Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skiepas nuo tuberkuliozės
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Fedes
QUOTE(Happpy @ 2011 05 07, 23:37)
laba vakariuka,
skaitinejau skaitinejau foruma, bet neuzmaciau tokio atvejo kaip musu....Mano suneliui jau 5 menesiai, skiepas ispuliavo 2 menesyje...dabar durio vietoje raudona demele, o aplink paraudusi, tokia kaip raupsuota odele, siurksti, siurksti, toks vaizdas lyg karsciuotu, kaip kokia antra oda ant virsaus uzsidejusi, mazdaug 3-4cm...ar buvo kamnors taip?
*

jums reikia pas gydytoją 4u.gif
crazy woman
QUOTE(ernoja @ 2011 04 09, 09:06)
O iš kur atsiranda atropinis dermatitas neskiepytam, net ligoninėje pirmom dienom, vaikui?
Prieš kelias dienas buvau pas draugę, kadangi ji natūralistė, ekologiško būdo propaguotoja, nustebino metų neturinčios mergaitės bėrimai. Žinau, pati yra sakiusi, kad ligoninėj atsisakė skiepų, taip pat ir poliklinikoj. Ir štai dukrytei atropinis dermatitas. Dabar gydosi liaudiškom priemonėm, nors jau svarsto ir apie gydytojų siūlomus vaistus, nes nė kiek negerėja.
Taigi iš kur atsiranda AD tokiems vaikams???
*

jei gu tavo drauge visiska naturaliste, tai gal ji ir daugkartinius vystyklus naudoja su vilnonemis kelnytemis? Mat lanolinas (naturalus vilnos riebalas) yra kaip ir alergenas, dal jis ir issauke mergytei atopini dermatita?.. g.gif

O as del skiepu ir pati pasimetusi esu.. Kol kas nei vieno skiepo neatsisakom, guodzia mintis, kad vaikui susirgus viena is skiepijamu ligu persirgs lengva forma, be didesniu komplikaciju...

O kas del tuberkuliozes skiepo, tai antra kart as pati neskiepinciau schmoll.gif o ir pati rando ant rankos neturiu nuo sito skiepo, nors ir skiepinta esu.. Dar kazkur teko skaityti, kad nebutinai turi tas randas atsirast..
Happpy
Gydytoja pasake, kad nieko tokio, sualergizavo. g.gif
neiruke
QUOTE(Happpy @ 2011 05 10, 09:51)
Gydytoja pasake, kad nieko tokio, sualergizavo.  g.gif
*

mano pirmajam daznai taip sakydavo kai skusdavaus kad va atsirado alergija,vaiku pediatre sako nieko tokio, nusipirkti elidel tepaliuka 70lt ir praeis odos berimas. tai oda isgydydavo tas tepaliukas, bet viduj organizme kaip uztersta taip uztersta, o po poros metu paumejo alergija. pradziai po skiepuko, visai nesureiksminau o po to po kokio surelio, tai neduodavau jei alergizuodavo, po to ramu buvo pora metuku nebuvo visai alergijos, o paskui isgerti nuo kosulio liepe stipriu antibiotiku ir po paros ivezem i priemima, nes visas istino nuo ju. ir prasidejo alergijos visos, suaktyvejo labai po stipraus isberimo. doh.gif dabar belieka uztersta organizma valyti kad alergija isvyti blink.gif
Sviesioji
Cia pasakoja mama, kurios vaikui tuberkuliozes skiepas sukele autizma:
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...93036&st=24

Istorija su sekminga pabaiga. Bet ne visiems taip sekasi...

Tad pries tai, kaip skiepyti savo atzala, pagalvokit, o gal jau geriau autanazija?
Lion79

O kas del tuberkuliozes skiepo, tai antra kart as pati neskiepinciau schmoll.gif o ir pati rando ant rankos neturiu nuo sito skiepo, nors ir skiepinta esu.. Dar kazkur teko skaityti, kad nebutinai turi tas randas atsirast..
*

[/quote]

Turėjome ir mes komplikacija nuo TBC skiepo, limfadenitas, operacija 2 mėn kūdikiui su pilna narkoze ir 3 mėn antibiotikų kursas...
Taigi informacijos gavome tokios: šis skiepas apsaugo kūdikius iki 2 metų amžiaus nuo pačių sunkiausių (ne nuo visų) tuberkuliozės formų ir nėra labai efektyvus (t.y. toli gražu ne 100%). Taigi ar skiepyti antrą kartą tikrai gerai pagalvočiau... tuo labiau, kad tik metai belieka.
Aišku paklausus gal nereikėjo skiepyti, atsakymas vienas reikėjo ir reikia ir niekas čia nekaltas... Nors anotacijoje yra tokia komplikacija dėl per giliai suleisto skiepo...

