Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: muzikos mokykla
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni > Mokyklos
Pages: 1, 2, 3, 4
dmu
QUOTE(Arktos @ 2007 05 16, 16:25)
Maniškė matematikos olimpiadose dalyvauja ir netgi laimi,visad turi 9 arba 10,bet solfedis nebuvo mėgstamas dalykas.Nesakau,kad ji nemoka solfedžiuoti schmoll.gif Tiesiog nepatiko pats dalykas.Juk mes kalbame lietuvių kalba,bet nemanau,kad daug kas pasakytų,jog mokykloje patiko šitą kalbą mokytis doh.gif

Ar tik nebus čia išankstinio nuteikimo pasekmės? Daugelis vaikų prisiklauso (net ir gana kruopščiai slepiant), kad solfedžio neva yra didžiausias muzikos mokyklos baubas, ir paskui neaišku dėl ko bijo? Mano ta tezė ne iš piršto išlaužta, o paremta asmenine patirtimi bei mokytojų ir dėstytojų išmintimi...

O dėl lietuvių kalbos... kalba eina ne apie mokymąsi, o apie išprusimą. Kalbos matematika vadinasi gramatika. Na, ar galima sakyti, kad mokame kalbėti lietuviškai, jei visiškai nemokame lietuvių kalbos gramatikos? Tokiu atveju galima sakyti tik kad mokame plepėti, bet jokiu būdu ne kalbėti.
Arktos
QUOTE(dmu @ 2007 05 16, 19:26)
Ar tik nebus čia išankstinio nuteikimo pasekmės? Daugelis vaikų prisiklauso (net ir gana kruopščiai slepiant), kad solfedžio neva yra didžiausias muzikos mokyklos baubas, ir paskui neaišku dėl ko bijo? Mano ta tezė ne iš piršto išlaužta, o paremta asmenine patirtimi bei mokytojų ir dėstytojų išmintimi...

O dėl lietuvių kalbos... kalba eina ne apie mokymąsi, o apie išprusimą. Kalbos matematika vadinasi gramatika. Na, ar galima sakyti, kad mokame kalbėti lietuviškai, jei visiškai nemokame lietuvių kalbos gramatikos? Tokiu atveju galima sakyti tik kad mokame plepėti, bet jokiu būdu ne kalbėti.
*

taigi jokio išankstinio nusistatymo nebuvo,nes aš pati turėjau thumbup.gif solfedžio mokytoją ir tik diktantų rašymą prisimenu kaip ne itin malonią procedūrą schmoll.gif Maniškė nebijojo,o tik nelabai mėgo tą dalyką. Tik tiek...
Andro
QUOTE(bruegel @ 2007 05 16, 18:55)
Tikiuosi, nesupykdžiau  4u.gif
Tik norėjau pasakyti, kad mažiukams labai sunku mokytis muzikos, nes kol įssiavina instrumentą. Visai kas kita dainuoti arba šokti. Maniškis net buvo pradėjęs aiškinti, kad čia mes norėjome mokytis groti, nors pats su malonumu ėjo ir labai norėjo groti smuiku... Kadangi mes su vyru neęsame baigę muzikos, tai dar prisidėjo klausimai-" o kodėl jūs nesimokėte?". Bet labai padėjo koncerukai, kuriuos organizuoja mokykloje - atsirando grojimo prasmė. Beto, jei vaikas mėgsta dėmesį, tai dar geriau - jis pasijaučia kažkuo svarbus ir reikšmingas biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
*

bigsmile.gif Taip ir maniau,kad taip yra, ruošiuosi ir aš panašiam reikalui biggrin.gif
IngridaB
QUOTE(bruegel @ 2007 05 16, 14:44)
Jis kasdieną (na beveik) namie grodavo po 1 val., tad rezultatą pasiekėme neblogą. Bet aš tuo metu būdavau greta, net knygos neskaitydavau, na kartais patapydavau paveikslus. Tai jam linksmiau budavo, kad ne vienas ir aš stebėdavau, kad taisyklingai stovėtu, laikytų smuikelį, nes patys pirmieji žingsniai muzikoje, kaip ir dailėje, labai svarbūs. Tik muzikoje dar sunkiau.  Juk taip sunku prisiversti mažiukui daryti kažką, kai kiti lauke tuo metu žaidžia.
*

