Įkraunama...
Įkraunama...

Protezavimas

istrauke priekini dantuka,dabar nezinau ka pasirinkti ar bemetale keramika ar metalo keramika.mano organizmas labai reaguoja i svetimkunius.as topriekinio dantuko netekau,nes man buvo igrestas sraigtas,kuris po dvieju metu supuliavo,buvo isimtas pulinukas ,bet saknys pazeistos uzdegiminio zidinio.teko saknis israuti.salia vienas dantukas puse buves nuskiles ir uzplombuotas,o is kitos puses irgi plombuotas.gal man slifuoti tuos salutinius dantukus ir daryti tiltuka su bemetale keramika.ar ta bemetale keramika yra atspari kandimui.tik as nesuprantu tos visos eigos ,kaip tas tiltukas daromas.isivaizduoju,kad tie salia dantukai bus nuslifuoti isimti is ju nervai ir jie bus padengti bemetale keramika? ar tik tas vienas dantukas kurio truksta bus bemetales keramikos pavidalu?padekite ,noriu skubiai tvarkytis?aciu! g.gif
Atsakyti
Siulyciau implantacija, priekinius dantis gaila slifuoti.
Kaina panasi, kaip ir tiltuko.
Atsiprasau, siandien neturiu laiko placiau paaiskinti apie tai, kas yra tie tiltukai, kuo skiriasi metalo ir bemetale keramika ir t.t.
Atsakyti
Ruosiuosi protezuoti priekinius dantis bemetale keramika. Lyg jau ir apsisprensusi protezuotis Pilenej, bet gal galit pasidalinti savo patirtimi, kur jus protezavot savo dantukus? Kiek kainavo? Kokia garantija dave? Ar greit suprotezavo?
Atsakyti
O gal kas zino kiek galetu kainuoti kruminio dantuko implantas? O gal yra dak kokia alternatyva be implantavimo, jei saknys nera pazeistos, bet visiskai nuskilusi virsutine dalis ?
Atsakyti
QUOTE(rassiuke @ 2007 05 30, 16:56)
O gal kas zino kiek galetu kainuoti kruminio dantuko implantas?  O gal yra dak kokia alternatyva be implantavimo, jei saknys nera pazeistos, bet visiskai nuskilusi virsutine dalis ?

Jei šaknys sveikos, tai, man atrodo, jokio reikalo dėt implantą. Paruoš tą šaknį protezavimui, padarys kultinį įklotą ir uždės vainikėlį. Aš su krūminiais patirties neturiu, bet man su priekiniais tai taip darė.
Atsakyti
QUOTE(rassiuke @ 2007 05 30, 16:56)
O gal kas zino kiek galetu kainuoti kruminio dantuko implantas?   O gal yra dak kokia alternatyva be implantavimo, jei saknys nera pazeistos, bet visiskai nuskilusi virsutine dalis ?


Man buvo panasiai, per 2 metus 6 kartus krito plomba. Man visus kanalus perplombavo (buvo gydyti poliklinikoje), tada i juos icementavo stiklo pluosto kaiscius ir uzdejo metalokeramikos karunele. Jau 2 metai jokiu problemu. Viskas kainavo apie 1000 Lt. smile.gif

Atsakyti
Gydytojai ir pacientai, noriu įvardyti savo problemą. Keičiu priekinius metalo keramikos dantis į tokius pat, tik naujus. Gydytojo, pas kurį tvarkausi nelabai pažįstu, o tuo pačiu nelabai ir pasitikiu. Nuėmė senąsias koronas, paėmė antspaudus. Kas darėsi metalo keramikos dantis turbūt pamena, kad nemaloniausia procedūra, kai prieš imant antspaudą užmarina dantenas ir jas lyg atplėšia, prikiša kažkokių tamponų. Tai šiandien laukiu laukiu, kada pradės marinti ir kankinti, bet taip ir nesulaukiau. Paėmė paprasčiausiai du antspaudus ir viskas. Dabar taip neramu. Ar taip gali būti? Gal čia kokia chaltūra? Pačio gydytojo nepaklausiau, nes iš karto lyg ir susimėčiau, pagalvojau, gal per matavimą tą daro. Būkit geros, kas prisimenat ar žinot, parašykit.
Atsakyti
Kažką panašaus pamenu, malonu tikrai nebuvo, nes man tai nieko nemarino, tiesiog kišo prie dantenų kažkokį siūlą. O ar čia būtina procedūra, ar ne tai nekompetentinga esu spręst unsure.gif
Atsakyti
Man irgi nieko nemarino, nei siulu kaisiojo ir tokiu "siaubiaku" neprisimenu. Malonu nebuvo, bet skaudet tai tikrai neskaudejo.
Atsakyti
O kiek dabar kainuoja šis malonumas? Mane gydytoja "nudžiugino", kad reikia keisti protezą+karūnėlę, nes baigia atsicementuoti. Įdomu kiek pinigų reikės taupyti.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2007 07 26, 16:40)
O kiek dabar kainuoja šis malonumas? Mane gydytoja "nudžiugino", kad reikia keisti protezą+karūnėlę, nes baigia atsicementuoti. Įdomu kiek pinigų reikės taupyti.

Protezavimas - nepigus malonumas šiais laikais. Vilniuj metalo keramikos vainikėlis ~500 Lt, bemetalė dar brangesnė. Jei reikia įkloto, dar ~200 Lt. Bet Kaune, girdėjau, pigiau truputėlį.
Atsakyti
Ačiū visoms, bandžiusioms atsakyti 4u.gif .
Mano gydytojas man tebėra mįslė. Dirba pasitikinčiai, matosi, kad įgudęs, bet viskas kažkaip per greitai. Jokių dešimt kartų matavimų, jokių koregavimų, užmovė pirmą matavimą, numovė, ir laisva. Rytoj pamatysiu, kas išėjo. Truputį apraminot, kad ne visur tuos siūlus kaišo.
Dėl kainos taip. Man daro 6 keramikos dantis vienu vainikėliu, dar bus atraminis abiejų pusių biurgeris su užraktais (nežinau, ar taip vadinasi). Tas komplektas kainuos 4200 lt. Kiek kainuoja vienas metalo keramikos dantis, nžn. Rytoj paklausiu. Nebrangu. Todėl ir bijau, kad š... bus. Šiaip domėjausi, tai 1 dantis nuo 350 iki 500, priklauso nuo to, kur darais.
Atsakyti