Patirtis nekokia.. Ir skiepų baimė begalinė...
Zuwytes
QUOTE(Lion79 @ 2011 05 25, 13:34)
Turėjome ir mes komplikacija nuo TBC  skiepo, limfadenitas, operacija 2 mėn kūdikiui su pilna narkoze ir 3 mėn antibiotikų kursas...
Taigi informacijos gavome tokios: šis skiepas apsaugo kūdikius iki 2 metų amžiaus nuo pačių sunkiausių (ne nuo visų) tuberkuliozės formų ir nėra labai efektyvus (t.y. toli gražu ne 100%). Taigi ar skiepyti antrą kartą tikrai gerai pagalvočiau... tuo labiau, kad tik metai belieka.
Aišku paklausus gal nereikėjo skiepyti, atsakymas vienas reikėjo ir reikia ir niekas čia nekaltas... Nors anotacijoje yra tokia komplikacija dėl per giliai suleisto skiepo...

Patirtis nekokia.. Ir skiepų baimė begalinė...
*

Issiaiskinti reikia tas baimes. Nuo ko skiepija. Kuo pavojinga ta liga. Kokios skiepo ilgalaikes pasekmes.
As visa tai issiaiskinus skiepu prisipazinsiu bijau labai. Daug labiau nei tu ligu nuo kuriu skiepijama. Todel vaiku neskiepiju visiskai tongue.gif
Stel&lade
Sveikos, noreciau patarimo, nes visa drebu ir nezinau ka daryti unsure.gif
Penktadieni 6klase, tikrino ir skiepijo nuo tuberkuliozes, i oda suleido kaskokiu vaistu ir issoko pumpis. Po keliu valandu viskas susinormalizavo, pumpis isnyko, tik liko idurimo zyme, lyg viskas gerai. Penktadienio vakara netycia ta vieta biski suslapinau, greit nuvaliau ir uzklejavau pleistriuku. Siandien nulupusi pleistriuka lyg viskas buvo tvarkoj, dabar ziuriu yra paraudonave aplink idurima 1cm atstumu. Pirmadieni turi ziuret ar sergam ar ne, tai dabar visa stresuoju nezinau ka daryt cray.gif
Gal kas susiduret?
bevardė
Visų pirma Jūsų neskiepijo, o atliko mantu tyrimą, mes patys vaikystėje tą procedųrą vadinome bumbuliuko darymu. Tai kad sušlapinote negerai, o dar blogiau kad užklijavote pleistru. Daryt dabar nieko nereikia, tik gydytojai paaiškint kaip elgėtės po tyrimo, apie sušlapinimą ir pleistrą. Gali siųsti atlikti papildomus tyrimus. Svarbiausia nepanikuot anksčiau laiko mirksiukas.gif
Imgoolia
Sveikos mamukai, man toks klausimukas iskilo,kai buvo 2 men mums pratruko tas pulinukas ir isbego puliukai. uz poros savaiciu puliuku vel atsirado,na o po keliu dienu pastebejau kad priepuliuku atsirado sviezio kraujuko..musu vonele tokia su "hamaku"kur vaikutis guli,ir kaiptik tose vietose kur petukai medziagyte eina ir gali buti kad ta zaizdele ten prisitryne,ir atsirado dar to viduje kraujuko..
taigi mane kas baimina-ar tie puliukai susimaise su kraujuku,ar pateke giliau i audinius gali buti tuberkuliozes uzkratas?

maziukas jau pora savaiteliu su temperatura zema,skaitineju kad tuberkuliozes simptomas irgi zema temperatura..

