiu, jei grojimas jai bus ne prie sirdies, tada ieskosim kitu uzsiemimu.
Mes taip pat muzikos mokyklos pirmokai, kaip beje ir pagrindinės mokyklos. Pagrindinis dalykas fortepijonas, tai ir mokomės kartu per pamoką, kad žinočiau kaip pratimukus namie kartoti ir kitas užduotis atlikti
pas mus smuiko 3 pamokos per savaite, smuiko mokytojas man jau parode ka ir kaip ji turi daryti
Sveikos mamytes, Mano viršininkė neseniai atsikraustė į Vilnių, ir nori savo mergaites perkelti į muzikos mokyklą Vilniuje. Gal galit pasiūlyti neblogą muzikos mokyklą žirmūnuose arba kur nors netoli.
QUOTE(*Viskasgerai* @ 2011 12 18, 18:09) Pasitarkite rastineje... Mes po dveju metu keiteme smuika i fortepiona, bet fortepionu, kaip papildomu jau grojome metus... Kadangi dukra muzikante tikrai neketina tapti, ir lankome tik del bendro issilavinimo, tai leidau jai paciai spresti, bet jei matyciau jos ateiti susieta su tuo, tai metytis neleisciau. Sunku buna su visais instrumentais, manau tik po 3 metu jau tikrai matosi kazkas gero ir tik tada vaikas arba pamegsta groti arba ne... O bendra mano nuomone tokia: per 10 mokslo metu instrumenta galima pakeisti tik VIENA karta Kitaip nei vienu neismokstama groti. Bet jei vaikas labai kankinasi ir tikrai jau yra pabandes groti kitu instrumentu,kuris jam labiau prie sirdies, tai ir keiskit Bet ar tikrai bandet tuo kitu??? Zodziu, nueikite i rastine ir pasitarkite. Manau pades apsispresti QUOTE(Elzbieta @ 2011 12 18, 18:58) na teks nueiti, tiesiog idomu ar taip buna mes irgi smuika lankom ir noriu i fortepiona keist. Kiek per sunku su siuo instrumentu, as pati nieko neismanau, o groti nenori namie. Pakankamai daznai uzsiemimu nebuna. Su pianinu galeciau kiek pagelbet O muzikantais ir mes nesiruosiam but, QUOTE(*Viskasgerai* @ 2011 12 18, 21:08) na teks nueiti, tiesiog idomu ar taip buna mes irgi smuika lankom ir noriu i fortepiona keist. Kiek per sunku su siuo instrumentu, as pati nieko neismanau, o groti nenori namie. Pakankamai daznai uzsiemimu nebuna. Su pianinu galeciau kiek pagelbet O muzikantais ir mes nesiruosiam but, Niekas nenori namie groti Cia ne instrumentas kaltas... O smuiku groti sunku, nes nesigauna taip greitai gera garsa isgauti kaip kad su pianinu Cia paspaudei klavisa - se tau ir garsas, o su smuiku reikia dar pataikyti pirstus pastatyti! Manau per anksti pasiduodat. Juk per pamokas kartu ko gero bunat su vaiku? as tai taip ir ismokau sekti ir suprasti ka ir kaip vaikas turi daryti, nes taip pat nesu smuiko zinove.. Namie skirti bent 20 min. pries miega pagroti reikia ir pradziai to uztenka. QUOTE(Elzbieta @ 2011 12 18, 20:55) tai va butent, per sunku maniskiui, dar smuikas gerokai per didelis Na nezinau, matysiu , kai pakalbesiu su mokytoja ir su valdzia. QUOTE(*Viskasgerai* @ 2011 12 18, 21:29) tai va butent, per sunku maniskiui, dar smuikas gerokai per didelis Na nezinau, matysiu , kai pakalbesiu su mokytoja ir su valdzia. Ar dar ir taip buna, kad reikia vaikui groti per dideliu instrumentu? cia jau virsune... As pati atpielyjau 10 metu. Jei kas butu manes paklauses dar vaiko - buciau metusi tokius mokslus turbut po pirmu metu. Deja, mano prasymams tevai buvo kurti. Ir stai rezultatas, kai pati pakankamai uzaugau, kad pasakyti tvirta ne - tai taip