Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mėnesinių atitolinimas/paankstinimas
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Kontraceptinės priemonės
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Zvirbliuke
Reikėtų kelioms dienoms atitolinti mėnesines. Ar yra koks būdas nevartojančioms KT? unsure.gif
Lukutis
manau tau situ klausimu reiketu kreiptis pas ginekologa, jis patars.
bet as kazka girdejus kad galima, tik reiks tau ginekologo konsultacijos.
88888
Nera. Gali pagerti vitamino C, bet jis neduos jokios garantijos, na gal menesines bus siek tiek "silpnesnes", o gal kokia dienene ir nutolins...

Jeigu vartotum KT, reiketu isgerus 1 pakuote, nedaryti 7 dienu pertraukos ir isgarto pradeti gerti antraja...
snoopy
QUOTE (maza:) @ 2004 11 30, 14:56)
Nera. Gali pagerti vitamino C, bet jis neduos jokios garantijos, na gal menesines bus siek tiek "silpnesnes", o gal kokia dienene ir nutolins...

Jeigu vartotum KT, reiketu isgerus 1 pakuote, nedaryti 7 dienu pertraukos ir isgarto pradeti gerti antraja...

as irgi kazka girdejau paie vitamina C, citrinu valgyma ir panasiai, bet tai labai neefektyvus metodai...
O del KT, kaip atitolint menesines, jei geri 28tableciu KT, o ne 21??? Negerti tu paskutiniu 4 "cukriniu" tabletyciu? g.gif
Lukutis

yra galimybe atitolinti menesines, nevartojant kt, bet reikia nueiti pas ginekologa ir jis israso tam tikru vaistuku ir menesines gali prasideti veliau net dvievs savaitem, negu iprastai biggrin.gif
88888
QUOTE (rasukas @ 2004 11 30, 15:51)

yra galimybe atitolinti menesines, nevartojant kt, bet reikia nueiti pas ginekologa ir jis israso tam tikru vaistuku ir menesines gali prasideti veliau net dvievs savaitem, negu iprastai biggrin.gif

labai keista g.gif As tik prie savaite buvau pas ginekologe ir ji man pasake mano minetus budus, t.y. jeigu negeri KT, jokiu "stebuklingu" tabletyciu nera... Ir mano ginekologe, na nevisai atsilikus manyciau... blink.gif
Papildyta @ [mergetime]1101913603[/mergetime]
QUOTE (rasukas @ 2004 11 30, 15:51)

labai keista g.gif As tik prie savaite buvau pas ginekologe ir ji man pasake mano minetus budus, t.y. jeigu negeri KT, jokiu "stebuklingu" tabletyciu nera... Ir mano ginekologe, na nevisai atsilikus manyciau... blink.gif
Lukutis
nu as situ klausimu kalbejausi su drauge, kuriai reikejo atitolinti menesines, nes jos turejo buti per pacias jos vestuves, nu ir ka kaip ir sakiau ginekologas israse vaistuku ir menesines buvo atitolintos. biggrin.gif
manykit ka norit, bet tok ' stebuklas' buna. tongue.gif
norge
Maza, gal tai tik reiškia, kad turi gerą ginekologę. wink.gif Kai man reikėjo panašios pagalbos, tai sesuo gydytoja pasakė, kad ji savo sesei tokių dalykų nerekomenduoja. Ir apsiėjau be tablečių. Yra gi šiais laikais patikimų hgienos priemonių, ir nėr tokis baubas tos mmm bet kokioje situacijoje. smile.gif
Smurka
QUOTE (norge @ 2004 12 02, 11:03)
Yra gi šiais laikais patikimų hgienos priemonių, ir nėr tokis baubas tos mmm bet kokioje situacijoje. smile.gif

Jei turi galvoje tampax ar ob, tai manes asmeniskai pirmasias tris dienas sios priemones neisgelbetu. Kraujuoju kaip per pasaulini tvana blink.gif
Moteris
Tokia tema jau buvo, gali daugiau pasiskaityti
http://www.supermama.com/InvisionBoard/ind...showtopic=12093

Esme ta, kad as vistiek susirgau smile.gif
Smurka
QUOTE (Moteris @ 2004 12 02, 17:24)
Esme ta, kad as vistiek susirgau smile.gif