Vilibor
Turime,deja, ir mes bėdą po šio skiepo.
Mano dukružė " cezariukas". Ir ką jūs sau galvojat? Mane iš operacinės į reanimaciją, o naujagimį nunešė į inkubatorių ir ten ją paskiepijo iš karto nuo tbc. Jokio nei mano, nei vyro sutikimo. Vyras kaip skiepija nufilmavo. Tik iš laimės žmogus iš pat pradžių nesusigaudė ir nepagalvojo, kas čia per skiepas. Taip kad aš dukrelę prie savęs prisiglaudžiau jau paskiepytą. O paskui juk medikams reikia parašų, kaip sakant, tėvų sutikimo dėl skiepų. Tai štai kokia yra medikų praktika Šiauliuose šiuo klausimu. Kaip sakiau, paskiepija , o paskui tėvų parašai. O parašai gaunami taip: ateina po kelių dienš į palatą vizituojanti gydytoja ir sako maždaug, kad šiandien mums laiminga diena ir mus išleis į namus. Mes apsidžiaugiam, juk galvojome, kad po cezario ligoninėje būsime ilgiau. O čia toks džiaugsmas- su pirmagime važiuojame į namus. Gydytoja sako, tuoj sutvarkysime dokumentus ir važiuosit. Pralaukiam visą dieną nuo pat ryto, kaip neišleidžia taip neišleidžia. Nebetenkame kantrybės. Ir tada atneša kažkokia slaugė dokumentus ir sako, va čia pasirašykit, va čia pasirašykit... Žodžiu, krūva dokumentų, kuriuos man reikia pasirašyti. Bandau dar žiūrėti, kur pasirašau. Bet gudriai sugalvota. Pirmuose dokumentuose, kur pasirašau, nieko įpatinga ir nereikšminga. Pasirašinėju tuose dokumentuose, vaikas pradeda nerimauti, nebežiūtiu, aišku, kur ir pasirašau, nes noriu kuo greičiau namo. Tai, kaip suprantu, ir dėl tbc skiepo pasirašiau. Pati kalta esu. Pamoka man.
Tai va, grįžome ir gyvenome sau laimingai iki pusės metų. Tuomet mano dukrai šalia užgijusio ir pamiršto tbc skiepo atsirado kažkoks guziukas. Parodom gydytojai.Žodžiu, patenkame pas ftziatrą.Ši liepia to guziuko,kurio viduje matosi kažkoks pulys, šašą nuplėšti, berti miltelius ir užklijuoti pleistru. Aišku, nors gydytoją įspėjau, nuo pleistro vaikas pasigavo dar alergiją, gavom ją gydyti antibiotikais ( tiesiog " nuostabūs" medikai).Iš to guzelio su laiku išbėgo visas tas pulys, dabar , rodos, ir užgijo, tik ant rankelės raudona dėmelė. Mums jau metai, todėl nuvežėme parodyti vėl vaikutį tai gydytojai. Tai ji dabar pažastyje užčiuopė pupos dydžio guzelį. Ir man dar meluoja, kad čia vaiko reakcija į skiepą. Maždaug, paskiepyta gerai, skiepas geras, o va vaikas tik blogai reaguoja į skiepą. Pasiutimas kyla juodai.Pagimdžiau sveiką vaiką, tai jį pirmą dieną medikai patys apnuodijo ta vakcina be tėvų sutikimo. Ruošiamės dabar vežti Kaunan, o gal ir į Vilnių savo saulužę. Baisu net pagalvoti, kas dar mūsų laukia.
Kiekvienai savo pažįstamai, kuri laukiasi, dabar patariu, neskiepykit, dar prieš gimdymą griežtai atsisakykit šio skiepo, nes paskui neklausus paims ir paskiepys.
Jei gimdyčiau antrą kartą, jokiu būdu neskiepyčiau.
limpopo123
Mes tai skiepijom nors sis skiepas UK ir neprivalomas mirksiukas.gif
newLIFE
sveikos,norejau paklausti,gal kas susiduret,kas galetu buti,kai bcg randelio vietoje ir aplink ji atsirado isberimas rausvas, smulkiais smulkiais spuogeliais, lyg kokia alergija butu g.gif kleckui 10men ir tik dabar pastebejau, anksciau lyg viskas normaliai buvo g.gif
Medeinna
Sveiki,
noriu pasidalinti vieno vaiko istorija po hepatito B skiepo. Berniukui Janui Amerikoje. Dabar, gailiuosi, kad savo vaika, ka tik neseniai gimusi, skiepijau siuo skiepu. Nes labai rizikavau. Juk nieks nezino, koks vaikas gime, kokia jo imunine sistema ir pan.

Ispejimas : Vaizdai gali labai sujaudinti http://iansvoice.org/default.aspx
Glamour22
Kažkodėl prieš skiepijant medikai nenori supažindinti su visomis galimomis komplikacijomis. Manau, kad verta paprašyti parodyti tą sąrašėlį... schmoll.gif Juk prie kiekvieno vaisto privalomas informacijis lapelis apie visas kontradikcijas...
Raganaa999
QUOTE(Glamour22 @ 2011 12 13, 22:42)
Kažkodėl prieš skiepijant medikai nenori supažindinti su visomis galimomis komplikacijomis. Manau, kad verta paprašyti parodyti tą sąrašėlį... schmoll.gif Juk prie kiekvieno vaisto privalomas informacijis lapelis apie visas kontradikcijas...
*

Ne tik kad nenori supazindint bet dar paklausus apie komplikacijas visais budais tai neigia ir irodineja kad ju nera doh.gif
Glamour22
Tuberkoliozės skiepas vakaruose nėra įtraukiamas į rekomenduojamų skiepų sąrašą.

Kovoje prieš tuberkuliozę svarbiausias faktorius yra žmogaus imunitetas. Svarbu, kad jis būtų stiprus ir nenusilpęs. Kitavertus, skiepai veikia 10-15 metų ir suaugusieji praktiškai visi gyvena be skiepo. Tikimybė susirgti padidėja tuomet, kai žmogaus imunitetas yra stiprokai nusilpęs arba palaikomas nuolatinis kontaktas su asmeniu sergančiu atvira tuberkuliozės forma.
dange
QUOTE(Glamour22 @ 2011 12 18, 20:39)
Tuberkoliozės skiepas vakaruose nėra įtraukiamas į rekomenduojamų skiepų sąrašą.

