Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Glajai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
lengvute
Aš glajais aptepu pyragus, keksus arba mažytėse formelėse keptus pyragaičius (viską iš gatavos tešlos tongue.gif) , štai keletas jų receptų, bet norėčiau sužinot daugiau wink.gif:

Paprastas glajus

į puodą supilkite pieną, suberkite cukrų ir užvirinkite. Visą laiką maišykite, kol cukrus ištirps. Virinkite 3-5 min., kol glajus šiek tiek sutirštės.

Citrininis glajus

ištirpinkite dubenėlyje sviestą ir sumaišykite su citrinos sultimis ir išsijota cukraus pudra. Dubenėlį įstatykite į verdančio vandens puodą ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Glajus turi būti tirštas. Per daug neperkaitinkite, nes bus prėskas ir grūdėtas.

Apelsinų glajus

ištirpinkite dubenėlyje sviestą ir sumaišykite su apelsinų sultimis ir išsijota cukraus pudra. Dubenėlį įstatykite į verdančio vandens puodą ir maišykite, kol neliks gumulėlių. Glajus turi būti tirštas. Per daug neperkaitinkite, nes bus prėskas ir grūdėtas. Glajų tepkite plačiaašmeniu peiliu arba medine mentele ant atvėsinto kekso.

Šokoladinis glajus

nedideliame puode sumaišykite šokoladą ir grietinėlę. Kaitinkite ant šiltos viryklės, kol ištirps šokoladas ir neliks gumulėlių. Tada nukelkite nuo viryklės ir truputį ataušinkite.

Karališkas glajus

5 ½ stiklinės išsijotos cukraus pudros,
keturių kiaušinių baltymų,
2 šaukštelių citrinų sulčių.

Elektriniu plakikliu 30 sekundžių plakite kiaušinių baltymus.
Suberkite cukraus pudrą ir palengva plakite, kol baltymai sustandės. Įmaišykite citrinų sultis ir dar paplakite. Glajų galima padaryti įvairių spalvų įmaišius kulinarinių dažų.

bea
Lengvute, o proporcijų neturi?
Lukutis
as turiu kelis receptukus:
baltymu glajus
2 baltymas
200g miltinio cukraus
1 saukstelis citrinos sunkos
baltyma ir cukru sukti mediniu saukstu, kol mase pasidaro balta, puri ir turis padideja 2-3 kartus. baigiant sukti, is lengvo supilti citrinos sunka.

sokoladinis glajus
300g miltinio cukraus
2,5 kiausinio baltymo
100g sokolado
0,5 citrinos sunkos
cukru ir baltymus issukti iki baltumo. paskui sukant supilti tirpinta sokolada ir citrinos sunka.
akvilyte
SVIESTINIS KREMAS:
75g margarino arba minkšto sviesto
225g persijotos cukraus pudros
5ml (1aš) vanilės esencijos
10-15ml pieno

CUKRAUS GLAJUS:
225g cukraus pudros
30-45ml šilto vandens arba sulčių
galima dėt maistinių dažų
šiuo glajum reikia greit puošti nes greit stingsta 4u.gif

MINKŠTAS GLAJUS:
50g paprasto šokolado
225g cukraus pudros
50g sviesto ar margarino
45ml pieno arba neriebios grietinėlės
5ml vanilės esencijos
viską reikia kaitinti ant silpnos ugnies, gerai maišaint...