Gerdama KT ar vartodama vitamina C bei kitas liaudiskas priemones?
Fasolka
vitaminas C..-- sh...s, nu gal kartais.. o KT tai uztikrinta beveik visada priemone
Bitulka
Moterytes as gal ne i tema, bet noriu paklausti ar buvo kuriai is jusu taip, kad isgerus paskutine KT tablete rytojaus diena prasidetu menesines? unsure.gif
KT geriu jau senai, bet taip atsitiko pirma karta, visada prasidedavo po 2-3 dienu ...o dabar... sad.gif ne sis ne tas.... g.gif
Lukutis
o man buvo taip, kad dar buvo like trys tabletes, o susirgau. g.gif
Bitulka
QUOTE (rasukas @ 2004 12 03, 12:51)
o man buvo taip, kad dar buvo like trys tabletes, o susirgau. g.gif

Ir kuo viskas pasibaige? Nesikreipei i gydytoja?
Karamba
sveikos,
iskilo man tokia problema - nutarem vasario 16 diena vaziuot i jurmala i aqva parka, bet man kaip tik ta diena turi prasideti menstruacijos sad.gif kaip galima jas paankstinti? gal jei dabar nustociau gerti kontraceptikus man jos prasidetu, o jau po 7 dienu vel pradeti gerti?
kas turit kokiu genialiu minciu labai prasau pasidalinti smile.gif is anksto dekoju smile.gif biggrin.gif
Lašelis
Tu nenutrauk, o gerk toliau , kita cikla .As vasara taip dariau.Gryzom nuo juros ir nutraukiau.Susirgau ir po septyniu dienu vel pradejau cikla. Cia kazkurioj temoj ir daktare taip patare.
Karamba
tiesa uzmirsau pasakyti, jog kontraceptikus jau zadu pakeisti spirale, otdel tai yra paskutinis pakutis kuri geriu smile.gif tai gal galiu ir nebaigti visos pakuotes? smile.gif
Karamba
QUOTE(Laselis @ 2005 02 01, 14:30)
Tu nenutrauk, o gerk toliau , kita cikla .As vasara taip dariau.Gryzom nuo juros ir nutraukiau.Susirgau ir po septyniu dienu vel pradejau cikla. Cia kazkurioj temoj ir daktare taip patare.
*

na turbut tex pasinaudoti tavo patarimu ir nusipirkti dar viena pakuote smile.gif ax.gif
Ugniaplaukė
gali visaip daryti, arba nutraukti, bet tai ne garantija, kad iskart po nutraukimo jos bus, tada gal geriau isgerk nestabdydama dar viena pakuote...gali ir nepilna, tik kol reikia. geros keliones
Lašelis
QUOTE(Karamba @ 2005 02 01, 14:39)
na turbut tex pasinaudoti tavo patarimu ir nusipirkti dar viena pakuote smile.gif  ax.gif
*

Geriau pratesk ir smileysex.gif bus ramus blush2.gif
r@siukas
Siulau be pertraukos gerti antra pakuote, o nutrukti vidury pakuotes nerekomenduojama
BiZė
Zinau, kad jei norima nutolinti, tai reikia gryna citrina valgyti essen.gif
Pikciurna_
QUOTE(BaMbiZiukE @ 2005 02 17, 17:58)
Zinau, kad jei norima nutolinti, tai reikia gryna citrina valgyti essen.gif
*

Jei tai butu tiesa doh.gif , tai mes visos tas citrinas rytumeme kilogramais laugh.gif
gunala
O man cirtinos tikrai padeda jei nori nutolinti.

Jei nori paankstinti, tai gerai pasiparink pirty, arba labai karsoj vonioj, kelis kartus per diena.

Isbandyta, patikrinta, tikrai padeda.
FU
As menesines atitolinu pradedama gert KT ax.gif bile kuria ciklo diena. Pirma diena 3 tabletes, paskui sekancias 3 dienas po 2 ir toliau po viena, kol noriu, kad uzsilaikytu menesines, sis budas bent man tai yra thumbup.gif mirksiukas.gif thumbup.gif
Becel
help.gif ar galima negerti dvieju paskutiniu tableciu pakuotes, kad mmmm prasidetu anksciau? nesumazins veiksmingumo tokia tvarka? labai labai reikia paankstinti mmm blush2.gif