Kovoje prieš tuberkuliozę svarbiausias faktorius yra žmogaus imunitetas. Svarbu, kad jis būtų stiprus ir nenusilpęs. Kitavertus, skiepai veikia 10-15 metų ir suaugusieji praktiškai visi gyvena be skiepo. Tikimybė susirgti padidėja tuomet, kai žmogaus imunitetas yra stiprokai nusilpęs arba palaikomas nuolatinis kontaktas su asmeniu sergančiu atvira tuberkuliozės forma.
*

Teisingai. Tik yra du "bet": TBC paplitimas LT ir tuose pačiuose vakaruose, beigi rekomendacija atvykėliams iš LT ir kitų šalių su panašiu sergamumu TBC vakcinuotis mirksiukas.gif
pukupuku
Kai gimdžiau antrąjį jau buvau šiek tiek apsišvietus ir apsisprendus, kad ką tik gimusio neskiepysiu, pradėsiu skiepijimo programą kai paūgės ir sustiprės. Taip ir padariau. Pirmuosius skiepus maniškis gavo tik sulaukęs 3,5 mėn.

Nuo tuberkuliozės iš viso neskiepijau, nes perskaičiau ką apie tai oficialiai mano PSO, pasidomėjau kiek laiko galioja tas skiepas, kokia jo apsauga.

Pasirodo to skiepo efektyvumas yra 50/50 (arba susirgsi, arba - ne)

Taigi jei nesiskiepysi, tai tikimybė tau susirgti irgi yra 50/50 (susirgsi - arba nesusirgsi).

Tai kokia prasmė skiepytis? Juk nei badas, nei maras, aplinka neasociali?

Tik tame, kad kažkas gauna už tai valstybės pinigus ir kad biurokratų algoritmai surašyti ir vis nepakeičiami nuo pokario laikų dėl tų pačių finansinių kažkieno sumetimų...

Geriau tegu tuos pinigus skiria jau susirgusiųjų geresniam išgydymui - vaistams, reabilitacijai, prevenciniams tikrinimams.

O geriausiai tai buvo ligoninėje, sakau, neskiepysiu savo vaiko, neleidžiu. Tai gydytoja iš karto kad šoko - kokie argumentai, kodėl? Bet aš mintyse pasiunčiau ją toli toli, nes neprivalau nieko jai aiškinti, dar įsivelsiu į kokią beprasmę diskusiją. Tad pasakiau trumpai - nes tokia mano valia ir nedrįskite savavališkai to daryti. Ir niekam nedaviau savo mažiuko, niekas jo nebadė ir jokio brūdo į jį nekišo.

Stiprybės visoms, niekas neturi teisės skiepyti jūsų vaikų be jūsų sutikimo.
dange
QUOTE(pukupuku @ 2011 12 19, 11:54)
Nuo tuberkuliozės iš viso neskiepijau, nes perskaičiau ką apie tai oficialiai mano PSO, pasidomėjau kiek laiko galioja tas skiepas, kokia jo apsauga.

Pasirodo to skiepo efektyvumas yra 50/50 (arba susirgsi, arba - ne)

Taigi jei nesiskiepysi, tai tikimybė tau susirgti irgi yra 50/50 (susirgsi - arba nesusirgsi).

Tai kokia prasmė skiepytis? Juk nei badas, nei maras, aplinka neasociali?

*

Skiepas neapsaugo nuo užsikrėtimo.
Skiepas apsaugo nuo sunkių diseminuotų formų kūdikius ir mažus vaikus. 50 proc. šiuo atveju reiškia, kad dviems kūdikiams užsikrėtus mikobakterija, TBC meningitas su 90 proc. mirštamumo statistika išsivystys vienam iš 2(arba 5 iš 10). Perpus sumažinti mirštamumą ne taip jau ir blogai, tiesa?
Tikimybė susirgti kiek keičiasi priklausomai nuo tikimybės sustikiti su sergančiuoju atvira forma, tiesa? Tada palyginam LT ir vakarų Europos sergamumo rodiklius, ir ta statistika nušvinta kitoje šviesoje.
P.S skirti pinigus vaistams ar prevencinėms programoms, žinoma puiku, tik va ir kai kurie sergantieji naudojasi teise nesigydyti arba gydytis tiek, kiek jiems tai patinka.
chica
Sveiki,
jau jaučiuosi beviltiškai. paskiepijau dukrytę tbc (nors galėjau to nedaryti, leido rinktis UK). Gailiuosi labai...
Noriu patarimo, bent jau pradžiai:
mergytei 4 mėnesiai, prieš 8 savaites gavo tbc skiepą, prieš gerą savaitę paraudo ir iškilo guzas-raudonas raudonas, luposi odelė, kartą pašlapiavo.
Guzas kokių 2cm x 1 cm.
Buvau pas gydytoją UK, jis paspaudė guzą ir ištryško balti pūliai. Sesutė išvalė ir užklijavo. Gydytojas išrašė antibijotikus (Augmentin) - plataus veikimo!
Temperatūros nėra, mergytė rami.
Ar tikrai nuo to šašo reikalingi antibijotikai?
Kiek skaičiau, tai jei didesne komplikacija: limfmazgių uždegimas reikalingi antibijotikai.
Ryt einam perrišti, antibijotikų dar nedaviau.. enkyla ranka... ieškau gydytojo kito tik čia UK sunku sad.gif
O kad galėčiau atsukti laiką atgal...
Spurgiucs
QUOTE(chica @ 2011 12 30, 00:55)
Sveiki,
jau jaučiuosi beviltiškai. paskiepijau dukrytę tbc (nors galėjau to nedaryti, leido rinktis UK). Gailiuosi labai...
Noriu patarimo, bent jau pradžiai:
mergytei 4 mėnesiai, prieš 8 savaites gavo tbc skiepą, prieš gerą savaitę paraudo ir iškilo guzas-raudonas raudonas, luposi odelė, kartą pašlapiavo.
Guzas kokių 2cm x 1 cm.
Buvau pas gydytoją UK, jis paspaudė guzą ir ištryško balti pūliai. Sesutė išvalė ir užklijavo. Gydytojas išrašė antibijotikus (Augmentin) - plataus veikimo!
Temperatūros nėra, mergytė rami.
Ar tikrai nuo to šašo reikalingi antibijotikai?
Kiek skaičiau, tai jei didesne komplikacija: limfmazgių uždegimas reikalingi antibijotikai.
Ryt einam perrišti, antibijotikų dar nedaviau.. enkyla ranka... ieškau gydytojo kito tik čia UK sunku sad.gif
O kad galėčiau atsukti laiką atgal...
*