Įsiterpsiu ir aš,kaip jau turinti nemažą patirtį. blush2.gif Man vis išeidavo vedžioti vaikus į muzikos mokyklą,kai kitas dar būna mažas ir aš sėdėdavau namie.Tai dičkį pradėjau vedžioti šešerių metų,pats per gatves nepereidavo,tai mes su broliu mažesniu sėdėdavome per pamoką instrumento. mirksiukas.gif Tik solfedžio laukdavome už dudrų.Kai antrasis paaugo,gimė sesė,tada jau su sese vedžiojome antrąjį nuo penkerių metų.Kai prasedėdavome per pamoką ,žinodavome ką padėti mokytis namie. thumbup.gif Nors aš pati mokiausi kažkada akordeonu groti,bet vistiek ,žinių nepakako.Tai labai gerai būdavo pasėdėti per pamokas.Ir mažesnieji kažką užfiksuodavo galvelėje.Dabar jau mažoji groja.
O matematika tikrai neatskirimas dalykas su muzika.Ir ne tik.Informatika irgi. mirksiukas.gif Visiems trims mylimiausi dalykai. thumbup.gif
fliper
Gal kas leidziat vaika i Algirdo muzikos mokykla Vilniuje? Kokie atsiliepimai? Norim pasirinkti fleita arba smuika. Ka patartumet?
cukinija
Gal galite patarti, kaip pasirinkti muzikos instrumentą? Kitą savaitę bus priėmimas į Dvariono muzikos mokyklą, o dar nežinom, ką pasirinkti. Vaikas muzikai gabus, bet profesionalu tikrai nebus, norim leisti del bendro išsilavinimo. Kai vardijam įvairius muzikos instrumentus, sako, nori groti gitara, bet juk yra tiek visokių kitų instrumentų! Mamos dažniausiai rašo, kad jų vaikai lanko fortepiono klasę arba dainavimą, o man norėtusi ko nors kitko, pvz galvoju apie saksofoną. Tik nežinau, ar septynmetis dar nepermažas tokiam instrumentui.
Arktos
Mūsų namuose stovi pianinas,todėl prieš leisdama saviškę mokytis muzikos tikėjausi,kad ji rinksis būtent tą instrumentą,bet ji norėjo mokytis griežti smuiku...Juk į muzikos mokyklą eis ji,tad ir pasirinko tą instrumentą,kuriuo norėjo griežti.Vėliau atsirado privalomo instrumento pamoka,tad nukeliavo prie pianino,o dabar dar norėtų ir saksofoną "pakankinti" doh.gif
IngridaB
QUOTE(cukinija @ 2007 05 23, 22:05)
Gal galite patarti, kaip pasirinkti muzikos instrumentą? Kitą savaitę bus priėmimas į Dvariono muzikos mokyklą, o dar nežinom, ką pasirinkti. Vaikas muzikai gabus, bet profesionalu tikrai nebus, norim leisti del bendro išsilavinimo. Kai vardijam įvairius muzikos instrumentus, sako, nori groti gitara, bet juk yra tiek visokių kitų instrumentų! Mamos dažniausiai rašo, kad jų vaikai lanko fortepiono klasę arba dainavimą, o man norėtusi ko nors kitko, pvz galvoju apie saksofoną. Tik nežinau, ar septynmetis dar nepermažas tokiam instrumentui.
*

Su saksofonu iš karto aišku negros. mirksiukas.gif Pirmiausia groja su išilgine fleita,pučiaqmieji,na bent mūsų mokykloje.Nes mano mažasis baigęs pučiamuosius.Pradėjo groti nuo penkerių metų.Iki trečios klasės grojo su išilgine fleita,kol susiformuoja kvėpavimo organai,lūpos.Paskui jau mokytojas žiūri kaip susitato lūpos,kokiam pučiamajam instrumentui tinkamas.Maniškis grojo su trombonu,gal tik nuo penktos klasės,nes dar buvo per trumpos rankos.Tad nuo 3 iki 5 grojo altu. blush2.gif
O šiaip,kai stosite į Dvarioną gerai būtų pasikonsultuoti su mokytoju kokiu nors.Fortepionui pirštus žiūrėti reikia,kitam instrumentui vėl atitinkamai. mirksiukas.gif O pasirinkus kokį instrumentą,ne fortepioną,vistiek nuo 5 klasės būna privaloma fortepiono viena savaitinė pamoka. mirksiukas.gif
zivija
Sveikos smile.gif norėjau paklausti, kaip manote ar ne per anksti leisti muzikos mokyklon 6-metę? Rudenį eis į 1-ą klasę, ir dar sumąstė, kad labai nori groti pianinu... Galvoju ar nebus visko per daug, nes dar lanko šokius g.gif
bruegel
QUOTE(zivija @ 2007 05 25, 09:43)
Sveikos smile.gif norėjau paklausti, kaip manote ar ne per anksti leisti muzikos mokyklon 6-metę? Rudenį eis į 1-ą klasę, ir dar sumąstė, kad labai nori groti pianinu... Galvoju ar nebus visko per daug, nes dar lanko šokius  g.gif
*

Aš saviškį leidau 7m10mėn. į smuiką. Šiaip jau visi sakė, kad kaip smuikui, tai per vėlai. Bet man jo taip buvo gaila 1 kalsėje - dar toks varliukas, mokykloje jau kruvis, o dar, kad ir 1 savaitinė pamoka muz. mokykloje + solfedis, o pradėjus - jau reikia ir namuose dirbti, nes rezultato nebus. Pradėjo groti beveik 8, dirbome namie normaliai, ir baigė labai neblogai - iš pirmokų buvo bene geriausias (mokytojų įvertinimų). Supratau, kad leidau normaliu laikų. Paganinio iš jo vistiek nedarysiu - o kas duota - pasimatys vėliau.
Beto, yra tokia muz. mokykla Lyra, tai rekomenduojamas amzius smuikui joje nurodytas 7m, kitiems instrumentams dar vėliau, taip, kad čia yra pačių pasirinkimas. Vistiek - talentas 10 proc., o visa kita yra juodas darbas.
Arktos
QUOTE(zivija @ 2007 05 25, 08:43)
Sveikos smile.gif norėjau paklausti, kaip manote ar ne per anksti leisti muzikos mokyklon 6-metę? Rudenį eis į 1-ą klasę, ir dar sumąstė, kad labai nori groti pianinu... Galvoju ar nebus visko per daug, nes dar lanko šokius  g.gif
*

Jeigu manęs kažkada nebūtų leidę į muzikos mokyklą tada,kai norėjau,gal po metų būtų ir tas noras praėjęs... g.gif
*Mika*
QUOTE(zivija @ 2007 05 25, 09:43)
*