help.gif
Becel
QUOTE(Baltija @ 2005 02 20, 18:33)
help.gif  ar galima negerti dvieju paskutiniu tableciu pakuotes, kad mmmm prasidetu anksciau?  nesumazins veiksmingumo tokia tvarka?  labai labai reikia paankstinti mmm  blush2.gif

help.gif
*

nei viena nezinot ? unsure.gif verysad.gif
Karamba
QUOTE(Baltija @ 2005 02 20, 18:33)
help.gif  ar galima negerti dvieju paskutiniu tableciu pakuotes, kad mmmm prasidetu anksciau?  nesumazins veiksmingumo tokia tvarka?  labai labai reikia paankstinti mmm  blush2.gif

help.gif
*

na as net nzn, bet jei nenori nestumo, tai manau gal geriau naudokit papildomai prezervatyvus smile.gif
Isadora
Mes irgi ruošiamės po poros mėnesių važiuot į kelionę ir kaip tik tą savaitę turi būti mmmm, kažkoks pravalas cry.gif Tai jei gersiu antrą pakuotę iš eilės, tai jos man pasiankstins vieną savaitę? Kas bandė taip pakoreguoti mmm laiką, patarkit, please 4u.gif
liepsnele
QUOTE(Isadora @ 2005 04 11, 10:42)
Mes irgi ruošiamės po poros mėnesių važiuot į kelionę ir kaip tik tą savaitę turi būti mmmm, kažkoks pravalas  cry.gif  Tai jei gersiu antrą pakuotę iš eilės, tai jos man pasiankstins vieną savaitę? Kas bandė taip pakoreguoti mmm laiką, patarkit, please  4u.gif
*

nelabai suprantu, ką tu turi omeny, ar jos pasiankstins vieną savaitę? Jei gersi be pertraukos 2 pakuotes, tai turėtum susirgti tik tada, kai padarysi pertrauką po 2 pakuotės - standartiškai kaip visada susergi padarius pertrauką - 4-tą ar kokią ten dieną. Bet būna, kad kitom pateplioja geriant 2 pakuotes iš eilės. Aš esu ne su vienom KT gėrus 2 pakuotes iš eilės ir nesirgus, nei tepliojo man nei ką.

Jeigu tau po dviejų mėnesių tk kelionė, tai gali pabandyt pasiskaičiuot ir jei liko dar dvi pakuotes gert iki to laiko, tai vienąkart daryt trumpesnę nei 7 dienų pertrauką - pvz. tik 2 ar 3 dienų ir dar po kitos pakuotės vėl daryt trumpesnę pertrauką. Nu jei parašytum konkrečiau datom, pvz. šiandie kelintą tabletę geri arba kelinta pertraukos diena (jei dabar kaip tik pertrauka tarp pakuočių) ir kada tiksliai į kelionę važiuoji, pasiūlyčiau tau konkrečiau.
Isadora
Balandžio 4 pradėjau naują pakuotę, baigsiu 04.24, pertrauka 04.25-05.01. Paskui kita pakuotė 05.02-05.22, o pertrauka 05.23-05.29 ir t.t., Išvažiuojam 06.20 ir kaip tik gaunasi ta pertrauka per kurią būna mmm... doh.gif
Tai aš galvoju jei gersiu dabar dvi iškart (vieną 04.04-04.24, kitą 04.25-05.15), tai tada man mmm bus maždaug gegužės 16-22, o ne kaip geriant normaliai 23-29, ar aš neteisi? g.gif Aš galvoju tada man viskas pasitrauks viena savaite atgal...
liepsnele
QUOTE(Isadora @ 2005 04 11, 11:28)
Balandžio 4 pradėjau naują pakuotę, baigsiu 04.24, pertrauka 04.25-05.01.  Paskui kita pakuotė 05.02-05.22, o pertrauka 05.23-05.29 ir t.t., Išvažiuojam 06.20 ir kaip tik gaunasi ta pertrauka per kurią būna mmm...  doh.gif
Tai aš galvoju jei gersiu dabar dvi iškart (vieną 04.04-04.24, kitą 04.25-05.15), tai tada man mmm bus maždaug gegužės 16-22, o ne kaip geriant normaliai 23-29, ar aš neteisi?  g.gif Aš galvoju tada man viskas pasitrauks viena savaite atgal...
*