Gal kitos mamos ir nesutiks su manim, bet jei paskyrė antibiotikų, gal reiktų juos sugirdyti. Nežinau, kuriam laikui Jums juos skyrė. Duokit dar gerųjų bakterijų būtinai, kad stipriai nepaveiktų žarnyno.
Šiaip jau normalu, kad pūliai darosi, jie bėga ir šašiukas ne kartą nukrenta.
chica
QUOTE(Spurgiucs @ 2011 12 30, 09:43)
Gal kitos mamos ir nesutiks su manim, bet jei paskyrė antibiotikų, gal reiktų juos sugirdyti. Nežinau, kuriam laikui Jums juos skyrė. Duokit dar gerųjų bakterijų būtinai, kad stipriai nepaveiktų žarnyno.
Šiaip jau normalu, kad pūliai darosi, jie bėga ir šašiukas ne kartą nukrenta.
*

Aš suprantu, kad paskyrė.. Anksčiau darydavau viską, ką liepia daktarai. Gyvendama Anglijoje pradėjau elgtis kiek kitaip. Jie čia išrašo antibijotikus "to prevent" t.y. apsidraudimui. Išrašė antibijotikus, kai mano vyresnėlei buvo stomatitas ir taip pablogino jos padėti it kitų istorijų. buvo viena gydytoja iš Lietuvos šalia mūsų, tai kartais pakonsultuodavo. Dabar nėra jos.

Tiesa, antibijotikus čia išrašo seselės, o gydytojas tik pasirašo ant recepto, nematęs vaiko, pagal seselės aprašą.
Einu šiandien perrišti ir prašysiu kito gydytojo apžiūros, radau lietuvių-rusų kliniką, tikriausiai važiuosiu ten.
Antibijotikai ne saldainiai... Vyresnėlei sugadinau imunitetą oi oi...
Maitinu pati, tikėjau, kad sveikos augsim, o dabar pati įkišau vaiką į tuos skiepus. negalėjau miegoti visą naktį, nuo kaltės ir baimės ir to beviltiškumo ir baimės dėl angliškų daktarų.

Ar kam klijavo tą pūlinį? Ar kas gėrėte antibijotikus dėl to pūlinio?
Ozkutas
siaip dar jeigu gerai pamenu risti nereiketu, ir siaip zaizdelem geriau kvepuoti negu apristas laikyti blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(chica @ 2011 12 30, 13:16)
*

Jis gi ir turi ispuliuot, vyresneliui 3 kartus ispuilavo, maziukei tikrai daugiau, jau irgi kreipiausi pas gyd kad negyja niekaip, bet kaip ir priklauso po kreipimosi iskart uzgijo, puliavo bent 5 kartus tai tikrai ir buvo labai didelis, nes iskiles guzas raudonas
chica
QUOTE(Ozkutas @ 2011 12 30, 12:35)
siaip dar jeigu gerai pamenu risti nereiketu, ir siaip zaizdelem geriau kvepuoti negu apristas laikyti blush2.gif
*

na taip.. ir tas man nepatinka...
einu uz pusvalandzio i poliklinika perrisimui, dar karta pakalbesiu su gydytoju, o rytojui uzsiregistravau i lietuviu-rusu klinika..
gydytojo diagnoze buvo "absesas", bet taip juk ir turi buti - pūlinys..
pasimetus, lauksiu bet kokios informacijos
ačiū atsiliepusioms.
chica
Buvau pas gydytojus. Verkiau, tai prieme kitas gydytojas (ne sesele).. as UK siuo mai)etu, tad cia kita tvarka.
Rankyte atrodo geriau, bet liepe gerti antibijotikus. Kaip paaiskino, kad jai odos uzdegimas gavosi t.y. (cituoju) ant odos visada yra bakteriju ir durimo metu ju papuole.
kartojo 10 kartu man tai (anglu as suprantu ir kalbu gerai). Anglu as suprantu gerai, bet visa kita man nesuprantama. Kam yra sterilumas? Kam pateipas spiritu pries duriant? O kodel infekcijos nebuvo visas 8 savaites?