ŽVILGANTIS ŠOKOLADO GLAJUS:
175g šokolado
150ml neriebios grietinėlės
1/2 a.š. tirpios kavos
viską kaitinti ant silpnos ugnies 4u.gif
Sirana
Man labai reikia patarimo, kaip padaryti standikli, kuri reikia uzlieti ant pyragu (tortu) su vaisiais - kaip zele toks, sujungia vaisius. Kaip jis daromas? Turbut is zelatinos, bet tai kokios proporcijos? Kazkada parduotuvese maciau pirkti pakeliuose gatavu, vokieciu firmos, bet dabar ieskojau ir nerandu g.gif
Sonatina
Želė tortams (Dr. Oetker firmos) tikrai yra pirkti Rimi parduotuvėse smile.gif
Sirana
QUOTE(Sonatina @ 2006 06 27, 16:35)
Želė tortams (Dr. Oetker firmos) tikrai yra pirkti Rimi parduotuvėse smile.gif
*

Va va, as apie ta ir kalbu! Mes dabar tik Maximoje arba IKI apsiperkam, o ten nesimato. Reiks i Rimi uzsukti vadinasi. smile.gif
kregzduce
kartais būna Rimi tik kartu su želė (du viename) parduodama biggrin.gif
Jauja
QUOTE(Lukutis @ 2004 11 30, 19:51)
as turiu kelis receptukus:
baltymu glajus
2 baltymas
200g miltinio cukraus
1 saukstelis citrinos sunkos
baltyma ir cukru sukti mediniu saukstu, kol mase pasidaro balta, puri ir turis padideja 2-3 kartus. baigiant sukti, is lengvo supilti citrinos sunka.

sokoladinis glajus
300g miltinio cukraus
2,5 kiausinio baltymo
100g sokolado
0,5 citrinos sunkos
cukru ir baltymus issukti iki baltumo. paskui sukant supilti tirpinta sokolada ir citrinos sunka.
*

Gal kas galite man pasakyti, ar šituos glajus dar reikia kepti, ar jie kai išdžiūva savaime pasidaro kieti? Man reikia padaryti užrašus ant meduolių, tai ir suku galvą, ar reikia rašyti ant jau iškeptų meduolių, ar prieš kepant g.gif
snapė
Šituos glajus reikia tepti ant jau iškeptų sausainių, pyragų, grybukų, jie išdžiūsta ir thumbup.gif , tiktai kiaušinius prieš darant baltymų glajų reikia labai švariai nuplauti, aš tai dar sūriame vandenyje pamirkau, po to tik mušu, nes bijau salmoneliozės, kartais grybukus aptepus baltymų glajum trumpam įkišu į orkaitę, žiūriu kad neparuduotų.
Almera
O gal galit patarti kur gauti kulinariniu dazu?
Pepe_Ilgakojine
aš kai kepu kalėdinius meduolinius sausainius tai visalaik naudoju Dann Sukker glajų miltelius;) paprasčiau nebūna- milteliai ir keli šaukšteliai vandens thumbup.gif thumbup.gif tikrai verta pabandyti wink.gif
greitai stingsta, gražiai atrodo, tik va vienas trūkumas, kad yra tik 2 skonių-braškių ir šokolado g.gif
tikėjau
O aš kai kepu savo firminius triufelius,tai darau tokį glajų.
100gr.sviesto
7 šaukštai pieno
2stiklinės cukraus
2 šaukštai kakavos.
Viską sudedam,kai užverda dar pavirinam kelias minutes ir galit naudoti kam tik reikia.Aš ir grybų galvas y jį mirkau.
*Selma*
SOKOLADO GLAJUS

150g sokolado,
1 a.s. sviesto.

sokolada sulauzyti, ideti i dubeneli. ji istatyti i karsto vandens vonele ir kaitinti kol sokoladas issilydys. tada sokolada ismaisyti su sviestu. smile.gif
Agniska
QUOTE(Almera @ 2007 03 27, 14:55)
*