Tikrai ne per anksti, ypač pianinui.. Mokytojai sako, kad kuo anksčiau pradeda groti, tuo lengviau pirštukai laksto ir žymiai mažiau pastangų reikia..
Sakau ir iš patirties, manoji vidurinėlė pradėjo lankyti beveik 6metukų.. Labai džiaugiuosi.. Lyg ir daug negroja .. 15-20 min kasdien, o kartais ir mažiau.. Bet kol kas ir noro turi, ir konkursuose nugali.. o dičkė pradėjo beveik 8, tai mokosi neblogai, noro nepraranda, bet pastangų žymiai daugiau reikia.. Todėl dvynukus pradėsiu leisti jau šiemet.. Jiems 6.5 ..
Liusila
mika,ar taviskiai visi linke i muzika,ar tu pati nusprendei visus i viena mokykla irasyt?maniskiai visi skirtingu gabumu ir pomegiu,tai man smalsu.
*Mika*
QUOTE(Liusila @ 2007 06 04, 14:09)
mika,ar taviskiai visi linke i muzika,ar tu pati nusprendei visus i viena mokykla irasyt?maniskiai visi skirtingu gabumu ir pomegiu,tai man smalsu.
*

Čia turbūt genai... Stovejo mano pianinas... Užsimanė mergaitės... Vidurinioji gabi, o dičkei siaip patinka... Visai smagiai ir dviese pagroja... Ir mes trise porą smagių kūrinėlių atradome... Turbūt užkrėtėme... Mažius bandeme atkalbėti - jokių šansų... Nes ir baseiną lanko.. Ir krepšinio nori.. doh.gif Net į tokią priešmokyklinę grupę leidome, kad įsitikintų, ar tikrai nori..
Pasirinko skirtingus muzikos instrumentus.. Nemanau, kad taps muzikais.. Bet jeigu patinka.. nori.. kodėl ne.. niekada neversiu..lankys tol, kol noro bus.. biggrin.gif

Jie visi lanko ne tik muziką, bet ir patinkančias sporto šakas.. Džiaugiuosi jų entuziazmu ir leidžiu lankyti viską, ką nori.. Vienintelė sąlyga - kad mokslai nenukentėtų..
mazhea
Sveiki smile.gif noriu aš savo muzikavimo istoriją papasakoti. Į muzikos mokyklą užsinorėjau prieš 3 klasę mokykloje (sužavėjo kaimynė, kuri tuo metu jau studijavo, o vakarais ''tampydavo'' akordeoną). Tėveliai, žinoma, bandė atkalbėti (esą neliks laiko net į kiemą išeiti), tačiau mano užsispyrimas nugalėjo. Stojamąjame egzamine surinkau 49 balus iš 50 (reikėjo atkartoti visokiu suplojimus, la-la-la pagrotus pianinu ir padainuoti išmoktą dainelę).Kai pamačiau savo vardą tarp įstojusiųjų, net pravirkau iš laimės wub.gif Tuomet į akordeono specialybę priėme 12 iš 48 pretendentų. Pirmieji metai buvo daug žadantys, muzikos mokyklą lankiau su dideliu užsidegimu, tačiau namuose ilgai ''nerepetuodavau''. Pirmaisiais metais rasdavau laiko ir laisvalaikiui, ir kitiems pomėgiams, tačiau didėjant mokyklos krūviui maniau nebepajėgsiu (atsirado sveikatos problemų, mat visur norėjosi būti pirmūne (maksimalitė iš prigimties)).Mečiau... Bet po poros savaičių supratau, kad noriu grįžti, priėmė. Koncertai, konkursai...Tiesa, scenos baimė, šiurpuliukai išliko, bet nuoširdūs klausytojų plojimai tiesiog žavėjo 4u.gif Žinojau, kad muzikante netapsiu, bet baigti tai, kas pradėta norėjosi. Aštunta klasė mokykloje buvo paskutiniai metai, kai bėgiojau po dvi mokyklas. Diplomas mano rankose, akyse džiaugsmo ašaros. Žinau, kad daugiau nemuzikuosiu, tačiau galiu dėkoti sau ir tėvams, kad radau šią įstaigą, o ne pradėjau bastytis gatvėmis... Dabar man 16, turiu jaunesnę seserį, kuri irgi buvo pradėjusi lankyti muzikos mokyklą, tačiau neilgai trukus metė, vien dėl to, jog matė, kad man sunku. Jūsų teisė rinktis... Štai tokia mano pasaka...
Selija
as pati baigiau muzikos mokykla ir galiu parekomenduot,kad geriausias amzius yra 2 klase,nes pirmokui ir taip sunku apsiprast,o jei dar i muzikalke reikia varinet,tai tikrai keblu. Antrokam ar treciokams lengviau.Zinoma,cia as apie tuos,kurie nesiruosia vaiku leist i profesionalus,nes tada reikia kuo anksciau.
o siiap tai muzikalke tikrai geras dalykas- ismoko planuot laika, susikoncentravimo ties svarbiausiais dalykais+ dar labai padeda matematikoj ir tiksliuose dalykuose,+vaikai tikrai geriau mokosi uz tuos,kurie nelanko,ir zinoma susiranda geru draugu smile.gif
Elzbieta
Perskaiciau visa tema... visos tik raso tik raso kaip sekasi,ka ismoko vaikai, kokios puikios ju mokyklos ir t.t.!
Bet nei viena neparasete atsakymu cia uzklydusioms kitoms mamytems, kurios ieskojo patarimu... Viena klausinejo apie muzikos mokyklas Vilniuje apskritai... Kita klause konkreciai apie Algirdo muzikos mokykla...