Dabar ant rankytes raudona deme kokie 2cm x 1cm, niekas nebega, neiskile. Neleidau klijuoti, tai dave pleistriuku namo parsinesti.
As galiu sugirdyti antibijotikus,bet jei vel prades puliuoti (kaip suprantu ir turi) vel girdyti reikės?

O kokmio dydzio jums paraudimas buvo?

Zuwytes
QUOTE(chica @ 2011 12 30, 18:17)
Buvau pas gydytojus. Verkiau, tai prieme kitas gydytojas (ne sesele).. as UK siuo mai)etu, tad cia kita tvarka.
Rankyte atrodo geriau, bet liepe gerti antibijotikus. Kaip paaiskino, kad jai odos uzdegimas gavosi t.y. (cituoju) ant odos visada yra bakteriju ir durimo metu ju papuole.
kartojo 10 kartu man tai (anglu as suprantu ir kalbu gerai). Anglu as suprantu gerai, bet visa kita man nesuprantama. Kam yra sterilumas? Kam pateipas spiritu pries duriant? O kodel infekcijos nebuvo visas 8 savaites?

Dabar ant rankytes raudona deme kokie 2cm x 1cm, niekas nebega, neiskile. Neleidau klijuoti, tai dave pleistriuku namo parsinesti.
As galiu sugirdyti antibijotikus,bet jei vel prades puliuoti (kaip suprantu ir turi) vel girdyti reikės?

O kokmio dydzio jums paraudimas buvo?
*

Mano mergaitei pulinys buvo 3cm ilgio 1 cm i auksti, puliavo gal 4-5 menesius, atrode baisiai.
Anot daktaru - neteisingai suleista.
Antibijotiku negerem- pagal kraujo tyrimus gydytoja nusprende kad nereik papildomai smukdyt imuniteto.
~10 menesiu kai buvo dukrytei - pradejo uzsitraukineti. Niekuo netepiau, niekuo nerisau schmoll.gif
Spurgiucs
QUOTE(chica @ 2011 12 30, 13:16)
Aš suprantu, kad paskyrė.. Anksčiau darydavau viską, ką liepia daktarai. Gyvendama Anglijoje pradėjau elgtis kiek kitaip. Jie čia išrašo antibijotikus "to prevent" t.y. apsidraudimui. Išrašė antibijotikus, kai mano vyresnėlei buvo stomatitas ir taip pablogino jos padėti it kitų istorijų. buvo viena gydytoja iš Lietuvos šalia mūsų, tai kartais pakonsultuodavo. Dabar nėra jos.

Tiesa, antibijotikus čia išrašo seselės, o gydytojas tik pasirašo ant recepto, nematęs vaiko, pagal seselės aprašą.
Einu šiandien perrišti ir prašysiu kito gydytojo apžiūros, radau lietuvių-rusų kliniką, tikriausiai važiuosiu ten.
Antibijotikai ne saldainiai... Vyresnėlei sugadinau imunitetą oi oi...
Maitinu pati, tikėjau, kad sveikos augsim, o dabar pati įkišau vaiką į tuos skiepus. negalėjau miegoti visą naktį, nuo kaltės ir baimės ir to beviltiškumo ir baimės dėl angliškų daktarų.

*

Na, jei jie tokiu principu vaistus skiria, tada galima ir neduot smile.gif Manau, dėl šventos ramybės reikia kraują stebėt - jei tyrimas geras, tai tiesiog laukit, kol išpūliuos. O tai užtrunka - vieniems mažiau, kitiems ilgiau.
O šiaip keista, kad net jei odos uždegimas yra, užklijuoja pleistru. Kai mano vaikučiams pūliai pratrūkdavo, tiesiog su vata suvilgyta spiritu nuvalydavau, pakeisdavau drabužėlius - galima ir palyginti rūbelius, kurie liečiasi su žaizda - kad tikrai ko nors neužneštų į žaizdą wink.gif Žinoma, maudant nešlapinti.
chica
Dar kartą dėkoju atsiliepusioms. Situacija dabar tokia:

Buvau privačioje klinikoje pas gydytoją rusę, kaip ji pasakė, tai tikrai ispūdinga reakcija ir supranta, kodėl gydytojai taip sureagavo. ji odos uždegimo nemato. Liepė stebėti, nieko neklijuoti ir tik steriliai prilaikyti rankytę. Antibijotikų negeriame. Labai neramu... Bet mergytė linksma, judri, nieko blogo kol kas nepastebėjau.
skambinau ir Lietuvos pediatrei, sakė būna visokių reakcijų, antibijotikų nepatarė duoti, bet, žinoma, telefonu menka konsultacija.
Įkelsiu nuotraukytę rytoj (nemoku kaip) kaip atrodo mergytės skiepas.