ir padariau. Taip pat norejau pereiti is smuiko i fortepijona - sitas prasymas irgi buvo neisgirsta, mazdaug nera ko metytis, dar mokytoja paporindavo tevams kad gabumai nerealus - tai tie prisifantazavo daug ir toli i ateiti. Rezultatas - po 10 metu grojimo ziauriai nusivyle tevai, kad nepasiteisino ju lukesciai, o as budama jau gan brandaus amziaus turejau persiplanuoti karjeros perspektyvas - o kai tau 18 tai nebe taip ir paprasta. Siulyciau neperspausti, pasikalbeti su vaiku, gal istiesu tas kitas instrumentas jam labiau priliptu, ir kodel nepabandyti, ypac jei ateities su sia specialybe nelabai siejate. Jei jau emetes papildomos veiklos - gal geriau ja padaryti miela sirdziai. Smuikas tikrai labai sudetingas instrumentas - reikalaujantis ypatingai daug darbo ir atsidavimo. Po savo patirties sakiau kad jau savo vaiku ne uz ka neleisiu mokytis muzikos. Taciau sunus budamas pirmokas pats susirado ir pats pasirinko - dabar groja birbyne Net susapnavus nebuciau QUOTE(cloudnine @ 2012 01 25, 17:59) Ar dar ir taip buna, kad reikia vaikui groti per dideliu instrumentu? cia jau virsune... As pati atpielyjau 10 metu. Jei kas butu manes paklauses dar vaiko - buciau metusi tokius mokslus turbut po pirmu metu. Deja, mano prasymams tevai buvo kurti. Ir stai rezultatas, kai pati pakankamai uzaugau, kad pasakyti tvirta ne - tai taip ir padariau. Taip pat norejau pereiti is smuiko i fortepijona - sitas prasymas irgi buvo neisgirsta, mazdaug nera ko metytis, dar mokytoja paporindavo tevams kad gabumai nerealus - tai tie prisifantazavo daug ir toli i ateiti. Rezultatas - po 10 metu grojimo ziauriai nusivyle tevai, kad nepasiteisino ju lukesciai, o as budama jau gan brandaus amziaus turejau persiplanuoti karjeros perspektyvas - o kai tau 18 tai nebe taip ir paprasta. Siulyciau neperspausti, pasikalbeti su vaiku, gal istiesu tas kitas instrumentas jam labiau priliptu, ir kodel nepabandyti, ypac jei ateities su sia specialybe nelabai siejate. Jei jau emetes papildomos veiklos - gal geriau ja padaryti miela sirdziai. Smuikas tikrai labai sudetingas instrumentas - reikalaujantis ypatingai daug darbo ir atsidavimo. Po savo patirties sakiau kad jau savo vaiku ne uz ka neleisiu mokytis muzikos. Taciau sunus budamas pirmokas pats susirado ir pats pasirinko - dabar groja birbyne Net susapnavus nebuciau QUOTE(cloudnine @ 2012 01 25, 15:59) Ar dar ir taip buna, kad reikia vaikui groti per dideliu instrumentu? cia jau virsune... As pati atpielyjau 10 metu. Jei kas butu manes paklauses dar vaiko - buciau metusi tokius mokslus turbut po pirmu metu. Deja, mano prasymams tevai buvo kurti. Ir stai rezultatas, kai pati pakankamai uzaugau, kad pasakyti tvirta ne - tai taip ir padariau. Taip pat norejau pereiti is smuiko i fortepijona - sitas prasymas irgi buvo neisgirsta, mazdaug nera ko metytis, dar mokytoja paporindavo tevams kad gabumai nerealus - tai tie prisifantazavo daug ir toli i ateiti. Rezultatas - po 10 metu grojimo ziauriai nusivyle tevai, kad nepasiteisino ju lukesciai, o as budama jau gan brandaus amziaus turejau persiplanuoti karjeros perspektyvas - o kai tau 18 tai nebe taip ir paprasta. Siulyciau neperspausti, pasikalbeti su vaiku, gal istiesu tas kitas instrumentas jam labiau priliptu, ir kodel