Tik ieskodama i tu mamyciu klausimus atsakymu ir skaiciau visa tema... Bet jos liko suignoruotos atrodo... g.gif

Gal vis gi kas nors galite parasyti ka nors toms mamoms, kurios jokiu muzikos mokyklu nelanke ir ju nezino, bet i kazkuria (kokia pasiulytumete), noretu leisti savo vaika... ax.gif

Mane irgi domintu Algirdo mokykla, nes arti namu... Arba dar berods netoli musu yra Liepaites... Neturiu supratimo apie muzikos mokyklas ir kuo jos skiriasi... bet mielai isklausyciau patyrusiu mamyciu nuomoniu... 4u.gif

....jei ir manes nesuignoruosite... tongue.gif

Aciu is anksto!!! biggrin.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
klopedija
QUOTE(Elzbieta @ 2007 09 02, 16:18)
Tik ieskodama i tu mamyciu klausimus atsakymu ir skaiciau visa tema... Bet jos liko suignoruotos atrodo...  g.gif

Mane irgi domintu Algirdo mokykla, nes arti namu... Arba dar berods netoli musu yra Liepaites... Neturiu supratimo apie muzikos mokyklas ir kuo jos skiriasi... bet mielai isklausyciau patyrusiu mamyciu nuomoniu...  4u.gif
*
Gal nesuignoravo g.gif , gal tiesiog niekas neturi atsakymų į konkrečius klausimus...
Aš apie minėtas mokyklas nieko nežinau. Jei nesiekčiau muzikinių aukštumų, rinkčiausi "Liepaičių" mokyklą mirksiukas.gif , nes, manau, turi tvirtas muzikavimo tradicijas ir neblogą vardą dar nuo tarybinių laikų (kaip ir "Ąžuoliuko"). Vaikas išmoks ir groti kokiu nors instrumentu, ir balsą palavins, ir įgaus teorinių žinių. mirksiukas.gif

O mano panelė kaip nenori šiemet į muzikalkę doh.gif !.. Tik pora metelių telikę, turės baigt!
Elzbieta
Na gal ir perlenkiau sakydama, kad suignoravo.. 4u.gif
Tiesiog kai kalbasi mamos vedancios i muzikos mokyklas vaikus, tai pagalvojau, kad galima pamineti bent jau pavadinimus i kurias veda... ax.gif
Tada aiskiau butu kur ir kokie reikalai... tongue.gif
O Liepaires - tai muzikos mokykla tik mergaitems? blink.gif
(Na kaip Azuoliukas - berniukams)?

Na bandysiu nueiti tiek iki Algirdo ir iki Liepaiciu - gal kas paaiskes... Nes dukra leidziu vien i sporta jau nuo 3 metu, o ji kazkaip pareiske, kad noretu dainuoti, groti.. Va kad nori.. doh.gif

Net nezinau turi ji tam gabumu ar ne.. rimtai nori ar ne.. bet jei sugalvos sporto mokykla pakeisti i muzikos... gal ir nepriestarausiu labai. Ji dabar priesmokyklinej, tai sakiau kad privalo pabaigti dar metelius, o jau nuo pirmos klases galetu keisti sporta i muzika... ar nuo antros klases kaip kazkas cia rase, kad geriau.. smile.gif
Andro
smile.gif paruošiamoji turėtų būti ir muzikos mokykloj ar meno gimnazijoje, pats laikas tuo pasidomė, net suprantu kad mergaitei tik 5 metai, tai jeigu l. gabi- gali jau lankyt paruošiamąją grupę, o po to žiūrėti.
Elzbieta
Na jau apziurejau ir Liepaites ir Algirdo mokykla thumbup.gif
Algirdo muzikos mokykloje yra paruosiamuku grupe, kuria veda maloni tokia jauna moteris Rasa. Sake ir soka ir dainuoja jie ten.. Zodziu lavinasi... kainuoja labai mazai - 20Lt menesiui (du kart per savaite), bet viena didele beda - laikas! Maziukams yra tik 16.30val verysad.gif
Tikrai neturiu kas darbo metu galetu begti ir is darzelio tempti vaika i muzika... g.gif

O Liepaitese palankesne situacija - irgi pora kart per savaite, kainuoja menesiukas brangiau truputi - 50Lt per men, bet valandos yra tinkamesnes 17.30 ir 18.20val....... tongue.gif
Mokytoja Diana, irgi pasirode maloni smile.gif Lavinasi gal be sokiu, bet neblogiau kaip supratau biggrin.gif

Turim dar ir trecia varianta... Bernardinus. Daug apie juos vis girdziu ir kad labai smagiai vaikai ten lanko bei visai puikiai sekasi... Laikas taip pat tinkamas, yra pasirinktinai net sestadieni uzsiemimai, o kainuoja kaip ir Liepaites... ax.gif