Mane tai irgi domina drinks_cheers.gif
indria
turiu toki kvaila klausima blush2.gif ar tokiais glajais pavyktu man piesti ant meduoliu? blush2.gif ir kazi koki irankiu reiketu tai daryti? g.gif taip pat idomu kur galima maistiniu dazu gauti... ax.gif
@adrij@
Glajai is cukraus pudros tinka meduoliu puosimui , pasidaryk is kepimo popieriaus tutele , nukirpk labai maza galiuka !!!!!!!!! dek mase ir paisyk .
Kaune dazu yra STOTIES TURGUJE ir URMO BAZEJE 17 sandely ( kur parduoda zuvi ) , jei nori tiksliasniu duomenu , ieskok temoje " kaip gaminates valgomus dazus "
indria
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 17, 20:24)
Glajai is cukraus pudros tinka meduoliu puosimui , pasidaryk is kepimo popieriaus tutele , nukirpk labai maza galiuka !!!!!!!!! dek mase ir paisyk .
Kaune dazu yra STOTIES TURGUJE ir URMO BAZEJE 17 sandely ( kur parduoda zuvi ) , jei nori tiksliasniu duomenu , ieskok temoje " kaip gaminates valgomus dazus "
*

dekui uz informacija, bandysiu daryti bigsmile.gif 4u.gif
renaldina
Gal žinote, koks glajus būtų pakankamai tvirtas, kad galima būtų juo suklijuoti sienas biggrin.gif
Norim daryti kalėdinį namelį, kepsim sienas stogą iš tešlos. O kuo suklijuoti juos, parekomenduokit 4u.gif
@adrij@
QUOTE(renaldina @ 2008 12 11, 17:29)
Gal žinote, koks glajus būtų pakankamai tvirtas, kad galima būtų juo suklijuoti sienas  biggrin.gif
Norim daryti kalėdinį namelį, kepsim sienas stogą iš tešlos. O kuo suklijuoti juos, parekomenduokit  4u.gif
*

As savo suklijavau ( ir labai sekmingai thumbup.gif ) su tuo paciu glajumi kuriuo paisiau meduolius .....pudra , baltimas , citrinos rugstele .....bet esu klijavusi ir su beze - taip pat labai gerai sulimpa thumbup.gif
renaldina
QUOTE(cipciukas @ 2008 12 11, 18:37)
As savo suklijavau ( ir labai sekmingai  thumbup.gif ) su tuo paciu glajumi kuriuo paisiau meduolius .....pudra , baltimas , citrinos rugstele .....bet esu klijavusi ir su beze - taip pat labai gerai sulimpa  thumbup.gif
*

Ačiū 4u.gif
O kaip džiovinot tą glajų ir beze. Orkaitėj? 4u.gif
@adrij@
QUOTE(renaldina @ 2008 12 11, 18:42)
Ačiū  4u.gif
O kaip džiovinot tą glajų ir beze. Orkaitėj?  4u.gif
*

O kam ji dziovinti ? blink.gif ir dar orkaiteje , neeeeeeeeee nereikia schmoll.gif to daryti jis per para sudziuna pats ( o pas mane is vis greitai , per pora valandu tongue.gif )
GITALE
QUOTE(Almera @ 2007 03 27, 14:55)
*

Trečiadienį pirkau bazėj, buvo 3 rūšių braškinis vyšninis, apelsininis, mažučio pok. kaina 0,90 cnt.
Papildyta:
QUOTE(tikėjau @ 2007 04 05, 20:11)
O aš kai kepu savo firminius triufelius,tai darau tokį glajų.
100gr.sviesto
7 šaukštai pieno
2stiklinės cukraus
2 šaukštai kakavos.
Viską sudedam,kai užverda dar pavirinam kelias minutes ir galit naudoti kam tik reikia.Aš ir grybų galvas y jį mirkau.
*

Gal galėtum triufelių receptuką, ar nuorodą įmest? g.gif
bouuu
galima ir orkaitej balta glaju dziovinti, svarbu, ne per karstoj, kad neparuduotu, ir ne per ilgai wink.gif sekmes ir skaniu kepiniu wink.gif
anastazas
Laba diena,

Ieškau patarimo: kokiu glajum galima aptepti morkų/moliūgų pyragą g.gif Žinau, kad būna tokie su cukraus pudra g.gif
Kettim
labutis. 4u.gif
noreciau jusu paklausti,kokie cia glajai naudojami? blush2.gif
http://www.youtube.com/watch?v=fZlrfELlepI&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=naIsZCNPEd4...feature=channel
bad_cat
QUOTE(anastazas @ 2009 10 22, 12:45)
Laba diena,