Taip, tu teisingai mąstai ax.gif . Turbūt ir geriausia tau būtų šį mėnesį nedaryt pertraukos, vat jeigu ir teplios geriant, tai ne per atostogas smile.gif . Taip ir daryk smile.gif .
Isadora
QUOTE(liepsnelė @ 2005 04 11, 12:36)
Taip, tu teisingai mąstai  ax.gif . Turbūt ir geriausia tau būtų šį mėnesį nedaryt pertraukos, vat jeigu ir teplios geriant, tai ne per atostogas  smile.gif . Taip ir daryk  smile.gif .
*

Ačiū 4u.gif , nes niekada nebuvau to darius, tai tiksliai ir nežinojau ar aš čia teisingai galvoju ax.gif

Liepsnele, o gal žinai ar čia nieko tokio gerti be pertraukos? g.gif
Zemze
Mama man pasakojo apie senovini (tiksliau tarybini) moteru buda paankstinti menesinems - jos atsiguldavo i labai karsta vonia sad.gif Tuomet juk nebuvo normaliu tableciu, nei Evros, kad nusiklijuoji anksciau ir prasideda.

Sitoki buda karta pabande ir mano mamyte... Ziuariai sukraujavo... O pasirode, kad ji jau laukesi... manes. Bet nieko, kaip matome tongue.gif biggrin.gif smile.gif
liepsnele
QUOTE(Zemze @ 2005 04 11, 11:50)
Mama man pasakojo apie senovini (tiksliau tarybini) moteru buda paankstinti menesinems - jos atsiguldavo i labai karsta vonia  sad.gif  Tuomet juk nebuvo normaliu tableciu, nei Evros, kad nusiklijuoji anksciau ir prasideda.

Sitoki buda karta pabande ir mano mamyte... Ziuariai sukraujavo... O pasirode, kad ji jau laukesi... manes. Bet nieko, kaip matome  tongue.gif  biggrin.gif  smile.gif
*

tai jau šitas būdas geriant KT ne prie ko turbūt smile.gif

O man šitas būdas tai kaip tik atitolindavo menstruacijas g.gif , esu maudžiusis prieš pat jom prasidedant, ir tai man suvėlino kelias dienas unsure.gif . Ir paskui tai dariau, ir vėl efektas toks pat buvo...
Zemze
Na tuomet, manyciau, geriant tabletes ar naudojant pleistra, tiesiog baigti vartoti anksciau nei planuota, ir menesines turetu prasidetianksciau. Bet nutraukus anksciau, iki prasides menesines, reiktu naudotis papildoma apsauga.
liepsnele
QUOTE(Zemze @ 2005 04 24, 13:35)
Na tuomet, manyciau, geriant tabletes ar naudojant pleistra, tiesiog baigti vartoti anksciau nei planuota, ir menesines turetu prasidetianksciau. Bet nutraukus anksciau, iki prasides menesines, reiktu naudotis papildoma apsauga.
*

taip nereikėtų daryt. Geriau jau nedaryt pertraukos tarp KT pakuočių ar tarp pleistro klijavimo. Tada nereikės papildomos apsaugos.
ritusė
Pati geriu po 4-5 pakuotes iš eilės.Gėriau nuo rugsėjo,pertrauką padariau sausį ir toliau geriu iki šiol.Dabar planuoju pertrauką gegužės pradžioj,kad visą vasarą būtų ramu. Tai sugalvojau ne aš pati,o perskaičiau keletą rimtų straipsnių.
liepsnele
QUOTE(ritusė @ 2005 04 26, 15:19)
Pati geriu  po 4-5 pakuotes iš eilės.Gėriau nuo rugsėjo,pertrauką padariau sausį ir toliau geriu iki šiol.Dabar planuoju pertrauką gegužės pradžioj,kad visą vasarą būtų ramu. Tai sugalvojau ne aš pati,o perskaičiau keletą rimtų straipsnių.
*