nepabandyti, ypac jei ateities su sia specialybe nelabai siejate. Jei jau emetes papildomos veiklos - gal geriau ja padaryti miela sirdziai. Smuikas tikrai labai sudetingas instrumentas - reikalaujantis ypatingai daug darbo ir atsidavimo. Po savo patirties sakiau kad jau savo vaiku ne uz ka neleisiu mokytis muzikos. Taciau sunus budamas pirmokas pats susirado ir pats pasirinko - dabar groja birbyne Net susapnavus nebuciau ir as budama maza smuikavau mamos noru,mano norai nelabai kam rupejo Galvojau,na jau savo vaiko tai niekada neversiu groti Ir ka,mano mazoji pati nusitempe mane i muzikos mokyklos atranka Nepersigalvojo ir nuo rugsejo jau mokosi groti fleita. Esu nustebus,bet mokslai jai patinka nerealiai
labai aciu pasisakiusioms, man labai idomi buvo tu,kurie patys mokinosi smuiku groti
Pakalbejau su mokytoja, kad zadu mest , atsirado ir mazesnis smuikas vistik planuoju keist i fortepiona, zadu paimt kelias pianino pamokas privaciai ir vaikas pats gales pasakyti ko nori, pamates. QUOTE(Elzbieta @ 2011 12 18, 20:55) Cia ne instrumentas kaltas... O smuiku groti sunku, nes nesigauna taip greitai gera garsa isgauti kaip kad su pianinu Parašėt ir visi suprato, kad fortepionu lengviau groti, negu smuiku. O taip toli gražu nėra. Norint ne tik "V myrie žyvotnych" ir "Feličita" Cia paspaudei klavisa - se tau ir garsas, o su smuiku reikia dar pataikyti pirstus pastatyti! QUOTE(mititėja @ 2012 02 10, 10:05) Parašėt ir visi suprato, kad fortepionu lengviau groti, negu smuiku. O taip toli gražu nėra. Norint ne tik "V myrie žyvotnych" ir "Feličita" As ne apie virtuoziskuma. Apie garso isgavima parasiau. Pagrokit Mi, ar So, ar Fa nata smuiku ir pianinu. Palyginkim Net nemokedama groti - laisvai galiu Jums gama sugroti pianinu. O smuiku? Hm... Bandziau aisku Tad kalbu apie pacia pacia pradzia, kas duoda greitesni rezultata ir maziau reikia kantrybes. O apie jau TIKRA grojima - nesigincysiu. Tai jau visai kiti dalykai... QUOTE(Elzbieta @ 2012 02 10, 09:29) As ne apie virtuoziskuma. Apie garso isgavima parasiau. Pagrokit Mi, ar So, ar Fa nata smuiku ir pianinu. Palyginkim Net nemokedama groti - laisvai galiu Jums gama sugroti pianinu. O smuiku? Hm... Bandziau aisku Tad kalbu apie pacia pacia pradzia, kas duoda greitesni rezultata ir maziau reikia kantrybes. O apie jau TIKRA grojima - nesigincysiu. Tai jau visai kiti dalykai... vyras kelis kartus su vaiku nuejo i pamokeles, tai jau groja tas natas O tikro muzikanto as net nenoriu padaryt, noriu,kad kiek imanoma jaustu malonuma, kol kas jam pati muzika patinka, jei nenores, tai lankyti neversiu - na mano tokia nuomone. QUOTE(mititėja @ 2012 02 10, 09:05) Parašėt ir visi suprato, kad fortepionu lengviau groti, negu smuiku. O taip toli gražu nėra. Norint ne tik "V myrie žyvotnych" ir "Feličita" Nenoreciau sutikti - galime kitaip palyginti, takime kiek laiko turi vaikas mokytis groti fortepijonu, kad sugroti " V myrie zyvotnych" ir kiek vaikas turi buti pasimokes griezti smuiku kad sugrotu ta pati v myrie zyvotnych O kai kalba eina apie technikos gilinima kas be ko - ir su vienu ir su kitu instrumentu yra ka veikti. Niekas nesako, kad fortepijonu tai juoku darbas skambinti... Tiesiog pradzia pradedant griezti smuikeliu tikrai nera tokia greita...