Ieškau patarimo: kokiu glajum galima aptepti morkų/moliūgų pyragą  g.gif Žinau, kad būna tokie su cukraus pudra g.gif
*

manau tiktu tas kur pirmoje zinuteje apelsininis smile.gif
vilmuze1
gal kas dazet glajus su nzturaliais dazais?
pvz su buroko sultim?
ar cia as per daug prisimasciau ax.gif
Letune
QUOTE(vilmuze1 @ 2009 11 16, 12:00)
pvz su buroko sultim?
*

Manau , kad burokų sultys nieko nenudažys, tik padarys pilką spalvą (purviną)
viktutes
QUOTE(Letune @ 2009 11 16, 19:31)
Manau , kad burokų sultys nieko nenudažys, tik padarys pilką spalvą (purviną)
*

aš tai manau, kad nudažytų, kažkurioje temoje skaičiau, kad jų sultis ir naudoja glajams nudažyti, dar rašė, kad žaliai slapvai naudoja špinatų sultis g.gif
leandre
mergaites,buroku sultys tikrai nudazo,dar spinatai ir morkos gerai dazo,tik gal skoni sioki toki priduoda.
delphinas
Glaju pilna maxima, bent jau musiske dabar mirksiukas.gif

O meduoliam keturiu spalvu Dr.Quetker glajus net sufasuotas yra, iskart piesti galima thumbup.gif
irmulia

i 
PROFILAKTINIS FORUMO TAISYKLIŲ PRIMINIMAS:

1. Temos pavadinimą prašome rašyti tik lietuviškomis raidėmis (ą, č, ę, ė, į, š, ų, ū, ž). Nerašykite didžiosiomis raidėmis!

2. Prieš paskelbdami naują temą, visada pasinaudokite "Paieška" ir įsitikinkite, ar anksčiau forume nebuvo rašyta Jus dominančia tema.

3. Draudžiamos temos, kuriose klesti šlamtlaiškiai ir reklama, komerciniai pasiūlymai (pvz. gaminu-parduodu, "turiu-parduodu", "aš neplatinu, platina kiti", "kur nusipirkti?", "kas galit parduoti?", "atsakiau į AŽ" ir pan.). Radus tokio pobūdžio temas /  žinutes, jos ištrinamos be išankstinio perspėjimo.

4. Draudžiamas tarpininkavimas, organizuojant masinius pirkimus. Išimtis: tokia veikla leidžiama tik skyrelyje "Internetinės parduotuvės", kai įvykdomos skyrelio taisyklėse numatytos sąlygos.

5. Norėdami pacituoti žinutę (-es) , necituokite pačių nuotraukų (cituojamoje žinutėje (-ėse) tiesiog ištrinkite nuotraukos nuorodą su kodu [ img ] [ /img ] ) , taip forumas bus neapkrautas.

6. Jei keliate patiekalų nuotraukas, tai ne didesnes nei 500- 600 pikselių. Didesnio formato nuotraukos papildomai apkrauna Forumą ir iškraipo Forumo langą.

7. Draudžiami bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komerciniai skelbimai bus ištrinti, o dalyviui skirtas asmeninis įspėjimas, draudimas rašyti komentarus arba visiškai uždraustas prisijungimas Forume.

Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt  
svaraine
Sveikos, mamytės smile.gif
Gal kuri žinot, kaip pagaminti skystą/minkštą šokoladinį glaistą, kuris nesustingtų, arba sustingtų nedaug? Geriausia būtų, jei tai išeitų pagaminti naudojant kakavą, o ne šokolado plytelę... Laukiu patarimų mirksiukas.gif
September_Lady
Gal kas žino, ar įmanoma padaryti ta citrininį glajų tokį, kad jis nesustingtų visiškai kietai? g.gif aš norėčiau tepti ant aguoninio torto ir man reikia, kad jo konsistencija butu panaši kaip rududu bigsmile.gif gal prisivaigau? blush2.gif apšvieskit mane bigsmile.gif
Inesssssita
QUOTE(svaraine @ 2010 09 05, 14:01)
Sveikos, mamytės  smile.gif
Gal kuri žinot, kaip pagaminti skystą/minkštą šokoladinį glaistą, kuris nesustingtų, arba sustingtų nedaug? Geriausia būtų, jei tai išeitų pagaminti naudojant kakavą, o ne šokolado plytelę... Laukiu patarimų  mirksiukas.gif
*

is sokolado tai labai lengva. tiesiog garu vonelej istirpinti sokolada ir praskiesti aliejumi. kuo daugiau jo pilsi tuo minkstesnis ir maziau stingstantis bus.
o naudojant kakava, reikia i istirpinta margarina deti kakavos ir cukraus pudros. proporciju nezinau, mes is akies darbe darom biggrin.gif
Papildyta:
beje. patarimas grybuku dazytojoms. taip pat i sokolada ipilti slakely aliejaus (tik nedaug, nes nebestings). bus lengviau nudazyti, lygiau ir dailiau sustings, sustinges sokoladas netrupes, ir graziai blizges. +sokolado sanaudos mazesnes, o skonis tikrai nenukencia. jokiu sviestu ar grietineliu nereikia
svaraine
QUOTE(Inesssssita @ 2010 10 05, 17:46)
is sokolado tai labai lengva. tiesiog garu vonelej istirpinti sokolada ir praskiesti aliejumi. kuo daugiau jo pilsi tuo minkstesnis ir maziau stingstantis bus.
o naudojant kakava, reikia i istirpinta margarina deti kakavos ir cukraus pudros. proporciju nezinau, mes is akies darbe darom  biggrin.gif

Labai ačiū! Reikės pamėginti, tikiuosi nesijaus aliejaus skonis ir nebus labai riebu rolleyes.gif
DinaR
As vietoj aliejaus dedu saldzios riebios grietineles smile.gif , tada nesijaucia aliejaus, nes jo nera. Bet irgi, kuo daugiau desi, tuo maziau stings...
Realybe
Padariau meduoliuku pagal Cipciuko recepta ir tepiau juos baltu glajum. Dabar dar noriu tokiu pat iskept ir tept sokoladiniu. Pirkau juodo sokolado plytele. Kaip geriausiai butu padaryt,kad sustingtu gerai ant meduoliuku? 4u.gif
Irenute
QUOTE(Realybe @ 2010 12 10, 16:30)
Padariau meduoliuku pagal Cipciuko recepta ir tepiau juos baltu glajum. Dabar dar noriu tokiu pat iskept ir tept sokoladiniu. Pirkau juodo sokolado plytele. Kaip geriausiai butu padaryt,kad sustingtu gerai ant meduoliuku?  4u.gif
*

sokoladas su gretinele labai gerai stinga 4u.gif
Realybe
Glajus pavyko gerai,viskas sustingo.
Rodau kaledinius meduoliukus ir imbierinius sausainius smile.gif
user posted image
Etama
Gal zinote is zefyru gaminamo glajaus recepta? nerandu g.gif
Realija

175g šokolado
1/2 a.š. tirpios kavos

*

[/quote]

Kokio riebumo skaitosi neriebi grietinėlė? ax.gif
anastazas
[quote=Realija,2011 04 04, 07:16]
175g šokolado
1/2 a.š. tirpios kavos

*

[/quote]

