kai knygų mugėje 2005 m. nusipirkau vardų žodyną ir a.a. Kuzavinis man autografą rašė, tai sakė, kad į šį žodyną naujai įdėtas senas graikiškas vardas Elektra. jis atitinka liet. Gintarė.
vėliau šį vardą aptarėme su drauge. mums, baigusioms filologijos studijas, vardas geras, bet plačiajai visuomenei gal ir sukeltų šoką.
ta pati ka ir apie Snaige, Saule,Meile, Azuola, Giriu,Pieva ir kitus ne zmogaus o daiktu reiskiniu ir t.t. pavadinimus. ne ne ne ir dar karta ne
bet, Puikute, visi vardai reiškia kažkokią realiją, ypatybę, būdo bruožą ar veiksmą.
o pati ar norėtum ,kad tokiu vardu vadintumeis
Puikute,o kuo tau Saulė neįtinka
Lietuviški vardai, įvardinantys daiktus ar reiškinius - labai nieko, visos Saulės, Eglės, Džiugai ir pan.. bet eElektra - nežinau,
Puikute - dauguma vardų įvardina arba daiktus, arba savybes, pvz. Marija - atkaklioji, Pijus - mažasis, Liucija - šviesa, Sofija - išmintis .. bet kai kurie neskamba lietuviškai.. na, kad ir retų vardų temoje skambėje - Ipolitas - arklių kinkytojas, arba Adadona - kažkokia pragaro dvasia QUOTE(Ramunita @ 2007 03 05, 12:54) kazkam ir Elekta normalus QUOTE(Azalija @ 2007 03 05, 13:01) Puikute - dauguma vardų įvardina arba daiktus, arba savybes, pvz. Marija - atkaklioji, Pijus - mažasis, Liucija - šviesa, Sofija - išmintis .. bet kai kurie neskamba lietuviškai.. na, kad ir retų vardų temoje skambėje - Ipolitas - arklių kinkytojas, arba Adadona - kažkokia pragaro dvasia ko nezinai del to sirdies neskauda bet jau geriau kai vardas ivardina isminti, sviesa, nei medziu,dangaus kunu ar kokiu buities prietaisu pavadinimus ir žiūriu autorės pirmos dukters vardas retokas,ir keistas.... Tai Petra ir ELektra.. nežinau, man asmeniškai neskamba gražiai....
nieko gero negalvoju. persigalvos dar tas vyras, o jei ne, tai perkalbėsi.
QUOTE(grange @ 2007 03 05, 13:12) ir žiūriu autorės pirmos dukters vardas retokas,ir keistas.... Tai Petra ir ELektra.. nežinau, man asmeniškai neskamba gražiai.... Petra yra pavadinta įtakojus geram draugui vardu Petras. Jei jau Petrė tai tinka ar ne Dėl Elektros tai čia užsienietiškas vardas...esmė tik tame, kad daugeliui lietuvių asocijuojasi su elektros energija...
šiaip Petras irgi užsienietiškas vardas, bet graikiškas, ne itališkas. gr. petros- uola, akmuo.
sakyčiau, kad Petra tikrai gražus vardas, o vat ta Elektra... reikia taikytis prie aplinkybių ir galvot ne tik esamuoju metu, o kaip vaikui paskui teks būti. to Tavo vyrui ir linkiu
Turbūt labai nevykusiai pajuokavo
Cia turbut bajeris:)))))))))))))))))))))
Man tai visai negražu, jau daug geriau Gintarė, o čia tik kažkoks mandravojimas
Patarčiau mamytei taip greitai nenurašyt šio vardo ir pasidomėt jo etimologija Graikų mitologijoj ir astrologijoj. Man visiškai normalus ir ganėtinai gražus vardas, nes tenka dažnai su juo susidurti, o dar ir bendradarbę taip besivadinančią turiu
O vyras gal D.Mustaine fanas? Nes jis savo dukrytę Elektra pavadino.
ar vyras tik ne Karmen Elektros fanas
bet siaip siaubas ta Elektra
Antikos gerbėjas
Man tai juokigas toks vardas
Man šis vardas asocijuojasi tiesiogiai su elektra. Nepatinka ir tokio tikrai neduočiau.