Nu taip, užsieny daug kas praktikuoja tik 1-2 sirgimus į metus su KT...
Bet dėl to "rimtumo" - straipsniai niekad nėra labai patikima info, deja... Daug juose reklamos, nebent turėtum galimybę pabendraut su tiesiogiai atlikusiais tyrimus. O dėl tyrimų patikimumo - vėl kitas klausimas, kadangi ta praktika gert gert be pertraukų propaguojama neseniai, tai ir tokių rimtų, ilgalaikių tyrimų dar nėra. Sunku pasakyt, kokį poveikį daro ilgalaikei sveikatai, o juo labiau - būsimų vaikų blink.gif .
ritusė
Matai, liepsnele, idėja tokia,kad geriant KT cikliniai hormoniniai pokyčiai vis tiek nevyksta,arba labai nežymus(nėra nei ryškaus estrogenų didėjimo,nei LH piko ir t.t.)todėl nėrabūtinas ir tas kraujavimas. Būtent apie tai straipsnius ir turėjau mintį. O dėl patikimų tyrimų apie ilgalaikį vartojimą tai tu visai teisi-jų net ir negali būti. Iš tiesų visai neaišku per kiek laiko atsistatys vaisingumas,nes tyrimais,kuriuos pateikia viena farmacinė kompanija tikrai negali pasitikėti.Būtinos ilgalaikės studijos. O kadangi vaikų nebeplanuoju,tai manau ,kad sau per keletą metų tikrai nebepakenksiu.
liepsnele
rituse, žinau puikiai tas jų reklamuojamas idėjas, pati daug skaičius smile.gif .
Taip, vaisingumas ir įtaka tavo būsimiem vaikam yra vienas dalykas, bet yra ir kitas niuansas - tavo pačios sveikata, kuria rizikuoji... Juk nežinai, kaip toks gėrimas dabar pasireikš kad ir po 10 metų...
ritusė
Žinai,liepsnele,gal Tu ir teisi.Bet tai taip patogu...
liepsnele
QUOTE(ritusė @ 2005 04 28, 12:17)
Bet tai taip patogu...
*

Kaip dažnai renkamės patogumą ar grožį, neatsižvelgdami į pasekmes sveikatai...
Nu ir aš pati dažnai visko neapgalvoju...
ritusė
Na va,ilgai ieškojau ir pagaliau radau.'' Lietuvos akušerija ir ginekologija" 2005m. Nr1 doc J.Ališausko ir dr.V.Vasjanovos straipsnis apie kontracepciją ilgais ciklais-t.y.KT vartojimą be pertraukos, taikant 42,63,84,168 ar 336 dienų kursus. Išanalizuoti 24 straipsniai, remtasi pastaraisiais metais paskelbtais penkių atsitiktinių imčių kontroliuojamų tyrimų rezultatais.Pirmieji tyrimai atlikti Didžiojoje Britanijoje jau 1977,tačiau rimtesnės studijos pradėtos 1993 metais. Išvada:nėra įrodymų,kad padaugėja šalutinių reakcijų vartojant KT ilgais ciklais.
Utiuitiutė
Norint atitolint tas dienas, reikia nedaryti 7 dienų pertraukos, o iškart baigus vieną pakuotę, pradėt gerti kitą
Čika
Taip. Gerk tabletes tiek dienų, kiek tau reikia, o po to darai 7 dienų pertrauką ir geri toliau kaip įprasta.
body
as irgi taip dariau, bet tom dienom kai turejo but menesines vistiek tepė, tai pagalvojau kad visada darysiu pertraukas, vistiek geriant KT menesinės silpnos...
liepsnele
QUOTE(body @ 2005 07 12, 11:28)
as irgi taip dariau, bet tom dienom kai turejo but menesines vistiek tepė, tai pagalvojau kad visada darysiu pertraukas, vistiek geriant KT menesinės silpnos...
*

esu taip darius keliskart, kai labai reikėjo, ir viskas buvo ok mirksiukas.gif . O vat draugė tuo pat metu irgi nedarė pertraukos, bet kraujavo net ilgiau nei būtų padarius pertrauką blink.gif , tai manau, kad jai tiesiog netiko vartojamos tabletės.
Miaška
QUOTE(liepsnelė @ 2005 07 12, 12:19)
esu taip darius keliskart, kai labai reikėjo, ir viskas buvo ok  mirksiukas.gif .  O vat draugė tuo pat metu irgi nedarė pertraukos, bet kraujavo net ilgiau nei būtų padarius pertrauką  blink.gif , tai manau, kad jai tiesiog netiko vartojamos tabletės.
*

Pamėginsiu ir aš nedaryti pertraukos tarp KT - nes mmm turėtų būti per atostogas, o atostogos trumpos, be to - pirmą kartą po kelerių metų, nenoriu jokių mmm schmoll.gif
Žiūrėsiu, kaip pavyks, ar nesusirgsiu.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.