Labai neramu.
tigrin
Tfu tfu tfu nebuvo baisių pūliavimų ar kt komplikacijų. Buvo guziukas, tada šašas ir teliko randas.
Mamyte, CHICA, suprantu kaip klaikiai jaučiatės, mum buvo ir ne kokia patirtis su paskutiniuoju skiepu. Laikykitės, viskas bus tikrai gerai! 4u.gif
kaktusytek
Mano berniukui puliavo kokius 4 men, paskui labai baisiai pratruko ir uzgijo. Po keletos men. atsirado guzelis pazasty. Santariskese pasake - limfadenitas. Gydymo jokio, nes limfmazgis sukalkejo. Reikes isoperuot ji, o kada - spresti mums.... SIAUBAS
žydrynė
QUOTE(kaktusytek @ 2012 02 06, 07:47)
Mano berniukui puliavo kokius 4 men, paskui labai baisiai pratruko ir uzgijo. Po keletos men. atsirado guzelis pazasty. Santariskese pasake - limfadenitas. Gydymo jokio, nes limfmazgis sukalkejo. Reikes isoperuot ji, o kada - spresti mums.... SIAUBAS
*

baisu unsure.gif doh.gif blink.gif tik gimusį sveiką vaikelį sužaloja ir padaro ligoniu unsure.gif
Zuwytes
QUOTE(žydrynė @ 2012 02 06, 11:38)
baisu  unsure.gif  doh.gif  blink.gif tik gimusį sveiką vaikelį sužaloja ir padaro ligoniu  unsure.gif
*

ir dar pasako kad tai vardan vaiko sveikatos schmoll.gif
kaktusytek
bet kita vertus, kai buvau tuberkulioziniam vilniuje, tai sako dabar mada neskiepyt, todel daugeja serganciu tuberkulioze. nu ir zinok, kad gudras, kaip elgtis sitam gyvenime...
žydrynė
QUOTE(kaktusytek @ 2012 02 06, 14:54)
bet kita vertus, kai buvau tuberkulioziniam vilniuje, tai sako dabar mada neskiepyt, todel daugeja serganciu tuberkulioze. nu ir zinok, kad gudras, kaip elgtis sitam gyvenime...
*

daugėja tikrai ne dėl to ,kad neskiepija biggrin.gif nes skiepas nuo užsikrėtimo neapsaugo,tik nuo sunkių tbc formų ir tik ankstyvoje vaikystėje,tam jis ir sukurtas smile.gif visi žmonės,nesvarbu,kažkada skiepyti ar ne,turi vienodus šansus užsikrėsti tbc,o ar susirgs,tai čia jau nuo imuniteto priklauso.Užsieny daug kur jau seniai šiuo skiepu naujagimiai neskiepijami,o tbc sergančių ten vis tiek nedaugėja biggrin.gif Sergamumas tbc ir skiepas nesusiję schmoll.gif mirksiukas.gif didelį sergamumą pas mus lemia visai kiti faktoriai
kaktusytek
ech... nezinau nezinau... nera vienos tiesos... as pries skiepus, bet ir bijau ligu smile.gif
Zuwytes
QUOTE(kaktusytek @ 2012 02 06, 22:56)
ech... nezinau nezinau... nera vienos tiesos... as pries skiepus, bet ir bijau ligu smile.gif
*

Butent sia vieta naudojasi farmacijos kompanijos. Jei kazko bijau - issiaiskinu ko bijau ir kokios alternatyvos. ir tada turiu SAVO nuomone reikia man skiepo/vitamino/vaisto/ bet ko kito ar ne. o baimes akys dideles
4u.gif
žydrynė
QUOTE(Zuwytes @ 2012 02 07, 11:01)
Butent sia vieta naudojasi farmacijos kompanijos. Jei kazko bijau - issiaiskinu ko bijau ir kokios alternatyvos. ir tada turiu SAVO nuomone reikia man skiepo/vitamino/vaisto/ bet ko kito ar ne. o baimes akys dideles
4u.gif
*

drinks_cheers.gif taip taip,naudojasi žmonių baime ir žinių trūkumu,tada pagąsdinus labai lengva įkalbėti
ligitukas
sveikos mamytes neseniai pries kelias dieneles paskiepijom musu dvynukes vienai ta skiepo vietele paraudo o kitai visiskai nieko nera zymes kad buvo durta.pasakykite savo nuomuone dekoju mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ligitukas @ 2012 03 25, 09:21)
sveikos mamytes neseniai pries kelias dieneles paskiepijom musu dvynukes vienai ta skiepo vietele paraudo o kitai visiskai nieko nera zymes kad buvo durta.pasakykite savo nuomuone dekoju mirksiukas.gif
*