Nebezinau.. pasimeciau. doh.gif

Kaip dabar suzinoti pliusus minusus? g.gif rolleyes.gif

NEINE
Sveiki,gal kas galit pasakyti kokių atsiliepimų apie Kaune esančią berniukų chorinio dainavimo mokykla "varpelis". Kaip ten užsiėmimų laikas? Ar vaikams ten patinka? Ruošiuosi ten savo vaikiną leisti nuo rudens, bet labiausiai mane neramina užsiėmimų laikas.
jėga
Maniškis lankė Muzikos mokyklos paruošiamąją. Tik chorą, bet po metų reiks ir instrumentą rinktis. Kol kas nori, tik neaišku, kaip bus, kai grot reikės...
Be to šiemet pradės lankyt mokyklą su menine pakraipa. Ir vėl muzika... Vėl instrumentas (nors nebūtinas). Kaži ar spės? Abiejų mokyklų muzikos mokytojos aiškino, kad sunkiai... nors tokių vaikų (spėjančių per abi) yra.
O dar vaikui karate norisi išbandyt. O aš noriu, kad baseiną palankytų, plaukt išmoktų. Vienžo... wacko.gif doh.gif lotuliukas.gif
ahimsaya
aš lankau muzikos mokyklą jau maždaug 8erius metus ir niekada nesigailėjau. krūvis žinoma, nežmoniškas, mokykla spaudžia kaip reikiant, bet vis vien lankau ((:

groju trimis instrumentais, smuiku, fortepijonu ir gitara, dar chorą, ansamblį, solfedį lankiau (jau baigiau) ir muzikos literatūrą. visi sekasi puikiai, pasigirsiu - solfedžio respublikiniame konkurse - 3ioji vieta ax.gif , o ir mokykloje labai gerai. vienu žodžiu, niekada nesigailėjau, kad močiutė nuvedė į muzikos mokyklą, ir niekada nesinorėjo mesti. ir džiaugiuosi, kad nuo pat darželio pabaigos - pirmos klasės nesišlaistau gatvėmis, o visąlaik turiu kuo užsiimti. per dienas išsikraunu, bet tai visąlaik į naudą. (na, bent neturiu problemų dėl užmigimo ;D ) ir dar planuoju lankyti vokalą. o taip tai dar lankau dailę ir plaukimą ;} džiaugiuosi, kad randu laiko viskam ir niekas dėl to nenukenčia. ;> ir visiem, kas dvejoja ar leisti lankyti ar ne - drąsiai sakau, leiskit, nes bent jau aš nesigailėjau, o jeigu vaikas nori - leisti reikia, nes nauda visokeriopa, o jeigu jau ir noras dings, nieko tokio, manau, kad mesti niekada nebus vėlu ;>
Andro
QUOTE(ahimsaya @ 2008 08 23, 15:41)
aš lankau muzikos mokyklą jau maždaug 8erius metus ir niekada nesigailėjau. krūvis žinoma, nežmoniškas, mokykla spaudžia kaip reikiant, bet vis vien lankau ((:

groju trimis instrumentais, smuiku, fortepijonu ir gitara, dar chorą, ansamblį, solfedį lankiau (jau baigiau) ir muzikos literatūrą. visi sekasi puikiai, pasigirsiu - solfedžio respublikiniame konkurse - 3ioji vieta  ax.gif , o ir mokykloje labai gerai. vienu žodžiu, niekada nesigailėjau, kad močiutė nuvedė į muzikos mokyklą, ir niekada nesinorėjo mesti. ir džiaugiuosi, kad nuo pat darželio pabaigos - pirmos klasės nesišlaistau gatvėmis, o visąlaik turiu kuo užsiimti. per dienas išsikraunu, bet tai visąlaik į naudą. (na, bent neturiu problemų dėl užmigimo ;D ) ir dar planuoju lankyti vokalą. o taip tai dar lankau dailę ir plaukimą ;} džiaugiuosi, kad randu laiko viskam ir niekas dėl to nenukenčia. ;> ir visiem, kas dvejoja ar leisti lankyti ar ne - drąsiai sakau, leiskit, nes bent jau aš nesigailėjau, o jeigu vaikas nori - leisti reikia, nes nauda visokeriopa, o jeigu jau ir noras dings, nieko tokio, manau, kad mesti niekada nebus vėlu ;>
*

doh.gif nu pavydžiu tokio aktyvumo.Viskam pritariu bet labai daug lemia asmeninės savybės..
*Gina