Tokio vardo tikrai neduočiau....
QUOTE(Kribuk @ 2007 03 05, 16:48) Man šis vardas asocijuojasi tiesiogiai su elektra. sakyciau, cia ne tik asocijuojasi, bet ir reikia butent ta zodi QUOTE(LaiL@ @ 2007 03 05, 18:06) Petra man labai gražus vardas tikrai, sitas labai grazus
elektra būtent ir buvo pavadinta elektra, nes kažkas su gintarais buvo susiję, kai žmonės suprato, kad tokia elektra yra. tam reiškiniui vadinti ir buvo pasirinktas graikiškas gintaro pavadinimas - elektron
Sakyčiau įdomus vardas
Nereikia visada galvoti tik apie vieną žodžio reikšmę, ir nereikia siūlyti tokių variantų, kaip Lemputė ar pan. Be to visi vardai kilę iš kažkokių bendrinių žodžių. Juk jei šeima turi sūnų Roką, niekas nesiūlo kito sūnaus pavadinti Popsu, ar dukters Estrada.
Man šis vardas nei šioks nei toks, pati nenorėčiau tokio vardo ir dukrelės tuo labiau nepavadinčiau.
Asmeniskai man vardas Elektra nepatinka ir as savo vaikui tokio neduociau. Bet jei kam patinka, kodel gi ne, juolab, kad jo reiksme nera bloga
O man šis vardas tiktų labiau kaip pseudonimas kokiai pop žvaigždei
Nesamone,
QUOTE(Bagel @ 2007 03 05, 22:34) Sakyčiau įdomus vardas Nereikia visada galvoti tik apie vieną žodžio reikšmę, ir nereikia siūlyti tokių variantų, kaip Lemputė ar pan. Be to visi vardai kilę iš kažkokių bendrinių žodžių. Juk jei šeima turi sūnų Roką, niekas nesiūlo kito sūnaus pavadinti Popsu, ar dukters Estrada. Elektra labai grazus, senovinis vardas. O pravardziuoti gali bet ka, jei vaikas bus silpnas ir leisis, tai ir pravardziuos, ar bus Ieva, ar Elektra. Mano vardo niekas ir niekad neiskraipydavo (kol pati neiskraipiau Zinoma, gal nevertetu duoti tokiu vardu kaip Karve, Gaidys ir pan. QUOTE(Džiuga+ @ 2007 03 05, 10:30) Normalus vardas Elektra... Graikijoj. Juk ten jis nereiskia elektros, kaip pas mus
Net elektra nukratė...
Įdomu, kad yra žmonių kuriems patinka ar apie šį vardą žino kaip apie vardą...Aš tai tikiuosi, kad gims berniukas....Kaip kad pirmąjį- kad bus mergaitė...
Nu jei sitas vardas neturetu kitos reiksmes, tai butu visai nieko, bet dabar tai ne
QUOTE(muminukas @ 2007 03 05, 12:02) kai knygų mugėje 2005 m. nusipirkau vardų žodyną ir a.a. Kuzavinis man autografą rašė, tai sakė, kad į šį žodyną naujai įdėtas senas graikiškas vardas Elektra. jis atitinka liet. Gintarė. vėliau šį vardą aptarėme su drauge. mums, baigusioms filologijos studijas, vardas geras, bet plačiajai visuomenei gal ir sukeltų šoką. Aš įeinu į šokiruotųjų sarašą. Man tikrai šis vardas nepatinka
Nežino jau žmonės kaip bepindėt
Ir as jau esu isrinkusi savo pukuotukui varda
nea.. juk vaikas mokyklon eis.. ten fizika mokysis.. o darzelyje aukletoja sakys : vaikai nekiskit nagu prie elektros
|