p.s.ar gera reakcija yra tokia kad butinai turi parausti? doh.gif
kaktusytek
Paskiepinom antra musu berniuka ir ziuresim, kaip bus. Kadangi broliui gavosi komplikacija - limfadenitas, tai kai skiepino maziuka, visom gydytojom saukiau - stebekit, kad butu kokybiskai paskiepintas. 3 gydytojos sake, kad greiciausiai pirmo berniuko organizmas sureagavo blogai i pacia vakcina, o viena gydytoja pripazino, kad ir suleista neteisingai galejo but. Tai kai si skiepinom, skiepinimo metu man aiskino, rode, kad va tik i paodi, ir va, jei pabala skiepo vieta - vadinasi kokybiskai suleista. Tikiuos labai, kad sis berniukas isvengs komplikaciju.... o skiepyt ar ne - nekilo klausimu. Skiepinsiu visais privalomais, papildomais jau ne. Nes vyresni berniuka nuo roto skiepinom, nezinau, ar verta buvo. Labai kiso ir vejaraupiu skiepa, bet manau uzteks ir tu skiepu, kurie privalomi.
EUFORIJAA
Sveikutes,

mes irgi turim ta beda,ryoj klinikose operuos kilda mus,nors stebi gydytoja mus nuo 6 men kai pastebejom guziukus(vienas didelis kitas mazesnis)vienas lugtai kalcinuotis noretu,bet isgasdino paraudimas to guziuko tai sunerimau ir isvada pjaunam,va 14dienu jau gerem vaistukus...neramu kaip,kas,kiek...bet tuo paciu ir visa ta laika man buvo baisu,kaip tiksinti bomba jis man buvo,sukarsciuoja jau gal to limfmazgio,gal jau pradejo puliuot ir taip kas men pas gydytojus;(
nu ziuresim kas cia geriau...tik viena sakau baisu kad komplikaciju nuo tu skiepu tik daugeja,niekas nesigilina,o medikai neperspeja tevu kas ju laukia...seimos gydytojai aplaidziai net netikrina,neapziuri....
idomu man tik tai kad karts nuo karto 37,1 laikosi vakare temperatura,kazin kodel?gerem po puse tapbeles izonizido...
kazin kiek laiko isviso ji reikes gerti?bei ar reikia geruju bakeriju gerti,kad organizmas atsigautu po to brudo...
beje gal kas galite pasipasakoti kaip po operacijos maziukas jautesi?kokia visa eiga buvo?
na ka kitoms maytems noriu palinketi tik stiprybes,vilties ir kantrybes...
neringa_m83
Sveikos mamytes. Prasau Jusu patarimo, gal kam taip yra buve su vaikuciais. Paskiepyta mergaite gimdymo namuose TBC, niekas nieko nepaaiskino...2 men amziuje uzciuopiau infiltrata rankyte giliai, seimos gyd. sake laukti kol atsivers (atseit gali atsoiverti iki 1metu laiko), tai ash taip ir laukiau...dabar mergytei beveik 9 men, infiltatas pakiles 1,5 x 1cm skersmens...galvoju reikia ilisti i neta ir pasiskaityti ir tada supratau, kad cia tikrai komplikacija ir taip neturi buti, prasysiu siuntimo ftiziatrui, bet kol sulauksiu patekimo pas ji, tai turbut plaukus nusirausiu...
Gal buvo pas jus toks atvejis, kad pulinukas neatsivertu labai ilgai? Ar reikejo gydymo preistuberkulioziniais vaistais?
Avietytė
Laba blush2.gif

Mano mergytei yra 10 mėn, ir nėra rando po šio skiepo g.gif yra tik toks mažas mažas rausvas taškelis ir toks kai lieti jaučiamas nelygumas, bet pavadinti rando negalėčiau schmoll.gif Pati gydytoja kai buvo 6 mėn. vizitacijai negalėjo pasakyti, ar yra randas ar nėra doh.gif ar šiais laikais skiepija antrąkart? g.gif Kažkaip nesinori vėl kartoti šio skiepo ir taip jų bijau doh.gif Beja, pas manęs pačios ant kairiojo peties du maži randeliai doh.gif
MinaMa
QUOTE(Avietytė @ 2012 05 22, 15:18)
Laba  blush2.gif

Mano mergytei yra 10 mėn, ir nėra rando po šio skiepo  g.gif yra tik toks mažas mažas rausvas taškelis ir toks kai lieti jaučiamas nelygumas, bet pavadinti rando negalėčiau  schmoll.gif Pati gydytoja kai buvo 6 mėn. vizitacijai negalėjo pasakyti, ar yra randas ar nėra  doh.gif  ar šiais laikais skiepija antrąkart?  g.gif Kažkaip nesinori vėl kartoti šio skiepo ir taip jų bijau  doh.gif  Beja, pas manęs pačios ant kairiojo peties du maži randeliai  doh.gif
*

Mano sunelis nesureagavo is kart i skiepa, o po oda guziukas atsirado tik po2.5 menesio. Dabar jau matos ryskiai raudona demele, lyg ir pulinas daros, viduje toks kaip guziukas kietokas. Idomu ir man, cia jau ferai? Ar reikes vel eiti? Ar is vis cia kazkas ne to, kokia tai komplikacija?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.