Sveikos mamytes..
Noriu issakyt kas slegia stipriai,galbut ir patarima koki gaut.. 4u.gif
Vaikas lanko mokykla su sustiprinta muzika,muzikineje klaseje.Siemet 5-oke.As mama,neturiu kazko rimto bendro su muzika,is tevelio puses nemazai grojaciu,muzikaliu zmoniu.
Vaikiukas dar gerai sedet nemokejo,bet kaip suniukas koks (sory)i garsus reaguodavo,gitarai grojant pritardavo,niuniuodavo idomiai taip smile.gif Darzelyje atstovaudavo uz grupe,eilerasciai ir tt.Scena,demesys patiko.
Paskutiniais darzo metais,atejo atstovas is muzikos mokyklos,rinktis vaiku su muzikos gabumais,siulyti teveliams ir tt.Is 18-kos,3 teissirinko,tame tarpe ir musiski vaika.Palankem ten metus,paskui atejo metas mokslams,pasirinkom mokykla su +muzikiniu issilavinimu.Ten zinoma rinkimas buvo,pagal muzikinius gabumus,klases formavimas.Papuoleme iskarto.Klase rinktine..mokykla stipriai muzikine,o dar ir klase geriausi is geriausiu.
Prasidejo mokslo metai..Vaikas jautrus,mamyciukas,babyciukas..sunki adaptacija.."Kvailiai",isleidom vaika -6,5m doh.gif Cia jau kita butu istorija.
Pirmoje klaseje daug sirgo,tai pagrinde namie mokinomes.Priprato su teveliais pamokas ruost..Pradziai patiko mums prisidet,gera mama jauciaus ir tt.Bet antroj,trecioj klasej ziurim,kad be musu pagalbos ne krust verysad.gif .. Diktantai,rasineliai kuo puikiausiai-mat is klausos viska varo.O vat su matematika-sunkus lb reikalai..Vargstam visi,dar spec pedagoge padeda.Instrumenta pasirinko nuo 2kl,elektronini pianina(nusprendem,kad lengviausia bus).Groja namie nemazai,neverciamai,priseda,uzsideda ausines ir sedi valandu valandas.Kuria daug,mamyciu proga sukure kurinuka siurprizui wub.gif
Padrikas rasymas gaunas,tiek noris viska issakyt.
4-ai klasei besibaigiant,issikviete mus muzikos pavaduotoja,ir pasiule sprest del tolimesnio mokinimosi muzikineje klaseje..Tipo vaikui bus sunku lb toliau krimsti muzika..Kad vaikui jaudulys,stresas per pasirodymus gali buti..Solfedziai,natos..aukstoji matematika,su tuo visiskai sutinku.Nusprendem palikti paciam vaikui viska nusprest..(uztenka.kad isgrudom i mokslus anksciau laiko doh.gif ) Susede su vaiku,bandem padeti isaiskint..kad bus lb sunku,daug sunkiau nei pradinese..Vaikas supranta,kad sunku..BET NORI TOLIAU MOKYTIS! doh.gif Sakeme,kad grojimas pasiliktu kaip burelis,nebutu tik atsiskaitymu,grojimu pries auditorija,tipo stresu,jaudulio nebutu!(cia stengemes atkartot pavaduotojos zodzius!)Vaikas neeeeee!as noriu atsiskaitymu!noriu groti pries visus,kad visi matytu ir tt! Ir istikro.. per atsiskaityma ramiu ramiausiai atsiskaite..ne vienos klaideles,be jokio jaudulio!Kiti vaikuciai matesi,kad jaudinasi be galo..gabus be galo vaikai,trukinejo,klydinejo..nuo scenos bombardavi nulipinejo blush2.gif Musiskio vaiko instrumento mokytojas paskambino,pagyre,kad sauniai sugrojo,be klaideliu.
Pasilikom toj muzikinej klaseje..Nzn kas toliau musu laikia..Jei nesiseks su natom,solfedziu,tai ateiti gal pasalins per prievarta is tos klases.. verysad.gif Vaikui sokas bus nerealus.. verysad.gif Klases draugai..Jau adaptavos,nors sunkiai..Vaikui pastovumas svarbu..Visiems mazyliams svarbu,bet tam vaikui ipatingai,toks jau yra.
Tikrai nesitikiu ir net negalvoju apie vaiko muzikine profesija uzaugus..Man mamai nesinori vaiko apkraut.Ir taip jau mokslai vaikams sudetingi.Bet nesinori taip kaip anyta mano dabar,dejuoja ir dejuoja,gailisi kad sunaus neisleido,nesuteike muzikinio issilavinimo sunui.Mokytoja mokykloje pradirbo,rupinosi aukletiniais,saviem laiko nebeuztekdavo..Jis savamokslis,groja namie visais imanomais instrumentais.Musu rate daug baigusiu muzikalke,dauguma is ju pamirse kaip groti,sako net sapne saves nebemato grojant smile.gif Tetusis musu nebaiges jokio muzikinio,bet be muzikos negali gyvent..Is stuomens ir liemens,statybose dyrba..Muzikos instrumentai tirpsta rankose..Kas nezino,isgirsta-negali patiket bigsmile.gif smile.gif))
Tai vat ir nezinau,bijau ateities..Ar pasiseks baigti muzika,ar imanoma baigt jei sunkiai seksis natos,tik klausa gera?.. Klausa 100%ine..cia ir muzikos mokytojai neabejoja,Dainu dainelej dalyvavo,balsas stiprus..
Oj pripaisiau.. 4u.gif
Pireja
As nelabai supratau, kodel mokytojai siulo palikti ta klase... Kaip supratau, su muzika problemu ji kaip ir neturi, problema su kitais dalykais?
*Gina
Problema su natomis,teorine muzikos dalimi..Man paciai keista,dauguma vaikiuku reikia skatinti mokintis muzikos,nepasiduoti sunkumams ir tt.,o cia siule pasigalvoti ir galbut mesti.Instrumento mokytojas neturi jokiu nusiskundimu del grojimu,kaip tik pagyrimus gauna..o vat muz mokttoja nzn..samdemes ja vis papildomai po pamoku tu natu mokintis..Ai,man isvis ten interesnei..I ta klase norinciu lb daug,ne visiems norintiems vieta yra.Is sesiu tik vienam.Tai gal ir nori atsikratyt tais kam sunkiau sekas,nzn..Lengviau gi dirbti su tais kuriems is pirmo karto viskas aisku..o cia kazkam vis papildomai aiskint reikia..
flight
QUOTE("Tarp Kitko" @ 2008 09 23, 14:13)
Problema su natomis,teorine muzikos dalimi..
*