na dar noriu paklaust, lankanciu muzikos mokykla
Ar daznai nebuna pamokeliu (ne del jusu kaltes), na visokie renginiai, repeticijos,koncertai ir pan? Ir jei taip, ar ''atidirba'' kazkaip uz tas praleistas pamokas? I menesi mums 2-3 kartais 4 pamokeliu nebuna. Ar taip normalu? QUOTE(*Viskasgerai* @ 2012 02 10, 19:14) na dar noriu paklaust, lankanciu muzikos mokykla Ar daznai nebuna pamokeliu (ne del jusu kaltes), na visokie renginiai, repeticijos,koncertai ir pan? Ir jei taip, ar ''atidirba'' kazkaip uz tas praleistas pamokas? I menesi mums 2-3 kartais 4 pamokeliu nebuna. Ar taip normalu? Nenormalu QUOTE(*Viskasgerai* @ 2012 02 10, 18:14) na dar noriu paklaust, lankanciu muzikos mokykla Ar daznai nebuna pamokeliu (ne del jusu kaltes), na visokie renginiai, repeticijos,koncertai ir pan? Ir jei taip, ar ''atidirba'' kazkaip uz tas praleistas pamokas? I menesi mums 2-3 kartais 4 pamokeliu nebuna. Ar taip normalu? I menesi 2-3 kartai manyciau nera gerai. Maniskis pirmokas tiek vienoje tiek kitoje mokykloje. Karta konsertavo savo mokyklos draugams - praleido 1 pamoka, nes reikejo pasiruosti, ir dar vaziavo i konkursa, tai visa diena buvo praleista. Bet jei taip kas menesi praleidinetu man jau butu neramu. Aisku, tai ka praleido mokykloje galima namuose pasimokyti, bet turbut tai nera lygu darbui su mokytoja. Turbut vertetu aptarti tai su muzikos mokytoja - na negali viena mokykla trukdyti kitai. QUOTE(cloudnine @ 2012 02 10, 21:24) I menesi 2-3 kartai manyciau nera gerai. Maniskis pirmokas tiek vienoje tiek kitoje mokykloje. Karta konsertavo savo mokyklos draugams - praleido 1 pamoka, nes reikejo pasiruosti, ir dar vaziavo i konkursa, tai visa diena buvo praleista. Bet jei taip kas menesi praleidinetu man jau butu neramu. Aisku, tai ka praleido mokykloje galima namuose pasimokyti, bet turbut tai nera lygu darbui su mokytoja. Turbut vertetu aptarti tai su muzikos mokytoja - na negali viena mokykla trukdyti kitai. gal ne taip parasiau, bet pacios mokytojos nebuna, ji kazkur koncertuoja, ji kazkur, su kazkuo repetuoja, zodziu mums nebuna tu pamokeliu,kurios turetu buti ( priklauso dvi pamokos per savaite) . Kaip ji pati sako, labai daug visuomenines veiklos QUOTE(*Viskasgerai* @ 2012 02 10, 22:02) gal ne taip parasiau, bet pacios mokytojos nebuna, ji kazkur koncertuoja, ji kazkur, su kazkuo repetuoja, zodziu mums nebuna tu pamokeliu,kurios turetu buti ( priklauso dvi pamokos per savaite) . Kaip ji pati sako, labai daug visuomenines veiklos Supratau, daznai buna, kad muzikai turi tos papildomos veiklos nemazai - teoriskai, jei tai kartojasi labai daznai, gal kazkaip reiketu atidirbti tas pamokeles. Kita vertus jei jus tenkina toks pamokeliu skaicius koks yra, kazkokiu dideliu pasiekimu nesiekiate - vel kitaip. Mano sunaus mokytoja irgi gan veikli, kuruoja nemazai projektuku, bet ir mano sunu pagal jo dabartines galimybes itraukia i papildoma veikla, skatina konsertuoti, mokyklos draugams, tevams surengia konsertelius, na ir konkursuose sudalyvauti siulo. Reziume - buna kad kokia pamokele nuplaukia, specialiai jos neatidirbineja, bet jei jau ruosiasi kokiam pasirodymui, tai dirba kone kasdien su vaiku. Jei mokytoja nesiulo nieko vietoje tu praleistu pamoku, sakyciau gaunas toks zaidimas i vienus vartus. Jus mokate pinigus, bet vaikas neugdomas... QUOTE(*Viskasgerai* @ 2012 02 10, 10:03) O tikro muzikanto as net nenoriu padaryt, noriu,kad kiek imanoma jaustu malonuma, kol kas jam pati muzika patinka, jei nenores, tai lankyti neversiu - na mano tokia nuomone. QUOTE(*Viskasgerai* @ 2012 02 10, 21:02) gal ne taip parasiau, bet pacios mokytojos nebuna, ji kazkur koncertuoja, ji kazkur, su kazkuo repetuoja, zodziu mums nebuna tu pamokeliu,kurios turetu buti ( priklauso dvi pamokos per savaite) . Kaip ji pati sako, labai daug visuomenines veiklos Na nemanau,kad tai normalu QUOTE(cvetocik @ 2011 08 28, 16:52) labas mes ruosiames i 1 klase, pasirinkom smuika, matysim, kaip jai seksis. kaip MB sesuo sako,kad reikia priversti, as nesiruosiu to daryti, su pirmu ''nenoriu" nepulsiu keisti mokykla, bet vaiko ilgai nekankinsiu, jei grojimas jai bus ne prie sirdies, tada ieskosim kitu uzsiemimu. PritariuJums,tikrai neverskit jei vaikas nenores |