Kokio riebumo skaitosi neriebi grietinėlė? ax.gif
*

[/quote]
plakamoji būna 35, o skirta kavai balinti gal 12 ar 15 proc. rolleyes.gif
egzotikaa
QUOTE(vilmuze1 @ 2009 11 16, 09:00)
pvz su buroko sultim?
*

as meduoliukus puosiau citrinos sultys + cukraus pudra (nes kiausinio baltymo bijau del salmuneliozes blush2.gif man patikimiau toks glajus, kai vaikai valgo, nors jis nera toks ryskiai baltas kaip su baltymu, bet labai skanus , saldziarugstis, vaikai labai megsta)

o kad gauciau rozine spalva ilasinu kelis lasus saldytu melynu sulciu i cukraus pudros ir citrinu sulciu tyrele. Dedant daugiau melyniu, spalva buna labai intensvi, ne tokia grazi

o namelio sienas klijavau D orther tuo sokoladu pakeliuose thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif sustingsta per kelias minutes sienos biggrin.gif o dekoravau minetu glajumi
Marga Smilga
QUOTE(Almera @ 2007 03 27, 13:55)
*

As siulyciau naudot naturalius, t.y. pasigamint paciai. Raudona spalva isgaunu is aronijos uogu, kuriu visada turiu saldiklyje. Atlaidintas uogas sublenderiuoju, isspaudziu sultis, jei reikia ilgesniam laikymui- atkaitinu. Nepatikesit is ko darau zalia spalva! Ogi is pomidoru zaliu lapu. Juos sumalu, isspaudziu sultis, atkaitinu, patikekit, praktiskai skonio nebuna pasalinio. I buteliukus ir i saldikli. Pavasari pritukau zalios spalvos tai pabandziau su zelmenimis- gan neprastai gavosi. blush2.gif
Dezdemona*
esu visai "zalia" todel reikia patarimu.
Receptu jau prisiskaiciau, issirinkau bet turiu klausima:
noriu kepti kazka panasaus http://cdn.solidrecipe.com/wp-content/uplo...akes-photos.jpg

taigi kaip suprandu issikepu keksiukus, pasidarau glaju... va cia kyla klausimas, kur man ji pasidaryti? kazkur atskirai kad paskui ispjauti forma ir uzdeti ant keksiuku? ar jis nesustings kol noresiu pjaustyti?
MergickaN
QUOTE(Dezdemona* @ 2012 05 03, 22:15)
esu visai "zalia" todel reikia patarimu.
Receptu jau prisiskaiciau, issirinkau bet turiu klausima:
noriu kepti kazka panasaus http://cdn.solidrecipe.com/wp-content/uplo...akes-photos.jpg

taigi kaip suprandu issikepu keksiukus, pasidarau glaju... va cia kyla klausimas, kur man ji pasidaryti? kazkur atskirai kad paskui ispjauti forma ir uzdeti ant keksiuku? ar jis nesustings kol noresiu pjaustyti?
*

Sitie keksiukai dengti mase kuria dengiami tortai. Ta mase kociojama, ir tikrai nesustings kol issipjaustysit formas. Ji jei ilgiau laikysit ant stalo apdzius. ax.gif
Dezdemona*
QUOTE(MergickaN @ 2012 05 04, 11:18)
Sitie keksiukai dengti mase kuria dengiami tortai. Ta mase kociojama, ir tikrai nesustings kol issipjaustysit formas. Ji jei ilgiau laikysit ant stalo apdzius. ax.gif
*

o kokia tai mase? gal galima recepta o gal yra pirkti nes maciau yra pakeliuose pirkti glajaus paruosimui
Natele
QUOTE(Dezdemona* @ 2012 05 09, 15:53)
o kokia tai mase? gal galima recepta o gal yra pirkti nes maciau yra pakeliuose pirkti glajaus paruosimui
*

Tortus dengia tai pastiliazu, jei kociojama ta mase turi but. Bet jei recepte raso glajus, tai net nezinau tada g.gif .
Papildyta:
Ir g.gif ar imanoma is kociojamos mases tuos trikampius krastelius taip isspaust. Gal visgi

ruzavas tas glajus? o galvyte is pastiliazo?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.