Kokios konkrečiai problemos? Čia kaip supratau nelabai sekasi solfedžio? Jei klausa puiki (o gal net absoliutininkas?), tai su solfedžio problemų neturėtų būti smile.gif
*Gina
Geda man paciai,bet as ne bum bum apie muzika surrender.gif Negaliu net dorai pasakyti kas ten vaikui nesiseka toj muzikoj..Nesiseka pamokose kur rasosi i sasvinius,atsiskaitineja.Grojime pas instrumento mokytoja tik sekas.
flight
QUOTE("Tarp Kitko" @ 2008 09 23, 14:55)
Nesiseka pamokose kur rasosi i sasvinius,atsiskaitineja.
*

rašosi į sąsiuvinius natas? Tai gal diktantai kokie?
*Gina
Gal ir diktantai natu..Na va,db atsiverciau sasv muzikos,ten mazoro ir monoro struktura,alteracijos zenklai,intervalai.Tai va cia ta jie ir mokinas,is tu visu tokiu dalyku ir nesiseka.As nieko nesuprantu ir negaliu vaikui padeti.Ka ten padesi jei net vat negaliu dorai paaiskint ka mokosi!!... sad.gif Tetis irgi nebaige tu mokslu,irgi nesugeba padet.. verysad.gif Samdysim vel mokytoja..
flight
QUOTE("Tarp Kitko" @ 2008 09 23, 15:23)
Na va,db atsiverciau sasv muzikos,ten mazoro ir monoro struktura,alteracijos zenklai,intervalai.
*

Supratau, teorija. Na, jei vaikas muzikalus, tai šis dalykas tikrai pataisomas, reikia tik mokytojo kantrybės ir vaiko noro - kad pasėdėtų, padirbėtų 4u.gif
Pireja
Na, man irgi atrodo, kad ten nera aukstoji matematika. Pasedet reikia ir ismokt. O jeigu jai patinka tik groti - tai irgi ne problema, yra juk visokiu bureliu, kuriuose galima ismokti vienu ar kitu instrumentu groti. Ta prasme, net pakeitus mokykla, galimybe groti galima lengvai islaikyti.
*Gina
Musu vaikas,tikiu,grotu ir be muzikos mokytoju..kaip ir tetis,kuo puikiausias savamokslis.Jei sirdis muzikuoja,tai niekas to neatims.O mokyklos tai labiausiai nesinoretu keisti..Ne del to,kad muzikos nebemokytu,o del seip,vietos keitimo,pokyciu ir tt.Minejau jau,vaikas jautrus,adaptuojasi sunkiai.
Mokykla mums pagal rajona,vaikas muzikalus,su mokslais tik sudetingiau..butent loginiu mastymu manau.Bet va vakar 10 ciela parsinese mirksiukas.gif is lietuviu kalbos.Na cia ne i tema,bet mums svente victory.gif
Tai vat,abydna butu keist vaikui mokymosi vieta,draugus..
Galejome mes ir i kita pradine/vidurine mokykla leisti,na bet kviete,agitavo pasirinkti butent ju mokykla musu vaikui,tai ir neatsisakeme zinoma.O vat sunkumams prasidejus,jau atsifutbolinti siulo..Pasiula vaiku ten didele,tai tik delto manau.
Dar darzelinio amziaus kai buvo,spyriojosi vienu tarpu,kad nebeit.Issiaiskinome priezasti-sunku buvo sugrot dudele,nes pirstukai trumpi buvo,skyluciu nepavykdavo visu uzspaust:)Tai zinoma prisnekinom,padrasinom,kad viskas bus gerai,kad nepasiduotu ir tt.Daugiau ne karto nesuabejojo del mokymosi.Tai nzn,db jei nebus linke mokytojai padet,kaip reiktu vaikui pasakyt,kad tu nebegali mokytis ten?.. verysad.gif
inesaa
Sveikos mamytes!!! Savo busimai pirmokelei taip pat renku mokykla smile.gif ,galvoju apie Balsio gimnazija! Gal kas lanko sia mokykla ir galetu patarti! Girdejau kad muzikos kruvis labai didelis,o kiti mokslai nukencia! Kaip ten is tikruju yra??? Ir gal galetumet patart kokia gera mokytoja smile.gif Buciau labai dekinka jei kas pasidalintu savo ziniomis 4u.gif
Treja
QUOTE(inesaa @ 2008 12 10, 23:21)
Sveikos mamytes!!! Savo busimai pirmokelei taip pat renku mokykla smile.gif ,galvoju apie Balsio gimnazija! Gal kas lanko sia mokykla ir galetu patarti! Girdejau kad muzikos kruvis labai didelis,o kiti mokslai nukencia! Kaip ten is tikruju yra??? Ir gal galetumet patart kokia gera mokytoja smile.gif Buciau labai dekinka jei kas pasidalintu savo ziniomis 4u.gif
*

Čia kalba eina turbūt apie Klaipėdos menų gimnaziją g.gif
(*sHeip*)
Mano lanko , bet zadam , kad mesim schmoll.gif
Kriiste
As dicki irgi leidziu, buna visko - nenori, tingi, negroja, ale vistiek kazko ismoksta, manau jau geriau nei kieme blaskos ir kokiu nesamoniu prisimasto - ka i galva ides - tikrai nereiks papildomai nesiotis rolleyes.gif ir atsakobybe biski ugdosi blush2.gif
bialetti
Sveikos mamos,gal kam reikalinga skersine fleita-parduodu.Visa info per AZ.
Onelė
wub.gif Sveikutės, būsimųjų muzikantų mamytės! biggrin.gif Mano vyresnėlė dukrelė jau baigė 4 Muzikos mokyklos klases. Buvo visko: ir didelio noro mokytis, ir mesti mokyklą... Bet šiaip tai lankė noriai. Liko dar 3 metai. Tikiuosi, kad noras mokytis užgoš laisvo laiko troškimą. Nes Muzikos mokykla tikrai atima daug laiko. g.gif
*woman*
Laba visoms 4u.gif Sūnus Algirdo muzikos mokykloj baigė pirmą klasę-sekėsi gerai,lankė noriai,tai kitais mokslo metais toliau lankys. Nors mokykla nuo vidurinės ir namų tikrai toli,daug laiko atima kelionės į ir iš...,Tačiau vaikui ten gerai,tai ko daugiau ir norėti???
P.S. mokykla Vilniuj
vilma Liu
QUOTE("Tarp Kitko" @ 2008 09 24, 10:35)
Musu vaikas,tikiu,grotu ir be muzikos mokytoju..kaip ir tetis,kuo puikiausias savamokslis.Jei sirdis muzikuoja,tai niekas to neatims.O mokyklos tai labiausiai nesinoretu keisti..Ne del to,kad muzikos nebemokytu,o del seip,vietos keitimo,pokyciu ir tt.Minejau jau,vaikas jautrus,adaptuojasi sunkiai.
Mokykla mums pagal rajona,vaikas muzikalus,su mokslais tik sudetingiau..butent loginiu mastymu manau.Bet va vakar 10 ciela parsinese mirksiukas.gif  is lietuviu kalbos.Na cia ne i tema,bet mums svente victory.gif
Tai vat,abydna butu keist vaikui mokymosi vieta,draugus..
Galejome mes ir i kita pradine/vidurine mokykla leisti,na bet kviete,agitavo pasirinkti butent ju mokykla musu vaikui,tai ir neatsisakeme zinoma.O vat sunkumams prasidejus,jau atsifutbolinti siulo..Pasiula vaiku ten didele,tai tik delto manau.
Dar darzelinio amziaus kai buvo,spyriojosi vienu tarpu,kad nebeit.Issiaiskinome priezasti-sunku buvo sugrot dudele,nes pirstukai trumpi buvo,skyluciu nepavykdavo visu uzspaust:)Tai zinoma prisnekinom,padrasinom,kad viskas bus gerai,kad nepasiduotu ir tt.Daugiau ne karto nesuabejojo del mokymosi.Tai nzn,db jei nebus linke mokytojai padet,kaip reiktu vaikui pasakyt,kad tu nebegali mokytis ten?.. verysad.gif
*

Ar ne apie Juventos mokyklą kalbat?  Girdėjau ne vienam panašiai yra nutikę.

Laimir
Sveikos mamytės

Mano vyresnėlė lanko muzikos mokyklą fortepijono klasę smile.gif na per vienus metus sugebėjome pabaigti dvi klases thumbup.gif pasak dukros ,va mama kiek aš tau pinigų sutaupiau 360 lt biggrin.gif dar plius solfedis ir choras, na gerai pagalvojus gaila vaiko, bet jai pačiai labai patinka o ir laiko kvailionėms ir šiuoliavimams į šoną nėra ir kada pagalvoti bigsmile.gif
dinokis
Mano vyriausia dukra pradejus lankyti antra klase, pati nuejo i muzikos mokykla, issirinko muzikos mokytoja ir grizusi namo pareiske, kad man tereikia eiti parasyti prasyma doh.gif . Na siemet jau baige pradini ugdyma thumbup.gif
Atlantida
Sveikos, o mums tai nutiko bajeris su muzikos mokykla... Istojo i chorini dainavima, o po menesio (t.y liepos pabaigoj) gydytojai atrado mazgus ant balso klosciu ir uzdraude dainuot bent puse metu, paskui vel tikrins... doh.gif Gerai, kad muzikos mokyklos administracija pazadejo sia problema issprest, nors jau yra istojusiuju sarasas ir visi vaikai suskirstyti i specialybes, - taigi mokysis grot instrumentu (gitara), choro nelankys visai, o solfedi lankys, bet mokytoja bus perspeta ir dainuot per solfedi nereikes ar nebent minimaliai.
Larysa
O aš savo mažą 6 metų žmogeliuką įrašiau į muzikos mokyklą ir tikėjausi, kad jam patiks, jį lavins, nes mačiau mokyklos vaikučių rezultatus( koncertai, nes tai chorinio dainavimo mokykla). Man net širdis greičiau imdavo plakti, kai vaikai uždainuodavo. Po metų maniškis per sukoštus dantis sako - eisiu dar ir kitais metais, nes suvokia , kad aš to labai norėčiau. Dar po metų - noro vis mažiau... Bet po dviejų - pasikeitė mokytoja, pats pajuto, kad muzika - tai tikrai "kažkas" ir jau šiemet prasidės penkti metai su muzika. O paklausus kaip toliau, nekyla klausimų "aišku dainuosiu".
Žinoma krepšinis, futbolas - niekada nepamirštami thumbup.gif
furbele
Aš irgi lankau smile.gif Šiemet paskutiniai metai... Ir ačiū Dievui...
Elzbieta
O kaip Algirdo muzikos mokykla, ar kas lankot? Gal galima isgirsti nuomoniu apie styginiu klase?? ax.gif 4u.gif
daniele
šiemet įstojom į muzikos mokyklą ir patirėm šoką per bendrą susirinkimą - mokėstis padidėjo, o pamoku skaičius sumažėjo sumažėjo doh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.